A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Sziasztok!

Eszméletlenül sokat termeltetek tegnap este óta :shock:

Most önző módon gyorsan leírom a mai nap eredményét, aztán visszaolvasok!

Szóval reggel mentem az afp eredményért, ami tökéletes lett:
MoM érték: 1,01
Terhességi AFP: 35,20 ng/ml

Aztán következett a 18 heti uh, ami hál' istennek szintén teljesen jó lett!

BPD: 43 mm
AC: 116 mm
FL: 30 mm
Becsült súly: 232 gramm

Az adatok szerint 18+0

Tehát méretei alapján kisebb, mint valójában, de ez Lucánál is végig így volt (végül 2900 grammal született)

A méhlepény hátsó falon, mélyen tapad, 18 mm-re a méhszájtól.

Este meg vittem a leleteket a nőgyógyászomhoz, mindent átnézett, megbeszéltünk, megnyugtatott a lepénnyel kapcsolatban, azt mondta, hogy nagy valószínűség szerint még feljebb fog menni, addig is nyugodtan éljem az életem, nyilván figyeljek magamra, de módjával mindent szabad.
Sőt, ha így marad, tehát 1 mm-t sem vándorol feljebb, akkor is szülhetek hüvelyi úton szerinte.

Ami viszont rossz hír, hogy a szeméremajkaim környékén visszerek jelentek meg, ami már most elég sok kellemetlenséget okoz, de a doki szerint ez még sokkal rosszabb is lehet...:( Eléggé fáj és a látvány is szörnyű...

A hasam pedig úgy döntött, hogy nem nő tovább:

Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, jó, hogy minden rendben van!
A visszereket ismerem, bár nekem soha egy doki sem mondta, hogy van vagy hogy lehet ilyen, szóval én amikor felfedeztem , nem is nagyon tudtam hova tenni :? Nekem el is pattant 1-2 helyen, nem is tudom, hogy magyarázzam, mint egy vérrög, ami nem hasadt ki :? Aztán szülés után valamikor eltűntek, felszívódtak, nőgyógyász sosem mondott semmit erről, és én nem is kérdeztem :roll:
20140901114303

majga,
elhavazva tuti nem volt az orvos, meg nem is hiszem, hogy jó ötlet, hogy felhívom, az olyan, mintha nem bíznék benne. És tudom, hogy a legtöbb gyógyszerre csak ráírják, hogy nem lehet használni. Majd megvárom Leo véleményét is :lol:

Mrsleo
Nekünk Graco Quattro Tour De Lux Travel System babakocsink van, én nagyon szeretem. Igaz mélykocsija nincs, de egy stabil aljú mózesbetét jár hozzá. A legjobb, hogy a hordozóhoz van egy talp, amit be lehet fixen kötni az autóba, és utána már csak rá kell pattintani a hordozót, nem kell állandóan ki-be kötözgetni.

Nekem amúgy nem hiányzott a hordozóhoz a váz, tökéletesen rápasszol a bevásárlókocsira a hordozó, még be is akad a rácsok közé az a kis rögzítése, ami a kocsiban a talphoz is rögzíti. És magával a babakocsival is kompatibilis. Felébresztés nálunk onnantól volt, amikor már rendes ülésben ültek a gyerekek, mert mikor áttettem őket a babakocsiba rendszerint felébredtek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Majga, Addisz gratulalok!!! :)
Addisz a te hasad kb. 2 honappal nagyobbnak nez ki, mint az enyem, ugyhogy szerintem teljesen normalis :wink:

Linacska! Nem itt tett fel valaki egy linket, amiben az volt, hogy egy csomo gyogyszerre csak biztonsag kedveert irjak ra, hogy terhesseg alatt nm hasznalhato? Valahol olvastam.
Szerintem pl. a Canestennel nem lehet semmi baj nekem ket különbözö orvos irta fel a masodik, illetve a harmadik honapban.
Igy egyszerübb nekik, arra meg nem gondolnak, hogy az ember szenved. Amikor a szörnyü migrenem volt felhivtuk az egyik ismerös orvost, hogy ugye kiveteles esetben be lehet venni Quarelint, mert különben felrobban a fejem. Ott zokogtam teljes hangerövel. Utananezett, azt mondta, hogy inkabb ne. Hat, en nem vagyok benne biztos, hogy jobb volt a babanak, hogy az anyukja masfel napig szenvedett!
Szerintem, ha valakinek gyogyszer problemaja van kerdezzen utana több orvosnal.

Brunhild! Ha megkapod a babakocsit, akkor örülnek azert egy hirtelen velemenynek :) Addig meg a ferjemmel is összeülünk es kiokoskodunk valamit. Nem akarom, hogy az egyedüli döntesem legyen! :wink:

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Linacska! Nekem is nagyon nagyon tetszett ez a Graco modell, föleg, hogy egy ismerösnek az van es nagyon jo volt tolni, de sajnos a ferjem megvetozta. Nekem tul modern a kinezete. Egyebkent a textilmozes tenyleg eleg stabil? Nekem ez az egyetlen fenntrtasom vele. Meg valahol azt olvastam, hogy a karfa nem atfordithato. Ha nagyon jokat mondasz rola, lehet, hogy teszek meg egy kört a ferjemnel :wink:

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Brubhild! Nekem az Attila nagyon bejön, viszont a férjem elzárkózik. Volt egy hülye Ákos nevű barátom, úgyhogy az stornó.
Amióta Te írsz az Etele nevű fiadról, azóta ez a név megtetszett, csak szerintem a németes Stumpfhoz nem nagyon illik (ahogy az Előd sem :shock: )

Addisz! Gratulálok! Egy ilyen lelettel én is kiegyeznék. A 12. héten teljesen fedte a méhszájat vagy csak elérte?

Linácska! Szerintem ne használd, bár én nem vagyok nőgyógyász, de rákerestem a neten és állatkísérletekben magzatkárosító hatásról írtak.
Ez is egy gombaellenes szer, szerintem használj Canestent arról tudjuk, hogy lehet. Ha én lennék a helyedben, akkor nem vállalnám be. Meglátjuk Leo mit mond.
jjucuss
Eger

JJucuss, az Etele az Attilának a német változatából alakúlt ki, az Etzel-ből ..Szóval ha nagyon akarod, még talál is :wink:
20140901114303

Sziasztok!

Én is csak gyorsan bekukkantok, esélytelen, hogy mindenre írjak, pedig becsülettel végigolvastam :) :) a nem kis termést! :)
de nagyon fáradt vagyok, minden nap későn jövök, és már pakolok bent, szombat az utolsó nap!!!!!:D

Gratulálok a jó eredményekhez!!!!! és a szép pocakokhoz!!

Lina
Sajnálom a gombát, reméljük, Leo hamarosan ír rá valamit.
Levi hogy van???
Főnököd hülye, hogy így variál, ha már egyszer megállapodtatok.
Jó volt múltkor! Majd csak összehozzuk legközelebb is!

Jucus
szerintem az Andor egyáltalán nem kemény, sőt! A lágy nd hangkapcsolat nagyon kellemes. A Mór szép, de nagyon torlódnak a mássalhangzók, nehéz kimondani. Szerintem... de ha nagyon tetszik, senkire se hallgass! :)

Roka
Érdekes, hogy kint ennyire máshogy működnek a dolgok!

Addisz
Gyönyörű így a pocakod! Nekem még mindig nem ilyen szép gömbölyű. Lógok egy válasszal :oops: bocsánat.
Nem hangzik jól ez visszér dolog...

Bruni
De jó, hogy úton már a babakocsi!!! Mi még semmit se vettünk! A férjem Pató Pál rokona, a névről is nyáron szeretne dönteni. Igaz, van egy kedvencünk, de jó lenne eldönteni. Bogi nagyon tetszik nekem is.

Leo
Akkor a hó miatt alakul a döntés??? És nagyon meleg hely az?? :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

rókakoma,
tényleg nem átfordítható a karfa, de nem is hiányzott. A "kupolája" átfordítható, ha épp rossz irányból süt a nap. Mi tényleg nagyon szeretjük. Textilmózes tökéletes, mert az alja egy kemény lap, nem tudom, hogy csak karton, vagy mondjuk egy vékonyabb farostlemez, ki van vízszintezve a kocsihoz képest, és ezen van egy puhább vékonyabb szivacs, persze anyaggal bevonva. Az egész teteje rácipzározható, így szerintem egy tökéletes kis kuckó a gyereknek. Lilit abban hoztuk haza a kórházból, fogtam az ölemben, mert féltünk belerakni a gyerekülésbe (csak kb. 3 km-t mentünk anyuékig). Haza (20 km) már ülésben hoztuk.
Akarod kicsit tologatni? Márc. 11-15 között Sopronban leszünk :lol:

jjucuss,
lehet, hogy holnap veszek Canestent inkább. Szerencsére tünetet nem okoz, nem kellemetlen, csak hát ott van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jjucuss
A 13. héten elérte a méhszájat, szóval azóta haladtunk 18 mm-t. Igazából a doki végig arról beszélt, hogy jelen állapot teljesen oké, mindent szabad, akkor is így, ha így marad.
Nevek: a Mór önmagában jó, de szerintem is rövid a vezetéknévhez, inkább két szótagú illik hozzá. Nekem az Andor és az Etele is nagyon tetszik :)

Brunhild
Nekem elkezdett egy-két hete fájni azon a tájékon, de inkább olyan érzés volt, mintha beütöttem volna a szeméremcsontom. Akkor a legrosszabb, ha köhögök, leguggolok, hirtelen mozdulok. Ma említettem a dokimnak, egyből rávágta, hogy visszér, de azért megnézi. Én előadtam, hogy milyen duzzadt és borzalmas, aztán mosolygott, mikor meglátta, mert rosszabbra számított, állítólag néha szőlőfürthöz hasonló duzzanatokkal jönnek hozzá a kismamák :shock: Nekem ez is bőven elég, pláne, hogy váratlanul ért, Lucával nem tapasztaltam hasonlót.

Gil
Csak nyugodtan, ráérsz a válasszal :)

Majga
Gratulálok az eredményekhez!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nnna...rágcsálom még egy kicsit akkor ezeket a neveket...aztán szombaton lehet, hogy kiderül, hogy nem is kell.
Az Etelét hogy becézitek?

Gil! Szombatig már csak két nap. Kitartást!
jjucuss
Eger

Addisz! Az a baj, hogy nekem teljesen fedte (én úgy láttam, hogy csak a széle, de az fedte). Én már majdnem 20 hetes leszek szombaton hátha az a kis idő is számít.

Ez a visszér rossz lehet, pláne ha belegondolunk, hogy a pangás csak fokozódni fog. A fekvés párnával a fenék alatt ha már nagyon elviselhetetlen segíthet. Meg hűsítő krém és egy kis hűvös borogatás. A "baj" csak az, hogy az alapprobléma csak 20 hét múlva oldódik meg. :shock:
jjucuss
Eger

Mi sehogy sem becézzük, de mások (oviban, suliban) Eti-nek vagy Ete-nek... (én a fiúkat a német nevükön szólítom és azt becézem :wink: )
20140901114303

gil,
jövő héten ha minden igaz Levi már megy a családi napközibe, és ott is alszik, szóval kicsit szabadabb leszek. Már csak 5 napot megy addig, hogy dolgozni kezdjek, muszáj kipróbálni az ottalvást. Még jó, hogy 1,5 hónap beszoktatást terveztük, és az egészből 11 nap lett.
Amúgy jobban van már, ma voltunk csípő röntgenen, szerencsére minden ok, csak tudnám, akkor miért tartja kifele a jobb lábát.

Amúgy ma kivételesen nem kaptam UH képet, de nem is lett volna nagyon miről, mert alig láttam valamit az UH-n. A dokim ebben nem túl profi, de szerinte minden ok. Próbált a lába közé is benézni, de nem sikerült. Lemérni azért le tudta Botit, 380g már. Viszont a feje majdnem 22 hetesnek felel meg, már most 5,5 cm. Remélem 10 alatt megáll, mert ki kell férnie :lol:

brunhild,
mi a fiaid német neve? Biztos írtad már, de nem emlékszem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja...eszembe jutott, hogy majgának akartam írni.

Arcüreggyulladás: köptető (l.útifű pl.), hogy hígítsa a váladékot. Sterimar orrspray mindenképpen, szintén hígításra. Naponta 3x nyálkahártyalohasztó orrcsepp (Nasivin). Sok folyadék (2,5-3l) és az infralámpa (naponta 3-4x 10 perc-bocsi). Antibiotikum is kellhet, ha pár nap alatt nem javul, vagy ha rossz közérzettel, elesettséggel és lázzal jár. Mehet még a sinupret homeopátiás készítmény is. Ezeket így egyszerre gondoltam, nem vagy-ez, vagy az, hanem mindegyik.

Jó éjt!
jjucuss
Eger

Jó reggelt!

Jjucus
Nevek :lol: :lol: :lol: :lol:

Majga
Jobbulást!

Linácska
Használd nyugodtan!
Köszi a véleményt a babakocsiról!

Addisz
Pocakod :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Linácska

Reprodukciós toxicitás:
A vizsgálatok azt mutatták, hogy a ciklopirox-olamin a fentebb, az intravaginális alkalmazásnál (lásd Hatás - Farmakokinetikai tulajdonságok)
említett magas adagokban sem okoz károsodást sem az anyaállatokban, sem az utódokban. A fertilitás, ill. a posztnatáis fejlődés sem károsodott.

Patkányokban napi 5 mg/ttkg per os adag alkalmazása után a fertilitás károsodásának jeleit figyelték meg. Napi 1 mg/ttkg adag esetén nem figyeltek meg ilyen hatást. A ciklopirox-olamin nem mutat sem embriotoxikus, sem teratogén hatást. Peri- ill. posztnatális toxicitást nem figyeltek meg, azonban a leszármazottakra kifejtett esetleges hosszú távú következményeket nem vizsgálták.

www.pharmanet.hu

Viszont:.... minden ilyen fertőzésnél érdemes a partnert is vizsgálni, kezelni!!!!!
Hüvelyi fertőzések veszélyesek, mert a nyakcsatornán keresztül a burok alsó pólusát fertőzhetik, korai burokrepedéshez, koraszüléshez vezethetnek!!!!

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo,
köszi, akkor használom. Ha már ketten mondjátok. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggeltT

Linácska, szerintem még nem írtam, mert senki sem kérdezte :)
Szóval a német nevek: Gerhard (Hardi), Wilhelm (Willi) és Ingmar (ezt nem lehet becézni...) :)

Nimród az este kicsit lázas volt, 38 fok, de jól aludt szerencsére..viszont éjjel kettőkor újból megjelent nálunk és bemászott közénk... :? Ettől féltem, hogy szokássá válik, nem tudom, mi jött rá, néha ritkán átjött, aztán gyakrabban, most pedig pár napja rendszeresen...persze öröm nézni, hogy milyen jól alszik közöttünk, de nehogy már most 3 évesen szokjon rá erre :(
20140901114303

Majga és Addisz, gratulálok a szép méretekhez!

Arcüreggyulladás: Nekem minden évben legalább 3* van. Gőzölj, kamillateával és tegyél bele pár csepp Diapulmon cseppet. Nekem ez a tuti! A feszítő fájdalmat pedig enyihíti a meleg sós borogatás. Én a füleimre szoktam tenni, egyszerre mindkét oldalon. Az Oto-Therm sapka mintájára.

Ma mi is elértük a bűvös félidőt! :) Hihetetlen! Jövő hét csütörtökön megyünk a dokihoz uh-ra. Remélem bizonyosságot kapunk végre a babánk neméről!!!!!
Ja, és itt Szegeden még mindig szakad a hó. :((((

rekus84

rekus,
mi egy 90 km-rel északabbra vagyunk, de még itt is szakad tegnap óta... Jöhetne már a tavasz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most sajnos nincs idöm olvasni, rohanok beiratkozni, de szeretnek meg valamit kerdezni.
Szerintetek normalis, hogy nehany napos eleg aktiv mozgolodas utan tegnap egesz nap szinte semennyire nem ereztem a babat? Este rugott egy-kettöt, de az is mas volt. Egy kicsit böködösebbek voltak. Aztan ejszaka, reggel semmi, pedig akkor szokott a legtöbbet. Ugye nem kell aggodnom?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Rokakoma, szerintem még nincs ok az aggodalomra. Jelentkezni fog a baba. Lehet,hogy alszik vagy elnyomta valamilyen front és ezért nem olyan aktív.

rekus84

Rokakoma
Az én lánykám ugyanezt csinálja: néha egész nap "tombol" odabent, máskor pedig tiszta ideg vagyok, mert semmi jelzést nem ad, csak késő este.
Mivel még kicsik, kicsi a súlyuk, ezért nem mindegy, hogy fekszenek, milyen pozícióban.
Szerintem ne aggódj!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kép

Mi ekkorák vagyunk!

rekus84

rokakoma,
18,5 hetesen 1 gyereket még sokan nem is éreznek mozogni. Én Lilit majdnem 20 hetesen éreztem, de akkor is úgy, hogy talán ő volt, de nem voltam biztos benne. Tényleg függ a fekvésétől, hogy épp hogy talált helyet magának..., én is sokszor nem érzem még napokig, akkor megnyugtat a szívhanghallgató.
A végén mikor megszületik, akkor meg olyan furcsa lesz, hogy megszűnt a mozgás :lol: Nekem még szülés közben is nagyon aktívak voltak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rokakoma,
ha ez megnyugtat, en eddig meg csak nagyon ritkan ereztem valamit. Meg abban sem vagyok biztos hogy a baba volt :?
Altalaban autoban, az autopalyan szoktam erezni mocorgast (az meg heti 1x van csak) maskor marad a szivhallgato. Heti 1-2x meghallgatom hogy minden rendben van-e :)

Kép

Kép
ica79

Addisz, Majga, gratula!!!!!

Addisz, neked mondtak valamit a visszerekre?

Rekus, nagyon szép poci! :)

anabique
Budapest

addisz, örülök, hogy jók az eredmények :)

Pocakok szépek :)

Én voltam ma védőnőnél, hízásba belehúztam, eddig öt kiló plusznál járok (ami végülis három, mivel az elején fogytam), a védőnő örült neki, azt mondta, amúltkor ijesztően néztem ki :roll:

És meghallgattuk Gábor szívhangját, nagyon jó volt :lol:

Éééééés, elkaptam a másik gyerekdokinkat (nálunk ketten látják el a körzetet), megbeszéltem vele a gasztro beutalót, azt mondta, kérjek időpontot, ha megvan az időpont, akkor előtte pár héttel ad beutalót :)

Minden elintézve, mindent kivasaltam, főztem is, sőt, már ebédeltünk is Fruzsival :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
Nagyon szorgos vagy :)
Múltkor mennyit híztál, hogy rémisztőnek találta a védőnő?

Ana
Annyit mondott, hogy nem lehet ellene tenni semmit, de ha nagyon fájna, akkor szedhetek egyfajta gyógyszert, ami D betűvel kezdődik és most persze nem jut eszembe a neve, de a kiskönyvembe beírta, szóval ott meg tudom nézni, ha érdekel. Téged is érint a probléma?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ja, és magas volt a vérnyomásom, meg tegnap is a háziorvosnál, úgyhogy most mérnem kell :roll: :roll:

Múltkor 80 dekát híztam, és még az induló súlyom alatt voltam, keton volt a vizeletemben, sápadt voltam, és lépten-nyomon hánytam :?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Addisz,
Pár napja vettem észre valami kis dudort szintén ott lent, de nem bőrelváltozásnak (pl szemölcsnek) tűnt, és hogy őszinte legyek, fogalmam sem volt, mi az. Gondoltam, várok pár napot, hogy mi lesz belőle. Most, hogy írtad a visszeret, megnéztem még 1x, és szerintem nekem is az van. :shock: Brutál ronda. Viszont nem fáj (egyelőre), csak ott van és csúnya. Gyógyszert csak akkor kell rá szedni, ha fáj? Esetleg valami kenőcs...? Vagy nincs mit tenni, kivárni a terhesség végét, és akkor magától megoldódik a probléma?

Panndi, nagyon ügyi vagy. :)

anabique
Budapest

Köszönöm szepen a sok nyugtatast!!! :)

Rekus, milyen szep nagy pocakod van :)

Panndi, mar ebedeltetek is? Nekem ma jo dolgom lesz, meghivott a baratnöm. Annyira unom mar az egy emberre fözest (ferjem mindig benn eszik).

Nekem vegre sikerült beiratkoznom! A boszorkany ügyintezöt fogtam ki, aki utalja a külföldieket (mondjuk egy egyetemen, ahol 70% az ne biztos, hogy a legjobb hozzaallas). A 6. szemeszterben meg mindig nem sikerült tökeletesen kitöltenem, de azert haladok! :)

Valaki azt mondta, hogy rendes orvosi sztetoszkoppal is lehet hallani a szivhangot. Szerintetek erdemes kölcsönkerni?

Küldök nektek innen egy kis napsütest, hogy mosolygos napotok legyen!!!

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Én nem reggeliztem, ezért volt a korai ebéd :)
Fruzsi meg bárhol bármikor képes enni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Rékus, alakul, alakul :D

Visszatéve a visszerekre (vajon így kell leírni? :roll: ), szerintem az álldogálás sem tesz jót....gondolom a fokozott vérkeringés miatt alakul ki, innen az a furcsa zsibbasztó, kellemetlen érzés is hosszabb álldogálás után :( Én most még nem tapasztaltam magamon, de biztos újból utolér engem is...

Nálunk holnap van sulifarsang, majd teszek fel képeket 8)
20140901114303

brunhild, minek öltöznek?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi :D

Rokakoma, Ica, nincs miét aggódni, a szakkönyvek szerint csak a 20 hét körül lehet érezni a magzatmozgásokat...(persze mi azért jobban tudjuk :wink: , de tényleg nem kell aggódni)

Anabique, szerintem ha nincs gond vele, nem is kell kezelni...mint írtam, nekem is volt, jó ronda, de nem okozott különösebb gondot..viszont nehezen múltak el, nem azonnal szülés után, én már nem is hittem benne, hogy elmúlik, azt hittem megmarad..de aztán valamikor eltűnt minden (pár hónap után)..
20140901114303

Etele kalóz, Bendegúz lovag, Nimród Sportacus lesz...de csak Etele biztos, a kicsiknél sosem lehet tudni, tavaly sem akartak végül beöltözni :roll:
20140901114303

Igazi pasis jelmezek, tök jó :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Már nézegetem jövő farsangra a kislányos jelmezeket Bruninak :wink:
Valami ilyesmit: katica jelmez félévesnek :D
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.02.25 11:54-kor.
20140901114303

Ana
Hát, ahogy leírtad, szerintem egy cipőben járunk... :( Nem kell feltétlenül fájnia, lehet, hogy az enyém picit máshol helyezkedik el vagy már nagyobb. De a látvány tényleg szörnyű, mint egy domborzati térkép... Bár a dokim szerint ez nem ronda, ő már látott szörnyűbbet :roll:
Úgy fogalmazott, hogy ha már nagyon zavaróvá válik, akkor szedjem a gyógyszert, aminek közben eszembe jutott a neve: Detralex
Az ülés és állás biztos nem tesz túl jót, én tapasztalom is, hogy vízszintben sokkal kevésbé érzem a dolgot, de hát nem tudok egész nap feküdni.

Brunhid
Igen, úgy kell írni :)
Várjuk a képeket a srácokról!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brunhild! fantasztikus a katica!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Szerintetek, ha megkérdezik most mit kell mondani, hányadik hónapban vagyunk?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Brunhild, ha még nem fizetted ki a kocsit, nézd meg a teszveszen!
Tegnap nézegettem a kocsikat, és megtaláltam - szerintem azt, amit Te rendeltél!
Ugyan úgy új, számlás, kereskedőtől, talán 50 e volt.
Volt két és három részes, ez a 3 volt.
A szín is ott volt, amit linkeltél. Hátha olcsóbb.

http://baba-mama.teszvesz.hu/babakocsi_ ... 96519.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Gydavid
Hát, még a negyedikben, a 20. héttől már az ötödikben. Vagy nem? :)
Akartam már kérdezni, persze csak ha nem vagyok indiszkrét, hogy mi újság anyukáddal?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz! Ha bármi pozitívum lenne már biztos dicsekedtem volna! Sajnos továbbra sincs köztünk szinte semmilyen kapcsolat, csak a gyerekek. Most is ott vannak egész héten, Dávidka náthás. Őket szinte hazasem akarja engedni. Tőlem soha meg nem kérdezné, hogy vagyok.A babára meg biztos, hogy haragszik, mert csak annyit bök oda, hogy inkább a Dávidkával kéne többet foglalkoznom, nem mással! holott fogalma sincs, hogy mennyit foglalkozok vele?!
Nem is merülök bele mert megint sírógörcsöt kapok, annyira hiányzik.
Már sírok is, de köszi, hogy megkérdezted! Jól esik, úgysem tudok róla senkivel beszélni.

Kép
Kép
Kép
gydavid

rókakoma,
én Levinél próbáltam a sztetoszkópot, anyósomnak van a vérnyomásmérőhöz, de még a végén sem hallottam semmit vele. Kipróbáltam a sajátommal, hogy mit is kellene hallani, a saját szívverésem megvolt, de a babáé nem.

gydavid
ezzel a hónappal én is mindig gondban vagyok. Én úgy szoktam számolni, hogy ha július 12 a nagy nap, akkor február 12-én töltöttem a 4. hónapot, tehát most az 5. hónapban vagyok. Március 12-én töltöm kereken az 5 hónapot, onnantól a hatodik hónap.
Amikor már megszületik a gyerek, akkor olyan egyértelmű, ha elmúlik mondjuk 2 éves, akkor pár hónapig még azt mondjuk, hogy 2, de utána harmadik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szerintem én a hatodik hónapban vagyok, hisz a kilencedik hónapban leszek, amikor Gábor megszületik, tehát az kezdődőik május végén. Így áprilisban kezdődik a nyolcadik, márciusban a hetedik, február végén pedig a hatodik hónap :)

brunhild: katica :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gydavid
Sajnálom :( Ezek szerint nem változott a helyzet. Fura, hogy a nagyokat ennyire szereti, a következő unokáról pedig tudomást sem akar venni... Tényleg csak abban lehet bízni, hogy ha megszületik, akkor meglágyul egy kicsit ő is. Kitartás!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, Brunhild, köszi az infókat. He-he... feküdnék én egész nap, ha lehetne, de hát 2 gyerek, háztartás, munka és egy reggel 8-kor eltűnő, este 7-kor megérkező, sokszor még hétvégén is dolgozó férj mellett...?? Még jó, hogy legalább a sulit befejeztem. Egyébként még mindig szokom a gondolatot, tegnap még azt sem tudtam, hogy léteznek OTT is visszerek, ma meg... Brrr. Remélem, több meglepetést nem tartogat a terhesség.

Farsangos képek: szánom-bánom, de elfelejtettem fényképezőgépet vinni, nagy volt a rohanás. Majd próbálok kunyizni másik anyukáktól. Fényképet mármint. :)

Brunhild, az a katicajelmez nagyon ott van! :) Annyira aranyos, hogy már most ilyeneket nézegetsz. :)

Gydavid :(

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: