A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,

kérdezted még az allergiát... nem kiütések voltak, hanem foltok, "tarjagos"nak mondják, ha tudod, milyen ez.
Anno januárban már volt ilyen egy másik ABtól, akkor az egész testén, durván előjött, nagyon randa volt. Most csak a popsiján volt két folt és egy a lábán, de mára el is múlt a Fenistil cseppektől szerencsére.

Szemléltetem:
Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

barátnőd :shock: :shock: :shock: jesszusom, ez nagyon durva!!!!!!!!!!!!! o-as Apgar???????? És nem maradt nála semmi sem vissza?

Hasonalvás :arrow: dejóóóóóóóóóóóó neked! Nekem még nem megy, a ciciktől :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (ma a gerincdokinál kellett hasra feküdnöm, hát nem volt jó érzés - Holnap végre megyek masszázsra, már nagyon hiányzik, és carul is vagyok - zsibbad kezem-lábam és van néhány érzéketlen folt a lábamon... :twisted: :twisted: :twisted: - na holnap viszont valahogy megoldom, mert csak úgy lehet rendesen kilazítani a hátam)

Viszont én most tolom be a jéghideg dinnyét :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: bocsi :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

melyik az a car sör?

Igyál citromos Gössert, van o%-os is, az naggggyon finiiiiiiiii

KépKép

KépKép
kispocok13

Csak kutyafuttában:

Pocok!
Ej de randa foltok :shock:
Vacsora :arrow: Dórinak is mondtam, hogy meaculpa, de nekem mostanság nagyon nem jó, most is minden este programozunk (folyton nyaralnak itt barátok), jövő héten meg valszeg nem lesz kocsim (belém jöttek és szervizben lesz :? ) . Köv.héten meg Ringató táborba megyünk minden nap és korán kelünk. Na ahogy ezt most leírtam, rájöttem lehet mégis a jövő hétre kéne valahogy kitalálni :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.08.03 21:20-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

ezek a mostani, lightos foltok...

vacsi :arrow: nekem bármelyik nap jó, ti mondjátok mikor, és én megyek!

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi!
Kórházi hozzátápi :arrow: Értem, hogy el a akarják kerülni a jelentős súlyvesztést, de már másnap?? Amúgy nem a táp milyensége miatt ágálnék ellene, hanem inkább a cumizavar miatt.

Bibi altatási mizériája miatt ma megpróbáltam rájönni hogy kell kiszedni a rácsokat Zétény ágyából... egyelőre nem fejtettem meg :oops:
Vizesedés :arrow: Affene, sajnálom :?
Én is paráztam anno tőle, mert Anyukám iszonyatosan vizesedett mindkét terhességével (egy nyári és egy téli szüléssel is), de végül nekem csak picit a lábam, de az is inkább a brutál meleg miatt jött ki, lehet máskor elkerültem volna.

Pocok!
Új szitter :) :) :)

Mi ma voltunk játszón régóta először, de a gyerekem lecarta :shock:

Ja és hogy némi kusztról is beszámoljak :arrow: Egyedül felveszi a gatyáját :roll: A többi is alakul, de azokkal még küzd és kell a segítség.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

pocok!
hát vacsizni nekem nem sok esélyem van már,max sokkal-sokkal később...
buckler sört vittem boonak,m nekem ez "ízlett" a többi közül...
mindegyik fos amúgy sztem.én nem szeretem a sört...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
Citromos Karamalzot igyál, az a tutti :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

mi ma voltunk dokinál.
Kiara 11kiló 85deka és 87centi...
Benett 6200gramm és 60centi a teknő szerint,ami ki van csukva,m már
eléggé passzentosak a 62es bodyk...
megkapta az első oltást és a prevenárt...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!
Benett nem kicsi :shock:
Teknő:arrow: Azmiaz??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

Édeskömény teától nagyon is fájhat a baba pocakja, sőt minden gyógynövényes izétől, még a kamillától is! De ha csak ritkán iszod, és mindennap van pocakbaj, akkor vlsz. nem az...
Viszont a kávéd is lehet, főleg ha tejjel iszod! Azt ne felejtsd el, hogy oké, hogy pár óra, míg a tejedbe kerül, de az is, amíg az ő emésztésében eljut vmeddig.... Ráadásul a babák pocakja tipikusan este szokott jobban fájni, nemtom miért, de ez fiziológiásan így van... Szóval én a helyedben biztos kipróbálnám, hogy 1-2 napig nem iszom kávét, hátha... Ha nem az, iszod tovább :wink: .
Meg úgy eleve mindent érdemes kihagyni pár napig, amit rendszeresen fogyasztasz (még a vitamintablettáktól elkezdve, a cukorfogyasztást is), mert manapság úgy rásütik a gyerekekre, hogy "hasfájós", de olyan nincs, hogy egy baba hasfájós! Az egy "kóros" állapot, amit kivált vmi :(.
Nekem pl. túl sok volt a tejem, így sok volt a hígabb, de cukrosabb "előtejből" is, amiből így túl sokat evett a zsírdúsabbhoz képest, a tejcukrot pedig sok baba nehezen bontja, pláne ha ilyen sok :? . Erre úgy jöttünk rá (anyu :wink: ), hogy ha komfortszopi volt, amikor tényleg csak egy kicsit nasizott a hígabb "első" tejből, mindig jobban fájt neki... :( . Végül nekünk ugye az Infacol vált be, meg az, hogy amíg olyan riska voltam, kicsit lefejtem az előtejből, hogy ne azzal legyen tele a pocakja... :wink: .
Persze, mondják, hogy "csak" 3 hónapos korig tart, de nem azért mert kinövi a "hasfájósságot", hanem azért mert megerősödik az emésztőrendszere annyira, hogy már nem bántja az adott dolog. De ettől még nem normális, vmi okozza... :( .
Remélem érthetően írtam le :oops: :lol: .
Aztán lehet, hogy olyan dologgal van gáz, amin nem tudsz változtatni, de legalább megpróbáltad (a magad nyugalma érdekében is :wink: ).

Botond ma még "ügyesebben" aludt el :D .
Negyed9-kor már láttam, hogy kómás, mondtam, hogy hozok tápikát, aztán megyünk aludni, és meglepő módon nem közölte, hogy "nem-nem csicsika" :lol: . Aztán bementünk együtt, mikor betettem sipákolt, de ahogy leültünk, ő is leült, és csendben maradt :wink: . Elkezdtem olvasni, de összevissza lapozott, meg mutogatta a képeket, nem hagyott olvasni. Mondtam, hogy így nem megy, erre mondta, hogy akkor hozzak neki csacsit, meg kocsikát :lol: . Odavittem a legos csacsit, meg egy kisautót, és azzal elkezdett játszani. Mondtam, hogy akkor mi kimegyünk, de mondta, hogy nem, csücsüljek le :lol: . Ültem még mellette pár percet, de már 7 óta görcsölgetek, meg baromira légszomjam van, (ezért a meseolvasást sem erőltettem, mert csak szuszogtam közben, meg el-elhallgattam, mikor bekeményedett :? :lol: ), szóval felpattantam, és kijöttem, elég carul lettem hirtelen. Apa még bentmaradt, de 2-3 perc múlva utánam jött. Megpróbálta leoltani a villanyt, de Botond rászólt, szóval az is maradt egyelőre.
Párpercenként bekuksiztam, de nem aludt, hanem dobálta magát, láttam, hogy vmi nem kóser. Kommandós módjára észrevétlenül leoltottam nála a lámpát, mert korábban mindig korom sötétben aludt el, gondoltam alváshoz mégiscsak túl nagy a fény. A folyósón azért égve hagytam, de az ajtaját is behajtottam. 2 perc múlva aludt 8) :D :D
Szóval kb. 10 percet voltunk bent vele, és rá 20 percre aludt el kb. de sztem csak a lámpa miatt (full erős nappali fény).
Kíváncsi leszek az éjszakára, mert most ha fel is ébred, ugyanaz lesz, mint mikor elaludt (éjjeli fény, behajtott ajtó, anya-apa nélkül). De úgy tűnik haladunk-haladunk :P .

Csak ez a rohadt görcsölés nem kellett mellé, mert tökre kiborított, hogy nem tudok rá koncentrálni :( . Bár talán ez is közrejátszott, hogy nem tutlgattuk addig :roll: .
Amúgy azóta is fájok, már túlvagyok egy forró fürdőn, de semmi lazulás, pia meg sztem nincs is itthon, de nem is akarok inni, mert így is olyan savam van, hogy megőrülök :evil: . Inkább iszom még egy 300-as magnéziumot :wink: .

Boo!

Én ezért kérdeztem, hogy hányas Vencel feje, mert igazából az számít :wink: . Nem írtad...Szóval? :roll: :wink:
Én még itt méltatlankodtam is, hogy milyen nyomi vagyok, hogy Botond feje alig indult el kifelé, el is akadt, te meg kipottyantottál egy ugyanakkorát (meg Csibe is), és hogy csak én vagyok ilyen nyommer :oops: :lol: . De akkor most kis megkönnyebbüléssel közlöm, hogy Botond feje is 38-as volt :twisted: :lol: :lol: .
És ilyen lávli szüléstörténet után még a leghalványabb lehetőségét is elvetettem, hogy én egy vlsz. minimum ekkora (fejű) szumóbébit kierőszakoljak magamból :twisted: :lol: . (Nem mintha választásom lenne, lévén fizikai gátjai voltak nálam :oops: ). Anyu egyébként pontosan emiatt "nem akarta hagyni" a sima szülést, mert sok ilyen gázos szitut látott nagy babákkal. Látod, nálad is volt gebasz, bár hála Istennek "csak" a méhösszehúzódásnál" de azért az sem semmi :S .
A nagynéném szintén 4200-zal szülte az unokaöcsémet, fejméretet nem tudok, és ennyi év távlatából csak annyit mondott, hogy annyira ripityára repedt kívül-belül, hogy 6 hónapba telt, mire felépült, de a mai napig érzi, és nem százas minden odalent :roll: . Szóval köszi, de akkor ha lenne választásom is maradnék a jóóól bevált császármetszésnél, és szeretettel várom priviben a deszaranyavagyok üziket a zugolóktól :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Jóól használd ki, amíg hason alhatsz, mert pár napon belül akkora melleid lesznek, hogy esélyed se lesz rá :twisted: :lol: :lol: .
Én mondjuk még jó darabig nem fogok, mert most még pocak, utána csaszis seb, utána csöcsök.... :? :lol:

Amúgy meg arra (is) nagyon irigy vagyok, hogy túlvagy rajta, mert nekem most jön a neheze (vagyis a még nehezebbje :twisted: ), de már a tököm kivan :evil: :lol: . Most is ezerrel keményedek, alig kapok levegőt, olyan légszomjam van délután óta, és már várom az esti savat :twisted: . A lábam sajog, ahogy bevizesedik estére, és a medencecsontom is fáj pár napja...
Szóval most én jövök a (még több) rinyálással, és kéretik engem naaaagyon sajnálni :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: .
De legalább a hasamon a bőr nem fáj már annyira, mert kenegetem Sanatopic-kal és mintha elvágták volna a feszülést 8) :D .

Tényleg, nem repedtél, ugye?

Pocok!

Jajszegény Nimródpopsi :( . Ne szorongasd már ilyen erővel azt a gyereket! :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vacsi:
Nekem is bármelyik nap jó, apa ma hazahozta a kocsimat is 8) . Jövő hétre meg már tök stabilan jólalvó gyerekem lesz megint és punktum. :lol: Amúgy mára le volt beszélve egy mozim estére, de lemondtam az altatás miatt, pedig apa már most azt mondta, hogy menjek el nyugodtan, megoldja 8) . De nem tudtam volna kikapcsolódni így, szóval elnapoltam. De a jövő hét már tényleg oké nekem is :wink: .

Lois!

Persze, cumizavarral kapcsolatban totttálisan egyetértek, csak én egyből az Istvános szokásra gondolok, és ott csak anyatejet kaphatnak, és csak pohárból! Olyan szinten cumiellenesség van, hogy a dokik lebacarintanak, ha meglátják hogy vkinél nyugtató cumi, vagy cumisüveg van :twisted: :lol: :lol: . Magyarországon az a legdurvábban szoptatáspárti kórház (talán kicsit túlzásba is viszik, főleg a főorvosasszony :roll: ), de tény, hogy minden ismerősöm tudott szoptatni, aki ott szült, pedig volt már jópár :wink: :D !

Vizesedés: most erre mit mondjak?! Kabbe! :twisted: :lol: :lol: Hülyehülye álomterhesálomszüléses :twisted: :lol: :lol: :lol: :wink: .

Rács: húúúú, pedig kiszedtük, mikor mi ottvoltunk, emlékszel? :roll: De már nem tudom, hogyan :oops: :lol: . Soknál tekerős, de a miénket pl. fel kell tolni, mert felül rugós, és akkor úgy ki lehet "pattintani" az alját. Asszem a tietek is így volt (de lehet, hogy annak az alja rugós), és úgy rémlik, hogy az ágy jobb oldalán ( a pelenkázó felöl). :wink:
De nem bizti :oops: :oops: :oops: .

Botond éphogy csak pár napja veszi le a gatyáját :oops: . Azt is csak azért, mert olvastam egy könyvben, hogy lassan egyedül kéne öltöznie, meg Katy is írta, hogy Petra egyedül öltözik :oops: . Én erről totál elfeledkeztem, a gyerekem meg hagyta :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Csibe!

Helyesbítek (Loist): Benett nagy! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Véget ért a film, a Viharszigetet láttam (Leonardo di Caprio), anyám, de nagyon lehangoló :?

Dodi!

Bakker tényleg, kiszedted akkor a rácsot, épp mikor mondtam, hogy sztem ezen nem lehet :oops: :oops: :oops: Simán elfelejtettem :oops:
Pohárból ivászat :arrow: Naggyon helyes :D
Cumizavar :arrow: Azt azért nem lehet elbagatellizálni, bár az én fiam brutál szopóreflexét nem lehetett volna megzavarni szerintem :roll:

Boo!
Bejött a bimbóvédő??
Mikor 1-2 alkalommal 1-1 napig bimbó-védőztem (védőnő mondta hogy csínján használjuk, mert sokat ront a babák szopási technikáján) nálunk nem okozott bajt, bár én kevés dolgot rühelltem annál jobban :?

