A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Megvolt a 2 hónapos oltás... Pipike nagyon sírt, most alszik, mint a bunda. A gyerkőc most, 9 és 1/2 hetesen 4120 gramm és 60 centi. Nem hízott 2 kilót a két hónap alatt, de szerintem (a dokinéni szerint is) ez pont jó, mivel 4400 grammal született.
Vendég

Csengo!

Ezzel pontosan en is igy vagyok es voltam.
Nekem belekakilt a magzatvizbe es meg masnap delutan is az jott belole. Igy nekem sem adtak oda, csak masnap reggel, de akkor sem mondtak el semmit, hogy mit kell vele csinalnom.
Persze tiszta magzatszurok volt a pelusa, mar ra volt szaradva, le kellett mosnom rola, mert a torlo kendo meg sem mozditotta. Ugy hogy ez az elso baba.
A koldok tisztitast meg a szobatarstol kerdeztem meg, o szoban elmodta mit tegyek.
Persze este jottek, hogy miert nem kerdeztem meg, mikor aznap 5x voltam a csecsemosoknel, hogy megkerdezzem ,de mindig az mondtak, hogy majd jonnek.
Hat 24 ora utan jottek csak, addig kakaban koldok tisztitas nelkul lett volna szegeny gyerek.
A masodik nap szegeny gyerek reggeltol kora delutanik folyamatosan sirt. Se kaja semmit.
Tobbszor mentem, hogy faj a hasa. Lehetett latni, hogy feszeng. Nem erdekelte oket, mondtak, hogy szokjak hozza, mert hasfajos lesz.
Delutan meguntam es betoltam nekik, hallgassak ok az uvoltest.
5 percig birtak.
Segitettek neki homerovel es persze ki is jott egy jo nagy babszemnyi magzatszurok egyben nagyon kemeny volt.
Az nem jott ki belole. Utana tobbet nem is sirt.
Ezek utan teljesen kivoltam.
Majd szep lassan nalam is kialakult midnen, miutan hazajottunk es ugy csinaltam mindent, ahogy nekem tetszett.
Lett rendesen tejci is a baba is megnyugodott es a masodik ejszakatol rendesen alszik eszik es mostmar gagyok vigyorog stb...
Igy nalam is lassan alakult ki a kotodes.

Nalamis volt ilyen, hogy csak uvoltott a tele cici mellett.
Nalam vagy a hasa kezd el fajni az elso korty utan, megvarom mit pikizik, kozben maszirozom a hasat, vagy egyszeruen nem ehes.
Van hogy harom ora mulva nem keri a cicit de azert megprobalom megetetni es nem keri.
Nalunk reggel 10-ig ketszer eszik eleg sokat, majd 17-kor hajlando ujra enni es furdes utan, lefekves elott.
Igy nalunk sokszor csak 4x eszik.
Akar mit csinalok nem kell neki es uvolt ha eroltetem.
De rajottem, hogy jo mert ilyenkor el tudunk menni hosszabb idore vasarolni stb...
A gyerek vegigi alszik. Kép
Ennek ellenere hizik rendesen es boldog. Nem latszik rajta hogy ehes lenne.
Ezert delben nem is nagyon van tej. Ha veletlenul meghezne mindig ki kell engednem egy kis tejet mert nem eleg.
De az nagyon ritka. Kép

Juj mi ma megyunk szurire 14:15-re. Kép
Ugy sajnalom szegenyket. Kép

Magi
Vendég

Ja, még azt akartam írni a sok tejes mamiknak.

Nekem is iszonyú erővel jön a tej a melleimből, az elején néha fulldokoltak a gyerekek. Nekem az vált be, hogy kb. 45 fokos szögben hanyatt fekve szoptatok, vagy simán fekve. Tehát mellere teszem a babót sima bölcsőtartásban, majd nekidőlök 2-3 párnának. Így már a gravitáció nem segíti a tejet, és nem ömlik a babaszájába. Kicsit lassabban is esznek így, ami azért jó, mert szinte egyáltatán nem buknak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Kormi!
Nálunk volt 1-1,5 hét, amikor nagyon sírt fürdés közben, pedig előtte imádta, mert mikor vízbe került felcsillant a szeme, és mosolygott a szemével.
Tegnap óta újra kezd normalizálódni a helyzet, és már nem sírt. Remélem újra élvezni fogja a vizet.

Vitaminok: Mi heti 1 K vitamint és napi 1 csepp D-t adunk.

Liv!
Rám is ritkán mosolyog. De szerintem akkor mosolyog, ah jó kedve van. Én sokat mosolygok rá, és beszélek hozzá, de akkor sincs visszamosoly mindig.

Csengő!
Én is fokozatosan szerettem bele. Kezdetben el sem hittem, hogy már kibújt a pocakból, és ösztönösen etettem, stb. Most minden percet élvezek vele.

Lányok!
Mikortól lehet babát nagykádban füröszteni? Manócska imádja ellökni magát a kád szélétől, és már szinte végig éri a kiskádat, így nem tud pancsikolni.
Lenne még egy jó kérdésem. Kinél hogy jelentkezett a baba étvágy növekedése? Tegnap előtt 2 pót kajcsi volt, tegnap viszont már 1,5 óránként ettem. Egy szoptatásnál megmértem, és elsőre 90-t, pótlásnak még 50-t evett.

Múlt héten voltam kontrollon, szerencsére mindent rendben talált a doki bácsim, igaza még a varratok nem szívódtak fel rendesen.
Ma reggel mentünk "dolgozni a picúrral". Férjem munkahelyére bevittük Manócskát. Annyi új élmény érte, hogy nem győzött nézelődni, pedig álmos volt, mert látszott a szemein. Nem sokáig maradtunk, de amikor vittük a kocsihoz elaludt a hordozóban. Viszont itthon bealudt, és felébredt, nyügösen, és ezt kb 15 percenként ismételte. Ki akartam tenni az erkélyre levegőzni, de csak sírás lett belőle. Anya ölében volt jó csak. Most is csak bent hajlandó aludni, hiába próbáltam újra kitenni babakocsiba.
Úgy látszik sok volt az új élmény.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi,
Pipike már kb. egy hete az apukájával fürdik, nagyon tetszik neki, bár először láttam a szemén, hogy meg van riadva. Ő is kinőtte a kiskádat, ha kinyújtózik, akkor szinte végigér benne. Ha apa nincs itthon, akkor azért még abban fürdetem (bár a múltkor betettem a nővére mellé, ott fürdettem le gyorsan). Azért velem nem fog fürdeni, az biztos, félteném, nehogy valami baja legyen, mégiscsak nő vagyok, és most amúgy is vérzek (lassan egy hete).

Tényleg, szerintetek lehet abból vmi gond, hogy tampont használok? Ma nem bírtam tovább a betétcserélgetést, és betettem egyet.
Vendég

sajna most nincs időm, de nézzétek meg ezt, és tuti jókedvetek leszKépKép

Csirkesz

http://tlf.cx/nomilktoday.swf

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Andi!
Nálunk is a papa fürdeti. El is volt keseredve, hogy már nem élvezi Manó a fürdést. Próbáltam nyugtatni, hogy nem neki szól. És igazam lett.
Én úgy gondoltam, hogy csak egyedül fürdene a nagy kádban.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Anikó vagyok. Már régóta olvaslak titeket, de soha nem írtam ide. A friss kismamákba írogatok már egy ideje.
Most csatlakoznék hozzátok, ha befogadtok. Kép
Tegnap volt 2 hetes az én Krisztikém, aki fantasztikus csajszi. És gyönyörű Kép
De most van egy kis problémánk. Kicsit eddig is hasfájósak voltunk, de nem volt vészes. De tegnap óta nem tudom mi történt, egyszerűen nem lehet bírni szegény kicsikémmel. Szörnyű hasfájásai vannak. Tegnap délben 12-4-ig egyfolytában sírtunk, aztán pedig este 9-hajnal 1-ig. Szóval nagyon fárasztó volt. Most azt tapasztaltam, hogy szopizás után 1-2 órával felkel, és iszonyatosan elkezd nyomni, és kb. 1 óra alatt szörnyű kínok közepette sikerül neki megszülnie a kakiját. És sajnos egy átkozott puki sem hajlandó kijönni. Nektek volt ilyen problémátok? Valakinek van valami ötlete, hogy mit lehet vele csinálni?
Remélem nem gond, hogy egyből problémát zúdítok rátok Kép
Anikó
pancsa2

AnikóKép
Nálunk Olivér volt ilyen hasfájós, szerencsére lekopogom, de elmúlt 7 hetes korára. Mi eleinte az Infacolt használtuk, ez segített is rajta. Ez egy ballasztanyag ami a légbuborékokat összekapcsolja, és kinyomja a kakit, végigseper a belükön. Nem gyógyszer, így lehet használni. Később nálunk ez csak olaj volt a tűzre, már nem segített, akkor jött a Gripe Water, ami kapormagolaj kivonatból van. Ez jól megpukiztatta, de nagyon szenvedett tőle. Végül mi a doktornőtől engedélyt kaptunk napi egy szélcsövezésre esténként, mivel már enni sem tudott a sok szélgörcstől rendesen. Miközben a vastagbelét masszíroztuk, óra járásával megegyező irányban, egy gumicsövet dugtunk a popsijába, és kijöttek a szelek, na meg egy kis "tojásrántotta" isKép. Ettől nagyon megkönnyebbült. Szerencsére nem kellett sokáig szélcsövezni, csak 3 este, és elmúlt a hasfájása.Kép

Szerintem először az Infacolt próbáljátok, mert a Gripe Watert csak 1 hónapos kor után lehet alkalmazni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Anikó!

Van egy papaverin tartalmú ( ha jól emlékszem ) pocakfájásra való kikeverhető lötyi is, ez is nagyon jó. Nekünk ez jött be. Dokinak kell felírni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Anikó!
Nálunk az Infacol jött be, de én mellette ittam kömény teát. Ez segít a babának is szelekben.
És úgy tűnik nálunk már elmúlt a hasfájás. kop-kop-kop....
Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Úgy tűnik nálunk is KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

kop-kop-kop

Kép
Kép
pocó

Szia Aniko!
Nalunk kb hathetes korig tartott a csunya hajfajas. HAt.... En nem mertem semmit hasznalni, mert ugy hallottam hogy ugyis elmulik es akkor minek adjak neki barmit.
Milyen teat iszol, nem lehet hogy ha te iszol valami olyat ami nem jo pl. laktoherb stb.
En annyit csinaltam hogy espumisant vettem a gyogyszertarban, hogy majd adok neki par cseppet, de inkabb en ittam belole, hogy anyatejen keresztul kapja meg.
Kitartas, mert elmulik amikor mar kilatastalannak tunik.Kép

csengo
Vendég

Anikó,
Gondolkodtam mindenféle okosságon amit tanácsolhatnék, de a többiek hsz-it olvasva csak annyit tudok mondani, hogy mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia mi válik be leginkább.

Mi kiváltottuk a gyógyszertári keverintős lötyit (amit a dokinéni írt fel és Pocó is ajánlott), de nálunk például csak súlyosbította a helyzetet, szinte úgy robbantotta ki a pukikat és kakit szerencsétlen gyerekből. Rettentően szenvedett.
Ugyanígy jártunk az Infacollal is: attól nem elég, hogy szopik közben tekergett, de még szopi közben sem hagyta nyugodni.

Nálunk Hannánál a Gripe Water viszont nagyon-nagyon jó volt, ahogy lenyelte, már meg is nyugodott.

Ami még bevált, az a tornáztatás. Próbáltátok már?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kedves Liv!

Reménykedem, hogy emléklszel még rám,írtam Neked mélt, amikor a sok tejci miatt voltál gondban,és szerettem volna segíteni.
Csak egy -két oldalr olvastam vissza, főleg a Kútvölgyis oldalon kerestelek, de láttam, hogy oda rég nem írtál, így jöttem ide, és látom, hogy ide gyakran jársz.
Írtam Neked kb. 2 hete egy e-mailt a Te címedre, de nem írtál vissza- így feltételezem, hogy nem is kaptad meg.
A férjed axeleros címe megvan-még?
magánban megírnám, miért is kereslek(örülni fogsz neki)
Más!
Emlékszel, hogy írtam Neked a szüléstörténetemet, és, hogy a babát altatásban vették ki belőlem, és még azelőtt elvitték a Gyermekklinikára,mielőtt felébredtem volna. S miután lekerültem az intenzívrre, a kisbabám 6 napos volt,amikor először egyáltalán megláthattam(amikor el tudtam jutni a Gy. klinikára)És ettől függetlenül a baba teljesen tisztába van vele, hogy én vagyok az anyukája, és bizony nagyon szeret...úgy, hogy a kötődés miatt ne aggódj!!
Még annyit kérdeznék, hogy hol csináltattad a fényképes naptárat a férjednek?

Kedves Többi Anyuka!
Mindenkinek nagyon jó és boldog babázást
kívánok!!

Annamária
penguin

Aniko
Üdv közöttünk.Én köményteát ittam és iszom még mindig.Mi az espumisant probáltuk,de nem használt.Csak a köménytea vált be.Most ugy veszem észre már nem fáj a pocakja.

Andi
A mi manonk a saját ágyába alszik az elejétöl fogva.Egy két kivétel volt.Ugyhogy igazán nem tudok az ágyba szoktatásba segiteni.

Kép
Kép
nikk0830

Köszönöm a válaszokat a kötődéssel kapcsolatban! Kép

Én azonnal beleszerettem Dávidba. De nálunk más volt a helyzet: először is, 2 nap után érinthettem meg először, másrészt pedig 2 kg volt, annyira vékony, törékeny, védtelen! Csak néztem és sírtam, hogy Istenem, mennyire szeretem.

Andi, nálunk éjjel Dávid - 3-4 kivételtől eltekintve, amikor nem akart megnyugodni - mindig a kiságyában aludt el, és így van ez most is.

Csengő, Dávid se mindig a szemembe néz szopi közben, van, hogy csak úgy nézelődik. Kép

Mondtam már, hogy megvolt az első átaludt éjszaka? Dávid tegnap este 9-kor evett, és ma reggel 1/2 7-kor ébredtünk! Alig hittem a szememnek, amikor ránéztem az órára. Kép

Szopi: Dávid minél nagyobb és erősebb, annál hosszabb idő a szopi. Ha rajta múlna, 15 perc lenne, csakhogy mivel már nagyon erősen tud szívni, nekem pedig ömlik a tej a mellemből, ő pedig bukós baba, ha nem büfiztetem 2-3 percenként, kihány mindent. Igy a gyakori és hosszas büfiztetések miatt elég hosszú idő újra a szopi, most megint van, hogy 1 óra, de nem baj, inkább, mint hogy minden kijöjjön belőle. (Igy is előfordul sajnos.)

Orsi, nálam aktuális téma, amit írtál, hogy ömlik a tej, de én nem tudok fekve szoptatni a gyakori büfiztetés miatt. Vagy van erre valami megoldás? Mert felkelni 2 percenként elég macerás lenne.

Az is a gondom, hogy ha csak egy mellemből szoptatok, akkor megeszik belőle mondjuk 1-1,5 dl-t, utána éhes marad, viszont mivel ekkor már kevéssé jön a tej, majd elfogy ebben a mellemben, átrakom a másikra, abból újra ömlik, akkor megint fuldoklik tőle. Ha meg az elejétől kezdve váltogatom a két mell között, hogy egyszerre ürüljön a kettő, ne az egyik előbb kifogyjon, és utána jöjjön a másiknál újra a fuldoklás, akkor azt pedig, a gyakori mellváltogatást, hogyan oldom meg fekve?

Dávid is végigéri már a kiskádat! Kép

Annamária, meg fogom nézni a freemailemet!
A naptárat a Multiprintnél csináltattam. multiprint.hu

Maccs, merre jársz? Régen "láttalak" - olvastalak.

Tudjátok, mondtam, hogy 2 hónapja 84 volt Dávid Hgb-je, most 86, pedig kapta a vasat. Na, ma jutott eszébe a védőnőnek (holott meg volt beszélve vele is, plusz két gyerekorvossal), hogy nem is lehet tejben beadni a vasat, mert a tej közömbösíti a vas hatását! Hanem zöldség- vagy gyümölcslében (vagy tápszerben) kell beadni a vasat, másrészt nem evés előtt, ahogy mi csináltuk eddig (most akartam kipróbálni azt, hogy evések között, mert akkor nem bukik), hanem evés közben vagy után. Szuper, hogy alacsony a Hgb-je, utálja a vasat, és 2 hónapig ezek szerint fölöslegesen kapta.

Holnap neurológia. Remélem, ott is minden rendben lesz.

Jó hosszú voltam, bocs.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép sajna arra semmi ötletem. Akkor próbáljátok meg azt a hátradőlőst, nekünk bevált, és így büfiztetni is lehet. Egy próbát megér.

Én is jól emlékszem milyen egy kétkilós baba, mert Máté ennyire fogyott le. Iszonyú pici!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziaszotk!

Ti mennyi ideig "ültetitek" a babákat ( apuka öle, autósülés verzióban )? Mennyi az, ami még nem sok neki? Sajna nem emlékszem már, Dóri mikortól ücsörgött hosszabb időket.
Fanni legújabb hobbija, hogy a textilpelusokat a fejére pakolja. Alvás közben is a feje alatt lévő ott lyukad ki KépKépKép

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Annamária: örülök, hogy csatlakoztál hozzánk!Kép

Kötődés: kisebbik fiamba is pillanatok alatt "beleszerettem", már akkor is, mikor megszületett, de ez nem véletlen, hiszen majdnem 2 évet vártunk rá mindhárman (Ákos, apa és én), így ez teljesen természetes nálam. Mondtam is a gyerekágyason a lányoknak, hogy beleszerelmesedtem a fiambaKépKép

Fürdés: kb. 3-4 hete már a nagykádban fürdik Bazsi, és az első perctől nagyon élvezi a nagy teret. A kiskádban már nyekergett, nem tetszett neki annyira. De most már nem bír magával, annyira jár keze lába, mikor készülünk pancsihoz, hogy öröm nézniKép Minden nap 7 és 1/4 8 között fürdünk, szóval már 3/4 7-kor elkezd nyekeregni, szerintem siettet, hogy minél hamarabb pancsizzunkKép

Tea: én nem adok neki semmi mást, csak anyatejet. Mi is panelban lakunk, de nem vettem észre rajta, hogy olyan sokszor lenne szomjas, bár ez is elég változó. Teljesen még nem alussza át az éjszakát, 1x még felkel szopizni, de akkor kb. 10 perc alatt végez is, és alszik tovább. Ilyenkor érzem is, hogy szinte csak az előtejet szívja ki, azzal elvan.

Liv: köszi a linket, nagyon jó ötletek vannak rajtaKép

Hu, nemsokára karácsonyKép Csináltunk ma adventi koszorút Ákossal, és most nézek körül a neten, hogy hol vannak adventi ill. karácsonyi sütireceptek, vagy ötletek sk. ajándék készítésére. Esetleg van valamilyen ötletetek ezzel kapcsolatban??

Puszi
Lau
lau

Sziazstok!

Csak gyorsan visszaolvasás nélkül egy pár mondataban bejelentkezem.

Szegény tökmagra mostanában nagyon rájár a rúd..
Az influenza reggelre jobb lett, hát nem mentünk dokihoz, de még mindig szörcsög az orra.
Pénteken és szombaton suliban voltam. Pénteken délelőtt anyáém vigyázott rá, de nem nagyon akart kajázni az üvegből, még szerencse, hogy elmaradt a délutáni óránk, így "csak" 1 órát üvölttött. Persze anyám próbáltat nyugtatni: édeskömény tea + kamilla tea + méz !!!!! kombinációval, na mondani sem kell estére lett ám üvöltés a hasfájástól.. Kép Másnap apa maradt vele. Alig sikerült neki 60ml-t beletuszkolni a gyerekbe, mikor gyanús lett neki, hog yöklendezik a gyerek a tejtől akkor is ha kanálból adja, valami nem stimmel. Megkóstolta és kiderült, hogy teljesen romlott volt a tej, hogy hogyan s mitől ne kérdezzétek, a mélyhűtőben volt steril cuccban tárolva.. Kép Mondjam hogy milyen komolyan szarul volt a pocija másnap???
Ezek után ma reggel még megkaptuk az oltást is (annak ellenére, hogy még mindig kicsit náthás). CSak egy szuri volt, 4 különböző nyavalya ellen, de most üvöltött egy órát utána.. Kép
És megnézte a dokinéni a foginyét, valóban ki van szélesedve, duzzadtabb.
Ergo: elrontottuk a gyomrát, meg van fázva, jön a foga, és oltást kapott. Szegény manó, nem csodálom, hogy kivan.. Kép

Elég rosszul eszik , remélem, lesz elég tejcsi akkor is, ha megint lesz étvágya.. Kép

Viszont a jó hír, hogy levizsgáztam megint 1-2 tárgyból, már csak 4 maradt.. Kép

Jó lenne egy kis nyugi most már... Valami jó békés karácsony! Kép

Pusz:
Macs
maccs

Macs!
Hát nem könnyű neked semKép Jól összejött nektek mindenKép
Vizsgákhoz azért gratulaKép

Mi is fogazunk, tegnap meg a hasi UH annyira megviselte a pociját hogy hasmenése lett, és picit véres volt a kakija, teljesen bepánikoltam persze, most várom a következő adagot, remélem azzal nem lesznek gondokKép Amúgy a koponya és hasin minden rendben volt, szép fejlett baba azt mondták, meghogy 3 órát várjak a szopik között (persze igény szerint fogok továbbra isKép
Az egyik fele az arcának meleg és piros, a másik meg sápadt és hideg, folyik a nyála, kezét tömi állandóan, mert ugye a ragókát még nem tudja fogni.Ma reggel csak úgy folyt a könnye a fájdalomtól.Bevettem a nyakláncot amiről írtam, és úgy néz ki tényleg hat, 10 perc után elaludt a kezemben, ringatni sem kellett.
Ma kapja Heléna az oltástKép
Szóval tömör gyönyör a mi életünk is.

Remélem a többiek jobban vannak

Noémi
fantikbaba

Lau,
Nekem van egy word doksim, ami telis tele van karácsonyi sütireceptekkel. Ha akarod, elküldöm (ha kéri még valaki, szóljon és küldöm!).

Macs,
Minden elismerésem a Tiéd, és azoké, akik a baba mellett is képesek tanulni, van elég kitartásuk. Nekem sajna nincs... Viszont azt egyre gyakrabban érzem-mondom, hogy jövőre (ha Lili 1 éves lesz) visszamegyek dolgozni. Ez a monotonitás a halálom. Csak azt fogom sajnálni, hogy nem látom majd Pipike fejlődésénék minden új megnyilvánulását )ezt jó kacifántosan sikerült megfogalmazni).
Nikit 10 hónaposan vittem bölcsibe, ő azóta is nagy társasági emberke, remélem, Lili is ez a típus.

Pocó,
Fanni nagyon édes azzal a pelussal a fején!Kép
Babahordozó: megondom őszintén, Lili szokott benne ücsörögni napközben, ki szoktam vinni magammal a konyhába, ha ott teszek-veszek, vagy a Niki szobájába, ha ott van dolgom, és elég jól elvan benne. Van, hogy el is alszik benne. Nem hiszem, hogy ez megterhelő lenne a gerincének, legalábbis remélem...
Vendég

AndiKép
Engem érdekelne a receptgyűjtemény, de neked az lenne a legegyszerűbb, ha feltöltenéd ide ugyanúgy, mint a képeket, és akkor nem kell küldözgetned, mindenki megnyithatja, akit érdekel.
Botondot egyébként 4 napos korától külön szobában a saját ágyában altatjuk. Most már hetek óta nagyokat alszik éjszakánként. Az elmúl 3-4 éjszaka meg tényleg turbósokat. Reggel hét körül kel csak fel. De a nagy alvóka állítólag köszönhető a 6 kg-os testsúlynak is, mert 4,5 kg felett már kibírja a babák szervezete kajci nélkül az éjszakát.
Mi lassan afelé haladunk, hogy este 7-8-kor kaja, utána masszír-fürki-testápolózás (ez újabb masszírt jelent) dédelgetés és alvás reggelig.

MacsKép
Hűazannnya! Nem semmi, hogy pici Lilinek mi jut mostanában. Emelett azonban különösen ügyi vagy, hogy sikerült letenned a vizsgáid egy részét.

NoémiKép
Nem tudsz arról, hogy ezt a borostyánláncot hol lehet Bp-en kapni? Egyfolytában fordania kell a fogzó babáknak?

Hallott már valaki a Maybe Baby fogamzásgátlóról? Vagy fogamzást elősegítőről? Azt hiszem, mi ezzel fogunk védekezni a két gyerek közöttKépKép A nő nyálából mutatja ki, hogy termékeny-e az adott napon, vagy sem (a megemelkedett ösztrogénszint miatt megemelkedik a nyálban a sókoncentrátum,. és páfránylevél alakban kristályosodik kiKépKép - ha nem páfrányos, akkor szabad a vásár, ha páfrányos, védekezni kellKép). Így természetes úton szeretgethetjük egymást többnyire, és csak néha-néha kell védekezni.
Eddig egyvalakitől hallottam, hogy használta, de ő elégedett volt vele. Állítólag 10eFt körül van az ára, ezért kérdezem, hogy mik a tapasztalatok.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szerintem ha nem sokat ul a baba akkor nem megterhelo.
Nalunk kifejezettel nem szeret fekudni.
Mindig ulni akar.
Gondolom, mert csak akkor latja a labait, mert az az uj modi, hogy azt nezegeti ahogy mozog. Kép
En mar vittem kenguruban is igaz Chicco-ban, ami merevitett, na meg ul etetoszekben, ami hatrebb van dontve.
Eddig semmi baja tole.
Ja es az olembe is ulni szokott vagy allni.

Magi
Vendég

Andi!

Engem is erdekel a recept. Kép

CSirkesz!

A baratnomnek nem jott be.
Nem mutatott semmit sem.
Megis terhes lett. Kép
Mondjuk O pont azert vette, igy jo nagy meglepetes volt neki a pozitiv teszt. Kép

Magi
Vendég

Sikerült feltenni, de túl nagy volt az eredeti file, így a tartalomjegyzéket kitöröltem (abban képek is voltak meg hivatkozások).
Jó sütkérezést!
<!--attachment: kar_csony02__j-132431.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*152.6**kar%e1csony02_%faj%2edoc --><center><pre>
Kép
karácsony02_új.doc (152.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

CsirkeszKép
Nem tudom, hogy nálunk kapható e, anyum érdeklődött, mert nem tudta hogy van-e nekem, mondanom se kell hülyének nézték. Úgy tudom
hogy a Wörösmarty téren szoktak árulni, de jó drágán, Ausztriában kapható a patikákban is talán, 15 euró körüli áron.
Utánna járok én is, mennyi külföldön.
Németül tudóknak itt egy oldal:
http://www.babybernstein.de/
Ja és egyfolytában hordani kell,pár nála 10 perc után már hatott (előtte nem volt rajta)
hetente egyszer megmosni meleg vízben.
Az enyémnek csak egy baja van kicsit hosszú így leszedek egy két szemet belőle.

Fogamzásgátló
Cerazettet szedek, eddig jól bevált, már az első tablettás hét után volt valami mensi féleségem, de azóta semmi.Kép

Noémi
fantikbaba

TrompipiKép
Sütireceptek elmentveKép

Remélem idén is anyu süti meg nekem a bejgliket, az nekem túl macerás, meg ugye a másé mindig finomabb.
fantikbaba

Noémi,
Én fogok sütni, hétvégén már elkezdem a mézeskalács-sütést. Sajnos a nagyim már nem süt nekünk semmit idén - Isten nyugosztalja szegényt, nagyon hiányozni fog, ez lesz az első karácsony nélküle...

Nekem ma van egy hete, hogy vérzek, gondolom, a Cerazettől. Neked mennyi ideig tartott a vérzés?

Andi
Vendég

Sziasztok!

Csirkesz! Én tavaly vettem, bár pont nem fogamzásgátló, hanem fogamzás elősegítő célzattal. Mondjuk a Maybe-t akkor 14e Ft-ért adták, de van egy PG53 nevű szintél nyálas verzió, ugyanazon az elven működik. Ha működik... Mert nekem nem volt egyértelmű. Láttam ugyan páfrányt néha, de általában nem akkor, amikor kellett volna KépKépKép Szóval nekem azóta is itt van a szekrényben használatlanul, pont tegnap gondolkodtam, hogy kidobom KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Ha már sütik: nekem van néhány jól bevállt sütim, amit évek óta csinálok. Itt van:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39&post=216372#POST216372
Ezek közül a marcipános-mandulás korong és a diós tallér képe:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/48512.jpg
A mandulás-marcipános egyébként anyukám kedvence, már nem telhet el karácsony ezek nélkül (1-1 doboz sütit is szoktam ajándékozni a rokonságnak).
Mindegyik süti Lajos Mari: 66 karácsonyi édesség c. könyvéből van, amit nagyon ajánlok, mert nagyon jó dolgok vannak benne, és a receptek alapján tényleg oylan lesz, amilyennek leírja! És az sem elhanyagolható babás családoknál, hogy hetekkel karácsony előtt elkészíthetők.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, receptek lementve. Most invitálom a barátosnémat, jöjjön el szombaton és süssünk együtt (ő még kezdő, nekem meg jó társaság lenne). Ezt a marcipánosat ki fogom próbálni.

Itt van pár recept karácsonyi italokkal.

Andi<!--attachment: Kar_csonyi_italok-132463.doc*mime_msword.gif*application/msword*26.1**Kar%e1csonyi+italok%2edoc --><center><pre>
Kép
Karácsonyi italok.doc (26.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Segitsetek nekem kerlek.
Keresek Nania tipusu hordozot kerekkel.
Nem talalok sehol.
Ti nem tudjatk, hogy hol lehet kapni, vagy van ilyen valakinek?
Vagy ki hozza be Magyarorszagba?

Koszi

Magi
Vendég

Andi!
Körülbelül 6 napig volt valami vérzés féle, azóta semmi.

Megkaptuk a 3. havi oltást, ez a csajszi meg se nyekkentKép olyan büszke vagyok ráKép Kapott itthon kúpot, de kb 10 perc mulva kipukizta a felétKép (biztos nincs rá szüksége) Azóta nézem a lázát, játszadozik, egyátalán nem akar aludni.
6680 gramos már, 63 cm.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!!
Köszi én is a sok ötletet, mindegyiket elmentegetem szépenKépKép

Csirkesz: hát, nekem is volt ilyen kis kütyüm, de nem mutatott semmit sem, aztán mégis babás lettemKép Biztos van, akinek bevált, lehet, hogy nem jól használtamKép
AZ éjszakai átalvást én 5,5 kilótól hallottam a védőnőtől, na addig még van 40-45 dekánkKép

MaccsKépKép Szegény Lilike, küldök neki jó sok puszit!! Meg Balázs isKép
Noémi: tényleg indul a fogzás?? Bazsinál is azt vettük észre, hogy nagyon nyáladzik már napok óta, azt mondják, 2-3 hónapos korban már elkezdődhet, Ákosnál ez annak idején jóval később jött.
Szépen nő Heléna isKép

Pocó: édes a pelusos képKép

Pusz mindenkinek
Lau
lau

HaliKép

Fogak: Gergőmnek 2,5 hónapos korától ömlött a nyála, aztán 10 hónaposan jött az első fogacskaKépKép De addig minden nyügit a fogakra fogtunkKépKép

Kilók: Gellért 5050 g, még ő sem alussza át az éjszakát.

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok'
Ma voltunk a doktorbacsinál. Elkuldött a HP Gykorház szemészetére minket, a váladékozás miatt. Volt már ott valaki? Lehet időpontot kérni (telefont ma nem vették fel)?
Remélem nem egy egész napos kiruccanás leszKép

MEg mi sem tudjuk hogyan legyen a kistesó, de még sajnos nem alakultak a dolgok....... szoval még mindig fáj nekem ......

csengo
Vendég

Sziasztok!
Köszi lányok a segítséget. Már az infacolt próbáltuk, kicsit enyhített a dolgokon, de még nem volt az igazi. Most megpróbálom még, hogy iszok mellé édeskömény teát. Tegnap már beszereztem. Remélem, hatásos lesz. Kép
Anikó
pancsa2

Sziasztok, én ma bementem Lilivel a munkahelyemre. Kicsit vágyom vissza, de nem is csoda, február óta itthon vagyok. Lili végig aludt, nem mutatta az édes kis pofiját, ha nyitva van a szeme.

El kell mennem bőrgyógyászhoz, a terhesség alatt nőtt a kezemen (a szó szoros értelmében) egy anyajegy, ami egyre nagyobb és sötétebb lett - tegnap a gyerekorvos is észrevette és szólt. Niki lányom is mondta, hogy az ő combján lévő, kidudorodó anyajegye viszketni szokott (jó, hogy szóbajött az anyajegy-téma, különben nem szólt volna), úgyhogy őt is viszem. Remélem, nem lesz semmi gond egyikőnkkel sem. Nekem kiskoromban volt egy olyan a térdemen, mint amilyen Niki combján van, azt anyám le is szedette anno. Elég anyajegyes típus vagyok és Niki is az lett. Pipikén semmi nincs, vagy ilyenkor még nem is szokott lenni?

Andi
Vendég

Lányok nincs időm visszaoilvasni, csak egy gyors kérdés CatKép -nek vagy bárkinek, aki tudja a választ.
Sikerült vennem Urtica Urens-t. Kérdés mennyit kell szedni belőle, mennyi ideig és bármi amit esetleg tudni kell a szedése mellett/alatt. Enni-inni lehet-e bevétel előtt/után meg ilyenek.
Köszönöm.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Andi!

Párom nagyon anyajegyes szintén. Dóri születése után nem úgy nézett ki, mint aki eme tulajdonságot örökölte volna ( egy anyajegye sem volt ). Viszomt pont délután néztem, hogy egyre több anyajegy található már rajta bő két évesen KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Egyelőre visszaolvasás nélkül.
Voltunk neurológián, nagy gáz nincs, de vinni kell dévényezni Dávidot, nyaki hypertónia miatt. (Ez az, amiben el van maradva a 40 hétre született babákhoz képest.) Minden másban ügyes volt, de ezt fejleszteni kell, valószínűleg hetente 1x kell majd mennünk, néhány hónapig, másfél hét múlva kezdjük. Az izomtónusai nem olyanok, mint az időre született babáknak, izomeloszlási zavar, de nem vészes, kb. 1,5 hónap múlva kell visszamennünk kontrollra.
Addig dévényezés, plusz itthon napi 3x20 perc torna (majd a dévényes gyógytornásznő megmutatja, hogyan), babamasszázs (a könyv alapján - holnap vesszük meg), csepphintázás, hasonfekvés.
A babamasszázshoz zsályaolajat javasoltak, de a gyógyszertárban nem tudtak ilyen olajról. Ti tudtok róla valamit?
azt mondták, a fürdővizébe tegyünk zsályát (zsályafüvet?), de erről sem tudtak semmit mondani a gyógyszertárban. Erről tudtok valamit?
És mi az a csepphinta?
Ha tudtok ezekre válaszolni, azt előre is nagyon köszönöm! Kép
Azt mondták, amikor ébren van, folyamatosan hason feküdjön Dávid, csakhogy ő utál hason feküdni! 5 perc után üvölt. Azt mondták, szoktassam hozzá. Nem tudom, hogyan fog menni...

Vas: írtam tegnap, hogy állítólag nem is lehet tejjel beadni, mert az közömbösíti a vas hatását, és a tájékoztatójában is az van, hogy zöldség- vagy gyümölcslében vagy tápszerben feloldva kapja. Ehhez képest az egyik gyerekorvos ma azt mondta, hogy adjam Humana bébivízben, a másik pedig azt (aki felírta a vasat: Maltofert), hogy a Maltofer kivétel, az feloldódik a tejben (biztos? vas - vas, nem?), ők is tejben szokták feloldani.
Na, akkor most legyek okos...

Dávid amúgy jól elfáradt a mai utazás és vizsgálat során is, viszont itthon megint rekordot evett: 240 grammot! Kép

Mondtam már, hogy a múlt héten 45 dkg-ot hízott? Kép

Megint hosszú voltam.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Pocó, Dávid kb. 10-15 perceket szokott apukája ölében ülni, a hordozóban pedig akkor van kb. 2x45 percet, amikor kontrollra visszük.

Andi! Én sajnos nem tudom lementeni a sütirecepteket, biztos bénázok valamit. Elküldenéd mailben?
m.livvi@freemail.hu
Köszönöm szépen! Kép

Dávid pontosan 5 kg-os volt (2 nappal ezelőtt), azóta alussza át az éjszakát. Kép

Kép

Kép
liv

PocóKép
Autósülésben max. 1-1,5 órát ültetjük egyhuzamban a gyerekeket. A doktornő erre rábólintott, hogy ok, mert ha fáj a hasuk, csak ebben tudjuk elringatni őket. Ha ebben elalszanak, akkor egy nagy könyvet teszünk a dr-nő javaslatára a hordozó eleje alá, így az megdől, és nem ül benne, hanem fekszik. A kenguruban 1 órát lehetnek max. egyhuzamban, 2 hónapos kor után.

AndiKép
Nekem a terhesség alatt nőtt egy nagy anyajegy a pocakomon, és még akkor elmentem bőrgyógyászhoz. Azt mondta, hogy szülés és szoptatás után menjek vissza, és akkor leveszi majd, de addig nem tudja.

A Maybe Baby-re ne bízd magad, mert nem biztos. Nem mindenkinek páfrányosodik ki peteéréskor, ráadásul a peteérés után napokkal is teherbe eshetsz, amikor már nem páfrányos a tárgylemez.

Borostyán: http://kristalycentrum.hu/aruvalasztek.html

Szerintem itt lehet kapni, de előtte hívjátok fel.

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit
Urtica Urens CH5-ből napi 2*5 golyócska, nyelv alá betenni, lehetőleg ne fogd meg kézzel. Előtte-utána fél óráig ne egyél-igyál és ne moss fogat.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Poco
Nálunk a hordozo nem nagyon müködik mert nem szeret benne lenni.Ha kocsival megyünk vhova egy ideig el van de mindig elkezd fészkelödni nyüglödni.Mi vettünk neki a hordozohoz hasonlito ülökét,de ennek dönthetö a háttámlája és aülöke része,akár vizszintesig is.Abba szokott ücsörögni,ha a konyhába vagyok.

Csirkesz
Akiket tudom hogy használták ezt a szerkezetet azok azert hogy legyen baba,igy a védekezö funkciojárol nincs tapasztalatuk.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Jelentem ma már kicsit jobban vagyunk... Kép Ma jó sokat aludt a gyerköc,és így most nyugodtabb. Sőt! Ma 3x magától kakkantott! Ez eddig a rekord! Kép /lehet hogy most jön ki a beleiből a sok nem odavaló cucc...?/

Voltunk "kirándulni" is, ma nálunk volt az autó, mi mentünk apáért a munkahelyére, és utközben bementünk az én melóhelyemre is. Tök jó volt, örültek a manónak, még egy téárgyalást is abbahagytak a fönökök, hogy babázhassanak. Kép Elmentünk a Corába bevásárolni, ahol megnéztem a pelenkázó helységet, és viszonylag kultúr körülmények között megszoptattam a manót! Kép

Lau! Kösz, hogy hívtál, jól esett a törödés! Kép
Liv! Kép Közsi a hiányolást! Kép Jó hogy Dávid ilyen szépen fejlődik, és nincs komoly gond! Kép Mi az a csepphintázás? A zsálya egy elég hétköznapi gyógynövény, elég szégyen, hogy nem hallottak még róla! Kép A herbáriákban keresd, ott nagyobb valószínűséggel találsz olajat is. Vagy a bioboltokban nézd meg esetleg.

Noémi! Akkor nem csak nálunk nehéz az élet! Kép Ügyes nagy lányod van, hogy nem sírt.. A lába nem dagadt be az oltástól? Nálunk volt egy kis kemény góc, de még ma is borogattam délelőtt, és délutánra már jobb volt.

Andi! Kép Köszi a recepteket! Kép CSak legyen időnk megsütni őket! Kép Tanulás: néha elbizonytalanodok én is, mert lehet hogy manókának jobb lenne, ha otthon lennék vele. De megfogadtam, hogy nem hagyom abba, és "csakazértis" megcsinálom, annyian mondták, hogy "majd rájössz!" ! Kép

Beszti! Kép Neked is köszi az ötletket, már csorog a nyálam.. Kép

Pancsa! Kép Üdv köztünk. Hasfájásra, amiből nekünk bőven kijutott, csak azt tudom mondani, hogy úgy vettem észre, mindenkinek más jött be. Nálunk a homeópátiás szerek találtak be, attól lett jól a baba. Kép Utána már tudtam kisérletezni, és rájöttem az okra is: A Cebion cseppek /C vitamin/ miatt volt rossz állandóan a hasa.

Tényleg! Macsek! Nálatok mi a helyzet a bogyókkal?

Puszi mindenkinek!
Macs
maccs

Sziasztok!

Kata,
ha időm lesz majd beszélünk, jó??? Most tanulom a KresztKép

Magi,
Nania típusú hordozóm van egy, de nem hiszem, hogy használtat akarsz. Múltkor a Corában (Fót) láttam olyat, amihez megvolt a babakocsi váz is, nézd megKép

Liv,
hasonfekvésre nagyon jó a strandlabdás trükkKép Fújj fel egy strandlabdát, és arra tett rá Dávidot a pocijával, úgy hogy közben fogod. Az én lányom is úgy szerette meg a hasonfekvést. Sztem Dávid is meg fogja szeretni, mert puhább, mint az ágy...

Pusz a többieknek is

Nalika
nalika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: