Sziasztok Lányok!
Bizonyára nem sokan emlékeztek rám, mostanság csak olvasó üzemmódban vagyok, és Eszterhez szeretnék szólni egy pár szót, illetve neki és a hasonló cipőben járóknak szeretnék segíteni a saját küzdelmünkön keresztül.
Szóval mi 2005 óta jártunk folyamatosan a BMC-be, lezavartunk villám gyorsan, értsétek ez alatt három év alatt egy sikertelen inszeminációt, öt támogatott lombikot és két fagyibabás beavatkozást, sőt egy 6. immár nem támogatott lombikot is. Az eredmény csak a csalódás, és keserűség volt, egy esetben hoztunk össze egy biokémiai terhességet a 4. lombikból, aztán a 6. beavatkozásból volt egy 6. hétig eljutott iker terhesség, ez már immunkezelés hatására, és több semmi. Ez a kálvária a BMC-ben 2009. év végéig tartott.
Végső elkeseredésünkben - egy két apró eltéréstől eltekintve nem találtak nagyobb problémát, ilyen volt a stimulálások miatt bekövetkezett Tsh alulműködés enyhe fokban, és az IR(inzulinrezisztencia) szintén enyhe fokban- ott hagytuk az egyébként rendkívül szimpatikus intézetet, és Konc Tanár urat. Akkor hallottam arról, hogy létezik immunológiai összeférhetetlenség, ezt egyetlen orvos tudja ma kivizsgálni, és elindítani a helyes úton. Nem mondom, hogy a stílusa nagyon megnyerő, de nekünk és nagyon sok más olyan páron segített, akiknek a helyzete teljességgel kilátástalan volt. Van köztük olyan pár is, ahol az első terhesség gond nélkül jött létre, megszületett a baba, de a következő immunkezelés nélkül sehogyan sem jött össze. Ezért is írok erről neked kedves Eszter, mert ismerem szomorú előzményeidet, lelkes olvasója vagyok a blogodnak is.
Szóval nálunk, és nagyon sok kivizsgált párnál bebizonyosodott az immunológiai rendellenesség, ami ellen egy úgynevezett immunoglobulinos kezelést (intratectet) adtak infúzióban, egyet a beavatkozás előtti napon, és további kettőt a 6. és 8. terhességi hétben. Ennek köszönhetően már nem lombik beavatkozásból, hanem egy egyszerű inszeminációból fogant meg a ma 26 hetes Milli babánk, akinek a születése 2011. június elején várható. Csodák márpedig vannak, csak sajnos nem mindig a helyes utat járjuk, és hát sajnos az orvosok nem küldenek el erre az igen költséges, de annál hatékonyabb TB által támogatott kivizsgálásra, és kezelésre, pedig nagyon sok párnál itt kezdődnek a problémák. Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy a legrosszabb stimuláció alkalmával is tökéletes embrióink voltak, a baj ott kezdődött, amikor visszaültették. Egyébként minél később kaptam őket vissza, annál tovább jutottunk.
Az orvos elérhetőségét, nevét, és a témával kapcsolatos összes információt a
www.habituextra.hu weboldalon megtaláljátok, de telefonszámmal és további segítséggel is nagyon szívesen szolgálok.
Azt hiszem, Mandy is ebben a cipőben jár, és fórumozik is a családinet többszöri spontán vetélés után babákért küzdünk oldalon.
Remélem tudtam segíteni, a továbbiakhoz nagyon sok szerencsét kívánok szeretettel, hosszú az út, rögös, de a végén mindenkinek ott lesz a baba.
Timso