A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Vadvirág!
Őszinte részvétem!KépKép
Szilvi
manoca

Vadvirág,őszinte részvétem nektek!
Dork@
dorikacska

Vadvirág!

Fogadd tőlünk is őszine részvétünket!

Zizi
debyand

Vadvirág!

Őszinte részvétünk Nektek!

Rita
trus

Vadvirag!
Oszinte reszvetem.
Tundi
misike

Vadvirág!
Mi is osztozunk a fájdalmatokban, ismeretlenül isKép

Márti
márti

Vadvirág!

Őszinte részvétem...Kép

Erika

KépKép
herika

Vadvirág!
Mi történt???? Összeszorult szívvel veled együtt sírok és mást nem tudok írni, csak azt, hogy Isten vígasztaljon meg titeket! Hiszem, hogy Márk már Vele van!
Szeretettel:
Mimóza
Ui: köszönjük, hogy gondoltál ránk és írtál ebben a szörnyű helyzetben is...
mimóza

Vadvirág Kép
Őszinte részvétünk. Nagyon sokat gondolunk rátok, hogy valahogyan is, de fel tudjátok dolgozni ezt a szörnyűséget. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág!

Őszinte részvétemKép
Potyogtak a könnyeim amikor olvastam azt az egy mondatot amit írtál, annyira sajnálom...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Öszinte részvétem az egész családnak, ez nagyon szomorú!!!
Én már régota olvaslak benneteket, úgy érzem kissé ismerlek is titeket...
Nekem most születtek meg a drága lányaim, november 3.-án, császárral: Eszter 2600 Hanna 2550 g-al.
Nagyon boldog friss anyuka vagyok, nagyon fáradt is persze...
Itt sok hasznos dolgot olvasok, remélem én is tudok valamit hozzátenni:-)

ERika
eriska

Szia Erika!
Üdv a topikban. Kép
Gratulálok a lányokhoz! KépKép
Fénykép nincs róluk?

Eri
simones

Vadvirág! Délután olvastam a beírást, azóta a hatása alatt vagyok! Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani, a szavak nem fejezik ki, amit érzek és gondolok. Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni, mert olyan szívesen segítenék, de béna , zsibbadt és tehetetlen vagyok! Hiszem, hogy nem volt véletlen, hogy mindannyian sokat kaptunk tőle, ezalatt a rövidke élete alatt. Erősebb volt sokunknál. Kívánom, hogy fel tudjátok dolgozni, hogy nincs veletek, és kívánom, hogy higgyjétek, hogy létezik ő, ha nem is veletek! Vadvirág, köszönjük, hogy rajtad keresztül mi is ismerhettük őt, és fájdalmadban is veled vagyunk! Claire
claire

Szia Simones!

Nagyon sok képem van, szivesen feltenném, de nem tudom, hogy hogyan kell. Segítesz?
eriska

Eriska! Kép
Itt lehet bejelentkezni. Ha kell itt tudsz regisztrálni is, akár ugyanezen a néven is.
https://www.babanet.hu/album/main.php?login=1
Ott pedig már tudsz albumot létrehozni, karbantartani. Képeket feltölteni, még elforgatni is tudja a képet, ha kell. Kép Feliratot is készíthetsz. Kép
Jó munkát hozzá, és időt is. Kép
Ja és már hárman vagyunk Erikák.Kép

Eri
simones

Eriska!
Most vettem észre a profilodban már van is kép. KépNagyon aranyosak. KépKép
Lehet tudni, hogy egy- vagy kétpetéjűek?

Eri
simones

Eriska! Gratulálok a lányokhoz! Ha két lányunk lett volna (a párom viszont Noémi párti volt), én is javasoltam ezt a két nevet, de végül Eszter és Ádám lett! Hogy születtek a lányok?
Claire
claire

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget a képekhez, majd próbálkozom
az albummal is.
A lányaimról sajnos nem tudni, hogy egy vagy kétpetéjűek-e. Annyit mondott a doki, hogy valószínűleg kétpetéjűek, mert két burokban voltak...én nagyon különbözőeknek látom, de hát még csak két hetesek vagyunk!
Tudod, Claire, a férjem szerette volna, az egy fiú egy lány felállást, de most nagyon büszke a két lányára:-)
A mi családunkban, elöfordultak már az ikerek, így
kaptam én is ezt az "édes terhes örökséget". Mivel ők az első babáim, eléggé feszült vagyok, nem tudom, mit csinálok jól-rosszul..Idegesít, ha nem eszik az adgajukat...Szóval, nem gondoltam volna, hogy ennyire aggódós anyuka leszek!!!!
Pedig a terheségem alatt, abszolút nyugodt és boldog voltam,nem is volt semmi problémám.
36 +4 napig voltak a pocimban, aztán azért születtek császárral, mert elkezdettromlani a májfunkciós értékem ( álítólag nyomták a májamat, így epe pangás alakult ki), Hanna pedig faros volt, így a doki a császár mellett döntött.
Most egy hete vagyunk itthon, és azóta szépen gyarapodnak és tejcsi is van:-)
Ti, mit tudtok, hogy hogyan lehet biztosra eldönteni, ezt egy ill. kétpetéjű dolgot??

Nem ismerem a Vadvirág történetét. hogyan történhetett ez meg?

Eriska
eriska

Eriska!
GRATULÁLOK a babákhoz!

Sziasztok!
Mindenkinek és akiket nem ismerek azoknak is nagyon szépen köszönjük a sorait.

Megnyugtatásul, hogy nektek is elfogadhatóbb legyen:

Márk a születésekor keresztbe fordult és miközben jött kifelé, tolta maga előtt könyökével a köldökzsinórt.

Tudjátok, rossz lett a szívhang, irány a műtő.
Mikor kiemelték, már halott volt, és ez az állapot fél órán át tartott.

Tehát az oxigénhiányos állapot rettenetesen sokáig állt fennt ahhoz képest, hogy jó esteben is max. 3-4 perc az, amig nem érik maradandó károsodások az agyat.

Márknál min. 6-féle egyenként is nagyon súlyos, visszafordíthatatlan probléma alakult ki ennek következtében.

Nektek csak két dologról beszéltem, arról hogy nem tudott nyelni és hogy nem tud lélegezni egyedül.

A többit már le sem mertem írni, nehogy túl lehangoljalak benneteket, stb.

Szóval nem bírta tovább a szervezete, de ezt már említettem régebben nektek, hogy lehet így lesz egyszer...

Múlthét csürötökön bevittük a SOTE-re, ahol jól ismerik kezdetektől azzal, hogy segítsenek neki legalább abban, hogy megtanuljon nyelni.

Ugyanis már nem tudtuk szondán át adni a sűrűbb ételeket, mint pl. banános tejberizspép, stb.

Ott kivizsgálták, akkor még állapota változatlan volt az elmúlt 4 hónaphoz képest.

Úgy volt, hogy ezen a héten hétfőn átviszik a Szabadság-hegyre, mert nekik van egy speciális nyeletési technikájuk, amivel megtudták volna tanítani nyelni esetlegesen.

A Szabadság-hegyen rosszul lett, így visszaszállították a SOTE-re, ahol szerdán hajnalban összeomlott a keringése, megszűnt a légzése és már nem lehetett megmenteni.

Szerintünk jobb így neki, mert megszabadult a testétől, amely megbéklyózta őt és az eltelt 4 hónap alatt csupa-csupa kínt és szenvedést okozott neki.

Ha életben marad, ez várt volna rá hosszú-hosszú éveken át, az állandó szenvedés, fájdalom egyetlen cseppnyi öröm nélkül.

Így pedig szabadon szárnyal, boldog lehet ismét. Kép

(Pénteken kell bemennünk hozzá...)

Vadvirág
Vendég

KEdves VAdvirág!

Én őszinte csodálattal olvasom mindig a soraidat, mert egy olyan mély kiegyensúlyozottság, bölcsesség és életszeretet árad felőled, hogy az szerintem nagyon ritka a világban. Kívánom, hogy meg tudjátok gyászolni Márkot és hogy boldogságban neveljétek fel gyerekeiteket.
ZSófi
szzsofia

Vadvirág!
Du már olvastam soraid,egész nap nem tudtam szabadulni tőle!Márk Angyal lett,aki végig vigyázni fog rátok,és ott lesz veletek minden piilanatban!
dorikacska

Vadvirág! Te vagy a legcsodálatosabb anya.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy személyesen is ismerhetlek.Kép
linato

Drága VadvirágKép
Nagyon nagy tisztelettel gondolok Rátok és kis Hősötökre MárkocskáraKép Egész nap nem tudtam szabadulni a szomorú ténytől de én is úgy éreztem ez túl sok Neki, fantasztikus kis Harcos Ő aki köztünk marad és mindannyian büszkék lehetünk a küzdelméreKépKép Sok-sok erőt, Szeretetet kivánok Nektek, hogy átvészeljétek ezt a nagyon nehéz időszakot de tudjátok, Ő fentröl vigyáz Rátok és remélem mielöbb küld majd Valakit közénkKépKépKép

Puszi:Doris
doris

EriskaKép
Én is szivből Gratulálok Nektek és üdvözöllek körünkbenKépKép Nagyon szépek a babák és óriásiakKépKép Kitartás az első hetekhezKép

PUszi:Doris
doris

Vadvirág!
Fél óra...iszonyú sok... Ezek szerint minden egyes nap ajándék volt eddig és nagy csoda! Bármennyire beteg volt Márk, azért biztos érezte azt a nagy szeretetet és gondoskodást, ami körülvette őt otthon. Kitartást kívánok neked is és a gyerekeknek is minden percben amikor csak hiányozni fog. Péntekre is sok erőt!

Eriska!
Helyesek a kislányaid és szép neveket választottatok! Még egy pár hónapig tarts ki, utána már könnyebb lesz. Van segítséged? Ne idegeskedj, olyan nagyon nem lehet elrontani a dolgot! Ha bizonytalan vagy valamiben esetleg kérdezz meg minket, hátha van valami jó ötletünk! Általában szokott lenni! Kép Ha nem eszik meg az adagjukat majd megeszik a következő szoptatáskor, vagy holnap.

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Kedves Vadvirág !
Én csak most olvatam ami veletek történt és nem igazán tudok mit irni!
Ezért csak azt szeretném mondani hogy nagyon irigylem a kitartásod hogy igy tisztán feltudod fogni ami veletek történt és hogy nincs benned keserüség és nem tudom hasonló esetben tudnák e igy beszélni róla!
ezért csak annyit szeretnék hogy öszinte részvétem és hogy Márk biztossan egy gyönyörü kis angyal lett!
gabi
gabi32

Kedves Vadvirág! Mindig tudtam, hogy tiszta fejű, erős nő vagy, amióta olvaslak, de ez felül múlja elképzeléseimet! Jó lehet a gyerekeidnek, egy ilyen nagy, bölcs, biztonságos, kiegyensúlyozott, igazán hittel élő anya mellett felnőni!
Claire
claire

Eriska! a férfiakkal ez gyakran megesik, hát még majd, amikor az ujjuk körül csavargatják a kedves papátKép!
Nehéz egyértelműen eldönteni, hogy 1vagy 2 petéjűek, kivéve, ha fiú-lány, illetve ha vmi feltűnő (örökletes) különbség van rajtuk. Pl: egyik kék szemű, másik barna, vagy különböző vércsoport, stb. Amúgy csak részletes genetikai vizsgálattal lehet eldönteni, de ezt úgy tudom, csak nagyon indokolt esetben csinálják meg!
Szép hosszú ideig hordtad őket, főként első terhességre! Fektettek?
Claire
claire

Kedves Vadvirág!

Őszinte részvétem!
Megkönnyeztem a soraidat, amit Márkról írtál.
És Szsófi szavai, mintha az én gondolataim lennének veled kapcsolatban.

Dandy
dandy

Eriska! Gratulálok a lányokhoz.Kép
linato

Vadvirág!
Őszinte részvétem nektek! Szörnyű dolog ami történt, de igazad van, most már nem szenved szegényke és ez nagyon fontos. Péntekre sok erőt kívánok!
Üdv
Marcsi
zsobu

Kedves Vadvirág! Fogadd őszinte részvétemet! Sajnos ennél többet, bölcsebbet nem tudok írni. Tényleg nagyon erős nő vagy, az utolsó hozzászólásodat végigsírtam. Adjon Neked és családodnak erőt és egészséget a Jóisten!

Lányok, hónapokkal ezelőtt írtam utoljára ide. Azóta nagy változások vannak: szept. 30-án megszülettek a fiaink 2340 és 2360 grammal, teljesen egészségesen, császárral.
Itt van az albumuk: http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=7348

Eriska,gratulálok a babákhoz! Látom, csak pár nap van a babáink közt. Én pont a császár napján töltöttem a 36 hetet. Nekem is epepangásom volt, már a 34. héten elkezdtem viszketni, aztán elhúztuk még két hétig nagy nehezen, de akkor már elviselhetetlen volt a viszketés és a vérnyomásom is felment.
Neked milyen tüneteid voltak?

Üdv mindenkinek!
eszter28

EszterKép
Szivből gratulálunk Nektek és nagyon sok Boldogságot kivánunkKépKép Nagyon gyönyörűek a fiúk és mennyire különbözőekKépKép A jellemük is eltérő? Hogy birtad az első heteket? Gyere gyakrabban ha tudszKépKép Olyan jó ilyen örömteli hireketolvasniKép Nagyon szép súlyuk lettKépKép

Lányok:
Két napja ezt az sms-t kaptam Kirritől:
"Egy baba lesz, nagyon úgy néz ki. Romlik a Pici flowja.Ma egész nap bőgtem"

Ezek szerint még mindig él az a Pici akiről már hetekkel ezelött lemondtak és már a 31. héten járnak...nem is tudok mit irniKép
Sajnos semmi másra nem válaszolt, igy nem tudom mi van Velük pontosan...

doris

MarcsiKép
Köszönöm szépen a naptárat, szép ajándék készül majd belőleKép
Egy kérdésem lenne bárkihez:Ti mivel fűzitek össze, vagy miként oldjátok meg, hogy naptárként funkcionáljon és lehessen forgatni, lapozni?
Bocsi az off-értKép

ClaireKép
Talán Te emlitetted korábban...ha mégsem akkor bicsi, hogy van egy olyan tel.számod ahol konkrétan korababák úsztatásával foglalkoznak? Engem is érdekelneKép

doris

Sziasztok!

Doris! Spirállal!!!!! Kép

Eriska, Eszter28! Gratulálok!!!

Krisztina
k78

SziasztokKép

EriskaKép

Üdv ittKépKép
nagyon szépek a lányaid, gartulálok hozzájuk!!
Remélem gyakran benézel majd - és mesélsz róluk sokat!! KépKép

Eszter Kép
Neked is gartulálok Kép

Érdekelne egyébként, hogy ez az epe probléma milyen tüneteket produkált nálatok..
Mert nálam is a vérkép rosszab máj értékeket hozott ki, de a doki azt mondta még egyenlőre nem vészes...

DorisKép

nagyon sokat gondolok Kirriékre, nagyon nehéz lehet most Neki!!
tudom, hogy nem akarod SMS-ekkel bombázni, de ha mégis írsz neki, írd meg légyszi, hogy sokan aggódunk értük és szorítunk Nekik - ha segíteni nem is tudunk ilyen messziről.
Amúgy hogy vagytok? Milyenek a téli napok?

puszi:
Rita
33+2
trus

LányokKép
Nem birtam tovább és felhivtam KirritKépKép Képzeljétek!!! Már egy hete felkerültek a SOTE I-re és infúziókat kapnak és Tőlük is megkérdezték, hogy miként döntenek (tudjátok, nálunk is volt ilyen kérdés, hogy vegyék-e ki mindkét babát akkor élve vagy a kicsi rovására hagyják még növekedni a nagyot)és Ők úgy döntöttek, hogy hagyják bent a nagyot, mert úgy legalább biztosan lehet egy gyerekük...KépKép Már a 31. hétben járnak és csak csendben jegyzem meg, hogy rossz ugyan a Kicsi baba flow-ja de még élKépKép A nagy babóval semmi gond, szépen gyarapszikKép Jaj, én annyira reménykedem, hogy az a Pici babóca be tudja bizonyitani, hogy igenis élni akarKépKép Drukkoljunk nagyonKép

RitaKép
Köszi kérdésed, nagyon szp itt a tél csak borzasztó hideg, de ez otthon is igy vanKép Babáknak az overál mellé vennünk kellett téli babakocsizsákot is amibe bele tudom Őket ültetni és szerencsére igy jó meleg a lábacskájuk is a séta végéreKépKép Nagyon édesek, cserfesek és hát az ácsorgással bizony oda a nyugalmunk mert folyton árgus szemekkel kell figyelnem Gerit mert még potyog a Drágám Lilcsike meg folyton állni szeretneKépKépKépDrukkolok, hogy még minimum 2 hetet húzzatok kiKépKép

doris

KrisztiKép
Csak veszek sima spirált, kulukasztgatom a papirlapkat és összefűzöm? Na, ez nekem eszembe sem jutott...Kép KösziKép

doris

Eszter!
GRATULÁLOK a babákhoz!

Linato!
Én is nagyon örülök, hogy ismerhetlek személyesen is. Kép

Még egyszer köszönöm szépen hogy a babák születésekor bejöttél hozzánk a kórházba, ott voltál azokban a nehéz pillanatokban és erőt adtál.

És igazán hálás vagyok, hogy most az utolsó héten is velünk voltál és lélekben segítettél nekünk...

A többieknek is köszönök mindent. Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Őszinte részvétem nektek!
Nem tudok mit írni, a többiek már leírtak mindent. Csodállak az erődért!

zit
zit

Sziasztok!
Tegnap óta, csak most tudtam a géphez közelíteni,
adnak a lányaim feladatot rendesen:-)
Tegnap este egészen fél 2-ig katasztrófális volt, senki nem aludt, a gyerekek folyton sírtak, hiába szoptattam meg( és szépen ettek) éhesek mradtak..
Végül, miután már mindent kipróbáltunk, cicim üres volt, tápszert kaptak, amitől rendesen bealudtak.
nem tudom jól döntöttem-e, de akkor úgy éreztem nincs más megoldás...Hogy lehet ezt jól csinálni?
Reggelre már anny tejem volt, hogy Hanna 100-at, Eszter meg 80-at szopizott.
Az igaz, hogy este kevesebb tejet termel az ember cicije?
Szinte elfelejtettem, hogy köszönjük a gratulációkat! A lányok jól fogadták:-)
Claire!
Végül is ez a egypetéjű kétpetéjű dolog nekem nem is olyan lényeges, csak a rokonok meg ismerősök, folyton ezzel zargatnak és már nem is tudom, hogy hogyan magyarázkodjak. ők nem hiszik el, hogy ezt nem egyszerű eldönteni.

Trus, Eszter!
Engem a 34.héttől biztonságból befektettk (a Kútvölgyiben ez a szokás, az ikresekkel), akkor vette észre a doki, hogy elkezdett ez az érték emelkedni. Elkezdtem diétázni, amit a helyi dietetikus állított össze. még a borzalmas Mira vizet is megittam. Végül is a diéta nem segített, szépen kúszott fölfele az eredmény ( Ja, mindennap vért vettek...)Egyébként én az egészből semmit se éreztem, még a bőröm se viszketett, jobban voltam, mint valaha.
A műtét november 2.hetére, volt tervezve, mert a dokim, nem vállalta, hogy hüvelyi úton szüljek. (Hanna faros volt, meg első szülés)
Mivel, a diéta nem segített, a doki előre hozta a műtét időpontját.
Eszter, nagyon helyesek vagytok!!!!!!!Gratulálunk!
Te, hol szültél? Milyen érzés volt a műtét? És , a legfontosabb, hogy megy a szoptatás?
Na, most egy levegővételre sikerült kisregényt írnom.
Üdv mindenkinek.

erika
eriska

Doris! ez inkább vizi fejlesztés, ő nem viszi vízalá, meg ilyenek, ha jól tudom! Lehet, hogy ajánl vmi aloés cuccot is, mert abban is járatos, és nagyobb gyerekeknek mindig ajánl ilyesmit, nem tudom az aprókkal hogy van. Mindegy, hivatkozzatok rám, ha ilyen kell vkinek, azt meg tudom hozni! van elvileg emilje is, de nem válaszolt nekem, amikor írtam legutóbb. Kormos Zsuzsa 0630-203-59-80.
Eri! Úszás: Somogyi Kriszta: 0630-921-52-09, Somogyi Kata. 0620-9640-876. Szintén hivatkozhatsz rám!
Eszter! Nagyon helyes, formás darabok! Akkor most leszervezitek Eriska lányaival a dupla iker esküvőt? Kép
Erika! A rokonoknak: aki nem hiszi, járjon utána...Kép Az a csúcs, hogy tőlem meg néha megkérdezik, hogy 1petéjűek-e? Érted, a fiú-lány páros! Kép
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Ezt nézzétek...!!!Kép

Most készült.

Vadvirág
Vendég

GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez jobbkor nem is történhetett volna!
eriska

Szia Vadvirág!

Most olvastam én is végig a történteket.Kép Az egyik szemem sír a másik nevet KépKép. Részvétem és egyben gratulálok is, a Márkocskában lévő kis léleknek lesz
új helye!Kép.
Nagyon sok erőt kívánok!
Yabu
yabu

VadvirágKépKépKépMárkocska Lelke itt maradt és tovább él egy apró kis testecske bennedKépKépKép Tudtam, hogy igy leszKép Márk nagyon szeret TiteketKépKépKép

doris

Ó, ezért érdemes volt bekapcsolni a gépet!!!!!!!
Hatalmas Gratula Vadvirág!!! Kép

Krisztina
k78

Vadvirág!

Éreztem!Kép
Nincsenek véletlenek...KépKép

Erika

KépKép
herika

Vadvirág! Őszinte részvétem. Csodálom, hogy ilyen erős vagy.
ikeranya

Vadvirág! A két csíkhoz pedig gratula, csak még most olvastam, mi történ Márkkal és teljesen a hatása alatt vagyok.
ikeranya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: