A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bocsi, telefonrol csak ilyen benan tudok irni :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

És ha hagyod pár napig cicin lógni "igény szerint" hátha annyi inger éri a cicijeidet hogy egy idő után elég lesz a tej? Sztem nem gáz, ha 5 naposan még nem napirend szerint eszik, majd 1-2 hét és beáll.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Én sem adnék tápit :roll: .
Abszolút nem bántásból írom, ez csak észrevétel, (meg érthető is), de túl korán "vetettél be" dolgokat. A cumi, a bimbóvédő, a tápszer tudotommal mind-mind olyan dolgokat, amiket két hét előtt fel se nagyon merül elővenni :wink: .
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy csak jót akarsz (neki), meg Mironnál megszoktad (a tápit, meg a cumit), de hidd el, hogy semmi szükség rá :wink: ! És azt is megértem, hogy nagy a "teher" rajtad a szopi miatt, de ezt a terhet csak te teszed magadra :wink: ! Minden rendben lesz, lesz elég tejed, és szépen fog enni, ha hagyod éhesnek lenni :wink: :lol: :lol: .
Ez most hülyén fog hangzani, de te megérted, szóval le merem írni :lol: :
ha a kutyáink nem ettek egy bizonyos fajta tápot, vagy kaját, akkor sem kaptak másikat! Eljött az az éhségszint, amikor naaagyon szívesen ették meg (mondjuk az antiallergén tápot) :twisted: :lol: . Ugyanezen az elven, mikor nekem kevesebb lett a tejem, és már nyúltam volna a tápiért, mert jajszegénygyerekéhenhal ( :oops: ), apa azt mondta, várjunk még 2 napot, addig legyen cicin, amennyit csak fizikailag lehetséges (de szó szerint), ha akkor se lesz elég, vagy nem hajlandó csak azt enni, akkor jöhet a tápi. És bejött, mert másnapra máris több tejem lett, és ő is felhagyott a lustizással :wink: .

Szóval én a tápit szépen eltenném (illetve nem is kéne, hogy legyen otthon, mert csak bezavar a tudat, de komolyan!). Bébi "rendszertelenül" csöcsön legyen egész nap (ne félj, nem lesz cicifüggő, vagy alvászavaros, vagy mittomén, ilyenkor még a Suttogó szerint is a legfontosabb a kontakt, meg hogy legyen tej, ne fájjon a pocak....stb. nagyon kicsi még!). Ez a "gyerekágyas" időszak, még szokni kell egymást, gyógyulgatni, épülgetni.... Ne siess úgy előre :wink: :) .

És higgy nekem lesz tejed, és ha Vencel rájön, hogy bizony ha fene fenét eszik, akkor se fog mást kapni, akkor nem lesz rest tökösebben szívni :twisted: :lol: :lol: ! És ha fél óra után éhes, akkor fél óra után kapjon újra cicit! Meg újra, meg újra, ha kell!!! :wink: Nekem fejlődési ugrásnál volt, hogy 6-8x keltem etetni egy éjszaka, de 2 napig tartott, és nagyon megérte :wink: ! Ráadásul melletted ott a bébi, cicire csapod, oszt szunya tovább :wink: :lol: .
(Ha meg mondjuk 4-5 nap múlva még mindig "szenvedtek" a tejjel, akkor kitalálod majd, hogyan add a pótlást, senki sem fog pálcát törni a fejed felett, ha nem úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk :wink: . De ezt csak azért írom, mert nem akarom, hogy plusz tehernek érezd, ha nem sikerül, de őszintén mondom, szinte biztos vagyok a sikerben, csak ne válasszátok a könnyebb utat :roll: . Pár nap szívás most, de utána könnyebb lesz! :wink: Ez egy ilyen időszak.... :? :lol: )

Amúgy én nagyon javasolnám, hogy hívd fel anyu kolléganőjét, Dr. Sarlay Katalint, ő a szoptatós mindenttudó, és egyből adni fogja az itinert :wink: . Ha kell megadom a számát, én a helyedben fel is hívnám hétfőn, mert minél tovább vársz, annál kevésbé tud segíteni....
Még semmi sincs veszve, nagyon-nagyon pici még! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Úgy korrekt, ha Boo védelmében leírom, hogy beszéltünk telefonon, és kiderült, hogy a "szuperjó tanácsokat/módszereket", nem ő találta ki, hanem a Margitban mondták neki/bíztatták rá :evil: . Szóval mea culpa, vagyis Margit kh. culpa :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Beszéltem anyuval, és sztem másnak is hasznos lehet, szóval leírom itt, mit beszéltünk :wink: :
Először is nagyon röstellkedett, hogy nem jutott eszébe előre szólni, de ő tudta, hogy a Margitban ennyire fogalmatlanok, mert állítólag legendás, ha a szoptatásról van szó, és nagyon-nagyon fúj rájuk emiatt (bár hozzátette, hogy régebben minden kórház az volt, de ma már ez akkor is übergáz!), és mindenkit arra kér, hogy ezt terjessze is, nehogy más anyukák is így járjanak!
Mármint nem a kórházat kell fikázni, csak tudjanak róla, hogy amit ott a szoptatásról/táplálásról/cumiról (nem) mondanak azt felejtsék el, és készüljenek fel. Ezt egyébként is előírná, hogy ne csak a szülésre készüljenek a nők, de a szoptatásra is, legalább olyan alaposan, sőőőt... :wink: (Velem is kiolvastatott egy "tankönyvet" anno :P:D:D)
Cumi, cumisüveg, bimbóvédő felejtős! Még ha pótolni is kell tápit, azt is csak pohárból! És csak ha minden kötél szakad (nyílván ez az első napokra vonatkozik!).
Szoptatás igény szerint. Ha az 24 óra, akkor annyi :twisted: ! Ennek a célja nem a gyerek "elcseszése" ( :lol: ), hanem a megfelelő mennyiségű tej beállítása, és a szopási rutin kialakítása. Éjszaka is szoptatni kell, ahányszor csak a gyerek kívánja, mert a fenntartott igénytől lesz annyi tej, hogy nappal már egyen annyit, hogy 4-6 hetes korára magától átaludja az éjszakát (ez lenne a kívánatos, előbb nem "kell", persze örülünk neki, de ne várjuk el :wink: ), utána lehet elkezdeni "leszoktatni" róla (ezt a Suttogó is így írja :wink: ).
Szoptatások után a kezdő cicit fejjük le, és a lefejt tejet a következő szopi után adjuk oda (nyílván az alvó gyereket nem kelted fel, hogy beletuszkold, amit lefejtél :lol: ), de csakis pohárból!
(A babát félig fekvő, félig ülő pózban kell tartani, állához pelust tenni. Mi a régi "szocreál" kávéspohárból etettük Botondot, de úgy szokták mondani, hogy vmi viszonylag szűk szájú, lehetőleg "kifelé pöndörödő" pohárból itassunk, de az sem baj ha nincs :wink: . A pohár száját a nyelve főlé kell tenni, és apró kortyokban beleönteni a szájába. Nem kell félni, nem fog félrenyelni, neki ez ugyanúgy újdonság, mint a cumisüveg, vagy a szopi...nem lesz ügyetlenebb ebben sem :wink: . Nem baj, ha mellémegy...majd belejöttök. És tényleg hamar megy, nekünk pár alkalom után semmivel sem volt több idő, mint a cumisüvegből :wink: !)

Most hirtelen ezekre emlékszem, mert persze közben meg itt zajlott az élet... :twisted: :lol: .

Boo!

A számot küldöm priviben :wink: . Hétfőtől hívhatod, pont visszajön szabiról :wink: . azt nem garantálja anyu, hogy hétfőre már kapsz is időpontot, de azt telefonban is megkérdezheted, hogy addig mizu :wink: .

Pocok!

Megkérdeztem anyut, hogy vajon csak velem voltak ilyen normálisak/szakszerűek a csajok, vagy amúgyis. És azt mondta, hogy "neeeem, náluk ez az elvárás" :wink: . Az persze lehet, hogy némelyikük néha mufurc, vagy mittomén, mert hát mégiscsak emberek, de alapvetően náluk ennek ez a menete, hogy meg KELL mutogatni a dolgokat, főleg, ha vki kéri. Biztos vannak innen is rossz tapasztalatok, de hivatalosan itt nekik ez munkaköri kötelesség (lenne) és a LLL módszereit kell megmutogatniuk :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Akkor jól ráéreztem a teendőre :lol: :lol: :lol: :lol:

Félelmetes, hogy kórház és kórház között ekkora különbségek vannak (akár hozzáállás a szoptatás témához, akár a csecsemősök segítőkészsége és egyéb szempontjából).
Őszintén, nem gondoltam volna hogy egy állami intézmény ma Mo-n a LLL elveit követi :shock: :shock: :shock: Ami szuper, mert persze a LLL ősanyái elég elvakultak, de valljuk be, sokat tudnak a témáról!

Boo, biztos beindul a dolog, ne parázz, hagyd hogy az ösztöneid vezessenek :wink: :wink: :wink: :wink: card le az órát és minden egyebet, csináld amit Dodi írt! Drukk!

KépKép

KépKép
kispocok13

Kisfiam ma egy angyal volt egész nap :lol: :lol: :lol: :lol: Ooooolyan jóóóóóóóóóóóóó volt! Bori is megnyugodott, és az egész család nyomott egy csendespihenőt 2-5-ig 8) 8)

Nimród mai műsora a rendszeretet jegyében:
Garázsban áll Apa robogója. Mikor jöttünk haza a piacról délelőtt, Nimród kismotorját már nem lehetett "beparkolni" a tárolóba mint korábban, hanem Apa motorja mellé kellett állítani... persze szigorúan párhuzamosan vele... Mindkettő szürke, nagyon viccesen néznek ki - a háromgyerekes szomszédunk meg is jegyezte hogy ők is teljesen elérzékenyültek, mikor meglátták...
Kép

Este amíg Borit fürdettük, ő cafatokra szedett egy papírszalvétát... aztán magától elővette a partvist és lapátot, szépen ráseperte a cuccot, majd kiborította a szemetesbe 8) 8) 8) 8)

Ja, és tegnap óta Apa trehányul előlhagyott cipőjét is "élére állítja" az előszobában(Apa nagy megkönnyebbülésére, mert én mindíg csesztetem érte hogy rakja el, de legalább kultúráltan hagyja elől, és mellé rakja a sajátját, eligazgatja hogy párhuzamos legyen, így:
Kép

Babatali? Most két hétig tudom Nimródot vinni, Apa meg Borizik... (vagy megyünk négyen, Apa már úgyis edzett babatalis...)
Vacsi? Valami?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.08.07 13:06-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

ez jjóóóóóóóóóóóóóóó hír, ügyik vagytok!
Próbálj meg fejni minél többet, hogy még olyankor se kelljen tápi mint ma éjjel... merthogy az tudod, eltömíti, tovább alszik, a cicid meg kevesebb ingert kap, ergo a tej nemhogy több lesz, de lehet hogy kevesebb.

Vencel micsoda kis erőgép :shock: :shock: :shock:

Apa lekakilása :arrow: ez úgy látszik, nagy divat! Nálunk is népszerű műsorszám :lol: :lol: :lol: :lol:

Miron bilibe pisilése meg fergeteges! Nimród még csak a fürdővízbe pisil, de ügyesen megfogja közben, és már meg is rázza a végén... :oops: :oops:

Story4 - nem is hallottam róla még :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Apa megint kiakasztott, "erőt fitogtat" Nimródnak :arrow: ebéd után lerakja, ordítás, kérdem mi van: azt szerette volna, ha az apja mesét olvas neki, de ahhoz most Őfelségének nem volt kedve... Mivaaaaaaaaaan????? :twisted: :twisted: :twisted: (kompromisszumképp mondjuk végiglapozták az egyik könyvet, Apa nagy szerencséjére)
Másik: Apa nem kapcsolta fel neki a villanyt, mert nappal nehogymár kelljen, elég legyen ha éjszaka ég neki...
De basszus, ne ezen múljon már...ezért aludjon el sírva a gyerek????? Nevetséges!

Amikor meg beszélni szeretnék róla, meg mondom hogy ugyanúgy kellene nevelnünk őket mindkettőnknek, mert különben megzavarodnak és nem tiszták a szabályok, Apa közli hogy hagyjam olvasni, és rám sem hederít... Megőrülök ettől :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
De persze egy gyereknevelési könyvet sem olvas el, még kézbe sem veszi, de amit én mondok az nem jó, csak amit ő elképzel... (párszor mondjuk elismerte hogy igazam volt, de nagy ritkán csak)

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

És régen nem volt ilyen, anno tündibündi pasi volt, csak amióta Apuka lett, azóta ilyen mindentmegmondó, csaknekemvanigazam, nemnyitokrólavitát, überokosvagyok... (Mondjuk apósom ilyen, anyósom meg az "eleresztem a fülem mellett" típus, Apának pedig sikerült mindkét szuper viselkedésformát eltanulnia)

bocs a kirohanásért :oops: :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.08.07 13:36-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, ma reggel ittam kávét megint (tegnap kihagytam), és Borinak nem fáj a hasa :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Juhuuuuuuu!!!! :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Látod, a tegnapi végeláthatatlan csöcsörészés megtette hatását :lol: :lol: :lol: . Ráadásul milyen hamar :shock: :wink: .
Úúúúúúgy örülök neki :P :D :D .

Botond is első naptól megemelte+átfordított a fejét, és emlékszem anno sokan nem hittek nekem :twisted: . Most legalább más is igazolja, hogy tényleg van ilyen :wink: :lol: :lol: .
Na meg persze juhuuuu, de ügyes/erős (nem csak szép) 8) :lol: .

Pocok!

Vízbe pisilés nálunk is megy, de csak közli, hogy "ó-ó kukika", aztán nekiáll játszani :twisted: :lol: :lol: . Fogás-rázás becarás cuki lehet :lol: :lol: :lol: .

Mi vettünk Botondnak fellépős wc-ülőkét, mert a bili nem tetszett neki, hogy olyan alacsony, a wc-n meg totál be volt rezelve, hogy nem ér le a lába, és nem tud kapaszkodni... Elég lutri, de vettünk egy ilyet:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 3&pageno=2

Tökre tetszik neki, tök szívesen felmászik-leül-lemászik, de egyelőre ennyi. De nálunk már ez is nagy dolog :oops: :lol: :lol: . Már annak is örülök, hogy nem rohan az ellenkező irányba fejvesztve :twisted: :lol: :lol: . Tuti ő is akkor kezd majd neki a szobatisztságnak mikor azt se tudom majd hol áll a fejem, mint most Boo :twisted: :lol: . Jófej srácok ezek :twisted: .

Boo!

Miron pisilésétől persze állam a földön, és irigy-irigy vagyooook :wink: :lol: :lol: .

Pocok!

Nyugi, néha mindannyiunknak tele lehet a hócipője, ereszd ki nyugodtan :twisted: :lol: :lol: .
Mondjuk én valamelyest egyet értek teapával :oops: :oops: :oops: . Mármint csak abban, hogy ne legyen 5 mese, meg 10, meg 100 :roll: :lol: . Előre egyezzetek meg, hogy elolvasunk 1 (vagy 2 vagy 3) mesét, de utána anya kimegy, te pedig csicsikálhatsz, Húúdejólesz, itt marad veled ...., meg ...., és a lámpát is égve hagyjuk, ha szeretnéd....stb. De sztem is legyen "véges" a dolog. Ez nem erőfitogtatás, hanem egyfelől a hierarchia tisztázása ( :twisted: ), másfelől így tanulja meg a "szavahihetőséget", és ez lesz előtte a példa. De komolyan, ha azt tanulja meg, hogy nem kell betartani a szavunkat, akkor ő sem fogja.... :roll: .
Meg gondold el azt a délután/esti lefekvést majd, mikor Nimród 8 mesét akar, Bori meg közben még inni kér, pisilnie kell, anyagyere, nem inkább apa, oltsd fel a lámpát, nem inkább le.....stb. :twisted: :lol: :lol:
Persze igazad van, legyen kompromisszum, de azt előre tisztázzátok :wink: . Különben ki fogtok purcanni, de komolyan! Egy ismerős család napjai arról szólnak, hogyan elégítsék ki a gyerekeik kegyeit (pontosan ilyen dolgokban) és mostanra totál kivannak :( (az embernek egyből elmegy a kedve a gyerekvállalástól, ha rájuk néz :S ). ezek apróságoknak tűnnek, de pontosan az ilyenek miatt látod a szülőket hulla fáradtnak... :?
(Megjegyzem: egy-két mesét szívesen elolvasok, főleg Botonddal "együtt", de a többedik után, már ha ciki, ha nem, rohadtul nem lenne már hozzá kedvem :twisted: . A gyereknevelés meg persz tök nagy feladat, de azért nem kell, hogy izzadságszagú legyen :wink: :lol: . Nem attól leszünk jó szülők, hogy minél jobban kipurcanunk, meg kitesszük a lelkünket :wink: . )

Tudom-tudom, egy kölköm van, nem tudhatom, és eddig Nimród is "mintagyerek" volt, és csak most jön elő rajta a változás (és tök igazad van).... De ez nem egy időszak, amit át kell vészelni (mint mondjuk egy betegségnél), hanem mostantól ez a normális, ahogy most éltek!
Persze, lehetnek plusz igényeik, amiket ki is kell elégíteni (!), de csak ami valódi igény. Mert az csak rafkózás, hogy anya még egy mese, meg inni kérek, meg kakilnom kell....na meg sztem a nappalra lámpa is az :twisted: :lol: . Biztos vagyok benne, hogy a bölcsibe nem alkudozik meséért, meg lámpáért :twisted: :lol: :lol: .

Mi itt vagyunk (rossz) példának: próbáltuk, hogy hagytuk hisztizni, nem vált be. Másnap próbáltuk, hogy mindketten bemegyünk, mesehegyek, lámpa, nyitott ajtó, 2 szőri, két takaró, cumi, kisautó csacsi....mégacsillagokiscsakaludjál :twisted: :lol: :lol: . aztán másnaptól tisztáztuk előre a "szabályokat", és nem volt alkudozás. Minden este egyre kevesebb "sallang" maradt, most újra egyedül alszik el, csukott ajtónál, semmi fakszni :wink: . Annyi, hogy energiatakarékosság szempontjából kapott egy éjjeli fényt (kiságyvilágítás, vagy mi a neve), amit ha bekapcsolsz, 10 percig világít többféle színben, aztán elalszik. Ő is be tudja kapcsolni, de hangra is bekapcsol, szóval ha felsír éjszaka, egyből van fény, és nem kell égetni egész éjjel a folyósón a lámpát :wink: .
Ziher, hogy lesznek még (nem gyenge) küzdelmeink, főleg ha meglesz a kicsi, de ez normális, tényleg.... :wink:

Abban viszont teljesen igazad van, hogy egy állásponton kell lennetek! Apa sem ülne le beleolvasni egy könyvbe se, de mindig felolvasom neki, vagy elmagyarázom, hogy mot hogyan fogunk/kéne csinálni. Ez általában esti, ágyban fekvős progi nálunk :wink: . Érthető, hogy teapa is ki szeretne kapcsolódni az egész napos munka után (és mindjárt még egy könnycseppet is elmorzsolok érte :twisted: :lol: :lol: ), de ha előre szólsz, hogy beszélni szeretnél vele 10 percet, csak talál rá időt a fene nagy elfoglaltságában :twisted: :lol: :lol: .
Ha meg nem, akkor jöhet a lelki terror :twisted: :twisted: :twisted: .

De ugye ismertek már annyira, hogy halljátok a hangsúlyt a mondandóim mögött, és nem kioktatásnak, hanem segítségnek, meg bátorításnak veszitek ezeket a dolgokat...? :roll:
Meg persze ezek amúgyis csak az én véleményem/ismereteim/tapasztalataim, amiket senkire sem akarok ráerőltetni.... :roll: :wink:
Csak hátha van, ami beválik... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Sztem tuti nagyon megkönnyebbült most a pocakja, hogy jól kikailta magát :wink: :lol: . Ha megint nem jön magától, két nap után megint nem árt segíteni neki :wink: . Hátha ezzel meg is oldódik a dolog. :wink: .
(De amúgy a mai kávéd, az ma esti "menet" lenne, nem? :roll: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

RapId:

Dodi,
Lámpát hol boltoltátok?

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Corában vettük, 3990-ért. És tényleg tök jó :wink: . Bár fogalmam sincs hogy működik, mert én kiabáltam, víjjogtam, bömböltem, mindent csináltam, mégsem kapcsolt be, azt hittem car a hangérzékelője, de ahányszor bemegyek a gyerekhez, mégis mindig működik, és nem hiszem, hogy egyből ő kapcsolná be :roll: :lol: .
És nem csak fényt csinál, hanem Botondot szórakoztatja is, ahogy váltakozik a színe :wink: .

Csajok kéne egy kis segítség, mert körülnéztem, hogy mire lenne még szükségünk, és érdekelne a véleményetek tapasztalatotok :wink: :
1. Homloklázmérő. Szerintetek mennyire pontos/megbízható? Azt lecarom, ha 2-3 tizedet téved, mert annyi difi a többinél is van, csak hogy nem totál hülyeségeket mér-e... :roll: . (Botond miatt is szeretnék, mert bár fényéve nem kellett neki lázat mérni, momentán se popsiba, se hónaljba nem sok esélyem lenne :twisted: :lol: )

2. Hálózsák. Akiknek volt, mind szerettétek, igaz? Mert sztem Andornak is inkább az lesz, de nem tudom, milyet kell venni :roll: . Gondoltam veszek egy közepeset, meg egy vastagot, mert ha még esetleg tart is a nyár, arra a pár hétre inkább alszik majd csak rugiban, vagy bodyban, annyi időre nem veszek vékonyat. Vagy vegyek :roll: ? És ujjasakat nézzek, vagy ujjatlant? Mert ha aláadok egy rugit, akkor én ujjatlant vennék...
És amellé kell azért ágynemű, vagy csak matrac+lepedő, egy pelus a feje alá, és a gyerek hálózsákkal?
Mert akkor nem is veszek új ágyneműt (Botondról van 2 pléd, meg van rájuk 2-3 huzat, mert ő a plüssöket használta, ezeket alig), és akkor csak egy fejvédő kell, meg lepedő...

3. Szoptatós melltartó. Van egy Anitám, de nem a szívem csücske :? . Anno volt két occsó, de azokat meg tök hamar elhasználtam, szóval most vmi köztes kéne, ami nem is túl drága, meg jó is ;).
Boo, neked bejött, amit vettél? :roll: Az Anita szatén, vagy mi a tököm, ilyen fényes anyagból van, és ezért nem jön be. Vmi pamutos kéne.

Hirtelen ennyi. Kööööszi :P :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

annyira vicces, hogy nálatok minden kukiKA, kocsiKA, apuciKA, stb :lol: :lol: :lol:
(enyémgyerek most úgy beszél, hogy a repülő - pepülő, a cipő - pipő, a takaró - kakajó...)

Fellépőt én még korainak gondoltam volna, mondjuk sokkalta több értelme van, mint a sima szűkítőnek, amit mi vettünk :oops: :oops:

kirohanásom :arrow: nem veszem kioktatásnak, sőt... teljesen egyetértek veled, persze, most kell meghúzni a határokat, előre letisztázni a szabályokat hogy hány mese stb, én is ezt csinálom. DE Apa most egy mesét sem olvasott...és ezért akadtam ki, mert ő alapból nem ilyen, csak mert hülye hangulata volt, bunkó volt Nimróddal.
A dolgok megbeszélése pedig vesszőparipám, mert én fontosnak tartom, ő meg lecarja magasról, mert neki megvannak az elképzelései a dolgokról és az úgy jó csakis, ahogy ő gondolja - lásd lázcsillapítás: szerinte nem adunk "előre" éjszaka hőemelkedésnél hajnali láz megelőzésére, és ebből nem is engedett, szerintem meg igen. Hiába mondtam neki hogy pl ti is így csináljátok - most amikor a dokinő mondta hogy kapjon Nimród lázcsillapítót 6 óránként ha van láza, ha nincs, akkor mondott ennyit, hogy "úgy látszik mégis van lázcsillapítás megelőzésre" ...

kávé :arrow: szerintem az a kora délutáni menet, és elkiabáltam, mert nyüglődött délután, szóval lehet hogy mégis a kávé. Bár most este fürdés után Bori lef@sta apát kb háromszor, lehet hogy mégis az bántotta, tényleg nem tudom.

Coraaaaa????? Akkor megvan egy programunk rossz idő esetére :lol: :lol: :lol:

és akkor a kérdéseidre:
1. homloklázmérő :arrow: passz, van, de nem használjuk, nem is tudom, miért, pedig pont azért lenne jó, hogy éjszaka kipelenkázás nélkül nagyságrendileg megállapítható legyen hogy mekkora a gáz....
2. hálózsák :arrow: volt, van, imádom. Nyárra - kora őszre vékony pamut ujjatlan, alá body (mondjuk a hőségben, ami volt legutóbb, rövid ujjú body és kész), és ágyneműt (takarót) nem használtunk, csak lepedőn a gyerek a hálózsákban. Késő őszre-télre meg hosszú ujjút vettem, ami bélelt, alá rugit adtam.
3. melltartó :arrow: nekem Anitám van és szeretem... De ha találsz olyat, ami kicsit béleltebb vagy merevebb a mellrésze, szólj, mert amit utálok az Anitában és mindegyikben amit eddig láttam, hogy a melltartóbetét "átüt", azaz a formája látszik a legtöbb pólón keresztül is (anno asszem pont te írtad, hogy olyan mintha egy szelet párizsit raktál volna a melledre...)

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

Müzli és Vencel összepajtiztak?

KépKép

KépKép
kispocok13

Csajok,

Először is nekem vannak szpotatós melltartóim elfekvőben alig használtam őket, kinek mekkora kellene?

Pocok,

A sztorihoz annyit, hogy abban mindenképpen igazad van, hogy egyféleképpen kellene csinálnotok. Én úgy gondolom, h ha az esti alváshoz van lámpa és délután sőtétítetek, akkor ahhoz is kéne, h legyen, sztem egy 2 éves nem tudja megkülönböztetni, h délután v. este. Alkudozást és ezen belül a mesélést én úgy csinálom Leussal, h előre szólok az utolsó előtt, h ez az utolsó és akkor az. Akármit is csinál utána ( általában semmit). Mivel nem tudnak még számolni, hiába tűnik úgy, hogy tudják mi az a kettő, sztem annak nincs értelme, h bármilyen számot határozzunk meg a mesénél, h kettő vagy három lesz, mert úgysem tudja mi az. Na most megint nagyon okos voltam, amúgy énapa hasonlókat bír előadni, csak ő hajlandó meghallgatni az érveimet.....

Kép

Kép
leo50

Leo,

Én is szólok, hogy ez az utsó mese :-)

Sötétítés-lámpa érvet bevetem apánál, thx :-)

(nem csinálsz új vonalzókat?)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Fejemben turkálsz :wink: :arrow:
Leo!
Gyártsál már két új vonalzót, mert különben szegény Ábel örökre nyúborn lesz, Leát meg már jól túl is nőttük eszerint :lol:

Pocok!
Szerintem nagyon is tudják hogy délutáni alvás van, nem éjszakai, nem kell koccra ugyanolyan szertartásoknak lenniük. Pl. én nappal nem kapcsolok éjszakai fényt neki. A függöny mögül is szűrődik be fény, nagyon is jól tudja, hogy olyankor nem kapcsolunk lámpát.
Ha az én fiam ilyesmi miatt elkezdene hisztizni, az inkább amolyan kötekedés lenne. Amit én rövidre zárok mert ilyen játékokba nem megyek bele vele. De úgy látom én itt elég köztetek elég kocka vagyok, mert én egyáltalán nem vagyok hajlandó vele alkudozni a lefekvést illetően :oops:

Dodi!

Hálózsákot én már mondtam neked nálunk hogy volt. Születéskor még nem volt, bár volt vékony pamut, de az alá nem adtam semmit, így az megfelelt egy ruginak. Ősztől meg ezt, imádtuk nagyon: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90130078 Alá vékony pizsirugi.
Mikor kinőtte akkor már úgy varrattam rá, mert nagy méretben nem találtam jó áron megfelelőt.
Most nyárra innen rendeltem:
http://www.besdbabaholmi.sokoldal.hu/halozsak Alá body. Vagy épp milyen az idő.

Homlokhőmérő :arrow: Passz.
Én terhesen füleset vettem, de nem jött be, ha kellett (alig) popsiban mértem.

Boo!
Olvastam a szoptatási mizériádat, de nem írtam rá, mert sok hasznomat nem vetted volna, mert titkos fortélyokat nem tudok, féltem kioktatásnak tűnne a véleményem, hogy tedd mellre és slussz :oops: Amennyit csak lehet. Én anno megkaptam az univerzum összes tanácsát kéretlenül, és úgy döntöttem az ösztöneimre hallgatok :roll: Én gyerekem nagyon sokat volt mellen, lecartam hogy sebes lesz vagy sem (amúgy nem volt gáz, úgy 2 hetesen egy nap bimbóvédőzés, meg pár hónaposan alvás közben egy hólyag miatt használtam 1 napot). Úgy voltam vele (már bocs a kifejezésért és hogy rombolom a szoptatás misztériumát) hogy emlős állat vagyok, egy anyamacskát sem láttam még fejőgéppel rohangászni, menni fog ez. Nem szaporítottam tudományosan, nem fejtem, nem adtam pótlást, sem cumit.

Na írnék még sok hülyeséget, de mennem kell filmet nézni :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.08.07 21:11-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ez a motorparkolás bacarás édes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

JA szoptatósmelltartó :arrow: Amim volt utáltam és nem hordtam, Nekem tökéletesen bevált a sima merevítős szivacsos vagy tudomisén milyen ami jó volt rám méretben.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

Reméltem, hogy segnkit sem bántok meg az "okoskodásommal" :oops: :lol: :lol: :wink: .
Sajnálom, hogy teapa ilyen fafejű (néha) :? . Ricsinek ilyen dolgokban nagyon együttműködő (ha meg nem akkor meglobogtatom a szakirodalmat, vagy anyura hivatkozom, oszt nehogymáokosabblegyé' :twisted: :lol: :lol: ). Viszont neki is vannak baromságai, amitől kivagyok, és ha lecseszem érte, azt mondja, az ő gyereke is :twisted: :lol: . És wazzeg tényleg :? :lol: :lol: . És ilyenkor eszembe jut, hogy oké, hogy én meg vagyok győződve vmiről (ami tök szubjektív dolog, mert csak abból van vita), de ő pont ugyanúgy meg van róla győződve :twisted: . Na, és ilyenkor mi van?! :roll: Mondjuk apa általában elhumorizálja, és közli, hogy "az van, hogy én vagyok az erősebb :twisted: ", de aztán inkább enged, vagy én legyintek, hogy nem nagy dolog ez...de mostanában leginkább mindketten elsiklunk felette :wink: . De ezek tényleg csak apróságok (mondjuk, hogy ehet-e túrórudit 2 évesen - szte nem, és lebaszaraint, ha meglátja, ha csak az enyémből is adok :lol: , vagy hogy mossunk-e hajat a nyűgös gyereknek -szte igen, ha épp ideje lenne), de nagy dolgokban tényleg nincs nézetkülönbség :wink: . De ha nem beszélnénk át, biztos lenne, mert tök más a természetünk, szóval teljesen igazad van, meg kell beszélni! :wink:

Bizony, minden -ka, -ke, és megzabálom :lol: :lol: :lol: . A legviccesebb, amikor utólag teszi hozzá. Pl.: Apucika, ho' ban a takajó...ka? :lol: Liloka megesz ennibaló...ka. :lol: És simán tart közte 2 mp-et :lol: :lol: :lol: .

Melltartó:
Jaaa, tényleg, a párizsi-effektus is utáltam benne :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Délután találtam 2-t ami bejön, de ezek is tök drágák, viszont van, ahol már 5-6 körül meg lehet kapni, szóval majd levadászom valahonnan :wink: . Vennék én akár az Asia centerben is, mert tök normális kínai melltartót is találtam már, ez meg úgyse kéne sok időre, de sztem ott csak az a tipikus "se merevítős, se szivacs" típus van :? .
Ezek tetszenek :wink: :
Anita 5046:
Kép

Anita5039:
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

És akkor csináltam új vonalzót szegény gyerkőceimnek....

Kép

Kép
leo50

Legalabb en is tudom kovetni mennyi idosek....hihihi....na jo eldugultam, azt hiszem mennem kell aludni :D

Kép

Kép
leo50

Leo!
Jó kislány :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ilyenkor mikor ilyen belharcokról irtok én annyira szégyellem magam, mert én annyira domináns vagyok a gyerekkel kapcsolatos dolgokban, hogy szegény C-mnek nincs szavazati joga :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

ez sem rossz, bár merevítő nélküli, de biztos kényelmes, és szivacsos :wink: :
http://www.bravissima.hu/product/amy-sz ... melltarto/

Ez is tetszik, de sokallom :roll: :
http://www.bravissima.hu/product/heathe ... elltarto-/

Bocsi, reggel jövök, de apa megint nyíg :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

jó sokat gondolkodtam, mire rájöttem, hogy a fejedbelátás magyarázata később következik :lol: :lol: :lol: :lol:

Lefekvés :arrow: kemény vagy :lol: :lol: :lol: :lol:

Mennyé' filmet nézni :twisted: :twisted: :twisted: (mit nézel amúgy??) Gondolom, holnap meg napoznod kell menni megint... car az élet, asszony :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi,

hát igen, valahogy rá kell vennem ezt a fafejű embert hogy megbeszéljük ezeket, különben itt fogok főni a saját levemben állandóan...

-ka, -ke utólag :lol: :lol: :lol: :lol: azért is vicces nekem, mert Botond csibészes-vagány pofijához valahogy ez nem annyira passzol elsőre :roll:

cicifix :arrow: ja, hogy te a csipkés sexy stílusban keresgélsz? Ezt passzolom, nekem a sima Anita-s van, meg szemezek a Boo által ajánlgatott Triumph-al is, az is teljesen egyszerű, és van egy, ami szivacsbetétes és testszínű is, a párizsi-effektus elkerülésére:
http://www.triumph.com/hu/hu/2407.html

Leo,

vonalzó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

na nehogymár szégyelld magad a dominancia miatt! Jól csinálod :lol:

Nálunk engem azért bosszant ennyire ez a dolog, mert gyerek előtt én voltam mindenben durván domináns, Nimród óta meg nem, mert jön ezekkel a hülyeségekkel...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok,
ja nem, a vonalzók miatt reklamáltam én is :oops: Csak gondolom bénán nyilaztam :oops:
Fektetés :arrow: Azért Kszénaságom mentségére szóljon, hogy Zétény "megtörhető", rólam meg lepereg az hisztis nyaff. Mikor csak szépen kér hogy csücs, miközben a pihenőszékre mutogat, az nehezebb, de mikor elmagyarázom, hogy Anyának menni kell dolgozni, akkor nagyon megértően néz rám :oops:

Film :arrow: Mégse nézek ( A tetovált lányos Millennium opus utolsó része lett volna, csak a férjem lánya kidőlt, így majd megnézzük máskor mert ez a közös önkínzó projektünk, hogy furcsa svéd thrillereket nézünk együtt :roll: )
Így majd igyekszem felzárkózni a kedvenc sorozataimból és pucolom a set-box véges memóriáját :oops:
Napozás :arrow: No igen :roll: De mit hánysz szemre, te is dobod ki magad a teraszra a napozóágyra ha tudod, nem?? :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyaff - jó hogy rólad lepereg, engem még sokszor meg tud hatni... de mégis igyekszem magam tartani keményen.

teraszra nem tudom magam kidobni, hát ez az :evil: :evil:
(délelőtt süt ide, illetve kb 2-ig, de a délelőtt oly gyorsan elszalad, meg akkor Bori is aktív... ezt anno Nimródnál is megszívtam csúnyán)

KépKép

KépKép
kispocok13

Megjöttünk a nyaralásból, igyekszem 2 mosás között visszaolvasni, bár gyanítom esélytelen :lol:

Dodi: Homloklázmérő: nekünk infrás van, nem a legpontosabb, de már megtanultam használni, a homlokán mérthez képest 3-4 tized a különbség, fül mögött majdnem pontos. Én nagyon szeretem, mert éjszaka is tudom úgy ellenőrizni, hogy fel sem kell ébresztenem, egy pittyenés az egész és kész, nem kell percekig nyugton ülni stbstb.

melltartó: én a lidl-be vettem anno, nagyon szerettem, bár most újakat kell vennem, de ár-érték arányban sztem megérte.

Készen van hédi szobája, az éjszaka már ott aludt, végig aludta az éjszakát :lol: Nyaralás szuper volt, bár azt azért megfogadtam, hogy 6 hónapos terhesen egy örökmozgó 2 évessel sohatöbbet, apa teljesen lefáradt, Hédi kicsit túlpörgött, ma pedig megkezdte a bölcsit 1 hónap szünet után.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Néhány kép a nyaralásról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!

Ja, nehogy azt hidd, hogy a romantikus énemet akarom felszínre hozni a szoptatási időszak közepén, és apát sem tejcsárda csöcsökkel számnékozom meghódítgatni :twisted: :lol: :lol: . De eddig én csak ilyeneket találtam, ami szivacsos :lol: . De ez a Triumph nagyon tetszik :P :D . És az ára is jó. Akarom :roll: :lol:

gyerekem terrorizál :shock: :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo:

Vencel :arrow: GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰ!!!! :oops: :shock: :D

(és tiszta TE)

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Lois!

Köszi a tippeket újra :wink: . Az Ikeásat már tegnap csekkoltam, mert emlékeztem, hogy azt mondtad, de amúgy tényleg bazi drágák mindenhol :? . Mondjuk egy normális takaró sem olcsóbb :roll: . Még esetleg eszembe jutott, hogy megnézem a Tesco/Cora/Auchan-t hátha van olcsón :roll: :wink: .

Fektetésben ügyi vagy, és sztem is a következetesség/határozottság a kulcs ;), de többségünk mentségére legyen mondva (vagyis inkább mindenkiére, mert ahogy most végiggondoltam, mindenkinél volt már altatási mizéria hosszabb-rövidebb ideig, egyedül nálatok nem), hogy ahogy te is mondtad, Zéténynél még nem jött el a klsszikus dackorszak. Lehet, hogy nem is fog, vagy nem úgy, ahogy más gyerekeknél (...), de ne feledd, hogy Miron is, Nimród is, meg Botond is "tökéletes" alvók voltak, egy adott pontig :roll: . Egyszer-egyszer próbálkoztak, azt még mi is megugrottuk, de (most már tudjuk), van az a pont, amikor elgurul a gyógyszerük :twisted: :lol: :lol: . Elhiheted, első este mi is -szokás szerint- baromi következetesek voltunk, de cserébe jött 2,5 óra hiszti :shock: :shock: :shock: . Szóval szívből mondom, ne legyen nálatok sose ilyen!!!! De ez előtt én is azt hittem, hogy azéngyerekemmelilyensosenemlesz, aztán jól de :twisted: :lol: :lol: . Az viszont más kérdés, hogy a habitusodnak köszönhetően vlsz. nem lesz egy hosszadalmas meccs... :twisted: :lol: :lol: :wink:

Tike!

Tippeket köszi :wink: .
Szobáról képek? :roll: Tök jó, hogy Hédi jól aludt (csuriban az ujjam, hogy maradjon is így :wink: . Ez a Botond-mizéria most mély nyomott hagyott :twisted: :lol: )
Nyaralás: Mi két hét múlva megyünk egy hétvégére, hááát, már most úgy érzem, hiba volt (lesz) :twisted: :lol: . De csak ott lesz 3 felnőtt a gyerekemre, én meg majd slattyogok A-ból B-be :roll: :lol: :lol: .
A korábbi wellnesseknél azon agyaltam, melyik szandimat vigyem, most azon, hogy elég-e a saját kispárnám, vagy elvigyem a szopi-párnát is hogy tudjak aludni :roll: :lol: :lol: :lol: .
Hédi nem kétéves, hanem egy ovodás :shock: :lol: :lol: . Full nagylány!!!! Magas is? Vagy csak úgy tűnik? Nagyon durva :shock: :lol: :lol: . Mondjuk Zétény is ilyen: hogy a képeken már annyira nagyfiú, de élőben azért még kis törpicsek :P .

Boo!

Vencelt megzabálom :P :lol: :lol: . De már ne is haraguggyá, ez a gyerek olyan szinten az apja, hogy ihaj :twisted: :lol: . Legalábbis a fotókon nagyon! Talán mintha a kék rugis képeken felsejlene, hogy közöd van hozzá, de azt is inkább csak a jóindulat mondatja velem :twisted: :twisted: :twisted: :lol: . De sebaj, úgy másfél éves koráig Botondnak se sok köze volt hozzám, sőt, most is mindenki szerint totál apja, csak akkor jönnek rá, hogy már nem egészen, mikor megmutatom, hogy apuka 2 évesen már full nem így nézett ki, csak a szeme, meg a szemöldöke :lol: . Orrtól lefelé enyémfejű gyerek 8) :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mokibuci!

Akkor megint előjött az az örök érvényű szabály, hogy a gyerek mindig arra hasonlít, amelyik szülőt "ismered" :lol: :lol: :lol: . Én már láttam párszor Booapát is, Boot meg már túl sokszor is ( :twisted: :lol: ), de nekem full Booapa :lol: . Bevallom, lehet, hogy az alkatrészei külön-külön Boo-t idézik (mondjuk orr, vagy száj), de úgy am block nagyon apja sztem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam már,néhány hete viszont olvasgatlak benneteket újra!
Sajnos mire írnék írtam volna mindig kellett valami a kis terroristámnak,és nem tágít amíg nem vele foglalkozom! :evil: :D

Gratulálok a babákhoz is Csibe,Kispocok,és Boo!

Az újszülött kisbabák nagyon szépek!

Boo nagyon jók a képek,nekem a kedvencem a piros rucis és abból is az amelyiken kidőlve alszik,nagyon cuki,és Miron is nagyon édes!

Tike,neked is gratulálok a kis pocaklakódhoz,Hédi is mekkorát nőtt nagyon aranyos kislány, a legjobban az a kép tetszik ahogy az ágyon hasal!

Rólunk röviden annyit,hogy az én fiam egy kisördög lett,de alapjában véve nem rossz gyerek,csak meg kell legyen nála a megszokott menetrend, ha valami nem úgy van ahogy szokott lenni akkor lázad!
most már kezd barátkozni vele egykorú gyerekekkel és igényli is,de bölcsi híján tesóm kislányával játszik sokat,motoroznak babakocsiznak...,ha ő nincs akkor pedig a 2 nagy nővérét nyúzza,vagy a 2 kutyánkat,
most kezd igazán beszélni eddig 2 szót kapcsolt de egy ideje már próbál mondatokat alkotni!
Pelus még van,egy ideig elvolt bugyiban,de most nem hajlandó pelus nélkül lenni,amióta volt füyigondunk,de előre szól ha pisilni kakilni kell,csak nem engedi hogy a pelust levegyem!

Megpróbálok talán napi szinten jönni és írni hiszen eddig is amíg aktív voltam szívesen jöttem!
20140328174041

Dodi: Köszönjük :)
Szoba képek: van már néhány, de még nincs fent a falvédő meg a falmatricák...
Hédi 2 éves státusza: 13,5 kg és 88 cm ( mondjuk biztos hízott most a nyaralás alatt, amennyi palacsintát megevett :lol: )
Nyaralás: engem nagyon zavart, hogy nem tudom a lépést tartani velük, kicsit olyan kívülálló voltam a fényképezőmmel :roll: :roll:

tike

bútor nélkül:

Kép

a szekrénnyel:

Kép

Kép

tike

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szia Tike,

nyaralás :lol:
Hédi tényleg nagylány! és a szoba is gyönyörűséges lett!!!!

Boo,

Vencel-bébi mennyire szép :shock: :shock: :shock: nagyon cukorfalat pofija van! És nagyonpasi! Miron-simis kép nagyon édes!

Szopi: húúúúúú, akkor keményen nyomod, ha tényleg ennyit lóg cicin Vencel 8) 8) ügyi vagy, tutira meglesz az eredménye! A három órás tegnapi alvás is biztos már ennek a jele!

Mironnak sikerült boxert újítanod?

A séta szép kis mutatvány lehetett :lol: :lol: kendőzöl végül? (én még nem is használtam a rugalmas kendőt, mert a normál is teljesen okés, és az van a lakásban, a rugalmas meg fixen a babakocsiban - neked van sima kendőd? Ha nincs, akkor lehet hogy tudok adni mert én valszeg kapok kölcsön egy csajosat, és a barna-drappot át tudom adni kölcsönbe, ha kéred)

szimultán gyermeketetési mutatvány - és ez lesz a mindennapos, bakker, hozzá kell szoknunk... és ez még "csak" két gyerek... mit csinálnak az igazi nagycsaládosok? Vagy mondjuk az ikresek...

Dodi,

pocakot mega-brutál...

tegnap lecsekkoltam a Triumphot élőben :arrow: egész jó, persze rajtam nem úgy mutat, mint a katalógusképen :twisted: :twisted: :twisted: oldalt kicsit valahogy eláll, sztem a fazonja miatt, mert az is ilyen volt, ahol a kosarába épphogy bele tudtam tuszkolni magam. Kíváncsi vagyok, neked mennyire tecc élőben. (persze két boltba is elrohantam gyorsan, de sehol sem volt a méretemben testszínű :twisted: :twisted: :arrow: ma megyek a WestEndbe - milyen jó, hogy Apa itthon van :lol: :lol: :lol: ezt el tudnám hosszútávon viselni...azt eddig is tudtam, hogy nektek, akiknek Apa nem fix rend szerint melózik nagyon nagy királyság, de hogy ennyire.... ma megyek kozmetikushoz :lol: :lol: :lol: )

Ja, és hogy tegnap Apa volt itthon Borival míg én 6hetes kontrollon voltam, kapott ízelítőt a hasfájós semmisemjó nyöszörgésből - fél2től fél6ig nem voltam :arrow: kissé zombifeje volt, mire hazajöttem :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: és ma is ez lesz, úgyhogy szerintem megérti majd hogy én miért vagyok "csöppet" feszült, mire ő hazaér a melóból, és felfogja hogy nem unatkozom napközben (ugyanis sokszor mondja, hogy nem érti, én mitől vagyok ennyire kiakadva és fáradt, stb... meghogy ő egész nap dolgozik, és nem érti meg, hogy ez is ugyanolyan, sőt szarabb, mert monoton, míg ő a melóhelyen legalább vmi mást csinál, mint ami itthon este várja, és nem gyereksírást hallgat)

Kisgyerekek és az ő képeik :arrow: szerintem Nimród meg pont az ellentét, ő nagyfiúnak néz ki képen, élőben meg kisebb (12,5 kg és 86 cm volt tegnap... - remélem, a magassága meglódul, és nem lesz töpszli-pasi :roll: :roll: )

Bori emésztése: tegnapelőtt magától sikerült neki, tegnap viszont nagyon szenvedett, és Apa este szélcsövezett, aminek ugyancsak meglett az eredménye :lol: :lol:
Kérdés: szerinted ehhez nem lehet hozzászokni? Márminthogy csak fizikai inger hatására tudjon kakilni? (Mondjuk ha naponta segítünk neki vele) Ez a sok gond nem lehet valami emésztőszervi probléma jele? Nem kellene elvinnünk UHra? (nyála is elkezdett folyni, és beparáztam, hogy nem-e ez is a hypotonia egy jele...bár a Dévényes srác azt mondja, ez ilyenkor még nem látszik, és három hónapos korára meg már kértem időpontot neurológiára, hogy nézzék meg...)

Szereztem gyümölcs-juicer-t, és egészséges életmódot fogunk élni :lol: :lol: szerválunk a piacon almát, répát és minden egyéb zöldséggyümölcsöt, amiből jó kis vitamindús friss leveket iszunk majd :lol: :lol: Tuti Boribonnak is segíteni fog a kakigondban...

Képzeljétek, Bori ma éjszaka maratonit aludt: este 8tól reggel fél7ig :shock: :shock: :shock: :shock: valamennyit evett, és visszaaludt... ez normális????? Nem túl korai még ekkorát aludnia szerintetek???????
(az már más kérdés, hogy fél6 óta forgolódtam az ágyban, mert majdnem szétrepedtek a dudáim... megetettem Borit, aztán még gyorsban 12oat lefejtem... de most nem fejek, mint Nimródnál, nem akarok riksa lenni megint, mert ez egy ördögi kör és anno nem sikerült kijönnöm a túltermelésből... most igyekszem beállítani a kereslet-kínálatot, és csak annyi tejet tartani a mélyhűtőben, hogy néha ha programom van, ne legyen megapara ha nem érek haza etetésre)

Ma mentünk volna Kopaszira az unokatesómmal és a háromévesével délelőtt :arrow: nagyon f@stalicska az idő :cry: :cry: :cry: bár most próbálkozok a nap kisütni, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle...

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocak:
Eeeegen, szoktam is magam látványosan sajnálni miatta :twisted: :lol: :lol: . Mert nem az a durva, hogy ekkora, hiszen sok-sok nő cipel ekkora pocakot szülés előtt....hanem az, hogy nekem még van 1,5-2 hónapom, ami pont a legnehezebb, és még most fog belendülni :twisted: :? :? :lol: .

Triumph:
Én is csekkolnám, ha lenne kocsim :twisted: :? . A Dunakeszi Auchanban van (mármint a Triumph boltban), már beszéltem velük, de hogy mikor utok el.... :roll: .
Apát megpróbálom befűzni, de biztos lelkes lesz, hogy a szülinapján szopis melltartót vadásszon velem :twisted: :lol: .
Nekem ez a traction azért nem lenne jó, mert merevítő nélküli, és ha a múltkori méreteimből indulok ki, akkor ahhoz bizony kell a támaszték :twisted: :lol: . Sztem neked, Boo a Mamabel Easy van, amin látszik is, hogy tényleg nagyon mély a kivágása (ez pont azoknak jó, akiknek amúgy nem is kéne melltartó :twisted: ), de a Palin kicsit "masszívabbnak" tűnik, bár élőben én még nem láttam...
Aztán lehet marad a csipkés Anita... :roll:

Szélcsövezés:
Mi is féltünk, hogy hozzászokik Botond, mert a hasfájós időszakában sokszor bevetettük, de semmi "maradványa" nem lett. Ahogy beállt az emésztése, tök egyedül kakilt, normál állagút, mennyiségűt, rendszeresen, és azóta sem volt soha szorulása, vagy ilyesmi... :wink:

Pocok,
Nimród bölcsiben van, vagy apára hagyod mindkét gyereket? Mert énapa eggyel jól elbír, akár kicsi, akár nagy, de a kettővel együtt sztem jó idő lesz, mire itt tudom hagyni :roll: . Bár a fene tudja, ő nem utalt erre, csak félteném őt, hogy mi van, ha kitör a 3. világháború, ő meg azt se tudja, hová kapjon :roll: :lol: :lol: .

Botond 13,8 kiló, 91 centi 8) . Lois mondta is múltkor, hogy mennyire meg van nyúlva (soványabbnak látszik :lol: ), és nem is volt kisebb Zéténynél, vagy csak alig, pedig korábban mindig ő volt a legcolosabb :lol: . Ricsi 183, apum 190 körül van, remélem nem rám ütnek a fiúk magasságban :roll: :lol: ...

Na igen, nem is panaszkodom, amiért apa sokat van itthon :roll: :lol: :lol: :wink: . Én bevallom nektek őszintén, ha nem lenne, én még nem vállaltam volna a kicsit :oops: . Vagy inkább úgy mondom, hogy segítség nélkül... Minden tiszteletem azoké, akik egyedül vannak otthon két kicsivel, és bírják türelemmel, energiával, ép ésszel... :roll: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Nagyon szuper! Ügyi vagy!CSak így tovább, szoptasd úgy ahogy Ő igényli! Hidd el hamar be fog állni! :wink:
Én most már egyedül a két kölökkel :cry: viszont meglepően "jól" megy.
Bár, mi már "nagyobbak" vagyunk, nagyjából kialakult a rend. Fürdetés olykor nehéz, mert Roló néha hamarabb ki akar jönni a kádból (egyedül uncsi), én ugye akkor Natust szoptatom, kell neki egy kis rimánkodás hogy maradjon.

Dodi

Pocak :shock: :shock: Aztaa kutya meg a macsak! Ez hatalmas!kb. Ilyennel mentem szülni :lol: Roló 11kg és 90cm. Elég nyurga, de mi izmosnak hívjuk :lol: Olyan jóó kis vádlija van a sok gyaloglástól, meg motorozástól, irigylem is érte :lol: Mi ugye dombos helyen lakunk...

Pocok

Rolónál volt hogy 12 napig, olvasd 12 napig nem volt kakája. Volt cukros kamillatea az nem használt. Nekünk a glicerines kúp. DE neki nem volt panasza, nem volt kemény a hasa, mosolygot..stb. Akkor kapott kúpot onnantól kezdve soha többet nem volt olyan. Szinte minden nap kakált a mai napig, van hogy 2-3szor is. Mondjuk gyors az én anyagcserém is. Ezért sem hízunk :twisted: :lol:

Nati újabban ezt csinálja:
Kép

Nem tudom hova a siet...

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!
Nekem jó a babatali részemről lelkes vagyok 8)
Keleti fekvésű terasz?? Az nem jó akkor a kövi projekt legyen megfelelő fekvésű terasszal rendelkező lakás felkutatása :wink:

Tike!

De jó képek :) Szobáról is, nyaralásól is :)
Rám is kezd rám jönni a mehetnék (egy-egy őszies nap után), már kitaláltam, hogy hova, meg hogy mikor, csak meg kellene találnom a tutit :roll:

Boo!
Anyám, ez a gyerek meg csudaszép :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: Azt a shreklábat de megrágnám :oops:

Dodi!
Ááá, nehogy azt hidd hogy az én fiam nem tágítgatja ép a határait, tegnap épp kértem valamire, és két centire arcomba kiabálta hogy NEEEEEEEEEEEEEEEM :shock:

Alvásnál is próbálkozik mindenfélével, dobhártya szaggató üvöltéssel is, de inkább délután, nem este. Eddig letördeltem ezeket, de tudom lehet rosszabb is :?
Énfiamat tegnap mértem, 93 centi és 14.5 kiló. És a 24-es falcon szandál majdnem kicsi :shock:
Ja és tegnap óta így néz ki:

Kép

Hasad :arrow: Akkor ugye mennyire jófej vagyok, hogy a múlt héten nem ecseteltem, hogy én kisebb hassal mentem szülni?? Tegnap az Uram kérdezte hogy láttam e a hasadat a FB-n :lol: Szóval még neki is feltűnt :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: