[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2005. nyári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Bannamari!
Gratulálok az ikrekhez.Azt szeretném kérdezni tőled, hogy hanyadik héten mondták meg UH-on neked pontosan, hogy ikreket vársz?
Azért kérdezem, mert Én 5-6 hetes lehettem amikor a dokim először csinált UH-ot, és akkor azt mondta, hogy lehet, hogy 2 babucim van.De pontosan majd csak jövőhét hétfőn fogom megtudni.

Judyt
7+4

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Sziasztok,

Annamari: hát tényleg én is csak csatlakozni tudok a gratulációkhoz... Ikrek, hát ez szuper, én mindig is arról álmodtam, hogy majd ikreim lesznek. Persze, most hogy egy pici van a hasamban, még affelől is vannak kérdéseim, hogy neki jó anyja leszek-e nemhogy kettőnek. Tényleg nehéz lesz eleinte, de az ikres anyák nagyon élvezik, több ilyet is ismerek... És hát az a hihetetlen kötődés ami az ikrek között van, az leirhatatlan és mindig is csodáltam... Hiszen kilenc hónapig mindenben együtt részesülnek.. Hát kitartást hozzájuk, meg bírjad derékkal. Most láttam egy kismamát, akire azt hittem, hogy mindjárt megszül az UH-ra várva, mire mondta, hogy még csak 6. hónapban van, ám ikreket vár..:-)

Hányingerem nekem is van sokszor, de szerencsére még visszárú nem volt egyszer sem... Gázok viszont folyamatosan, már néha el sem akarom hinni, hogy ilyen rossz az emésztésem....

Kicsit beszartam,mert a dokim azt mondta, hogy egy kicsit gyenge a méhem és emiatt lehet gondom. Hallott már valaki ilyenről?

Még régebben említettetek valami genetikai vizsgálatot a Rózsakertben v. Rózsacenterben? Arról ki tud valamit?

Köszi

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi ünnepeltünk a hétvégén, párom most volt 30 éves. Szegényt, azóta csak vígasztalom. Kép
A bélmüködésem nekem is elég rossz.De ezt már régebben is írtam.MOst kaptam egy Tamarine nevezetü lekvárt a dokimtól.Hazavittem és otthon látom, h. az van ráírva, terhesség alatt nem szedhető(kétszer is).Felhívtam a nőgyógyászatot(az én dokim már nem volt ott),azt mondták, egyem csak, de kevesebbet, mint ami rá van írva.Persze nem kezdtem el, félek tőle.Ti ismeritek ezt a lekvárt???

MOst folyton úgy érzem magam, mint egy beteg.Sokan mondják is, h. sápadt vagyok.Reggeltől-estig hányingerem van,a szagoktól nagyon kivagyok.Boááá... Nekem is a savanykás dolgok jönnek be most.Meg a húsleves.Az megnyugtatja a pocimat.Na persze az utóbbi időben olyan bélnyugtató kajákat ettem, mint a töltött káposzta, lencse,bab.De ezeket kívántam.Aztán meg csodálkozom, hogy szenvedek.
Kép

Viki(7+5)
vikó
 
 

 
 

Johanna1975!

Mail ment!

Kép
Kép
pipocska
 
 


Jó reggelt mindenkinek Kép

Hát sikerült megfagynom befelé jövet. Úgy kezdődött, hogy elnéztem az órát és lekéstem a buszt. Aztán legyalogoltam Törökbálint buszvégállomására (20 perc), majd nem fértem fel a buszra, mivel ülnöm kell, nehogy véletlenül leokádia valakit. 1 szó mint 100 több mint 2 órát jöttem Budapestre. KIFAGYTAM Kép

Csatlakozom a durrogtatósok (+ enyhe hasmenés) táborához. Már szégyellem magam annyira gáz a sok gáz! És a sír6nékról nem is beszélve. Már egy hülye rajzfilmen is képes vagyok 1-2 könnycseppet elmorzsolni és persze tegnap a Titanic betette a kaput, pedig már láttam vagy 10x. Kép

Pénteken a doki mindent rendben talált az UH-n. Szívhangot még nem látott, de szabályos petezsák, korának megfelelő nagyságú Kép Hivatalosan is babás lettem Kép

Na megyek felhívom a védőnénit, hogy kiskönyvet kreáljunk a héten valamelyik reggel.

Üdv mindenkinek,
MJ-Móni
6+3
mj__móni
 
 


Johanna!
Én voltam genetikán a Rózsakert Medical Centerben.
Egy vérvételből és uh-os vizsgálatból áll. Ez egy kombinált teszt, mely megmutatja a magzat betegségének kockázatát.90%-os a pontossága.
Az ára 28.000 ft.
Én azért mentem el, mert a korunk miatt nagyobb a betegség valószínűsége.
Teljesen biztosat csak a magzatvíz mintavétel mutat.Ezen nagyon gondolkodunk még.
inez
 
 


Sziasztok!!

Bocsi hogy eddig nem irtam nektek de azért mindik olvastalak titteket!

Mi most jól vagyunk bár mult héten volt egy kis betegségünk!!

Zsófi
zsófi76
 
 


Sziasztok!

Megint jó sok beírás lett, nekem is hányigrem van a gépezéstől, így ritkán lesek be.

Gratulálok az ikrehez! Én irigykedek egy picit, attól függetlenül, hogy az elején biztosan nagyon nehéz.

Köszönöm, a sárgatest tanácsokat, nem fogom persze abbahagyni, rendszeresen dugdosom.

Kaja: Az erős, sós és csípős dolgokat eszem. Érdekes, hogy nem falok, csak csipegetek. Pannával zabáltam, mondjuk nem is volt ilyen hányingerem. Azért lekopogom, mert mintha egy kicsi
vel jobb lenne a hányinger front.

Tjuca!
Nagyon paraszt dolog, hogy nem uh-zott meg! Biztos sok pénz a kórháznak...
para:
Múlt héten volt egy gombostűnyi kúpmaradék a bugyimon, amiben nagyon halványan, nagyítóval (nem rögög), felfedeztem egy piciny drapp részt. Azóta semmi nem történt, viszont megint parázom a két hét múlvai UH miatt, meg hogy én most terhes vagyok-é még. Tiszta hülye vagyok! Kaptam egy kismama gatyát, bebe. Farmer, kantáros, olyan, amit soha nem vennék fel utcára, csak nagy ínség esetén. De olyan állat kényelmes. Még röhej lenne a 10. hétben ilyennel amúgy is flangálni, de itthon király.

Megyek is takarítani, aztán tanulok egy kicsit. Lányok! Mióta itthon vagyok, jobban elfáradok, mint még amikor melóztamKép

Na, csaó, legyen mindenki jól!

Lenocs (9+2)
lenocs
 
 


Sziasztok Lányok (Asszonyok)!

Judynak mondom, hogy én 6 hetes és 2 napos voltam, amikor bevéreztem (nem is 5 hetes, mert most néztem meg a naptárban). Akkor derült ki, hogy ketten vannak a pocakomban, csak akkor a doki azt mondta, a kicsi petezsák alatt van a bevérzés, és valószínűleg az fel fog szívóni. Na, jó, gondoltuk, egy még mindig marad. Aztán, amikor két nap múlva megint megnézett, a kicsinek már volt szívműködése, a nagynak meg nem. Na, akkor meg azért voltunk kétségbeesve.
Jól elkalandoztam, de a lényeg az, hogy a készülék felbontásától függ, hogy mikor mutatja ki az ultrahang a babócákat. Várjuk ki a hétfőt, akkor majd gratulálok a másodikhoz is. Azért az egy sem semmi!

Johanna és mindenki más!
Szerintem nem kell aggódni, hogy jó anyák leszünk-e? Az amúgy is akkor derül ki, amikor a gyerek(ek) már nagyobb(bak). Próbálunk mindent megtenni, megadni, amire szükségük van, de nem biztos, hogy úgy, ahogy az alkatuk megkívánja. Szerintem a legfontosabb, hogy megismerd a gyereked, s úgy bánj vele, ahogy az ő alkata kívánja, és ne úgy, ahogy elképzelsz egy mintát. Persze, a kezdeti idétlenkedéstől én is félek, de az főleg a tapasztalatlanságomból ered. De nem gondolom, hogy rossz anya lennék azért, mert nem csinálok mindent úgy, mint egy háromgyerekes anya.

Nálunk a 16. heti AFP teljesen fölösleges lesz, mert az ikreknél amúgy is teljesen értékelhetetlen. Csak azért jó lenne, ha a babáknak nem lenne bajuk a magzatvíz mintavételtől.

Ja, és ma még nem hánytam! És hányingerem sincs (egyelőre).

Na, most rohanok a dokihoz, mert úgy néz ki, összeszedtem valami fertőzést vagy felfáztam, vagy mi.
Üdv mindenkinek, majd jövök.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nekem a doki Torecan drazsét írt fel a hányingerre és B6 vitamint. Aki hány, annak ugyanezt lehet kúpban is adni. Ez sem az iagzi, mert ugyan hányingerem nincs, de majd elalszom tőle egész nap, és annayira le vagyok lasuulva, hogy beszélni sem tudok szinte...

Szóval nem iagzán tudok így dolgozni.
Emésztésre állítólag van terheseknek is lekvár, ami a székrekedésen segít, vagy egyetek napi 2*2 evőkanál búzakorpát vagy zabkorpát. Az tényleg sokat segít. Bele lehet keverni joghurtba, vagy zsemlemozsa helyett azzal rántani ki a dolgokat, vagy a zabkorpát meg lehet főzni, mint a tejbegrízt. Úgy teljesen finom lesz.

Állítólag az aszalt sárgabarack is jó.

Én korpát is eszem és sárgabarackot. Most nuincs is szorulásom (terhesség előtt sokszor volt), de a puki-dolgon nem segít semmi.... Kép

Hétvégén elmondtuk a szülőknek, természetesen mindkét anya elkezdett bőgni... Kép

Üdv!

Mzx-Móni (8+1)

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Nekem a doki Torecan drazsét írt fel a hányingerre és B6 vitamint. Aki hány, annak ugyanezt lehet kúpban is adni. Ez sem az igazi, mert ugyan hányingerem nincs, de majd elalszom tőle egész nap, és annyira le vagyok lassulva, hogy beszélni sem tudok szinte...

Szóval nem igazán tudok így dolgozni.
Emésztésre állítólag van terheseknek is lekvár, ami a székrekedésen segít, vagy egyetek napi 2*2 evőkanál búzakorpát vagy zabkorpát. Az tényleg sokat segít. Bele lehet keverni joghurtba, vagy zsemlemozsa helyett azzal rántani ki a dolgokat, vagy a zabkorpát meg lehet főzni, mint a tejbegrízt. Úgy teljesen finom lesz.

Állítólag az aszalt sárgabarack is jó.

Én korpát is eszem és sárgabarackot. Most nuincs is szorulásom (terhesség előtt sokszor volt), de a puki-dolgon nem segít semmi.... Kép

Hétvégén elmondtuk a szülőknek, természetesen mindkét anya elkezdett bőgni... Kép

Üdv!

Mzx-Móni (8+1)

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok Kép
Húú mennyien lettünk Kép

Az ikres anyukák előtt le a kalappal! Egy babával is rengeteg dolog lesz, nemhogy kettővel.

Mi jól vagyunk, továbbra sem hánytunk egyszer sem Kép, bár néha volt egy kis émelygés. Ha ez így megy, és a babával is minden rendben lesz, akkor ..... szóval még nem mondok semmit inkább.

Székrekedésre van egy szirup, a neve Duphalac, vény nélkül kapható a gyógyszertárban, 555 Ft. Biztonsággal alkalmazható terhesség alatt és szoptatáskor is. Nekem bevált, próbáljátok ki. Sajnos a hashajtó lekvárok és társai annyira gyengének bizonyultak.. Egyébként kiegészítésnek még nagyon jó az aszalt szilva, az is megmozgatja a gyomrot.

Közeleg a csütörtöki UH, leírhatatlanul várom. Elvileg akkor leszek 7+0 (vagy 7+1), aztán meglátjuk mit mutat a készülék.

Utrogestant használ valaki?
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Bocsi, nem akartam ismételni az elküldést...

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok,

Szia Zsófi76,

látom te is a Rókusban fogsz szülni. Mesélsz nekem egy kicsit a kórházról? mert az én orvosom még csak most fog oda menni.
beus79
 
 


Sziasztok!

Utrogestan kapszulát én is kaptam, naponta kétszer kellett feldugdosni. A 12. hét végéig szedtem, azaz szombat reggelig, azóta nem. Én is várom, hogy mi lesz nélküle. De semmi külömbséget nem érzek a pocakomban.
Ja! A gratulációkat mind begyűjtöttem, viszont elfelejtettem megköszönni. Én az egygyerekes anyukáknak is mind gratulálok. Szerintem egy gyerek ugyankkora öröm, csak egy kicsivel kevesebb gond. (Azért örülök, hogy ketten vannak.Kép )
Na, most már tényleg megyek a dokihoz.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Bannamari
Gratula az ikrekhez.

Nem mondta a doki, hogy az ultrót fokozatosan kell abbahagyni?

Én duphastont szedek 3x1, szájon át, de lehet, hogy jobb lenne dugdosni, mert azt legalább nem kérdőjelezi meg az ember, hogy úristen, elfelejtettem bevenni, vagy nem????

Majd leragad a szemem, de meg kell csinálnom 1-2 átutalást.

Üdv,
MJ-Móni
6+3
mj__móni
 
 


Sziasztok!

Én is 3x1 Duphastont szedek.Elég nehéz nem elfelejteni ezt, meg a MagneB6-ot, mivel eddig nem szedtem semmi gyogyit... Kép

Hogy milyen anyák leszünk???
Én ismerek négy gyerekes olyan "anyát", hogy...na inkább hagyjuk. Kép
Nekem eddig szerencsém van, mert a kisfiam egy nagyon jó fejü, értelmes gyerek (anyja fia Kép)), de néha, akármit is csinálok, mondok Neki, könyörgök, semmi nem ért meg, illetve nem akar megérteni...azértse.Szabi már 9 éves. Szóval az tuti, hogy fel lehet kötni a gatyát! Kép
Sose felejtem el, amikor pár naposan bömbölt és a fél család ott állt az ágya fölött,senki nem tudta mi baja, de mindenki osztotta az észt...a végén mindenki mindenkivel összeveszett...én meg bőgtem Anyukámmal,mert nem tudtunk a Kicsin segíteni. Na remélem ilyen most nem lesz! Senkinem sem kívánom!!! Csak azért meséltem el, mert...szóval bizti lesznek nehéz pillanatok!
Bocsi!Remélem senkit nem ijesztettem meg! Kép
Azt azért hozzá kell tennem, a mi családunk különlegesen nemnormális. KépJóértelemben.

Viki
vikó
 
 


Viko!
En ettol felek, mint amit Te is leirtal. Majd sir a picur, nem tudok segiteni, es mindenki kioszt, hogy mit csinaljak. Anyumnak ket, anyosomnak ket, egyik sogornomnek harom, masiknak ketto gyereke van. Nekem meg egy sem. Szeretnek magamtol rajonni a dolgokra. Ok sem gyereknevelesi kezikonyvvel szulettek. Mi mar most beszeltunk a parommal, hogy nem engedjuk, hogy beleszoljanak. Ez tuti nem igy lesz, de az elhatarozas nem rossz Kép
Mindenkepp tanacsot fogok kerni, meghallgatok mindenkit, es utana szeretnem en eldonteni mit tegyek.

En holnap megyek dokihoz, (9+3) nagyon varom mar. Remelem minden rendben van, mert multkor csak pezsakot, meg szikholyagot lattak. Akkor csak kb.5hetes voltam. Sajnos egyedul megyek,mert a ferjem ma elutazott, es csak holnap este jon haza.

En inkabb hanyok, nem szeretnek semmit bevenni. Ejfel utan egy korul megint kiadtam a taccsot. Mar harmadszor ugyanabban az idoben.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Félős mamik!
Egy dolgot jegyezzetek meg. Ne mutassátok ki mennyire határozatlanok vagytok, ha ilyentől féltek. Mondjátok azt, hogy igen, fáj a pocija azért sír. Ezt mindenki elfogadja és senki sem firtatja, ergo nem lesz belőle vita. Szóval csak határozottan, akármennyire is határozatlan vagy!

Otthon a pároddal meg kettesben majd valahogy kiderítitek, hogy mi baja a gyerkőcnek. Ha meg nem, akkor még mindig felhívhatod anyukádat vagy a védőnőt. A védőnő ilyenkor sokat tud segíteni!

Speciel nekem szerencsém volt. Volt, hogy Chris fiamnak nem hallottam a hangját 3 napig. Már azt hittem nem is tud sirni. De szerintem az igény szerinti szopik jöttek be nála és nem a 3 óránkénti kajálás. Akkor tényleg bömbizett volna naphosszat.

Üdv,
MJ-Móni
6+3
mj__móni
 
 


Beus!

Mivel nekem egyáltalán nem szimpi a kórház valószinü hogy nem ott fogok szülni!!
Én is csak a dokimat akartam követni de mivel valószinü hogy orvost kell váltanom (az orvosom külföldön fog dolgozni) igy megvan hogy hová megyek!

Móni!
Átirnád a táblázatot:
Kórház?
terheségi kór:11+1
szülési idö:2005.07.12
KÖSZI

Zsófi
zsófi76
 
 


Sziasztok!

Vikó, a Tamarinet tényleg nem ajánlják, mert hasi görcsöket okoz, és az gondolom nem tesz jót odabent, viszont úgy tudom van egy másik változat, a Tamarinlax, ami sokkal kíméletesebb. Esetleg kérdezd meg a patikában. A búzakorpa is tényleg nagyon jó, én régen sokat szenvedtem ezzel a dologgal és az jött be igazán. Este búzakorpa joghurttal, reggelre garantált eredmény.

Mj-Mónival egyetértek: igényszerinti szopi, és igényszerinti hurcolászás. Az elején baromi fárasztó, de így mindenki nyugodt, és aztán tényleg jobb lesz. Nekem is mennyit mondták, hogy elkényeztetem, stb (főleg apósomék), de szerintem azért lett ilyen jófej, kiegyensúlyozott, nyitott gyerek, mert az első hónapokban teljesen ráhangolódtam az igényeire. Igaz még messze van, de nagyon ajánlom majd mindenkinek a hordozókendőt otthonra. Petra imádta, nekem meg szabad volt a két kezem, tudtam bármit csinálni.

Üdv:
Bogárka (9+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Bogárka!

Ez jó ötlet. /Mármint a hordozókendő/, de nekem az a parám, hogy kipottyan belőle a gyerek.
Álmodtam is róla.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Volt valamelyikot kilenc hetesen uh? Mit fogok holnap latni? Babat mar ugye biztos?! Mekkorka lehet szerintetek?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit!
Ez találtam a 9. hétről:
"Ettől a héttől már nem embrióról, hanem magzatról beszélünk. Megjelennek az agyfélteke-hólyagok, kialakulnak az oldalkamrák és a nagyagy-sarló (falx cerebri). Kezd kialakulni az agyköpenynek is nevezett véredényhálózat (plexus chorioideusok), amely ekkor még csak 2-3 mm vastagságú. A szív belsejében kialakul a szívsövény, amely szétválasztja a szív jobb és bal oldalát. A baba nagysága már 17-24 mm. Az alsó végtagon is megjelennek az ujjsugarak. "
Remélem segítettem.Kép

Judyt
7+4

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Ezvicc!

A babanet főoldalán jobb oldalon találsz egy linket (egy UH kép) hogy "ultrahang galéria". Na abba belemész, ott meg lesz egy olyan, hogy "ultrahang hétről-hétre" ott megnézheted, hogy a 9. héten kb. mit is kell látni. Kép és ha kíváncsi vagy, végignézheted a 40. hétig Kép

Akiren (13+5)
akiren
 
 


Koszi!

Csak kivancsi voltam, hogy van-e koztetek olyan aki volt a kilencedik heten, es elmeseli nala mit lattak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezervicc !
a pocilakóm a 9. hétben
Kép
Vendég
 


Hajni!

Koszonom!
Itt milyen nagy?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc szívesen. Kép

22 mm- volt itt. Kép
Vendég
 


Ezvicc !

Ez meg a 12. hetes. itt már 43mm. Kép)Kép
Vendég
 


Húúúú, Lányok!

Az én pocaklakóim nem latszottak ilyen jól. Hajni, a te gyerekednek szinte mindene látszik. Szóval, olyan emberszerű. Nekem a 11. héten volt uh-m, akkor 3,1 centisek voltak. Na nem egyformák, mert az egyik kisebb. De szombaton megyünk, s akkor minden kiderül.

Nekem nem mondta a doki, hogy fokozatosan kellene abbahagyni az utrogestant. Ma voltam nála, s mondtam, hogy elfogyott, de nem is reagált.
Holnap viszek vizeletet, ma kenetet vett, s majd kiderül, hogy mi van.

Nekem székrekedésre az aszalt szilva és a nagyon sok tej jött be.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ma elkezdtem barnásozni, úgyhogy holnaptól itthon pihizek. Nagyon megijedtünk, bár semmi hasfájás, és csak enyhén naracssárga a dolog, de hát eddig minden olyan flottul ment... Drukkoljatok!

Bannamari, sajnos valahogy lemaradtam, de nem találom, hogy elküldted-e az adataidat a táblázathoz.

Íme a mai állapot:

<pre>
azonosító név kor terh hét terh nap szülés ideje kórház baba neve korábbi babák
Bkriszta Kriszta 24 15,00 4,00 2005. május 12. Szt. Imre Ákos/Anna -
Minyu Edit 25 15,00 4,00 2005. május 12. Schöpf-Mérei Nándor/Gerda -
Inez Ági 41 14,00 2,00 2005. május 21. István ? -
Akiren Akiren 31 13,00 5,00 2005. május 25. Péterfy Dániel/ -
Gomboc Betty 27 13,00 4,00 2005. május 26. ? ? -
Pipocska Pipocska 30 13,00 4,00 2005. május 26. Szt. Imre ? -
Beus79 Beus 25 12,00 4,00 2005. június 2. Rókus Balázs/ -
Mircimama Mircimama 30 12,00 4,00 2005. június 2. Szt.István ? Bence, 2001.05.07
Dudu Vera - ? ? 2005. június ? ? -
Krimo Kriszta 34 11,00 6,00 2005. június 7. ? ? -
Hajni20 Hajni 20 11,00 6,00 2005. június 7. Győr Marcell/Mara -
Zsófi76 Zsófi - 11,00 1,00 2005. június 12. ? Bence/Viki -
Splendida Timi 28 10,00 5,00 2005. június 15. Szt. János ? -
Johanna1975 Johanna 29 10,00 4,00 2005. június 16. Szt. Imre sok-sok ötlet -
Wica Éva 30 10,00 1,00 2005. június 19. Szt. István ? -
Tétényke Zsike 25 8,00 1,00 2005. június 19. Baross?? Ikrek??? Tétény/Zselyke -
Vanda72 Vanda72 32 9,00 5,00 2005. június 22. István ? -
Manóka Manóka - 9,00 5,00 2005. június 22. DEOEC ? Imre, 2003.12.30
Bgy Gyöngyi 29 9,00 4,00 2005. június 23. Erinville ? -
Bogárka75 Zsuzsi 29 9,00 3,00 2005. június 24. Szt. Imre ? Petra, 2003.06.27
Lenocs Lenocs - 9,00 2,00 2005. június 24-26. Szt. Imre ? kislány, 2000.
Ezvicc Judit 24 9,00 1,00 2005. június 26. Jahn Ferenc Attila/ -
Banyóci Brigi 25 8,00 5,00 2005. június 29. Kútvölgyi ? Gyurci, 2002.08.18
Tjuca Juca 26 8,00 3,00 2005. július 1. ? ? -
Gyike Györgyi 25 8,00 1,00 2005. július 3. Pécs ? -
Mzx Móni 1 29 8,00 1,00 2005. július 3. Szt. István ? -
Vikó Viki 28 7,00 5,00 2005. július 6. Bajcsy-Zsilinszky ? fiú, 1995.
Drika Drika 24 7,00 5,00 2005. július 6. ? ? -
Judyt Judyt 28 7,00 4,00 2005. július 7. Nyíregyháza Ikrek??? -
Ahimsa Judit - 7,00 4,00 2005. július 7. ? ? -
Hrk Rita 26 7,00 3,00 2005. július 8. SOTE II. Zalán/Dorottya -
Moon Moon 27 6,00 6,00 2005. július 11. Tatabánya/Szt. Borbála Ákos/ -
Farkasbogi Bogi 27 6,00 6,00 2005. július 11. ? ? Lili, 2004.02.10
Hanee Judit 23 6,00 5,00 2005. július 12. Szt. Imre ? -
Vanda Vanda 28 6,00 4,00 2005. július 14. ? ? -
Mj_Móni Móni 2 31 6,00 3,00 2005. július 15. Margit Dominik/Sophie-Ann Christopher, 2002.11.13
</pre>

Mzx-Móni (8+1)

Kép

Kép
mzx
 
 


Köszi Mzx-Móni!

Szuper vagy!
Milyen klasszul felfejlődtünk.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Hali lányok!

Ma dolgoztam, egy hét után először, ki vagyok mint a liba.
Én pont a 9. héten voltam először, de mint írtam is semmit de semmit sem láttam, csak azt hogy dobog Kép És 27 mm volt. Holnapután megyek, kiváncsi vagyok mennyit nőtt, mert annyi de annyi gyümölcsöt ettem, hogy csak na. De ha túll nagy lett visszafogom magam! Kép
Jó éccakát, menek pihizni.

krimo

Kép
krimo
 
 


Sziasztok!

Most este nagyon ramijesztettek. Unokatesom, akinek mar van harom babaja, meglepodott, amikor kiderult, hogy Elevitet szedek. Az O dokija megtiltotta, hogy beszedje, mert amig nem fejlodnek ki a szervei, nem lehet tudni milyen hatassal van a magzatra. Meg nincsenek olyan regi eredmenyek, amik kimutatnak, hogy nincs karos hatasa.
Most mit csinaljak? Az egyik doki azt mondja szedd, a masik, hogy meg veletlenul sem. Mit tegyek. Teljesen kivagyok, hogy minden doki mast mond. Elegem van beloluk!!!
Ti mit gondoltok?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Én rémesen fáradt vagyok...

Csak két dologra reagálnék most:

Elevit: Nekem unokatesóm szedi most is, épp szoptat, és szedte a terhességei alatt is (2 gyereke van). Pont ma ajánlotta nekem, hogy esetleg ezt szedjem.

A másik: ha egy év után vissza megyek dolgozni, akkor a babócát bölcsibe fogom beadni úgy hiszem. Természetesen ideálisabb a gyereknek, ha vele vagyok életem végéig, de ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak, dolgoznom kell. Az egy év így is olyan lesz, hogy "hát jobb lenne csak fél évre". Én is bölcsibe jártam és nem haltam bele, remélhetőleg az én gyerekem sem fog.

Újabban a családom meg van győződve róla, hogy fiam lesz! csak nehogy csalódjanak majd Kép

hihi

pussz, hanee
hanee
 
 


Sziasztok!

Na most megint kimaradt pár nap, de próbáltam mindent visszaolvasni. Nem tudom mi történt velem, de pár nap óta konyhatündér lettem. Idáig is sokat főztem, majd minden nap, de most mindenféle extra kajákon és sütiken töröm a fejem állandóan. Egész hétvégén szinte ki se tettem a lábam a konyhábólKép.
Rosszulléteim kezdenek elmaradozni, de ezt még nem akarom azért elkiabálni. Hol van, hol nincs, de általában viszonylag jól vagyokKép.
Anyaság kérdése: Szerintem tök felesleges előre ezen parázni, mindenki mindent a lehető legjobban fog csinálniKépKépKép. Mondhat bárki bármit, úgyis mi fogjuk legjobban tudni, hogy mi a jó a babánknakKép. Ez ösztön, tényleg nincs mitől tartani.

Johanna
Dr. Szabó Tibor a dokim, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Amiket irtál, hogy milyennek szeretnéd a leendő dokid, azokat én mind megtaláltam benneKép. Kórházról láttam, hogy a Kútvölgyis topikban már irtak neked, ehhez már nem nagyon van mit hozzátennem.

Timi
Azért mert egyenlőre más nem szándékozik a Jánosban szülni, nem gondolom, hogy aggódnod kéne. A legfontosabb a dokidba vetett bizalmad, és ha ez megvan, akkor biztosan minden rendben lesz. Én a saját dokimra az előző terhességem 23.-24. hetében találtam rá, mint szülészt én sem ismertem, a kórházat sem. De az első perctől kezdve éreztem, hogy nekem ilyen doki kell. Nem csalódtam benneKép.

Annamari
Üdv., és gratula az ikrekhezKép.

Krimó
Én is bagóztam, amig meg nem tudtam, hogy babás lettem, és a köhögés is ismerős sajnosKép. Bár talán nem ennyire intenziven mint nálad.

Székrekedésre nálam most úgy néz ki, hogy beválni látszik a rengeteg mandarin, és az esdténként magamba kanalazott lenmag.

Mzx-Móni
BarnázásKép. Pihenj nagyon sokat!!!

Elevit: Nekem a dokim azt mondta, hogy állitólag mindenféle kutatások támasztják alá azt, hogy már a korai terhesség szakaszában szedett Elevit csökkenti a fejlődési rendellenességek kialakulását. Ugyanezt elmondta a Folsavról is, és rám bizta, hogy melyiket akarom szedni.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Sziasztok Lányok,
Banyóci
Irigyellek, hogy csökkennek a rosszulléteidKép Az enyémek egyre fokozódnak.

Elmegyek a patikába kérek valamit terhességi rosszullétre, ez igy nem mehet tovább.

Elevit, nyugodtan szedjétek, de javaslom az abbahagyását 4-5 hónapos terhességnél ha nem akarsz óriásbébit.

Mzx-Móni
Csak pihizzél, és ne aggódj, minden rendben lesz.

Ja kérdés, a terhességi tünetekhez nem kapcsolódik olyan nálatok, hogy ériztek, effektíve halljátok a szívetek dobogását ha csönd van körülöttetek? Vagy inkább sos EKG-ra lenne szükségem?

Üdv,
MJ-Móni
6+4
mj__móni
 
 


Szia Mj-Moni!

Nekem ez rendszeres. Nem csak a terhesség óta.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok kismamák,

Én ma megyek a 12. heti ultrahangra, eléggé be vagyok tojva. Nem mintha bármilyen panaszom lenne, se hányinger, se hasfájás vagy vérzés, de azért izgulok.
A Kútvölgyibe járok, úgy láttam van itt más is , aki szintén oda jár! Én eddig nagyon elégedett vagyok, tavaly volt már ott nőgyógyászati műtétem és minden rendben volt, a dokik és a nővérek is nagyon kedvesek.
Drukkoljatok, majd leírom az értékeket!

(Annamari, itt Amanda!!!)

Üdv
katica78
 
 


Sziasztok Lányok!

Régen irtam, de kitartóan olvasok. Kép
Sok a meló esténként meg hulla vagyok.

Elevit: nekem azt mondta a doki, hogy 9. hétig szedjem, majd a 20. héttől újra.

szombaton voltunk uh-n. ami szerint ismét változott a korunk. Kép ma vagyunk 8+3 - Móni kérlek javíts. A babó 19mm volt és hallgattunk szívhangot is. Kép Kép Doktorbácsi szerint minden a legnagyobb rendben.
Legközelebb karácsony előtt pár nappal kell mennem.

pusz
Drika
8+3
drika
 
 


Szia Katica,

Drukkolok az UH miatt. De nem lesz semmi gond, bár én is be vagyok tojva...

Kihez jársz a Kútvölgyiben? Milyen az ottani szülészet?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Inez,

Köszi a genetikás választ... És hány hetesen érdemes oda menni? Meg miben más mint egy normál vérvétel és Uh? Szóval mit néznek pluszban? Szerinted van értelme?? Mert az ára eléggé húzós, bár ez számít sokszor a legkevésbé, hiszen lényeg hogy egészséges legyen és ez minden pénzt megér....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Johanna,

A kórházról sok jót hallottam, meg amit láttam (szép, tiszta, jól felszerelt) az elég volt. A szülészetről csak a beszámolók alapján tudnék véleményt mondani, mert én még nem voltam ott.. Tényleg mindenki nagyon kedves és nem csak egy betegnek érzem magam, a doki nagyon segítőkész, bár néha fárasztom hülye kérdésekkel!
2-re megyek dokihoz, majd este leírom, mi volt.

Üdv
katica78
 
 


Banyóci Kép

Mennyi lenmagot lapatolsz magadba? Irigyellek a konyhatunderkedes miatt... Kép
Nalam a szekrekedesen kivul semmi terhessegi tunet, UH-ra csak dec. 17-en megyek. Addig is irigy kutya vagyok mindenkire, aki mar latta a babojat...

Gyöngyi
9+5

bgy
 
 


Johanna!

Ha 35 alattiak vagytok, szerintem nem kell ez a vizsgálat.A 12. héten mindenkinek van a kötelező uh, ahol részletesen megnézik a babát, valamint a 16. héten az Afp és utána a genetikai uh.
Nekünk a "meglett" korunk miatt volt ez egy kicsit megnyugtató.
Lányok! nekem 3 hónapig nem volt hányingerem, most viszont 2 napja rendesen van.Ez normális?
inez
 
 


Sziasztok Kép

Én ugy tudom, hogy a 12. heti UH nem kötelezö, az egész terhesség alatt elvileg csak 1 db UH kötelezö, a 18. heti genetikai, amin nem csak nyakiredöt néznek, hanem nyitott gerincet, belsö szerveket, végtagokat, stb
Genetikai UH-t nem minden intézményben csinálnak, sok helyröl pl a Schöpfibe küldik a kismamikat.

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok,

én úgy tudtam, hogy min.3 kötelező UH van. A 12.heti, a 18.heti és még valamikor a vége felé. De ennél többször is szoktak. Vagy most tulképp az UH káros vagy nem? Mindenki mást állít...

johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Johanna1975

Most csak erre a topicra írom, hogy ment a mail.

Kép
Kép
pipocska
 
 


A harmadik topicon a válaszodat is megtaláltamKép

Állítólag a szülésznők is nagyon jók, gátvédelem, stb.
Plusz lecserélték a csecsemősöket.
Azt hiszem van alternatív lehetőség.

Kép
Kép
pipocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: