A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Ja, kérdésem, hogy a vitaminokból Ti mennyit adtok? Én K-ból kéthetente 1 ampullát, D-ből napi egy csepp. Ez jó így?

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti!
Rövid leszekKép Én hetente adtam a K vitamint, de rátértem én is a 2 hetenkéntire.D napi 1 csepp.
fantikbaba

JudyKép
a vitaminokat ugyanígy adagolom én is, ahogyan leírtad. az oltás remekül sikerült. egy fél perces kötelező sírás után elfelejtette a bánatát a kismanó, mert belefeledkezett a falra festett színes képekbe.KépKép
6130 g a hivatalos súlya, a védőnő annyit mondott, hogy nem kellene ennyinek lennie. 57 cm a magassága (vagy a hossza?? mert ugyebár még vízszintesen mérikKép), tehát 4 cm-t nőtt 5 hét alatt.

a 2 mikibulit hogy adjátok be Gergőnek?

pussz: Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

jajj, félreolvastamKépKép én hetente adok 1 ampulla K-t. elég lenne kéthetente? nektek a dokitok mondta így?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszi a válaszokatKép

Csirkesz
Igen, a doki mondta így. Pont ezért kérdeztem, mert a barátnőm is heti 1-et ad, a D vitcsiből meg napi két cseppet. ezek szerint mindenki mást mond. Hát én maradok ennél, szerintem hiánya nem lesz, túladagolni nem tudom lehet-e, a D-t asszem igen.
A K vitamin 2 milis ampulla, nektek is?
Mikibuli: először cégesre megyünk, utána babanetesre, már mondtuk Gergőnek, hogy megnézzük a Mikulást. tavaly is volt már, úgyhogy tudja mi a dörgésKépKép De azért izgi lesz két gyerkőccelKép

Még egy kérdés, éjszaka mennyit vártok a büfire? mert én elsumákolom, mindig elalszunkKépKép Mármint a baba evés utáni büfijére gondolokKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz
Akkor mindjárt dupláztok? nem semmiKépKép

judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok !

Nekünk a dokinénink K-vitaminból heti 1 ampullát írt elő, D-ből ahogy Ti is, napi 1 csepp.

Kedden lemázsáltuk Marcit, 4050 gramm. 3100-el hoztuk haza, ami szerint 3 hét alatt 90 grammot hízott. Mint a mesében Kép

Ma is méricskéltem szopik után, 110-130 grammokat evett. Mondjuk a 130-ból 2 percen belül visszajött 40, de még így is benne vagyunk az elvárható mennyiségnél. Múltkor még paráztam, hogy 60-70-nél több egyszerűen nem jön össze, de ezek szerint mi is tudunk produkálni. Na, mit szóltok ?? Szóhoz sem bírtok jutni, igaz ? Kép

Juti Kép
Éjszaka Marci is rendszeresen belealszik a szopiba, de én olyankor soha nem ébresztem fel. Abból csak annyi "jó" szokott származni, hogy jól feléberedik, aztán nézegelődni akar Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Nekünk a K vitamint már nem kell tovább adni, csak 1 dobozzal írtak fel és azt mondták azt kell beszednie heti egyet. Az első kisfiamnál is így volt. Nektek mit mondtak meddig kell adni?

Csirkesz,
a védőnő mivel magyarázza azt, hogy nem lehetne Botinak ennyi a súlya?
Csak azért kérdezem, mert Bernát is 5990g, 8 hetesen.

Én már karácsonyi lázban égek, és szeretném kérdezni, van-e valakinek fincsi beigli receptje?

A nagytesó,

Kép

És a kicsi Bernát,

Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

JudyKép
A K nálunk is 2 milis. Éjszakai felkelés meg már szinte nincs is. Néha, ha előfordul, akkor meg olyan éber, hogy két órát kell vele játszani, mire hajlandó visszaaludni. Legtöbbször azonban csak 6-7 körül ébred. Így a büfi belefér. De korábban én is elsumákoltamKép

Ma olyan nyűgös a kis Botond. Ez lehet az oltástól? Vagy megint front van? Eddi csak 2x10 percet aludt, és hallom, hogy újra kezdi a sírást.

Mentem a dedhez vígasztalni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nekünk 2 dobozzal irtak fel k vitaminbol és én is napi 1 csepp d vitamint adok.K neve konakion volt és 2 milis.
A baba ma nálunk is nagyon nyügös se kézbe se ágyba nincs el sokáig .
Na most kezdett rá,megyek is
Dino:szépek a fiuk Kép

Kép
Kép
nikk0830

DinoKép
Nagyon szépek a legénykéidKép Bernátnak nagyon édi a ruhájaKép
A védőnő szerint azért nem lehetne ennyi a pici Boti súlya, mert 6 kiló körül bő 3 hónaposan kellene lennie. Ha az elméleti 20-25 dekát hízta volna, akkor most max 9*25dkg=2,25kg-mal kellene többnek lennie, mint születéskor. Ehelyett ő már most 2,73kg-mal nehezebb, és még van hátra 3 hét a három hónapból. Szóval nem tankönyvi, és ezért kicsit mindig megfricskázzák az orromatKépKép Na jó, az tényleg látszik rajta, hogy nem vízzel hízlaljukKépKép

KataKép
Nagyon ügyik vagytok! Látod, még a bukás okozta pluszt is ki tudod "termelni"Kép Csak így tovább "tejgyárosné"Kép

Bejglireceptre én is vevő vagyok, bár még sosem csináltam. Szerintem ha van valakinek, akkor ne a jelentkezők e-mailjeire küldözgesse, hanem csatolt fájlként tegye fel, és így könnyen közkinccsé válik a titkos receptúra.Kép

JudyKép
Egy másik topikban olvastam, hogy vársz egy 2005-ös naptárat. Ez olyan, amit karácsonyra szántok ajándéknak a gyerkőcök képeivel? Ha ilyen szabadon kiegészíthető fajta, légyszi küldd el nekem a chello-s e-mailemre!!! KösziKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Hogy én "tejgyárosné"? Hát, nagyon hízelgő KépKépKép

Tuti bejglireceptem nincsen, viszont életemben 1x sütöttem, pár évvel ezelőtt (Horváth Ilona-féle szakácskönyv alapján). Csak annyi maradt meg bennem, hogy reggel 8 körül nekiálltam, aztán valamikor este 6 körül lett kész. Finom lett, de ez az egész ceremónia nekem jó néhány évre elég is lett. Kipróbáltam, tudom milyen, de azóta inkább vettem Kép

Ilyenkor Ti milyen gyümiket esztek? Én csak almát merek, mivel a narancsot és társait most hanyagolni kell. Gondoltam még a körtére és a banánra, de szerintetek nem "fogná meg" babót túlságosan? Vagy hülyeség amit kérdezek? Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

DinoKép, micsoda skacok!!! Nagyon helyes mindkettő.

CsirkeszKép, mi is 2 hetente 1 ampulla K-vitamin, naponta 1 csepp Vigantol (ha el nem felejtem)...

Ma rávettem magam a csípőszűrésre, hát valóban rettenetes, ami a Heim Pál-ban van. Kb. 2,5 óra után jutottunk be az alig 1 perces vizsgálatra. Szerencsére minden rendben, majd 4 hónaposan kell kontrollra visszamenni. Nektek is menni kell?

Hétfőn mennünk kell a 2 hónapos oltásra, bár Pipike még reggelente szörcsög, azért elviszem, ha nem is adják be az oltást, legalább megtudom, hány mázsát nyomKép. Gyanítom, így, 9 hetesen már van vagy 6200 gramm. Ez csak sejtés, a 6 kilón biztos felül van a kis dagadékKép.

Nézi valaki közületek a Barátok közt-öt, vagy csak én vagyok ilyen megátalkodott? Ha nézitek, tudjátok, hogy a Tóni meg a másik kis hülyegyerek (bocs) a neten "rendetlenkednek". Na, tényleg létezik ilyen honlap (www.sotetut.hu), nagy unalmatokban (Kép) meg lehet nézni, ha valaki nagyon játékos kedvében van... (ahelyett, hogy tanulnék, mi?)

Üdv,
Andi
Vendég

Csirkesz
mél ment

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mi is túl vagyunk a 2hós oltáson. Bazsi sem sírt, csak kb. 5 másodpercet, utána be sem lázasodott.
Azért kicsit fel is húztam magam. Ugye, alapban se én, se a férjem nem vagyunk egy dundi népség, férjem majd 2 méteres. Balázs most 9 hetesen 60 (!) centi és 5 kiló ehhez. Tehát inkább inas kisgyerek. A saját védőnőnk ezt tudja, most egy másik volt, aki kérdezte, hogy eszik-e eleget ez a gyerek, mert olyan vékony a combja. Hát nem tudom, két hét alatt nőtt 3 centit és hízott 40 dekát. Ez most miért kevés?? Az se jó, ha sokat hízik, az sem, ha inkább nyúlik?? A doki néni is mondta, hogy na Balázs, te is olyan vékony magas leszel mint a szüleid?
Ákos 2 hónaposan az 5 kiló közelében sem járt, most meg 6 évesen 130 centi és 26 kiló. Tehát hamarabb nyúlnak a fiaim, majd utána híznak.
Na, mindegy, csak kicsit felhúztam magam rajta.

VIszont kicsit el vagyok kenődve, úgy néz ki, hogy a 6hetes kontrolon talált valamit a citológus a kenetben, meg kell ismételni, leghamarabb 4 hét múlva lehet. A lényeg, hogy nem egészen negatív a leletem, és most be vagyok tojva, nehogy valami komolyabb bajom legyen. Volt valakinek ilyen tapasztalata esetleg??

Megyek, mert enyém baba is nyekereg, szerintem unatkozik, a játszóka alatt van, lehet, hogy eluntaKép

Lau
lau

Lau,

Ne idegeskedj. Alkat kérdése, ha Te is, férjed is magasak-vékonyak, a baba mitől lenne más??? A mi védőnőnk meg mindig Lili tokájával van elfoglalva...

Citológia: nekem nem volt még ilyen, de hallottam már ilyen esetről, és semmi gond nem lett. Persze jobb félni, mint megijedni, de addig szerintem ne izgasd magad feleslegesen, amíg nem tudod, mi van. Tudom, könnyű ezt mondani.

Most vagyok túl egy bő 1/2 órás Lilivel való röhögcsélésen. Imádja, ha nyújtogatom a nyelvem és hangot is adok hozzá. Imádom, ahogy nevet, a szeme összehúzódik és még az orrocskáját is felhúzza hozzáKép
Vendég

Mindenki ir a csiposzuresrol, nekem ma 10 hetes a fiam es meg ilyen nem volt. Oda csak annak kell menni akit a dokik kuldenek?

Van valaki ikenel nem mult el a valadekozas a baba szemerol? En kaptam szempcseppet, de elmulik egyket napra , aztan visszajon. Hallott valaki jobb modszerrol??

kivagyok. ma voltak itt a munkatarsak. Egy teljesen mas vilag. Olyan jo hogy itthon babazhatokKép
csengo
Vendég

Sziasztok!!

Kormi
Az én Gigim is előszeretettel püföli a játékokat, de pár perc után el kell vennem tőle mert totál bepörög, elég vehemens már most azt hiszem.

Kata
narancs féleségeket miért nem lehet enni?

Kaja
Totál kibukok ettől a témától, védőnő annak idején felsorolta az összes kaját amit nem ajánl, s kiderült ropi ami ehető. S persze én aki kilószámra eszem a gyümölcsöket most szenvedek mert semmit sem merek enni.
SOS mit lejhet enni???????????

Egy ismerősöm azt ajánlotta hurut ellen, hogy este férfi zsepit be kell kenni zsírral és a bab melkasára kell tenni, reggelre feloldja és kihánnyja a baba. Valaki esetleg próbálta?
Szerintetek, jó módszer?

Képzeljétek el hogy megjártuk!
Szerdán jött a dokinéni, Gigi meg lepuksizta, tök ciki volt. Kiderült túl mohó sok levegőt nyel és emiatt pukkant annyit. Dokinéni ajánlotta az Infacol-t, el is kezdte szedni, csütörtök egész nap üvöltés lett belőle. Egész nap bántották a szelek, reggel 9 és este 11 között egyszer aludt 3 órát és passz a többit végig sírta, jött a tekerés sírás, puki, pár perc nyugalom és ismét tekerés. Kaki nuku, amint a pocijához ért valami üvöltés szintén.
A szivem szakadt meg. Befejeztem a csodaszer adását, ma volt kaki, néha jött csak szél, s akkor sem sirt, nem fájlalja a hasát.
Ja és éjszaka már alig evett, délutánra ismét normális volt az étvágya is.

További szép estét
Márti
márti05

Sziasztok!

Bori!

Túl sok tej: nekem is van, ha nem is olyan mértékben, mint ahogy leírták. És nagyon erős a tejleadó reflexem is, Hanna alíg bír megküzdeni vele és nagyon meg tud telni a mellem. De szerencsére nálam ez nem jár semmilyen más gonddal, csak sok melltartóbetétet használok. Volt olyan, hogy éjszaka tejcsiben fürödtünk, mert Hanna csak sokára ébredt. Szóval ha nincs mellgyulladásod (nem törvényszerű, hogy legyen), akkor semmi dolgod a sok tejjel. Én úgy tapasztaltam, hogy idővel azért jobb lesz, már nem telik meg annyira, hogy feszes legyen és nem csorog túl.

Csirkesz!

És miért kéne minden gyereknek tankönyvinek lennie?
Hanna 6020 g és 59,5 cm. hát ő sem ey kicsiny gyerekecske. Összehasonlítva a testvéreivel is érdekes, mert Beni és Nátán is csak 3 hónaposan volt ekkora súlyú...
Anyatejes.

Judy!

Mi nem büfizünk éjszaka. Hasrafordítom, úgy kijön aminek ki kell jönnie.

Kata!

90 gramm kicsit kevés lenneKépKépKép. Még jó, hogy a 90 dekagramm szuper eredmény!Kép
Ügyesek vagytok!Kép

Márti!

Mindent lehet enni!!!! Néhány dolgot talán érdemes kerülni (pl. káposztafélék), de ezek sem tiltottak. Figyeld a babádat, és kiderül, hogy okoz-e valami gondot. Pl. az én gyerekeimnek nem. A legelején picit Hannánál volt talán hasfájás, de nem komolyabb.
Ha van hasfájás (és tényleg az!!), akkor kell megfontolni, hogy mi az, ami okozhatja és esetleg változtatni az étrenden. Egyébként étkezz minél egészségesebben, egyél csak nyugodtan gyümölcsöket.
Az Infacolt sem értem: zavarták Gigit a szelek, fájt a hasa? Ha nem, akkor minek bármit is adni? Jó pukizik, kijön, ez így természetes. Vagy nem?
Ha mohó, akkor inkább próbáld közben is büfiztetni.

Lau!

Tökéletes a hízása. Ne törődj velük! Én nem értem, miért kell minden gyereknek egyengyereknek lennie. AZ se jó, ha sokat hízik, az se, ha keveset (hozzá kell tenni, hogy két hét alatt 40 deka még csak nem is kevés, hanem tökéletesen megfelelő).
Ezzel egyszerűen nem kell törődni!
6 évesen 130 cm? Hűha!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csak két percem van.
Dávid vérképe megint nem túl rózsás sajnos. A Hgb 86, másfél hónapja 84 volt, pedig kapta azóta is a vasat és a folsavat, így azt továbbra is kapni fogja, csak - mivel már több a súlya - most nagyobb mennyiségben, eddig is már jó ideje kevesebbet kapott, mint kellett volna, hiszen 2 kg-ra volt kiszámítva a vitaminadag.
Kevés a kalcium is, így 4-5 napig azt is kell kapnia, és D-vitaminból is 2 cseppet, nem 1-et.
Nem tudom, mi okozhatja, hogy nem jó a vérképe, és azt sem, hogy mindez igazából mit jelent.
Hát, szóval ez van.

Reggel hányt egy jó nagyot, nem tudom, miért (büfizett előtte, nem evett se mohón, se túl sokat), aztán este is, este mondjuk azért, azt tudom, mert kb. 4 perc alatt megevett valami hihetetlen mennyiséget, nem tudom, mennyit, de legalább 1,5 dl-t visszahányt, sugárban, jött szegénynek orrán-száján, rengeteg tej, utána lemértem, és még így is maradt benne 80 gr. Szerintem azért, mert baromira jön a tej a mellemből, és nem győzi, hirtelen lemegy neki 100-150, de lehet, hogy még több is, büfi nélkül stb., aztán jön is vissza.
Most rohanok.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Épp túlvagyunk másfél órai kemény nyűgösködésen. Pedig olyan jó nyugis nap volt eddig! Ma el is maradt a fürdés a nyügösködés miatt. Az elmúlt 3 alkalommal mindig sírvafakadt Benedek fürdés közben, pedig eddig kifejezetten imádott fürödni. Nem tudok rájönni, mi a baj. Ma már eleve rettentő nyűgös volt, amikor jött volna a fürdésidő, így inkább kihagytam az egészet, nem szeretném, ha a sírás-rívás és a fürdés összekapcsolódna benne.

Csak lesem itt a sok 6 kg-on felüli babát! Benedek egy picit még mindig 6 kg körül téblábol így 3 hónap- plusz 1 napos korában. Úgy néz ki, legalább a náthából kilábalóban van.

Van aki már túljutott a 3 hónapos oltáson? Tapasztalatok?

Ha valakit érdekel a szemészet téma, én mostanában rászoktam a babaszoba.hu cikkeinek olvasására, ott szépen összefoglalták ezt is (http://www.babaszoba.hu/topics?id=26)

Vitaminozás: én a szokásos K és D vitaminon kívül napi 3-6 csepp C vitamint is adok, a mellemre cseppentve. Egyre kevésbé tetszik Benedeknek a savanyú cici, már nem találja viccesnek, mint az elején.

Szopi: miután az elmúlt hetekben Benedek beállította a tejtermelést az egyszerre kevés, de gyakori adagokra, ma hirtelen úgy döntött, inkább ritkábban, de hatalmas adagokban enne. Én meg kezdhettem aggódni, hogy az újfajta igényt ki tudom-e elégíteni. Ma annyira rátört a falhatnék, hogy már jött vissza egy csomó tejcsi bukás képében, de ő csak folytatta volna...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Lau!

Ne keseregj. Mi hetfon megyunk oltasra.
5 hetesen volt a lurko 60 cm es 4000 gramm.
Most nem tudom mennyi, 62-es rucikat hord es most 4800 gramm ket honaposan. Heti 200 grammot hizik atlagban es 100-150 kozott eszik.
reggel es este tobbet, nappal meg van hogy csak 50-et. Altalaban napi 600-700 grammot eszik.
A vedonom es az orvosom szerint ez tok atlagos. Kép

Magi
Vendég

Újra én.

Nekem is az egyik gyerekorvos is azt javasolta, hogy 2 hetente adjuk Dávidnak a K-vitamint, a másik azt, hogy hetente, főleg, hogy Dávid koraszülött, akkor megkérdeztem azt a gyerekorvost, aki 2 hetenkéntit javasolt, hogy miért ezt javasolta, de igazából nem tudta megindokolni, csak annyit mondott, hogy a klinikán egy előadáson hallotta, hogy ez a jobb, úgyhogy Dávid végül is hetente kapja.
D-vitamint eddig naponta 1 cseppet kapott, de most a leletei alapján 2-t fog kapni.

Dino, a K-vitamint elvileg addig kell adni, amíg csak anyatejet eszik a baba.
Bejglirecept engem is érdekelne. Kép

Látom, szóba jött egy 2005-ös naptár. Erről jut eszembe, hogy a férjemnek most volt a 30. születésnapja, és az egyik ajcsim számára egy 12 oldalas, 2005-ös falinaptár volt, amelyiknek minden oldalára Dávid egy fotóját tetettem. Kép

Kata, én elég sok banánt kajálok, Dávidnak semmi gondja tőle.

Andi, kinél voltatok csípőszűrésen? Mi Kecskés Rudolfnál (volt még valaki nála rajtunk kívül?), és nekünk is kell menni kontrollra 4-5 hónaposan.

Szemváladékozás: nekünk mondta a szemész, hogy menjünk, ha váladékozik (mert tegnap mondta, hogy mintha váladékozna, de nem volt biztos benne, mert Dávid kapott pupillatágítót, sírt is stb., alig tudta kinyitni a szemeit), én biztos vagyok benne, hogy nem váladékozik, semmi váladékot nem láttam még, de amúgy milyen az? Tuti észreveszem, ha váladék van? Lehet, hogy hülye kérdés, de az csak a szemében van, vagy folyik is?

Márti, az lll.hu szerint szinte mindent lehet enni, olvasd el, hogy mit írnak erről. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy amit inkább ne: lencse, bab, káposzta, túl sok szőlő, túl sok tej.

Liv

Kép

Kép
liv

szoptatás ideje alatt milyen lázcsillapító szedhető?
köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
Úgy tudom panadol, algopyrin. Mi a kórházban Panadolt kaptunk fájdalomcsillapítónak.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti Kép
Lám, lám, valaki figyel ! Miután elküldtem a hsz-t, akkor jutott eszembe, hogy tényleg elírtam Kép Időm viszont azóta még nem volt, hogy kijavítsam.

Nálunk Marci is elég hasfájós. Nappal minden etetés után bealudt, de alig telt el 1/2 óra, üvöltve ébredt, szegény tiszta görcsben volt. Mostanában az éjjelek viszont nyugisak (eszik, alszik). Ez a harmadik nap, hogy adok neki Infacolt, nálunk úgy tűnik, valamennyire használ, igaz az első 1-2 alkalommal ugyanúgy voltunk, mint Mártiék, gondolkodtam, hogy abbahagyom, de a tájékoztatója szerint folyamatosan kell használni és kell 1-2 nap, amíg valami javulás várható. A tegnapi napot viszont tényleg nyugisnak mondanám. Hát kíváncsi leszek, hogy a továbbiakban mi lesz.

A kajákra próbálok nagyon figyelni, de így, hogy Marci 2 hétig minden etetés után produkálta ezeket a görcsös sírásokat, nagyon nehéz rájönni, hogy melyik lehet a "bűnös" kaja Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv
a valadekozas eleg sokfele lehet, de eszre fogod venni. Nalunk volt olyan mintha csipas lenne, a konnycsatornanal olyan sargas, de mostmar reggel az egesz szeme csupa valadek meg a szempillai is odaragadnak. Amugy ha csak kicsit valadekos, akkor az egeszseges szemehez kepest 'uveges' a szeme es picit rozsaszin a szemheja na meg mintha uszott volna latszik plusz folyadek a szemen.

Kaja: en karfiolon kivul minden zoldseget eszek, minden gyumolcsot (banant nem szeretem) egyedul mogyorot es diot nem. Neha faj a hasa a kicsinek, de nem lehet megmondani, hogy a 29 fele osszetevobol mi nem jo....

csengo
Vendég

Csengo,
nálunk is van szemváladékozás, nem tudom, mitől, már a kh-ban is volt az első naptól kezdve, azóta is van. Kaptunk mi is szemcseppet, de úgy használ igazából, hogy előtte langyos kamillateával kitörlöm a szemét (kintről befelé irányban!), és utána cseppentek. Ezt reggel mindig megcsinálom, este meg mikor eszembe jut. Jót tesz a könnycsatornáknak is, ha nem lennének teljesen nyitva. Így egyre tisztábbak Eszter szemei.

Kaja
hát nekünk nem egyszerű az életünk, csomó minden nem tudok enni, mert bántja Eszter hasát. Pl. semmilyen hagymát, paradicsomot, paprikát, csomó gyümit sem, rozskenyeret sem és még sorolhatnám. Úgyhogy kicsit aszlétikus a dolog számomra, de igyekszem így is változatosan enni, nem csak vajas kalácsot. De a fene tudja, hogy csak a kajától tud-e fájni a hasa, mert biztosan bejátszik a fronthatás, meg a holdállás, meg egy csomó más dolog is. Ha pl. vendégek vannak nálunk, akkor Eszter nyűgösebb. Mondjuk, ált. én is. Biztosan átveszi tőlem.

Más. A hordozókendőben ti hány hetes kortól hurcoljátok a gyerkőcöt? És melyik megkötési mód a legjobb, már ami nektek bevált? Én próbáltam Esztert beleszuszakolni, mert könnyebb lenne az élet, ha itthon nem kézben kéne vinni mindehová, mert egy idő után unatkozik egyedül, de nem nagyon szerette.

Bori
lbori

Szerintem ez a hasfájósság lehet alkati dolog is. Mintha az időt visszapörgették volna, ugyanígy megszenvedtünk Hannával is. De még a hasfájás módja is ugyanaz: Hannánál is a napközbeni evéseknél jelentkezett, bealudt, aztán egy kis idő után sírás-rívás. Marcinál detto ugyanez. Éjjel viszont anno is, most is nyugisabb időszak volt/van.

Kata

U.i: Ja, mi is felhagyunk az Infacol csodaszerrel, a tegnapi nyugisabb nap úgy tűnik csak kivétel volt, ma már szenvedünk ismét Kép

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Andi, Magika, Beszti: köszönöm, igazából nem is nagyon foglalkozom azzal, hogy mit mondanak, legalábbis igyekszem nem törődni veleKép
Kép

Liv: a falinaptárat hol csináltattad? Mert mi a nagyszülőknek szeretnénk egy ilyen naptárat adni a két gyerekről!
Váladékozás Balázsnál nem volt még, csak a nagyfiamnál, akkor kamillás vattával törölgettem, de biztos van más jó módszer is a kezelésére. Olyan sárgás színe van, és tényleg szinte összeragad tőle a baba szeme.

Ma megint elkezdtem inni a Laktoherb teát, remélem, a tejmennyiség kicsit növekedni fog. 2 hónapos elmúlt már Balázs, remélem, hasfájást nem okoz nála már.

Lau
lau

CsengőKép
Szemváladékozás nálunk is volt Fercsinél, még a kórházban kezdődött. Akkor azt mondták, hogy steril (nem fertőzésből eredő) kötőhártya-gyulladás. Kamillázgatni kellett, de nem használt. Naponta többször is szinte beragadt a szeme a csipától.Kép
A gyerekorvosunk azt mondta hetek múlva, hogy ez valszeg könnycsatorna-elzáródás és a szemészeten meg kell nyittatni a könnycsatornát. Ezt úgy csinálják, hogy két asszisztens lefogja a baba fejét, az orvos pedig egy kis csövecskét vezet a szemnyílásba és egy folyadékkal átmossák, s ezzel megnyitják a könnycsatornát.
Már dec. 7-re kaptunk is időpontot a szemészetre.

Ja igen, előtte kétféle szemcseppet is használtunk. Egy szemész mondott egy nagyon fontos dolgot a szemcseppekről: ha az van a cseppre írva, hogy napi 5-6 alkalommal kell használni, akkor tényleg annyiszor muszáj belecseppenteni a gyerek szemébe. Ha csak 1-2 alkalommal csepegtetnek, akkor a kórokozók hozzászoknak a csepp hatóanyagához, megerősödnek tőle és az a csepp a későbbiekben már nem lesz hatásos.

Cseppentés előtt kamillás lomosás. Ott arra kell figyelni, hogy vattadarabbal kell lomosni a szemet, egy mozdulattal és utána azt a vattapamacsot el kell dobni.

Ajánlották még nekem, hogy masszírozzam finoman a szemzug és az orrnyereg közti részt, attól megnyilhat a csatorna.

A lényeg: elkezdtem rendesen cseppentgetni és egyszer-kétszer masszíroztam és 11 heti küszködés után már egy hete nem váladékozik.KépKépKép
A szemhéja még kicsit duzzadtabb és pirosas, de remélem nem kell beavatkozni.

(Ja, sajnos arra nincs garancia, hogy mindig elmúlik átmosás nélkül, ezért érdemes lenne elmennetek szemészetre.)

CatKép, OrsiKép, eddig nagyon bejött az Urtica.Kép KösziKép
eszter28

Sziasztok!
Ezt találtam:
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=16328
Utánna néztem külföldi oldalakon is, és csak pozitív véleményt hallottam róla.
Szerencsére évekkel ezelőtt kaptam egy nyakláncot Oroszországból a legjobb lelőhelyről, most kipróbálom a babón.Kép
Itthon sajnos elég drága az eredeti borostyánkő.

Noémi
fantikbaba

Lau!
www.multiprint.hu

Dávid is elkezdett nyáladzani kb. egy hete, és félre is nyel néha, legalábbis gondolom, hogy időnként attól köhög kicsit.

Nektek nem fáj a hátatok, amikor fürdetitek a babát?

Ti itattok a babákkal teát vagy vizet?

Képzeljétek, 2 nap alatt eltűnt a fél linea nigrám!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Koszi a valaszokat. Azert izgulok hogy muljon el neki atmosas nelkul.

A hatam nekem is faj furdeteskor, hat meg nem vagyok a regiKép

csengo
Vendég

Szisztok!

Aki még emlékszik rám:

újra itt vagyok, itthon is van netem, hurrá!

Mindenkit üdvözlök, mindjárt visszaolvasok!
koczkapaczi

Szia Eszti Kép
Üdv újra közöttünk !

LivKép
A hátam nekem is fáj fürdizéskor, nem tudom Ti hol fürdettek, mi a nagy kádban, úgyhogy kell is hajolgatni rendesen. Nekem viszont szoptatás után is fáj a hátam. Van olyan nap, hogy estére szinte lüktet az egész, alig várom, hogy végre vízszintesbe kerüljek.

Babók Nálatok hogyan "működnek" ma? Marci kifejezetten jó gyereknek modható, az egész nap eddig úgy telt, hogy evett-aludt. Szinte egy hangját sem hallottuk egész nap. Most éppen szopi után vagyunk és nézegelődik. Hasfájásnak nyoma sincs Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv,

Én kb. 1 hete adok Lilinek teát, mivel elég meleg van itthon és a levegő is száraz. Eddig, ha próbálkoztam, nem fogadta el, most viszont igen. Szopizásra nem volt eddig negatív hatása.

Andi

U.i.: www.minime.hu - nekem tetszenek ezek a cuccok!
Vendég

Andi,
Pont ma gondoltam én is a teáztatásra. Eddig nem adtam egyáltalán, de nálunk is elég meleg van, száraz a levegő (mint általában panelban). Te mennyi teát adsz Lilinek? Amennyit elfogad?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

De miért, a tej nem elégíti ki a folyadékigényüket?

Más: rátok sokat mosolyognak a babák? Dávid inkább akkor vigyorog, ha tele a pocakja, meg félálomban, kifejezetten rám csak hébe-hóba.

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, még vmi: kérdeztem a gyerekorvost, hogy mivel Dávid sokat bukik, mindig van tej az orrgaratban, leszívjam-e. Azt mondta, csak akkor, ha tényleg zavarja a levegővételben, mert különben többet árt a dolog, mint használ.
A kérdésem: miért? Hogyan árt?

Kép

Kép
liv

Liv Kép
én nem adok nekik semmit anyatejen kívül, nem is kell. Plusz folyadék esetleg nyáron kellhet, de ilyenkor nem.
Máté nem is tud cumisüvegből inni, Levinek bukdácsolva megy... 20 perc alatt 50 gr Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv
Én se adok teát. Gellért se tud cumisüvegből inni, nem fogadta el a lefejt tejet sem, mikor az anyummal volt, inkább megvárt.
Gellért mosolyog rám, meg a többi családtagra is, ha beszélünk hozzá, de csak pár napjaKép
Orrszívás: ha túl sokat szívják nekik akkor kiszárad az orrnyálkahártyájuk.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv!

Szerintem is kielégíti a folyadékigényüket az anyatej. Ha szomjasak, akkor csak rövidet szopiznak (az elsőtej szomjoltóbb). Én egyébként amúgy nem nagyon szeretnék cumisüvegezni, már csak ezért sem adok neki teát.
Az viszont igaz, hogy a párásítás nagyon jó fűtési szezonban, saját magamon is tapasztalaom, hogy nagyon kiszárad a szájam, ha nem indítjuk el valami miatt a párásítót.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi a válaszokat!

Én sem adok teát Dávidnak, szerintem nem is igényli, csak azért kérdeztelek meg benneteket, mert néhányan említették mostanában a teát.

Este Dávid babám megint hatalmasat hányt. Kb. 1 percet szopizott, de annyira ömlött a mellemből a tej, hogy az 1 perc alatt is 3-szor ki kellett vennem a szájából, de még így is sok volt: ahogy feltettem a vállamra büfiztetni, megint kb. 1,5 dl tej visszajött. Ruhacsere neki is, nekem is, és körülöttünk minden olyan lett.
Ráadásul ilyenkor visszahányja a vitaminokat is, amik pedig nagyon lenn kellene hogy maradjanak.

Viszont 40 gramm híján 5 kg! KépKépKépKép

Elmondok nektek valamit. Tudom, hogy nem kellene ezen gondolkodnom, mégis sokat gondolok erre, mert nagyon nyomaszt. Sokszor eszembe jutnak a szülés előzményei, körülményei. Sokat gondolok arra, hogy én régen mennyire hittem abban, hogy az első 3 óra, illetve az első 3 nap mennyire meghatározó a kötődés szempontjából. És mivel csak a 2. napon érinthettem meg először a kisfiamat, és csak a 10. napon vehettem először a karomba, annyira szeretném, ha az, amiben hittem, nem lenne igaz! Úgy szeretnék most az ellenkezőjében hinni!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Én is csak szopi párti vagyok, nem adok semmit mást a tejen kivül.Cumisüvegből egyátalán nem szeret/vagy tud inni,csak akkor vagyok gondban mikor épp vizsgázni vagyok, hiába fejek le tejet, mindig a lefolyóban köt ki.
Bár most vettem egy NUK üveget, az egy kicsit jobban hasonlít a ciciformához, mint az avent, de
még nem próbáltam ki.

Szerintem a kötődés már az anyaméhben kialakul, ne aggódj amiatt hogy a kinnti életben csak később találkoztatok, nem ezen múlik.És ugye a tejedet megkapta úgyanúgy Dávid, ez is kötődés.

5 kiló nem semmiKép

Ma mérik meg a kórházban Helénát kiváncsi leszek, az én mechanikus mérlegem sokat téved.
És lesz koponya és hasi UH is.Remélem ma nem lesznek technikai problémák.

Beszti!
Én karácsonyra párásítót kértemKép Eddig csak
vízzel teli kaspókat használtam, de az nem elég.

Nagyon sokat beszélget, gügyög Heléna, dekoráció gyanánt kinagyítattam a képeit és kiraktam a falra, mikor pelenkázom hozzájuk beszélKép tetszik magának a kisasszonyKép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép,

Na, akkor most bújdokoljak el, hogy én adok héba-hóba teát?Kép Azért sem fogokKép! Niki lányom is kapott csecsemőkorában (ő nagyon sokát teázott annak idején), semmi baja nem lett. Hogy miért adom? Elsősorban "szülői nyomásra" kezdtem el. Pedig nem vagyok az a típus, akinek meg lehet mondani, mit hogyan csináljon (lehet, hogy pont ezért teáztatom???Kép). De tényleg nem tudok érvelni mellette. Régen adtak, és én nem látok benne semmi kivetnivalót. Nem szopi helyett, hanem szopi mellett adok neki, és naponta kb. egyszer (van olyan nap, mikor egyáltalán nem kap). Hogy honnan tudom, igényli-e egyáltalán? Mondjuk van, hogy elég nyűgös és semmivel nem lehet megvígasztalni, ilyenkor, ha adok neki, el szokta fogadni. Miért nem teszem mellre ilyenkor? Mert már beáltt a 3 óránkénti evésre és én nem szeretném erről a jó szokásáról leszoktatni.
De nem magyarázkodom tovább, nem hiszem, hogy ettől megátalkodott anya lennékKép.

Liv, szerintem se aggódj, nekem is hiányzik, hogy közvetlenül császármetszés után nem adták ide, csak mikor már megmosdatták, akkor is csak a homlokát puszilhattam meg, szoptatni már csak a megfigyelőben tudtam. Tehát olyan köldözsinóros-szopi nem volt, és arról is mondják, hogy milyen fontos a kötődés kialakulásában. Szerintem így is kialakul az a hihetetlen kötődés, néz csak Dávid szemébe, mikor téged figyel szopi közben, és látni fogod, hogy az a drága tudja, hogy te vagy neki a minden!
A gyakori orrszívás pedig szerintem az orr nyálkahártyáját bánthatja.

Lili egyébként sokszor vigyorog, de ehhez kedvet kell csinálni neki. Leteszem az ágyra, pofákat vágok neki, a nyelvemet öltögetem, hülye hangokat adok (szegény gyerek), csattogok a számmal, erősen artikulálok. Ezeket nagyon szereti, hangosan "kurjongat" és édesen mosolyog. Magától még nem sokszor mosolygott rám, csak egyszer-kétszer, mikor a kiságyában feküdt (ritka pillanat), és föléhajoltam.

Kérdésem mindenkihez: most, hogy már hetek teltek el a szülés után, és a babák nagyjából kezdik megszokni az éjszakát és nem sírnak annyit, kevesebbet kelnek fel, hol altatjátok őket? Aki kezdetben maguk közt, még mindig, vagy már kiságy?

Üdv,
Andi

U.i.: Nagyon érzem a karácsony közeledtét!!! Lehet, hogy sütök ma egy kis mézes puszedlit...
Vendég

Liv Kép
Mi is PICesek vagyunk, és császárosok is... de ennek ellenére úgy gondolom, hogy hihetetlen kötődés alakult ki köztem és a fiúk között. pl. ha sírnak, és csak bemegyek a szobájukba, anélkül, hogy látnának megnyugszanak, úgy gondolom attól, hogy érzik, hogy ott vagyok. Vagy ha csak nyöszörögnek is álmukban (pedig külön szobában, behajtott ajtó mellett alszanak kb. 10 méterre tőlünk a folyosó másik végén), én akkor is felébredek, míg a párom sokszor még sírásukra sem (és nem azért mert mélyen alszik, hanem mert máshogy reagál rájuk).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LivKép
Én úgy gondolom, hogy a szoptatás nem csak a baba táplálása, hanem azt is jelenti, hogy Anya szeret engem. Ezek a kis lények ezt tudják, hogy mit jelent az ANYA. Már amikor szoptatod és a szemedbe néz, abban benne van, hogy Te vagy számára a MINDEN. És ez független attól, hogy 3 órásan tették mellre, vagy csak 2 naposan.Kép
Hidd el, hogy Dávidban óriási a kötődés feléd, és soha nem lesz olyan bensőséges viszonya senkivel mint veled. Érzi Ő a szeretetet és az aggódást.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Neha nekem is eszembe jut, mi lehetett volna maskepp. Bevillannak erzesek a szules koruli idokbol. Ami bant, hogy normal szules volt, de a szoba eleg huvos, igy kb5 perc utan szurke lett a fiam es elvittek inkubatorba. Egy baratnom pedig mondta, hogy vigyek be pledet, mert nem eleg ahogy betekerik.Pedig milyen jo lett volna ha az a 2 orat velem toltheti. Igy persze szopi sem volt. Aztan mivel telt haz volt, nem volt a roomiban hely. Igy 3 orankent hoztak ki a babat es persze ejjel nem, mondvan, hogy pihenjek! PEdig en bizony nem tudtam aludni az izgatottsagtol es felorankent megneztem az oramat, hogy mikor lesz mar reggel 6. A csecsemos aki kihozta a babakat, mondta hogy mivel sokat bukik magzatvizet (meg gondolom teat) nem kell eroltetni a szoptatast. Persze en probaltam es nagyon ugyesen szopizott Miki. Persze sebes lett a bimbom, mert mindketten kezdok vagyunk, de legalabb elfogadott. Ami meg 'zavar', nem tudom ki hogy volt vele, en nem szerettem bele kapasbol a babamba. Amikor a hasamra raktak egy idegen nyekergo valami volt. Amikor kihoztak szopizni is egy ismeretlen kis aprosag volt. Amikor bementem a csecsemosokhoz erte, sosem ismertem meg, a 20 masik baba kozul akarmelyiket kitoltam volna magamhoz, legtobbszor csak a nevtablabol tudtam, hogy ez bizony az en babam. Aztan ugy a 3. nap fele voltam ugy vele, hogy nem adnam a vilag minden kincseert sem, most meg mar tokeletesnek latom. Igazabol nalam lassan alakult ki az a kotodes, ami mostmar ott tart, hogy sehova nem tudok menni nelkule, es ha kiszaladok a hazbol, akkor vegig o jar az eszemben.
Szopi kozben ritkan nezi az arcomat, ahogy az elo van irva, hanem a falat vagy a karomat bamulja. Persze rammosolyog neha de nem tudom mikor nez ramKép

Neha amikor elkezdunk szopizni feluvolt. Ma is ilyen volt. Nem tudom miert van, mert teljesen ok nelkulinek tunik a dolog. Ilyyenkor ha a masik cicit adom elfogadja, de panaszosan sir kozben, de legalabb szopizik. Nektek van ilyen? Mi lehet az oka. Ma pl. teli volt az az cicim aminel sirt, de fejtem elotte, hogy be tudja kapni a bimbot. (Vegigneztem, hogy nem nyomom e, levetkoztettem, hogy van e valami serules rajta, feltartottam hogy bofizzen, nem irok le mindent , de egyszeruen nem talaltam semmi elterest.) Mit csinaljak ilyenkor?

csengo
Vendég

Hát az engem is nagyon bántott,hogy a babát csak 14 ora mulva láthattam,mivel császárral született és adaptácios zavar miatt inkubátorba került.Születése után kb 1 percre láthattam mert siettek el vele az inkubátorba.Nagyon rossz volt,pont ez a kötödös dolog jutott az eszembe,mert mindenhol azt lehet hallani,mennyire fontos az elsö szopi és az a 2 ora együttlét.

Andi
Már én is nézegettem a minime oldalát,gondoltam rá hogy rendelek is tölük.Kép

Hétvégén megint örület volt nálunk.17 ember a lakásba.Babuka nagyon jol birta,szerencsére délutáni "buli" volt,igy a fürdetés lefekvés nyugiba telt,és nem borult fel a rendszer.
Holnap lesz 3 honapos Kép Csütörtökön pedig kapjuk az oltást.Kicsit félek töle Kép
Nálunk már volt cumisüvegezés,mert én is vizsgáztam és apa etetett.Igaz azt mondta nagyon lassan ment a dolog,de ment.Most pénteken is ez lesz remélem sikerül majd másodszorra is.

Kép
Kép
nikk0830

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: