A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hű, de tolongunk... :lol:

Tündi, ezt a naptejet próbáltátok?
babylove Sonnecreme (DM) 50-es, nincs benne tartósítószer, kémiai fényszűrő, se illatanyag, se paraffin, se ásványi olaj. Az ára is nagyon barátságos (2 ezer alatt jóval)
irina

Maggie, nálunk -- tetőtérben laktunk ugye tavalyig -- ilyenkor már javában 35 fok felett volt a hőmérséklet... most itt 27,5 fok van, áldja meg a ház tervezőjét a teremtő. :D Mondjuk napközben ablakot nyitni tilos (kiv. fürdő, spájz), csak ventillátor megy.

Ádival szerencsére minden rendben, azóta sem fáj a hasa. Az egyik térdsebe elég nagy, nedvedzik, úgyhogy most mindenféle praktikákat vetünk be.
Holnapra terveztük a margitszigeti strandot. Jut eszembe, Margitsziget, pénteken elmentem futni a szigetre, mit nekem 2 km ugye. Hát több minden világossá vált:
1) fél 9-kor már 35 fok volt kb., a futósáv alig megy árnyékban
2) teljesen edzetlen vagyok, pár száz méterenként sétára kellett váltanom
3) lejött a plezúr a bokáimról, mint kiderült, szülés után a 41-es futócipőt is kinőttem. Fogalmam sincs, hol szerzek 42-es női futócipőt, ezt is hetekig kerestem.
Úgyhogy inkább torna marad itthon, amíg ilyen ropogós nyarunk van.
irina

Itt vagyok, hazaértem, angolon voltam.

Égette a kezemet a kormány, ahogy beültem a kocsiba 8)

Kép
vindolanda

Vindo, milyen volt az angol?

Most ebédeltünk. Ádi Thomast néz, mi sziesztázunk.
Nekem ma mondjuk kint nem volt annyira melegem, mint tegnap.
irina

Hahó? :?:
irina

Itt vagyok, csak Rugó és a Forma 1 között megoszlott a figyelmem :wink:

Jó volt, amennyire egy angol óra jó lehet.

A 35 fok már túlmegy egy határon, az biztos. Nálam olyan 30 körül van a bent elviselhető hőmérséklet.

Hát, talán a neten nézd még a cipőket, hátha van valamilyen webáruházban ez a méret.

Azért nagy hős vagy ezzel a futással :wink:
Én nem tudom Rugót hová tenni. Rám van tapadva, mint egy rágógumi. Angolra is alig tudtam elszökni, nem is értem, hogy most hogy sikerült.

Itt most 27 fok van a lakásban. A galéria durva, de ott most csak a ruhák száradnak.

Kép
vindolanda

Vindo, hát most már 28 fok lett itt, de nem ez zavar, hanem a 65%-os páratartalom :shock: Arról álmodozom, hogy száraz meleg van, mert én ezt a kombinációt (fülledt meleg = meleg + sok pára) utálom a legjobban.
Te meg az angollal vagy nagyon ügyes ;-)
Futás: hát most már nem tudom, hogy fog ez menni, mert nincs ovi. Meg hajnalban kéne menni, mert a délelőttök már életveszélyesek (l. fenti kifejtés). De közben éjjelente dolgozni is kéne, mert sok a meló. Ez nem jön össze a korai futással. Szóval torna lesz, valamikor.
irina

Na, ezt itt vagy négy órája írtam, de akkor be kellett csuknom a notebookot.

Nem tudom, itt mennyi a páratartalom.

Orchideákkal próbálkoztál már? :wink:

Letöltöttük valamelyik nap a Landwirtschaft Simulator c. játékot, hát azzal kell nyomulnunk most naponta. Rugó irányít, hogy merre menjen a traktor, mikor álljon meg stb. Mi meg játszunk. Szerencsére megunja egy fél óra alatt :roll:

Egy ismerősöm családostól költözött ki Malajziába. Azt írta, ott igen durva a helyzet, nagyon párás a levegő.

Kép
vindolanda

Tévedtem. Olyan három órája lehetett :roll:

Kép
vindolanda

R. megjelenik G. szétszedett telefonjával, lobogtatja a kezében a kártyát. Megszólal: Anya, sim-kártya :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, sim-kártya :lol:

Az orchideám sajnos elpusztulóban van... amikor szenvedni kezdett, változtattam a locsolást, a helyét, de folyamatosan dobja el a virágait, az egyik szára már el is száradt. Ez van.

Hát én nem tudom, mi van, de Ádi kb. 2 hete nagyon hisztis, volt egy jobb időszaka, de újrakezdte. Felesel, csapkod, ha valamit nem engedünk meg neki, az egész nap egy állóháború. Na és nála a "menj a szobádba", "ülj le a hiszti-székre" és egyebek nem mennek, mert nem csinálja. Kissé elkeserítő, úgy érzem, ott tartunk, ahol két éve. Pontosan ezt csinálta anno a balatoni nyaraláskor is. Holott mindketten egész nap itthon vagyunk vele, sétálunk, játszunk, játszóterezünk, programozunk.
irina

Zöld még a levele?
Ha igen, akkor csak vissza kell vágni a szárát teljesen, és semmi baja. A keleti fekvésű ablakot szereti a legjobban. És nem kell sokat locsolni, heti kettő is elég. Ha tudtad, akkor nem szóltam.

Nem az idő a baja?
Rugó is elszállt most egy kicsit.

Amúgy mond olyanokat, hogy vízidinó, meg a tatöki (Tao-tö-king). Ez utóbbit G. hallgatta hangoskönyv formában, és megjegyezte :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

nem érek ide :oops:

Szombaton anyuéknál voltunk gulyáspartyzni, tegnap unokatesó volt itt, nyuzsgős hv volt, de délután olyan jót aludtam a F1 alatt:-) hatalmas zápor volt itt délután, Áron is f5kor ébredt csak fel :roll: mi meg 3man a medencében hűsöltünk 8)

hoztam egy nyuszikázós képet:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Áron gulyást eszik:
Kép

Péterke:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok :)

Képek csúcsok :) Detty,nagyon tetszik a beöltözős :) Panka is egyre jobban Rád hasonlít :)
Juba,végre képek :) s tényleg hasonlítanak egymásra a csajok :)
Heni,csinik voltatok :)

Mi meg hazaértünk :) Ispánkon voltunk az Őrségben 4 napra,családi összeruccanós,elméletileg kirándulós,kikapcsolós mininyaraláson :)
csüt. du. indultunk,jó volt minikocsimban 5en ülve(persze gyerekeknek kényelmes volt :) ) m7-es baleset beállva,kerültünk.Az útvonaltervező szerint kb. 3 óra az út tőlünk... mi ezt sikeresen túlteljesítettük 5:20 perces menetidővel :) volt,h. körforgalomban köröztünk,nem tudtuk eldönteni,merre menjünk,aztán persze rám hallgatva visszafordultunk...persze mert ha egyenesen megyünk akkor hamarabb odaértünk volna :) de aztán megtaláltuk a helyes irányt,gyerekeimnek mondtam :már csak 5 kisujjbegynyi távolságra vagyunk,már csak 3,2,1 és megérkeztünk :) este 9 után :) 11 körül sikerült őket letenni aludni :) de élveztük a csendet a mókusokat,gólyákat :) elmentünk Pityer-szerre a skanzenbe,ahol megtudtuk mia tolitú,tóka,kástu :) voltunk fazekasfesztiválon :) mindennap kicsit csúsztunk a kajákkal is :) délben reggeliztünk pl. :) de elmentünk pancsolni is :)
s beleszerelmesedtünk a helybe :) olyan gyönyörű utunk volt :) megdumáltuk jövőre megyünk újra :) visszafele unokatesóm folyamatosan adta az útinfókat,így még a rádiós hírek előtt tudtuk mi törtrént érdi leág.nál. S másik uncsitesóm ment előttünk gps-sel,és olyan trükkösen jöttünk,h. csak na :) 8as úton mentünk,lekanyarodtunk Sümeg felé,azután Ódörögdnél járva öcsém kicsit kiakadt,h. a 3szög két szárát már megtettük,ahelyett h. egyenesen mentünk volna :) azért vissza is értünk 5:20 perc alatt :) gyerekek még alszanak :) vajh miért :)

:arrow: B :) felkelt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára viranka 2011.07.11 10:26-kor.

KépKép
viranka

Heni, Viranka, micsoda programok 8)

Áron milyen kis szőke.

Rugó nagyon aktív ma, nem nagyon hagy jönni :x

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Verus, jó lehetett :)

Heni, fiők nagyon helyesek :)

Mi este lefektettük a lányokat, aztán mielőtt lefeküdtünk mi is, és benéztünk hozzájuk, így találtuk őket:

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Azt a HK gyűjteményt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de édesek :) kinek az ágyában dőltek ki?

azt el is felejtettem :) megálltunk vhol Érdnél pisiszünetet tartani(B.nek nagyon kellett már) s fa alatt döglött mókus :( B,egyfolytában mondta neki:hékás kelj már fel! Mókus ébresztő! hiába mondtuk neki az a mókus már nem él :(

KépKép
viranka

Huh, mókus :(

Zsófi átment Fruzsi ágyába, ott aludt éjjel :D
HK gyűjtemény van, és még nincs ott Zsófi takarója, és az ő két darab Kitty cicája :wink:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi: annyira cukik! :-) nagy HK rajongók úgy látom.. :wink:

Máskor is volt már hogy így aludtak? lehet anyudéknál így aludtak egy ágyban és az tetszett nekik...:-)

Vera: jó kis kirándulás..mókus :shock:

Rugó: édes ahogy kiveszi a részét a munkából.

Heni: édesek a fiuk!!

Itt továbbra is iszonyat meleg van!!!...Péntek, szombat medencézéssel próbáltuk kibírni....:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

PAnndi ilyen már nálunk is volt:-) Áron mászott át Péterkéhez, takaróstul :shock: de bennem megállt az ütő, amikor megláttam az üres kiságyat :oops:

Jövőre veszünk egy vizforgatós medencét, 2-3 naptól tovább a sima nem birja :?

Vera jó lehetett a kirándulás:-)

M7 hallottam, hogy már Pesttől dugó :evil:

Kakq pocakfotó????

Ja Áron nagyon szőke, pedig elég sötét hajjal született :roll: Péternél meg pont forditva:-)

Heni
KépKép
heni81

heni: ok...majd hozok..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Aranyosak az együtt alvó testvérek :D

Itthoni csendélet: G. eldőlt a nappali közepén és alszik, Rugó a szobájában zenét hallgat telefonról, játszik, és közben bilizik.

Elkészült, hív :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó, lányok!

Vindo, visszametszettem az orchideát, köszi a tippet! :-)

Panndi, tüneményesek a lányok, hirtelen meg sem tudtam őket különböztetni...

Heni, a fiaidban külön szeretem azt az okos tekintetüket :-)

Verus, egy hős vagy a vezetéssel és navigálással, nálunk az utóbbi mindig problémás pont...

Ma állatkerteztünk, rájöttünk, hogy Ádi lábsebe miatt pár napra ugrik a strandozás... és vmi szuper volt! Alig vannak hétköznap és nyáron, az állatok az idő ellenére nem elvonultak, hanem mindegyik szinte látható volt (tigris, orángutánok, orrszarvú, elefánt, krokodil, szóval a sok izgalmas...).
Az elem kifogyott félúton a gépünkből, de azért hoztam pár képet:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
irina

de jó képek :) Csillám,nem én vezettem ám :) öcsém :) mert Őt is vittük :)
jah és az út nem 3 óra hanem 4 és 300 km 8) keveset aludtam/tunk :) de a gyerekek és öcsém is edződtek :) Bala teljesen kész volt már attól a kérdéstől,mikor érünk már oda ? ott vagyunk már?

Vindo,jó kis csendélet volt nálatok :)

KépKép
viranka

Verus, akkor is ügyes vagy!!! ;-)

Hát az ilyen vízpermetezőkből igazán tehetnének a közterekre is, valami csodás. Gondolkodunk a szobabeli változatán S-val, ventillátor már van, valahogy a vízpermetet kéne beleapplikálni. 8)
irina

Igazi virágborogatós, ablakon befolyós viharunk volt, ilyet itt még nem láttam :shock:

Irina, pár hónap múlva hozza az újabb hajtást, egy kicsit pihenni fog :D
De jó lehetett az állatkert...
Ádi kis aranyos:)

Viranka, legalább az út is élmény volt, nem csak az ottlét :wink:

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Ó, már az indexen is fenn vagyunk :roll:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vera csúcs lehetett a nyaralás,én is eltudnék képzelni valami hasonlót mert kezdek már befordulni...

Hétvégén bográcsoztunk apával és a gyerekekkel,lecsót!!
Berti imádja!Későn kezdtünk neki és valamikor fél 12-kor botorkáltunk befelé,Zizi kidőlt a babakocsiban de elég sokáig húzta ő is!Másnap megkapta az ő adagját,gyerekek én olyan evészetet még nem láttam :lol:

Most hétvégén megint party lesz,én,Zizi és apa szülinapját egybe tartjuk és úgy döntöttem,hogy gyulyáslevest csinálunk,sütök hozzá pogit is.

ÁÁÁÁÁÁ! Mennem kell,később folytatom,még a képeket meg sem dicsértem de szeretném mert szuper jók!!!
Mentem.....

juba0

Juba, akkor jó parti volt 8) Jó sokáig húzták a gyerekek.

Hahó, emberek :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo jó nagy vihar volt felétek :roll:
Nálatok okozott kárt?

Juba gyerekek csodásak :D
lecsót Gergi is szereti nagyon, lehet főzök is a héten :)

Vera jó kirándulás lehetett :D
Van még barackunk :wink:
a "messze vagyunk még?" nálunk is rendszeres kérdés :lol:

Irina csodás állatkerti képek, mi szeptemberben szeretünk járni, akkor sincsenek sokan :)

Maggie azóta már a Balatonban áztok, szuper jó időt fogtatok ki :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tündi teljesen belerázódtál már a munkába?
A család megszokta már, hogy nem vagy?
Nagyfiad jár valami iskola előkészítőbe?

Heni jók a képek a fiúkról, na meg a lagzis fotók is szuperek voltak :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, G. szerzett egy harci sérülést a viharban. Kirohant, mert R. meglátta az ablakból a piros autóját kinn. Aztán meg be akarta gyűjteni a napernyőt is, amit össze-vissza görgetett a szél. Mikor megfogta, a szél széttépte, és az egyik olyan drót-szála nekicsapott G. orrának, ami vérezni kezdett :lol:

Veletek mi újság?

Kép
vindolanda

Magyar írók strandolók képei. Szerintem ez nagyon jó :D

http://www.origo.hu/kotvefuzve/blog/20110712-irok-furdonadragban-moricz-zsigmond-kosztolanyi-dezso-karinthy-frigyes-babits-mihaly.html

Volt nemzetközi része is, azt a múlt héten blogolták.

Kép
vindolanda

Na, elmentek a munkások. Már csak a lezárása hiányzik a térkőnek, meg most nincs kapunk :roll: :shock:
Este talán lesz, G, meg a szomszéd valami eszközzel levág belőle pár centit.

R. leült végre mesét nézni (reggel nyolc utántól fél háromig folyamatos játék és közös házimunka volt), én meg kiosonok, megkezdem a rendrakást.
Még a vihar miatt is tiszta kosz minden kinn :roll: :arrow:

Bazé, mire ezt leírtam, Rugó kiment az udvarra :x :x :x :x

Kép
vindolanda

Most látom, pár cserép azért elmozdult a házon, de nem csúszott le szerencsére :roll:

Kép
vindolanda

Vindo Rugó nagyon rosszul érezné magát panelban, folyton kint van az udvaron :)

Velünk nem sok minden van, ami meg van az nem jó, úgy hogy le se írom :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sajnálom :(
Na, azért fel a fejjel.

Közben végeztem a takarítással, de nem tudok zuhanyozni menni, mert halkan halljuk a fagyis kocsi hangját, aztán ha éppen zuhanyzok, R. tuti kirohan az útra a kapu nélkül :roll:

Kép
vindolanda

Na, csak sikerült zuhanyoznom.
Rugóra nagy hatással volt a vihar. Hívott az előbb, látom, hogy betolta a műanyag kocsiját az asztal alá.
"Anya, piros kocsi garázs. Jégeső itt van."

Kép
vindolanda

Leintettünk Rugóval egy fagyisfiút. Ingyenfagyit kaptam tőle :shock:

Kép
vindolanda

Jaj Mónikám!!!! olvastam odaát :( :( :cry: :cry: :cry: megszokták már,hogy nem vagyok. kénytelenek,tudod.. Neked szorítok..!
varga tünde

Bizti bejössz neki Vindo.. :wink: :lol:
varga tünde

Vindo nagyon sokat változtál az elmúlt pár évben :wink: ráddudálnak, ingyen fagyit kapsz :wink:

Majd legközelebb ha zuhanyzol zárd be kulccsal az ajtót és nem tud Rugó kiszökni :wink: :D

Mi ma is medencéztünk ezerrel, már új viz lett bele töltve, jövőre vizforgatósat veszünk az tuti! 2-3 naptól tovább nem birja a viz.

Heni
KépKép
heni81

Heni, ez komolyan nem jutott eszembe :shock: :shock: :shock: :lol:

Szerintem csak be akart etetni minket, ez egy új motoros fagyikocsi volt :wink: Vagy nem fogyott neki az egyik :wink:

A mi medencénk szétment a télen, az anyaga... Három éves volt.

A szomszéd medencéjébe meg beleborította a vihar a fémhintát :shock:

Tünde, csak belejöttök kollektíve, hogy dolgozol :D

Móni :(

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Mónikám, olvastalak én is, nem igazán tértem tőle magamhoz, csak azt kívánom, minden rendeződjön el úgy, ahogy Nektek a legjobb.
Ha gondolod, tényleg mesélj "odaát".

Vindo, nem semmi zuhé volt Felétek... :shock:
Az a fagyisfiú nekem is gyanús...

Juba, csak így tovább, bulis nyarat!

Tegnap egy barátnőmnél kertipartiztunk mi is egész nap, rendes medencében áztattuk magunkat, finom kajákat kaptunk, isteni volt.

Ádinál ott tartunk, hogy most már ha bármiért erélyesebben rászólok, feleselni kezd ("Nem szólhatsz rám", "Ne legyél rám mérges!!!" - ezeket kiabálja). Elég kiborító, pedig nem kiabálunk vele. Most ha vitatkozni kezd, faképnél hagyom vagy nem reagálok rá, hátha abbahagyja. Ja és rááálltunk, hogy ha valamit mondunk/ígérünk, akkor az 100%-ig úgy van.
irina

Ádi értelmezi a DVD-menü párbetűs szavait:
"Ide az van írva, hogy nem lesz vége, mert elölről kezdjük". :lol:
irina

Jó reggelt!

Móni mi történt??? :arrow: ha gondolod...

Vindo medence:-( beborult hinta :shock: egyszer itt is volt akkora vihaz, hogy széttépte a pavilont, azóta sem vettünk újat :roll:

Irina irigyellek a kerti partyért! jó lehetett:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, az rossz érzés lehetett, hogy tönkretette a szél a pavilont... :?

Hoztam egy képet a tegnapról, ahogy élvezkedünk ;-)

Kép
irina

Jó reggelt :D

Itt vagyunk.

Ma van az utolsó munkanap az udvaron. A kerítésből kell levágni vagy tíz cm-t és újrahegeszteni, valamint a kapun kívüli részt betonozzák.

Az utazáshoz még be kell szerezni még pár dolgot a következő napokban: naptejet, nekem műanyag papucsot, elektromos szúnyogriasztót.

Még könyvtárba is jó lenne elmenni addig, ma éjjel elfogynak a könyveim, ha minden jól megy.

Irina, szerintem ilyenkor ez természetes. Rugó is rafkósabb már.

Heni, pavilont mi nem is merünk venni a nagy szél miatt.

Hajat kell mosnom, du. posta, csekkbefizetések, vagy három hete nem fizettünk egyet sem, most összeszedtük. Szét vagyunk csúszva.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: