A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

brumika: lehet tul is vagy mar a pelus teman...en tegnap kezdtem el a huggies 5-8kg-os meretet (ez itt a 2-es, kicsit mashogyan szamoznak). Eddig meg lekopogom a pisi es a kaki sem jott ki a combinal vagy a derekanal. :D (Panka 5,5 kg most.) Nyugodtan vegyel nagyobb meretet.

lovaszkata: Norbika eddig is feltekeny volt? Hogy viseli a kistesot?

annus: nem kapok itt semmi tamogatast. Nem volt itt munkaviszonyom. Majd ha hazamegyunk...otthon kaphatok. Remeljuk hamarosan... :lol:

Fogzas :shock: :shock: Jaj neee meg a hasfajas sem mult el teljesen...
Ez az okolragas es nyaladzas nalunk is van. Anyosom mondogatja mindig skypeon :lol: , hogy figyeljuk meg mindjart jon a foga... :roll: Remelem ez meg odebb van.

menion: nem az anyagi helyzet miatt nem maradhatnak szerintem, mert az jobb mint otthon. Itt keves a munkaero, dolgozni kell valakinek. Igy ha nem megy vissza idoben elvesziti a munkajat. :roll:
Maszek orvos...biztos van, de azt nem lehet megfizetni itt. Igy is szerencsesek vagyunk, hogy kaptunk egeszsegbiztositasi kartyat...igy ingyenes az ellatas. Voltunk egy fizetos uh-n, amikor mar idegbeteg voltam...tobb mint 40000ft-ert babamozizhattunk es semmi orvosi velemenyt nem kaptunk erte. (igazabol nem is orvos vegezte az uh-t) Arra volt jo, hogy kicsit megnyugtattuk magunkat. Amugy az elso gen. uh-t, meg az AFP-t meg Mo-on megcsinaltak nalunk elutazas elott szerencsere.

julcsi: orulok, hogy jobban vagy!

bei: csatlakoznek annushoz...tarkoig csupa kakis kiscsajszit kivanok! :lol:

cicoka: sajnalom a nagypapadat! :(

Mi jol vagyunk. Bar hajnali fel 4-tol 2 orankent ettunk. Ez volt a kaki elotti musor...:D Szerencsere 8-kor siker es azota normalizalodott a helyzet. Kicsit izgulok, mert szerdan oltas...:-/ Ja es utalom a havat nagyon mostmar!!! Hol van mar a tavasz?

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Tavaszt ide nekem is de izibe!Hülye idő...

Szolnokon meg elmegyünk a model vasút kiállításra.Izusnak nagyon fog tetszeni!Imádja a vonatokat!

Menion!
Ja értem!Huuu,az jó kényelmetlen lehet szegénynek...azt hittem elég ha csak vmit ráhúznak a kis kezére. :roll:

Nenu!
:lol: A lényeg h ahány baba,annyi féle fajta fogzási ütem!Tehát hiába folyik már most a nyála,ki tudj mikor jön ki a fogacska,nem meg utána milyen tempóban!A nagykönyvi előírást egyik baba sem olvasta.....

Izának olyan beszólásai vannak..halálra röhögöm magam.
Tegnap ebéd után kérdem h kér e még vmit,mit hozzak.Erre ő:kávét :lol:

Az apja elaludt a kanapén idekinn,Iza itt játszott.Mikor felébredt Izus odaszól:Szia,felkeltél?

Múltkor telefonált játékból.Az apját hívta:apa,mikor jössz? :lol: (mindig ezt kérdezem az uramtól)

Este egyszer csak elkezdte pakolni a játékokat a helyére,közben meg mondta:Pakolj el Iza :lol: Miután elpakolt elő vett egy doboz legot hogy:Iza épít :lol:

Egyszerűen mindent kommentál...most megint ugrott egyet a beszédben :wink:
Ja és tudja mondani h elefánt!Ez azért nagy szó,mert eddig csak azt mondta rá h E.Nem tudjuk mért...annyi mindent mond,de úgy látszik ez egy nehéz szó.De most már mondja :wink:

annus11

Sziasztok!Köszi lányok! Megletta drukk hatása! :) Rékának hál isten rendben a kaki egyenlőre. :) Ma reggel is adtam neki baracklevet, de most üvegből 40 milit és nem sokra rá produkált. (Szereti a baracklevet. Látszott rajta , hogy élvezettel issza.)Igaz zöldes volt, de az állaga tökkkkéletes.:)

Cicus
! Nem haragszom.:) Szerintem is apja-lánya. :D Jajjj szegény papád!!! Remélem gyorsan meggyógyul. Tartsátok benne ti is a lelket és mesélj neki sokat Barniról, hogy minél elöbb gyógyuljon meg és lássa a kis legényt! Azért egy combnyak törés nagyon veszélyes, főleg ilyen idős korban. NAgyon kell vigyázni, hogy a sok fekvéstől nehogy tüdőgyulladást kapjon..... :cry:

Orsi! De jóóóóó :) Örülök, hogy túl vagytok mindenen és most már vége a stressznek..

Annus! Iza biztos tündéri. :) Ez a kávé beszólás nagyon jó!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bei

mazsan
hát nem tudom nekem a világ összes állása nem ér annyit mint pár hónap a babámmal :roll:
ha van anyagilag alapjuk akkor a minimumot meg kéne adják a gyermeküknek! az pedig az hogy fél évig vele vannak és szoptatják ha tudják...és ha annyira nincs aki dolgozik akkor biztos akad munka miután babázásból megint munkába állnak...
de mindenkinek más az értékrendje persze ...

annus
de édes lehet!vigyázzatok mert olyanokat is majd utánozni fog amikor csúnyát mondtok :lol: és persze a legcikibb szituációban :lol:

bei
örülök az eredménynek :D

Kép
menion
Budapest

bei!
ez nagyon rosszul hangzik :(
remélem, most már megoldódik a kaka-gond...

cedis!
mi csak a pneomucoccus ellenit adattuk be a nem kötelezők közül. az amit te írsz... azt nem is tudom, micsoda :o
nekünk 2hósan 2 oltás, 3 hósan 1, 4hósan megint 2...

cicóka!
igen, káposzta leveteket húsklopfolóval összetörök, bele pelusba, és az megy a cicire.
egész sokat segít :)

nagypapádnak jobbulást!

orsi!
örülök, hogy túl vagytok rajta!
merevítő meddig marad?

én megint defektes :(
cici javul, viszont reggelre a szemhéjam feldagadt. valami allergia.
gyanítom, hamarosan lesz egy utam a dokimhoz, hogy csináljon már velem valamit, mert a szülés óta olyan szinten lerongyolódott az immunrendszerem, hogy ez már katasztrófa!!!

ja, tegnap itt voltak nővéremék.
Ajsi kivette a kiságyból Áron alvós mackóját, megölelgette, és odahozta nekünk... mondta: belement a szeretet! :D azt hittem, megzabálom :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Orsi: Nagyon szuper, akkor itt a vége, leveszik a könyökmerevítőt jövőhéten és elfelejthetitek az egészet.
Gratulálok az egész családnak, ahogy kezeltétek a nehézségeket, le a kalappal előttetek!
Bogi pedig a mi kis hősünk is!

bei: Örülök, hogy megoldódott a kaki ügy. Remélem a tápszer csere és a Levolac megoldja a problémát.

Julcsi: Egyik elmúlik jön a másik. Nem lehet valamivel feltúrbózni az immunrendszeredet?

Mi is beadatjuk a Meningococcus ellenit is. Meningitec a neve, ma váltottam ki.
Cedis: Amit te írsz az mire való?

Annus: Tudtam, hogy Iza nagyon jó fej csajszi, már profin pelenkázik és a babhordozóját szabadalmaztatni kéne.
A videókat is megnéztem, nagyon ügyesen fordul Niki.

Rólunk: már nincs olyan éjszaka, hogy csak egyszer kelünk (eddig 3 volt :D ) Réka hajnal negyed 5-től 6-ig magyarázott, vigyorgott, kalimpált hiába mondtam, hogy még nincs reggel.
Rettenetesen nyáladzik és rágja az öklét.

Kép
eper74

cedis
sokan a gennyes agyhártyagyulladás ellenni( Meningoccocus C)védőoltásra gondolnak, de általában nem ilyen kicsi korban kapják el a gyerekek, hanem később közösségben, és ez elég ritka. álatlában 1 éb után oltanak az orvosok, mert akkor csak 1 oltás kell, az előtt pedig több. 2000-3000 ft körül van az ára.
fantacska
Debrecen

youlcsi
sajnálom hogy nem vagy sokkal jobban, a káposzta jó dolog, ehhez hasonló még a túrópakolás is.
ügyelj hogy jól ki legyen ürítve a melled, hogy ne pangjon az anyatej, így hátha nem jön vissza a mellgyulladás, tudom nagyon rossz lehet!
nem volt régen ciszta a melledben?
a szoptatásnál igen fontos lenne, hogy a kis teste ne legyen kifele fordulva és ne csak a fejével forduljon a mellhez. (áll, váll, csipő egy vonalban legyen. a jó testhelyzet sokat tud javítani. A másik mellednél nem volt hasonló probléma máskor sem?

Jobbulást! :)
fantacska
Debrecen

cumija miaóta van Balázsnak kezdetektől?
Én ezt az erőltetett mellretételt nem javaslom, mert akkor egy negatív elményt fog társítani az cicizéshez. általában ilyen idős korra jellemző hogy nagyon érdeklik a külvilági dolgok, így napközben nehezen etethetők, mert minden más érdekli, mint a szopizás, ilyen is lehet, írod hogy éjszaka sokszor van fennt, lehet ilyenkor pótolja (etetések számát) amit napközben kihagy, és nem eszik meg. esetleg próbáld meg félhomyályban szoptatni napközben, hátha akkor nem figyelget annyira, kicsit elvonultok, hogy tudja hogy most akkor szopi van. Melyik etetés a legjobb nálatok, mikor nyugodt és többet is eszik(reggel, este..)?
ez is előfordul hogy nem fogadják el a cumisüveget sem, de lehet akkor a tápszer sem megy be olyan könnyen
fantacska
Debrecen

Kata
cumija mi óta van Balázsnak kezdetektől?
Én ezt az erőltetett mellretételt nem javaslom, mert akkor egy negatív elményt fog társítani az cicizéshez. általában ilyen idős korra jellemző hogy nagyon érdeklik a külvilági dolgok, így napközben nehezen etethetők, mert minden más érdekli, mint a szopizás, ilyen is lehet, írod hogy éjszaka sokszor van fennt, lehet ilyenkor pótolja (etetések számát) amit napközben kihagy, és nem eszik meg. esetleg próbáld meg félhomyályban szoptatni napközben, hátha akkor nem figyelget annyira, kicsit elvonultok, hogy tudja hogy most akkor szopi van. Melyik etetés a legjobb nálatok, mikor nyugodt és többet is eszik(reggel, este..)?
ez is előfordul hogy nem fogadják el a cumisüveget sem, de lehet akkor a tápszer sem megy be olyan könnyen.

nem feltétlenül kell ragaszkodni a mennyiségekhez, ha jól fejlődik, nekem is volt olyan ismerős, akinél a gyereke 100ml-ket evett több hónapos koráig és mégis fejlődött, ki mennyire hasznosít az is számít.
Lehet a tápiból sem enné meg az adagját !
ő lehet ilyen típúsú.
de midenképpen jó hogy nem sír szopi után,
mellre akkor teszed ha már sír bazsi, vagy hamarabb? ha félálomban eszik sem nagy gond, van aki akkor jobban etethető, nem pörgeti be magát!

az éjszakai cumis dolog, hogy kiesik sokáig megmaradhat, hisz már annyira kötödik hozzá, jellemző hogy sokszor e miatt ébrednek a szülők, hogy visszarakják a cumit a pici szájukba.

minden jót!
Kitartást!

igyekszek alternatív dolgokat még ajánlani:)
fantacska
Debrecen

Orsi!
ne haragudj a kérdésért de mivel mütötték pontosan Bogit, (csak mert elkerülte a figyelmemet, hogy mi volt a probléma), Bocsi! :oops:
dicséret hogy ilyen kitartóan szopcsizik :)
minden jót nektek!
fantacska
Debrecen

Sziasztok!
Gyors bekukk. ! hete végre alszik egy picit napközben is, mert ám nem szokott.
Julcsi. Együttérzek veled, nekem is mellgyulladásom van, rettenestesen fáj alig tudok hozzá érni.

Pocok már majdnem 6 kiló. Hasfájos és nagyon anyás. Alig tudom letenni, szinte csak kézben marad meg. Szerintem most is csak azért szundikál, mert levittem 12.30-kor levegőzni, aztán kaja volt, majd zenehallgatás, játék. Megyek is mosogatni, mert talán engedi. Tegnap csak 21-kor sikerült reggeliznem, ebédelnem, vacsoráznom.
Puszik!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

Eper: ugyan az mint amit te írtál csak más cég gyártja.

Bei: de jó!

Rólunk:

itt volt a gyógytornász, és valóban azt mondja kicsit kötöttebbek a nyaki izmai. Mutatott egy jó pár gyakorlatot, amit végeznünk kell, és 3 hét múlva találkozunk, addigra meglátja mennyit fejlődik, és megbeszéljük a továbbiakat. Kedves, aranyos volt, és az első, amit megjegyzett, hogy érzi kötött a csípője kicsit. Mondtam neki, hogy most vettük le a terpeszpelenkát, és azt mondta az ortopéd orvos, hogy már minden ok. Na szóval erről ennyit. Mutatta hogyan tornáztassuk a csípőizületeket is.

Kamilla is rágja, szopja az öklét, és baromira nyáladzik.

Cicóka: írtad, hogy Barni is tornázik. Nálatok is van lemaradás? Dévényes tornászhoz jártok?

Kép
cedis

Na ma nem voltunk itthon,talin voltam a 2 csajjal,Pénteken is megyünk :lol:

Zsani!!!!
Jövőhéten összefutunk Szolnokon?

Béen?

Menion!
Nálunk nem szabad csúnyán beszélni!Mindenkire rászólok :lol: Mióta Iza dumál...persze egy szót eltanult...azt is tőlem,pedig én vigyázok mindig.Ez a basszu....pontosabban most már basszus kulcs:))

annus11

Sziasztok!!

Nem tudtam jönni mert elég sok gondom volt :( szóval
Orsi végre nagyon szép lett a KIishősünk
:) Minden tiszteletem a tiétek.Megértem szegénykét Kincsőke is szopja a kisuját biztos hogy igy többször kel de nemsokára vége lesz.

Annus majd az oviba megtanulják a "csunya"beszédet Kinga is olyanokat mond hogy csak lesek :shock: :P

Bei szegény kicsi lány de az alényeg hogy már rendeződött :)

Julcsi sajnálom :cry:

Rólunk:Kincsőke már egy ideje végig alussza az éjszakát nagyo kis ügyes :D este 9-től reggel 6-ig.már nagyjából kialakult a napirendünk :)

megnéztem a képeket isminden baba gyönyörűséges :D :D :D

t katinka

fantacska!
a másik cicimmel egy percig nem volt semmilyen gond...
de kezdek róla meggyőződni, hogy valóban nem is a rossz szopi miatt gyulladt be megint a cici, hanem tényleg az immunrendszeremmel van valami gáz.
de pont azon gondolkodtam, hogy így kicsit olyan, mint az immuran (már értem, miért nem akarta a dokim felírni :)), mert ha rendben lesz az immunrendszerem, vélhetően belendül a bélbajság :?

zsani!
képzeld, ma szopi közben egyszercsak iszonyú szúrást éreztem a ciciben... és szabályosn érezni lehetett, ahogy a csomóból megindul végre a tej (így 3 nap után :shock:)
egyébként a káposztás borogatás tényleg nagyon jó, csak olyan szinten büdös tőle az ember, hogy ihaj! :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

annus: ez a kaves beszolas...:D...edes lehetett. :lol: Nagyon cuki lehet Iza, amikor dumal... :lol:

bei: orulok, hogy jobban vagytok! :)

menion: teljesen igazad van! :) En sem tudnam masra hagyni a kisbabamat...
A magyarok elegge csaladcentrikusak. Ez tok jo tulajdonsag. :)

julcsi: :( egyikbol ki masikba be...? Szegenykem. A terhesseg alatt milyen volt az immunrendszered? Es elotte?
Kaposztalevel?Nahat. :)

eper: mikor kezdodik nalatok az "ejszakai alvas"? Tudod, ugy ertem amikor mar eves utan nincs jatek stb. Csak azert kerdem, mert hajnali negyed 5 eleg koran van dumcsizashoz. :) Cuki lehet egyebkent, dehat csak aludni kene meg akkor nektek. :)
Par hete meg nalunk is elofordult ilyen, akkor vezettem be, hogy este 10-11 koruli eves az esti eves. Utana csak sotetben etetek es kicsi lelkifurdalassal, de nem is pelusozok csak ha kakis. Ja es nehezen, de probalok csendben maradni, nem beszelni kozben. Addig amig kapcsoltam lampat, pelusoztam mindig kipattantak a kis gyonyoru szemecskek es akkor jaj neked anya... :lol:
Egyebkent mi is kelunk altalaban 2-szer, szopis babaknal ez gyakori. :)
Es olyat en is szoktam mondani, ha hajnalban duma van veletlenul, hogy "Panka dragam elhalaszthatnank ezt a beszelgetest kesobbre?Anya almos.". :D

zsani: napkozben egyaltalan nem alszik a kismanod? Es nem lehet lerakni jatszani? Vigyazz magadra azert. Enni csak kell.

cedis: hogyan lehet azt latni, hogy kotottebbek a nyaki izmok? Engem az zavar mostanaban, hogy jobbra forditja inkabb szivesebben a fejecskejet. Balra nehezebben fordul. :roll: Hogyan lehet tornaztatni a nyakat?

En is lebetegedek ugy erzem...:( Faj a torkom. Ezzel kuzdok. Remelem Panka nem kapja el, mert holnap megyunk oltasra. :roll:
Kepzeljetek -33 fokot jelez a homero, hihetetlen hogy ennyi van odakint... :shock: Es holnap ki kell vinnunk Pankat a lakasbol... :roll:

mazsan
Szeged

julcsi
jaj de éééédiiiii belé is bele ment a szeretet remélem a puszijaiddal

annus
hát én nem vagyok ilyen makulátlan és Laci se... :oops: :oops: persze nem kötőszóként de ha veszekszünk pl akkor Laci nagyon tud cifrázni és én se vagyok szent :oops: :oops:
de tesóm gyerekénél látom hogy ovival jönnek napi szinten az új "szókincsek"...ma is hogy vigyáztam rá végigpróbálgatta az összes "tudását"hogy lássa mit reagálok...

mazsan
hát legalább ez van ami jó elmondható a magyarokról...amúgy ma beszélgettem erről és mondták hogy sehol nincs ennyi idő hagyva a babázásra mint itt nálunk...
van ahol fél évet anya aztán felet apa maradhat otthon de utána slussz...
itt is van egy lány aki cipruson van ők 3 hónapot maradhatnak... vendégmunkásoknak még nehezebb gondolom...
-33fok :shock: :shock: :shock: nem csoda ha nem dolgoznak ott sokan az emberek..ilyen hőmérsékleten semmit nem lehet csinálni

Kép
menion
Budapest

le leszek szoktatva az éjszakai netezésről mert nincs vétel vagy mi...hiába írok nem megy át....most indítottam újra de nem jobb

de úgyis aludni kell mert ma ha megyek a kis korababás ismerőshöz tuti egy sor volt szomszédhoz is meg kell állni(mert ott lakik ahol majd'30 évig laktam) úgyhogy ez is hosszú nap lesz...

amúgy Norina szépen viselkedett ma csak egy dédi nyakláncot szakított el de megevett vagy 7 fasírtot és 5 pohár teát belenyalt a borsófőzibe de láthatóan húspárti a csajszi
kíváncsi leszek az én lányom hova húz majd mert Laci húst hússal enne én meg nem tudok csoki nélkül élni

Kép
menion
Budapest

menion: hat most kepzeld el...3 honaposan mar nem is lennel a babaddal. Borzasztoan hangzik. :roll: Sajnalom oket!
Remelem javul holnapra az ido, mert felek Pankat kivinni a lakasbol. Megfagy szegenykem... :roll: Dehat oltasra menni kell.
Milyen rendes a kis Norina... :lol: Es 7 fasirtot megevett... :shock: ...ez nem semmi. :lol:

Ma csinaltam egy kis videot Pankirol, amin vegre elcsiptem egy mosolysorozatot. :D Ez nalunk nagy szam, mert ha meglatja a fenykepezot lemerevedik az arca, komoly es merges arcot vag...:roll:

Ide belinkelem nektek is:
https://picasaweb.google.com/vigvik/PankaMosolyog#

mazsan
Szeged

Ja nyilván megtanulja az oviból is a csúnya szavakat!De milyen ciki ha ő tanítja meg a többieknek :lol: Szóval nem akarom h az óvónő közölje h a gyerekem mikre tanítja a többieket :lol: Mármint milyen csúnya szavakra.

Én az éjjeli etetéseknél csak a kis sólámpát gyújtottam fel,pelusozni pelusoztam,mondjuk nem mindig.Attól függően h mennyire éreztem telinek.

De!!Napok óta este 7től reggel 7g nyomja!!!Ma is 7kor evett reggel,jaj nagyon jó ez így!Ha marad,akkor teszem át Izushoz,és végre lesz hálónk megint:)Na meg a nappaliból visszakerül a bútorunk,így 2 év után :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Réka 8-kor már aludni szokott és reggel 7-8 között kelünk fel, közte pedig 2-3x szopizik. Egész éjjel ég egy éjszakai fény, nagyon gyenge, más villanyt nem kapcsolok akkor sem ha szopizik, pelusozni csak ha muszáj. Éjszaka nem beszélgetünk, eddig 2x kezdett hajnalban magyarázni, olyankor én is mondom, hogy még éjszaka van és majd reggel megbeszéljük. Egyébként tényleg nagyon cuki, amikor fülig érő szájjal mosolyog.

mazsan: Nagyon aranyos Panka. Mibe fogod becsomagolni, hogy ne fagyjon meg? Ott vannak egyáltalán emberek az utcán?

Annus: Ügyesek vagytok. Közel van a gyerekszoba a hálószobátokhoz?

Kép
eper74

sziasztok!

Orsi!
Nagyon gratula a kicsi lányhoz,hogy ilyen ügyes!
És persze le a kalappal előttetek is a sok sok erő miatt.

Mi is hétfőn voltunk szurin.Dorcikánk már 5,37kg és 61 cm.sajna a vállba szurit újra kell kapnunk mert nem fakadt ki.majd a 4 hónapos státuszon mondják meg.

Mi még mindig nem cumizunk.már nem is próbálkozom vele.
az almát nagyon szereti.
ma pont kétszer kakilt le egymás után.persze csak akkkor nyomja mikor már a tiszta pelus van alatta.
spórol a drágám rendesen.

ja és a védőnő szerint már kellene a csörgőkkel játszania úgy hogy stabilan fogja a kezébe.
és az is gond nálunk hogy még nem gagyarászik hangosan.
merthát már kéne.
látszik hogy nincs gyereke.
és ha csak 4 hónaposan fog dumálni akkor mi van?
vigyem logopédushoz?
úgy tud idegesíteni,hogy minden gyereknek papírforma szerint kell fejlődni!!!
kicsit fölhúztam magam rajta.bocsi.

Tegnap elvittek még egy kutyát.már csak egy van!!!!!

hadedit82

Sziasztok

Annus mikor teged olvaslak mindig eszembe jut valami "regi" emlek :) milyen jokat mosolyogtam titokbaba kisfianak beszolasain :D es tessek most Izan a sor :lol: ...ki tudja az en kis Noelem mit fog mondani eloszor na es milyen nyelven :?: :?: :?:
Apropo titokbaba minden ok veluk :?: ...mar regen lattam forumon (tudom pont en mondom)

Nalunk ha nem vagy veszelyeztetett terhes a baba varhato szuletesi idopontja elott 2 honappal lehet itthon maradni , majd az idopont utan 3 honapig (akkor is ha elobb szuletik ) 100 % fizuval TB-tol, majd a 3 honap utan vagy vissza melozni vagy 6 honap (kerheto) a brutto fizu 30% :arrow: szoval max 9 honapos a gyereked mikor kotelezo ujra elkezdeni dolgozni vagy elkuldhetnek a munkahelyrol.

Mazsan szep a vonalzod :!: :wink:

Edit mi sem jatszunk meg semmivel, na es csak akkor beszel Noel ha kedve van :D .... a vedono pedig tudhatna, hogy Doroti csak az o kedveert pont elotte nem fog mondani semmit :P Jo, hogy neked mar van tapasztalatod, lehet ha vki nekem mondana ilyeneket meg elkezdenek aggodni :twisted:

Nalunk is beallt a rend este 9-kor vacsi nagy alvas, reggel 6-kor reggeli :)

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

mazsan!
a terhesség alatt viszonylag jól voltam, előtte viszont volt éppen kivizsgálás közepén voltam... éppen ott tartottunk, hogy mégsem crohn, de nem tudjuk micsoda... szóval az immunrendszerem baba előtt sem volt jó, de akkoriban inkább túlműködött.

egyébként éjjel én sem peusozok, csak ha van kaka... igaz, nálunk ez igen gyakori, hiszen még mindig majdnem minden kaja után van kaka.
viszont nálunk is gyakran előfordul, hogy ő hajnalra úgy dönt: kialudta magát... de hát amikor hajnali 3:30kor úgy vigyorog rám mint a tejbetök... hát nem lehet otthagyni. ha mégis megpróbálom, rámkiabál :shock: mint ahogy peluscsere közben szokott :o

hadedit!
én éppen múlt héten beszéltem meg a védőnővel, ha 3hónaposan sem emeli meg hason a fejét (mert amúgy emelitartja, ha kézben van, csak a kezét nem használja), akkor kérünk gyógytornára beutalót.
na nem azért, mert el lenne késve, de sztem jobb, ha a gyógytornász mondja meg, hogy nincs baj, csak lusta a gyerekem :)
(egyébként nekünk a jobb kezecskéjével van egy kis gond, szinte egyáltalán nem használja, bár mozogni szimmetrikusan mozog)

viszont Áron percekig képes mesélni, hogy mi történt délelőtt... igaz, nem tudom, honnan szedi, hiszen aludt akkor :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi nalunk a reggeli utan mesel (talan hogy mit almodott), mikor apa meg aludhatna egy orat melo elott , persze hogy inkabb a kicsi fiat hallgatja :lol: Aranyos nagyon a "belement a szeretet" szoveg is :)

Mazsan meglestem a videot, nagyon edes Panka is :D

nenu

hadedit
a babák többsége egyéni ütemben fejlődik, csak bizonyos mozgásmintákat már kell hogy elsajátítsanak a gyerekekek, legyen sokat ingerelve az a rész a kis keze, hogy ráérezzen a dolgokra, lehet masszírozni a kezét, hogy az erős merokfogás enyhúljön.
A beszéd szerintem szintén fontos, hogy milyen hangadás hallható, és mosolyogni sem szokott?, szerintem biztos. hallásával nem volt újszülött korban probléma?
minden jót!
ne aggódj, d érdemes ingerelni, foglakozni a dologgal.
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Én is rég jártam erre - de ahogy jön a jó idő, mi egyre kevesebbet töltünk házon belül. Már naponta kétszer sétálunk. :) Délelőtt a bevásárlós-ügyintézős séta, délután a kávézó felé sétálós.... :)

Orsi!
Szép lett a pici lányod szája. :) Remélem, a merevítők is hamarosan a múlté lesznek. :)

Mozgás: nekem abszolút nem tetszett Balázs mozgása - hason sokszor hátra tette a kezét - úgyhogy elvittem egy Dévényes gyógytornász hölgyhöz. (bár tegyük hozzá, hogy ő korababa, de sok időre születettet is hordanak hozzá). Sajnos nem hiába, feszesek az izmai, úgyhogy most hetente egy alkalommal ez lesz a program. Szóval ha valakinek kétsége van, inkább nézesse meg - az első alkalom - állapotfelmérés - tipikusan úgyis ingyenes.

Annus!
Cukik Iza baba megjegyzései... :)

Cumisüveg: én is Nuk-fan lettem. :) Kínlódtunk itt az Aventossal hónapok óta - abból kapta a hozzátápit - , és állandóan csurgott mindenfelé. Ezzel pedig gyönyörűen eszik. Úgyhogy most a kisvakondos cumisüveg a sztár. :) Egyébként ő még kb. 80%-ban anyatejet kap, a maradék a tápszer - amit cumisüvegből eszik, ez azonban semmilyen mértékben nem zavart be nála, gyönyörűen szopizik.

Ja, és már majdnem 6,5 kiló (az 1530 grammjáról...)és 68-as rucikat hord. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Számüzetésben vagyok Bogival az emeleten, a fiúk lent fúrnak, mert persze, hogy szét kell szerelni a konyhabútort a villanyvezetékek miatt! :twisted:

Katinkababa: HOL A JÓ IDŐ????? Nálunk ma egész nap zuhog a hó és nagyon fúj a szél, -1 °C van! Megyek hozzátok! :)

Edit: szerintem hülyeség, hogy játszania kellene a csörgővel! Nekünk annyit mondott a védőnő, hogy fognia kellene tudni, ez is van bent a kiskönyvében a 3 hós státusznál "követelményként". Hát hogy játszana már a csörgővel, amikor épp most fedezi fel, hogy egyáltalán van keze és tud fogni. Juujjjj de utálom ezt a könyv szerinti fejlődést!

Fantacska: Bogi enyhe baloldali lateralis ajakhasadékkal született, ezért kellett műteni.

Annus: meg kell zabálni Izát! Jó szövege van! ;) Az alvások miatt most kicsit irigykedem, mi felborultunk teljesen a könyökmerevítők miatt. Nagyon várom már a vasárnapot, remélem visszaállunk mi is az átalvásra.

Bei: ma mi van kaksi ügyben? Javul a helyzet?

Julcsi: sajnálom a mellgyulladást, remélem már jobban vagy! Borogsad sokat és ne húzz melltartót! (nekem ez jött be)

Nálunk most nem valami jó a helyzet, Bogi egész nap nyűglődik, viszket a kis szája ahogy gyógyul, dörzsölné oda mindenhez, persze nem engedjük neki. Éjszaka is többször ébred emiatt. Zavarják a merevítők is, így egész nap sírdogál és nyöszörög szegény. Úgy sajnálom, de már csak pár nap, ez bíztat.

Kép
orsolymors

Dobtam fel új képeket! :)

Kép
orsolymors

mazsan
hát akkor én már egy hónapja majdnem dolgoznék :shock: :cry:

annus
hát nagyon nagy rekorder alvó a picikéd :D

hadedit
ja jóvan akkor én mit szóljak nekem nemhogy nem fog meg semmit de nem is ütögeti a kezéhez készített csörgőket...akkor én hova vigyem?koreográfushoz?hülye nő :evil:
utsó kutyihoz drukkolok ma is eszembe voltatok többször is!már csak azért is mert gondjaink vanna a miénkel...minap majdnem elgázolta egy autó mert kiment az útra és ott lemerevedett a refitől :shock: majdnem szörnyethaltam miatta

julcsi-nenu
mi főleg délután és este hallgathatjuk a beszámolót..hiába anyja lánya ő is szeret sokáig fent lenni és a délelött a pihenésé

katinkababa
én is a nuk-ot szeretem a legjobban!!!azt kell mondjam az aventosnál az összes ócsó teszkós meg no name gagyi is jobban muzsikál! aventosba akkor teszem ha húzni akarom az időt valamiért nem akarom hogy gyorsan egyen de ha az etetés a cél akkor inkább minden mást!

orsi
kitartás!!!!mindjárt vége

na elvoltunk randizni a korababás ismerősnél :D hááááát olyan 1/4 4re értünk oda és addig addig pofáztunk míg ránkesteledett...nem is vittem annyi tejcsit mert nem gondoltam hogy ilyen sokáig ottmaradunk így tápival kisegített minket mert volt nagy bömbölés hogy nem jön több a cumiból :? végül mikor kiléptünk a kapun elámultunk hogy behavazott...21óráig ott voltunk mire hazaértünk már totál kidőlt a kismanó....hagytam is szundizni kabátban ahogy volt...addig tesóméknak összedobtam egy tejbegrízt mert telefonált hogy"kérlek kérlek"hát átvittem megették mint a kapanyányi monyók a kását :lol: na meg vittem "a kincset"amit Norina egész nap várt hogy adjam oda szombaton :lol: nincs még fogalma a napokról meg a mindjártról és egy óra múlváról szóval hívogattak telefonon hogy adjam oda "a kincset" ami egy irtó gnóm gagyi gyűrűóra amúgy amit annó nagyikám birtokolt és a gyerek meglátta minap egy dobozban :lol: hát nagy boldogság volt hogy végre megkaparinthatta a kincset :lol: addig apa is befutott a kis kukac ébredezett és fél 11kor bevágott 110ml-t majd elájult teljesen...

holnap 10re van randink a SOTE-n a volt szobatársammal úgydöntöttem kenguruba viszem mert parkolni képtelenség ott na meg fizetős is babakocsival meg nem tudunk menni az alúljárókba...szóval nem lesz 1xű de itt az ideje hogy mobilizálódjunk!szocializálódjuk meg ilyenek...

tápszer elfogyott ezért kiszedtem a fagyóból egy csomó tejcsit...péntek reggel kell mennünk oltásra ezért már holnap nem megyek addig kihúzzuk valahogy
most megyek és próbálok aludni hogy reggel indulatba jöjjek
a ma reggel úgy indult hogy fél 8kor Laci adott egy algót mert fejfájással ébredtem...ki se keltem az ágyból vissza is aludtam még 2 órát..hiába én legjobban hajnalban és reggel alszom a többi csak forgolódás :(

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Kicsit irigykedem a hosszualvosokra... :lol: Mi is ejjeli baglyok vagyunk. Este 10-kor meg jatszunk, nezelodunk neha. Delelott meg visszaalvas...:D Nade majd alakul meg...

eper: hat sikerult ugy becsomagolnom Pankat, hogy leizzadt teljesen... :roll: Tiszta vizes lett a fejecskeje is. Semmi kulonos oltoztetes: body, rugi, zokni, kotott vastag sapka, teli nagyon vastag kapucnis overal es a babahordoba van meg ilyen zsakszeru vastag kocsitakaro. Szegenykem mozdulni sem tudott... :D Nagyon hideg volt, de apa elore bemelegitette az autot, en meg futolepesben kirohantam a babahordoval. Panka csak meglepodott egy kicsit a hidegtol, pislogott nagyokat. :D
Amugy kevesen maszkalnak az utcan. Nem nagyon szabad ilyen homersekleten setalgatni, veszelyes.

hadedit82: elhiszem , hogy felhuztad magad a vedono hulyesegen. Ok tudhatnak a legjobban, hogy a gyerekek nem ugyanolyan utemben fejlodnek. Nem kell konyv szerint mukodniuk... :? Egyebkent is mi a francnak kell paraztatni... :evil: Add ki a duhodet maskor is, ezert is van a forum. :lol:

nenu: akkor ott sem bababarat a rendszer...:(
Megegyszer koszi! :wink:

Orsi: nagyon szep Bogi! :) Kitartas meg ehhez a par naphoz!

Dumalas: nalunk delelott van meseles kaja utan. Napkozben a logos barataival gagyaraszik. Meg azt vettem eszre, ha almos akkor elkezd hangosan reklamalni mindaddig amig hasra nem forditom, aztan elegedetten elcsendesedik es bealszik.

Mozgas: igazabol nem hiszem, hogy mar stabilan kellene tartani egy csorgot a kis kezecskeben... :roll: A fejemelgetesre nalunk is azt mondta a doki, hogy gyenge a nyaka...persze a dokinal egyaltalan nem akarta tartani a kis fejet. Itthon siman tartja. :roll:

Mar reggel ideges lettem, mert kiutesek jelentek meg a kis nunikan par napja. Olyan mint a pelenkakiutes, de a popsin combin nincs. Csak mara osszefuggove valt. :( Es sajnos nem latom, hogy javulna a kenegetestol...:( A nover azt mondta ne aggodjunk pelenkakiutes az, kenegessuk. Remelem javul majd.
Voltunk ma oltason. A mai merlegelesen 5580g-ot nyomott Panka. Eper leirtad nekem a kotelezoket. Megegyszer koszi! :) Szerencsere mindet meg is kapta. Valamint pluszba kapta a prevnart es meningococcust. Megnyugodtam, hogy megvan minden. Ja 3 szurit kapott szegenykem. De hosiesen turte kis sirassal. Anya jobban sirt... :oops:
Olvastam korabban, hogy a karba kapnak a babok valamit otthon...az mi? Mert mi mind a harom oltast a combiba kaptuk. :roll:
Egyelore nincs laz szerencsere, de nagyon bedagadt es piros az egyik combi (abba 2-t kapott), faj is neki. :( Latszik ha emelni akarja faj neki, sir nagyon. :( Adtunk neki fajdalomcsillapitot, most attol beajult.

Hat jol elfaradtam ebben a nagy izgalomban ma. Remelem holnapra jobban lesz a kicsikem.

mazsan
Szeged

Na itt!Szép jó reggelt!Ez a fránya hóesés...rosszul aludtam.Szerencsére a gyerekek nem,remélem ők nem ma lesznek nyűgösek :lol:

Orsi!
Megnéztem Bogit!!!Szépen gyógyul neki a seb!!!!És olyan szépen vigyorog,mintha semmi nem történt volna!!!!A viszketés remélem hamar elmúlik,tudom milyen szar....még nekem is nehéz volt megállni h ne vakargassam :lol:

Kata!
Üdv itt!Örülök h bejött a NUK!Mostanában én is ezt ajánlom mindenkinek,bár Niki 2szer ivott belőle,de gond nélkül elfogadta!A cumija is nuk mindkettőnek,azt is szeretjük!És írtó szépen növögettek!!!!!

Eper!
A gyerekszoba közvetlen mellettünk van,ez pici lakás...Izát is meghallom ha van vmi!

Mazsan!
Mindjárt meglesem a videót!
Borogasd a kis combiját,akkor lemegy a duzzanat!Most így nem tom már melyiket kapja vállba....Emlékszem h Iza is oda kapott vmit,de lehet csak doki függő?!Passz!

Hát nem tudom én se hogy mikor kéne csinálnia a dolgokat,mivel Iza mindent csinált időben,soha nem figyelgettem ezt...vagyis nem is időben csinált mindent,hanem szépen sorban.Niki ikább előbb csinálja...csörgőt még nem adtam neki,de a lelógó játékokat megfogja,húzza magához.

annus11

Menion!
Jó sűrű napotok volt akkor!!!Na meg a maihoz is rukk!Szupi lesz!
Én tegnap az Alleeban voltam,taliztunk a nővéremmel is,kajáltunk,vásároltunk :lol: Este meg egyedül ruccantam ki.
Áh,nehogy azt hidd h én makulátlan vagyok.De mikor a gyerek minden szót utánad mond,akkor egy idő után figyelsz arra hogy mit mondasz!És most már érti is!Így mikor tegnap elmentem,mondtam h megyek boltba.Erre ő h hozzak kukukát(ez a túrórudi,nem tudjuk mért hívja így...)És mikor megjöttem nyújtotta a kezét és mondta h kukukát!!!Vagyis ordította :lol: :lol:

Ja tegnapi nagy szövege:"Morzsikám,mosás!!!Jó jó oké!"
Mindezt nagy komolysággal mondta a morzsinak,aki a mosógépben szokott időnként fürdeni,már időszerű is lenne neki megint.... :lol:

Na ha visszajöttem Szolnokról,összehozunk egy talit????Az március közepe lesz már.HM? :wink:

annus11

Sziasztok!

Orsi: Bogi eddig is gyönyörű volt, ezt csak megerősíteni tudom! Tündéri, ahogy mosolyog.

Képzeljétek tegnap délután óta Réka már nem csak ilyeneket mond, hogy hő meg ging meg eee, hanem sikongatva beszél. Rendkívül tetszik neki, meg nekem is, akkorákat kacag mellé!
Ma reggel már 6-kor elkezdte ezt az új tudását gyakorolni, férjemmel annyira nevettünk, nagyon cuki volt, ahogy cifrázta.
Éjjel 3x keltünk!

Annus: Benne vagyok a taliban! Kukukát én is ennék de nincs itthon.

mazsan: Azt tudom, hogy a BCG-t a vállba adják még a kórházban, dehogy utána kap-e vállba valamit azt nem tudom.
Kint milyen láz és fájdalomcsillapítót adnak kisbabáknak? Van valamilyen kötelező szűrővizsgálat?
Egy technikai kérdés, hogyan lehet videót feltölteni a netre?

Kép
eper74

Itt is hóesés.... :(

Borogatáshoz: én - barátnőm javaslatára - melltartóbetétet használok. Mivel az egyik oldala vízhatlan, így a ruhája nem nedvesedik át. Szóval harisnya és bele egy melltartóbetét. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok

Orsi veegre :D szivacs nelkul , nagyon szep :!: :wink: ja es en nem engedek , nekem tiszta Krisz :lol:

Ma mikor kinyitottam a zsalukat, tagra kinyiltak a szemeim HAVAZIK :lol: :lol: gyorsan meg is mutattam Noelnek :roll: Kivancsi vagyok, hogy gondolaznak a karnevalozok ebben a szep hoesesben :P :lol:

Annus en is ennek kukukat....itt meg venni sem lehet :evil:

Mazsan itt sem volt vàllba ados szuri, a korhazban semmilen szurit nem kapott.

nenu

Mazsan az a betut ekezettel irtam te meg nem tudod, de nalam nem fogad el semmilyen ekezetet a forum. :evil: bocs, vallba ados szuri :oops:

nenu

Akkor kukukát mindenkinek :lol: :lol:

Eper!
Én youtubera regisztráltam és oda töltöttem fel!

Kata!
Ez de jó ötlet!Melltartóbetét :lol:

annus11

Sziasztok!

Mi megvagyunk.Nagyfiam még köhög néha, elég hurutos, a kicsi meg még mindíg nem szopizik jól. :(
Kedd óta csak tápszerrel tudok pótolni, sajnos nincs már itthon női tej :(
Bazsi, szinte csak pár kortyot szív a többit fejnem kell. :roll: Már lóg a cicim.De már annak is örülök ha a tápszert megissza, mert baromira nem tetszik neki az íze.Ma volt először jó zöld tápszeres kaka :? pfűű de büdi volt az anyatejeshez képest. :roll: :lol:
de legalább kakil, hurrrááá!
Nagy kínok közt elértük a heti 150gramm hízást is, de egy picit se többet.Most 6 kg Bazsi! :)
Nekem is majdnem begyulladt az egyik cicm(a nagyobbik, abban több is a tej mindíg) melegvizes pelussal borogattam, maszíroztam.De aztán jobb lett.Meg néha olyan nyilaló fájdalmat, szúrást ézrek, meg olyat mintha izomláz lenne benne. :( Van olyan?? :shock:

Fantacska....2 vagy 3 hetes volt Bazsi mikor elkezdett cumizni, akkor kezdődött a hasfájás, muszály volt megnyugtatni valamivel. :roll: :oops: Tudom nem jó dolog.De ki gondolta volna hoyg rossz szopizó lesz, akkor még jól szopott.
Norbi fiam is cumizott, cumisüvegből ivott és 5 hós koráig jól is szopott.(Mondjuk ott is kellett pótolni sajna tápival.)
Általában nem várom meg hogy sírjon, mert ő képes nem enni 4 órán keresztül is, nem harcol a gyomráért. :roll:
Meg kellene várnom hogy sírjon?
Ha néha volt is hogy sírdogált a kaja időhöz közeledva, pár korty elég volt ahhoz hogy megnyugodjon és csak nézelödött, nevetgélt. :shock:
Szóval ne eröltessem a szopi, húú pedig van hogy erővel fordítom magam felé az arcát és nyomkodom a cicit a szájába :oops: :oops: :( nem is gondoltam erre hogy rossz élménye lesz a szopiról.Húúha akkor nem is fogom eröltetni.
De mégis mit tegyek.Ma is szopitott 20-30ml-t majd negyed óráig be se kapta a mellem, aztán a másikból is kicsit szopott, aztán 1 óráig semmi :shock: :!: Ez tök sok, addig nem flangálhatok körülötte derékra vetközve hogy ugyan mááár, mikor éhezik meg és hajlandó elfogadni a mellem? :?
A tápszerrel is ez van, pár korty...aztán van hogy egy óra mulva issza meg a maradékot. :( szerintem a hasa is ettől fáj jobban.
Ja, amúgy hiába ébred gyakran éjjel, nem sok értelme van, mert 3-4 korty után úgy visszaszenderül hogy csak a cicit tartja a szájába, semmi szájmozgás, totál KO! :lol:
Szóval lehet jobban járnék, ha csak a cumit dugnám a szájába mikor ébredezik.Vagy legalább is ha 4x kel abból csak 2x tenném mellre, hátha akkor éhesebb és jobban szopik, nem???Vagy ez hülyeség???
Amúgy ismét köszi a tanácsokat! :D

Bei..örülök hogy megoldódott a kai dolog.Hűű, 40ml-t bevágott az őszléből???De ugye higítottad babavízzel?
Csak egy jó tanács, hogy higítsd, nem baj ha nem olyan jó ízes, édes, mert ha nagyon töményen édesen issza ezeket a leveket, nem fog neked késöbb meggyet, vagy natúr gyümi leveket, zöldségeket megenni. :roll: Nagyon finnyás babád lesz ha erre nem figyelsz!Rafkóssak ezek ám. :wink:

Eper..jaj olyan aranyosak mikor gagyognak :lol: Balázs is mondja hogy -eeőő, eggűűű, meg ilyesmit hogy egggeee! :lol:

Tápszerezők, lenne egy kérdésem :!: : újra lehet melegíteni a megmaradt, bekevert tápszert? Vagy ha megmarad ésa radiátoron tartom , nem romlik meg mondjuk 2 óra alatt??

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!
Megvagyunk, olvasok csak írni nem marad időm.
Még 8-at kell aludni s végre jön a párom, még nagyon sok! :(

Mi a rossz idő ellenére ma is játszótereztünk délelőtt, Csaninak szüksége van rá.
Meglátjátok ti is figyelni fogtok a szátokra ha a babók nagyok lesznek. Nálunk is tilos a káromkodás, a káromkodós rokonokra azóta rászólok hogy Csani megszületett. volt idejük szokni! :D

Nálunk 4 napja 22-8-ig alvás van Szabinánál, csak szegény Csani kel és sír, mert a mocsokfogak kínozzák!

Mozgás: Majd indul mindenkinél nem egyformák!!!!!!!
Mit idegesítik az embert??? :twisted: :twisted: :twisted:

Gyönyörűek szépek és egyre nagyobbak a babáink! :)
Puszi mindenkinek ha tudok jövök!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Kata nalunk is elofordul, hogy Noel reggel 5-kor nyoszorog kicsit, en azt hiszem na tuti fel fog ebredni :arrow: gyorsan megcsinalom a tejcsit, mire vissza megyek a szobaba alltalaban melyen alszik :arrow: kesz tejcsi marad a cumisuvegmelegitobe, ott meleg marad mig fel nem ebred es megeszi. Szerintem jobb ha melegen tartod radiatoron mint ujra melegited.

nenu

Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Drága lányok!

Úgy várom a tavaszt, hogy egy hatalmas össznépi talit összehozzunk valahol, kár, hogy az épp külföldön élő kismamáink nem lehetnek majd ott, de itt mindenről beszámolunk nekik és teszünk fel képeket is a címre!!! :D

Barnika elkezdett berregni, fújni, gügyögni, olyan édes, igazi pasi, már az autóberregést imitálja :lol: ja és két kézzel ütögeti a plüsslabdát, ha felkötöm neki a játszóívére! :lol: tisztaaaaa pasi!!

Evés. Valami változás van a drágámnál, mert nappal is egyre gyakoribb, hogy pont akkor szunnyad el 1 órára, amikor kb.esedékes lenne az evés, ilyenkor hagyom és egyre gyakoribb az 5 óránkénti evése. Nemrég ha 3-4 óránként nem evett 167-et, üvöltött, most meg gyakran még 5 óra után is csak majszol :shock: Éjjel még kel egyszer minimum, újabban legmélyebben délután 5 és este 10 között nyomja az alvást, aztán csodálkozom, hogy hajnalban már beszélget, de hagyom, ha ez így jó neki....
Adagokat doki tanácsára 150-ben maximáltam, azóta nincs bukás, most heti 180-at gyarapodott, remélem az elég!!

Többen írtátok, a tápos kaki zölden normális??? Nálunk ha hasmenése van az a zöld, ha normál a kakija az a mustárjellegű. Akkor hogy is van ez??? :roll:

Ma döbbenet volt havat látni, :twisted: de egyszer csak menthetetlenül itt lesz a tavasz!

Mazsan nálatok mikor indulnak be a plusz fokok??
:shock:

Orsikám, nagyon ügyesek és szépek vagytok, még mindig ti vagytok a topik hősei :wink: :D

Cicóka, hogy van a te Barnid???? :wink: :D

Mindenkinek szép estét!!!!

Brumika a titokmegosztó :lol:

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!

Jaj Annus mit nem adnek egy kukukaert... :lol: Tudja Iza, hogy mi a jo! :D Kuldom is a cimemet, johet ide is a kukuka... :lol:
Iza szovegei meg...hat meg kell zabalni! :lol: Meg ilyet...irjal nekunk! :D

Huuu tegnap volt uvoltes, a kis combika jol bedagadt... :roll: Borogattam szegenykemnek, mostanra szep mar. A melltartobetetes borogatas jo otlet! :)

eper: jaj halali lehet a csajszi...:D Ha tetszik neki a hangja majd abba sem fogja hagyni. :lol:
Tylenol nevu laz es fajdalom csillapitonk van, ez nem tudom otthon van-e. Amugy sokminden ugyanugy kaphato mint otthon.
A legegyszerubb tenyleg a youtubera tolteni, ahogy Annus is csinalja. Ha van gmailed, akkor azzal a felhasznaloi nevvel es jelszoval be is tudsz lepni, a feltoltes nem nehez. Ha nincs gmailed, tudsz regisztralni a youtubera. En picassat is hasznalok, ez is a googlenek egy programmja. Ezt telepiteni kell a gepre. Konnyu hasznalni. Igazabol ez is a gmailre tolti fel a kepeket es a videokat. Remelem segitettem, de ha van kerdesed akkor segitek meg.

nenu:szegeny karnevalozok... :? Hol van ez a varos ahol eltek?Melyik reszen az orszagnak? Bar Del-olaszorszagban is szokott esni a ho...:)
Itt sem volt vallba szuri korabban sem.
En mar nem is probalkozok ekezettel irni, tul maceras... :lol:

Bogi: Kitartas!

Nekunk is azt mondtak, hogy gyakran legyen Panka hason amikor ebren van... :roll: Mert nem akarta emelni a fejecskejet a doktorneninek. Hat nekem mindig produkalja magat...csak lustika. Akkor csinalja ha o akarja...:D Csinaltam fotot rola, szerintem nem gyenge az a nyakinca... :lol:

De jo lenne egy babatali...:)
Na jo megsugom, most van egy halovany remenysugar hogy hazamegyunk meg az iden...:) Akkor mi is mehetunk? :lol:

brumika:orulok, hogy jol vagytok! :) Szerintem ne aggodj azon, ha mashogyan eszik. Mi sem eszunk mindig ugyanugy. Egyszer kevesebbet aztan tobbet, teljesen normalis. Amig fejlodik, gyarapszik, aktiv, mosolygos addig nincs semmi baj.
Haaaat en ugy erzem soha nem lesznek mar plusz fokok... :? Kiegyeznek -5 korul is, mert akkor mar kemennenk setalni.

Szep estet!
puszi

mazsan
Szeged

annus
én benne vagyok!talizzunk!

eper
nálunk is volt már 1-1 sikongatás de főleg azt gyakorolja hogy elkezd úgy csinálni mint mikor sírni kezdene és azt elhúzza sokáig szinte énekli...közben forgatja a fejét és nagyon mimikázik...úgy néz ki mintha mondaná folyamatosan a mondókáját csak a mi fordítógépünk elromlott volna :lol:

katinkababa
de okos ötlet a betét!na majd jövő pénteken ha kelleni fog akkor így csinálom!
na mert elhalasztotta a doki a holnapi oltásunkat jövő péntekre :?

lovászkata
na már szívom magamba ezeket az infókat úgyhogy nekem is mondj ilyen tanácsokat hogy higítani kell a gyümilét stb. mert én "tudatlan"vagyok nincs rutinom...ma befordultam a babakajás sorra a tekkóban de akkora volt a választék hogy zavarba jöttem és eloldalogtam...nemsokára onnan kell vásárolni úgyhogy fel kéne készülnöm belőle

bogi
hát nem tudom Laci visszafogja-e magát mert én gyerek elött is mindig megbotránkoztam ha olyat mondott de hidegen hagyja.....na nem a hülye vagy ilyesmi az még nem olyan durva...
hát fel kell nőni a feladathoz az biztos!

brumika
az hogy tiszta pasi az nem is kétséges!nagyon fiús a pofija nagyon helyes baba!!!!
a tisztán anyatejes kaki a mustársárga a tápitól zöldül be mi nagyon össze-vissza eszünk így a színek is olyanok....minap annyira nagyon zöld volt hogy az még nekem is ijesztő volt...kicsit paráztam is de meggyőztem magam hogyha beteg lenne akkor volna más tünete is...

mazsan
nincs nálatok magyar bolt?tudod ahol a magyar termékeket árulják?
nekem az usában van egy netes barátnőm és ő ott veszi az ilyeneket...a túrórudit is pl.

Kép
menion
Budapest

hát a szobatársal való randi az stornó lett :( még mikor innen kiléptem megnéztem a leveleimet szerencsére és írta hogy influenzásak és így a vizsgálat el lett halasztva....
ide írtam de ez az átok net nem szuperált megint úgyhogy nem is sikerült az elküldés...

a holnapi oltás is elmarad hívtam a dokinénit hogy bediktáljam a recepteket erre mondja hogy holnap ne menjünk mert helyettesítenie kell...így jövő pénteken kell menni majd...
egyre jobban csúszunk az oltásokkal nem tudom hogy ez jó-e így :roll:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Norbi jobban van már, de Bazsi náthásodik! :( Most folyton szívom Bazsi orát, hogy el ne duguljon. :( szegényke úgy utálja, nagyon hadakozik ellene, de ahogy kikapcsolom a porszívót úgy mosolyog, meg tudnám zabálni! :lol:
Folyamatosan mondja a magáét, gőgicsél , sikongat.Jaj imádom ezt a korszakot! Csak a hasfájás múlhatna már el.
Ma csak 2 x kelt fel, este is adtam tápszert és így éjjel elég volt a szopi neki(elég jól szopott).Felírom a kéménybe korommal. :wink: :lol: Remélem a nátha nem tesz be nekünk.

Fantacska....tegnap nem válaszoltam egy kérdésre, este illetve mikor álmosodik akkor szopik jobban Balázs.Úgyhogy egyértelmű hogy a félhomály, sötét vagy ha csukva van a szeme jobb nekünk, mert akkor nem nézelődik össze-vissza :D
Norbikára is nagyon figyel, forog utánna, így próbálom Norbit elpasszolni vagy lekötni a Tv elé mikor szopi van, sajnos nem mindíg sikerül.

Menion....Adjak tanácsot?Ez megtisztelő! :D De biztos sokat vannak itt akik tudják a hozzátáplálást, de ha szeretnéd, akkor elmesélhetem annó Norbival hogy csináltam.Ő nagyon jól-ügyesen evett gyümiket, főzelékeket!sokat olvatam utánna, hogy kell csinálni és a többgyerekes unokatesóm is segített, most már nem ér meglepetés, asszem tudok mindent. 8)
Vannak jó receptjeim, egyszerűek, gyorsak, babáknak valók! :lol:
Én csak néha vettem az üveges bébiételt, sokat főztem, pároltam, turmixoltam Norbikának, imádott mindent! :D Élvezet volt neki csinálni a hamit!
Most is van a fagyasztóban a kertünkből szedett BIO cékla(előre párolva, turmixolva) kis jégkockatartókban van lefagyasztva, így egy kocka elég lesz egy barack vagy alma mellé! :D Egészséges és fini! :wink:
Érdemes elfogadni az ismerősöktől pár szem nem permetezett gyümit, vagy ha van bio zöldséges és jó árban van ez-az akkor tenni el a fagyasztóba mindíg az aktuális gyümiből, zöldségből.
Szerencsére felénk sok kertes ház van, és sok kertes házban élő rokonom van, így mindíg volt friss bio vagy félig bio gyümije Norbinak! :)
Most mennem kell, de ha érdekel írhatok néha egy-egy tippet, receptet! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Nekem is sokszor úgy van hason hogy hátrarakja a kis kezét.mikor sír is.És mikor hason van nem tartja sokáig magát.de ha föl van véve már stabilan tartja a buksiját.Akkor vigyem gyógytornászhoz?

És még egy fontos dolog:
mikor a Doroti két hónapos volt nekem akkor jött meg először.szoptatok és folyamatosan szedem a fogi gyógyszert.A héten kellene megjönnie de még semmi jele.Szerintetek megjön vagy most szabálytalan lesz amíg szopizunk?kicsit idegesít,nehogy terhes legyek mert megszakadna a szivem.

Nagyon gyönyörűségesek a babák!!!!!

hadedit82

sziaztok!
Ne hari,hogy nem voltam,de ez a mellgyulladás nagyon megviselt, 38 fokos lázzal voltam. Nagyon piros volt, már a védőnőm a sebészewtre küldött, de én nem mentem el. Addig fejtem,m asszíroztam, meg káposztáztam, hogy mára jobb a helyzet és nem fáj annyira ésa lázam is lement.
Annus: Jövöheti randiba benne vagyok, remélem jó idő lesz!]

Puszik mennem a mósógép végzett![/u]

Kép
Kép
zsanimanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: