[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2005. nyári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

En kulfoldon elek, de szeretnek otthon szulni. Amikor felhivtam a dokinenim, o azt mondta, hogy a 8. es 12. heti UH is kotelezo (es eppen ezert nem is biztos, hogy elvallal) + a 16. heti (akkor otthon leszek). A genetikai UH nem a 20. heten van?

Gyöngyi

bgy
 
 


Szia MJ-Móni!

Semmit nem javulsz?

Kép
Kép
pipocska
 
 


Pipocska,

Köszi a mailt...

Hát még gondolkozom,de...olyan jókat irtál a dokiról. Ha nem a Péterfy lenne, nem gondolkodnék...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 

 
 

Voltam ma ultrahangon. Vegre lattam a kis babusomat, nem csak petezsakot. Hallottam, es lattam a pici szivet, amint dobogott. Annyira jo volt latni, hogy minden jol van. Most kezdem elhinni, hogy pocaklakom van.
Kulonben en ugy tudom, hogy a 12. heten van a nyakiredo vizsgalat, a 16. heten pedig az AFP. Ezek ugy tudom kotelezoek. De hat nem mindegy, legalabb lathatjatok a babaitokat. En mar alig varom a kovetkezo uh.

Viszont kerdeznek valamit. Megkaptam a vervetel, es vizelet eredmenyeket. A vervetelem jo lett, de a vizeletemben a bakterium erteke 13999,4 volt, es max 5000 a papiron az ertek. Szerintetek izguljak? Mondjuk a dokim azt mondta ne izguljak, ilyen magas erteknel, mar tunetek is lennenek,nekem meg nincs.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


A 12. heti uh nagyon fontos és kötelező,a tarkóredőn és az orrcsonton ekkor kimutatható a Down kór. Később már nem ugyanaz az eredmény. A Down kóros babáknál a 12-13. héten még nem alakul ki az orrcsont és vastag a nyak. A babanet.hu-n elolvashatjátok a terhesgondozási protokollt, ott minden kötelező vizsgálat le van írva.
Ezvicc!
Saját edényben vitted a vizeletet? én is így jártam és azt mondta a doki, hogy az nem volt steril.
inez
 
 


Inez!
Nem, sajnos bent adtak. Bocs, tarkoredo helyett, en nyakiredot irtam.

Megijesztett a dokim, hogy ha tovabbra is hanyok, es fogyok, akkor 2-3 napra befektet infuziora. Nagyon nem szeretnem. Pedig megint ugy erzem, hogy kell Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


PipocskaKép
Sajnos nem javul, sőt! Chris fiamnál dettó ugyanez volt, úgyhogy fel vagyok rá készülve csak igen kellemetlen.

Ja, ma elaludtam az irodában Kép , majd leragad a szemem, a szívdobogásom is megvan. Lassan megyek kajálni és benézek a patikába valami szerért.

Én úgy tudom a 12. heti majd a 16. heti UH kell, meg talán a 30-32. heti. Nálam a 30. héten szűrték ki, hogy Chris fiam szíve kihagy. 2 naponta jártam utána UH-ra, utána 3 naponta, utána utána pedig hetente. Jókat moziztam, de nem kívánom senkinek. Persze a szívprobléma totál elmúlt még magzati korban Kép

Nos megyek, pusszancska,
MJ-Móni
6+4
mj__móni
 
 


Ezvicc!

A nyakiredő is jó. Olyan hányingerem van, ez a gyerkőc összekeveri az első harmadot a másodikkal.Kép
inez
 
 


Katica 78
Megnéztem a profilodat, volt egy ilyen nevű osztálytársam még az egészségügyi középiskolában Kép

MJ-móni
6+4
mj__móni
 
 


Sziasztok!

Nekem is azt mondták a 12.heti UH-ra, hogy akármikorra is esik (nekem speckó karácsony), meg kell csinálni!

Ezvicc!
Örülök, h. Te is láttad már a Babádat! Kép És, h. minden rendben!

Mzx-Móni!
Pihizzél sokat!Vigyázz Magatokra!

Én csütörtökön megyek az eredményekért, meg EKG-ra és belgyógyászatra. Kíváncsi vagyok már nagyon.Nem érzem magam túl jól.Nem fáj semmi, csak annyira rossz a közérzetem.Egész nap hányingerem van.Mielött kinyitnám a hütőt, mindig mély levegőt veszek, nehogy beleszippantsak. Kép Olyan büdösnek találom.
Semmi se jó.Éjszaka többször járok pisilni (ez az egy dolog volt meg Szabikámnál is).Alig alszom, napközben meg mint akit agyonvertek.Szédelgek. Jövő héten meg újra dolgozhatok. Kép Jaj, de várom... NE harizzatok, hogy itt "hisztizek", Kép Muszáj panaszkodnom néha. Kép

Remélem mindenki jól van, és nem ilyen "szenvedős",mint én! Kép

Puszi

Viki(7+6)
vikó
 
 


Sziasztok!

Holnap megyek dokihoz, aztán majd valamikor UH-ra.
Ma töltöttem a 7. hetet (állítólag).
Majd a doki után jelentkezem. Bár csak az UH után tudom biztosan, hogy van e még baba.

Lili lányom éppen a cumijt tömi a számba, úgyhogy megyek Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Biztos ott lesz eg a baba. Kulonben en is ettol rettegtem. Bekepzeltem magamnak, hogy felszivodott. Nyugi, meg szivverest is hallasz szerintem, mar ha eleg jo az uh.

Viko, Inez!
Tenyleg borzaszto ez a hanyinger. Szeretnem mar nyugodtan elvezni a terhesseget. Mar tervezem a gyerekkuckot, es nezegetem az utonevkonyvet.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

hányinger, no de a 15. héten?
Mi is nézegetjük a neveket, lánynév van sok szép, a fiúval gondban vagyunk, tudtok valami jó fiú nevet?
A babaszobát én is elterveztem, babaágy, pelenázó, kis komód, ládika a játékoknak, párologtató stb.
Mi februábban fogunk tapétázni! Ősszel még nem mertünk, mert véreztem, korai lett volna még a babaszoba.Ugye nekünk nagyon sokára jött össze a baba, még el sem mertem hinni.
inez
 
 


Nalunk, ha fiu, akkor Attila lesz a ferjem utan,ezt mar kb 4 eve elterveztuk, megbeszeltuk. Lanynevunk nincs. Adsz tippet? Ha a masodik is fiu lesz, akkor Gergő. A ferjemnek a Dori (Dorottya) tetszik. En nem nagyon tudom elkepzelni

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok Lányok!

Én mindenkinek gratulálok, aki látta a babáját, s csak irigykedek azokra, akik már hallották is a szívhangot. Persze lehet, hogy én semmit nem hallanék, ha a két szív egyszerre dobogna. Majd megkérdem a dokim.
A 12. heti UH nálunk pont a betöltött 13. hétre esik, úgyhogy nem is olyan fontos, hogy pont a 12. héten legyen. De lehet, hogy ez is csak az ikrek miatt van, így, mint minden más. Lehet, hogy csak most lesznek akkorák.
Ez a genetikai vizsgálat engem is nagyon érdekel, mert nálunk az AFP is más értéket fog mutatni. És nem szívesen szúratnám kétszer hasba magam.
Katica78! Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Remélem nagy élmény volt az UH.
Vikó! Én ugyanazt csináltam a 7 héttől mostanáig, amit te! Képtelen voltam kinyitni a hűtőszekrényt is. Tegnap volt az első és azóta is egyetlen napom, hogy nem hánytam. Tegnap eljutottam odáig, hogy halat sütöttem a férjemnek. De ma is érzem a szagát és boá.
Szerintem ma ilyen álmos nap van. Én reggel elmentem a laborba, és miután hazajöttem aludtam egy nagyot (11-14 óráig). A férjem pedig most horkol mögöttem.
Ha fiaink lesznek, akkor Gergő és Tamás, ha lányok, akkor Lilla és Eszter, ha vegyesen, akkor Gergő és Eszter (bár az Eszterrel én nem vagyok kibékülve. A Dorottya nekem is nagyon tetszik)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Szerintetek két babának két gyerekágy kell?
Nálunk egy is alig férne.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Annamari Kép

En ugy tudom, hogy eleinte eleg egy agy is nekik...
Nekem az Eszter nagyon tetszik, nalam most az a No.1!

Gyöngyi

bgy
 
 


Ha lányunk lesz Alexandra lesz, ha fiú a párom szerint Gábor Dániel.
inez
 
 


Szorítsatok nekünk, hogy minden rendben legyen, holnap megyek az új, választott dokimhoz. Millió kérdésem lesz hozzá.
inez
 
 


Sziasztok!

Szerencsére ma még/már nem barnásoztam, remélem csak egy kicsivel több figyelmet akart követelni a gyerkőc, és most, hogy megkapta, jól fog viselkedni.

Mj-Móni, nekem is nagyon sokszor olyan érzésem van, hogy a szívem átköltözött a hasamba, sokszor kívülről is láthatóan dobog a pocakom. Biztos normális, a hasi vérbőség miatt.

Vikó, nekem is ezek a tüneteim, éjszaka forgolódom, nappal viszont állandóan szunyálnék. A párom kifejtette a szüleimnek, hogy igazából már van egy bébink, aki mást sem csinál egész nap csak eszik és alszik.

Ma kínai kajára lett kedvem, máskor alig bírom lenyomni a savanyú-csípős levest, most meg egyből lecsúszott az egész.

Nekem meg a párom arcszeszétől lesz azonnal olyan hányingerem, hogy csak na, plusz a bolti húsospulttól. Ja és amit előző nap/héten isteni finomnak éreztem, arra egy ideig rá sem tudok nézni. Egyre fogynak a szóbajöhető kaják...Kép

A párom Eriket szeretne, ha fiú lesz (nagyon gyakori a vezetékneve szegénynek), nekem még barátkoznom kell a gondolattal, lánynév ötletem ezer van, minden nap más tetszik.

mzx-Móni (8+2)

Kép

Kép
mzx
 
 


Haliho,
Ma egész nap dokikhoz járkáltam. na, nincs semmi baj, így jött ki. Délelőtt tüdődoki, aki szerint minden ok az aszthmammal. egyébként amióta terhes vagyok sokkal jobb, szinte nem is használom a gyógyszerem, pedig elvileg lehetne.
Délután meg a nődokinál voltam. A 12 hetes uh-m dec 6.án lesz (mikulásajándék?). Arra már én is rég betöltöm a 12 hetet (azt mondta betöltött 12 hét után kell csinálni), uhh én már alig bírom ezt kivárni.. Rákérdeztem h. van-e lehetőség az EDA-ra, és szerencsére van! még nem tudom szeretném-e, de jobb ha van választási lehetőségem..
Mzx_Móni: Örülök h. már nem barnázgatsz Kép de azért még pihizz kicsit!! nekem is az elején egy napig volt, aztán két napig nem, aztán megint.. De nálad nem íígy lesz nyugi (remélem) Kép

Tjuca, veled mi ujság? Voltál azóta uh-n??

nekem is egyre nagyob kedvem van főzőcskézniKép. De én azért egyenlőre maradok az egyszerűbbeknélKép

Eddig egy név merült fel (de az már három éve): Borbála(Bori).. De még nem kell beírni a táblázatba. .Igazából ez az apukám ötlete, de nekünk is tetszikKép Fiúnév: nehéz ügy!!
splendida
 
 


Sziasztok,

Szerencsere minden renben volt az UH-n, kb 6 cm-es baby, nyaki redo 1,9. Csomot kellett a dokira varni, ugyhogy hiaba mentem el elotte wc-re, nem lehettett latni rendesen a babat, ki kellett mennem a mosdoba megegyszer. De most mar megnyugodtam.
Moni, nem oda jartam, szerintem nem en vagyok az.
Bocsi, az itthoni geppel nem tudok irasjeleket tenni.

Udv mindenkinek
katica78
 
 


Mzx-Móni!

Örülök, hogy a barnázásod rendeződik. Szerintem ez majdnem mindenkinél jelentkezik.
Hogy megy az állandó hasonfekvés? Kell egyáltalán? Beszéltél róla más orvossal?

Akiren (13+6)
akiren
 
 


Banyóci!

Akkor megnyugodtam, nem csak én krahácsolok.Mondjuk nekem még rá tesz a torokgyuszi is egy lapáttal, de már nagyon uncsi Kép

Inez!

Ne izéljmá! Már tökre örültem, hogy megúsztam ezt a hányós dolgot. Nem lehet hogy valami romlotatt ettél? (csak reménykedek, ne vegyél komolyan! ) Jobbulást!!!

Az előbb valami más topikba tévedtem, néztem a táblázatot, semmi ismerős név?! Hol vagyok én Kép

Nekem még halvány fogalmam sincs névről, a párom lazán kijelenti, hogy Krisztina, ha lány, de szerintem kicsit uncsi az anyjáról elnevezni Kép Na mindeggy még ráérünk, nem is biztos hogy lány, akkor meg még nehezebb, mert még az az 1 ötlet is kiesett Kép
Holnap uh, remélem rendben lessz a nyakiredője!

krimo

Kép
krimo
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy vagytok az étvággyal, de én ma kétszer vacsoráztam Kép. Igaz, hogy keveset, de ilyet nem szoktam ám. Valószínű a nagy semmittevés hozta ki belőlem, mivel hogy a héten szabin vagyok. (hálaég)

A hasonfekvést én is előtérbe helyezem, de nem nyomom az ágyat, így hogy itthon vagyok sem. Este igyekszem hason aludni, de kezdem nagyon unni.

Mzx-Móni Kép
Te hogy vagy a hasonfekvéssel?

Egy régebbi Kismamában volt egy Várandós Öröknaptár, nagyon nagy hasznát veszem, állandóan forgatom.
Ott a következők vannak, hátha hasznát veszitek Ti is:

8. hét: 1. orvosi vizsgálat
9-10-11.hét: genetikai vizsgálat, korionboholy-mintavétel lehetséges (ez csak lehetőség, nem kötelező)
11.hét: 2. orvosi vizsgálat és UH, tarkóredő mérés
14.hét: 3. orvosi vizsgálat
16.hét: AFP-vizsgálat, hepatitisz-szűrés, vércsoport vizsgálat
16-17.hét: genetikai vizsgálat magzatvízminta alapján (ez csak lehetőség, nem kötelező)
18.hét: 4. orvosi vizsgálat, genetikai UH
16-20.hét: első magzatmozgások
20.hét: UH vizsgálat megismétlése, ha a 18. heti eredménye bizonytalan
22.hét: 5. orvosi vizsgálat
26.hét: 6. orvosi vizsgálat, nagylabor, cukorbetegség szűrése
30.hét: 7. orvosi vizsgálat
32.hét: UH, magzati növekedés megítélése
34.hét: 8. orvosi vizsgálat, NST javasolt
35.hét: NST
36.hét: 9. orvosi vizsgálat, NST, szülési szabadság lehetséges kezdete
37.hét: NST
38.hét: 10. orvosi vizsgálat, NST
39.hét: NST
40.hét: NST
40.hét utolsó napja: a szülés valószínű időpontja

Vanda*
6+6 (?)

Vanda

Kép
vanda
 
 


Krimo!

nem vicc, 3 napja hányingerem van rendesen, viccel velem ez az apróságKép
inez
 
 


Ezvicc-Judit!
Képzeld az Én férjem is Attila, mi pedig mind a ketten Juditok vagyunk.Hát nem jó?
Nálunk is felmerült az Attila név, de a férjem nem nagyon szeretné, ha ugyanaz lenne a neve a babánknak is, mint neki.Nálunk is több lánynév merült fel, mint fiú.

Judyt
7+6

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Sziasztok!

Én dec. 7-én megyek 12. heti uh-ra, akkor leszek elvileg 11+2 napos. Az UH-s csaj adta az időpontot, szóval szerintem nem baj.

Név: Mi a lányunkra ellőttünk két jó nevet, most már lánynevünk nincs. Viszont így neki nagyon tetszik a neveKép
Fiú név van, Vince, Olivér. A családot riogatjuk vele, mindegy, mi gyerekünkKép

Az én torkom is fáj hetek! óta. Mára lecsúszott a fájdalom a gigámhoz, annyira idegesít.

Lányok! Így a 10 hét környékén normális, hogy fájdogál a hasam? Ez a frontok miatt van? Nektek szokott?

Mzx
A barnázás nem véletlenül az esedékes mensidkor volt? Mert én kiszámoltam, és a második kimaradt időpontjára számoltam.

Megyek, tanulok! ááááá

L.
lenocs
 
 


Sziasztok!

Inez!
Mesélj, mi volt az új dokidnál?

Ma kérdeztem a dokit, h. tényleg nem tud valamit a hányinger ellen, mert meghülyülök ebbe?
Azt mondta B6,meg igyak jéghideget és rágcsáljak egész nap (pl.kekszet).Sokszor kell enni keveset. Na jól fogok kinézni, mert tényleg csak akkor vagyok jobban, ha eszem.Meg a szénsavas ásványvíz is megnyugtatja a pocim (eddig soha meg nem ittam volna).Hihetetlenül megváltozott az ízlésem.Édes...boááá. Tegnap pl.úgy megborsoztam a húslevest, h. csípte a számat.De olyan jól esett!!! Kép Eddig soha nem borsoztam...
Kínai kaja! Fúúú, azt most én is ennék! Kép
Remélem azért ez nem tart sokáig,mert Szabival is 15 kilót híztam, pedig akkor nem voltak ilyen beles problémáim. Kép Tényleg minden terhesség más!
Nevek...
Ha lány, lehet,h. maradunk a Viktóriánál. Kép Fiú eddig csak az Olivér jött szóba nálunk is.

Viki(8+0)
vikó
 
 


Sziasztok,

Már említettem, hogy gondban vagyok, hogy mikor is kell mennem arra a 12. heti Uhra, mert az utolsó leletem szerint 8/9 hetes voltam. A jövő héten még csak úgy jön ki, hogy 11/12 hetes lesz a bébibabám.. Akkor lehet hogy korai még menni. Egyáltalán árt a babának, ha esetleg hetente megkuksizzuk, mert én nem bánnám. Sőt olyan jó látni ŐT.... Szóval mit gondoltok....

Hányinger az nálam is van bőven,sőt egyre több kaja nem tetszik a kicsikémnek.. Nem tudom mi lelte, pedig voltak hetek amikor totál jó volt. Én reménykedem hogy a 13. hét környékén minden jó lesz. Vagy ez csak hiú ábránd???

Nevek: hát szerintem fiú névvel sokkal rosszabbul állunk, mint lánnyal. Lányból sok ötletünk van, de fiú talán egy elfogadható. Lányok terén: Lili, Fanni, Panna, Dorka és még sokan mások.. Na de fiú? Minden jót ellött már a család.... :-((

Hasfájás: szerintem normális, nekem is szokott lenni, különböző helyeken és intenzitású, szerintem ez természetes...

Más, amiben segítséget kérek. Ti külön szobába fogjátok altatni a kicsit, vagy a hálóban. Én szeretném egy évig a hálóban velünk, de ha azt megszokja, lehet, hgoy nehezebb lesz átszoktatni a saját kis szobájába... Olyan jó kis babaszobát is csinálnék neki, de sajnálnám egyedül otthagyni este... Ti hogy fogtok cselekedni??

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Johanna!
Mi is ezen tanakodtunk a párommal.
Eddig úgy volt, hogy velünk lesz egy szobában, mert van egy térelválssztó fal, a franciaágy mellet, és így a szoba egyik fele a babucinké lett volna.
De most jobban átgondoltuk, és lehet, hogy a kis szobát rendezzük be neki, mert ha pl. velünk lenne, akkor csak nekem lenne kényelmes, mert nem kellene átmennem éjszaka a másik szobába.
De viszont ha a TV nézésre, szoba melegére, és a napi mozgolódásra gondolok, akkor nem pont a legmegfelelőbb a hely neki.
Úgy döntöttünk, hogy jobb lesz neki egy külön kuckó.A két szoba közt nem nagy a távolság, így nem lesz fárasztó átmennem.Lehet, hogy sokkal nehezebben szokná meg a különlétet, ha kezdetben velünk lenne.De végül is mindenki maga dönti el, hogy neki mi a legmegfelelőbb megoldás, külön vagy együtt.

Judyt
7+6

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Johanna!

Állítólag nem túl jó a gyakori UH.Nem tudom miért... Nekem már 3 volt a 8 hét alatt, de muszáj volt.

Mi is egy ideig a hálóban fogjuk altatni a Picurt. Kicsit később lesz külön szobája.
Szerintem ez nem baj.Kisfiam is néhány évig velünk volt egy szobában (nem volt más megoldás), aztán mikor sikerült lakást venni, kapott külön szobát.Nagyon féltem, hogy nem fogja bírni, de már az első estét végigaludta a saját új helyén. Kép Na azt azért hozzáteszem, hogy átsétál néha még a mai napig is (9 éves).De szerintem ennyi belefér. Én kimondottan szeretem néha, amikor 3an "nyomorgunk" a franciaágyon. Kép Kép Kép

Viki
vikó
 
 


Vikó!

15 órára megyünk, de írni csak este tudok, 2 óra az út. Izgulok.
inez
 
 


Sziasztok,

Vikó: Nekem is három UH-m volt már.. Akkor ez gáz? mert nekem eddig azt mondták, hogy semmi baja nem lehet a bébinek tőle... Egy amikor kiderült, hogy egyáltalán van és aztán pedig amikor a két dokimnál voltam akkor mind a kettő akarta látni, hogy minen rendben van-e.. de szerintem nem gáz...

Hát altatás témával tényleg még várni kell ugyis, de majd kitaláljuk, hogy mi a jobb neki. Nálunk elfér a hálóban simán. Ki is alakitottunk egy babasarkot, még mikor csak gondolatban volt velünk.. .és úgy látszik tetszett neki, mert rögtön megfoggant. :-))

De külön szobára is van lehetőség. szóval még dilemmázunk egy kicsit...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok,

Mostanában nem írtam, de mindennap olvasom a topicot.

Hol legyen a Baba: nálunk kényszerből Bence 1. évét velünk töltötta, és egyéves szülinapján kapott saját szobát (akkor költözött el a Nagymamám tőlünk). Én is izgultam egy kicsit, de szerencsére minden randben volt. Együtt "csináltuk" a szobáját, Ő is segített mindenben, így hamar elfogadta, megértette, hogy ez csak az Ő szobája lesz.
Most én is szeretném, ha féléves koráig együtt lennénk, de a hálószobánk 7 nm2, így a kiságy nem fér be. Valószínüleg én fogok Vele aludni, az Ő szobájában. Abból a szempontból is jó volt egy szobában lenni, hogy Bence minden zajban képes elaludni, mert mi nem jártunk lábujjhegyen abban az időben (sem).

Nevek: először is csatlakoznék az Attila nevű férjekkel rendelkező feleségekhez!!!! Nálunk is kérdés volt , hogy Papa után a fiú is Attila legyen, de én sem vagyok híve az ifj., id., legifjabb kategóriának, így nálunk az első szülött, Bence Attila lett (Attil inkább csak papíron). Ha lányunk lesz, Luca Sára, ha fiú: talán Zsombor. A vezetéknév tele van l, p, t, k, betűkkel, így lágy hangzást kell mellé tennünk.

Mircimama (12+6)
mircimama
 
 


Ja, az UH-ról olvastam, hogy nem káros, inkább csak a Babák nem szeretik. Ártani egyáltalán nem árt!!!!

Mirci
mircimama
 
 


Szia Mircimamam,

Köszi a felvilágosítást az Uhról. Tehát nem gond, ha jövő héten azt mondják: Kismama sajnos bébije még csak 11 hetes, jöjjön vissza egy hét múlva....

Nevek: Sára nálunk is játszik. Csak kedvesem vezetékneve S-vel kezdődik és nem akarunk S.S. monogrammu gyereket. Igy lehet, hogy csak a második neve lesz. Pedig olyan szép..... És aranyos...

Annyi mindenre kell odafigyelni még egy névválasztásnál is. Én hive vagyok a két keresztnévnek, mert ha esetleg a szülők agymenése nem tetszik a gyerkőcnek, akkor legalább ott egy másik, ami esetleg jobban bejön neki...

Hú, annyira sok dolog van igy a terhességgel kapcsolatosan amit nem tudok, úgyhogy lehet, hogy néha rém naiv kérdésekkel foglak titeket bombázni...

johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Az UH-ról én is csak azt olvastam, hogy nem árt a babáknak. A hüvelyi ultrahangot nem annyira szeretik, de ha a doki nem dúrva, akkor nincs gáz. Nálunk ez a 8. UH lesz, mert a kórházban 4-szer néztek meg a 10 nap alatt.

Különszoba:
Szerintem úgy jó (legalábbis nálunk egész biztos úgy lesz), ha az anyuka a gyerekek közelében alszik, mert tud figyelni a gyerek minden mozdulatára. Ha az apuka dolgozik, akkor különösen fontos, hogy az első fél évben is tudjon aludni. Amúgy a gyereket zavarja legkevésbé a tv meg a beszélgetés (csak a hirtelen zajok zavarják). De ha külön hálószoba és külön nappali van, akkor ez sem kérdés.

Hányinger: én a kekszet is kihánytam.

Ja! Mindent összeolvastam már, de azt sehol nem találtam, hogy a nyaki redőnek mekkorának kell lennie (centiben). Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Közeleg a szombat és már engem is nagyon izgaz. Úgy számolom a napokat szombatig, mint a Mikulást váró gyerekek.

Üdv mindenkinek: Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Annamari,

A nyakiredő 3 mm-ig jó!!! Nálunk a múlt héten volt 12 hetes UH és a nyakiredő 1,3 mm.

Mircimama
mircimama
 
 


Szia Annamari,

Az Uh-n tuti megmondják mi jó...
De úgy tudom,hogy 3mm ig jó... alatta kell, hogy legyen az érték. Én is ezt olvastam, de sok könyvben benne van...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Nagyon rosszul erzem magam, ugyhogy nem irok azt hiszem ma mar.

Tegnap, ahogy vegigolvastam az utonevkonyvet, nagyon, de nagyon megtetszett a Hanna nev. A ferjemnek nem tetszik. Akkor mondtam legyen Barbara. A ferjemnek annyi volt a valasza, hogy akkor legyen negy gyerekunk: William Hanna Joseph Barbara (nem tudom erre mennyire emlekeztek) Olyan rohogoorcsot kaptam.

Judyt!
Nagyon jopofa, hogy meg a ferjeinket is ugyanugy hivjak Kép

Vigyazzatok magatokra!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Alvás, vagyis hol alvás témához: mi úgy csináltuk, hogy mi aludtunk Petra szobájában az elején. Mikor már 1-2 hete stabilan átaludta az éjszakát (5 hónapos korában)átvittük az ágyunkat a saját hálónkba. Így neki nem kellett új környezetet megszokni, és 5 hónaposan még nem volt gond neki, hogy eltűntünk mellőle éjszakára. Az már más kérdés, hogy 7-8 hósan újra elkezdett éjszaka szopizgatni, de akkor már a mászkálást választottam, mert ha akkor újra odköltözöm mellé, akkor arról biztos nehéz lett volna már leszoktatni később.
Most úgy tervezzük, hogy a kiságy marad a helyén, és az lesz a Kistesóé, Petra pedig kap egy kis kihúzható minikanapét, amin elvileg még én is elférek majd, így talán ott alszom majd a két gyerkőccel egy szobában. De ez még csak egy terv a sok közül.

Üdv: Bogárka (9+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Szia Bogárka,
nem félsz attól, hogy Petra nagyon megszokja, hogy melltte alszol, és ez egy nehezebb feladat lesz?
Mi Bencével kétéves korában költöztünk 10 hónapra albérletbe (amíg épült az új lakás).Előtte, - ahogy már írtam fentebb - teljesen jól el tudott aludni a szobájában egyedül (egy éves korától). Mivel az albérlet elég rossz elosztású volt (Bence aludt az ablaknélküli hallban, mi meg a nappaliban, amin egy ablak volt), így úgy gondoltuk, ne a legsötétebb zugban legyen az ágya, hanem fényt is kapjon a nappaliból. Ezzel az is együtt járt, hogy a kiságyából látott minket minden elalváskor. A tíz hónap alatt annyira megszokta, hogy az új lakásban - hiába nagyon lakájos a szobája, és szeret is ott lakni -, nem hajlandó egyedül elaludni. Már többször próbáltam kísérletet tenni (mesekazetta, kislámpa), de mindig iszonyú sírás lesz a vége. Szeretném ezt a dolgot Zsebi érkezése előtt rendbe tenni, de nem sok ötletem van...

Hát ezért kérdezem.
Mircimama
mircimama
 
 


Sziasztok!

Én még nem írtam itt soha, csak olvasgatom a soraitokat egy pár hete.
Én 12 +5 hetes vagyok, legalábbis papíron. Eddig
legalább 6 UH vizsgálaton voltam, mert voltak
problémáim. Engem mindig megnyugtatott, amikor láttam, hogy él és mocorog a kisbabám.
Nekem van egy közel 11 éves kislányom. Annak idején két évig nem tudtam visszaszoktatni a saját
szobájába- elég nehéz időszak volt, nem lehetett
hangosan tv-t nézni, villany mellett beszélgetni.
Most ha lehet egy bébiörző beiktatásával megpróbálom majd az első perctől külön altatni.
Nálunk a Lili vagy a Szandra lesz a befutó lánynevek. A fiúnévet az apukára bízom.
Dia
dia72
 
 


Sziasztok!

Én is egy új vagyok itt. És azt hiszem a legfrissebb kismama az 5 hetes picurral. Az első ultrahangunk dec 6.-án lesz.
Nagyon jó a fórum lányok!

Ági
varszagi
 
 


Sziasztok Dia, Ági,

Üdv a Nagy Csapatban!!!!! Kép

Dia, én is gondolkodom a bébiőrzős megoldáson...

Ági, mindenki itt kezdi Kép Jó kis Mikulás ajándék lesz az 1. UH.

Mircimama
mircimama
 
 


Bizony ám! Az újdonsült nagymamáék jó kis Mikulás ajándékot kapnak, de a család többi tagjával azért csak karácsonykor fogjuk közölni. Szerintem ez akkora poén karácsonyi ajándékként! Tudtok valami jó és használható könyvet a terhességről?
Még egy kérdés: Mit gondoltok a kávéfogyasztásról? AZ orvos szerint napi egy nagyon light kávé megengedett.
varszagi
 
 


Sziasztok!

Látom megy a névválasztás Kép Nálunk a Gréta Anna és a Péter a menő, de azóta nem beszélgettünk erről Kép A Hanna név nekem nagyon tetszik, de a páromnak abszolút nem Kép Egyébként szerintem nagyon sok szép név van. Tesóméknál végig úgy volt, hogy Nóra lesz a leányzó, aztán a szülőszobán sógoromnak "beugrott" az Anikó név, és azóta van egy Ancsa unokahugom Kép

A baba szerintem is jobb, ha külön szobát 'birtokol', a szülők és gyermek saját nyugalma érdekében. Nálunk még nem tudom, hogy lesz megoldva, mert a tavasszal elkezdjük házunk kibővítését és kényszermegoldásokra fogunk szorítkozni Kép

Annamari Kép
A nyakiredő 3mm alatt jó, mint ahogy a többiek is írták, olvastam azonban olyan véleményt is, hogy a 2,5-3,0 közöttit is magasnak ítélte meg a doki.

Ági Kép
Üdv a csapatban Kép Jó érzés, hogy bővíted a fiatalabb nyári kismamik táborát Kép A mikulás-napi UH szerintem nagyon kedves dolog. Kávét nem szabad inni terhesség és szoptatás alatt, teát is csak mértékkel a benne lévő koffein miatt. Ha nagyon álmosnak érzem magam, egy csokis capuccinot szoktam inni, kávé gyanánt. Terhességi könyvek közül én nagyon szeretem Dr. Rákóczi István:Gyermeket várunk könyvét, azt hiszem nemrég jelent meg új kiadásban. Ha képes-fotós könyvet szeretnél, arra ajánlom a "Kismamák Nagykönyve"-t, bár ez 1/3 terhesség, 2/3 babaápolás. De tök jó, teli van fotókkal, hogy kell megfogni a babát, fürdetni, öltöztetni és nekem ez külön jól jön (már nem él az édesanyám, aki meg tudná mutatni Kép)

Mi karácsonykor tervezzük a nagy családnak bejelenteni a nagy hírt, de nem ám úgy szemtől-szemben, hanem az ajándékok közé rejtünk egy-egy levélkét az "unokától", "unokaöcsitől - vagy hugitól"... aki kellemes ünnepeket és nagyon boldog új évet kíván KépKép Lesz meglepi!!!

Egyébként milyen bébiörzőt érdemes venni? Van olyan, ami egyben légzésfigyelő is? Kinek van ebben tapasztalata?

Holnap megyek UH-ra! KépKép Remélem minden rendben van...

Vanda*

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!

megjötünk, szimpatikus a dr-nő, mindent megbeszéltünk. A baba jól van, a haematóma felszívódott, így 6 hét fekvés után már felszabadított. Mozoghatok, autózhatok, sőt házas életet is élhetünk.
A 16. héten megcsináltatjuk a Qvartett tesztet és annak függvényében döntünk a magzatvíz vizsgálatról.
Én a haematóma miatt szinte hetente voltam uh-on.
inez
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a 12. hetes uh-n. Kicsit elszontyolodtam, mert olyan sokáig voltam bent, alig bírta megmérni, mert mindíg máshogy feküdt a kölök mint kellet volna, meg nem igen mocorgott. Hiába böködte a hasam, gondolom már úgy hozzászokott a sok köhögéstől a rázkódáshoz, hogy ilyesmivel nem zökkentik ki ha ő pihizik! Kép
Szóval a végén 2.2mm mért, de tényleg vagy húszor megpróbálta lemérni, és aztmondta 2.4 nél többet nem tud mérni. Hát most ez mennyire jó? Kérdeztem tőlle, hogy most akkor határeset, vagy mi van? Azt mondta nincs baj. Engem azért nem nagyon nyugtatott meg Kép És tényleg mondta ott is az aszisztens csajszi, hogy már a 2.5 és 3 köztiekből is elég sok downkoros lessz.
El kéne húznom mégeggy uh-ra még a héten. Csak hova? Meg hogyan?
Ja és persze totál semmit sem láttam, nem azért mert vaksi vagyok hozzá, de még a képernyőt sem láttam, csak annyira oldalról, hogy tényleg dunsztom sincs mit láthatott. Ja és a papíron is csak ez az egy adat van, úgyhogy azt sem tudtam meg, hogy mennyit nőt. Kép Tiszta peches vagyok.

Kép
krimo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: