A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Beusmimi vajon honnan való? :roll:

Én még itt dekkolok Böszörményben, most dolgozgatok üres óráimban. Sajna holnap is munkanap, most külön foglalkozás lesz a tehetséges gyerekekkel.

Kaqk, jobbulást Nektek!

Felújítás - hát, képzeld el, a szomszédoknak milyen lehet. Én már csak tudom :lol:

Kép
vindolanda

Vindo: Ők élvezik! Mert még nem laktak itt , üres a lakás, még most vették meg nem rég..szóval ez a z "építkezés" utolsó fázisa! :-)
csak lehet rosszúl fogalmaztam.

Na indulunk Emmáért..ovicukizni...vittünk mi is sütit, remélem lesz más fini is , ne a sajátunkat vegyük meg! nagyon kívánok már egy kis sütit!!!!

Nevek: Most a Hanna és a Dalma a nyerő

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Lányok

Itt egy elveszett.............életjel....

Sajnálom hogy már nem tudom úgy tartani veletek az iramot de azért beszoktam kukucskálni :D

Jelenleg itthon vagyunk mindketten.
Anya: Epehólyag gyulladás,hasmenős vírus
Petra: Magas láz,tüszős mandulagyulladás
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nálunk is most volt szülői a bölcsiben természetesen az oviról volt szó meghogy milyenek a gyerekek mikor nem vagyunk ott...
Petráról elmondták azt amit eddig is tudtam :D Mindenkit szeret ölelgetni és puszilgatni, főleg a kicsiket pátyolgatja a másik csoportból. :lol: Kis tyúkanyóm :lol:

Kép

Kép
agica1126

Vagyok én is, halihó! Nevem Irina, jelentkezem Budapestről! :-)

Tündi, nagyon szorítok, hogy ez a kúra hasson Bencénél!!!

Ágica, Petrus nagyon cukor, jó, hogy ennyire élvezi a bölcsit!

Kaqk, örülök, h sokkal jobb a derekad! Kitartás a lakásfelújító szomszédok miatt!

Maggie, ez az 5 óra tényleg nem semmi... :shock: még jó, hogy 10-kor kidőlsz...

Ádi kicsit náthás, bár nagyon orrcseppezünk, de S-val nekünk is folyik az orrunk, a szokásos tavaszi mizéria.
Ádó megkapta S gyerekkori robotját, ami autóvá alakítható (transformers, imádom az ilyeneket), és még működik!!! Nem semmi gyerek lehetett, az összes mesekönyve olyan állapotban van, mintha sose nyitották volna ki. :-D
Feszes beosztású napok, de már látom a végét. Nyáron annyit fogok lábat lógatni, hogy még!
Nem tudom, miért, az elmúlt 2 hétben nagyon elegem lett az emberekből, azt a néhányat kivéve, akit nagyon szeretek. Ma megtudtam a hallgatóimtól, hogy a bölcsészettudományok a term. tudományok nyomába sem érnek. Mondják ezt magyar szakosként. És ezek még a legenyhébb sztereotípiák.
Ma bűnöztem egy csokitortaszelet erejéig, de remélhetőleg meg sem legyinti a fogyókúrámat. :lol:
irina

Halihó!

Én is gyorsan jelentkezek. :lol: Bercó Gergővel fürcsizni készül, itt rohangálnak egy szál semmiben. :lol: Előtte meg Gergő készítette vacsorát ettem. Én most ezzel bűnöztem. :wink: Meg majd iszok egy citromos sört is, bár az édesítőszerrel készült, alkoholtartalma meg igen alacsony.

Az öt óra nekem sem jó, de legtöbbször azért még engedélyezek egy kis pocolást magamnak. Ébren vagyok, de még lustizok kicsit. Aztán meg elindul a reggel és csak úgy röpül az idő. A legtöbb időt a fiúk tízóraijának az elkészítése veszi el, főleg úgy, hogy magamnak nem is csinálok. :lol:
Ezt nem panasznak szántam, csak ez van. :lol:

Kaqk, már értem ezt az ovicukit. Én azt hittem, hogy ovi után elmentek majd egy cukiba. :lol: Tetszenek a nevek. A Dalma talán kevésbé használatos, a Hanna nagyon divatos lett mostanság. Fejed?

Ágica, gyorsan gyógyuljatok meg! Nagyon rosszul hangzik a betegséged. A Kedves engem is mindig azzal nyaggat, hogy menjek el gyomortükrözésre, mert sokat fáj a gyomrom.
Petra tünemény lehet. Megtaláltátok már az ideális óvodát?

Viranka, jó lehetett.

Vindo, miket találtál ki tehetséggondozásra?

Irina, ezt a hülyeséget, már bocsánat. Nyilván csak azt látják, hogy a mérnökök többet kereshetnek esetleg. Mondjuk néha A. is érdekeseket mond a humán területről, de azt legalább bevallja, hogy egyrészt nem ért hozzá, meg alapból nem is szereti, pontosabban távol áll tőle ez a terület.
Fogyi: néha azért meg kell ám jutalmaznod magad! :lol: Remélem, finom is volt. :lol:
Nekem mostanában ezzel a fránya fájdalommal, kinlódással lement megint egy kilo talán. De még van 2,5-3, amit mindenképpen le szeretnék adni.
Tényleg, hétfőn pilatesezni fogok a suliban. A mellettünk lévő teremben egy gyógytesis dolgozik, ők szoktak munka után (most csak ketten) mocorogni, kiderült, hogy pilates-oktató is a lelkem. Így hétfőre bejelentkeztem én is.
Ja, meg még azt akartam írni, hogy vettem egy nagyon izgalmas könyvet a Libriben, mindjárt megkeresem a linkjét. Még alig tudtam belőle olvasni, de szuper.
dmaggie

dmaggie

Maggie-m, azért én csak együttérzek Veled a korai kelés miatt.
Fiúk egy szál semmiben... :-)

Ez a Pilates remekül hangzik, jó mulatást hozzá holnap! :-) És a fogyihoz is sok sikert, az a 2-3 kiló pillanatok alatt meglesz!

S. ugye részben tudományfilozófus, ő a haját szokta tépni attól, ha valaki a bölcsészet- és társadalomtudományokat szidja, holott ő aztán otthon van termtudban is. Engem inkább a hallgatók meggyőzhetetlensége lombozott le, plusz észre sem vették, hogy több százezer tudós, az általuk írt könyveket, plusz saját magukat fikázták ezzel ezerrel. Mondjuk pont bölcsészektől nem ezt vártam, de lehet, hogy ez csak egy ilyen csoport volt.
Mondjuk amikor a társadalmi nemeket tanítom, ott sem semmi, micsoda ellenállást és előítéletességet tapasztalok (tisztelet a néhány kivételnek). És ezek az egyetemisták (!).

Nagyon izgalmas könyvet vettél!
Ma én sem bírtam ki, én meg ezt zsákmányoltam:
http://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/hatartalan-nok-kizartak-es-befogadottak-a-noi-tarsadalomban

Altatás jön.
irina

Hát, én nagyon megszenvednék az ötös keléssel. Nekem a fél hét is mérhetetlen kínszenvedés.

Micsoda könyvek 8)

Ágica, gyógyuljatok meg :!:

Bölcsész - TTK: hát, ha jól akarja csinálni az ember, szerintem mind a kettő tud álmatlan éjszakákat okozni... G. kockafej, én társtud-os. De látjuk, hogy mind a ketten megdolgozunk azzal, amivel foglalkozunk. A képzés minőségében már lehetnek problémák :roll: Azt ténynek látom viszont, hogy egyes bölcsész szakok könnyebben elvégezhetők, legalábbis bizonyos intézményekben... De ez nem a tudományosságot csökkenti, hanem a képzést, oktatókat minősíti inkább, meg az egész felsőoktatást. Ezt viszont összefügg a Maggie által is írt kereseti viszonyokkal is oda-vissza.

Maggie, amúgy semmi komoly, csak olyan dolgokat tanítok kiscsoportos formában, ami nincs benne a tananyagukban (holnap pl. interjútechnikát).

Kép
vindolanda

Jaj, de hülye voltam: ÁGICA, mielőbbi gyógyulást Nektek!!!

Vindo, én sem vitatom, hogy egyes BTK-kat végig lehet vergődni 2-essel (de mondjuk bizonyos TTK-s szakokat is, csak ez nem annyira publikus).
A BTK-kon általában egész rendszer rossz, pl. hogy nincs mindenhol korlátozva a hallgató, h mondjuk 4 alkalom után már ne tudjon egy tárgyból jegyet szerezni (kérvénnyel sem), 4-szeri bukás (különböző tanároknál persze) mutassa már azt, hogy hülye a területhez. De mondjuk jó, ne egy tárgy alapján rúgjanak valakit ki, legyen 3. De valami legyen, mert a szabályozatlanságok miatt igazából hosszú évekig lehet bohóckodni egyetemeken.
Amúgy épp az volt a gondom a hallgatók érvelésével, hogy a TTK-k esetében az alacsony pontszámokat simán az intézmény minőségével meg a pályaelhagyókkal, az alacsony megbecsültséggel magyarázták, de a BTK-s szakok esetében ez fel sem merült bennük -- plusz azon kívül, hogy népszerű, semmilyen választ nem tudtak adni arra, h mondjuk miért pszichóra és bizonyos Corvinus-szakokra nehéz bejutni, miközben a kommunikáció és a magyar szak is népszerű, és azokra meg jóval könnyebb.
Anyway, engem soha nem frusztráltak a termtudosok, tiszteltem őket, de ezt elvárom visszafelé is. Engem az sokkol, hogy már a bölcsészdiákok sem tartják sokra sokszor a bölcsészképzést, lelkük rajta, de akkor mi a frászkarikát keresnek ott?
Na meg aki ott van, és mondjuk termtudos területről jött át, az miből gondolja, hogy egy bölcsész nem állná meg a helyét a termtudon, azért mert ő otthagyta? Nem lehet, hogy azért jó bölcsész, mert ahhoz van affinitása, és a ttk-hoz kevesebb volt, és nem azt jelentheti csak, hogy a btk eleve minőségtelen izé?

Jó éjt!
irina

Hát, én csak azt látom, hogy ha a diplomára aspiráló tűzoltók, rendőrök és katonák nem a TTK felé nyomulnak, hanem bizonyos intézmények bizonyos bölcsész szakjaira mennek :lol: Pl. mind nálunk kötnek ki a levelezősök között :lol: Ennek biztos van valami oka...
A pontszámok meg a jelentkezők mennyiségének - szabad helyeknek a függvénye is volt/van, de ezt meg úgyis tudod, a TTk-s szakokat nehezebb feltölteni évtizedek óta. De itt jönnek pl. a felvételizők nemi arányai is a képbe.
Én úgy gondolom, hogy egy igazán művelt ttk-s soha de soha nem fogja leszólni a bölcsészettudományokat, talán lehetne ez az egyik ismérvük, szóval az irodalmat, a filozófiát meg a többit... De tény, hogy ha az ember pl. netes fórumokat olvas, ott túltengenek a műszakisok-programozók, aztán az tényleg bicskanyitogató, amiket meg ahogyan írnak. Nekem mindig az jut eszembe, hogy mit tanítanánk pl. az ókori görög kapcsán, ha csak a műszaki dolgok számítanának...
Na, be is fejezem, indul a nap.

Kép
vindolanda

Ez tele van helyesírási hibákkal, de sebaj :lol:

Kép
vindolanda

Jó reggelt,
jövök gyorsan, aztán takarítok ezerrel, du-án meg kutatócsop.
Vindo, szakmádból kifolyólag Te jobban átlátod ezeket, meg a dr-i témádból is nyilván beleláttál.
Szerintem is számít az intézmény híre, minősége, az adott képzésre meghirdetett helyek száma stb., de pl. pszichóra is több száz hely van szanaszétt az országban (és mindegyikre 420-430 felett van a felvételi pontszám), nem mondjuk 80 db kiváltságos jut csak be.
Egyetértek, amit a termtudról írtál, az biztos, hogy a termtudosoknak lövésük sincs arról, hogy milyen a bölcsészettudományok jellege, milyen tudományfogalmak és -normák léteznek (az a legszörnyűbb, amikor nyelvészek jönnek azzal, hogy a nyelvészet csakis termtud, igaz, ez egy irányzatra jellemző csak). Ez nem tetszik, mondom, a sokkot tegnap az okozta, amikor magyarszakos bölcsészek fanyalognak az irodalomelméleten és a filozófián és puszta lilaköd-eregetésnek tartják.... arról már nem is szólva, hogy fel sem merül bennük, hogy esetleg ők nem értenek valamit eléggé egy tanár előadásában, csak azt hiszik, hogy értik, miről van szó, és ebből kifolyólag rugóznak az elmondottakon.
Biztos az a baj, hogy tőlem nagyon távol áll ez a mentalitás, nekem az egyetemre járás nem alibi volt vagy "jobb híján" megoldás, hanem szenvedély. Nem tudok ezekkel a btk-n átvergődő, de az ottani képzést, tanárokat lenéző mentalitással mit kezdeni. De majd csak túlleszek rajta. :-)
irina

Ui: A rendőrökről, tűzoltókról jut eszembe: szerintem egyetemen belül is számít a képzés. A korábbi mhelyemen (főiskola) rengeteg levelezős volt, mindnek volt már szinte diplomája, sokan el is mondták, hogy csak egy újabb papírért jöttek, úgy is álltak a témához (de velük mégis jobban lehetett dolgozni, épp azért, mert már volt egy főiskolai-egyetemi végzettségük, rendszerint humán területen).
BTK-n is vannak nehezebb szakok (bizonyos nyelvszakok, klasszika-filológia), és vannak könnyebbek.
Egyébként Te is tudod, hogy ha akarnék, sem tudnék mindenkit megbuktatni, aki nem tudja eléggé az anyagot, mert addig kérné a különengedélyeket meg menne más tanárhoz, amíg át nem jut valahogy (bár vannak, akikkel már régóta küzdünk, de valahogy még mindig nem kerültek ki az egyetemről és nem rajtunk múlik, megbuktattuk már számtalanszor több tárgyból is). Rossz a rendszer (l. fentebb is).
Én a btk-k rendberakása mellett lennék, de az az intézményeknek rengeteg pénzveszteséggel járna.

Na tényleg mentem.
irina

Jó reggelt!

Maggie esetleg este bekésziteni a tizórait, és később kelhetnél :roll:

Irina :arrow: Vindo 8)

Ágica jobbulást!

Nálunk is itthon van Péterke, tegnap sem volt oviban, náthás és a lehülés még rátett volna egy lapáttal, mert szerdán is kimentek a szabadidőparkba, ami egyáltalán nem szélvédett és elég nagy szél volt :roll: igy kis náthából nagyobb lett.

Kaqk milyen volt az ovicuki???

Panndi?????

Heni
KépKép
heni81

Heni, hová írtál, nem látom... vagy csak a :arrow: -t nem értem.
irina

Panndi: már rég jelentkeztél! Mi van veletek???

Ovicuki megvolt, és ahogy sejtettem a sajátból is kellett venni :-)

Itt olyan hideg van. ki sincs kedvünk menni.

Emma oviban, én mosok.

már agyalok Emma napra húsvétra mit készítsek...:shock:

Emma mondta hogy majd ő segít a takarításban..olyan édes! "nem" elmúlt a nyűgösebb időszaka, és "nem" megint ügyesen elalszik az esti rutin után..persze kap pecsétet a jó éjszakákért és 10 után beválthatja vmi apróságra. Tegnap kapott egy kis fa vonatot a a sínekhez..hát volt olyan boldogság...hiába folyton motiválni kell :lol:
ja és a köv 10 pecsét után vmi teknőst szeretne..de hogy mire gondol?????????????????????? műanyag, szőrme??? majd kiderül.

Ma még meg kell vegyük a rollert, mert azt szeretne névnapjára nagyitól meg keresztapjától.:-)

Ágica: jobbulást!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina vs. Vindo beszégetés 8) Ez akart lenni :oops:

Heni
KépKép
heni81

Na, jövök Böszörményből 8)

Ja, hát nem vitatkozunk mi, egyet is értünk mindenben, csak mondjuk a magunkét, szakmai ártalom... Majd egyszer szóban kivesézzük, iszunk megint rumos koktélokat mellé, és megvitatjuk a felsőoktatás sorsát, aztán egymás vállára borulunk a végén 8)
Intézmény híre: hát, ez Böszörményben is számít :lol:
De én bírom a helyet ettől függetlenül, jó itt dolgozni.

Pszichológia - hát, mindig vannak trend-szakok, amik néha jobban, néha kevésbé fedik le a munkaerőpiaci igyéneket... És ez azokat is sújtja, akiket tényleg érdekel a dolog.

Van egy hallgató, aki tíz éves csinálja itt a három éves képzést, idén fog végezni, nálam írta a szakdolgozatát... Leadás előtti napon szégyenszemre leültem, és megcsináltam a bibliográfiáját tisztességesen, ő meg végignézte, mert egyszerűen nem tudta... Kettest adok neki. Már mindenki úgy van vele, hogy csak menjen. Nonszensz.
Jobbulást Péterkének!!!

Kaqk, hátha élő teknőst akar... Rugó unokatestvéreinek is van, egy kis üvegterráriumban tartják őket, nagyon aranyosak. Rugó mindig megcsodálja, mikor arra járunk.

Képzeljétek, G. telefonált, hogy hozták a fürdőszobabútort. ma megyünk is érte 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Csak gyorsan, aztán megyek a dolgomra. Takarítanom kell itt, bent is, meg lépcsőházat is. Most mi vagyunk soron.

Irina, Vindo, nagyon érdekeseket írtatok, mondjuk ezeket Ti, onnan közelről jobban látjátok.

Heni, csak azért csinálom így, mert jobb frissen elkészíteni. Valahogyan másabb, ha egy kis időt tölt a hűtőben.

Kaqk, nagyon ügyes akkor Emma. Nem lehet, hogy élőt szeretne? A szomszédunk szülei mindig elhozzák az ovékét, Bercó imádja, állandóan úgy tologatja, mintha kisautó lenne. :lol: Roller: 8)
dmaggie

Halihó!

Vindo: ez nagyon durva. :shock:

Fürdőszobaszekrény hurrrráááááááááááááááá!!!!!!!

Hát nem hiszem h élőre gondol, mert most minden szuszinak kell, amivel alszik, szereti ölelgetni őket. még jó hogy megvan az összes szőrme "csodám", de hát nincs minden féle állat. :? de csak én gondolom így, majd kiderül... :lol: :lol: :lol:

Jelentem, rollert beszereztük :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hazaértünk.

Roller 8) 8)

G. el is ment. Két munkája van még estére, de a konyhabútort meg minket közben hazahozott.
1. van egy tényleg gazdag ismerősünk, ha informatikai problémák adódnak a házában (G. szerint az előtér akkora ott, mint a mi lakásunk majdnem), akkor óradíjban szokott ott dolgozni. Most egy webkamerát szerel fel a madárházban, hogy belülről is tudják követni az eseményeket :shock:
2. este megy az egyetemre még.

Szóval most egyedül nyomom. Rendet kéne tenni, olyan nagy a kupi, de nincs energiám (fürdőkád, hűtő, porszívózás...). A fene essen bele.
Talán majd holnap. Itthon leszünk Rugóval. G. délután megy a citerafesztiválra, de mi itthon maradunk, mert csak 4-5 órás intervallumban tudták megadni, hogy mikor kerülnének sorra. Estig meg nem akarok ott lenni :roll:

Szerintem eszek egy kis tegnapi pizzamaradékot, aztán porszívózok talán. Vagy katalógusokat nézegetek. Rugó is pizzát eszik, autókat tologat, meg megy a Dóra is.

Kép
vindolanda

életjel :) kb. 3percenként újraindul gép...

KépKép
viranka

Komoly erőfeszítések árán kiporszívóztam. Most jön a wc meg a kád. Éjjel G. megcsinálja a fürdőszobabútort (rögzíti, a csapot beköti, a tükrös részt felfúrja). Nagyon szép lesz szerintem.

Viranka, mi lett a géppel???

Vár a házimunka :mrgreen: :arrow:

Kép
vindolanda

Életjel Szigetszentmiklósról :wink:

Kivagyok, Gergi mindenre felmászik, kipakol, kidobál, bemászik, kimászik................
Emellett ma a Gréti valami extra nyűgös :evil: , Z szabad estén, valamikor csak az éjszaka vagy holnap kerül elő és még mikor fognak aludni!?!?!?!?

Mindenkinek puszi, hétvégén jövök bővebben :wink: :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kitartás, Móni!

Közben Rugó fürdik.
Eszembe jutott, hogy Rugónak fürdőgatyát is kell venni, mivel utoljára még úszópelenkában strandolt. Vasárnap megyünk az aquaticumba vsz. G. szüleivel.
A tescoban láttam akciós fürdőgatyát egy éves kortól.

Kép
vindolanda

Visszatértem! :-)

Móni, sajnálom... holnap biztos könnyebb lesz!

Vindo, jól hangzik az aquaticum!
A 2-esre szakdolizót ne is mondd, pont ezekre céloztam én is korábban, ha már messziről meglátjuk azt a pár hallgatót, akik ebbe "a 10 év alatt sem végzem el az egyetemet", "mindig van valami problémám", "mindig az életem más dolgaira hivatkozom az egyetemi vizsgákon" (gondolom, másutt meg az egyetemre) kategóriába tartoznak, már ki vagyunk akadva. A legnagyobb jóindulattal sem képesek levizsgázni sokszor.

Jut eszembe a nyaralás téma megint, ahhoz akartam még korábban írni: én külföldre nem merek Ádival menni, ő, aki fél nap alatt perforált fület és 39 fokos lázat produkál, bármikor beteg lehet, na nem. A magyar eü-től ugyan nem vagyok elragadtatva, de inkább, mint a vadidegenben a helyi szisztémára bízva.

Sűrű napunk volt. Húgom közben elutazott Ausztráliába, korallzátonyokat is fog nézni. :D Ádi mindig mondja is, amikor a Némót nézi, hogy a húgom "az alatt a híd alatt fog lakni" (amikor a híres sydney-i hidat mutatják). :lol:
irina

Heni, Petikének jobbulást!
irina

vszínű alaplap :evil: :evil: már kissé elegem van :evil: :evil: :evil:

Péterkének jobbulást :)

nyaralás: HotelDzsungel Nyíregyháza+Győr mellet nagybátyáméknál :) aztán szept elején hosszú hv. Miskolctapolcán(Robi kialkudta,kollegájának fotózza ott az esküvőjét,van ott egy nyaralójuk/apartmannjuk,s ez is benne van az árban :) ) külföld,majd 1* talán :) ha Bálint is nagyobb lesz és fog rá emlékeni :)

Maggie pilates :)

csináltam egy karkötőt(Mesi látta 2/3-os állapotban) erre öcsém lestoppolta :) fáj a szívem mert annyira szép :)

Szerintem Dórinak mostanában nagyon jó kedve lehet :wink:

:arrow: nagytakarítottam,elfáradtam :)

KépKép
viranka

jah és :) kemény 50,- ért vettem Bnek thomasos fürdőgatyát :) de szerintem még a 2 évvel ezelőttiek is jók lennének rá :oops: 8)

Móni és szabad estéd/du.-od mikor lesz?

Ágica jobbulást :) lehet hétfőn HP után meglátogatunk Mírával :)

KépKép
viranka

Mi is kisebb fürdőgatyát célozunk meg, Rugónak is elég Mick Jagger-es a derékmérete :roll:

Alaplap :twisted:

Irina, jó utat a húgodnak :!:

Hát, mi már kétszer voltunk hosszabb távon Rugóval külföldön, meg olyan határon átmenő turistáskodás is volt már párszor... Szerencsére eddig nem lett baja - Rugónak legalább is. Szerintem G.-t nem lehetne rávenni, hogy itthon nyaraljunk, csak tengerpartban gondolkodik. Mondjuk, annyira nem is bánom.

Végeztem mai munkáimmal, most nyugovóra térek, G. még éjjel szereli a csapot :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt.

Életkép: Rugó letolt pizsamával áll a tegnapi fürdővize mellett (egy kádban van), és igyekszik belepisilni :roll:

Már alakul a fürdőszobánk, szegény G. éjjel fél háromig csinálta.

Kép
vindolanda

Halihó!
Ádinak fáj a füle, kapott gyógyszert, megyünk az ügyeletre. A betervezett dolgok hétvégére és jövő hétre kártyavárként dőltek össze. Két határidőm van, mindkettő eltolhatatlan. Idő a munkákra így semmi. Elegem van. :?
irina

gyógyszert = fájd. csill.
irina

Halihó!

Mi már órák óta ébren. Szerintem B. ma nem alszik délben, de majd meglátjuk. Mára kis kerti munkálkodást tervezek. Mi ketten Bercóval taknyik vagyunk, azt sejtem, nekem az allergiám kezdődik.

Viranka, Dóriról én is azt gondolom, csak azt hittem értesít majd valakit. Fürdőgatyót én csütörtökön vettem B-nak, sokkal drágábban, 790-ért a CandA-ban. Ez Spongya Bob-os. :wink: Mindjárt vettem kettőt is. Karkötő :cry: . Mi lenne, ha a kövit meg én stoppolnám le? :wink: :lol:
Gyerekek rendben?
A mi szg-ünk is kinlódik, jókat szokott szirénázni.

Vindo, hú, szegény G. :roll: Tengerpartot mi is szeretnénk, de most nem "fussa" :oops: . Mondjuk ennek a balatoni nyaralásnak is nagyon örülök, ránk fér.
Jól célzott R.? :lol: :lol:

Mónikám, bár tudék Neked segíteni! Azért rendben vagy?

Irina, nagyon sajnálom. Remélem nem lesz vészes.

Most ennyi, átmegyünk kicsit szomszédolni. :lol:
dmaggie

Jó reggelt!

Megyünk ebet oltatni, csak gyorsan bejelentkezem.
reggel 1/2 8-ig aludtam 8) ó de jó volt 8)
Z szórakoztatta a gyerekeket, csak akkor lettem ébresztgetve, mikor pötikének szopiznia kellet.
Este 1/2 9-kor aludt mind a kettő, így most egész kipihentnek érzem magam.

Irina jobbulást Ádónak+++++

Maggie jó szomszédolást :D
rendben vagyok csak estére az energiatartalékaim lemerülnek :roll:
ráadásul tegnap fát hordtam, teraszt takarítottam meg ilyesmi.
Rendezni kéne valahogy az udvart, de í két kicsi mellett nem nagyon tudom.
Nem tudom, mások ezt hogy csinálják!?!?

Találtam egy jó oldalt csajok.
Szerintem minden kismanónak hasznos :lol:
http://spec-edu.qwqw.eu/?modul=oldal&tartalom=1016322
mi ma délután már csináljuk is a feladatokat :)

Vera alaplap :twisted:
megkérdezzem Z-t tud-e segíteni?
hát igen, szerdán alaposan eltévedtem :oops: de miután kikapcsoltam a GPS-t símán hazajöttem, na jó Mesivel átbeszéltük telón az utat :D
Kedden nálunk? Beszállok a benzinbe ha gondolod :)

Vindo jót nevettem :lol: :lol:

na el, majd még jövök :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Jobbulást Péterkének és Ádinak!

Verus nagyon szép!! Ügyes vagy!! Nem semmi lehetett megcsinálni :shock:

Irina kitartás!!! Facebook reagálás:Tudod már annyit keseregtem ,gondoltam ha megszeretem elmúlik.. :D De úgy fest nem :x Sőt ma rosszul léptem ültem és meghúztam még a combomat is..Alig bírtam megmozdulni,még jó,hogy előtte wc voltam.. Tegnap voltam vele dokinál is,ortopédia első körben,de az több hónap... Lehet maszek lesz belőle? Rákerestem neten a tünetek alapján lumbágó... Szóval most fekszem és fekszem és notizok most ez az időtöltésem..Apáéknak kell megoldania az én eddig végzet munkáimat.. Van káosz..

Szép hétvégét mindenkinek!!
varga tünde

Visszalapozgattam Mmarcia holnapra van kiírva.. :D
varga tünde

Tündi: hol lapozgattál vissza? hol lehet őket látni?

Mi jól. De-t itthon, Emma sehova sem akar menni. Este és azóta is felszakadósan köhög, picit taknyi. :-(

Most épp a nyakláncokat próbálgatta és el készítettük a nyertes :-) fotót a gremese meitai anyáknapi versenyre!

De álmos vagyok. Emma már éjfélkor közénk jött, ilyenkor mikor beteg olyan nyűgösen alszik....

lassan enni...........aztán Emmával én is alszok egyet. :-)

Vindo: kérünk képet!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt vissza lapoztam az első,vagy második oldalt írt. Ott a vonalzót néztem.. :)

Jobbulást Emmának is.. :)
varga tünde

Hahó!

Náthásoknak jobbulást!

Tündi, sajnálom, a lumbágó nagyon fájdalmas ;-)
De legalább kicsit pihensz (végre!), a családod meg látja, mi mindent csináltál eddig.

Vindo, a rumozásra még visszatérünk, ha ehhez álvitát kell provokálnom, akkor is. :wink:

Móni, éljen a kipihentség!:-)

Naszóval: hajnali 5-kor ébredt Ádi, onnnatól fülfájás. Ügyelet, onnan Heim Pál, ahol fanyalogtak azon, hogy miért jöttünk az ügyeletről (de az ügyeleten fanyalogtak). Nem értem, ez már a sokadik ilyen alkalom, hogy a szakrendelésen pofákat vágnak. De min is? Hogy az ügyelet szakrendelésre továbbít fülgyulladás-gyanúval (ami be is igazolódott)? Vagy hogy hozzájuk? Ahányszor már hallottam, h "na, ki volt ez az orvoska, aki magukat ide küldte?" Az orvosnő kb. 3 mp alatt túljutott rajtunk, semmilyen mondandónk nem érdekelte (előzmények, gyakori fülgyulladás, milyen ab. volt eddig stb.), kezdődő fülgyulladás, antibio, kontroll sem kell, csak ha nem javul. De legalább gyors volt (voltunk vagy 3-an a rendelésben amúgy összvissz) ;-)
Azóta Ádi már jobban van szerintem. Holnap a tervezett kikapcs (könyvfesztivál) helyett vár ismét a munka. Hétfőn én leszek Ádival, további napokon munka, de S-nak is, ki kell találnunk, hogy legyen. Szerintem így Prága is kérdéses, mikor kezdeném elhinni, hogy bármit lehet tervezni az életünkben, mindig kiderül, hogy semmit se. Tiszta lutri, tudunk-e dolgozni is egyáltalán. (A munkával csak az a baj, hogy nem olyan mennyiségekkel vagyok lemaradva, amit egy-két éjszakai pótlás meg tudna oldani.)
Eléggé le vagyok törve, mint a bili füle, épp elég az állandó hajsza, ez az egész már meg látszik haladni az erőnket. Nem is borongok itt tovább, majd jövök, ha jobb kedvem lesz. De mostanában nincsen.
irina

Ui: Tündi, nem kacsintós szmájlit akartam tenni a lumbágó után, hanem sírósat.
irina

Maricáéknak megszületett Zsanka Lelléjük két napja :)

Tündi lumbágó :( jajaj :( pihizzél már amennyit tudsz :)

Irina,tudod ember tervez,gyerek végez... de mentek Prágába össze fog jönni :) de jó Hugodnak :)

Maggie :) drága vagy :) majd üzletelünk :)

:arrow: Apáznak gyerekek(persze mert Ő egész du. pincében dolgozott,míg Bálint aludt Mírával alkottunk papírból virágokat ebből http://bookline.hu/product/product/home ... apircsodak )
én megcsinálom öcsém megrendeléseit :)

KépKép
viranka

KépKép
viranka

Halihó!

Figyeltem az időjárásjelentést, szép idő lesz mostantól. :lol:
Én eléggé carul, ég a szemem, folyik az orrom. Kaptam az egyik szomszédomtól gyogyót, már be is vettem, remélem hatni fog. Eddig ugye nem tudtam az allergiámra szedni semmit a szopi miatt. Remélem Bercót hamarosan vihetem aludni, ahogyan gondoltam, nem aludt ma.

Tünde, jaj. Legalább így muszáj pihenned. Egyébként nem tennéd. A többiek meg rájönnek, hogy mit is szoktál csinálni.

Mónikám, nem is csodálom, hogy kimerülsz, lemerülsz. Köszi a linket, szerintem lementegetem, mert én ezeket tudom majd használni a munkámban. Mindig gyűjtögetek.
A szomszédolás rövid volt, mert szegények éppen készülődtek Nyíregyházára, de B. már nem bírt magával. A szomszédom nővére van itt a kislányával, meg a szüleik. A nővér és a kislány Angliából jött.

Kaqk, ez ismerős. Hátha ma jobb lesz. Bercót is vitaminozom, meg Sinupretet, orrsprayt kap.

Irina, jaj, ez borzasztó. Szerintem meg fogjátok oldani. Ha közelebb lennénk...

Viranka, oksi. :wink:

Megyek, mert B. szólt, hogy álmos.
dmaggie

Irina! Kitartás drága! ++++++++++++++++++++

Nagyi megnézte Zsozsi fülét, jobb fülét tegnap fájlalta, nem békés, tubus mintha kifelé jönne. Csütörtökön kontroll. :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Maggie, drága vagy... mondjuk én más miatt is örülnék, ha közelebb laknánk egymáshoz ;-)

Mesi, nagyon szorítok, hogy ne fájjon a füle és ne jöjjön ki a tubusa Zsozsikának!!!++++++++++++++++++++++++++++++

Ádi már jobban van, nyugodt volt az éjszaka, csak inni kelt fel.
A fiúk így tudnak menni nagymamázni én meg belevetem magam a munkába.
Aztán ha vége ennek a zűrös időszaknak, Ádit elviszem egy másik fülspecialistához is, akivel átbeszélném, hogy milyen alternatívákat tud még az állandó ab-ozás és a műtét között.

Visszanézek még napközben, mindenkinek szép vasárnapot!
irina

Irina! Ha gondolod, meg tudom adni annak az orvosnak az elérhetőségét, aki Zsozsit műtötte. Nagyon jó szakember, a Hercegprímásban rendel minden csütörtökön, és a Fazekas utcában van magánrendelője.

Zsozsi nem fájlalja a fülét, viszont jött belőle trutyi. Na indegy, csütörtökön megnézetem.

És nagyon örülök, hogy Ádi jobban van!

Kép
Kép
Kép
gremese

Bocs, hogy kimaradtam ma...

Jöttek anyósomék reggel, voltunk Rugónak fürdőgatyát venni, aztán az aquaticumban, négytől meg angolon voltam. Este jövök, rakok képeket is.

Beteg gyerekeknek jobbulást!

Irina, hogy haladtál?

Én sehogy, de cserébe olyan fáradt vagyok, mint a kutya. Ja, a termál fürdő, a jakuzzi meg hasonlók kiszívják az ember erejét :roll: 8)

Rugó csíkos fürdőnadrágot kapott, meg az aldiban találtunk akciós fröccsöntött műanyagpapucsot is 1200 ft körül. Nagyon boldog ezekkel.

Ja, és a legjobb... A nagyobbik bátyámmal (egri) futottam össze az aquaticumban :shock: Tudtam, hogy a környéken van egy iskolás csoporttal, de nem volt megbeszélve pont ezért találkozónk. Erre találkoztunk az öltözőszekrényeknél :lol:

Kép
vindolanda

Akkor egy-két kép.

Ez itt a kert.
Kép Éppen virágoznak a meggyfák, szerintem nagyon szép ilyenkor. Mindig rájövök ilyentájt, hogy életünk egyik legjobb döntése volt ide költözni.

Itt ugyanez kicsit távolabbról. Az oldalt pihenő öntvénykádat ne nézzétek. Ott az OSB-lap garázs is :lol:
Kép

Rugó boldogan feszít az új fürdőgatyájában és az új papucsában. Még fényképezni is hagyja magát, pedig ez nagy szó. Itt látszik, hogy milyen kis vékonyka.
Kép

Itt G. füvet nyír éppen, és Rugó is (azt a valamit tologatja, amire a hosszabbítót kell feltekerni). Egy fél óráig nyomta legalább.
Kép

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!

Én nagyon fáradt vagyok, meg hát nő a hasam, és érzem... :) De Gábor jól van, lányok szintén :)

Zsófi megtanult biciklizni!!! :lol:

És pár kép :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Ja, a biciklis képen nem én vagyok a háttérben :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: