A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Verus: Beni is válogat. Ez dedós :shock: meg ciki :roll: ezt is megértük :lol: Én is ideg miatta,ő még nem.. tök jó megyek suliban,meg első nap ismerkedés lesz csak,huu de jó.. :) Egy dolog nincs még meg a piros nagy karton,de nem hiszem,hogy első nap kérik. Lesz még pár nap míg beszerezhetem.. Vagány gatya vagány pulcsi és cipő,nálunk pókemberes kell,meg szuper hősös.. Áhhh........
varga tünde

Boldog születésnapot kívánunk Robesznek!!!!

Megnéztem, ma van :wink:

Rugónak is van pókbácsis papucs és nadrág.

Irina, van már víz???

Kép
vindolanda

Vagy Robesznak?

Kép
vindolanda

Boldog szülinapot Robesz!!!

Vindo: 5körül a főtéren????

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen... Írtam sms-t Maggienek is, jönni fog :P

Kép
vindolanda

Robesz boldog szülinapot :)

KépKép
viranka

Akkor 5 kor minitali :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hazaértünk, R. épp vacsorázik és Eperkét néz.
Nem is sírt az autóban a búcsú miatt, de az ovizsákot nagy becsben tartja, mert Minnie adta neki :wink:

Fagyiztunk is 8)

Jó volt 8)

zuhanyozok, aztán R. is fürdik :arrow:

Kép
vindolanda

Mi is hazaértünk..nagyon elfáradtam..:-) De jó volt nagyon!annyira cukik voltak, egész hamar oldódtak és mentek együtt szobrot mászni, a "vizes kapuhoz" :-) Rugi annyira vidám mosolygós kis srácc, Bercó is feloldódott és végül szaladgált Emmával és mászott is a szoborra...és igen a szeme megmard olyan szépnek azokkal a kis fehér pöttyökkel. Szóval Emma élvezet a két lovaggal való találkozást, fagyizást! Maggie: köszöni Emma a fagyit! :-)

vacsin túl...már majd éhen akart halni..:-) lassan megyünk fürdeni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Robesznak sok boldogságot!!!!!!

Kép
gica1

Mi is hazaértünk már régen, csak jönni nem tudtam. Bercó is nagy adag nudlit benyomott vacsira. Nagyon jól éreztük magunkat mi is. :lol: Hihetetlen kis energiabombák és gyönyörűek. Bercó tényleg jól feloldódott a végére, már parancsolgatott is Emmának. :lol: A szobor körbejárása meg igazi kihívás volt. :lol: Emma igazi csajszi, a javából. Rugónak meg lassan be sem áll a szája. Most jól értettem mindent, amit mondott. Kicsi Rugó :lol: :lol: Remélem nem hagyta el. :lol: :lol:

Kaqk, meg olyan csini kismami, hogy ritkán lehet ilyet látni. Formás, cuki pocival. :lol:
dmaggie

Robeszt Isten éltesse!!!!
dmaggie

Rugó tényleg nagyon szomorú volt pedig, hogy ott kellett hagynia Minniet.
dmaggie

Tegnap meg a Kedves elvitt két dolgot a másik lakásba, ahol kicserélődött a lakó. Már nem a kosaras lakik ott, hanem az edzője. Volt arról szó, hogy majd lehet változás, csak elfelejtették közölni velünk is, hogy mikor és hogyan. Na mindegy. A poén az, hogy az edző finn. :lol: Azért valahogyan megértették egymást, állítólag nagyon tetszik neki a lakás. Nekem a konyha lett a kedvencem, teljesen megújúlt.
dmaggie

albérlő csere :-)

Tényleg kicsi Rugi megvan még?? :D :D :D :D

Mert hogy Rugi kedvet kapott tőlem a babaváráshoz..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, bejelentkezek Böszörményből :D

Kicsi Rugó meg van, de ma nem jutott eszébe, mert az óvodakezdés elvonta a figyelmét.

Reggel hét előtt értünk oda, a csoportban R. volt az első gyerek. Leadtuk a cuccokat, kaptam egy puszit, és elrohant játszani.

Eljöttem, Db-ben belefutottam egy borzalmas évkezdési dugóba. Nyolcra épp, hogy beestem, egy óra alatt délben sikerült megennem egy szendvicset, most meg próbálok dolgozni, mert háromkor indulok Rugóért.

Tényleg nagyon szépek voltak a gyerekek, jó volt a kedvük, és Kaqk sem volt semmi 8) 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi is már itthon. Ma muszáj volt kicsit csatangolnom, csak nemrégiben értünk haza.
Bercó jól érezte magát az oviban az első napon. :lol: Reggel azért pityergett kicsit, de elfogadta, hogy mindenki megkezdte a munkáját.
A suliban a gyerekek is odáig voltak a ténytől, hogy végre jöhetnek iskolába.

Kíváncsi vagyok, Rugó hogyan érezte magát.

Ma megkaptam a nyelvészetis órarendemet. Lesz tizenvalahány tárgyam, ehhez jön még néhány pedagógiai, pszichológiai témájú is. Szerintem nem fogok mostanában unatkozni.

Dávid holnap indul Nagybányára, egy tornára.
dmaggie

Vindo, nekem még az is tetszik ám nagyon, ahogyan Te bánsz a gyerekekkel. :lol: Nagyon jó fej vagy velük.
dmaggie

Halihó!

ROBESZT isten éltesse utólag is!!!

Maggie, ez tényleg rengeteg óra...
Érdekes ez a lakócsere. :lol:
Hát nálunk még semmit nem tudni az órákról, pedig mindenki kérdezget már, de csak a mintatantervet tudom megnézni, holnap végre okosabb leszek. De most bepánikoltam (tanszékink volt ma), hogy tényleg az adott tanár döntésének függvénye, hogy megadja-e az adott tárgyból az egyéni tanrendet. Szóval izgulok az órarendem miatt.
irina

Hazaértünk.
Megzuhanyoztam, kimentünk kicsit Rugóval, erre valami észlény olyan tüzet rakott, hogy dől belőlem a füstszag :x

Rugó köszöni a rágondolást. Semmi baja nem volt, bár:
- a dajkának kellett etetni, mert nem volt hajlandó enni :roll: :lol:
- valami játékon hajba kaptak, de rendezték a konfliktust

Azt mondja, két gyerekkel játszott, egy kislánnyal és egy kisfiúval
- semmi baja nem volt, egy kicsit aludt is
- holnap is akar menni
- és ne ebéd után menjünk érte, hanem a nap végén :shock: :shock: :shock:

Ja, az albérlős dolog tényleg durva :shock:

Maggie, akkor tartalmas szemeszter :wink:

Irina, nem hiszem, hogy gond lenne. Miért szórakoznának veled?
Hú, én általában megadom az engedélyt. De volt már, hogy nem adtam meg, mikor hülyeséget akartak elfogadtatni.
Vagy azt csinálom, hogy ha csak a fele egyezik, akkor a különbözetből vizsgáztatok (pl. rétegszociológiából nem kérdezem a kisebbségek szociológiáját, ha ilyen tárgya már volt máshol).

Maggie, kösz.
Bírom a gyerekeket, szeretek velük beszélgetni 8)
Bár 25 évesen még abban sem voltam biztos, hogy egyszer akarok egyet :wink:

Hajrá Dávid!
Mikor lesz az új forgalmi vizsgája?

Holnap szabadnapom lesz... Tavasszal volt egy napom magamban itthon, mikor végig hánytam. Nem is tudom, mit csináljak majd. Utoljára tavaly nyáron voltam egyedül itthon 1-2 órától többet.

Kép
vindolanda

Vindo, ez valami szuper, hogy Rugó ilyen jól beszokott azonnal az oviba. És hogy még aludt is!!! :lol: Csúcs ez a kisfiú! :-)

Na, miután így elsírtam a bánatomat, felmentem a megfelelő honlapra és fent volt a szakos órarend opciókkal. :D
Ki is találtam, mi hogy legyen. Az érdekes az, hogy a szemináriumok tök jó időpontokban vannak, egyedül 3 előadásra nem tudok bejárni, amit nagyon fájlalok, mert a legizgalmasabbak is ezek (Anatómia, Ált. pszichológia). Egyéni tanrendet csak akkor kérek, ha a tanár is javasolja, mert azért szólni akarok, hogy ugyan nem akarok 3 óránál többet hiányozni egy félévben, de előfordulhat (gyerek betegsége miatt pl). Nah, megnyugodtam. Holnap lesz a szakos eligazítás, hátha kiderül még pár fontos dolog. Meg próbálok majd barátkozni, bár a legtöbb hallgató lassan a gyerekem lehetne. :lol:
irina

Irina,
fogtok boncolni is?

Itt Db-ben a pszichós szobatársaim jártak a patológiára, formalinos volt a kezük :wink:
Érdekes dolgokat meséltek :shock:

Barátkozás - na, az óvodai ismertetőn van egy olyan sor, hogy karácsony előtt családi hét. A szülők süteményt sütnek benn közösen a gyerekekkel - ajjajjajjajjajj :roll:

De neked biztos jobban megy, én ebben mindig meg voltam lőve. Kevés ember szimpatikus elsőre, a többieknek meg nincs mondanivalóm :lol:

Kép
vindolanda

Ó, anyám, fenn van a Thor szuper minőségben magyar felirattal :shock:
Ez aztán dilemma, de nagy, hogy mi is legyen este a program :mrgreen:

Kép
vindolanda

De jó hogy Rugi ilyen lazán vette ezt az "akadályt" édes...:-)

sütés :-)

Maggie: jó sok tantárgy! :? Bercó is ügyes volt akkor...

Már 2 napja nálunk nincs pityergés..tudják hogy ez a dolguk, munkájuk....csak az elszakadás....de jól érzik magukat. !

Vindo: akkor élvezd ki a holnapot.......rám vasalás vár meg összeszedem a kórházi motyóm.. :wink:

képet felteszed vhova?

KépKép
kaqk
Debrecen

Bocs, ki is ment a fejemből :oops:
Ide rakom vagy most, vagy este olyan kilenc körül.

Kép
vindolanda

Vindo, szerintem nem, mert nincs belőle szeminárium, és remélem, hogy nem előadásra tervezik ezt... ha mégis, nem tudom most felvenni. Bár engem nem zavarna, érdekelne a dolog. 18 évesen még hallani sem akartam ilyenekről. :lol: Az ELTE-n tudom, hogy volt boncolás pszicho szakon, mert ismerősöm mondta onnan.
De jó, hogy mondtad, rákérdezek holnap. Mert akkor inkább nem veszem fel, csak majd ha be tudok rá járni. Vagy hátha PANNDI meg tudja mondani, ő járt egy félévet.

Barátkozás: hát az óvodában én sem tudok, ill. próbáltam, mert ilyen az üzemmódom, de merev ellenállásba ütköztem, volt anyuka, akire ötödször is rá kellett köszönni. Fura a legtöbb. Csak olyanokkal beszélek, akikkel együtt szoktattunk be vagy kiderült, hogy nyelvész és szegről-végről ismerős. :lol:
De muszáj lesz haverkodnom, mert az infóáramlás miatt ez létfontosságú...
irina

Kaqk, nálunk is van még reggel tiltakozás, meg alvás előtt is és ébredéskor, Ádi az "imádom az ovit" és a "nem megyek többé oviba" között ingadozik minden nap. Szóval nehéz ez a nyár utáni kezdés a kicsiknek is, nekünk is.

Vindo, hű, a Thor izgisen hangzik...
irina

Szerelem első vérig 8)

Kép

Kép
vindolanda

De cukik!!! :lol:
irina

Hát, érdekes lehet, az biztos 8)
Érdemes ott lenni, ha tényleg boncoltok...
Az anatómiára emlékszem, hogy az kemény tárgy volt itt vagy 15 éve (lehet, most is az).

Ja, a Thor nem lehet rossz,
de egy fél hatos keléssel és egy habilitáció megszervezésével kell versenyeznie, valamint olyan angol nyelvű tanulmányok bogarászásával, hogy hogyan is hat a keleti kereszténység a mentalitásra és az értékrendszerekre.
De lehet, hogy még így is ő kerül ki a csatából nyertesen.

Kép
vindolanda

Na, arra jutottam, hogy szerintem nem lesz boncolás, mert csak előadás van most (bár több félévnyi anyag lesz az anatómia), és az is a nagyelőadóban. Ott meg nem fogunk boncolni szerintem.

Éljen a keleti kereszténység, bár a germán mondavilág is igen jó. :D
irina

Sziasztok!

Csak gyorsan, és Irinának: első félévben tuti nem boncoltunk, arra emlékeznék :lol: De sajnos az anatómia egy rém unalmas előadás volt, lehet, hogy az előadó nem stimmelt, de brutálisan monoton volt, és DIKTÁLTA az anyagot, szó szerint kellett leírni, amit mond, mert ő úgy kéri vizsgán. Na nekem nem tetszett anno. Jaj, kedvet kaptam a tanuláshoz, ahogy ezt így írod :roll: Ez a tanév még Zolié, most ő tanul, de jövőre enyém a pálya, ha még mindig lelkes leszek :wink: Csak ki kéne találni, mit szeretnék tanulni... :roll:

Voltunk ma Veruséknál, még egyszer köszönjük szépen a sok sok ruhát, Zsófi nagyon boldog velük :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, köszi szépen! Hajrá tanulás!!!
Azért majd írd meg, mi érdekel Téged!
Hát ez az anatómia így nem hangzik túl izgisen, de nem tudom, hogyha mást írok, mint amit elvár, mire jutok vele. Vagy majd kunyizok jegyzetet...
irina

Oh, hát ez a baj, hogy minden érdekel. Jó lenne valami szakmámba vágót, érdekel a marketing, a szociálpedagógia, szeretnék megtanulni varrni, szívesen foglalkoznék gyerekekkel, szóval még keresem az utam :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, Panndi, most Czigler tart anatómia-előadásokat és nála a köt. irodalom is más, mint más tanárnál lenni szokott.
irina

Ez a férfi úgy velem egyidős lehet, 34 körül.

Nálad a gyerekek iránya szerintem csak jó lehet. :-)
irina

Hát, egy kis szervezéssel már a nagyelőadóban is megoldható a dolog :lol: :lol: :lol:
Ha nagyon akarjátok, semmi sem lehetetlen :lol:

(Mint a Bud Spencer - Terence Hill-féle Bűnvadászokban a boncolás - "Elromlott a termosztát?")

Panndi, hát persze, hogy kitart a lendület jövő félévben is.
Nem semmi, hogy így beosztjátok életed párjával :idea:
Az szocped szerintem nem rossz :idea:

Kép
vindolanda

:lol: :lol: :lol: Lányok, jól nyomjátok. :lol: :lol:

Irina, még van néhány fehér folt a félévemben, főleg a PP kurzusoknál. De ezekhez adtam be a kérvényeket, ill. egyet pszicholingvisztikából, a Bárczin már tanultam. (Csak ott az volt a címe, hogy a beszéd pszichológiája)

Debrecenben sem boncolnak már egy ideje. Bogi, a szomszédunk pszichon végzett, már ők sem boncoltak, pedig ő nappalis volt.

Panndi, ha rajtunk is múlik, akkor tanulni fogsz. :wink: :lol:

Vindo, nekem most, a jelenlegi kómás állapotomban még magyarul is sok lenne. Nézz filmet, holnap majd a nagy magányodban bogarászol! :wink: :lol:
dmaggie

Édesen ölelkezik Emma és Rugi.

Irina, azért az anatómiát nem irigylem tőled. Mondjuk szerintem érdekes, logikus az egész, nekem a latin szavakkal gyűlt meg a bajom. Egyet jegyeztem meg, aminek semmi köze a beszédhez, lehet, hogy nem is jól írom: digitus minimus. :lol:
dmaggie

Vindo, szerintem is meg lehetne oldani az előadóban a szemléltetést, de hát macerás volna, az tény. :-D

Maggie, nem tudom, Szegeden hogy van, nálunk csak 75%-os tematikai egyezés esetén fogadják el a tárgyakat szaktanszéki döntés után.
Anatómia: ez azért főleg neurológia lesz. Anno jártam kb. 20 évesen felvételi előkészítőre pszichóból (abbahagytam, mert nagyon motiválatlan csoport volt), és sok mindent vettünk, de az alap Hebb volt.
Digitus minimus, nekem nem ismerős. Én eddig latin anatómiai kifejezésekkel csak fonetikából találkoztam, ott mondjuk nagyon bírtam, meg hát azóta is inkább alveodentális hangokról beszélünk, nem íny-fog hangokról :-)
irina

Amúgy nagyon izgis a képzésed, Maggie. És pontosan mi leszel a végén? :-)
irina

digitus minimus= kisujj :lol:

Nyelv- és beszédfejlesztő tanár :lol:

Fonetikám nekem is lesz, meg eddig is volt. A tematikai egyezéssel tisztában vagyok, csak megpróbáltam. :wink: Legfeljebb nem fogadják el. Veszítenivalóm nincs szerintem. A beszéd pszichológiáját meg igazán élveztem, ráadásul Gerebenné tartotta, aki eléggé ismert a szakmában. Nem nyelvész, logopédus, pszichológus, meg még mittudoménmicsoda.
dmaggie

Ez a boncolás látom, nagyon érdekel mindenkit. Anno én emiatt nem jelentkeztem pszichora. Jó tíz éve még volt.
El tudom én is képzelni. :lol: :lol:
dmaggie

Maggie-m, ne haragudj, nem akartam kioktató lenni, csak ez a témaegyezés nekem új némileg, régebben sokkal lazábban fogadtak el tárgyakat. Remélem, minél többet át tudsz kreditálni.

Ízlelgetem: nyelv- és beszédfejlesztő tanár.
Ez a logopédus, nem? vagy más?
irina

Semmi gond nincs, egyrészt nem voltál kioktató, másrészt nekem nagyon új ez az egész rendszer, inkább segítségként értelmezem, amúgy meg nem sértődöm könnyen.

Nem, ez nem logopédus. A logopédussal együtt dolgozik, de pl. nem alakíthat ki hangot, csak az automatizálásban vehet rész. Leginkább az olvasott, írott nyelv nehézségeivel foglalkozik.
Bővebben itt.

http://www.felvi.hu/hallgatoknak/meg_to ... mesterszak
dmaggie

Maggie, értem, hát nagyon izgalmasan hangzik!

Hú, csak tudnám, mi az a beszédcentrum. Főleg többes számban (amiről Gósy a cikkben beszél).
irina

Puszi, megyek lassan pihenni!
irina

Sziasztok!
Belefér még egy 2007 októberi? Úgy láttam, hogy az októberi topik már nem nagyon él... :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska, üdv köztünk, szerintem belefér :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szia Piroska! :D

No látom itt az ősz és sokan tanulni szeretnétek. :D Én már nem ülnék vissza az iskolapadba. Anno munka mellett végeztem el a fősulit, és utána úgy alakult, hogy nincs is szükségem a diplomámra, mert megtaláltam az utamat. :)

Zsozsi tegnap óta oviban - már nagyon várta. Nem is sírt, rögtön csinálta a benti rutint, ahogy elköszöntem tőle.
Gegivel most megint ketten vagyunk. Együtt főzünk, játszunk, egymás fenekében vagyunk és én nagyon élvezem. :lol:
Ha ketten vannak, inkább egymással játszanak és több a hiszti anya figyelmének felkeltése és kisajátítása érdekében. :lol:

Most elkapott valami nyavalya, fáj a torkom, és fújom az orrom. :?

Gegi meg olyanokat tud csinálni ha egy kicsit eltűnik szem elől...
1. Megyek vécére, erre a vízben bele van borítva egy tál gyom, amit előtte szedtem ki a kertből.
2. A fogkrém kegyetlenül végzi mindig, vagy megeszi, és/vagy a mosógép ablakát kenegeti vele.
3. Krémezi magát, minimum 2,5 cm rétegben a pofiján, de varázslatos módon ilyenkor a szekrény és egyéb felületek is kapnak a cuccból.
4. A frissen megtöltött medencében a kavicsok sokkal jobban mutatnak, mint a kuléágyban.
5. Főzés közben a tészta vizébe feltétlenül bele kell borítani a mellette található reszelt sajtot.
6. Szörpöt is kell készíteni - igaz, hogy a tálcára több megy, mint a pohárba.
És még sorolhatnám. 8) :lol:

Most mennem kell, Zsozsi királylányt oviba kell szállítanom. :D
Puszi!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: