Sziasztok!
Megint vagyok. Pénteken Ausztiában voltunk vásárolni (nagyon megéri), csak Hannát vittünk, de vele nem volt semmi gond, szopizott és nézelődött és jókat aludt (hordozókendőztem amikor mi a boltokat jártuk).
Edit!
Bocsi!

Péntek reggel mentünk Ausztriába és már nem volt időm hosszasan válaszolni. Azóta meg szintén nem sikerült...
Szóval:
Nehezet kérdezétél és nem is tudok rá válaszolni. Pont az igény szerinti szopi miatt. Nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi jelentős, megjegyezendő változás. Arra emlékszem, hogy anyám furcsállotta Beninél, amikor szopi után 1,5 órával megint kapott, de arra nem, hogy engem lepett volna meg a hosszabb idő. Igazándiból Nátán szopijával kapcsolatban csak az egyik fórum archivumát kellene visszaolvasnom, hátha kiderül valami belőle.
Egyetlen biztos pont, hogy Beni 2 hónaposan átaludta az éjszakát, tehát ez egy hosszabb idő volt, de Nátán ezt is csak 13 hónaposan tette.
Azt hiszem, később azért is nem gond, hogy a két szopi között nincs feltétlenül hosszabb idő, mert egyrészt sokkal hamarabb végeznek, másrészt szopik között el tudják foglalni magunkat. Ez (legalábbis nálunk) még nincs így, és ezért elég sok idő eltelik a szopi és foglalkozással. Amihez ha nem alszik utána 3-4 órát, akkor elég kevés idő marad bármi másra.
Noémi!
Nátánnak 3,5 hónaposan foga volt!

(Pl. ezért is lehet a nyálfolyás).
Babs!
Azt hiszem, nekem előny, hogy Hanna nagyon szereti a hordozókendőt (vagy mindketten

?). Úgyhogy nála a pihenőidő azt jelenti, hogy beleteszem, sétálok vele, ezt bárhol meg lehet tenni. Jó, mondjuk az nem ideális, ha az ember egy zajos boltban van épp vele (mint pénteken Ausztriában), de Hanna annyira rugalmas, hogyha én erre "kényszerítem", akkor még ott is képes elaludni a kendőben. Persze az esetek nagy részében nem a bolt közepén altatom, itthon az ágyikójában vagy az ágyunkon alszik.
Ha másol vagyunk (tegnap pl. anyukáméknál), akkor az altatás szintén kendőben vagy kézben és alvás meg ott, ahol helyet találunk neki (ágyon).
Tegnap én is tapasztaltam, amit írtál, hogy szopiba sem alszik be, meg látszott rajta, hogy fáradt, de sírt, nem aludt (kicsit "olaszos" család vagyunk akkor, amikor így többen összejövünk, hangzavarral, beszélgetéssel, nevetgéléssel). Aztán végül nem én, hanem apuja vitte csendesebb helyre ringatni és úgy elaludt.
Mikor mentek?
Maccs!
A kivitellel én állandó bajban vagyok, mert ugyan ha megyünk valahová, az legtöbbször autóval történik, de uyge be kell szállni, ott melegebb van, ki kell szállni, aztán a boltban vagy bárhol megint meleg van. Ha biztosan el lenne az autósülésben ilyenkor, akkor én abba tenném, betakarva és bevinném úgy a boltba, de így még azzal is gondom van, hogy ugye a hordozókendőben nem szabad olyan melegen öltöztetni, mint az ülésben, és át is kell rakni kiszálláskor.
Mostanában ezért úgy szoktam, hogy még a kocsiban beleteszem a kendőbe, és az én karigánomat is becipzározom (ha kell, a kendőt betakarom). Ezt a boltban ki lehet cipzározni, így nem fázik, de nem is lesz melege.
A hordozókendő egyébként azért is szuper, mert ha fúj a szél, akkor a fejére tudom úgy húzni, hogy őt ne érje, amíg be nem érünk olyan helyre, hoy már nem kell.
A babakocsizással nem lenne gondom még lábzsák nélkül sem, mert akkor overáll és vastagabb takaró (ezt én a lábszákunkhoz is szoktam vinni, max. nem használom), úgy biztosan nem fázna.
Beszti