A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok! Kép

Párologtató: Sima olcsó hidegpárologtatót láttam a Saturnban már 8990-től, de végül is nem vettem meg. Nálunk kiszolgált lábasok párologtatnak a radiátoron és frankón megteszik.

Pár napja teljesen nyűgös a lurkó esténként, csak gyanítani tudom, hogy a foga..

Magi én is akarom vinni a babát uszásra, a Rubintba a szombati csoportra, csak azon filózok, hogy nem lesz-e túl zord az idő januárban. Állítólag 6-7 hónapos korig megvan a búvár reflex, februárban még neccesen benne vagyunk ebben a határban, és akkor már talán jobb lesz az idő. De még rágódom hogy nem kellene-e korábban elkezdeni...

Editke! Kép Köszi Kép Hát akkor bagolykodunk ! Kép Így is alszunk 7-8-9 órát egyben! Kép Milyen nagy már a fiad! És ezt a rengeteg kilót mind anyatejjel sikerült felszednie? Nem semmi!!!

Csengo, így van ez.. Az egyik helyen valamiből túl sok van az sem jó, a másik helyen túl kevés az se jó. A fene érti ezt, bár olyan uncsi lenne, ha minden optimális lenne, nem? Kép

Andi! Tudod az a baj, hogy pont azt a fránya középutat nem könnyű eltalálni. És ki tudja, lehet, hogy ez az anyuka otthon már rendesen nyakonvágta volna a drága nagyfiát, de amióta törvény vezetnek be a gyerek pofozása ellen, nem biztos, hogy meri. Azért amikor egy ilyen kényszer közösségbe kerül az ember, nem mindig viselkedik úgy, mint otthon, sőt a gyereke sem, szóval azért nehéz ám ítélkezni! Kép Biztos van valaki, akinek meg az nem tetszik ahogy Te csinálod! Kép "Mindenki máskép csinálja!" A lényeg, hogy Te a saját megítélésed szerint jól neveld a sajátod! Kép

Ti mikor fogtok mást is adni a babának a tejcsi mellett?? Nálunk még mindig gyakran kell lázmérőzni a manót és anyám rágja a fülemet, hogy adjak már neki valami mást is, mert attól rendbe jön az emésztése. Én meg nem tudom, mit tegyek, tökre örülök, hogy van tejcsim, amivel szoptathatok, minek adnék neki mást? Persze ő a teáztatást is erőltetné, én azt sem teszem, már csak azért sem, mert kicsikémnek attól is csak megfájdul a hasa.

Boldog Mikit mindenkinek, vagy valami ilyesmi! Nálunk nem hozott Lilinek semmit, mert nem hiszem, hogy bármit is értett volna balőle! Kép Majd jövőre...

Jóéjt!

Macs

Kép
maccs

Maccs Kép
mi nagyjából (mármint a kölkökKép ) egykorúak vagyunk.
Apa nálunk erőltette a babaúszást már 3 hónapos kortól, de győzött a női erő, így csak januárban kezdjük. Mi a Campona melletti usziba visszük, szintén szombat. Nagyon szimpi a dolog.

Más kaja. Szerencsére az én fülemet nem rágják ezzel, mert egyértelműen megmondtam, hogy fél éves koráig, ha van tej (és ugye fő az optimizmus, miért ne lenne) csak azt kap. Se víz, se tea se semmi. (bár bátyám 4,5 hónapos korában már cuppogta a tojásrántottát, mert terhes lett velem anyum és nem fogadta el a cicit - vicces, hogy a tojás ma meg az utolsó kaják egyike, amit adni tanácsolnak).És ugye B hízik a tejtől mint azt a fenti számok mutatják Kép
Azért olyan 5,5 hónapos kora körül bepróbálok nála majd egy kis almát, mert lehet hogy önző dolog, de március 5-től megyünk síelni (akkor lesz 6,5 hónapos Bálint), ahová az én szüleimet is visszük gyerekpesztrának és jó lenne egy napközbeni kaját helyettesíteni, hogy síelni is tudjak.
Már nem első babás anyukákKép hogy ment nálatok a mellétáplálás? mennyi időnként próbáltatok valami újat, mennyi ideig tartott míg egy szopit helyettesíteni tudtatok meg ilyenek?

Na dugulok, mert az én kisbaglyom is lassan bedobja az unalmast Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezésKép
Maccs: hát, én elhatároztam, hogy 6 hónapos koráig nem adok kiegészítést. Amíg elég az anyatej, csak azt kap, ha nem, akkor tápszerrel pótolom. Nem akarok túl korán se almát, se semmi mást bevezetni. Nagyfiamnál már 4,5 hónaposan kapott almát, meg krumplit a szoptatás mellett. Sajnos, nagyon hamar elkap mindenféle náthát, meg köhögést, azt mondják, a gyümölcs ill. más étel korai hozzátáplálásával. Hiába szopott 10 hónapos koráig. Mostanában mindenütt azt olvasom, hogy egy kisbabának 6 hónapos koráig bőven elég az anyatej, ha már nincs annyi, hogy jó legyen, akkor tápszer.
Egyáltalán nem akarom most ezt elsietni, úgyis bőven lesz még ideje meg évei arra, hogy bármi mást egyen. Persze, vannak, akik nem osztják a véleményemet, és esetleg azt szorgalmazzák, hogy 2-3 hónapos korától nyugodtan lehet enni bármit, ebből nem is akarok vitát kezdeményezni.

Nevelés: pénteken voltam bőrgyógyászaton. Ott volt egy kisfiú a szüleivel, a kisfiú végig azt játszotta, hogy mindenkit lelövöldöz, a ksilányt is, aki ott volt és barátkozni próbált vele. A szülei egy árva szót nem szóltak rá, hogy talán nem kellene ilyeneket mondani. Lehet, hogy ők is megpróbáltak már sok mindent a gyerekkel kapcsolatban, de ha azt látja, hogy közösségben bármit megtehet, mert esetleg anya vagy apa nem mer vagy nem akar rászólni, akkor ez elég nagy baj.
Mindenesetre tényleg nem szereti senki, ha beleszólnak a nevelési elveibe. Azt hiszem, egyikünknek sem lett baja attól, hogy anno kiskorában kapott egy-két taslit.Kép
Ezentúl érdekes lesz, ha az utcán vagy vásárlás közben rásózol a gyerek fenekére, mert kiveri a hisztit, bárki feljelenthet.

Éjszakai szoptatás: én sem szoktam tisztába rakni éjjel, mondjuk nem is érzek rajta igazán semmit. Sőt, egy szót sem szólok hozzá, nincs puszilgatás, simi, csak kiveszem a kiságyból, cicire teszem, mikor végzett, szép csendben visszarakom. Nincs is semmi gond a visszaalvással, általában már akkor alszik, mikor raknám a kiságybaKép

Most megyek, majd még benézek,
Pusz
Lau
lau

Judy!
Megkövetem magam, tényleg nem ítélkezhetem ennyi alapján. De azért tartom magam ahhoz, hogy néha rá kell szólni a gyerekre, ezt nem szabadna hagyni...
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Anikó!
Ha leesett a köldökcsonk, és begyógyult szépen a köldöke, próbáld ki a másik pelust. Nem tudom milyen márkát használsz, de biztos van 3-6 kg babákra való.

Andi!
Tényleg fura egy anyuka, aki nem tudja, hogy a gyerekek izgő-mozgók, és csak nevelés kérdése, hogy jók legyenek, és nem szabad mozgásban korlátozni őket. Legalábbis szerintem. Remélem én be tudom majd tartani az alapelvemet.

Maccs!
Anyukám is állandóan azt mondja, hogy teáztassam. De próbáltam neki elmagyarázni, hogy annyi a tejem, hogy minek, mert nem eszik majd Viki. Erre azzal jött, hogy két szopi között. Most van, hogy 1,5 óránként eszik és közben alszik. Néha adok neki 1-2 kanál kamilla teát, mert picit köhög, ami valószínűleg a száraz levegő miatt van, de nem árt neki. A NőkLapja Cafén egy szoptatási tanácsadó, csak a szilárd ételek elkezdésekor ajánlja a teáztatás megkezdését, mert a szoptatáskor először vizesebb a tej, így az jó szomjoltó. Persze neked kell dönteni, de szerintem is felesleges még teáztatni.

Tegnap voltunk 2 hónapos szurin. Szegénykém nagyon sírt, de anya ölében megvigasztalódott, amíg írták a beutalóinkat. a doki bácsi valamiért kiszaladt a rendelőből, amikor visszajött és Vikihez ment szólt valamit, Viki megint sírni kezdett. Szerintem félt, hogy megint kap egy szurit. Dokitól visszajövet, meg elaludt a kocsiban. Sőt itthon megszoptattam, és egy nagyot aludt. Este fürdésnél vettem csak észre, hogy bedagadt a kislába. Fürdés előtt még sírt, így rövid fürdést terveztünk, de neki nagyon tetszett, így majdnem ki ázott a kádban. Fura, mert több sírást gondoltam, és estére már szerintem majdnem el is felejtette a rossz élményt.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Anikó!

AhaKépKép. Akkor értem a pelusozást.Kép
Dackorszak: hát néha ránk is ránkmodhatják, hogy milyen szülők vagyunk, pedig szerintem igyekszünk nevelni a gyerekeinket. Csak hát a gyerek próbálgatja a határait. És ebbe sokminden belefér: hiszti, agresszió... Más kérdés, hogy én rászólok, de ha látszólag nem figyelek rá, akkor is figyelek (pl. hisztinél időnként az jön be, ha az ember egyszerűen nem foglalkozik vele).

Maccs!

Nekem eszem ágában nincs előbb semmit adni 6 hónapos kora előtt. És ez nem csak elkötelezettség a szoptatás mellett (az isKép), hanem lustaságKépKép. Be kell valljam, én egyáltalán nem várom a pepecseléses időszakot, azt, amikor külön kell főzőcskéznem a babának, ráadásul nem ehetünk egyszerre, mert valakinek etetnie is kell a gyereket. Nálunk ez utóbbi miatt is volt az, hogy mindkét gyerek elég hamar önállóan evett.
Egyébként Beni 5,5 hónapos koráig szopizott kizárólagosan, Nátán 6 hónapos korig (de ő ekkor nem akarta még elfogadni a hozzátápit, így 7,5 hónapos koráig gyakorlatilag csak szopizott). Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy bármi megoldaná az emésztési gondjait, sőt az én meggyőződésem szerint ekkora korban még éretlen a baba emésztőrendszere, és ezért több gondot okoznhatna (pl. későbbi allergiák).

Edit!

El kell választani a fogalmakat: létezik elválasztás, amikor más ételek kiváltják a szopikat (szopi előtt kap a baba mást) és létezik hozzátáplálás, amikor a szopi után kap egyéb ételt, ekkor a szopik száma nem csökken.
Hozzátáplálásnál nem lehet megmondani, mikor fog már egyáltalán kiválasztódni egy-egy szopi...
Én Beninél elválasztottam, a teljes szoptatást 13 hónapos korára hagytuk el. Nátánnál hozzátápláltam, ő választotta el magát, de csak 21 hónapos korában. Én vele még nem tudtam volna 6,5 hónapos korában kihagyni szopit (mint írtam, el se fogadta a hozzátápit egy darabig).
A mai eszemmel erre nem is törekednék, inkább ha kell, akkor arra a néhány alkalomra fejnék (akár az előző napokon, hűtőben eláll). Ha meg nem fogadja el csak tőlem, akkor megoldanám, hogy szopikra odahozzák.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
köszi a pontos infot.
Persze én sem mindenáron akarom, annyira azért nagy vagyok önző Kép nem hagyom a gyermekemet feláldozni a síelés oltárán Kép
a fejésre én is gondoltam, csak akkor vennem kellene olyan kistasit amiben eláll, ha fenn a pályán fejek Kép
és végső esetben persze anyuék felvonóznak egyet és jön a baba cicire, csak az én porontyom annyira kiszámíthatatlan kaja időileg, hogy csak na.
van hogy 3-4 órát nem eszik, máskor meg 1,5 óra múlva egyik pillanatról a másikra sikító görcsben tör ki és tényleg semmivel nem vigasztalható, csak ha cicit kap.
na mindegy majd megoldjuk.
egyébként meg tényleg lehet, hogy egyáltalán nem fogja elfogadni az egyéb kaját.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Szerencsére semmi baja Pipike fülének, csak én reagáltam túl. Tegnap nagyon-nagyon nyűgös volt és én tényleg úgy láttam, a füléhez kapkod, de akkor ezek szerint csak simizte sírás közben az arcocskáját... A fülészetre egész hamar bejutottunk, utána még elmentünk a doki néninkhez, ott meg egyből sorra kerültünk, aztán bolt/posta, Pipike pedig aludt egy jó nagyot. A nyelvféken lévő valamire azt mondta a fülész, hogy még 3-4 hónapig hagyjuk, aztán majd csinálnak egy bemetszést, hogy ne legyen a nyelve lenőve, de ha nőne a kinövés, menjünk hamarabb.

A tegnapi anyukás-gyerekes-nevelős témához: elfelejtettem leírni, ami a legfuribb volt az egészben: mikor a kissrác épp szó nélkül (és vágyakozva) nézegette a többi gyereket, akik szépen beszélgettek egymással, meg játszogattak, anyukája ezt mondta neki: "Ne félj a doktornénitől, nem fog bántani. Ugye, nem félsz a doktornénitől?" - és hozzám fordulva mondta: "Gyurika nagyon fél a doktornénitől."
Pedig Gyurikának eszébe sem jutott akkor a doktornéni. Olyan rossz érzésem volt... Szerintem anyukának volt egy kis defektje. De hagyjuk is ez a témát, nem az én dolgom, csak megosztottam veletek ezt a furi tapasztalatot.

Viszont tegnap du. én is "gondatlan" anyuka lettem. Mivel Lili nagyon nyűgös volt, és semmi, de semmi nem nyugtatta meg (még a cicit sem fogadta el), eszembe jutott, hogy úgy vettem észre, szereti a zenét, így bekapcsoltam az MTV-t (ő csücsült a hordozóban). Sajnos nem reagált pozitívan, így hirtelen felindulásból átnyomtam a Minimax-ra - és lássatok csodát, Pipike elhallgatott, 2 percig nézte a színes izgő-mozó alakokat, majd szépen elaludt...Kép

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Néhány napja már írtam nektek. Ha tudtok, segítsetek nekem légyszi!! Nekem egy 8 és fél hetes kisfiam van, és múltkor olvastam, hogy néhányótoknak köldöksérves a babája. Nálunk is van Bálintnál. Azt is írta valaki (talán Reditke), hogy a Heim Pálban leragasztják 3 hétre, ez azért bőrkímélőbb, mintha kétnaponta kéne cserélgetni itthon. Nem tudjátok kell oda beutaló a gyerekorvostól, és hogy hova kell menni pontosan a kórházon belül?

Köszi előre is: Spagóca
spagóca

Spagóca Kép
bocs, hogy nem válaszoltam, de az elmúlt 1 hetet csak nagyon felületesen olvastam végig.
Nekünk is Bálint babánk van és igen volt (van) köldöksérve.
Nekünk 2x3 hét ragasztást kapott, aztán most voltunk újra kontrollon és egy másik dokit fogtunk ki, aki sokkal aranyosabb volt és ragasztást is ellenezte.
Nekünk volt beutalónk gyerekorvostól és kérték is.
Ha bemész a rendelőbe, rögtön jobbra van egy kartonozó 3-4 bigével a számítógép előtt. Baba tb kártyája+beutaló kell és a sebészetre kell utána felmenni első emelet.
3-ig van rendelés, 1-nél előbb nem érdemes odamenni, mert irtó sokan vannak.
Kérdés van, írj!

Babs Kép Lestedtétek már a ragacsot?

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok Kép
Nálatok a babák mikor kezdték el tartani a fejüket? Kicsit be vagyok parázva, mert úgy látom Marci még ezen a téren szinte semmit nem produkálKép Múlt hét pénteken volt 5 hetes.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép

Mit jelent, hogy szinte semmit? 5 hetesen még nem feltétlenül tartják a fejüket pár másodpercnél tovább. Persze ez babafüggö is lehet. Gabriel már az elejétöl kezdve "próbálkozott" és sikerült is neki megtartani néhány másodpercig mindig, de most mondhatom, hogy már egész sokáig bírja tartani, persze még ez sem tökéletes. Egyébként most pénteken lesz 10 hetes. Most néztem egy kis táblázatot a babák fejlödéséröl, ahol azt írják, hogy 3 hónaposan tarjta egy ideig a fejecskéjét a baba és 5 hónapos korára lesz ez "tökéletes". Szóval szerintem ne aggódjKép

Moncsi
minike

Kata Kép
A két fiam teljesen különb9ző. Levi egész ügyesen tartja már a fejét, akár több mp-ig is. Máté semmit sem csinál, max. 1-2 pillanatra megemi, ami átfordítja a másik oldalra, de nem tartja meg középen. Ők holnap lesznek 7 hetesek. Ne aggódj! Semmi gond a babóddal!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SZiasztok
Ma nincs vmi jo napunk.Szegény babuka nagyon nyügös,csak kézbe van el.Lehet hogy a foga miatt,mert ha végighuzom a kezem az also inyén érzem hogy kicsit recés az elsö 2 fognál,meg látszik is vmi.
nálunk járt a télapo Kép a hugom szokott telapo lenni egy oviba és eljött hozzánk is.Bandika meg csak mosolygott és gagyarászott neki,pedig egy kicsit féltünk hogy sirni fog Kép

Kata
én igazán nem tudok ebben segiteni,mert Bandika már a korházban nagyon jol tartotta a fejét,igaz elég nagy sullyal született.De szerintem Marci nincselkésve,mert a mávos vizsgálaton 3 honapos korába mondták neki hogy milyen jol tartja a fejét és kérdezték sokat van-e hason.Ebböl gondolom hogy e kor körül elég ha tartja rendesen.

Küldök nektek egy vidám kis zoknit.Pénteken kaptuk,és még csörgö is van a kutyába Kép Kép KépKépKép

Kép
Kép
nikk0830

Na vmit nem jol csináltam Kép

Kép
Kép
nikk0830

Lányok, köszi a válaszokatKép

NikkKép
Ha több képet raksz fel, akkor Enter-t üssél minden egyes kép után, így kerülnek egymás alá.

Liv írta, hogy Dávidot kell vinnie gyógytornára. Szóval Marci is utál hason lenni, lényegében csak aludni hajlandó így. Ha hasra fektetem, szinte meg sem próbálja "kinyomni" magát, csak milliméterről-milliméterre rakosgatja a fejét, úgy fordítja a másik oldalra.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép
Botond ugyanígy fordítja meg a fejét, ha nem érdekli semmi a közelében. Viszont ha sikerül felkelteni hasonfekvő gyerkőcöm érdeklődését, akkor kitolja magát (persze ezerrel imbolyog) és nézeget.

EditKép
Mi is megyünk síelni márciusban, igaz, hogy a 15-és héten, hogy egy nappal kevesebb szabit kelljen kivennie a férjemnek. Én azonban úgy tervezem, hogy szoptatni fogom a pihenőházban. Addig meg veszünk egy remek hátizsákot a Mountex-ben, és a kismanó az apukája hátás fog síelni jó időben. Ha ramaty lesz az idő, akkor meg felváltva síelünk, vagy valaki úgyis vigyáz rá a társaságbólKép Edit, az uszi, ahova jártok nem a tétényi úton van? Egy volt évfolyamtársam dícsérte azt a babaúszást nagyon. és mi is azt tervezzük, hogy januártól visszük a kis prücsköt. ha jól tudom, szombat kora délután van a foglalkozás.

JudyKép
Nagyon örültünk nektek, köszönjük a rengeteg meglepit, és Gergő semmi, de semmit nem amortizált le. Remélem jó emlékei maradtak neki is az itt töltött időről. Miután elmentetek a férjem nem győzte dícsérgetni a pici Gellértet, hogy milyen szép, szabályos, kedves kisfiú. Én meg csak bólogattam nagyokat. Szerintünk Gellért rád hasonlít. Gyertek máskor is, és ne várjunk a következő találkával megint hosszú hónapokatKép
A szenyakrémek receptjét majd legépelem egyszer, és átküldöm, de tegnap reggel óta kettesben vagyok Botonddal, mert a párom Németországban van, és egy szusszanásnyi időm sincs. Kicsit strapás így, hogy nem jön a délutáni felmetősereg babát ringatni, játszani. Na és mikor sírna az éjszaka közepéig a kisfiam, ha nem azokon az éjszakákon, amikor egyébként is fáradtabb vagyok a szokásosnál. tegnap is ment a műsorKépKépKép Napközben azért sikerült megsütnöm a mézeskalácsot a fára, igaz, hogy 3x álltam neki.
Ma voltunk sétálni Botonddal a Gellért hegyen, kimondottan olyan szándékkal, hogy kismamákra vadásszunk beszélgetőtársnak, de senki sem volt a hegyen. Kihalt volt teljesen, így csak egy nagy levegőzés sikeredett a vadászat helyett.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
kösz a válaszokért, én is így gondoltam, de úgy el tudnak mostanában bizonytalanítani. Sosem gondoltam, hogy egyszer majd ilyen aggodalmaskodó anyuka leszek, de itthon ülök egyedül a babával, nem igazán van "épkézláb" segítségem (pl. barátnő, anyuka, védőnő) és csak gyűlnek a gondolatok, de nincs kivel megbeszélni az aggodás tárgyát...
Macs
maccs

Maccs Kép Ezért (is) vagyunk. gyere csak, ne csak ha vicces kedved van. Bár az neked mindenképp jobb Kép

Csirkesz Kép
Mi is gondoltunk a háton síeltetésben, de végül nem a párom sítudásában nem bízunk, hanem mások felelőtlenségében, mert ugye sajnos ugyanúgy, mint az utakon, akkor is történhet baleset, ha te körültekintő vagy csak más hülye. Így erről letettünk, de te sokkal vagányabb anyuka lehetsz nálam (pl. légzésfigyelőt is túlparáztam Kép ).
Uszoda a Nagytétényi úton van, pont a Campona mellett és ott egész szombaton csak babaúszás van

Edit
Kép

Kép
reditke

Kata
Köszi a segitséget Kép

Kép
Kép
nikk0830

MacsKép
Aggodalmaskodni én is tudok, a férjemen kivül nem számíthatok senkire sem (persze a babanetes mamákra igenKép
Érdekes a családomban mindenhol van autó, senki se jön, nekünk meg csak 2 személyes a kocsink, mi sem tudunk menni (nekem nincs jogsim)
Karácsonykor nem megyünk sehova, jöjjön csak az aki akar (és akit várunk)a rokonságból.
BabahírekKép
Már két napja önállóan el tud aludni Heléna az ágyában, és egyszer kel fel csak éjszaka (3 kor)azt hittem ezt sosem tudjuk elérniKépNagy dumás lesz a kiscsaj (anyuka is az ugyebár).
Nappal 1-1 órákat alszik kb 3 szor, este 7-8-9 körül fekszik, ez elég változó.
Köldöksérvet mi se ragasztjuk már.

Pénteken jön az egyik évfolyamtársnőm, hoz tanulnivalótKép Jaunárban megint vizsga.

Van aki be szeretné beoltatni a babáját agyhártyagyulladás ellen? Nekünk felajánlotta a dokinéni, de félek tőle.
A 4. hónapos szuri sajnos dupla leszKépjanuár 7-én kapja meg.

A sielősöket meg irigylem ,de nagyonKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Polus holtel babauszast ismeri valaki???

Tegnap voltak elmenyeim a BKV-s utazassal.

A legjobb az volt, hogy allok a buszmegalloban.
Jon a busz. Odatolom az ajtoba. Babakocsim nagyon kicsi es konnyu.
Szoval egy srac fut, hogy segitsen.
Mondom neki, hogy nagyon koszonom, de nagyon konnyu a kocsi es hogy egyszerubb nekem ha en felteszem.
Mig felemeltem, addig elkezdtek haturol elem tolakodni az emberek.
Majd hogy felloktek, csak hogy fel tudjanak szallni, pedig nem voltak sokan a buszon.
Nos mar a lepcson alltam es meg akkor is felszalattak felrelokve, pedig nem vagyok lassu.
Igy az ajtoban kellett allnom a kocsival, pedig hatalmas babakocsi tabla volt a buszon 3 lepessel odebb, hogy az a babakocsi helye.
Nos senki nem allt volna ki onnan, sot meg aki leszallt annak a helyere is odaalltak.
Nos de vicces volt, mert lattam, hogy kik loktek felre es mikor tolakodtak leszallasnal, inkabb rajuk tolatm a kocsit, mint arra aki rendes volt.
Na meg egy no nem tudott miattam leszallni, aki pont felrelokott, mikor mar a lepcson voltam. Ott morgolodott. En meg mondtam neki, hogy ha lett volna olyan kedves es nem lok felre felszallasnal, akkor beljebb is tudtam volna menni, nem az ajtoba allnek es le tudott volna szallni.
Ja es ha talan segitett is volna felszallni, nem felrelok.
Azt tovabb mergelodott, en meg csak mosolyogtam rajta olyan szanalmas volt.
Katasztrofa. Kép Kép Kép
A legjobb az volt, hogy a gyerek is mosolygott a kocsiban, mert elvezte ahogy razza a busz. Kép

Ezt el kellett meselnem nektek. Kép

Magi
Vendég

Magi!
Lehet, hogy ezért nem BKVztam még babakocsival?Kép
www.babauszas.hu a polusost nem ismerem.

Noémi
fantikbaba

Magi, sajnos sok az ilyen birka ember. De nézzük el nekik! Az élettől ők is csak azt kapják majd vissza, amit ők adtak másoknak!

Andi
Vendég

Reditke Kép
Köszi az infókat a köldöksérvvel kapcsolatban! Mekkora volt a sérv? A mi Bálintunké kisebb cseresznyényi. Használt a 2*3 hét ragacs? Mostani doki miért nem javasolta a ragasztást?

Spagóca, aki egyébként szintén Edit Kép
spagóca

Spagóca Edit Kép
Akkor most magammal levelezek??!! Kép Kép

pontos méret: ujjbegyet befogadó Kép
szerintem teljesen visszament a 2x3 héttől.
doki szerint még van, de nem kifelé dudorodik - ő a szakember Kép
hogy miért nem javasolta pontosan nem kérdeztem, de azt mondta kategórikusan, hogy köldöksérvet nem ragasztunk.
biztos azt a vonulatot képviseli, hogy vagy visszamegy magától és akkor teljes a gyógyulás vagy ha kényszerrel megy vissza, akkor előbb-utóbb úgyis kiújul. Mindig változtatják ezt az orvostudományt is Kép

Csajok, baromi kevés a tejem. egy ciciből max. 100 grammot tud enni a picur és fejni sem tudok utána.
Váltakozhat ez napról-napra?
Éhes babák tuti sírnak?

Edit
Kép

Kép
reditke

Magika!
Te is 15 kerülti vagy?
A Pólusosról azt hallottam, hogy nem olyan jó. A Kolozsvári babauszást ajánlotta a védőnőm, aki egy anyukáról halotta, hogy az jobb.

Én pénteken bkv-zok majdKép, mert megyünk Uhra a Bethesdaba.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Dunaharasztin lakom, de a ferjem a Polus mellett dolgozik, igy egyutt mennenk be, es egyutt jonnenk haza.
Mert mig O dolgozik en usznek a baboval, majd egy gyors eves lenne es seta az Azsiaban vagy a Polusban es utana irany haza.

Ezert gondoltam erre.
A tobbi nekem nagyon kiesik.

Magi
Vendég

Edit!

Ne mérd a szopit, csak a gyereket.KépKép Ha ő a heti mérések szerint megfelelően gyarapodik, van elég pisis-kakis pelusa akkor tuti elég a tej.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

MagikaKép

Nem szoktam ide írni, a friss kismamáknál vagyok. Titeket csak olvaslak. De most muszály írnomKépKépKép

Mi is Harasztin lakunk!!!!!!!!!!!!!!!KépKép Merre laktok ha nem vagyok indiszkrét?
Mi a Táncsics utcába lakunk, pár házra a Művháztól.

Üdv neked! Földid, Gigi

KépKép
gigi28

Beszti Kép
Igen tudom, de meghülyültem Kép
Ma este el akarunk menni egy kicsit a férjemmel csak úgy kettesben romantikázni és egy kedves barátosnő jön addig babázni. Gondoltam hagyok itt neki tejcit lefejve vészhelyzet esetére, de 3 napja próbálom minden szopi után fejni és zéró jön ki, így nekiálltam mérni és "pánikolni".
Mondjuk bébi jól alszik meg jókedvű, de régebben simán lefejtem akár 100 grammot is egy kajálás után.

Pont ma gondoltam rád séta közben, hogy a megint...topikban hogy elkezdtem pár hónapja felkutatni, hogy ki környékbeli, aztán jól elmaradt a nagy lelkesedés és randi. Majd az ünnepek után bepótolhatnánk Kép

Más: ti levegőztetitek a babókat? Én minden nap bármilyen ramaty az idő. Különben egy percet sem alszik napközben. Most alszik 1,5 órája a teraszon úgy betakarva mint valami sarkkutató Kép
Nekem egyébként ha 24 órára vetítem max. 12-13 órát alszik.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!
Ma 8-tól 10.40-ig aludt Heléna, 10 perce megint lefektettemKép Ma alvós napja van.Én ritkán viszem ki a levegőre mostanában, viszont a szobát gyakran levegőztetem.

Noémi
fantikbaba

NoémiKép,EditkeKép
Ma az én fiaim egész nap horpasztanak, de a lakásban.KépKép Én is csak szellőztetek, ma nincs séta, ebben a szmötyis időben, de szerencsére aluszékonyak itthon is.Kép

LányokKép
Normális az, hogy a fiamnak zöld a széklete ? Csak anyatejet fogyaszt, és napi 3-4-szer telerakja a pelust zöld széklettel ? Régen "rántotta" sárga volt.Kép (Bocsi)

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép
Nekünk gyakori a zöld széklet, sokat eszik azért, és gyorsan átfolyik a tápcsatornán a tej és az epének nincs ideje felszívódni.Szóval nincs gond.Krémes és zöld?Vannak benne alvadt tejdarabok?

Noémi
fantikbaba

Cat Kép
Nekünk is szokott lenni néha. Lehet azért, amit Noémi írt és az én okos babalexikonom félre nem érthető Kép módon azt írja, hogy lehet egy megfázás jele is, de lehet hogy semmi köze nincs a megfázáshoz. nesze semmi fogd meg jól!!
Anyukám mindig azt mondja, hogy ne fázzon meg a tej. Tehát az anyuci megfázása is okozhatja.
De egy szó mint száz, normális a dolog Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Nekem azt mondta a vedoneni (mert en is megijedtem a zold kakitol), hogy teljesen normalis. Ha veres akkor van tuletetve, de ilyen meg nem volt. Ha nagyon keves max napi egy pici zold szeklete van, akkor meg keves a kaja, de akkor ugyis sir a baba, mert ehes.
Ja es neha barnas is, de csak akkor rossz, ha nagyon buzos lenne. Hat ez meg relativ... ettol nem lettem okosabb.
csengo
Vendég

Edit!

OK!!KépKép
Az ünnepek előtt be se vállalnám, annyi dolgom van. És pont ma mondta az óvónő is, hogy jövő héten karácsonyoznak a Beniék, és vigyünk be valamit, süthetek isKépKép. Hát azt azért még meggondolom!!!Kép
Szerintem azért nem tudsz fejni, mert beállt a kereslet-kínálat egyensúly, annyi van, ami neki kell. Ha elkezdenél most rendszeresen fejni, akkor megint tudnál (de ez most megint úgy kezdődne, mint a születése után, hogy esetleg először csak cseppek jönnek, aztán fokozatosan nőne a mennyiség). Egyébként olyan nincs, hogy valamikor kicsit túltelik a melled? Mert akkor azt le lehetne fejni. (Nekem ha kicsit többet alszik, akkor időnként most is előfordul, bár már alapból közel sem telik meg annyira (viszont elég lehet Hannának, mert jókat alszik).)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

NoémiKép,CsengőKép,EditKép
Pont olyan állagú mint Noémi írta. Apró tejdarabkás, krémes. De akkor nem izgulok, mert megnyugtattatok, hogy normális.Kép Néha a háta közepéig kakás. Azt hittem csak a aPampers engedi át a hátán, de most a Baby Love-al is volt balesetünk.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Állítólag ha áll a kaki a pelusban attól is zöldül!!! Kép Lehet benne igazság, mert Márknak közvetlen a rottyantás után sárga a kakija, ha csak később teszem tisztába zöldes. Először én is paráztam a zöld kaki láttán, aztán a barátnőm védőnőjétől (mivel nekünk nincs) jött ez az infó. Kép

Kép

Kép
macsek11

Spagóca!

Köldöksérv: nekünk a sebész nem javasolta a leragasztást, aztán a gyerekorvos azt mondta, hogy szerinte nem ártana, mert kicsit nagyobbodott. Vettünk (sikerült!!!) rá speckó tapaszt és mi leragasztjuk neki. 2-3 naponta cseréljük a tapaszt, mert lejön, közte 1 nap pihenő a bőrének. 2 hete csináljuk és látványos a javulás.

Kép

Kép
macsek11

CatKép, éppen tegnap a koraszülött utógondozáson a doktornő a zöld széklet láttán közölte velem, hogy túletetem a gyerekeket. A túrós állagú (alvadt tejdarabos), de sárgás széklet is erre utalhat.

Tegnap írtak fel Fercsinek vérképzőt, Maltofert. 13 cseppet kell beadni belőle naponta. A tájékoztató szerint teával vagy gyümilével kell bevenni. Namásmost a fiam - ha olyan kedve van - nem iszik üvegből. Teát meg pláne nem. Próbáltam kiskanálba tejet lefejni, belecsepegtetni a Maltofert, de azt is kiköpte. Rumaroma jellegű színe van, itthon már a világon minden rozsdabarna.
Írtak fel valakinek ilyet? HOgy adjátok be?

LivKép, az nlc-n van Hypertonia - Dévény Anna topik sok hozzászólással. Jártál már ott?
eszter28

Sziasztok,

Két kérdésem lenne:
1. Marci pénteken betölti a 6. hetet, de a BCG oltása még mindig nem "durrant be". Nem látszik az égvilágon semmi. Nálatok mikor kezdett el csúnya lenni? Nekünk miért nem csúnya? Kép

2. Volt valaki közületek, akinek nem kellett a babóját csípőszűrésre vinnie? Dokinéni szerint minden rendben, de furcsa, hogy folyamatosan írjátok ki mikor vitte a gyerkőcöt.

Köszi a válaszokat,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata, nálunk sem csúnya az oltás helye egyik fiúnál sem. Csak egy kis dudort érezni, mint egy cseresznyemag. Már ez is pozitív eredménynek számít.Kép
eszter28

Gigi!

De jo hogy itt van meg valaki harasztirol. Kép

Klapka utca, a regi temeto mellett.

Ha van kedved irj mailt vagy en irok, ha megadod a cimed. Kép

Magi
Vendég

EszterKép
Köszi. Szerintem nálunk nem túletetés lehet, mert 20-25 dekánál már nem híznak többet egy héten. 6-szor esznek egy nap és nem habzsolósak egyáltalán.

Oltás: Nálunk mindkét fiúnak seb van az oltás helyén, olyan pörkös, és pici lencse-szerű dudor. Azt mondta a dokinő rá, hogy lehet ha leesik a seb levedzeni fog picit, mert olyan alatta mint egy kráter, akkor Betadinnal kenegessük majd.

Oltás: Tegnap megkaptuk a 2 hónapos oltást. Nagyon jól viselték, csak akkor visítottak amikor szúrták őket. A 3 hóst hogy viselték a gyerkőcök ? Azt mondta a dokinő, hogy még szúrni is utálja, mert olyan csípős oltás. Be vagyok tojva tőle.

Még egy kérdés. Nektek vinni kell a gyerkőcöket az oltásra, vagy kijön a doktornő ? Nálunk mindenért kijön a doktornő, és nem tudom, hogy ez standard, vagy ilyen rendes, és megkímél minket a cuccolástól, várakozástól a rendelésén. Azért is érdekes kérdés, hogy mennyi pénzt adjak ilyenkor neki.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Nálunk 3 hónaposan nem sírt ügy mint a 2-nél, de volt utána hőemelkedés.
nálunk nem jön ki, csak ha külön kihívom, úgyhogy ez nem standard.

Edit
Kép

Kép
reditke

Cat Kép
Nálunk nem jön ki a dr. Be kell majd őket vinni a 2 hós oltásnál.

Kata Kép
Nem is piros az oltás helye? mert már az is azt jelzi, hogy meredt. Ha nem ered meg, akkor meg kell ismételni a BCG oltást.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok
Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha befogadtok. Második gyermekem, Tamás november 17-én született (4100 g, 57 cm)
Első lurkó pedig 2002-11-07-én született, Szilvinek hívják.
Sokan ismernek már itt névről, szoktam írni más fórumokra is Kép
Reditkét pedig a fősuliról ismerem Kép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!
Mihozzank sem jon ki a dokibacsi. Igaz nem is kertem.
Az viszont furcsa, hogy a jovo heten lesz harom honapos, de meg mindig be kell vinni kethetente. A vedono mondta, hogy mivel minden rendben csak akkor jon ha kerem.
Csiposzuresre nekunk sem kellett meg menni.
Szemeszetre holnap megyunk a valadekozas miatt. Mar annyira feltem szegenyt.

csengo
Vendég

HaliKép

BCG: 6 hetesen durrant be és 7 hetesen fakadt ki, én nem kentem be semmivel, csak a bodyját vasaltam ki utána belülről is mosás után.
csipőszűrés: a kórházban kaptunk beutalót rá, ahol született.
Doki: ha hívom, akkor kijön, kétezret szoktam adni neki.

Szilcsike
Üdv itt isKép Hogy vagytok?

Csirkesz
Ügyi vagy a mézessel, én is neki akarok állni hétvégénKép Mennyi időt vett igénybe? Jobb éjszakákatKép

Úszás: ha megyünk, mi is a campona mellettibe megyünk, az közel van, meg szombaton akkor tud vigyázni vki a nagyra. Szóljatok, ha mentekKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: