[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Összességében mi is jól vagyunk,bár a csipásodás nem múlt el a kamillázástól,így ma kiváltottam a szemcseppet.

Ma délután megyünk csípőszűrésre,és én is ma megyek 6 hetes vizsgálatra!
Remélem mindkét helyen rendben lesznek a vizsgálatok eredményei.
Szoptatás alatt lehet gyógyszerrel védekezni???

még jövök később.
Ani

Kép
ani983
 
 


Sziasztok.

Mi is megvagyunk, csak sosincs időm reagálni a témákra. Ráhel jól van, bár voltak/vannak nyűgös időszakok nálunk is.
Judysz szerintem ne aggódj a tápi adag miatt, Ráhelnek már a 2-3 hónapos adagot kell adnom, ami 150ml vízbe 5 kanál táp,mert a kevesebb adagtól két óra után üvöltött az éhségtől. Én úgy gondolom mindig annyit eszik amennyit akar. Van amikor marad az üveg alján 30-50ml táp. Ráhel 1 hónap alatt hízott majdnem 2 kg-t. Majd lemozogja, én nem aggódom emiatt. Akárki akármit mondd, én nem hagyom üvölteni a gyereket,ha éhes,mert elhízik....
Hasfájósság:szerintem adhatod neki akkor is amikor nem annyira a hasa miatt sír.

Szó volt az oltásokról. Én kérdeztem a doki, ő azt mondta a rotára,hogy ő se veszi meg az unokáinak,mert szerinte drága,és "felesleges". Ha annyira kiszáradna az ember a hányástól és a hasmenéstől, akkor bemegy 3-4 napra a kórházba és helyre hozzák, de 36ezer forintot felesleges rá kiadni.

Bcg: nekünk csak egy kis csomó van.
Tabletta: nekem azt mondta a nőgyógyász,hogy a tabletta elapasztja a tejet vagy belemegy a tejcsibe. úgyhogy nekem még nem írt fel,majd ha már nem szoptatok.
Bár úgy néz ki,hogy vissza akar térni a menszeszem, és tegnap már nem is jött "élvezhető" mennyiségű tejcsi, 2-3 szívás után üvöltött a mellemen :(
Én már nagyon várom a hozzátáplálást,mert már nekem van undorom a tápszertől.

Csípőszűrés: nekünk a doki azt mondta,hogy szép a Ráhel csípője,popsija. Majd a 2 hónapos státusz vizsgálaton ad beutalót az ortopédiára. Itt ez a szokás. :shock:

Ma eléggé nyűgös napunk van, össze vissza eszik, változó mennyiséget. Semmit se tudok mellette csinálni :x

Kellemes napokat.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Köszönöm hogy írtatok!

Mi is jól vagyunk jó sokat alszik Jázmin. Mostanában viszont őrületbe kerget mert délután 5-6 körül eszik 7 után fürdés és 8-ig etetés és altatás,DE mostanában az esti etetést kihagyja, vagy csak 20-30 ml-t eszik és fél 4-ig fel sem kell. DE hát ő tudja. Utána viszont kel már 6kor.
Én is voltam még múlt héten 6 hetes kontrollon. Minden rendben. és azt mondta hogy lehetséges hogy fáj még a belső varratom.

Judisz: A mennyiségért ne aggodj. Én túlsúlyos vagyok és én is nagyon odafigyeltem és figyelek hogy a gyerekeim ne legyenek, de amikor a dokira hallgattam akkor 3-napig sírt a gyerek persze nem egyfolytában, csak kevés volt. Boginál volt úgy hogy 3-4 hónaposan 300-zat is megevett ső 1x volt hogy az esti 300 után még evett egyet. Szóval ilyenkor még nincs unalom evég, ha elég akkor úgy is kiköpi, utána meg ledolgozza.

HASFÁJÁS: Igen adhatod szerintem is a teát. Mi is a mecsek teát használjuk és jó. Nem minden nap kap és nem minden alkalommal, mert annyira nem hasfájós, de tápik között főleg ha fáj is a hasa kap egy kicsit inni. Mert tápi nem oltja a szomjat. Meg én szoptatom is mert attól jobb neki.

Ani: igen lehet antibabyt szedni, de nem mindegy hogy milyet. Ráadásul nekem már felírták de azóta sem szedem mert 8 ezer ft. Boginál még 4-5 ből kijött. Szóval amikor bementem 2 adag tápiért és az antibabiért akkor kijött egy 11 ezres számla. Amitől dobtam egy hátast. És ott is hagytam az antit. Bár előbb utóbb muszáj lesz.

Ekriszta: Nekem már el is ment a menzesem, de még mindig van az a 20-40 ml tejem. Pont arra jó hogy megindítsa a hasát amikor fáj. Olyankor annyira ficereg, és nyomja a "csokit" hogy majd kiesik a cici a szájából. Kép A csajok

Kép
Kép
kacsamama
 
 

 
 

köszönöm a megnyugtató sorokat, higyjétek el nem a gyerek kinézete miatt aggódom, hogy sokat eszik, hanem hogy ne okozzon neki gondot... szív, tüdő.... olyan kis cuki, és én is kövér vagyok, és nagyon boldog :d tényleg nem amiatt kérdeztem, csak nehogy kárt tegyek benne. Tegnap óta 150ml-t eszik és láss csodát visszakaptam a tündéri nyugodt gyerekemet. Én hülye... rá kéne már döbbennem, hogy akármilyen pici is, ő tudja h mi a jó neki. Hagyhatnám h ő irányítson, és így is fogok tenni...
köszönöm mindenkinek a megnyugtató sorokat.

Kép
Kép
judysz
 
 


kacsamama:most jöttem a 6 hetes kontrollról,és nekem az Azalia nevű gyógyszert írta fel a dokim ami kb.:2000.- a 28 darabos,tehát a 3 havi 6000.- szerintem.
nálam minden rendben.:D

Aisa csípője is tökéletes az orvos szerint.voltunk vizsgálaton.:D

Kép
ani983
 
 


Én is mutatok képeket Ráhelről :)

Kép

Kép

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Nálunk is minden okés, leszámítva a hidegfrontos időszakot, akkor kész K.O voltam, mert Panna nem volt hajlandó aludni csak kézben, meg állandóan cicin akart lenni. Na erre nem tudtam csinálni semmit tőle még kaját sem, így kitaláltam hogy veszek hordozókendőt, nem akarom állandóan abban tartani, de ha megint ilyen hülye időszak jön akkor inkább magamrakötöm a két kezem szabad, és tudom csinálni a dolgomat. Nektek van? Milyen tapasztalatotok van?

Esti nyűglődés nálunk is van 17-20ig. Most is nyekereg, de nem szoktam azonnal felvenni mert van h visszaalszik.
Eddig bealudt szopi után, most sétálok vele és úgy alszik el, de néha szopi közben is sikerül. Sőt most már egyre többet van fent.

Voltunk védőnőnél, 4660gramm és 53 cm (a kórházban elmérték az 59cm-t). 2hét alatt 1kg-t híztunk, 3580g-mal jöttünk haza. :D

Hétfőn ovis beíratkozás, Lili naon várja, én kíváncsi leszek h felveszik-e?

Na zárom soraim, Pannát fürdetni kell.

jó babázást

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


littlebaby:nekem van nandu kendőm,és pozitív tapasztalat!volt nekem is úgy hogy együtt főztünk az Aisával ! :D

Kép
ani983
 
 


Sziasztok!

Hát, én is legtöbbször csak odáig jutok, hogy olvasok, írni se időm, se energiám! Most is csak azért tudok jönni, mert Beni pár napot Sopronban van a szüleimnél!

Dorka rengeteget nyüglődik, így aztán semmit nem lehet csinálni mellette! Nekünk LANA kendőnk van, és mivel Benivel is kell foglalkoznom napközben, Dorka átlag 4-5 órát kendőben van egy nap, mert még az az egyetlen hely, ahol csöndben van! Sajna éjszaka is kelünk rengeteget, 2 óránként cicit kér, pedig abszolút nem éhes, csak szopizni akar, engem használ cuminak! :? A játszócumit utálja, totál megsértődik, ha a szájába merem nyomni!
Csak a nemalvás miatt kezdek már kicsit lemerülni! :(

Ma voltunk uh-on, minden oké volt, bár azt a dokinéni is megállapította, hogy nagyon sok levegőt nyel Dorci a szopival, mert tiszta bubis a hasa, így aztán nem csoda, hogy fáj neki! Sajna sem az Infacol, sem az Espumisan nem segített, most még lehet, hogy megpróbálkozunk a mecsek teával, bár Dorka anyatejcin kívül nem fogad el semmit!

Múlt héten nekem is megvolt a 6 hetes kontroll, minden oké! Én úgy tudom, hogy szopi alatt 2 tabletta szedhető, Azalia és Cerezette! Az utóbbiról nem sok jót hallottam!

Ekriszta nagyon édes Ráhel és Kacsamama nagyon jó a tesós kép!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Hát Csajok, ha hiszitek, ha nem... jön a gyerekem foga! Nyálzik, nyűgös (csak addig van nyugi, amíg szopik) és az ujjammal dörzsölgeti az ínyét. A védőnő azonban azt mondta, hogy a krémeket, csak 3 hónapos kortól lehet használni. Akkor mivel tudnám enyhíteni? Van valami "házi" praktika? Légyszi adjatok tanácsot!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


[quote="kacsamama"]S írta:kacsamamaziasztok!

CSAJOK egy kis aktivitást. Kedd van. 2 napja nem írt senki. Egyedül tartsam fent a topicot????



Idézet vége :) Hol vagytok lányok, asszonyok? :D

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Na ugye!!! másnak is feltűnik :(

Velünk minden rendben. Igazából annyit vagyunk csak bent amíg délután alszunk sokszor annyit sem. Délelött 8-9 körül kimegyünk és este 5-6 körül bejövünk, de ilyen jó időben miért ne. Jázmin nagyon jól alszik főleg kint. Ma nagyon jó gyerek volt egyáltalán nem volt nyűgös, bár most egy kicsit nehezen altattam el és kért cumit. Ami meglepő mert közel 2 hónap alatt 2x fogadta el a többi alkalommal öklendezett tőle. Nekünk is kifakadt a BCG bár nekünk már múlt hétvégén csak nem írtam. Ha valami igazán guszta akkor ez az. Mint egy órási pattanás, csak nem csak fehér hanem még egy kicsit zöldes is . :? Ja és mi is fordolódunk bár most még csak oldalra, de nagyon erős lesz Jázmin is. Hétfőn meg óvis beíratkozás már előre félek hogy lesz e hely nekik.

JA CSAJOK FIGYELEM, aki szeretné bölcsibe tenni a gyereket az már most írassa be mert nem lesz hely. Én már 2 hete beírattam Jázmint. Bogit is már múlt év tavaszán beírattam idén szeptembertől óviba (református) és nem vették fel. Szóval most mehetünk a beíratni az államiakba.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Én is megvagyok még. :) Bár a jövőben nem tudom, hogy mennyi időm lesz fórumoznom... Ferikém most gyógyult meg, ma volt először Bölcsiben. Nekem meg tornyosulnak a feladataim, munka, a suliba, ahova járok közeleg a vizsgaidőszak és a háztartásról még nem is beszéltem. :( De nem akarok panaszkodni, csak jelzem, hogy nem biztos, hogy sok szabad kapacitásom marad a jövőben. Ha valakinek lenne hozzám szoptatással kapcsolatos kérdése az a következő email címen tud elérni: nemesbetty@vipmail.hu (Az emailjeimet viszonylag rendszeresen nézegetem) :) :)

kittyna: A hinta jó hatással van az idegrendszer érésére, de az első néhány hónapban csak olyan hintát javasolnák, ami teljesen fekvő, mint egy kis kosár, vannak ilyenek. :) :) Nem tudom, hogy az a hinta, amit kaptatok mennyire dönthető, de ültetni már csak akkor szabad, ha már önállóan tudnak ülni (ez kb.8-10 hónapos kor), nehogy megterheljük a fejlődő gerincét.

littlebaby: A hordozó kendő szerintem is nagyon jó. A lana a legjobb minőségű, de az kicsit drága. A Carolino is jó lehet, vagy olyan, ami 100% pamut, de mielőtt megveszed érdemes lenne beszélned valakivel, aki ért a kendőkhöz, mert én csak egy fél napos gyors képzésen voltam ezzel kapcsolatban, úgyhogy nem érzem magam szakértőnek. De nálam okosabbak mondták, hogy az a jó, ha minél hosszabb. (Tovább jó, többféleképpen lehet felkötni.) Érdemes lenne esetleg megnézned, hogy van-e ott valami kendős tanfolyam, ahol megmutatják a kötéseket, mert én amikor Ferike kicsi volt internetről próbáltam megnézni a kötéseket és nem nagyon ment..

ani983: Igen, lehet csak progeszteron hormont tartalmazó fogamzásgátló tablettát szedni szoptatás alatt, de nem a legideálisabb, mert csökkenhet tőle az anyatej mennyisége.

zorróné: Fárasztó lehet a gyakori éjszakai szopi, de kitartás. :) 6 hetesen szokott lenni a szopizós piciknél növekedési ugrás, ami pár napig tart és ilyenkor nagyon gyakran szeretnének szopizni.
Én jól szopó babáknak nem szoktam ajánlani a teát hasfájásra, mert a szopi rovására mehet a dolog. Próbáljatok meg inkább sűrűbben büfizni szopi közben, vagy úgy szopizni, hogy a pici függőlegesen legyen. :)
babuci1
Gyula
 
 


én is jól eltűntem, de sűrűsödik az élet..
Jól vagyunk, azt leszámítva, hogy Apa lebetegedett.. elkapta a gyomorfájós vírust (láz, hasmenés..stb), ma már jobban van, remélem mi megússzuk..
Nekünk a bcg piros csípés szerű helye csak egy kicsit lett fehér, de remélem ez is "elég". Voltunk hétfőn ultrahangon, minden rendben. Jövő héten megyünk ortopédiára. Én is voltam kontrollon, velem is minden ok. Hanga továbbra is egy angyal, teljesen odáig vagyok érte! Jókat eszik, szeret levegőn aludni ő is és már egész sokat nézelődik, nagyon édes. De ami a legjobb, hogy kedden lett 6 hetes és azóta átalussza az éjszakát! Ma csak 6:45-kor kelt fel, pedig este 21:45-kor etettem utoljára!!!

Kittyna: gyógytornászként érintve érzem magamat a hinta kérdésben: egyetértek babucival (és nagyon örülök, hogy van ilyen védőnő, mert sokszor nem ez a hozzáállásuk..), hogy addig ne ültesd amíg nem tud egyedül! és ez minden másra is igaz (pl: járatás), hogy amit magától nem tud, azt nem jó erőltetni vele!

ekriszta, kacsamama nagyon édesek a lányok!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nalunk Oli egesz allo nap ebren van es ezert semmire nincs idom!
Ha alszik az csak a seta alatt van en meg akkor probalok valami hasznosat mukodni a lakasban es pihenni na azt aztan nem!
Voltunk DUblinban ellenorzesen, ekg es UH-volt, megneztek hany kg most 4,5kg egy honapja volt 3,2 mikor eljottunk a korhazbol. Ugyhogy meg voltak elegedve vele. Van meg egy kis lyuk a sziven a muteti varras mellett de szerintuk ez okes :?
Hat en nemtudom.
Ugyhogy ha Majusban megyunk haza akkor otthon is megnezetem az tuti! :wink:
Tegnap este olyan faradt volt az egesz napos utazastol, hogy este 11 kor evett majd reggel fel 6-kor!Olyan jo volt aludni!
De ez tuti veletlen volt es jodarabig nem ismetlodik meg :(

Nekem is van hordozokendom de nekem ilyen Babasling nevu amit csatolni kell. ABban nekem is egybol megnyugszik, de mivel eronletem nincs a toppon majd beszakad a hatam utana :D

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

Bocsánat hogy így eltűntem. Most már végre össze tudtam magam annyira szedni, hogy írni is tudjak ne csak olvasni.
Kicsi manómmal szerencsére minden rendben. Nagyon nyugodt és tündérikisbaba. Igazi mintababy asszem. Éjszaka 9 órát alszik, napközben 3-5 óránként kér enni. Rengeteget van ébren és sokat kell vele foglalkozn, de szerencsére ez állandó örömmel jár :D

Hát asszem most kicsit hosszú levelet fogok írni Nektek, de muszáj kiírnom magamból az elmúlt két és fél hónap fájdalmát....

Még a terhességem alatt történt egy hatalmas tragédia az életemben amiről akkor nem akartam írni Nektek, mert számomra is feldolgozhatatlan olt és most is az.

Édesanyámat a terhességem utolsó hónapjában elveszítettem. Egy szerdai napon bevitték a kórházba apukám este hazajött és másnap reggel apukám szólt hogy anyu az éjszaka elaludt és többé már nem kel fel. Hát ezt terhesen úgy hogy nagyon váruk már Majácskát szinte felfoghatatlan volt számomra... Onnantól kezdődött az igazi kálváriánk....

A temetésen nem akartam már terhes lenni, mert véletlenül sem akartam azt hogy a temetés napján keljen bemennem szülni és így anyut ne tudjam a végső útjára elkísérni.

Ígyamikor január legvégén jöttek jósló fájásaim azonnal bementem a kórházba, hogy hátha bent tartanak és felcsillant a remény, hogy hátha megszülhetem Maját. Sajnos mivel csak jóslóim voltak, így csak a kórházban tartottak bent. Hétfő este meg azt mondták, ha éjjel nem történik semmi akkor kedd reggel hazaküldenek. Így én elmndtam, hogy mi is történt velem másfél hete és hogy nagyon szeretném, ha azon a héten a lányom megszületne, hogy anyummal lehessek az utolsó útján. Az orvosok kedd reggel összeültek, megvizsgáltak és mivel szerencsémre egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam azt mondták, hogy így oxitocinnal megindítják a szülést. Szerda reggel megindult az infúzió a karomba hogy világra hozzam a gyemekem.

Sajnos nem úgy jöttek a fájások és nem tágultam, így délután (anyukám halála után pont 2 héttel) bevittek a műtőbe hogy császárral a világra hozzák a gyerekemet. Mint utólag kiderült semmiképp nem tudtam volna manót megszülni, ugyanis egy kereszt hasizom befeszítette a csöppségemet. Gyanítom, hogy ez a lelki fájdalomnak volt köszönhető. De végre meglett a lányom és a kezemben tarthattam.

Nagyon szörnyű volt a kórházban lenni. Maja már akkor is egy nagyon nyugodt kislány volt, de én lelkileg a padlón voltam. Anyu temetését édesapám és a bátyám intézte és már csak a kész tényeket tudtam meg, közben a szüleim barátai hívtak hogy sajnálják mi történt és hogy gratulálnak, de nagyon szörnyű volt elviseni ezeket a mondatokat ott akkor....

Szívem szerint végg bőgtem voltna a napokat, de ott a többi lány újdonsült anyuka előtt nem akartam.... Majácska besárgult így a szombati hazamenetelem kútba esett és ekkor asszem össze is törtem. De vasárnap már hazajöhettünk, alig tudtam elhinni.

Sajnos anyósomékkal nem olyan mostmár a viszonyom, hogy segítséget tudtam volna kérni, ők ugyanis nagyon haragudtak rám, hogy beindítattam a szülést valamint hogy felelőtlennek tartottak és tartanak hogy el akartam vinni magammal a lányomat a temetésre... Így miután hazajöttem a gyászoló apukámra számíthattam csak meg természetesen a férjemre....

Maja egy hetes volt amikor kivittem már az utcára (orvosi engedéllyel). Készültem anyukám temetésére és feléneketem azt a dalt ami anyukám kedvence volt és a lányomnak számt alatató dl eredetileg. Nagyon rossz érzés volt, hogy tudtam másnap ezt a dal az egész világ hallani fogja, míg anyukámra gondolunk. Másnap volt anyukám búcsúztatója ahol 160 ember mondott őszinte részvétet és gratulált Majához. Nagyon nehéz volt ez a nap. A lányom viszont remekül viselte még az ember tömeget is. Semmmi baja nem volt sőt hatalmasakat aludt a friss levegőn.

Túl voltunk a temetésen, majd jöttek szürke hétköznapok és én egyedül voltam itthon a lányommal, míg a férjem és apukám dolgozott. Nagyon szörnyű volt az egyedüllét...

Egyáltalán nem tudtam feldolgozni anyukám elvesztését.... Senkitől nem tudtam őszinte tanácsot kérni, mert igazán anyukám tanácsaira vágytam... Amit már soha nem kaphattam meg...

Teltek a napok, elintéztük apuval azt amit elkellet anyuval kapcsolatban. Sajnos továbbra sem tudtam feldolgozni anyu hiányát.

Közben meg kellett műteni a kutyusomat, kiderült hogy lépdaganatos volt és rossz indulatú volt.... De most már ő jól van hála az égnek...

Ne haragudjatok, hogy ezt így a nyakatokba zúdítottam. De valakiknek el kellett mondanom.... Emiatt nem írtam, vagy ha írtam elég zavarodott voltam asszem...

Viszont Maja gyönyörűen fejlődik, nagyon szépen növöget és hatalmas ugrásokat tesz a fejlődésekben.
Most már (ma két hónapos) etetésenként 200-250 ml-t eszik, éjjel 9 órát alszik ahogy írtam. Napközben olyan 1-3 órát alszik összesen a tbbit ébren tölt. Nagyon kíváncsi személyiség. Nézegeti a lábát ahogy mozog, nagyokat mosolyog ránk, már 2 méterről is követi a mozgásomat, már hanyatból hasra fordult, utánozza a mozdulataimat (mozdulatainkat), Sokat beszélget hozzánk és ha új helyre viszem, akkor látszik rajta hogy scanneli az információt és gyűjti a híeket.... :D

Hát ennyi történt eddig velünk.... Most már itt leszek és figyelek rátok is és aktív részesé válok a fórumnak ígérem!

Szép hétvégét! Mi most megyünk a Millenáris parkba!

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Viki: Nagyon sajnálom anyukádat és öszinte részvétem bár azt hiszem ilyenkor ezek csak üres közhelyek lehetnek. Hidd el tapasztalatból beszélek. Sajnos az én anyukám még azt sem láthatta hogy Bogival terhes vagyok. Szóval ebből a szempontból még szerencsés is vagy. Nekem is nagyon hiányzik főleg amikor kérdeznék valamit az én baba koromról de hát ez van. Csak azt tudom mondani hogy fel a fejjel és csak előre figyelj. Ezen csak az idő fog segíteni, de ugyanúgy fog fájni évek múltán is. Az én anyukám most már 4 éve halott, de ugyanúgy sírok a sírjánál amikor meglátogatjuk. Jázmin még nem mutattuk meg neki, de még kicsi is.

Egyébként anyósodékról nem mondok semmit. Nem értem miért kell mindenkinek mindenbe beleszólnia. Ez csak a te és a férjed döntése kell hogy legyen.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Drága Viki!!!!

fogadd őszinte részvétem... mi mást is írhatnék... :-( nagyon sajnálom. leljed vígaszod a Babádban, és kitartást!!!!!

Kép
Kép
judysz
 
 


Kedves Viki!
Őszinte részvétem! Ne foglalkozz azokkal akik nem értenek meg! Kapaszkodj a családodba, a Férjedbe, az Apukádba, és abba a pici lénybe akivel megáldott az Ég. Megértem a fájdalmadat, bár én még nem ismerem ezt az érzést, mint Kacsamama. Próbálj arra gondolni, hogy bár elengedtél az égbe egy szeretett személyt, de kaptál az égtől egy másikat. Szívből kívánom, hogy a kis Maja bearanyozza a napjaidat és segítsen túllépni a fájdamadon.
És úgy gondolom, hogy mindannyiunk nevében írhatom, hogy itt mi mindig meghallgatunk, és bármikor megoszthatod velünk minden örömödet és bánatodat. És amennyire tőlünk tellik, segítünk.

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Viki: őszinte részvétem, sok erőt és kitartást kívánok! Nagyon nehéz megszólalni a soraid után! Le a kalappal, hogy végig tudtál mindent csinálni, kívánok szebb jövőt és azt, hogy az idő valamelyest enyhítsen a fájdalmadon!
Megmondom őszintén a terhességem alatt nálunk is sajnos történt olyan esemény, amikor felmerült bennem, hogy anyum nem láthatja már a második unokáját, de aztán nálunk Istennek hála jóra fordultak a dolgok...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Viki:Őszinte részvétem. :( Én is sok erőt, kitartást és sok örömet kívánok a kis Majával. Idővel remélem, hogy anyosódék is átértékelik a dolgokat és rendeződik majd a helyzet köztetek. Jó, hogy apukádra és a férjedre tudsz számítani ebben a nehéz időben.

Mindenkinek! :)

Most olvasok egy nagyon jó könyvet, még egy régebbi témával kapcsolatban (napirend, altatás): Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás. Mindenkinek ajánlom, ha van egy kis időtök. :)
babuci1
Gyula
 
 


Viki: Tényleg nehéz megszólalni a soraid után.. Őszinte részvétem! Kitartás neked, kívánom, hogy a kis Maja sok-sok mosolya enyhítse a fájdalmadat!
Remélem jól telt a Millenáris parkban a séta! Arra felé laktok? Mi sem lakunk messze onnan, ha van kedves, sétálhatunk valamikor együtt!

mindenki: Hogy teltek a hétvégéitek?
Mi élveztük a jó időt, sokat voltunk a szabadban! Apa végre meggyógyult! Hanga olyan komolyan tud rám nézni, amitől teljesen elolvadok! Jó dolog az anyaság, sejtettem én, de hogy ennyire!! :-)

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nekünk is jól telnek a napjaink, bár (ez jó is és rossz is) Jázmin inkább napközben alszik hosszan és este marad a 4 óránkénti kelés. Jó mert napközben mindent megtudok csinálni és Bogira is marad időm, de este már 9 kor fekszem le hogy ne legyek mosott szar reggelre.
Ma voltam óviba beíratni Bogit. Hát nem sok jóval kecsegtetnek, de majd meglátjuk még júniusban.
Szerdán megyünk hasi és koponya UH-ra.
Mi is nagyon sokat vagyunk kint, azaz csak kint vagyunk. Reggel 9-10 körül kimegyünk ahogy már egy kicsit jobb az idő és csak ilyenkor jövünk be. Bogi bent alszik a szobájában de én és Jázmin még a délutáni alvást is kint aludjuk. Ő a babakocsijában én meg a hintaágyon.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a soraitokat! Nagyon jól estek! Kacsamama nagyon sajnálom, hogy anyud a terhességedet sem élhette meg. Csak sejteni tudom milyen rossz az az érzés.

Kittyna köszönöm szépen azt amit írtál. Örülök neki, hogy nem csak a férjem nyakába zúdíthatom az érzéseimet.

Zorróné őszintén örülök annak, hogy jól alakultak nálatok a dolgok és hogy anyukád megélhette a kicsid születését.

Grapefruit: Nem arra felé lakunk, csak apukám szólt, hogy ott majális lesz, így emiatt mentünk el oda sétálni és kicsit körülnézni :D

A hétvége nekünk is nagyon jól telt egész nap kint voltunk a szabadban :D Nagyon jóó érzés volt ott lenni és nem bent a lakásban.

Nektek a születéskor nem csináltak hasi és koponya UH-ot? Mindannyian mondjátok, hogy mentek ilyen UH-ra engem azaz meg minket nagyon nem küldenek el ilyenre. Tény nekünk egy napos volt Maja mikor megcsinálták ezt a vizsgálatot.

Megkaptuk ma a 2 hónapos oltásokat. Az eredmény hogy akkor tök jól viselte most viszont csak a hasamon marad nyugton a gyerek.... Totál készek vagyunk már. Nem tudom mit tegyek szegényemmel folyamatosan sír... :-( ŰDe remélem holnap már jobb lesz szegénykémnek (remélem inkább a front miatt van szarul és nem elkapott valamit...)

Jajj tényleg a télen beszélgettünk találkozóról de nem jött akkor össze. Mit szólnátok, ha valamikor mostanában találkoznánk? Lassan minden babó volt van a friss levegőn, akár egy liheti kempingezés a manókkal?

Szép dèlutánt! (Amennyire lehet ilyen "csodás" időben)

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Viki: Nálunk nem csináltak a kórházban ilyen vizsgálatot. Különben nem küldenek maguktól a dokik inkább csak akkor ha szólsz neki. Nálunk legalább is leszarja és Boginál is majdnem mindegyikről lekéstem mert mire megtudtam hogy kell addigra már késő volt.

Találkozó jó ötlet, de ha már jó idő van és ne gond akkor ne plázába menjünk hanem tényleg valahova zöldbe város, vagy népligetbe. Nagyon jó lenne, és a gyerekek is tudnának játszani, már akinek van nagyobb is.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Viki! Végig bőgtem a soraidat! Iszonyatosan sajnálom ami történt! Meríts nagy erőt Majából.

Mi is jól vagyunk, csak kevés az időm netezni, mert Kristóf sokat fent van és ilyenkor igényli törődést. Olyan tündéri. Mi is sokat sétálunk, mindenki dicséri is Kristóf színét, nagyon jól fogja őt a nap.(persze nem napoztatom)Imádjuk a jó időt!

A múlt héten elkezdtük használni neki az infacolt, mert nagyon fájt neki a pocija és már nem bírtam nézni ahogy szenved. De segít!!!

A találkozót összehozhatjuk, de én most egy két hétig nem tudok eljutni sehova mert nem lesz autóm. De utána benne vagyok!mILYEN Vicces lesz a sok babakocsis:)
Na most megyek és amikor tudok jövök és írok.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Kacsamama: Nekem a dokival nagy szerencsém van, mert egy 70 éves idős bácsi akin látszik, hogy imádja a szakmáját. Ő maga többször nézett aján csípő működést aztán mondta hogy a tornát csináljam tovább és minden rendben. Tény ő látta ugye a zárójelentést, így valószínű ezért nem küld újra ilyen vizsgálatokra....

Remélem tényleg nem azért mert elfelejtették :D

Szóval én most nagyon ki szeretnék törni má és nagyon szeretnélek Titeket látni, így mit szóltok hogyha egy három hét múlvai dátumot kitűznénk a találkozóra és mondjuk a Városligetet néznénk ki ott is esetleg az Anonymus szobrot mondjuk (vagy valami más helyet :D)
Addigra Pöcöknek is lesz kocsija ha minden igaz :D

Kinek mi a véleménye erről? :-)

Jajj kpzeljétek tegnap ettől a gyönyörű időtől úgy néz ki Majának fájt a feje. Szegényt úgy sajnálam. Folyamatosan kereste a sötéte hogy enyhítse a fájdalmát. Úgy sajnáltam. Szegénykém az anyját örökölte ebből a szempontból :-(

Hűha én nem tudok röviden írni úgy látom :D

Szép napot kívánok!

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Szijjjasztok!

Örömmel olvastam a találkozóról, tök szuper lenne....
mi ma voltunk 6 hetes kontrolon, mindent rendben találtak.
Azt mondták fekete lesz a babó szeme... nah mondom az érdekes, senki sincs a családban, és én azt hittem az még majd más színű lesz.
de ez legyen a legnagyobb bajunk:D
egy hős volt Ruben, 2x kellett le-fel öltöztetni, és szó nélkül tűrte.
a hízása miatt megint aggódom, pedig azt mondják ok minden. De most megint 400-t hízott egy hét alatt, már 4840grammot mértek
azért én este még a saját mérlegemen lemérem... hátha kevesebb :d:D
nagyon várom az infókat a találkozóról...
pussssz mindenkinek

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Mi ma megkaptuk a kéthónapos kötelező oltásokat. Volt ordítás....!!! Azóta elég nyűgös a kicsim, és a doktor néni szerint az éjszaka lehet még rosszabb lesz :( Hát majd meglátjuk. Mindn esetre váltottam ki Germicid kúpot, mert akár egy kis láza is lehet.

Lehet, hogy megint hülyyeséget csináltam... brokkoli volt a pizzámon.... ez fe fogja fújni a babót?

Irigykedem a találkozó miatt. Mi 100km-re lakunk Bp-től, szóval biztos, hogy nem leszünk ott. De azért nagyon szorítok, hogy összejöjjön!

Kellemes délutánt!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Ja és a doktor néni 58 cm-t és 5250g-ot mért!!! :D Nagyon megdícsért minket! :D

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


A találkozó nagyon jó ötlet! Én is benne vagyok és a szabad levegős verzióra szavazok!

Judysz: bár én is első babás vagyok, szerintem ne aggódj a hízás miatt! Hanga össze-vissza hízott eddig, volt hogy 180g-t, volt, hogy 390g-t, a lényeg, hogy ne fogyjon le! :-)

Kittyna: szegény Jancsika, már előre félek az oltástól, lassan nekünk is kell menni.. :-(

Tegnap lettünk hét hetesek, rohan az idő! 4280g-t mértem. A kislányom még mindig egy angyal! Már csak 5x eszik egy nap, de így is sokat eszik!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Szasztok!

Végülis teljesen nyugis éjszakánk volt. Csak a hasfájás zavart meg minket egy kicsit, de aztán 10kor hasra tettem le és aludt a kisfiam 1ig; aztán 4kor keltünk megint, de akkor már nem akart hason aludni, de a hátán még aludt fél 8ig. Akkor fel kelt Apa, kivitte és én még 10ig aludtam! Bibibííí :D

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!!

Na tök jó és mégis tök jó napunk volt. Voltunk tegnap hasi és koponya UH-n. aranyos volt a doki néni. Mondta hogy hogy vetkőztessem le. Mondom pelenkát is vegyem le? Mondta hogy azt nem kockáztatja meg. Aztán elkezdte vizsgálni, és még mindig, és még mindig, NA mondom itt már lesz valami. Sajnos igazam lett. Vese tágulata van-amit elvileg ki nő- és meg van nagyobbodva a petefészke, amire azt mondta hogy fél felnőtt méret. De azt mondta hogy az is rendbe jöhet szóval ide is vissza lettünk hívva fél éves kontrollra, ahogy az ortopédiára is.

Ahhoz képest hogy Jázmin jobb apgarral született mint Bogi, de mindenhova vissza hívnak kontrollra.

A találkozóval kapcsolatban. Nem tudom ki nézte az időjárás előrejelzést, mert a 15 napos és a 30 napos is azt mondja hogy majdnem végig esik. Szóval két napot kéne kijelölni hogy ha az egyiken esik akkor legyen egy alternatíva.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!
Bár mi nem leszünk ott a találkozón, Kacsamama javaslatát kibővíteném azzal, hogy legyen egy esőnapi helyszín is, és legyen egy valaki aki tudja koordinálni az egész találkozót, és mindenkivel tudja tartani a kapcsolatot.

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok.

Gyors bejelentkezés.
Mi jól vagyunk, Ráhel szépen fejlődik, majd kedden megyünk a 2hós oltásra meg vizsgálatra.
Találkozó: én is benne vagyok,hogy találkozzunk,de én azt javasolnám,hogy egy kicsit még várni kellene vele,mert annyira még nincs jó idő,hogy a szabadba etessük meg pelenkázzuk őket, és hideg a föld a pokrócon ülve (szerintem).
Május vége vagy június eleje szerintem alkalmasabb lenne.
Vidékiek (és külhoniak akik esetleg haza látogatnak :) ): Ha előre tudjátok,hogy mikor van a találkozó,akkor ti is tudtok úgy szervezni,hogy eltudjatok jönni,illetve,ha előre tudjátok,hogy Pesten van dolgotok, akkor tudjuk úgy szervezni,hogy ti is ott legyetek. Na ezt most jól megfogalmaztam :)

Kellemes napokat.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Nagyon, nagyon fáradt vagyok! És iszonyatosan feszült... Érez más is ilyet? Vagy csak én vagyok türelmetlen?
Olyan jó baba a kisfiam, és mégis, ha jönnek a nyűgös napok estére majd szét robbanok. Pedig biztos, hogy kettőnk közül neki a rosszabb. Csak még nem tudja elmondani, hogy mi bántja. És ilyenkor olyan lelkiismertfurdalásom van.

Kellemes estét, nyugodt éjszakát Mindenkinek!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!

Nem vesztünk el, csak ki vagyok eléggé. Sajnos nálunk dúl a testvérféltékenység és nehezen viselem. Hál istennek a féltékenység nem Pannára irányul hanem rám, de azért nagyon nehéz. Hisztizik durván, rúgdos engem, elzavar csak apa kell neki. Állítólag 6hónap és elmúlik, nagyon remélem, bár addig sem tudom hogy bírom majd ki. :cry: De még mindig jobb h engem "bánt" mint ha Pannát akarná eltávolítani. :roll:

Találkozóba is benne vagyok, szerintem is kinti program legyen de olyan alternatívával, hogy a szopit is meg lehessen oldani, bár én nem vagyok szégyenlős, ill. hordozókendővel megoldható de talán nem mindenkinek van.

Szerdán voltunk 1 hós ellenőrzésen, 4650gramm Panna és 53cm.
Bcg alig piros bár kis göb van a helyén, még alakulhat bár Lilimnek így maradt és 2.szor is megkaptuk az oltást.
Apropó oltás!! Én az ajánlott oltások közül a Menningococcus és a Pneumococcus elleni oltást adatom be, mást nem. Se rotát se barihimlőt nem. Nálunk a gyermekorvos nem is ajánlja őket.

Sokat sétálunk és játszóterezünk, élvezem a napsütést és h végre ki tudok mozdulni, remélem nem lesz rossz idő.

Zárom soraim, mindenkinek jó babázást!! És nyugodt éjszakákat.

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Hááát mostanában megint nagy a csend... :D

Mi ma nem sétáltunk, mert őrűlt szél fújt egész nap. De autóztunk :) Voltunk az anyukáméknál és az anyósomnál is.
Ma jó napja volt a kisfiamnak. Sokat gügyögött. Ahogy figyelgetem egyre tudatosabb a nevetése, ahogy ránk néz. Olyan aranyos, amikor teli szájjal rám nevet, hogy össze-vissza tudnám puszilni. :D Általában meg is teszem :D

Kellemes estét, nyugodt éjszakát!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!

Csak röviden, mert elég zombi vagyok, kezdek kilenni az éjszakai 6x kelésektől... :cry:

Littlebaby: sajnos nálunk ugyanez a helyzet testvérféltékenység ügyben! Beni verekedős és agresszív lett! Csak nálunk Apát bántja, engem nem és Dorkát is szerencsére békén hagyja! Próbálok vele sokat foglalkozni, de sajna a nem alvás miatt én sem vagyok éppen a türelem szobra! :?

Azzal biztatom magam, hogy ez is csak átmeneti időszak és elmúlik! Addig meg igyekszem neki programokat csinálni a Nagyikkal, vagy Dorkát próbálom 1-2 órára a Nagyikra hagyni és akkor csak Benivel tudok foglalkozni!

Kittyna: én is ki tudok készülni teljesen amikor Dorka csak üvölt, üvölt és üvölt... :( De ilyenkor is eszembe jut a varázsszó: ELMÚLIK!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Na hali. Hát mostanra már én is zombi lettem és kikészültem a héttől. Hétfőn óvi beiratkozás. Nem kecsegtettek túl jóval. Sajnos :( Kedden hasi és koponya UH. ahol mondták hogy vese tágulata van Jázminnak és hogy megnagyobbodott a petefészke. Fél év múlva kontroll. Pénteken téglát rakodtunk konténerbe mert fog majd kelleni, és ettől a k****a széltől úgy megfáztam hogy haza érve is csak remegtem. Jó forró fürdő és még mindig remegtem. Pulcsi tréning gatya és még mindig csak remegtem. Este megmértem a lázamat 39,6. :shock: Na mondom akkor most aspirin c. Egész este vagy fáztam vagy izzadtam mint a nem is tudom mi. Szóval jó volt. Ehhez jött a mérhetettlen izomláz. Ma meg radiátor csere. Szóval kész.Remélem vége lesz ennek az időnek.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kacsamama:remelem hamar meggyogyulsz!!!Teglapakolas?En mar attol elfaradtam, ahogy olvasom :lol:

Viki:Nagyon sajnalom amin at kellett menned, en igazan megertem milyen erzes egy tragedia mikor az ember a legerzekenyebb allapotban van! :(

Nalunk tovabbra is tart a nem alszunk nappal es az ejszaka is eszunk musor!Most megyunk setalni, csinalok minden nap egy egy mokas fotot Olirol :lol:

Felrakom oket nektek is! :wink: Kép Piroska es a farkas.

Kép

Kép
valijja
 
 


Kép Olivia Gagarin.

Kép

Kép
valijja
 
 


Kép :)

Kép

Kép
valijja
 
 


sziasztok!!

Jó szar időnk van. Most már jöhetne huzamosabb ideig jó idő. Jobban vagyok. tegnap már "csak" 38,5 fok volt a lázam. Ráadásul úgy hogy a radiátor csere miatt 20 fokban aludtunk. Ma még hátra volt 2 radiátor meg feltölteni vízzel ls csak délután 1-re lett kész az ürge. Bogi meg már 11 kor ki volt és át akartuk vinni anyósomékhoz, már csak azért is mert a bútorok is össze-vissza voltak. Erre anyós elintézett annyival hogy ő most főz és nem ér rá. Na szép. Az esténk katasztrófális. Óránként váltogatták egymást a gyerekek. Bogit úgy beöltöztettem a fűtés hiány miatt hogy hajnalban át kellett öltöztetni. Én sem voltam még a helyzet magaslatán. Reggel meg mesélte a férjem, hogy Bogi közölte az éjjel hogy: ANYA HANGOSAN ALSZIK. Hát végülis lehet így is mondani.
Jázmin már ránk mosolyog, szépen oldalra fordul, eszik rendesen. Holnap 2 hós státusz és oltás.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


csajok most nem foghatjátok a jó időre!!!!!!!!!!! gyertek.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


kacsamama jobbulást!!!

VAllija, hát te mekkora fazon vagy... oltáriak ezek a képek :-))) nagyon cukik.
Mi jól vagyunk szerencsére, és minden a legnagyobb rendben. Szerdán megyek nőgyógyihoz. Van vkinek véleménye a spirálról? meg hogy milyen az? nem okoz gondot? jó-e?
találkozót alig várom...

cuppcuruppp

Kép
Kép
judysz
 
 


Kép Ruben 5 hetesen

Kép
Kép
judysz
 
 


Kép Anya és Kiffffia

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk meg a 2 hós státuszról. Megkapta Jázmin mind a két oltását és 58 cm és 5640 g. Szóval 1 hónap alatt további 2 cm és 740 g. Szépen nő.

Spirál: Jó is és rossz is. Anyósom terhes lett vele. A nagy lány keresztanyánál viszont nagyon bejött. Kényelmes. Én is sokat gondolkodtam rajta és még mindig gondolkodom. Talán olcsóbb és hosszabb távú mint az antibaby.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Találkozó: szerintem az, ha mondjuk júniusra előre kitűtünk egy napot, amikorra talán a messzebb lakók is csatlakozni tudnak, nem zárja ki, hogy amikor már Pöcöknek is van autója, akkor találkozzunk egyszer a közelebbi jövőben is. Ha nincs olyan nagyon meleg, akkor nem leszünk kint egész nap, de pár órára már szerintem ki lehet menni.

Littlebaby, Zorróné sajnálom a tesóféltékenységet, kitartás!

Kacsamama jobbulást! Nem semmi, nálatok aztán mindig zajlik az élet! :-)

Vali nagyon jók a képek, én is láttam annak a nőnek a képeit, aki ezeket elkezdte, gondoltam is, hogy csinálok Hangáról, de elhessegettem, de most meghoztad a kedvem! :-)

Judysz Ruden is nagyon édes, nagyon komolyan néz!

Mi is megvagyunk még, nem fújt el minket a szél. Én is teljesen elolvadok a kislányomtól, sokat mosolyog már és nagyon figyelget.
Hétvégén voltunk vele Dobogókőn kirándulni, nagyon élvezte, végig aludt. Felállítottam neki a járókát, nagyon tetszik neki, fél óra-órát is képes nézelődni benne csendben, de azt is szigorúan hason.:-) Csak úgy szeret lenni, de így már olyan erős a háta, hogy sokáig van nagyon alkartámaszban! Le se merem írni, de éjjel alszik, úgyhogy én kipihent vagyok, csak ez a rohadt szél ne fújna..

Kép
grapefruit
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: