[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2005. nyári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sajnos nincs időm visszaolvasni, így csak bejelentkezés erejéig.. Kép
Remélem jól vagytok!!
Mi kellemesen jól vagyunk Kép
Képzeljétek, már én is émelygek is és furcsán kavarog néha a fejem, ... aztán rájöttem, hogy elfelejtettem bevenni az Elevitet... Úgyhogy "megegyeztem" magammal, hogy nem kell a hányinger és gyorsan bevettem a gyogyit. Ezért nem voltam eddig egyszer sem rosszul.

Szerintetek 4D-s UH-ra mennyivel kell előbb időpontot kérni? Én is szeretnék menni a 12. héten, az nekünk karácsonykor lesz... Mikor kérjek időpontot? S a Praxisban Győrfynél volt már vki? Mik a tapasztalatok?

Puszi mindenkinek!

Vanda*
5+6 vagy mi is Kép

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok,

Már a 12. héten is érdemes 4D Uhra menni? Én későbbre terveztem, de nem is rossz ötlet.

Én a 12 héten szeretném tudni, hogy nincs-e betegsége, de azt is a 4Dvel jobban meg tudják állapitani?

Johanna
9.10 héten (nem tudom)

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Jaj elfelejtettem....

hallottatok a Baba Zene CDről? Mi a véleményetek. Mert én mindenképpen sokat szeretnék vele és neki zenélni, még a pociban is. A hangom (ének) az borzalmas, arra nem annyira akarom ránevelni, nehogy még valami rosszat tanuljon meg. De mivel tudom, hgoy a zene nagyon fontos, igy lehet, hogy jó lenne a BABAZENE? vagy ez is csak egy ügyes üzleti fogás?

J.

Kép
Kép
johanna1975
 
 

 
 

Johanna Kép
Gratulálok a manócskád mesebeli történetéhez Kép
Babazenét még nem hallottam, de gyanítom, hogy ha egy kellemes komolyzenét játszol le, az felér vele. Szerintem amit a mama szívesen hallgat, vmilyen szinten a baba is szívesen hallgatja. Amúgy biztosan vmi lassú, andalító instrumentális zene lehet ez a 'babazene', így aztán szerintem bármilyen ilyen cd megteszi. Én nem adnék pénzt érte, ha csak tényleg nem olyan nagy 'wasistdas'.

Vanda*

Vanda

Kép
vanda
 
 


Vanda,

Ha utána olvasnék tuti tudnám, hogy neked az első bubuskád lesz?
Bocs de nem tud az ember mindent visszaolvasni, de ha most megtudom, akkor azt már nem felejtem el.

Babazene: állítólag a babák és mamák és szakértők bevonásával készült valami kifejezetten babák számára boldogitó zene. Nyilván nagyon sok baba felnött nélküle, de ha valami klassz, azt szeretném neki megadni... Próbálok majd valahol belehallgatni...

J.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia VandaKép
Láttalak a ...ma megint megjött babásai között is, és azt hittem elpártoltál!!!

Tényleg ez a 12. heti UH nem is rossz 5let. Szerintem minden további nélkül be lehet jelentkezni, és úgy gondolom, hogy már érdemes is időpontot kérni, mert annyira televannak.

Üdv,
MJ-Móni
5+5
mj__móni
 
 


Mj_Móni és Johanna!

Nagyon köszi, hogy válaszoltatok, kicsit megnyugodtam, de azért nem bánnám, ha mégsem fájna.

Az én környezetemben is 4-5 friss terhes van, úgyhogy lehet, hogy tényleg van valami a levegőben:-)

A 4d-s ultrahangot hol javasoljátok megcsináltatni? Találtam 1-2 helyet, de fogalmam sincs, hogy melyik hely a legjobb, és mennyibe kerülnek. Mondjuk nekem még van pár hetem addig, de azért érdekel...

Johanna: Én mindig annyira meghatódom, amikor ilyen csodás történeteket hallok!

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Ezt most találtam
http://baba.lap.hu/
itt a 3D/4D alatt megtaláljátok a rendelőket (Budapesten) és az egyik irja, hogy 10-12. héten érdemes már elmenni.

MJ-Móni
5+5
mj__móni
 
 


Ugyanitt nézelődtem én is (baba.lap.hu), csak jó lenne, ha személyes jó tapasztalatok alapján tudnék elmenni valahova, az mégiscsak más. Hallottam olyan helyről korábban (csak sajnos nem tudom pontosan, hogy hol történt), ahol teljesen lekezelték az embert. Nem szeretném átélni ezt, úgyis annyira ki vagyunk szolgáltatva az orvosoknak.

de azért nagyon köszi Mj_Móni!

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Szóval: felhivtam a 4D UHt és mondták, hogy ott még nem annyira élvezetes a dolog, tehát ott még a sima UHt javasolják... Tehát maga a MOMos caj beszélt le róla.

Rita: köszi, de tényleg annyira vicces.Hogy azt mondtuk a kedvesemmel, hogy akkor kezdjük el a barkácsolást és hátha összejön mondjuk egy év múlva. Erre mit ad isten első héten összejött. Közben meg barátnőim évek óta próbálkoznak, akiknek mindig rendben volt minden. Szerintem minden lelkiekben dől el....

Ti hogy gondoljátok?
J.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia mamik!

Johanna!
Szerintem ez a babazene a szokásos lehúzós történet. Mondjuk azt hallotam én is, hogy amit sürűn halgatsz terhesen azt később is szeretni fogja a béby, sőt megnyugszik tőlle. De nekem ne akarják előírni, hogy mi legyen az! Kép Jó én kicsit más zenei világban élek, mint általában, de nekem agyamra menne a nyugis pimpili, és attól a kölök is csak ideges lenne akkor! Kép
A gyerekgyártáshoz: Éppen nekünk is csak távlati terv volt, de ha már itt van! Egye fenyő Kép Igazságszerint én még toltam volna, a párom már nem annyira, de olyan sok retenetet olvasok itt, hogy hányan szenvednek mert sehogy nem jön össze nekik. Gondoltam ha már ilyen marhanagy szerencsém van, vágjunk bele Kép Bár szerintem még elég 'ződ' vagyok anyának, de majd kialakul.

Ez a 'túll'szaporodás már úgyis kicsit ráfér a magyar népre, ideje belehúznunk! Kép Attól viszont tartok egy kicsit, hogy sok a fiú, a barátnőm jánya most ment bölcsibe 4 kissrác van még a csoportba rajta kívül. Az öreg népi babona meg úgy tartja, hogy háború elött van sok fiú gyermek. Remélem ez csak abba a bölcsibe jellemző!

Lenocs!
Megtaláltad a konyhát? Kép Tök jó, hogy otthon lehetsz. Most hogy egy hetet "lógtam" hát, el tudnám viselni! Kép De sajna nekem muszály lessz dolgoznom még egy jópár hónapig.

Voltam a védönéninél is. A telefonban kedvesebbnek tűnt. Na sebaj, majd nevelgetem! Kép
Végül is nincs baj vele, kicsit meglepődtem, hogy ő jön családlátogatni, nemsokára. Hát a tengerimalacoknak biztos nem örül majd Kép De ők előbb itt voltak! Kép

krimo

Kép
krimo
 
 


Helloka,

Köszi Krimo a babazenés hozzászólást. Mert én is igy gondoltam kb... Szerintem is mindegy mit hallgat, csak olyan legyen, amit anyuci szivesen hallgat vele és együtt élvezik. Ez a lényeg. Nem az, hogy mit irnak elő... Én azt szeretném, hogy olyan jó fej legyen, mint az apja és anyja... Tehát akkor nem fogok ráerőltetni mindenféle szart... Lehet, hogy ez erős volt....

Családlátogatni?? lehet, hogy nálunk is felbukkan maj a védőnéni?? meg akarja nézni a körülményeket vagy minek??


Hú, hát ez a háborús remélem csak babona tényleg, nagyon beszartam miatta... mert hát sok rosszat jósolnak és ide szülnk mi kicsi babát??? Rettegek néha a gondolattól is hogy merre mehet még el a világ...

J.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok,

Hat egy jo par napja nem voltam a netenmert el voltam utazva.
Sombaton este voltam a dokinal es minden rendben talalt. A baba 60 mm es a kis feje 2mm, nagyon sokat mozgolodig es a ferjem aszt monta hogy bisztos boxolo lesz anyit mozgatja a kis kezet.
Lenne egy kerdesem , en meg most sem kaptam semien fele vitamint vagy kalciumot, ez normalis?
A hetem viszamegyek es megkerdem tole nem e felejtete el.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem anyira no a hasam egyik naprol a masikra de meghizni meg nem hisztam csak 2 kg 3 honap alat( a doki szerint enyit kel hizni)

Udv. mindenkinek
Betty
(12+6)
gomboc
 
 


Szia Gomboc,

hat szerintem eléggé fura, hgoy nem kaptál semmilyen vitamint, mert nekem még a terhesség elött akarták javasolni az Elevitet... Szóval ez furi... De elvileg anyáink is mindenféle elevit és társai nélkül hordtak ki minket.. Szóval ne csüggedj.

Örülj, hogy nem hízol.. ez szuper... Ne parázz ezen... A lényeg, hogy a baba szépen növekszik a többi az már mellékes.. összesen 7 és 14 kg között szoktak hizni a kismamák állítólag. szóval majd a 20. hét körül utoléred magad.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Tegnap dokinál voltam este, nem jutottam a géphez, úgyhogy a táblázatot megint nem tudtam alakítgatni.

Tegnap azt mondta a dokim, hogy hátrahajló a méhem, és sokat kell hason feküdnöm, egész konkrétan még két hétig dolgozhatok, aztán 5 hétig éjjel-nappal hason kell feküdnöm, mert ha a saját súlyától nem fordul előre, akkor altatásban kell előretolni, ami akár vetélést is okozhat. Elég nehéz elképzelni, hogy öt hétig hasalnom kell...

Így most felborult az összes tervünk arra nézve, hogy kinek mikor mondjuk el a dolgot. Elkezdek kajákat lefagyasztani, hogy ne kelljen főzőcskézni. Plusz számítógéphez sem fogok tudni ülni - szóval lelkiekben készítsétek magatokat a táblázat készítésének átvételére Kép.

Másnak nem volt ezzel gondja?


Láttam 4D ultrahangos felvételt egy 16 hetes babáról, nagyon ijesztő volt, teljesen gnómnak nézett ki szegényke, ráadásul úgy tűnt, mintha a fele hiányozna... Szóval szerintem csak akkor csináltassatok, ha a baba már jó nagy, különben még megijedtek tőle, és mindenféle nem létező fejlődési rendellenességeket fedeztek fel rajta..

Mzx-Móni (7+3)

Kép

Kép
mzx
 
 


Nem volt erős ne aggódj! Kép Szerintem is ami neked jó az a babának is, báár nekem néha jólesne egy cigi Kép Szóval normál körülmények közt ami neked jó vagy finom az neki is, és slussz Kép Én persze már azt régen is állítottam, ha valamit úgy ennék (minden terhesség nélkül!) akkor fix , hogy szüksége van a szervezetemnek valami cuccra ami abban a kajában van. Az ember meg csak röhög rajtam, de szerintem ez így van és kész Kép
Aztmondta ide telefonál mielőtt jön, mármint a védőnő, különben meg nehezen is jutna be, mert csengőnk az nincs! Kép Biztos a körülményekre kiváncsi, aztmondja a barátném, vigyázzak mert be ír minden hülyeséget. Na suvickolhatom fényesre a lakást Kép
A babona miatt ne aggodj azért Kép Én egész gyerek koromban attól tartottam, hogy 2000 ben világvége lessz, de nem lett Kép
krimo

Kép
krimo
 
 


Betty!
Valóban a 12 hétig 2-3 kg hízás az optimális.
Én az Elevitet már 2 hónapja szedem.Te azt sem szedted?
Szerintem a kálcium most már nagyon fontos lenne a csontozat miatt.Védőnéninél voltál már?


Krimo!
Én úgy tudom, hogy többször is ki fog menni hozzátok a védőnő.Szerintem egyrészt megnézi a körülményket, másrászt Te is kérdezhetsz tőle többmindent ami érdekel.Kép

Johanna!
Végül is hogy döntöttél a 4D ultrahanggal kapcsolatban?
Én is tipródok rajta, hogy menjünk e a 13-14 hét körül vagy majd csak a 16-17 hét körül.

Judyt
6+6

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Betty!

Egyél sok gyümit, abból baj nem lehet! Kép

Mzx Móni!

Húha! Ez nem semmi hallod! Mi a fenét lehet 5 hétig hasonfekve csinálni? Szerezz be egy pár könyvet! Kép Persze ha azt mondta volna, hogy ad mellé egy beutalót Hawaiira, és csak a hátadat akarja barnán látni, jobban hangzott volna! Kép

Kép
krimo
 
 


Johanna, szerintem egyértelműen nagyon fontosak a lelkiek. Én azt tapasztaltam, hogy aki görcsösen akarja a babát, annak nehezen jön össze. A kiegyensúlyozottság a lényeg. Egyébként mi is csak egy év múlva akartunk gyereket, de annyira örülünk neki, hogy itt van már velünk!

Gombóc: Igaz, hogy én még csak a 7. hét végén vagyok, de még nekem sem adott a doki semmilyen vitamint. Ettől függetlenül én elkezdtem szedni a Maternát és mellette folsavat, biztos, ami biztos. Különben én is arra gondoltam, hogy elfelejtett szólni róla.

Egyébként Ti hol fogtok szülni? Van valaki a SOTE II.-ről?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Judit,

Én azt hiszem majd csak később megyek az UHra, mármint a 4Dre.... Ráér majd mikor már tényleg több dolog látszik. engem csak a fejlődési rendellenességek érdekelnek.

Ti csak eleviet szedtek vagy valamit még mellé? Folsav, magneB6 vagy ilyesmi?

Kéne külön kálcium?

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Hat nalam egy kicsit nehezebb a hejzet. En nem magyarorszagon elek es ezert nem tudom itt miljen vitaminokat szoktak adni, epp ezert fogom megkerdezni a dokit hogy lasam mit mond.
Ami a vedonot ileti nalunk oljan nincs csak hazi orvos van akihez kel meni.

Betty
(12+6)
gomboc
 
 


Sziasztok, jelentem meglett a konyha és isteni sajtleves készült benneKép

Mzx!
Azt hallottam, hogy hason kell sokat feküdni, de hogy 5 hétig? És mi lesz a melleiddel? Valahl olvastam, hogy sima manuális vizsgálattal a nőgyogyi ki tudja emelni. Altatva azért furcsa... De ne parázz, 5 hét hasonfekvéstől még a hátad is előrejöhet. Azért sajnállak.

Ma olyan a hasam, mint egy kő. Nem fáj, csak van és határozottan nagynak érzem. Olyan furcsa...

vitamin:
Bár én szedek (inkább szedegetek), de azt gondolom, hogy egy egészséges gyerek simán meg fog születni normális táplálkozás mellett vitamin nélkül.

Nekem még jó, mert azt sem tudom, merre van a védőnő. 12. hétig se vérvételek, se pisi, se kiskönyv. Ami mondjuk jó, mert egyszer már kiállították potyára.

Nemek aránya:
Simán bevállalok még néhány lányt, hogy megnyugodjatok. Konkrétan mi határozottan lányra koncentráltunk megint.Lányomnál bejött, remélem most is. Azért a fiút is hazavisszük.
lenocs
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam teljesen visszaolvasgatni, csak úgy átfutottam a hozzászólásokat, de azért néhány dologra reagálok:

Lenocs, nem Urbán, hanem talán Urning vagy valami ilyesmi, és ő a másik szonográfus, váltva a B.K-val. Egy nagyon kedves, mosolygós néni.

Gomboc, ne aggódj, hogy még nem híztál, az én dokim szerint 20. hétig nem is kéne semmit, Petrával mikor 15 hetesen közöltem, hogy 1,5 kilót híztam (nagy büszkén), csúnyán nézett rám (persze viccesen, de azt mondt, ilyenkor még nem kell).

Mzx-Móni, hasonalvás nálam is van, Petránál is mondta és most is, de csak annyit, hogy aludjak hason, hogy segítsek a méhemnek a kiemelkedésben. Persze nekem mindig tök lelkifurdalásom van, mert este hason alszom el, aztán éjszaka ha felszínesen felébredek, vagy hajnalban Petrára, már oldalt vagy hanyat találom magam, és persze így nem tudom, hogy mennyit voltam hason. Persze Petránál is így volt, aztán szépen ki is emelkedett a 12. hétre (akkor már hanyatfekve is éreztem a hasamon a dudort).

Na megyek pihenni, sziasztok!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Sziasztok

Ez a mai idáig a legrosszabb napomKép. Hajnal óta fáj a fejem, és baromira eldurvultak a rosszulléteimKép. Már többször is voltam hányniKép.

Mj-Móni
Köszi, valszeg ki fogom próbálni.

Babazene: osztom az előttem szólók véleményét. Az ember azt hallgassa, amit szeret, ami jól esik. És valóban, ezt a baba is szeretni fogja.

4d uh: A fiammal 23 hetesen voltam először, és addigra már nagyon szép, igazi baba formája volt. Tizenpárhetesen még szerintem is inkább kicsit ufószerűekKép.

Védőnő: én is totál ki voltam akadva anno, hogy mit akar nálunk, amig meg nem születik a babó. De úgy tudom, hogy ez elkerülhetetlen, állitólag kötelező kimenniük környezettanulmányra. Én egyszer beengedtem, és egy párszor lementem hozzá, hogy meglegyen a kellő számú pecsét a kiskönyvemben. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy ahol akkor laktunk, ott nagyon ellenszenves nőci volt a védőnő. Egyébként a baba születése után sem kötelező igényttartani a látogatásaira.

Vitamin: én is csak pár napja kezdtem el szedni az elevitet, remélem ez nem lesz gond.

Móni (Mzx)
Nekem is hétfőn megállapitotta a dokim, hogy hátrahajló a méhem. De nekem nem mondta ezt a hasonfekvést. Csak annyit, hogy lehet, hogy neki kell "visszatennie", de az is lehet, hogy csak tele van a hólyag és az nyomja hátra.

Lépek, mert már megint jön a rókakomaKép

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Lenocs, elkérhetem a sajtleves receptjét?

Hát igen, a mellem az probléma, mert nagyon érzékeny.. Lehet, hogy valami szivacsba bele kellene vájni két cickóformát, hogy ne nyomódjanak szegények Kép

Mindenkinek elkezdett nőni a melle már 7-8 hetesen? Az enyémen semmi változás nem látszik, pedig nem lennék szomorú, mert alapból igencsak aprócska...

Engem most küldött vérvételre a doki, pénteken megyek. Mennyi vért vesznek le ilyenkor? Remélem nem sokat, mert így is alig bírom összekaparni magam, hogy bármit csináljak.

mzx-Móni (7+3)

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok,

a vitaminra reagálva, én tul képpen 4hetes korunktól szedtem az Elevitet és most elfogyott és azt mondta a doki bácsi, hogy nem kell tovább erőltetni egyek sok gyümölcsöt.Nekem nagyon jól jött az elevitben lévő B6. a hányingeremet nagyon jól csillapította uh. ha másra nem is de erre jó volt. Kép
(11+6)
beus79
 
 


mzx-Móni!

Nekem 4 kémcső vért vettek le, de talán az egész nem lehetett több 1dl-nél. Szóval ne aggódj, ha leveszik, nem te leszel az, akinek utána adni kell Kép Kép Kép

akiren
(13+0)
akiren
 
 


Sziasztok,

Én 11 hetes vagyok és megyek 4D UHT-ra majd a Szent Istánba. Nekem tapasztaltabb barátnőim azt javasolták, hogy ne boltokba és plázákba menjünk, ha diagnosztikai céllal csináltatjuk, mert ilyen helyeken csak már nagyobb magazatokról készítenek úgymond "sztárképeket" (nem is mindig orvosok). Én azért jelentkeztem a SzI kórházba, mert ott tudom, hogy tapasztalt szakorvosok néznek majd meg. A 12 héten Down-t, nyitott hátgerincet és hasonlókat ellenőriznek.
Majd, ha túl leszünk a vizsgálaton mesélek.

Valamint megyek, majd vérvételre is ami szintén genetikai problémákat diagnosztizál 80%-os biztonsággal. Majd erről is beszámolok.

Azért megyek ilyen sok vizsgálatra, mert volt már egy embrió-elhalásom, amire azt mondták, hogy genetikai "hibás" volt és a természetes szelekciónak megfelelően halt el.
Hát elég ilyesztő volt és most szeretnék minden lehetőséget megragadni, hogy kiszürjük az esetleges problémákat, amik remélem nincsenek. Kép

Amúgy nem hiszem, hogy alapesetben mindekinek agyon kellene vizsgálatani a magzatát, csak akinek magasabb a kockázati szint. Pl: 30 év felett, családban előforduló betegségek, embrióelhalás...

Mindekinek egy kalappal, vigyázzatok magatokra!

Üdv: Vera
dudu
 
 


azon rötyögök itt magamban hogy ilyenkor mindig ugy eltünik mindenki. mondjuk én is csak nézek ki a fejemből mert mindjárt elalszom ;)
beus79
 
 


Johanna, én azt hallottam, hogy az Elevit mellé nem kell külön szedni a folsavat, mert van benne. Azt csak a Materna mellett kell szedni.

Én azért vagyok a vitaminszedés mellett, mert ki tudja, hogy a gyümölcs, amit megeszel, milyen és mennyi vitamint tartalmaz. Lehet, hogy nem is látott napot. Szerintem az is mellette szól, hogy mostmár lassan tél van, és nehezebb természetes úton megszerezni a vitaminokat.
Különben én megértek mindenkit, aki nem akar szedni, végülis állítólag jó nagyra nőnek a vitaminos babák :-)

A cicim nekem is már kb. 1 hete fáj, és jókorára meg is duzzadt, de szerintem ez alkati kérdés. Pl. Émelygek, fáradékony vagyok stb., de én még nem is hánytam :-)

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Johanna Kép
Igen, első babánkat várjuk, - bár már voltam egyszer terhes, csak missed ab-vel végződött a 11. héten... Ezért nehéz most, mert vagy beleélem magam, vagy nem foglalkozunk vele, de az előbbit nem szabad, az utóbbit pedig lehetetlen Kép Reménykedünk.. KépAkarjuk Őt és éreznie kell Kép
És Te első babádat várod?

MjMoni Kép
Jajj dehogy is pártolok el, csak több szálon futok Kép A megint megjött lányok babás topikját is szívesen követem, hiszen nagyon sokuknak végigszurkoltam a teherbeesésüket és babásodásukat. Sokukkal együtt kezdtünk és már van aki a második bébijével terhes Kép
Hogy vagytok?

Mzx Kép
Na akkor, nekem is hátrahajló méhem van. Mégpedig úgy, hogy független dokik UH alapján többször is mondták, - igaz volt olyan is, mikor kategórikusan kijelentettem, hogy milyen a méhem, majd az UH-s kérdőjeles szemekkel bámult rám, hogy miből gondolom ezt, mert ő nem látjra.. Erről ennyit. Mindenesetre valóban hátrahajló a méhem. Igen, sokat kell hason aludni, DE nem éjjel-nappal... Téged erre az orvosod kötelezett? Nekem annyit mondott a dokim, hogy gyakran aludjak hason (amit imádok, tehát nem lesz nehéz, utána nagy pocival meg úgyse lehet majd)- és ha a baba a saját súlyánál fogva nem igazán tudja előre emelni, akkor "rásegítenek kézzel" . Ez utóbbi gondolom baromi fájdalmas, és el nem tudom képzelni hogy csinálják. Az egészből azt akartam kihozni, hogy nekem emiatt nem kell táppénzre mennem, aktívan dolgozok, esténként hason alszok, ennyi. Az orvos a méh "előreemelését" is csak mint egy nagyon ritka beavatkozást említette nekem. Elgondolkoztam egyébként a leírtakon. Te hány hetes terhes vagy?

Krimo Kép
Szegény, máris megy a védőnő hozzátok.. Én bajban lennék, mert lakásátalakításban vagyunk Kép
Valóban sok fiú születik mostanság, remélem alaptalan a népi hiedelem.

Banyóci Kép
Nem irígyellek a napodért, - az Elevit segíteni fog! Emellé még MagneB6-ot is bevehetsz, hogy csillapítsa hányingered.

Dudu Kép
A Szent István kórházban mi a menet 4D-re? Kinél és hol lehet jelentkezni, mennyibe kerül és ilyesmi? Te kihez mész? Ha nem szeretnél nyilvánosan, írhatsz a profilomban lévő címre is. Megköszönném! Engem is sokkal jobban izgat, hogy mindene meglegyen, mi sem mozizni szeretnénk.

Vanda*
5+6

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok,

Vanda, és Mindenki
pont tegnap olvasgattam aggódó Anyukák kérdéseit, orvosi válaszokkal. Többek közt téma volt a több D-s UH is. Ott a Doki azt mondta, hogy nem gép, hanem szakember függő a vizsgálat eredménye, tehát 3/4D UH is lehet semmit mondó, míg a sima UH-on is mindent meg lehet mondani.
Ráadásul még igencsak furán néznek ki ilyenkor a Babák. Én is tervezek 4D-t, de csak a 30. héten. Addig minden UH sima lesz, és a Szent Imrében csináltatom a már fenetebb megnevezett Hölgynél.
Győrfi Mátyásnál voltam még Bencével. Ő csinálta a 24 hetes UH-ot (simaUH), amihez Vangelis zenét is felvett. Mindent nagyon elmagyarázott (még a nemét is "megmutatta") és akkor Ő volt a legprofibb a kórházban!!!! Tehát én is Hozzá fogok menni 30 hetesen. Őt biztosan ajánlom!!!!

Babazene: én megkaptam a CD-t. Mivel én amúgy is zenész vagyok, azt mondom (én is), kit mit szeret hallgatni (amitől Ti is megnyugszotok), az a Babának is tetszeni fog, mert ezt érzi Rajtatok is. Én holnap megyek zenekari próbára, így elég korán jut Zsebinek is az élményből...

Mircimama (11+6)
mircimama
 
 


Rita!

Na ne mondd már, hogy azt jobban elhiszed, hogy a vitamin bogyód látott vitamint!?
Nem néztétek multkor a tv-ben, hogy (jó nem terhes vit. tabik) De megvizsgáltak x fajtát aztán a felében sem az volt ami ráírva van...
Persze tudom, jól, hogy a spanyol narancs, se biztos, hogy a napfényes spanyolhonban termett, meg az sem fix, hogy nem valami génkezelt csoda.
Kellett nekünk ebbe a korba születni...

Beus!
Kikérem magamnak! Én nem aludtam! Kép Varratm egy nacit magamnak, eléggé el vagyok kámpicsorodva, ahogy ez kinéz Kép Brühühü, szia jó kis M-es méret. Azért kényelmes, na meg biztos jó lessz még 3 hónap múlvan is, kicsit elszaladt a ló, hasrészen Kép Kisérleti darab, asszem még úgyis kell egy pár Kép

Mzx Móni!
El tudom képzelni ahogy egy kifúrkált szivacsba alszol Kép Nekem csak a mellem fájt, de az nagyon, az ember meg büszke cefetül, hogy mekkorák lettek. És még hun van a vége... Én meg cipelhetem Kép

krimo

Kép
krimo
 
 


szia Krimo ne hari a feltételezésért;)

nekem is igen csak kellene már egy naci mert a régiek már szorítanak pociban, de sehogyan sem találok a terhes nacik még nagyok a rendesek meg már nem jók Kép pedig muszály lesz valamit csinálnom, hiszen nem járhatok tréningben Kép
varni még csak meg varrnám egy jobb pillanatomban csakhogy nem jó a gép.
maradnak a boltba mászkálások.
pusza
Beus
beus79
 
 


szia Krimo!

Nem azt mondtam, hogy jobb a vitamint szedni, mint enni a gyümölcsöt. Én személy szerint tényleg vitaminpárti vagyok, de emellet annyi vitamint próbálok gyümölcsből/zöldségből magamhoz venni, amennyit csak bírok. Amúgy a terhesség előtt még egy C-vitaminbogyót sem ettem, csakis a babáért csinálom, remélem jót teszek vele.

Egyetértek veled, rossz korban élünk :-( Az a baj, hogy manapság egy gyümölcs/zöldség mennyiségének, méretének növelése érdekében összevissza műtrágyáznak meg mindenféle olyan anyagot löknek bele, hogy szerintem jobb nem is belegondolni. Úgyhogy én is csak kiegészítésnek szedem a vitamint.

Mondjátok meg lécci, hogy mikor szokták csinálni a legelső vérvizsgálatot (nekem még nem szólt a dokim)?

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Szia,

hát mire a legelsőt? mert nekem amikor először elmentem hozzá hogy pozitív a tesztem akkor utánna elküldött nagy rutinra.
(11+6)
beus79
 
 


Hrk!

Mikor az elején a dokimnál voltam, akkor megírta a beutalókat vérvételre, vizeletre, EKG-ra és azt mondta, hogy mire a 12. heti UH-ra megyek, legyenek meg az eredmények. így a 10-11 héten elmentem.

Akiren
(13+0)
akiren
 
 


De nekem már meg van mindenem (kórházban dolgozom)
Hepatitis szűrés, toxoplasma, ebsteinbar meg minden amit csak ki bírtak találni egy kismamának
beus79
 
 


Szia Akiren,

látom a Péterfyben fogsz szülni. az apu ott dolgozik csak ő a konyhán.Kép én csak a izotóp labort ismerem ott (strummas vagyok) milyen ott a szülészet?

Beus
beus79
 
 


Vanda!

Igen, a dokim azt mondtam, hogy feküdnöm kell éjjel nappal, és óránként Wc-re menni hogy a hólyag se nyomja hátra. Lehet, hogy a hátrahajlásnak is vannak fokozatai, nem tudom. Az unokatesóm, akinek szintén hátrahajló, ugyanahhoz a dokihoz jár, őt nem fektette.

Egyébként 7+3 napos vagyok, szóval már növöget a méhem.

HRK, Farkasbogi! Adatokat kérek szépen a táblázathoz!

Johanna, mikor fogsz szűlni?

Állítólag a Two in one nevű kismamaruha bolt (lehet, hogy 2 in 1) a Lövőház utcában (A Mammut mellett) nagyon jó. Nagyon aranyos, nem kantáros, nem zsákszerű, illetve nem mellig húzott, aztán bokáig bővülő rémes ruhák vannak, hanem csinos rucik, pólók, nadrágok, szoknyák, amik nagyon jó bővülnek. Azt hiszem a neten is van valami a "kollekciójukról".

Erről jut eszembe, ma eljutottam oda, hogy egyetlen nardágot tudok magamon begombolni, úgyhogy így begombolatlanul, pulcsit hasamra húzva járok dolgozni. Kép Előbb utóbb eljön az a ciki helyzet, hogy leesik rólam a gatya..

Olyan rosszul voltam bent, hogy hazajöttem, úgyhogy aktualizáltam a táblázatot. Íme:

<pre>
azonosító név kor terh hét terh nap szülés ideje kórház baba neve korábbi babák
Bkriszta Kriszta 24 14,00 6,00 2005. május 12. Szt. Imre Ákos/Anna -
Minyu Edit 25 14,00 6,00 2005. május 12. Schöpf-Mérei Nándor/Gerda -
Inez Ági 41 13,00 4,00 2005. május 21. István ? -
Akiren Akiren 31 13,00 0,00 2005. május 25. Péterfy Dániel/ -
Gomboc Betty 27 12,00 6,00 2005. május 26. ? ? -
Pipocska Pipocska 30 12,00 6,00 2005. május 26. Szt. Imre ? -
Beus79 Beus 25 11,00 6,00 2005. június 2. Rókus Balázs/ -
Mircimama Mircimama 30 11,00 6,00 2005. június 2. Szt.István ? Bence, 2001.05.07
Dudu Vera - ? ? 2005. június ? ? -
Krimo Kriszta 34 11,00 1,00 2005. június 7. ? ? -
Hajni20 Hajni 20 11,00 1,00 2005. június 7. Győr ? -
Splendida Timi 28 10,00 0,00 2005. június 15. Szt. János ? -
Zsófi76 Zsófi - 9,00 4,00 2005. június 18. Rókus Bence/Viki -
Wica Éva 30 9,00 3,00 2005. június 19. Szt. István ? -
Tétényke Zsike 25 8,00 3,00 2005. június 19. Baross?? Ikrek??? Tétény/Zselyke -
Vanda72 Vanda72 32 9,00 0,00 2005. június 22. István ? -
Manóka Manóka - 9,00 0,00 2005. június 22. DEOEC ? Imre, 2003.12.30
Bgy Gyöngyi 29 8,00 6,00 2005. június 23. Erinville ? -
Bogárka75 Zsuzsi 29 8,00 5,00 2005. június 24. Szt. Imre ? Petra, 2003.06.27
Lenocs Lenocs - 8,00 4,00 2005. június 24-26. Szt. Imre ? kislány, 2000.
Ezvicc Judit 24 8,00 3,00 2005. június 26. Jahn Ferenc Attila/ -
Banyóci Brigi 25 8,00 0,00 2005. június 29. Kútvölgyi ? Gyurci, 2002.08.18
Tjuca Juca 26 7,00 5,00 2005. július 1. ? ? -
Gyike Györgyi 25 7,00 3,00 2005. július 3. Pécs ? -
Mzx Móni 1 29 7,00 3,00 2005. július 3. Szt. István ? -
Vikó Viki 28 7,00 0,00 2005. július 6. Bajcsy-Zsilinszky ? fiú, 1995.
Drika Drika 24 7,00 0,00 2005. július 6. ? ? -
Judyt Judyt 28 6,00 6,00 2005. július 7. Nyíregyháza Ikrek??? -
Ahimsa Judit - 6,00 6,00 2005. július 7. ? ? -
Moon Moon 27 6,00 1,00 2005. július 11. Tatabánya/Szt. Borbála Ákos/ -
Vanda Vanda 28 5,00 6,00 2005. július 14. ? ? -
Mj_Móni Móni 2 31 5,00 5,00 2005. július 15. Margit Dominik/Sophie-Ann Christopher, 2002.11.13
Johanna1975 Johanna 29 ? ? ? Szt. Imre sok-sok ötlet -
</pre>

Üdv!

Mzx-Móni (7+3)

Kép

Kép
mzx
 
 


Szia Rita!

Jól van, jól Kép csak van aki tényleg olyan vakon hisz ezekbe a bogyókba...
Na én most vagyok túll minden vizsgálaton, azaz ma még a párom befut a fogdokimhoz egy igazolásért, és akkor haptágban várom a 12. heti uh-t Kép
Ja ki is kérdezte, hogy mennyit vért csapolnak? Nállunk 2 kémcsőnyi volt az adag. Kép
No megyek mert főztem valami gezemicét, megkóstolom Kép

Kép
krimo
 
 


Gomboc Kép

En is kulfoldon elek, es csak bementem a patikaba, hogy adjanak magzatvedo vitamint... Itt Pregnacare-nek hivjak. Kép

Mzx-Móni Kép

A baratnomnek is hatrahajlo mehe volt, es a doki azt mondta neki, hogyha nem jon elore az x. hetig, akkor egyszeruen elore kell poccinteni. Tehat semmi altatasos dolog. Kép

Gyöngyi

bgy
 
 


Hát, mostmár nem tudom, hogy mi igaz ezzel a hátrahajló méhhel. A neten is több helyen azt írják, hogy jó a hasonfekvés, de nem probléma az sem, ha kézi úton kell előretolni. A francnak sincs kedve 5 hétig hasalni..

Nem tudom, lehet, hogy csak ezzel a trükkel akar itthon tartani? Egyfolytában ki akar írni az első három hónapra..
Persze a baba érdekében mindent megteszek, úgyhogy valószínűleg nem fogok vele ellenkezni, hiszen ő az orvos, de azért szerintem túllihegni sem kell a terheséget, végülis egy természetes állapot.
Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx
 
 


Szia MzX-Móni,

nem akarom elkiabálni de ha minden jól megy csinálok egy programot a táblázathoz. a lényeg az lenne hogy az ujjaknak vagy ha változás van kitölt egy táblázatot azt mondja küldés és akkor vagy nekem vagy aki szeretné emailba elküldi. nekem valszeg lesz egy programom ami berendezi a régi táblázatba.
Nem igérem meg hogy mikorra lesz de igyekszem az összes ehhez értő ismimet mozgósítom ez ügyben. Kép
pusza
beus79
 
 


nem használtok msn-t?
beus79
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk 4D-s ultrahangon, nem igaz, hogy nem élvezetes, nagyon aranyos, formás a baba.Mindene látszik, keze, lába, ujjacskái. orra, szeme, köldökzsinór stb.

Hátrahajló méh: nekem extrém módon hátrahajló a méhem, de semmilyen beavatkozás nem került szóba, még a hason alvás sem.

Dudu!
mi a múlt héten csináltattuk meg a kombinált genetikai tesztet a Rózsakert Medical Centerben. Az eredmény azt mutatta meg, hogy mekkora a valószínűsége a beteg gyermeknek.
inez
 
 


Beus!

Nem igazán tudom, hogy milyen a Péterfy szülészete, még nem oltam ott. De állítólag fel lett újítva, van 4 szülőszoba, állítólag nagyon jók.
Vannak alapítványi szobák 1 ágyasak, vannak 2 ágyasak, és vannak normál 4-5 ágyasak. Rooming rendszer van.

Akiren(13+0)
akiren
 
 


Na ne nézzetek tök hülyének de ezt a rooming-ot olvasom mindenhol, de tulajdon képpen az mit takar?
Nem láttatok itt a babaneten valami topikot ami a jogi részével foglalkozna az egésznek? Mármint ez a tgyás, gyed, gyes... nem akarok hülyén meghalni.
Miez a pangás különben? Mindenki pihizik? Kép

krimo

Kép
krimo
 
 


Krimo!

Az index fórumai közt találsz ilyen témákat.
inez
 
 


Krimo!

A rooming-in rendszer az, hogy az újszülött éjjel-nappal együtt lehet édesanyjával.

Akiren
(13+0)
akiren
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: