A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Péterfy Kórház szülészet

ú de durva Ildóca! :shock: :?
olyan pillanatok alatt meg van a baj...

a múltkor rántott cukkinit sütöttem és D. ott sertepertélt a konyhában, persze rajta tartottam a szemem, de közben belegondoltam, hogy ha azt a forró olajat magára rántaná...soha az életben nem bocsájtanám meg magamnak...

Wf!
Szia, jó, hogy jöttél!

Domónak 12 foga van, még sem tudja megrágni rendesen a paprikát. Gyakorlatilag nyersen nem is eszik zöldséget, mert paradicsom nem jön be neki, a többit meg rágja, rágja, aztán tartogatja, tartogatja, majd kipöki.
Amúgy is válogat. Húsért nem nagyon van oda, pedig adok neki, de hát a példa ugye...én nem eszem, akkor Ő sem.

Bejja!
Remélem Hannánál mindent rendben találnak majd.

Kattkat

Kép
kattkat

ÚÚÚ Ildóca! ... Még jó, hogy nem lett komolyabb baja Kincsőnek :(
szilvi35

Sajna hamar megtörténik a baj akár pillanatok alatt! Mert ez is pillanatok alatt történt ! Ilyen remegés még nem volt rajtam soha mint akkor! Arról ne is beszéljünk, hogy egész éjjel nem is aludtam semmit mert az a rohadt bizonytalanság, hogy vajon mi lett a gyerekkel! Mert az nap nem csináltak vele semmit mert várni kellet egy éjszakát, hogy vajon milyen szervében tett kárt az aceton!
És mindez mellett legyen tejed és szoptasd a másikat! :?
Hát tegnap alig volt szegénynek mit enni! Ma már egy kicsivel jobb a helyzet, hogy megnyugodtak a kedélyek egy kicsit!
Különben sokat gondolkodok én is, hogy úristen bekapcsolva sütő közben más meg a gázon fő, nehogy hozzányúljon a sütőhöz vagy magára rántson valamit! Kész rémálom! Abba meg soha de soha nem is gondoltam bele, hogy velem/velünk ilyesmi vala is megfog történni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok! Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Ildóca! Most már nem lesz semmi baj! :) A tejecskéhez meg drukkolok!

wf

Kép
wf

Sziasztok!
Szegény Kincső baba! Na igen, néha 6 szem is kevés lenne. És még ha nagyon-nagyon körültekintőek vagyunk, akkor is történhet valami. Balázs addig dobta le műanyag pohárral a konyhába a csillárt, míg megfordultam és betettem a mosogatóba a kicsi poharát.

Én egyébként agyon parázós vagyok, amivel kiborítom a családot. Pláne a forró lábas, sütő. Meg a gyógyszer. Van kulcsos gyógyszer szekrény 2 m magason, de állandóan vizslatom, hogy ki mit hagy elől. Anyámnál meg állandóan kérdezgetem, feltette-e a szekrény tetejére. De nem lehet kivédeni mindent, azt nekem senki ne mondja. Vagyis én inkább nem hiszek ebben.

Ádi imádja paprikát, paradicsomot, retket. Uborkát, kovászos ubit. Sokszor reggelire eszik két falat kenyeret, és simán egy parit, meg paprikát. A kertbe meg odvisz a paradicsomhoz, leguggol és a kis kezével mutatja, hogy kér. Balázsnak viszont egyik fent felsorolt sem volt még a szájába. Állítólag nem finom, amit ránézésre meg tud állapítani. Viszont simán megeszik 2-3 barackot, vagy egy negyed dinnyét.

Van valakinek valami jó receptje cukkinire?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

wf

Gratulálok a babóhoz. Örülök, hogy 2 kismamink van :D

Ildóca

Ez nagyon dúrva, jó, hogy Kincsőnek nem lett semmi baja. Valóban egy pillanat az egész.Iszonyat gyorsak ezek a gyerekek. Most már nyugi és tessék szépen tejcsit termelni.

Szilvi

Mindenki így gondolja, hogy mindent rosszul csinál. Pedig ez nem így van. Nekem egyébként nagyon tettszik ahogy Tivát nevelgeted. Mármint amit a 2 találkozásunkon tapasztaltam, az szerintem nagyon jó. Én tudnám így Szonját terelgeti. Tök jó lenne.

Ha már itt tartunk nekem nagyon szükségem lenne egy kis nevelési tanácsra. Szonja nagyon harap. Eddig csak én voltam kitüntetve, de ma már egy kiscsajt is megharapott a játszótéren. Persze volt előzménye. Megölelgették egymást, elestek, Szonja esett alulra a kiscsaj meg rá, nem tudtak felállni, Szonja pedig harapott. Ha korlátozva van a mozgásában, akkor rúg harap mar. Anyuka persze nekem esett, hogy nem normális a gyerekem és vigyem pszihológushoz. Én úgy gondolom, hogy sajnos ilyen dolgok előfordulnak és lehet legközelebb az én gyerekemet fogja bántani egy másik gyerek , de azért aggódok, hogy tényleg normális , hogy ilyet csinál. Felhívtam a védőnőt, azt mondta normális, de azért érdekelne a véleményetek, vagy ha van ilyen tapasztalatotok. Mondom én neki, hogy nem szabad, meg lefogom a kezét/lábát ha mar/rúg, de szájkosarat nem adhatok rá....

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérzést!

Tlindi!

Szonja teljesen normális gyerek! Ne is gondolj arra, hogy nem! Ő így mutatja ki nem tetszését és erről vagy leszokok magától vagy nem! Az én nővérem 47 éves és még mindíg harap ha olyan kedve van. Csak úgy mert neki jól esik!
Biztos vagyok benne, hogy Szonja teljesen jó nevelést kap!
Ne idegeskedj ezen! Egyébként meg nekem eszembe sem jutna más gyerekére ilyet mondani, hogy nem normális! Ezek szerint az a nő nem volt normális aki ezt mondta! Hiszen gyerekek! Csak nehogy egyszer visszafelé süljön el náluk a dolog, hogy az ő gyerekére mondja majd valaki! Akkor megnézném a fejét a nőnek!

Szonja!

Nálunk is Kincső mindent megeszik! Mindenféle gyümölcsöt, zöldséget! Viszont Csaba meg aztán semmit az ég világon sem zöldség sem gyümölcs! Vagyis illetve eszik gyümölcsöt azaz epret. Azt is csak úgy hajlandó megenni, hogy 10 dkg eper fél kiló porcukor! :? Na jó ez csak hasolnat de kb. így eszi azt is csak meg! De viszont ha gumicukorból meg csokiból lenne Csabának a világ. Na neki az lenne tökéletes!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!

Köszi Neked is! :)
És ugyan nincs túl sok tapasztalatom, de szerintem sincs semmi baj Szonjával!

wf

Kép
wf

Titi is harap. Elsősorban, ha haragszik. A válllamon most is van 2 folt. Cicim is harapja, hi kiürül. Valamelyik nap kapott egyet a buksira reflaxből sajna, mert úgy megharapott. Szarul is éreztem magam utána. Mindig mondom neki, hogy nem szabad.
szilvi35

Sziasztok!
Teljesen normális Szonja baba. Nagyon vagány csajszi lesz ám :D kinéztem a fiaimnak :D
Na anyuka, az nem volt normális. Neki kellene pszichologushoz menni, hogy megértse, ezzel a hozzállással nem segít a kölöknek. Sőt! Én egyébként valszeg mondtam volna neki, hogy vigye haza a gyereket, azt tartsa búra alatt.
Nálunk a bölcsibe volt egy ilyen. Direkt elmondták, hogy ezek a pici gyerekek még nem egymással játszanak, hanem egymás mellett. És ha egyik elveszi a másik játékát, akkor lesz harc, de majd ők szólnak, ha sz átlépi a normális kereteket. Egyik anyuka állandóan molesztált valakit, hogy a pici fiacskáját bántották. Én kifejezettem vártam, hogy szóljon. Csak azon imádkoztam, hogy ne csússzon ki a lábam alól a talaj. Olyan ciki lett volna verekedni.
Aztán egy napon az egyik gondozónő kezét tördelve mondta, hogy Balázst megharapta az egyik kislány. Mondtam, hogy nem baj, nem ez lesz az első.

Nálunk a hugom harapott. És mekkorákat tudott.

Ja, és Tlindi. Ha elfogadsz egy tanácsot: a szülőire apát küldd, ha nem akarsz idegileg kiborulni. Mert ott még jó nagy az Isten állatkertje. Ugye Ildóca? Épp elég lesz az elmebeteg szülőkkel reggel, meg du. találkozni.

Nálunk Ádi harap. Cicit még nem harapta meg, de nagyon durva. Mint második gyerek, a túlésért küzd. Már én se tudok elvenni tőle semmit, mert üvölt, hogy enyééé. Továbbá toporzékol, üvölt, verekszik, fejét a falba veri, és pörög a hátán, mint a kemotoxos (bocs, nem tudom, hogy írják) légy. Kivagyok ettől a hisztitől. Legutóbb az Ikeába nyomta. Balázs anyósomnál volt, gondoltuk elmegyünk, mert Ádi tud tisztességesen viselkedni. Aha. Rájött a hiszti roham, mert nem dugtam a szájába a cicimet száz ember előtt. Mire eljutottunk a baba-mama szobába sokkot kapott. A földön fetrengett és rugdosta a falat. Sík ideg voltam, mert ugye ezt ilyen nyilvános helyre tartogatta, otthon simán hagytam volna. Aztán behívtam az apját és közöltem vele, hogy kezdjen valamit a gyerekével, ha már ilyen hisztisre csinálta.

Ildóca!
Hát zöldség, gyümölcs ide, vagy oda, nálunk is tonna számra fogyna az édesség. A fejétől bűzlik a hal: apa a legsz@rabb húsvéti nyulat is megeszi. Szerintem függő. Ádi mondjuk a csokit nem eszi meg, csak a cukrot.
És a fagyi. A férjem 10 gombocot megeszik, míg én 2. Nem hazudok. Ötöt kér. Még nem tartok az első végén, már megy a következő körért. Balász dettó. Szerintetek miért van rajongó táboruk a cukiba 180 forintos gombóc ár mellett.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Hát nálunk oszlani kell a szülői értekezleten mert persze a két lánynak egyszerre van mindíg! De apát Enikő osztályába küldöm mert azoktól a szülőktől sokkott kapok már akkor ha valamelyik megszólít! Szóval apap azt az osztályt egész jól tűri már lassan a hatodik éve! Mondjuk ő csak jegyzetel de meg nem szólal mert akkor aztán kitörne a paraszt háború ha egyszer szólna valamit is! Én egyszer toppantam be a szülői végére abba az osztályba és akkor is kiosztottam az egyik anyukát! Képzeljétek tetvesen járatta a gyerekét már hetek óta iskolába! Persze a kislány mellett ült az Enikőm és ügyesen kaptunk is belőle persze karácsonyi ajándékként! Úgyhogy az ünnepek azzal teltek, hogy itthon tetvészkedtünk mire kiderült, hogy egy nagy szar tetűírtót kaptunk a gyógyszertárba és attól nem pusztultak ki a rohadékok. És mikor januárban felhívtam az ANTSZ-t,ott közölte velem a nő, hogy az nem ér semmit másikat vegyek! Aztán rájöttem, hogy amit megvettek velem a gyógyszertzárba az 600Ft volt és semmit sem ért amit meg a csaj mondott az 250 Ft-os volt és egy nap altt megszabadultunk a dögöktől! És mikor mondtam az anyukának, hoyg talán mivel ekllene kiírtani a tetveket mert a kislánya még akkor is tetves volt. Akkor meg nekem esett, hogy én ne mondjam meg neki, hogy ő mit csináljon és mostmár csináljon valamit az iskola! Úgyhogy ez az anyuka sem volt komplett teljesen!

Szonja mintha rólunk írtál volna cukrászdás sztorit! Nálunk is mire én nekikezdek addigra apa a 6-dik gombócot nyomja!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!
Kicsit utánaolvastam a minap a harapásnak, mert bőszen míveli Domó is.
Bár az utóbbi napokban mintha javult volna a helyzet.
Tényleg ám, ma sem harapott meg :D
Kevés a rendelkezésükre álló eszköztár, hogy kifejezzék az érzéseiket úgyhogy harapnak. Domó akkor harap, ha már fáradt és nagyon nem tud magával mit kezdeni, vagy ha mérges valamiért. Olyankor átöleli a lábaimat a combomba fúrja a fejét és hamm. Úgy szeretlek, majd megeszlek. Nem is igazi harapás ez, hanem egy egész pici bőrt csíp csak össze a metszőivel, de kivétel nélkül mindig valamelyik vékony és érzékeny bőrterületet pécézi ki erre a célra. Eleinte folyton elolvadtam, hogy jajj de jó, hogy így átöleli a lábam, de szeret, erre lerántott a fölre a fogsorával. Most már szabályosan menekülök előle. :) Én is legyintettem már meg a búráját reflexből. Sőt attól tartok, egyszer reflexből felrúgom, mert rohadtul tud fájni...
Olvastam, hogy valaki visszaharap, de ez szerintem oltári nagy badarság, mert azt fogja leszűrni ebből, hogy így kell probléma megoldani.
Én mindig elmondom, hogy nem szabad és hogy fájt, a reakció általában az, hogy kiröhög.
Nem baj, egyszer csak megérti.
Tlindi, nem szoktátok Szonját esetleg játékosan megharapdálni? Persze nem foggal, csak ajkakkal? Én rájöttem, hogy néha, mikor megölelgetem D.-t, "megrágicsálom" egy egy alkatrészét, kvázi én tanítottam rá, hogy harapjon. Most kínosan ügyelek, hogy ne tegyem.
Ők még nem igen tudnak különbséget tenni, a cirógatás, püfölés, puszi és harapás között. Minket utánoznak, mi vagyunk a minta.
Amúgy biztos én is marha ideges lennék, ha más gyereke az enyémbe harapna. És nem arról beszélek, ami pár perc múlva már nem is látszik, hanem arról, ami után egy komplett, lila színekben játszó fogsor lenyomat marad a gyereken esetleg vérzik is...:evil: ami neki fáj, az nekem is fáj, mindamellett, hogy tudom, hogy ez normálisnak mondható még ebben a korban, sőt még később is, és vajmi keveset tehet a szülő erről (vagyis bizonyos esetekben dehogynem), sőt a gyerek sem, de hát az ember egy ilyen szituban ideges lesz és valahol le kell vezetni...mondjuk nem osztogatnék kéretlen tanácsokat (pszichológus).

Kattkat

Kép
kattkat

ENGEM A FARAGÓ TOMI HOMLOKON HARAPOTT AZ OVIBA!
de úgy, hogy 1 hétig hordtam én is a fogsorát a homlokomon.

A veszekedős anyukák gyökerek. Szerintem kultúráltan is lehet erről beszélni.

Szonja tök normális!
szilvi35

Sziasztok!

Kincsőnek jobbulást, reméljük már sokat nevet! :-)

Harapás: Én Kattkattal értek egyet. Mármint azt olvastam, hogy pont mi tanítjuk meg a gyerekeinket harapni, az ilyen játszosdi, babusgatás harapásainkkal, ami persze nekünk játék, de ő nem tud különbséget tenni. és mikor rájön, hogy kell csinálni, csinálja. Én az egész családnak megtiltottam, h ilyet játsszon a gyerekkel. És még olyan szabályokat is hoztam, hogy ahol nem tartják be szabályaimat oda nem megy a gyerek. Pl anyám ringatva altatja, ez gyorsan kiderül, mert ha hazajön csak úgy akar elaludni. Akkor Huba nem alszik többet anyáméknál... Apósom meg folyton hagyja, h a távirányítóval játszon, itthon meg szétnyálazta a telefonom, hogy recseg ropog, alig hallani... Borzasztó. Így közöltem mindenkivel, h bekaphatják, az én gyerekem és ha nem tetszik nem kell ott lennie a gyereknek. Pont!
Szóval a harapásdi is le van tiltva, azt mamám meg anyós is játszotta.

Ja, olvaslak ám csak közben és sík ideg vagyok. A férjem azt hiszi milliomosok vagyunk, úgy költekezik. Rendelt egy 20e Ft egeret Amerikából, mert fáj a keze????? Értitek???? 20e FT-ért! Hát ez hülye teljesen! Tök látni, hogy neki nem volt tesója, meg a pénzel vették meg a szülei... Bocs! Kiakadtam.... Csak szerintem ez hülye! :-S

Na, szép napot! És vigyázzatok mára 41 C°-ot mondanak. Ki ne mozduljatok, csak ha muszáj!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Húúú Ildóca, durva sztori. Remélem Kincsővel már minden rendben, mondjuk ők még olyan kis cukik, fel se fogják, hogy mi történik, nem is ijednek meg, csak ha látják, hogy te is frászban vagy. Mondjuk biztos engem is levert volna a víz. Én is pont ennek kapcsán gondolkodtam el, hogy basszus Hanna is lassan 7 hónapos, pár hónap még és elindul, és még nincs a konyhabútoron egy darab ajtó se (kicsit drága aztán mondtuk, hogy inkább minden más legyen meg rajta, az ajtókat meg majd összespóroljuk, hát azóta is spóroljuk, dehát még egy csomó minden más is kéne, na mindegy), muszáj lassan kiköhögnünk az árát, mert idegbajt kapok, ha elkezd kirámolni belőle, és ők még hatalmas érzékkel találják meg a késeket, meg a törékeny, szúrós dolgokat.
Harapáshoz most még nem tudok mit szólni, Hanna még nem harap, mondjuk mi is csináljuk ezt a finom kis ajakharapást amiről beszéltetek, de akkor leszokunk róla. Mondjuk azt az anyukát én is elküldtem volna melegebb hajlatra a pszichológusával. Mit gondolt, hogy az ilyen kicsik hogy játszanak egymással. Jesszus. Szomszéd unokája 9 nappal fiatalabb csak Hannánál, gyakran vannak itt és akkor összeeresztjük a kölköket, csakhogy szocializálódjanak, nem árt azt már ilyen korban kezdeni. Véletlenül mindig van egy kis csípés, karmolás, nem lehet kivédeni, de ez tök normális még nekik sztem. Mondjuk az már kiderült ezekből játszásokból, hogy Hanna úgy tűnik egyelőre rettenetesen irígy, míg Anna (még jó hogy nem is ismertük előtte egymást, és nem beszéltünk össze) tolta oda a játékait Hannának. És amikor mi játszunk is vele, ha felveszek valamit akkor rögtön nem érdekes ami a kezében van, hanem az kell ami nálam. Szóval lesz min dolgozni. Mindettől függetlenül szerencsére imádja a gyerekeket, meg a felnőtteket, nem félős, úgyhogy remélem nem lesz iylen anyámasszonykatonája, mint a szomszéd elsőszülött fia.

Hubamami, telefon távirányító nálunk is játszik, de rájöttem, hogy a távkapcsi miért kell nekik annyira. Mindig nézem mennyire átszellemülten figyeli, amikor kapcsolgatok, és szerintem ő is azért akarja megszerezni, hogy neki tetsző dolgokat nézzen, nyilván úgyse tudja hogy működik, mondjuk a múltkor mire észrevettem hogy nála van, már át is kapcsolt, nyilván véletlenül :) Határozottan öntudatra ébredt amúgy egy pár hete. Kezdek tartani tőle :)

Lilypie Third Birthday tickers

Mondjuk az biztos, hogy én leordítottam volna a nő fejét. Amúgy is egy olasz stílusú nő vagyok, főleg, ha a gyerekről van szó! Érdekes, amikor Bence (szomszéd 1,5 éves fia) megütötte, meg beledobta a szemébe a homokot, meg se rezdültem. Én ezt láttam anyukámtól. Ő nem látta értelmét, ezért vitázni, mert a gyerekek ma verekednek, holnap kibékülnek a szülők meg legyenek haragba? Hülyeség. Huba, ha megnő, majd leveri Bencét. :-P Vagy nem. De hogy ilyenért dilidokihoz küldjek bárkit is... Tiszta hülye a nő... :-S

Ja! Olvastatok Babanetes hírlevelet? Lesz Babanetes találkozó a Millenárisban 07.30. szombaton. Azon ízéltem, hogy el kéne menni. Lesz egy csomó program, meg pelust se kell vinni, mert adnak... stb... Jónak ígérkezik... Ti voltatok már? Tapasztalat?

Szép napot!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Vagy nincs kedvetek strandolni valamikor? Mi még nem voltunk Hubával strandon, gondoltam ideje még Tihany előtt kipróbálni, meg, ha jön a meleg legalább hűsít a víz...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Jaj, csajok, köszönöm a sok hsz-t. Megnyugtattatok. Én is így látom, hogy csak így tudják kifejezni az érzéseiket, és az anyukával volt valami probléma. Hát igen, mi is játszottuk (tegnapig) ez a harapósdit, mert olyan jó kis gyömöszkölni való husija van és Szonja nagyon nagyokat tudott kacagni. Ő is megölelt engem és harapott és nevettet. De letiltottam tegnap apát is. Este én is utána olvasgattam a témának és ott is hasonló vélemények vannak.

Szonja

MINDKETTŐNEK :shock: :shock: :shock: Ádit én is kinéztem Szonjának. Olyan helyes kis krapek...

Szonja is imádta a szekrényeket kipakolni. Aztán meguntam a harcot és engedtem neki. néhányszor kirámolta és utána már nem volt érdekes. Most néha kivesz 1-1 műanyag dobozt és azzal el is van intézve a dolog. Mindíg izgalmasabb, amit nem szabad.

Távirányítóból mi vettünk neki ugyanolyat, mint amit mi használunk. A gyári elromlott és venni kellett másikat és egyből kettőt vettünk. Az övében nincs elem. Így nem pályázik arra, amit mi használunk. Néhány hónapja ő is úgy eláztatta a telefonomat, hogy 2 napig be se tudtam kapcsolni :?

Tegnap reflexből csaptok nap volt?? Én a kezére csaptam rá. A legújabb produkcója, ha már nem kéri a kaját, akkor a maradékot ledobja az etetőszék tálcájáról. Pedig fogom én is a tányérkáját, de olyan gyors, hogy csuda. Meg az egyik pillanatban még tátog a kaja után, a másikban pedig repül a tányér. Ez már a sokadik alkalom volt és nagyon fel ment a pumpa. Nem vagyok az a csapkodós fajta ( eddig 2x fordult elő, a tűzhelyet zárta el, mikor főztem, ennyi erővel ki is nyithatja), pont azért, nehogy azt tanulja meg, hogy verekedi szabad. Mert ha anyának szabad, akkor neki is.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a meleget? Én teljesen kész vagyok már!
Tegnap felállítottuk a medencét úgyhogy szerintem olyan meleg van, hogy délután már lehet is csobbanni! Hűsölni egyet!

Lányok!

Jó, hogy nem már az esküvőt tervezgetitek!
Milyen lenne már egy babanetes lagzi! :D

Képzeljétek már látszik a második fogunk! :D
Bár még nem bújt ki de már látszik! Ez is valami!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Hát nem mindkettőnek, valamelyiknek. Amelyiknek tetszik majd Szonja. :lol:

Hát nem tudom, nekem kicsit erőltetett ez a harapdálós dolog. Ők minket utánoznak. Ha én szeretetből harapdálom a fenekét, hátát, akkor honnan veszi, hogyha mérges harapjon. Ha mérges vagyok veszekszem, és ugyanezt csinálja a kicsi is. A verekedést, marást, harapást Balázstól látta, azt is csinálja. Ezek meg abból adódnak, hogy állandóan azzal játszanának, amivel a másik. Balázs popiját is harapdáltunk állandóan és nem volt harapós. Szóval én asszem nem mondok le a puha popi harapásról.

A nagyszülőkkel kapcsolatos elveimből jócskán vissza kellett vennem. Azt nem modnom, hogy mindig mindent ugyanolyan higgaddtan viselek, de higgadtabban. Rájöttem, hogy nem jó senkinek az ideges légkör, a feszültség és 2 db rohadt cukortól nem lesznek rosszabb emberek a gyerekeim. Engem sem a nagymamám nevelet, és amikor visszaemlékszem gyerekkorom legszebb emlékeinek 80 %-a a nagyszülőkhöz kötődik. Miért akarnám akkor megfosztani ettől a gyerekeimet? Anyutól akkor kapnak 2 szemet, ha ettek és anyósom melle is dagad, ha Balázs felnőtteket megszégyenítő leves adagokat bepakol. Hogy utána eszik édességet? Hát el nem tilthatom, máshol is fognak kapni. És anyósom tonna szám küldi a gyümölcsöt is. A dédi is próbálkozott, egy darabig hozott műzli szeletet, de az nem kellett nekik. Ha hoz valamit megkérdezi, hogy megehetik-e. És ha olyan van, Balázs szépen lerakja, nem cirkuszol, nem balhézik, mert tudja, hogy megkapja evés után. És nagyanyám a 85. tölti. Több mint egy km-t talpal, hogy eljöjjön a dédunokáihoz. Ki tudja, lehet, hogy holnap már nem kel fel. Akkor meg minek izélgessem. És ehhez az életkor sem függő: a szomszédasszony egy hónap alatt halt meg, anyámmal egyidős. Vannak is bajba: a kisgyerek egész nyáron mehet óviba.
Hogy a mamánál állandóan megy a mese csatorna? Inkább, mint a valamilyen helyszínelő. Itthon úgyis fél-egy órát tévézhet. Míg a mamánál vannak én tudok valamit csinálni. Hát miért jó nekem, ha egymásnak feszülnek a tv miatt és hazajön és nem akar majd ott lenni? Egy szobafestésbe azért nemigen fogok két kölökkel a seggünkbe belekezdeni.
Szóval morgok, dohogok, de így a mamák is engedtek, meg én is és most emiatt kevesebbszer is vagyok ideges.

Nálunk is lehet konyhaszekrényt kipakolni. Nyilván nem mindent, és ez is kompromisszumos megoldás. Kiszedik a lábosokat, fakanalat, aztán vagy dobolnak, vagy főznek. Eljátszanak együtt fél-egy órát. És nekem ez a lényeg: hogy végre együtt játszanak. Míg Balázs volt, csak úgy tudtam főzni, ha ő is kavarhatott valamit a kis székén, vagy együtt pucultuk a krumplit, hagymát. Tök mindegy, hogy játékot, vagy az edényeket kell a helyére pakolnaom. Vettem nekik műanyag vackokat, de nálunk ez felesleges pénzkidobás volt. Viszont távirányító, telefon a komód tetjén és meg se kapják. Már nincs hiszti érte.

Mi is elővettük a medencét. Ádámnak kicsit folyik az orra, nem is akartam beengedni, aztán de. 11-kor ezt feladtam. Képtelenség lett volna kibírni.
Úgyhogy megyünk is megint....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

MEDENCE írigy.....írigy

Mi itt olvadozunk a panelba........

Ildóca

csak lesz már fogsor :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Nah, csak el jutottam végre dokihoz. 12-13 hetes terhességet mondott. Szerintem már betöltött 13. Holnaptól 14. hétben vagyok. Nah mindegy. Szerdára kaptam Uh időpontot. Jól lekéstem a 12. heti uh-ról. Nah bummm.

Hogy viselitek a meleget? Én vettem Hubának egy kismedencét és kiraktam az erkélyre. Szereti. :-P Ja és adtam neki limonádét.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami!

Akkor éppen hogy csak 3 hét eltérés van a pocaklakóink között! :)
De jó!

wf

Kép
wf

Hubamami!

Nagy-nagy gratula!

Akkor egyszerre drukkolhatunk Wf-nek és Hubamaminak! :D
Nagyon izgi lesz!
Na most megyünk udvarra meg pacsálni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jajj de izgi, még az is lehet hogy a végén egyszerre szültök. Nem akar valaki augusztus szeptember környékén babásodni?
Hubamami amúgy már hivatalosan is gratula.

Tényleg vicces lenne... :)
Intézhetnénk közös szobát! :wink:

wf

Kép
wf

medencééét akaroook
szilvi35

Sziasztok!

Kösz lányok! :-) :-) Most már csak fiúnak kell lennie, mert az, hogy egészséges, alap. :-P :-)

Én túlhordós fajta vagyok, asszem. De ez nem jelent semmit, még szülhetünk együtt. :-D Jó lenne!

Szilvi! Egy nagy medencét én is el tudnék képzelni! Óóóóóóóóó, de jó is lenne... :-P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ezek szerint fiút szeretnétek.... :)

Medence nekünk is kéne!

wf

Kép
wf

Wf!

Ti mit szeretnétek? Nevek vannak már? :-)

Hogy vagy? Pocak?

Többiek? Eltűntetek! :-P

Szép napot!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!

Igazából mindegy, hogy mi lesz.
Én azért reménykedem fiúban, mert akkor hamarabb túl leszünk rajta, hogy nem az apja nevét kapja. Anyósom tett már pár megjegyzést, amit egy kicsit nehezen viselek (azért nem vészes).
A lány tuti Veronika, a fiú meg valószínűleg Vilmos lesz. :)
Pocak megvan, ma voltam AFP-n. Kíváncsi leszek...

És Te hogy vagy? Esetleg választottatok nevet?

wf

Kép
wf

Wf!

Cuki a teknősöd! Mi más is lehetne! Igaz?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, túl jól ismersz! :wink:

wf

Kép
wf

tiva 2 napja lázas. 4 óránként csillapító. éjjel is és állandó méérés.
szilvi35

Jaj!!

Tiva gyógyulj meg gyorsan!! A fogacskája jön, vagy valami komolyabb? Remélem estére már jobb lesz!

Hüvös napot mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tivának gyors gyógyulást!

wf

Kép
wf

Szilvi!

Tivának mennek a gyógypuszik!

Beubaba nagyon eltűnt, mostanság nem jelentkezik!

Katák! Ti is eltűntetek!

Kattkat! Tessék kicsit aktívabbnak lenni!

Csipet! Te sem jössz mostanában!

Bejja!

Mi újság veletek? Remélem jobban vagytok és minden rendben!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi

akkor ezért tűntetek el....jobb már a kis Tivának?
Boldog szülcsinapcsit így utólag is!

Bogi megkapta a 15 hó oltást,eddig semmi láz,meg kiütés se....de kitudja...végülis 6 nap már eltelt,még a 8.napra mondják a lázat,asszem...

Egyébként most minden jó,Bogi édes,nem harap,nem rúg,nem csíp..bár én ezeket hamar lecsíptem szerintem....és elég haragosan reagáltam,egy-két pacsi is elcsattant,sajnos...és sokat letettem az ölemből,ha harapoott,csípett,ezt meg nem jól viselte,h megszakítottam a testi kontaktust,de mondtam neki,h így nekem sajnos nem jó,ezért lerakom.,sirdogált is,de nem vettem fel egy darabig,aztán igen és újra elmondtam,h ez nekem fájt......most nagyon kiegyensúlyozott,jó kis napokat élünk....
16 fog...már csupa fog,ha nevet..:)))

Kép
kata35

Ildóca!
Igenis! :wink:
(szülj már meg a vonalzód szerint is lécci :wink: :lol: )
Honnan ismeritek egymást Wf-el?

Kata!
Hűű..16 fog?
Nálunk most jönnek a szemfogak (13-14.)
Tök jó, hogy arról is beszámolsz, ha épp minden szuper Bogival! :)

Domónak jó kis kánikula frizurát nyírtam, mert folyton tiszta csatakos volt a sérója. Cukker lett! Elfogulatlanul mondhatom, hogy nagyon szép fejformája van :)

Kattkat

Kép
kattkat

Na ezt már szeretem! Hirtelen milyen aktívak letettek!
Jól van, jól van, igyekszem megszülni a vonalzóm szerint is!
Hát innen a babanetről ismerjük egymást Wf-el!
Aztán kiderült, hogy tök közel lakunk egymáshoz kb 5 percre!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca de jó, akkor végre majd te is tolhatsz valakivel együtt ha megszületik wf babája :)

Bejja!

Az tuti! Nem keveset fogunk remélem együtt tolni!
De nem írtál semmit, hogy mi a hejzet veletek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

puszik átadva
kata35, csipet sokat és bódogat!
láz van :(
szilvi35

Megszültem a vonalzóm szerint is!
Jó lesz így ?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szuperjó! :D

Kattkat

Kép
kattkat

Ildóca!

Biztos lehetsz benne, hogy le sem tudsz majd koptatni... :D

wf

Kép
wf

Szilvi, jobban van már Tiva? Lehet tudni mitől van a láz, vagy orvosnál voltatok? Mihamarabbi gyógyulást nektek.
Lassan egy éves lesz Tiva, na meg Ákos még hamarabb, nagyon gyorsan telik az idő. Szomszédasszonyom is most szült, és lassan 2 hónapos ott is a baba, hihetetlen.
Nálunk vannak most némi problémák, mégpedig este amikor aludni kéne menni, mármint Hannának. Eddig ugye az volt, hogy tápolt a gyerek, kicsit még játszott pörgött, de ha bevittem a szobába és hasra letettem, a sötétben egyből kidőlt. Most vagy 2 napja 11-fél 12 kor fekszik de akkor is ordít, persze az altatás már 10 kor megkezdődik, de ha lerakom sír, tekereg az ágyban, ha felvesszük elhallgat, és ez megy addig amíg el nem fárad annyira hogy végül bealszik. Apa szerint a hasával van megint valami gond mert akkor hallgat el ha úgy tartja hogy nem fáj a hasa, meg akkor sokat pukizik. Szinte biztos vagyok amúgy benne, hogy nem a hasa, de akkor marad még a foga, ami továbbra sem akar kibújni, pedig majd szétdurran az ínye. Ja és persze napközben nem csinálja ezt a cirkuszt az alvásnál, viszont tény, hogy kicsit nyűgös, úgyhogy inkább a foga mint a hasa. Szóval tegnap be is tiltottam a felkapkodást, inkább abban maradtunk hogy kivettük a nagyágyra, és simiztem kicsit hogy megnyugodjon. Tegnapelőtt mellettem is aludt, ma viszont ahogy beszunyált visszatettem az ágyába. Szerencsére viszonylag nyugis volt az éjszaka ezek után, csak 3X kelt, de akkor csak cumi meg egy kis tea, és aludt is tovább. De ez elmúlt napok éjszakái is katasztrókák voltak. Nem értem mi lelte a gyereket, de remélem hamar elmúlik, mert nem normális amit az elmúlt 2 napban művelt. És mondom, ez csak a lefektetés, mert az éccakák már vagy 2 hete kibírhatatlanok. Apa már inkább kinn alszik, mert 7 re jár dolgozni 5:30 kor kel, már amikor fel bír akkor kelni, ötig benn van, és teljesítenie is kéne, mert amúgy még tart a próbaideje (új munkahely)
Na mindegy nem panaszkodom tovább, tegnap kicsit kiborult a bili estére. Ma biztos jobb lesz.

Bejja!

Nálunk is pár napja csak az esti lefekvésnél van pörgés vagy egy órán kereszetül, amúgy a délutáninál nicsen! És ezt most még arra sem foghatom, hogy megkaptuk a 18-hós oltást mert ezt már elötte is csinálta! Úgyhogy a ma éjszakát már mi sem bírtuk és velem aludt Kincső! szerintema meleg is nagyban közre játszik a nem alvásban!

Wf!

Nem is akarlak lekoptatni! Eszemben sincsen! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

éjjjel 39,5-40 :(
doki: mandula gyuszi
nem eszik csak szopi
mára már fosás is 2x
ami bemegy, egyből (2óra) kijön. préseltem bele 2 kekszet, az jött ki
próbálom itatni, az sem kell neki. csak cici
mindez mandula gyulától?
szilvi35

Hááálóóó Lányok nem tűntünk el csak Baján vagyunk még, és itt rossz a vétel, nem tudok nagyon netezni!
Hja igeeen, nemsokára 1 évesek a gyerkőcök!! Hihetetlen!!!

Ildóca, nagyon cuki lett Csanád vonalzója ;)

Harapás nálunk nemigen van, mondjuk én sosem eszem a gyerekem meg harapdálom a tagjait viccből sem, lehet azért, fogalmam sincs.

Vegyes napjaink vannak, jönnek a fogak, már egy kint.

Tiva: gyógyulj meg mihamarabb, hogy fogunk így labdázni???

Wf: üdv a Csapatban!!! És gratula a gyerkőchöz ;)

Bejja: ha már nem lesz szopi szept-okt környékén, mi majd szeretnénk bővíteni a létszámot. Ha viszont még lesz tejcsi, inkább odázzuk. Nagy melegben nem is hajlandó mást magához venni, csak a cicit. Meg kiflit a fogicabizsergésre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.07.14 15:16-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: