sziasztok!
Olvasok szorgalmasan, de vaaalaaamiééért nem mindig van kedvem/időm írni

.
Szóval csak kivonatosan

:
Ronmay!
Kölykök nagyon cukik, és tök nagyok

. Főleg Roló, a "vékony" alkata miatt még nagyobbnak, magasabbnak, nagyfiúsabbnak tűnik

.
Porszívózás

. engem Botond csak figyelmeztet, hogy meg kéne csinálni ezt, vagy azt. Tiszta apja

.
Hiszti:
Ebben tökre egyetértek Loissal, hogy nagyon sokat számít, hogy anyukánál hol a határ. Gondolhatjátok, mi sem vagyunk azok a típusok akiket zavar, ha a gyerek "jól érzi magát" valahol

. Nyílván megvannak a határok, mert nem vagyunk parasztok (annyira

), de egy "üres" Dm-et felőlem is nézhetnek játszóháznak, amíg nem pakolásznak, meg rombolnak

. Botond rendszeresen leáll apával focizni a Tesco közepén, meg széttapizzák az össze kisautót, de amíg nincs hiszti, hogy márpedigezkellnekem, addig nem izgat

. (Ha velem van csak, akkor én meg feletetem vele a fél boltot

) A hiszti az ami nem opció, de nálunk az otthagyás nem jön be, mert - ahogy Pocok is írta - enyémgyerek épp az önállóságot, a szabadságot akarja kivívni, ergo, ha otthagyom, pont azt éri el, amit akart

. Én ilyenkor ellentmondást nem tűrően beteszem a kocsiba (pocakkal is

), és megmondom neki, hogy egéééészen nyugodtan lehet hisztizni, meg vergődni, akkor is tovább megyünk, szóval ne túráztassa magát. Általában pár másodperc alatt lenyugszik

.
Én itthon is nagyon igyekszem higgadtan reagálni, de közterületen mindig! A higgadtságomért sose néztek rám ferde szemmel, sőt többnyire együttérzően, és elismerően rámmosolyognak a szülőtársak (

), viszont amikor látok más szülőket "kiborulni", meg kiabálni, rángatni a gyereket, általában nem együttérző vagyok, hanem megsajnálom a gyereket, hogy milyen idióta szülei vannak

.
De amúgy Tikének is tökre igaza van: a pocakmérettel növekedésével arányosan fogy a türelem

.
Ja, és Botond most már extrahisztis (volt), amit a baba érkezésének tulajdonítottunk, és tök megértőek vagyunk vele. Persze így is bünti jár érte, de úgy vagyunk vele, hogy a feszkónak valahol ki kell jönni, és mindenképp így, minthogy mondjuk a kicsit bántsa, vagy elfojtsa a frusztrációit

. De közben rájöttünk, hogy az is nagyon közre játszik, hogy Botond kialvatlan, ami nála ugye a hiszti kulcsa. Tegnap 3 órát aludt napközben, este 8-kor letettük, és reggel 7-ig aludt

. ÉS ma tök jófej is

. Szóval inkább ez a lényeg nála

.
Ja, és képzeljétek, nem is meséltem, Botond nem kakilt onnantól, hogy bementünk a kórházba

. A 3. vagy 4. napon adtam neki Glicerin kúpot, de attól is csak másnapra lett kaki, aztán 2-3 naponta Leavolactól kakilt csak

. Pedig neki soha nem volt ezzel gond. Biztos ez is pszichés...

De tegnap már volt magától kaki

. Remélem ezek a dolgok (alvás, kaki, hiszti...stb.) hamarosan rendeződnek, mert tök car érzés

. Persze tudom, hogy milliószor több az előnye a tesónak, mint amennyi kis hátránya van eleinte....

.
Egyébként nagyon vicces, hogy mennyire "tankönyvi" Botond ebben is (mint csecsemőként): pl. tök cukin játszik, de ha én elkezdek számítógépezni, egyből csinál vmit, amit nem szabad, vagy nekiáll sikongatni...stb

. Ha a babával foglalkozom, az meglepő módon nem zavarja

. Max. odakucorodik mellém, vagy besegít...stb. De pl. valamelyik nap szoptattam, és közben ő mellettem feküdt és simiztem. Aztán hívtak, és az már kiakasztotta, és elkezdett rúgdalni, mint egy idióta

. Ahogy letettem a telefont, megint feküdt tök nyugiba

. Szóval nem túl komplikált a gyerek, na

. Tényleg csak foglalkozni kell vele

.
Időjárás:
Itt egyszer volt egy nagyobbacska szélvihar. Slussz. Amúgy végig sütött a nap (most is), nagyon király idő van

. Botond tök sokat van kint, és Andort is kiviszem napont 1-2x

.
Pocok!
Mi a kocsog Roary-val szívtuk meg, mert ugyan ezt sem nézi többet, mint a Dórát nézte, viszont ez egy bugyuta car mese

. Legalábbis én kivagyok tőle

. Béna karakterek (pl. a kőbuta, fánkzabáló, tohonya autószerelő, akinek amúgy álma, hogy énekes legyen, mert sztem traveszti), többnyire tanulság nélküli sztorik, nulla interaktivitás, ergo ez tipikusan az a mese amit csak bámul, oszt csókolom (sztem a Thomas is ilyen

). A Dórából legalább egy csomó mindent megtanult, mindig van tanulság, amit jóóól szájba is rágnak...stb. Mindig vidám, happy enddel végződik, és mindenki örül

.
De hiába tukmálom neki, mindig inkább a kocsikás mesét kéri. Pffff......
Ronmay!
Bókok: nanááá, hogy jólesnek, és ügyi is vagy, a súlyoddal is, meg az erőddel is

.
Rajtam egy kiló van még, mármint a teherbeeséshez képest, de sztem még két nap, és lemegy (napi fél-1 kiló megy le rólam, mert most is rengeteg volt a víz)

. Úgy leszek 61, ami viszont még messze nem a versenysúlyom, min. 55-ig szeretnék lemenni. Karácsonyt tűztem ki célul

. Elvileg simán meglehet, mert Botonddal sem volt eszem ágában sem fogyózni szoptatáskor, de azért odafigyeltem, meg engem a szoptatás tökre fogyaszt (ilyen mennyiségeknél nem csoda

). Viszont most rengeteg édességet zabálok

. Konkrétan csak azt eszem

. De tegnap direkt felzabáltam minden fellelhető édességet, és apát is megkértem, hogy ne legyen itthon semmi, úgyhogy mostantól csak normális ételeket eszem/iszom, és akkor talán le is tudok fogyni

.
...

kertelés