Mennyi az átlag buksikörméret egy újszülöttnél??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi
Vencel feje 35-ös volt :wink: nem volt kellemes amikor félúton dekkolt kint- és bent között :twisted: de inkább az volt a furi, amikor már éreztem, hogy a szülésznő is rásegít, húzza, én tolom a testét, és csak nem akar már kint lenni :shock: Miront 1x megnyomtam és kicsusszant a teste, Vencel meg konkrétan több másodpercen keresztül jött kifelé :roll:

cici: tegnap megkérdeztem Csibét (megmutattam neki milyen a tejem), és szte ez már rendes tej :roll: este a csecsemős meg azt mondta, hogy addig ne fejjem géppel, amíg nem spriccel, mert csak beödémásodik a mellem, és nem fog kijönni rendesen a tej. Na mondom akkor nyomkodom egy kicsit, és a többedik csepegés után elkezdett egy picit spriccelni :shock: de még mindig nem feszül, és nem érzem, hogy belövellt volna :roll: :oops: most akkor mi van? :roll: Én ma is simán aludtam hason :roll: Mironnal azt hittem, hogy lerobbannak, azért gondoltam, hogy ez még nem az :roll:
mostanra persze a gyerekem csak nyammog a cicin, és bealszik, akármit csinálok elalszik rajta :x persze, ha leveszem kb 3 percen belül rájön, hogy éhes, és ordít, akkor visszateszem, megint szív intenzíven 3-4et majd bealszik :twisted: a szülésznőm azt mondta, hogy ha a reggeli vizit után visszakapom a gyereket, akkor végigcsinálunk együtt egy szopit :roll: :) Most reggel 20ml-t kiszívott, de a vizet úgy szívja mint az állat :? az viszont valamennyire "vígasztal", hogy Ő a tápis üvegen is képes bealudni :twisted: Miron ugye anno azt csinálta, hogy az üvegből kiszívta, de a cicimből nem volt hajlandó! Vencel mindenen elalszik :twisted: :lol: :? ÖTLEEEEEEEEEEEEEEEEEET????? :twisted:

hasamon a bőr nem repedt :oops: még csak az kellett volna :evil: eleget kínlódtam így is :twisted: nekem a méhem sem ment szét szerencsére, és semmilyen sérülés nem volt a felületés, mindösszesen csak XL-sre tágította Vencel :lol: és nem akart összemenni :? ezért maradt egy kis hasam is, ami Mironnal nem volt egyáltalán :twisted: de azért látom, hogy napról napra kisebb már, csak hát nem lapos :roll:
Bár elnéztem a többi kismamát, és ahhoz képest, hogy az egész osztályon nekem van egyedül 4kg fölötti gyerekem, mindenkinek nagyobb a bele, mint az enyém :lol: 8) legalább ennyi jutalmam legyen már 8)

nyugtató cumi - én most komolyan gondolkodok rajta, hogy elveszem tőle, mert amikor megszületett szívott, mint állat, és olyan érzésem van, mintha a nyugtató cumi elb@szta volna ezt :evil: :roll: :idea:

Lois
bimbóvédő: engem ki lehet kergetni vele a világból, sztem gusztustalan :roll: bevallom nem nagyon használom, pedig kéne, mert minden alkalommal kicsit sebesebb a jobb cicim, és be fogom szívni, de Vencel is jobban szív anélkül :roll: olyan kis értetlenül nézett rám, amikor ott volt, hogy neki tulajdonképpen minden új, na de EZ mégis micsoda? :lol: :lol: :lol:

átlag fejkörméretet nemtom, Mironé 33cm volt, Veno 35cm :wink:

Dodi
barátnőm szüléséhez még: de nála az volt a lényeg, hogy egyáltalán semennyire nem volt kitágulva!!! tehát alapból nehéz lett volna a 38as fejet kitolni, de úgy, hogy meg sem indult a tágulás, úgy lehetetlen!
Sztem Te meg tudnád szülni a gyereket spontán is, és Botondot is meg tudtad volna! Csak nagyon sokat számít, hogy anyud mit mondott/érzett az üggyel kapcsolatban :roll: Te szoktál a pigmalion effektusról beszélni: ha úgy állnak hozzád, hogy meg tudod csinálni, akkor meg tudtad volna, hiszen az egzakt méret, csak a megszületés után derül ki, addig az UH is csak közelít :wink: Én biztos vagyok benne, hogy sikerült volna, hisz nekem is sikerült, de az tény, hogy a császár ilyen méreteknél kissé könnyebb megoldás a mama számára! De ezzel én még véletlenül sem azt mondom, hogy szar anya lennél!!!!!!! Csak arra próbálok utalni, hogy ha nem anyukád az anyukád, akkor hidd el, hogy meszülesztették volna veled! Szakadni nem szakadtál volna szét, ezért van a gátmetszés :wink: Sőőőőt, ha ez vígasztal Miron sokkal kisebb volt, és vele szanaszét szakadtam belül, míg Vencellel sehol-semennyire sem! Úgyhogy ez nem (csak) a baba méretétől függ! Mivel most kaptam fájdalomcsillapítót, nagyon jól tudtam konventrálni, és együttműködni. Nem kapkodtam, nem pánikoltam, úgy vettem a levegőt, ahogy kellett, akkor toltam, amikor kellett, úgy tartottam a fejemet, lábamat, nyelvemet, mindenemet, ahogy kellett :lol: és meg is lett az eredménye, mert mindenki el van alélva, hogy ahhoz képest, hogy mekkora gyereket préseltem ki, nincs kúpfeje, és nincs eldeformálódva semmilye 8) Én megértem miért ragaszkodsz a csaszihoz, én ha még 1x szülnék, ugyanígy le nem mondanék az EDA-ról 8) Persze akkor már befeküdnék a kórházba szülés előtt, mert Miron 4.5 óra alatt jött, Vencel 3 óra alatt, ha lenne 3. gyerekem, az sztem kiesne otthon 1 órával az első fájástól számítva :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
boo

Boo

Én tuti nem adnék cumit :oops: félnék a cumizavartól...
Natinak 36-os feje volt, Rolónak 33,5..
Natinál nekem az elején kellett bimbivédő, én mondjuk nem vártam meg míg sebes lett, hanem mikor éreztem, hogy már egy kicsit gázos a helyzet felcsaptam pár alkalomra. És kentem garmastannal. :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo!

Nem számonkérés, csak kíváncsiság:
Miért kapott már Vencel cumit? :shock: :roll:
Anyuéknál tényleg ezért úgy néznének rád, mint a véres rongyra, és feszülettel kergetnének a folyósón :twisted: :lol: :lol: .
Ilyenkor minden szopóreflexét ki kell használni, hiszen attól indul be a tej! Az első pár napban sztem - meg a szoptatási tanácsadó szerint - annyit szoptass, amennyit csak tudsz!
Naná, hogy kevésbé érdeklődik a cici iránt, mivel van cumi! Sztem felejtsétek el (egyidőre) mindenképpen! Konkrétan ez a cumizavar egyik fajtája, amit Lois említett :? .
Én komolyan mondom nem értem, hogy lehetséges ekkora különbség kórház és kórház között. A szülésznőd nagyon cuki, hogy segít ilyenekben, de ez baromira nem az ő feladata kéne, hogy legyen! A Margitban megszülöd a gyereket, aztán old meg, ahogy érzed?! :shock:

Én azt hittem mindenhol az a normális, hogy első nap egyből cicretétel, jönnek páróránként a csecsemősök, és újra, meg újra megmutatják, mit hogyan lehet, és kell csinálni... Nekem azért lövellt be egy nap után a tejem, mert jött egy csaj, és úgy megfejte kézzel a cicimet, hogy azt hittem menten elküldöm a jóédes anyjába :twisted: , azt hittem becarok, úgy fájt. De másnapra riska voltam 8) :lol: . És engem csesztettek is, hogy amíg alszik a baba, és én fent vagyok, fejjek kézzel (géppel csak ha nagyon nem jön semmi). És folyton mondták, hogy mit hogyan... a baba gondozását csak azért nem rágták a számba, mert egyrészt ott volt anyu, másrészt abban azért volt gyakorlatom :wink: .
Nem állítom, hogy mindenkinél ez van (lévén nem szültem még ott "vadidegenként", de abban biztos vagyok, hogy ha megkérdezed, mindent elmondanak. Ha meg a Margitban is, akkor tessék kérdezni tőlük, mert ez a dolguk :wink: .

A lustizás normális, a legtöbb babát ilyenkorra megszállja :twisted: . Ami az én ötletem:
1. Cumi nuku! Inkább aludjon el cicin, de ne cumizzon még! Ha sír, akkor hagy legyen veled/rajtad, hiszen eddig 24 órában veled volt, normális igénye :wink: .
2. Nekem azt mondták, hogy dörzsölgessem a hátát (nem simi, tényleg dörzsi), meg a talpát. Ne a fejét, v. arcát - már nemtom miért :oops: - de nekem olyan is volt, hogy annyira kómázott, hogy langyos vízzel megmostam az arcát :oops: :lol: . (nem akart enni, viszont sárgult, úgyhogy nem hagyhattam :roll: )

Bimbóvédő:
Bocsi, de fúúúj :twisted: . Én egyszer próbáltam, hát aki azzal rendesen tud etetni, az előtt le a kalappal :twisted: . Meg tényleg undi :oops: :lol: .
A cicid legyen sokszor szabadon, és folyton kenegesd anyatejjel, hagyd rászáradni, semmi sincs, ami olyan jó rá :wink: ! Szopikat tényleg max. 15 percre redukáld, és figyel, jogy jól vegye be a cicit: ne a bimbót vegye be, hanem a komplett bimbót ( az udvarának se nagyon kéne kilátszani!), és az álla és az orra érjen a cicihez :wink: . Legtöbbször azért mennek tönkre a cicik, mert 1 szét vannak áztatva, 2 csak a bimbó van a szájukban, ami nekik is nehézség. Mikor be akarja kapni, fogy össze a bimbódat az udvar szélénél és egy határozott mozdulattal told be az egészet a szájába :lol: . Ne ő tegye magát cicire, hanem te őt! :wink: (Úgy képzeld el, hogy a bimbódnak egészen a torkánál kell lennie, nem a szájában, de tényleg!)
Ha úgy látod, hogy belefullad a cicibe, akkor jól van mellre téve :lol: . Ha szted nem kap levegőt, akkor az ujjaddal kicsit tartsd el a cicid az orrától, de csak egy kis résen, és tényleg az ujjaddal, ne a fejét húzd el!

Szülés:
Nagyon cuki vagy, de nagyon nem anyumtól függött a dolog, mert én elég hamar leállítottam, hogy ez nem az ő dolga :twisted: . Én pedig magamtól nem gondoltam azt, hogy képtelen lennék rá, mert sok nagy babát szültek már körülöttem, az egom meg, tudod, köszöni szépen, jól van :twisted: :lol: . Ráadásul meg voltam győződve, hogy a "a kívülről nagy segg, belülről is nagy segg:D:D:D". Nekem egész egyszerűen a dokim mondta azt 4 ujjnyi méhszájnál, hogy kiemelhető a baba koponyája, és próbálkozhatok még 1-2 napot, ha a lelkemnek jobb úgy, de ő garantálja, hogy ez a baba természetes úton nemigen fog tudni megszületni :roll: :( . Pedig ugye ez az a főorvos, aki fulllfull császárellenes, és farosokat fordítgat, hogy meg lehessen szülni, és ő még most is sima szülésre készül nálam! Szóval ez sem azért volt, mert neki egyszerűbb volt így.... Van az a szitu, amikor tényleg nincs más út :? . (Vagyis lehet, hogy lett volna, mert ezt a büdös életbe nem fogom tudni bizonyítani :twisted: , de senki nem vállalta ennek kockázatát, ahogy én sem vállaltam volna, mert a lényeg az volt, hogy Botond egészséges legyen :wink: )

(Azért az sokat számít, hogy te már szültél egyet a bengabébid előtt spontán :roll: :wink: . Faros babát is engednek szülni, ha többedik szülés, elsőre nem nagyon! Ez nagyon sokat számít...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és az éjszakánk:
Botond nem kelt föl, (legalábbis nem sírt föl), és fél 8-kor apa arra ment be hozzá, hogy vigyorogva játszik a szőnyegen :shock: :lol: :lol: :lol: 8) . Úúúúúgy örülök neki :P :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,Dodi!
hát érzem Benett súlyát rendesen :roll: :roll: :roll: :roll:

Boo!
de jó,h mehettek haza...cak azért kerestelek,h lehet neked is rásegítéssel
jobban szopizik Vencel,de látom,h a szülésznő segített...

Dodi!
akinek van fogadott szülésznője,annak segít külön,de amúgy akinek nincsen
annak a csecsemősök,de persze szólni kell nekik is és nem magiktól...

én ma voltam pajzsmirigy dokinál és visszavett a gyógyszeradagomból,m
a szülés után most már túlműködik a gyógyszer miatt...
októberbe kell kontrollra mennem..

Kép
Kép
csibe83

fejméret:
nekem Kiara is és Benett is 36os buksival született,mondjuk amikor Benettet
az uhun 4400nek becsülték eléggé befostam,de amikor láttam a bpd-t,
akkor kicsit megnyugodtam,m akkora volt,mint a Kiarának a 38. héten és
legalább ez be is jött...

Kép
Kép
csibe83

Lois!
teknő=egy teknő formáju doboz,nálunk abba mérik meg,h mekkora és nem centivel,
mint a kórházban...

Kép
Kép
csibe83

Csibe

Nem semmi méretei vannak Benettnek! :shock:
Nálunk Nati most 6300 és 63cm.. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Első naphoz képest szavatok sem lehet :P :lol: :lol: .
Sőőt, Miron nagyon cuki lehet, ahogy babázik :D .
A "rendes" tejnek azért biztos más az összetétele, szerintem az viselte meg Vencel pocakját, de reméljük hamar megszokja :wink: .
A pancsit Botond is szerette első naptól (itthon) azóta is vizibéka :lol: :wink: .

Miron szobatisztasága 8) :D . Nagyon ügyik vagytok, hajráhajrá :wink: . Tudod, én is úgy voltam vele, ahogy te: biztos rá lehet szoktatni, akkor is, ha még nincs "kész" rá, de tudni fogod, ha készen lesz, és sokkal könnyebb lesz akkor. Sztem most nálatok ez kezdődik :wink: .
Hát, nálunk nem :twisted: . Én hiába kérdezgetem, megyünk-e pisilni, kell-e, most is meztelenül van, és nem pisil be, de esze ágában sincs bilire, vagy wc-re ülni, pedig sose erőszakoskodtunk, sőőőt.... Ruhába ráül, ruha nélkül neeeem. :twisted: :lol:

Apa hogyhogy Mironnal alszik? :shock: :roll:
Az persze tök érthető, hogy Vencel veled van a nappaliban, én se rizikóznám a nagy nyugalmát, sztem ezt mások is így oldják meg, amíg ilyen kicsik a kistesók ;) . De Miron nem aludt már egyedül, mióta megkapta az új ágyát? :roll: (Rosszul emlékszem? :oops: )
Tudod, nekem ez a család-szabdalás a halálom :oops: :lol: :lol: . Tudom, te Mironnal is együtt aludtál eleinte, de attól még apa is elfér ott, vagy nem? :lol:
Tiszta ciki, hogy nekem ennyire ez a vesszőparipám, csak annyi kapcsolatot láttam ebben az időszakban ellaposodni, meg tönkre menni, hogy mindenkit óva intek ettől, de ez az én dilim csak, tudod :oops: :lol: . Szóval nem belevau, csak érdekel, miért... :wink:

Botond alvása:
Mi kitartottunk az "elveink" mellett, és úgy tűnik bevált 8) :D :D : (Húú, de égnék most, ha nem így lenne :oops: :lol: :lol: )
Pedig tegnap hazafelé sajnos bealudt a kocsiban 7-kor egy 20 percre, ezért féltem, hogy megint szívás lesz este, de nem volt :wink: .
Kicsit tovább maradhatott fent emiatt, úgy 9 körül vittem lefeküdni, lámpa égett, ajtó nyitva, betettem a kiságyba, kicsit bohóckodtunk (kb. fél percet), erre apa hívott vmiért, de Botondot totál nem izgatta, hogy kijöttem :shock: :D . Na, mondom jól, akkor vissza sem megyek... (bár nem vagyok híve az "átverésnek", de nem ígértem neki semmit előtte, és épp így jött ki :roll: ).
Pár perc múlva leoltottam nála a lámpát, és behajtottam az ajtót. Eltelik 5 perc, halljuk, hogy csukódik az ajtaja :shock: :
kimászott, és lefeküdt az ajtóba a földre kocsikázni :shock: :lol: :lol: . Be akartunk menni, ő meg nagyokat kacarászott, azon, hogy nem enged be :twisted: :lol: . Mókáztunk ezen egy ideig, meg ökörködtünk vele, aztán megbeszéltük, hogy ha szeretne játékot a kiságyba, vihet nyugodtan, de szóljon, és ne másszon ki! Közölte, hogy "akkor a másik csacsikát". Megkapta, leoltottuk a lámpát, "aludj jól drágám, jó éjszakát" kijöttünk, ajtó becsuk (pont mint korábban), kölök pár perc múlva aludt. Reggel fél8-ig, amikor megint apa ment be hozzá arra, hogy a csacsival játszik az ágyában 8) :D :D .
Szóval nagyon happy vagyok, mert úgy fest, hogy rendeződött a dolog, anélkül, hogy erőszakoskodnunk kellett volna vele (azt csak első este próbáltuk - hagytuk egyedül ordítani - de attól csak rosszabb lett!), és nekünk sem kellett "feladnunk" semmilyen meggyőződésünket 8) .
A mese volt, amit gondoltam újdonságként bevezetni, de az nem érdekli. Mármint imádja, de együtt, napközben összebújva, úgy hogy ő is beleszól, mesél, mutogat. Azt meg lefekvésnél kiságyból nehéz kivitelezni, ha meg a nappaliban próbáltam lefekvés előtt, akkor is elmászkált, este már nem köti le annyira. Szóval majd ha nagyobb lesz...;).

Most azt gondolom, hogy első éjszaka, mikor elaldut rendesen, és kétszer felsírt, és nem akart visszaaludni, akkor vmi rosszat álmodhatott, és ez indította el az egész "lavinát", mert utána már ki akarta használni a szitut, és már minden kellett (apa, anya, lámpa, ajtó, mese, kiságy nuku, alvás nuku.... :twisted: ). De nálunk megintcsak bevált a Suttogó :roll: :wink: . Engedtünk is, meg nem is :wink: . Minden nap csak annyit kapott, amire úgy láttuk, tényleg szüksége van, és szép fokozatosan lehámoztuk a felesleges "sallangokat". Eredmény: újfent happy, vigyorogva egyedül elalvó, boldogan ébredő gyerek, és újfent happy, nyugodt lelkiismeretű szülők :D :D :D .
I láv Suttogó :lol: :lol: :lol: :lol: !
(Ha belemegyünk a játékba, akkor most az lenne, mint első nap, hogy minden este mese, utána ücsörgés mellette, plusz simi, amíg el nem alszik, aztán kiosonás, lámpa égve, hogy ne féljen éjszaka, és persze a többszöri felsírás, és visszaaltatás mivel "eltüntünk mellőle" :( . Így viszont ha fel is ébred, semmi hiányérzete nincs ;) )

(És most már azt mondom, hogy bármilyen természetű gyereknél lehet alkalmazni a módszert, mert a 2,5 órás kőkemény hisztit sztem nem sok gyerek csinálja végig :twisted: )

Mielőtt mindenki fujjogna, ez csak részben önmagunk vállbaveregetése ( :twisted: :lol: ), mert én sose állítottam, hogy magunktól jók a módszereink :wink: . Ha a saját fejem után megyek, tuti én is "elcsesztem" volna a nyugodt estéket :oops: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Úgy írnék, de mennem kell napozni 8)

Csak egyet :arrow:

Miron!

Isten éltessen Nagyfiú :lol:

Lois irulpirul hogy elfelejtkezett róla :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Először is : Miron!! Nagyon Boldog Születésnapot!!

Boo! Örülök,hogy beindult a tejed :D Miron nagyon cuki lehet,ahogy szeretgeti Vencelt.

Dodi! Örülök,hogy rendeződött az alvás mizéria,csodálkoztam volna,ha Botond "elromlik" :lol: Nálam van a gépi fejő,úgyhogy ha lesz vacsi,viszem. De ezek szerint lehet,hogy jobban járnál a Boo-féle gyógyszertárival :D

Nekünk (illetve Lilinek) sikerült ebben a fos időben megfáznunk,de szerencsére nincs neki eldugulva az orra,csak folyik,de nagyon. Bízom benne,hogy nem is fog eldugulni,mert akkor már aludni sem fog tudni :twisted: Kicsit nyűgi,de nem vészes. Ez is csak velünk fordulhat elő :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!

Kézi "fejő" :shock: :D :D :D 8) 8) 8)
Nekem kézi Aventem volt, teljesen jól szuperált, de mivel nekem a tejleadó reflexem kicsit (nagyon) túlműködött, ez nem túl mérvadó :lol: . (Megnyomtam egyszer a "kart", egyből megindult min. 4 lyukon, és kb. 10 mp-ig jött az utcsóból. Apa mindig röhögött, hogy ez hihetetlen :lol: . Na jó, annyira nekem nem volt vicces, mert ez sem normális, és nagyon kellemetlen tudott lenni, de persze inkább ez...).
Viszont most ki szeretném próbálni a gépit, mert mikor már apadt a tejem, esténként anniyt fejtem, hogy ínhüvelygyulladásom lett :twisted: :? :lol: .
Amúgy én nem fejtem alapból, mikor már rendesen beindult, vagyis de, de csak azért, mert amit lefekvéskor fejtem, azt apa odaadta Botondnak reggelire, anya meg addig szunyált 8) :lol: :lol: . Ennek az előnyeit rám nézve nem kell részleteznem, de apa is tökre szerette, mert a reggel "kettőjüké" volt :wink: . Hála Istennek Botond cicifan volt, szóval zavart abszolút nem okozott ez, meg nagyon hamar rájött, hogy anyánál csöcs van, apávál üveg :lol: .

Súlyod: juhuuuuu :wink: :D . Amúgy sem gondoltam, hogy gond lesz vele, mert jelentős minusszal indultál, szóval a tényleges hízásod nem volt sok ;) . Én már beletörődtem, hogy most sem úszom meg 80 alatt :twisted: :lol: :lol: . A súlyom kb. ugyanannyi, mint Botonddal, bár a combom, karom kisebb ( a múlt havihoz képest is ;) ), a pocakom, viszont már most nagyobb :twisted: .

Csak, hogy "büszkélkedjek" még:
Enyémgyerek reggeli után pucérkodott, nem pisilt be 8) . Megyek a szobájába, hogy ráadjam a pelust, látom, kicsit kakis a feneke. Először azt gondoltam, hogy csak puki lehetett, de aztán mondom csak szétnézek :roll: . Az én nagy és okos szobatisztaságranyilvántotálérett kisfiam szép komótosan odakakilt az egyik sarokba, majd játszott tovább, mintha mi se történt volna :twisted: :lol: :lol: :lol: . Persze nem csesztem le, csak mondtam neki, hogy ha legközelebb kakilni kell szóljon...stb. De sztem direkt nem akart szólni, és utána is elsunnyogta, mert pelust nem akart felvenni, mert imád nélküle lenni, de bilibe/wc-be meg nem akarta... :twisted:
Mondtam neki, hogy felőlem egész nap lehet pelenka nélkül, ha szeretne, de akkor szólni kell, ha pisi, vagy kaki van, mert az nem módi, hogy lecarjuk a vidúj szőnyegen McQueen-t :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jaj, szegény Miron, annyira elsiklottam/tunk felette :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: .

BOLDOG SZÜLINAPOT MIROOOOOON!

Nyuszi!

Szegény Lili! :( Gyógyulgyógyul :wink: !
A gépi fejőt továbbra is kérném, ha lehet, mert nekem az nem a hatékonysága miatt izgi, hanem a lustaságom miatt :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

Anyud szerint mi a max ami még belefér egy anyatejes babánál, hogy nincs széklete? Borinál múlt csütörtök óta semmi :-( glicerines kúp sem segített... Megkérdeznéd, ő mit javasol?

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi! Sarokba kakilás :D :D de legalább nem a szőnyeg közepére tette.. Rendes gyerek :lol: Lili azóta sem pisilt a wc-be,ha felül,állandóan a képeket akarja nézni a telefonomba,ezt lehet,hogy elcsesztem :oops: ,de semmit nem csinál. Lehet,hogy ez is úgy működik,mint a mozgásfejlődés? Ha egyszer csinálja,akkor utána egy darabig nem?

Pocok! Hú,szegények! Emlékszem mi is mennyit szenvedtünk Lilivel annak idején. Nem tudom mit lehetne,nekünk a glicerines kúp azért mindig segített.

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

mi is betegek vagyunk...
Benett nagyon taknyos szegény,Kiarának "csak" annyi a baja,mint Lilinek,nekem kapar a torkom kicsit...
holnap költözés és már tt is alszunk és netünk nem lesz jövőhéten tuti,max
utána...
igyekszem jönni és visszazökkeni...

Kép
Kép
csibe83

Pocok!

Ne haragudj, most ültem csak géphez :oops: , de holnap délelőtt megkérdezem...
Várj csak, jól olvasom: több, mint egy hete nem kakilt?!? :shock: :(
Nem riogatni akarlak, de az már tuti, hogy nem normális! 3-4 naptól szoktak székrekedésről beszélni baba korban is, ez meg jóval túl van azon. Szegénynek nem csoda, hogy fáj a pocakja :( . Mennyiket eszik? Mert gyakran csak olyan triviális oka van, hogy nem kapnak elég anyatejet/folyadékot. Mivel eleinte nem volt ezzel gond, biztos nincs "igazi" probléma, csak vmi ilyen kaja-para. De reggel hívom anyut, és megkérdezem, mi a teendő :wink: .
(Nálatok a szélcsövezés, hőmérőzés abszolút nem vált be? két nap után már javasolni szokták, de ennyi idő után már nem biztos, hogy azzal jót tesztek, mert gondolom tök kemény is lehet szegénynek :( ).

Boo!

Holnap írok, apa víjjog értem, de a vonalzót megzabálom :P :lol: :lol: .
Khöm, és Vencelé?! :roll: :lol:

Csibe!

Kitartást a hétvégéhez/költözéshez, de amúgy meg juhuuuu :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

(Váááá, lekaparom a bőröm a pocakomról, anniyra viszket :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: . Megörülők tőőőőleeeee! De ráadásul fáj, ha vakarom, mert ugye szét van repedve, és feszül, és tök érzékeny. :evil: :evil: :evil:
De legalább savam nincs most 8) . Bár esküszöm az jobb volt, mint ez a rühesség :twisted: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Wazzegdeszépezagyerek :shock: :lol: :lol: :lol: .
Ne utálj, hogy ezt mondom, de tökre emlékszem Mironra (főleg az első babataliról), és ő olyan kis "csofika" volt Vencelhez képest :oops: :lol: :lol: . Vencel már most is olyan kis formás szépségesség :P :D :D .
(Ezért tetszettek nekem mindig a nagy babák :oops: :lol: . Keresztfiam is azóta szép, mióta elmúlt úgy 3 hós, mert ő 3100 g-mal született, és addig olyan volt, mint egy öregember :oops: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

beájultam a kanapén...

Dodi,

jó, köszi :lol: (bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak, de szerdán mikor Nimródot vittük kontrollra, a helyettesítő dokinak megmutattam Borit is, de az egy idióta volt, nem figyelt arra amit mondok, csak mondta a saját dolgait...)
Ő a glicerines kúpot javasolta meg sok folyadékot. Kúpot kapott szerda este és csütörtök délután, semmi hatása nem volt. Cumisüvegtől, és egyebektől elkezdett öklendezni, nem nagyon tudok már belé diktálni egyéb folyadékot, mint anyatejet, de kb 1oo-12o-akat eszik, szerintem az elég kell, hogy legyen.
Múlt csütörtök előtt is hasonló volt, kb 4-5 napig nem volt kaki, de szerdán megmasszírozta a srác, és csütörtökön nyomott egy teli pellust (nem volt kemény, sőt, folyékony volt az eredmény...)
Ja, és a teákat nem folyamatosan kapja, a köményt egy-egy nap próbáltam ki, de semmi változás nem volt a többi naphoz képest...

Boo,

persze, tuti összefügg a szorulás és a pocakfájás, de a pocakfájás előbb volt, az már van kb három-négy hete, szorulása meg kb két hete.
Édesköménytea :arrow: fingatós tea? Az van ráírva hogy gyomorgörcs esetén adható.
Na, rákerestem:
Az édeskömény az egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövényünk
Alkalmazása gyomor-és bélgörcsöknél puffadás- és erjedésgátló, légúti hurutoknál pedig köptető és nyálkaoldó. Gyakran adják együtt hashajtó hatású drogokkal, hogy kivédje vagy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket.

KépKép

KépKép
kispocok13

Csibe,

Benett méretei igencsak impresszívek :shock: :shock: :shock:

Költözés miatt nagyon nem irigyellek...

Bori most 452o :arrow: egy kilót hízott a születési súlyához képest kb egy hónap alatt. Csak Kisgömböcnek meg Gombócnak hívom, olyan kis kerek lett a pofija, de az egész gyerek is...
Kép

Dodi,

ügyesek vagytok, hogy így visszaállítottátok Botond alvását!

Sarokba kakilás :D :D :D :D :D bocsi, de nagyon cukiiiiiiii!!!!!!!!!!! (persze innen messziről, biztos nem röhögnék, ha Nimród tolná a sarokba)

Ja, még Bori-kakihoz (bocs hogy ennyit írok a lányom emészéséről) jutott eszembe, hogy Laevolac-ot is vettem szerdán, ma kapott, de sajna töményen adtam neki az 5ml szirupot, mert idiótán van a használatiba leírva :arrow: ez sem hozott eredményt... reggel majd éhgyomorra próbálok egy következő adagot.

Kórház és csecsemősök :arrow: te álomvilágban élsz, bocsi :oops: ... oda kell menned és kérned kell hogy segítsenek. Ha normális az adott csaj, akkor jön (nálam ilyen is volt), ha nem, akkor pofákat vág - na ilyen volt a több. Volt, aki megjegyezte hogy mit akarok, második babám, miért nem oldom meg? Ötvenszer el kellett mondanom, hogy befelé fordul a mellbimbóm, hogy nincs előtejem, illetve mikor már volt, hogy a tejcsatornáim rohadt nehezen átjárhatók és Bori nem tudja még kiszívni, hogy miket és hogyan próbáltam már, és akkor nagy kegyesen megmozdultak és jöttek segíteni. Aztán belátták, hogy fingjuk sincs mit kellene csinálnom, mert már magamtól minden praktikát végigpróbáltam amit nagy okosan javasoltak, és nekik sem volt új ötletük már... ezért vártam annyira hogy hazajöhessünk, és itthon nyugiban tudjak fejni hogy elinduljon a dolog.

Boo,

Vonalzók nagyon édesek lettek! Gondolkodó-Vencel nagyon édibédi!
Mironszülinap :oops: :oops: :oops: :oops: decikiiiii.... Nagyon boldogat a nagyfiúnak így utólag is!!!!!!

bimbóvédőt én is rettentően rühellem (és nem is tudom rendesen használni), már jól el is raktam az összeset... viszont lehet hogy kellene használnom, mert nekem is sebes az egyik, meg kicsit be is van repedezve, majd becarok mikor rácuppan Bori.

Miron mennyire édescuki lehet Vencellel! Tesós képek???????

Kilóidnak (illetve a hiányának) hurráhurrá :!: :!: :!: :!: :!:

Hátad :arrow: igen, ismerem ezt az érzést! Nekem is szokott lenni ilyen, a kórházban is volt! Tuti a súlypont változás, meg az hogy másképp használod az izmaidat - pl szopi alatt gondolom befeszítesz valahol, lehet hogy ez is okozza. Ne engedd, hogy begörcsöljön...

Lois,

mostaztánmárténylegkabbe' :twisted: :twisted: :oops: :oops: :oops: :oops: Uúúúúúúúúúúúúúúútállak ezért az állandó nyaralásfeelingért!

Nyuszi, Csibe,

nem lehet hogy allergia? Nekem is most elkezdett bedugulni és folyni az orrom :twisted: :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.08.06 02:20-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nimród :arrow: nálunk a napközbeni alvás kezd cinkes lenni...

Tegnap mesét kért a végtelenségig, aztán meg úgy akarta berakni a rácsokat, hogy ő is kinnt volt...(a hátam miatt a három kivehető rácsot kiveszem reggel, és úgy mászik ki-be, lefekvésnél elvileg bemászik és együtt rakjuk be a rácsokat, amit eddig kért is).
Anya elmagyarázza hogy először ő is másszon be :arrow: ellenkezés hegyek :arrow: anya türelmesen magyaráz még kb 2o percig, de akkor már semmi haszna nem volt. :arrow: rács berak, gyerek beemel :arrow: sírás :arrow: kijövök, óriáshiszti hamar hüppögésre csillapodik :arrow: bemegyek hogy megsimizzem és megmondjam neki hogy szeretem, és aludjon jól :arrow: meglát, folytatja a hisztit. A végén sírva hagytam ott, és úgy aludt el, nagyon car volt...

Ma újra kezdődött, a szittert szivatta kb 5 mesével (nekem muszáj volt Borit megetetnem mert már égzengés volt) :arrow: szittert felmentettem, meséltem egyet (Persze AnnaPetiGergőt, mert ez a mánia), próbálkoztam azzal hogy szépenkérlekmásszbe, vigyükbeanínósautókat, nézdcsakamesekönyvetisberaktammenjbeésolvasgass, semmi nem működött. Egyszercsak fogta a plüss-Elmot ami az ágyában van (eddig lecarta magasról), kivette, és elkezdte bepelenkázni :shock: :shock: :shock: szakszerűen széthajtogatta a pellust, Elmo alá rakta, majd mondta hogy "krém". Arról sikerült lebeszélnem, de "koszos" felkiáltással kivette a pellust és "tiszta" felkiáltással hozott egy újat :lol: :lol: :lol: :lol: a harmadikba bele is raktuk Elmo-t, együtt ráragasztottuk, és mondtam hogy vigye be csicsizni magával :arrow: boldogan mászott be a bepelenkázott plüssel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A másik cukiság:
Pár napja ül a bilin (persze pelenkában) fogja a plüsstigrisét, szintén szakszerűen az ölébe veszi, majd közli hogy "cici tigris eszik" és "mellre rakja", ahogy tőlem látja Borinál. Hihetetlen cuki volt!

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi,

bőrviszketésre nagyon jó a mandulaolaj, vagy a jojobaolaj (Tesco-ban van mandulaolaj) :arrow: vizes pocakodat kend be vele. Nekem ez segített (meg a DMből a Weleda Pocak-olaj, csak az előbbi párszáz Ft, utóbbi párezer, pedig szinte ugyanaz), a testápolók-krémek hatástalanok voltak.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Próbáltalak elérni telefonon, de nem sikerült, szóval azért leírom itt is:
Anyu nagyon "víjogott" a 8-9 nap hallatán, és ugyan magyarázott a hasfájásról egy darabig, de ami a lényeg, és ami sürgős:
1. Apát elugrasztani Laevolacért gyógyszertárba (ha otthon nincs).
2. 10 mili Laevolac + popsiba Glicerin kúp
3. Ha látjátok, hogy jönne a kaki, szélcsővel, vagy lázmérővel segítsetek rá, és közben masszírozzátok a pocakját.
4. Ha magától nem jön a kaki, akkor is meg kell próbálni 1 órán belül a szélcsövet, hogy legyen fizikai inger is.
5. Ha pár órán belül nem kakil, MÉG MA délután ügyelet, és beöntés!
(6. Ha "szenved", azonnal ügyelet!)

Anyu azt mondta, hogy ez nagyon sok idő, főleg, ha panaszt is okoz!
A székrekedés nagyon relatív, mert ha egy baba egy nap 6x kakil, annak már a 2 nap is baj, de ha alapból 2 naponta, annak még belefér a 3-4 nap. Több nem! Ugyanis a széklet ilyenkor annyira összeáll, "besül", hogy nagyon ritkán tudja magától kikakilni (beöntés nélkül), és ebből lesz (lehet) a bélcsavarodás! Szóval ezt nagyon is komolyan kell venni, és tényleg ügyelet, ha nem sikerül ma!
(Ha nem akarják megcsinálni a beöntést, akkor verd ki a balhét, mert tényleg szükséges!!! Anyu a lelkemre kötötte!)

Ja, és a köménymagos tea tényleg "a fingatós" :evil: !!!! Anyu azt mondta 100-ból 1 gyereknek jön be, a többinél görcsöt okoz! Felejtsétek el! És a Laktoherbet is, meg mindent, amiben köménymag, ánizskapor meg ilyenek vannak!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!
9 nap kaka nélkül?? Anyám :shock: Én mondjuk rutintalan vagyok a kérdésben, mert az én fiam eddig uszkve a 2 éve alatt 1(!!) nap volt amikor nem kakált. Mikor kezdtük az almázást, és az kicsit megfogta. De ő egy kakálógép :oops:
Nimród cukisága :lol:

Boo!

Én bírom a sovi babákat :wink: (is)
Az hogy merev bimbóvédővel akar szopizni az már némi cumizavar jele. Én mondjuk tutira nem adtam volna játszócumit sem ilyen hamar.
Előbb a szopi legyen teljesen üzembiztos.
Örülök hogy beindult a tejed. Ez ilyenkor még nem a tejserkentőknek köszönhető, hanem szimplán a biológiának. De később ha esetleg alábbhagy a lendület, akkor meg tudja dobni ez-az.
Harmadik baba :D
Vonalzók cukik :) Látom végül majd mindenki leparkolt a lilypie-s számolóknál :roll:

Csibe!
Kitartás a költözéshez, remélem hamar tudsz majd jönni :)

Kikölcsönöztem ma reggel a t-home tékából az új Bogyó és Babócát, most nézzük már harmadjára egymásután :roll: ez is tök cuki :)

Berepedezett mell :arrow: Az elején és is Garmastant használtam (meg mindig ha volt valami, gyulladás stb. ) De amúgy ha nem volt gond akkor szépen óvta az aventes mellbimbóápoló krém, és azt nem is kell lemosni. Nekem bejött. Én a tejjel nem tudtam bekenni, mert nekem sosem jött belőle, meg kifejni sem tudtam még annyit sem :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

Ha már a Laevolacon is túlvagytok, akkor szedd össze a familiát (vagy hívd a szittert), és irány a kórház!!!!!! :( Komolyan!

A sarokba kakilás tényleg vicces volt, én sem bosszankodtam, röhögcséltem rajta :oops: :lol: :lol: :lol: .

Az lehet, hogy velem kivételeztek kicsit, de tuti nem "álomvilágban élek", mert az Istvánban tényleg ez a normális :wink: . 3 bnőm szült ott, és nem verték nagy dobra, hogy ismernek, mégis mindenkivel kedvesek voltak, vagy legalábbis segítőkészek, megmutatták a szopit, segítettek elsőre megfürdeni...stb. Egyiküknél volt csak, hogy "elfelejtődött" a szopi-téma, de azért mert többször elájult a csaj, meg vért kellett kapnia, és vele foglalkoztak inkább.
De ezek után kíváncsi vagyok, hogy Ikoka, meg Nyuszi mit mond... :roll:
Nektek segítettek a baba körül, meg a szopinál?
Mert azt viszont sok kórházról hallom, hogy lecarják ezeket a dolgokat - ahogy írod is - de biztos nem véletlen, hogy sorozatosan az István kórház szokott megkapni vmi ehhez kapcsolódó díjat :wink: .
Nehogy azt hidd, hogy anyu miatt védem a kóházat, nem kapok százalékot :twisted: :lol: :lol: . Előtte az Schöpf-Méreiben dolgozott, na az egy rakás gané volt ilyen téren, nagyon duva a különbség (viszont az meg szakmailag volt über - kora- intenzívosztály téren).
Nyílván az István is csak egy közkórház, iszonyatosan alulfizetett, életunt nővérekkel, de ahogy hallom máshonnan a tapasztalatokat, meg innen is, nagyon más a hozzáállás, főleg a szoptatáshoz! Ez nyílván a főorvos miatt is van, mert ő is nagyon természetesség-párti ebben is, na meg a rangidős gyerekorvos, aki meg "véresszájú" szoptatásfan :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Nimród alvása: :? :( :( :( . Hát, látod, mi mit csináltunk végig. Tuti, hogy rajta most jön ki Bori érkezése... Én csak annyit mondok, hogy el se kezdjetek olyasmit, amit nem tudsz "vállalni". Azt ti érzitek, hogy ebbe nektek mi fér bele... :wink:
Amúgy nem tudsz kicsit többet foglalkozni Nimróddal? Mert sztem nálunk az is számított, hogy jobban odafigyelünk azóta Botondra napközben, többet játszunk, mesélünk...
Elmo "baba" de cukiiiiiii :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor tényleg nem hülyeség, hogy vegyünk a nagyobb tesónak egy babát :wink: . Végülis ha belegondolsz, Nimród a takarítást is "elszerette" tőled, mostanában meg ezt látja. De ééédi :D :lol: .

Köszi a tippet, de kivagyok az olajoktól :oops: :oops: :oops: . Ha Sanatopickal bekenem, akkor sokkal jobb. Meg ha próbálom nem vakarni, egyszercsak elmúlik :wink: . Ha elkezdem vkarani, egyre csak rosszabb... :twisted: :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Ja igen, neked akartam írni, pont amit Lois írt, hogy a csak bimbóvédős cicizés, az már cumizavar :roll: . Szóval álljatok le azzal is sztem! (Hacsak nem akarsz végig bimbóvédőzni).
Főleg, hogy rájöttél, hogy nem is feltétlenül kell a cumi :wink: 8) . Emiatt meg ne "pironkodj", én már most tökre égek, hogy menniyre leszek babanalfabéta, mert a bnőm szokott kérdezgetni ezt-azt én meg sokszor csak pislogok, mint hal a szatyorban :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Mondjuk nekem tök király, hogy körülöttem szültök itt sorra (fél év alatt 6 baba!), mert ahogy másoknál jönnek elő a "problémák", én is kezdek újra ráhangolódni, belerázódni :lol: .
Hamaraosan amúgy visszakérem Niki bnőmtől a Suttogó 1-et, és nekifekszem, hátha kevésbé leszek kasu :oops: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Ja igen, neked akartam írni, pont amit Lois írt, hogy a csak bimbóvédős cicizés, az már cumizavar :roll: . Szóval álljatok le azzal is sztem! (Hacsak nem akarsz végig bimbóvédőzni).
Főleg, hogy rájöttél, hogy nem is feltétlenül kell a cumi :wink: 8) . Emiatt meg ne "pironkodj", én már most tökre égek, hogy menniyre leszek babanalfabéta, mert a bnőm szokott kérdezgetni ezt-azt én meg sokszor csak pislogok, mint hal a szatyorban :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Mondjuk nekem tök király, hogy körülöttem szültök itt sorra (fél év alatt 6 baba!), mert ahogy másoknál jönnek elő a "problémák", én is kezdek újra ráhangolódni, belerázódni :lol: .
Hamaraosan amúgy visszakérem Niki bnőmtől a Suttogó 1-et, és nekifekszem, hátha kevésbé leszek kasu :oops: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,

itt is köszi neked és anyudnak is még egyszer!
1kor a Laevolac 1oml plusz kúp után beindult a buli, Apát meg is tisztelte a kislánya :lol: , aztán még volt egy második körünk is. Most alszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kórház és az álomvilág :arrow: nem bántiból írtam!!!! Simán elhiszem hogy ott működik a dolog, és tök jó! Ha lesz harmadik, ott szülök :wink: :wink:

Alvás :arrow: igen, tuti így és most jön ki a tesó dolog rajta, na meg a dackorszak, mint olyan :lol: :lol: :? :? :? Próbálok vele többet lenni (csak car, mert szoptatni kell, büfiztetni kell, stb... de ha Apa itthon van, akkor már inkább NImródozok), délután is lenyúlom Apa elől, ő meg ringatja Borit és sétálgat vele. Hétfőtől két hétig Apa itthon van mert bölcsiszünet van, úgyhogy négyesben leszünk :lol: :lol: :lol: :lol: már nagyon vártam!

Ma viszont négyesben elsétáltunk a piacra, és Nimród nagyon ügyesen, szófogadóan motorozott velünk, végre... Mondjuk most Apát is okítottam, hogy ne sürgesse a fiát, hadd nézegesse a bogarakat, autókat stb kedvére, mert így 1o másodperc után magától elindul újra, ha meg csesztetjük, indul a hiszti és a dac, és abból semmi jó nem sül ki.

Baba tényleg nem hülyeség, és Nimród még a játékbabakocsit is nagy örömmel tologatja (mondjuk már baromi régóta) :lol: :lol:

Lois,

kakiparában én is rutintalan vagyok, mert Nimród is megbízhatóan termel, egyet reggel, és kb minden másnap délután is. Viszont az elmúlt két hétben végigolvastam a neten fellelhető dolgokat, ahol azt írják, hogy anyatejes babánál az egy hét is belefér :arrow: ezért nem aggódtam túl az elején, csak mostanában kezdtem beparázni.

cumizavar és tsai :arrow: Bori nem hajlandó cumisüvegből inni az utóbbi pár napban, csak a cici a jó neki :shock: :shock:

Boo,

nyomicicivel kezdés :arrow: mekkorahülyevagyokhogyeztnemírtam... de én is így csinálom, ha tudom :arrow: mondjuk hajnal 4kor nem küzdök hogy harapjon rá a nyomicicire, mert az ált kb 3 perc sírás, akkor megy a jobbra és csá. Amúgy próbálok a ballal kezdeni, nekem is az a gázosabb.

Bókot köszi :lol: :lol: tényleg csajos a szentem...

képeket már nagyon várom!

(na megyek, mert Apa közölte hogy idegesíti ahogy krampácsolok a klaviatúrán :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Igen egy het nem kaka nem gaz ha jol hasznosit a baba, de ha kemeny a pocak, erezni rajta, hogy tele vannak a belek meg latni rajta hogy kuszkodik vele akkor gondolom az mas kategoria

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: