A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

hát itt vagyok megint és ismét éjjel :D
vissza kell olvasnom vagy 4-5 oldalt úgyhogy egy ideig eltart mire reagálok is mindenre...

az én babácskám nagyon jól van!vigyorog mint a tejbetök ha megkapja a kajáját és a feneke is ringatva van...lényegében egész nap egy angyal!
kikopott a kis haja hátul egy 20ft-os nagyságban körülötte meg filcesre dörzölte...hiába most hogy van ez a hinta többet van benne és kikoptatta a pihe haját...egyszer meg is kellett fésülnöm mert gubancos lett :shock: hihetetlen hogy tud egy centis hajka gubicsos lenni... :roll:
túl vagyunk az építésen még egy kis tereprendezés van hátra nem kedvezett nekünk az idő sajnos...
én túl sok jó szót nem kaptam a kaják miatt bár nem lehet azt mondani hogy rosszul főzök mert azért minden elfogyott...tesóm magasztalta a levest egy srác aki egy napig ugrott be segíteni az meg agyon dícsérte a paprikáskrumplit de akitől vártam volna és nagyon éheztem a dícséretet az megspórolta :( egyszóval megint egy ideig elment a kedvem a főzéstől
múlt éjszakám katasztrófálisan brutális volt :? fél 1kor épp hogy ledőltem elöntött úgy a gyomorsav hogy alig jutottam le a konyhába...ott bevettem 5 renit meg ittam tejet hátha de még rosszabb lett...majd a wc felé fuldoklani kezdtem és majdnem elájultam...kiadtam kb 1/3 tejet és gyógyszert de attól meg a torkom maródott szét úgy hogy azt hittem a következő rókánál majd vért fogok hányni...ha tudtam volna beszélni lehet hogy hívom a mentőt de nem hazudok nem bírtam se járni se beszélni...na és Laci éppen éjszakázott vagyis egyedül voltam...
1,5óra múlva kicsit jobban voltam elevickéltem a kanapéig ott reszkettem még fél órát....aztán elmentem aludni...reggel úgy ébredtem hogy a szétmart torkomból olyan hurutosan köhögtem mint egy bagós reggelente...fejem meg úgy fájt hogy kettőslátásom volt...
megetettem a gyereket aztán vissazfeküdtem...10kor jött Laci a gyerek nem kelt fel enni már idegeskedtem félig alvó állapotban de felkelni nem bírtam...délben ébredt akkor evett megint egy nagyot szóval nagyon aranyos volt és segített kifeküdni a dolgot mert este 10-től 7ig majd 8-12ig aludt....
amúgy is mostmár el merem mondani hogy minden éjszakát szépen átalszik...volt hogy este 9-6ig aludt...de rendszeresen 10-11közt eszik és utána 7körül ébred
szóval nem volt semmi éjszakám és elég kétségbeejtő hogy mit csináljak már a savammal mert szedem már a csökkentőt is és tegnap pl colát se igen ittam most este van és folyamatosan hurutosan köhögök annyira megmarta a torkomat...teljesen be van gyulladva...ijesztő :cry:
aztán meg volt hogy hetekig ment a hasam már szenet ettem meg lopediumot de meg se kottyant neki...hogy mitől nem tudom de az most éppen nincs repertoáron...
véreredményem szerint meg vasam már szinte nincs is :shock: a magnéziumból is kifogytam...de a pajzsmirigyem még tartja magát az még rendben van....
és alig fogtunk neki az építésnek megint megjött...nem számoltam utána de szerintem baromi hamar jött meg az elsőhöz képest...
a macska is halálra rémült az éjszaka reggel is még kétségbeesetten rohangált még a tesómhoz is gondolom látta hogy nagyon szarul vagyok és megijedt...
na most nem kezdek visszaolvasni mert megint reggelig itt ülnék majd holnap elkezdem remélem mindenki jól van és csak jókat fogok olvasni a manókról is :D

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Most ment el a védőnő, és szerinte feszesek a nyaki, és házizmai Kamillának, és gyógytornát javasolt, viszont aki itt a kerületben foglalkozik vele, lehetetlen eljutni hozzá normál időn belül. Légyszi, aki tud jó gyógytornászt jelentkezzen.

Köszi

Kép
cedis

Sziasztok!

Na, Bogi végre elaludt, tudok jönni!
A tegnapi napunk húzós volt, azért nem jöttem. Bogi nyűgös volt, egész nap kézben lett volna, így felváltva ráztuk a sejhaját apával. Délután kapott fájdalomcsillapítót, mert nem tudott szopni, fájt a kis szája. Után tök megnyugodott, evett és mosolygott nagyokat! Este jöttek a nagyszülők, összedobtunk egy kis ünnepi vacsit, itt voltak fél 9-ig. Fürdetni csak a pelenkázón szivaccsal, mert ezekkel a hülye könyök merevítőkkel elég nehéz az élet. Még átöltöztetni sem tudom egyedül.
A tejcsi úgy tűnik mára rendeződik, az éjszak tudtam aludni, apa tartotta a frontot én átmentem a másik szobába, csak etetni keltem fel. Bogi sokat felsír/sikonyál álmában, fel sem ébred közben, de nyugtalanul alszik. Szerintem hiányzik neki, hogy nem tudja szopni az ujját, azzal fél pillanat alatt megnyugszik, meg talán most dolgozza fel a kórházasdit. Úgyhogy az éjszakák nem egyszerűek, de ezt már tényleg féllábon is kibírjuk.
A melleim fájnak, tök máshogy szopik most, mint ezelőtt. Sokkal erősebben, másképp szív, szóval más, szokni kell. A varratai böknek rendesen, de ha ő bírja én is bírom!
A hozzátáplálás szerintem is nagyon korai még, én csak 4-5 hós korában gondoltam majd, illetve meglátjuk meddig lesz elég a tejcsi.
Eper: Réka is szép súlyban van már! Gratulálok.
Cedis: Kamilla szemére szerintem kipróbálhatnád a kamillateás törölgetést is.
Moncsi: boldog szülinapot így utólag is Líviának! Nagyon édes gyerkőceid vannak!
Zsani:hát ez a narancslés dolog tényleg érdekes, én is úgy tudom, hogy citrusféléket nem is szabad. De gondolom nem ezzel fogtok kezdeni…
Lovászkata: miért kellett ez a cumi? Le vagyok maradva. A múltkori fogyás miatt javasolták?
Brumika: örülök, h normális az új dokitok! Nálunk nem volt beragasztva az oltás helye a lábain, kicsit borogattuk aznap, nem is lett semmi baja. Se láz, se nyügi, szerencsére. Remélem nálatok sem volt.
Mazsan: ahogy látom fölösleges volt az aggódás! Szép méretek!
Úúúúúú Menion, ez nagyon durva!!!! Mindig is volt bajod a savval? Tanácsot nem tudok adni, bár gondolom, h már mindent kipróbáltál, nagyon car lehet. Jobbulást!

Megyek, mert ébredezünk! Teszek fel képet a gmailre, ne lepődjetek meg, van egy kis szivacs darab az orrán, ott van vége a varratnak, így nem gyógyul bele a sebbe a varrat. Véleményeket várok!

Puszi

Kép
orsolymors

Megoldódott a gyógytornász. Kedden délután jön is hozzánk. :)

Orsi: Nagyon szépen megcsinálták, és Bogi egy kis hős, ja és gyönyörű szép kislány! :D

Kép
cedis

Orsi, megnéztem, nagyon szép lett, gyönyörű a kis drágaság!
Ügyesek vagytok! Nemsokára nem is fog látszódni! :)
Sok puszi a lányzónak.
Mikor szedik a varratokat?

Cedis jó hogy megoldódott, 1-2 alkalom és rendben lesz! :) Korán észrevették! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Orsi: szerintem nagyon szép lett, nagyon bájos a kisasszony! Nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal előttetek.

Moncsi: édesek a gyerekeid!

Menion: húha ez elég rosszul hangzik.

Cedis: nálunk is feszesség van, mi is járunk tornázni. Majd kíváncsi lennék, hogy nektek milyen gyakorlatokat javasolnak.

Nálunk úgy tűnik végére jár a tejcsi :cry: :cry: :cry: Nem értem, tegnap egyszer kelt éjjel és reggelre elég jól megteltek a melleim, 80g-ot mértem a reggeli etetéskor. Ma 3szor kelt, nem is volt reggel csak 20g az egész, jó Barni sem evett, csak 10kor. Egy szóval csak bőgök és bőgök.

cicóka

Sziasztok!

Voltunk mérésen, az elmúlt héten jól hízott Bazsi! :D VÉGRE ideálisan gyarapszik!
Most 5880 gramm. :D Úgy látszik kell ez a 40 gramm pótlás.Most már kéri is, úgy néz ki megnőtt az étvágya.
ennek örömére egy kép:
Kép

Orsi: Igen, nem hízott 3 hét alatt csak 21 dkg-ot a multkor.Akkor kiderült hogy kevés a tejem, és hogy nem is nagyon szopizza ki a hátsó tejet Balázs.Dünnyögött, csapkodott szopi közben mert lassan jött a tej, és nem akart cicizni, ezért ajánlották hogy ne cumisüvegből pótoljak.De igazából a többi etetési módszer nem jött be. :roll:

Ma elég jó szopizott Bazsi, próbáltam utánna fejni is, de nem jött semmi, szerintem kiürítette a mellem. :)

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Orsi: Gyönyörű a kislányod! Nagyon szép a szájacskája is!
A varratszedés hogyan történik? Hétfőn elhagyhatjátok a könyökmerevítőt is?
Kitartás a szoptatással járó nehézségekhez!

Cicóka: Ne sírj! Te megtettél mindent!

Cedis: Miben nyílvánult meg, hogy feszesek az izmai Kamillának?

menion: Remélem javul az állapotod!

Réka ma eddig egész nap ébren volt.

Kép
eper74

Orsi, én elsírtam magam, olyan gyönyörű a kislányotok és csodálatosan megcsinálták a műtétet, biztos vagyok benne, hogy semmi nem fog látszani, ha meggyógyul! Felnézek rá és rátok, micsoda hősök vagytok azért, amin átmentetek, kész csoda ez a kislány!!!!

Cicóka, ez még nem biztos, hogy így marad, ne sírj, Fantácska is biztos ad tanácsot hamarosan

Menion, ez brutál, hiányoltunk, de nem gondoltam, hogy ilyen rosszullétes hírekkel jössz :shock: jobbulást!

Cedis ez gyors volt! Ügyes vagy! :wink:

Kata, Bazsi ééédes, és végre jó hír a gyarapodásról!

Mi az oltás után éjjel keveset aludtunk, a tegnapi fél kúp után ma reggelre 37.6 maradt a hője, még nyomtam egy felet, még ma is nyűgös volt, most alszik végre.

Lányok, én vagyok extra paramami??? Érdekelne a véleményetek!!
Én még úgy félek vendégsereget fogadni, sok barátnőm, munkatársam, távoli rokonom, volt sulitársam jönne, nagyon nagy társasági életet éltünk régen, de én most legszívesebben a széltől is óvnám a fiamat, rémálmom, hogy valamelyik látogató másnapra lebetegszik és közben itt volt, hülye vagyok szerintem, de még anyámra is maszkot adok és csak pár szoros rokon jöhet! Szerintetek ez kóros? Vagy első gyerekkel, akire hosszú éveket vártunk és nem a harmincas éveim elején érkezett ez belefér?? De őszintén, plíííz :wink:

Láttátok az új képünket a gmailen? Imádom őt!!
Kié a két üres új mappa? :roll:
Magamról is rakok képet hamarosan,csak vadászok egy emberire :lol: , iszonyat a fényképarcom :oops:

Kép
brumika
Budapest

Brumika: cuki a fiad!!!! Nálunk is még csak a legközelebbiek jártak és az munkatársaim nem is akarnak addig jönni, míg nincs vége a járványos időszaknak. Pedig én is már mennék hozzájuk, várnám is őket...stb

Kata: édes a kis Balázs, és nagyon örülök a súlygyarapodásnak, ez a lényeg! Mondom én, aki még ma csak bőgtem a tejcsi miatt :oops:
Ésszel én is tudom, hogy anélkül is fel lehet nevelni, de a lelkem az fáj :cry:

Eper: nekünk a feszességet a dokinéni mondta, amikor a reflexeit vizsgálta. Nem vészes a dolog, csak az idegrendszeri éretlenség miatt van, még nincs elég neuronja mindenhol, ennek termelődését lehet serkenti tornával. Az is lehet, hogy maguktól kinövik, de jobb rásegíteni, hogy időben forduljanak majd, meg fogjanak...stb.
Barni pl hason szépen felnyomja magát, de közben emeli a lábacskáit is, ez egy pici tónuszavar.

Cedis: masszírozod is Kamillát? nálunk már az is sokat segített, meg a hintáztatás pokrócban

cicóka

Sziasztok!

menion: jaj nagyon durva...:( Mit szedsz gyomorsavra? En is savas vagyok/voltam a Rennie semmit nem ert... :? Azert irom, hogy voltam, mert mostanra valahogy elmult (nem tudom hogyan), pedig evekig szenvedtem vele es gyogyszert szedtem ra.

Orsi: nagyon orulok, hogy jol vagytok. Le a kalappal...nem semmi amit vegigcsinaltatok/vegigcsinaltok. :) Remelem hamar lekerul Bogirol az a merevito ize, szegenyket nagyon zavarhatja...:( A szopizasban biztosan gyorsan ossze fogtok szokni. Hiszen szuper csajok vagytok! :lol:

Megnezhetem a kepeket lanyok en is? Szivesen toltok fel magunkrol is. Csak nem tudom hova. :oops:

cicoka: ne keseredj el, nem biztos hogy vege a tejcsinek. :( Szoritok neked, hogy javuljon a helyzet!

Nalunk minden ok, leszamitva hogy a rossz ido miatt szobafogsag... :?

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Mazsan: küldtem privit a féynképekről

cicóka

Csajok!

Basszus, majdnem kigyulladt a házunk, még most is remegek! Képzeljétek, fürdettünk fönt, kijöttünk a fürdőből és éreztük, h égett műanyag szag van, de nagyon. Lejött a férjem, és látta, hogy az elektromos szekrényből csapnak ki a lángok az előtérben!!! Én is lefutottam Bogival, hívtam a tűzoltó barátunkat, h mit csináljunk (mert elektromosat vízzel nem oltunk, poroltó meg itthon nincs), végül gyorsan lekapcsoltuk a biztosítékokat és beleöntöttünk egy liter vizet, mert a műanyag szekrény rész már szinte folyt le a falon. Elaludtak a lángok, nagy füst. A tűzoltó barátunk épp szolgálatban volt, kiküldte a kollegáit, jöttek szirénázva 2-3 percen belül. Megnézték, még füstölt a vezeték a falba, de szerencsére nem terjedt tovább a tűz. Nagyon durva volt, annyira megijedtem!
Szerencsére villanyszerelő barátunk is van, ő eljött és megcsinálta, most kínáltam meg egy sörrel. Azt mondja, h valami vezetékek égtek el. Tök jó, nem?

Holnap tűzoltóság (hatósági papírok) és biztosító. Délután meg megyünk Pécsre Bogival kontrollra, szép nap lesz!

Nagyon hiányzott ez még, annyira beparáztam.

Kép
orsolymors

Jesszus Orsi... :shock: :shock: :shock: Johogy megijedtel. :(
Meg jo hogy idoben eszrevettetek. Es hogy higgadtan tudtatok cselekedni.
Szep kis napotok lesz holnap. :roll: Kitartas hozza!

mazsan
Szeged

Kata
igen van a medelának a calmac nevű cumisüvege amire céloztak szopis babáknak, de sajnos ez is csinálhat cumizavart már a visszajelzések alapján, de ha nagyon nem megy másképp add úgy a pótlást ahogy gondolod, tényleg örülök hogy ilyen szépen megy a súlyotok:) szerintem nem lesz ott szükség tápszerre, a képek alapján nagyon édes Bazsi és jól néz ki nagyon:)
tényleg mindent megteszel amit csak tudsz, igazi kitartó anyuka vagy, így tovább!
fantacska
Debrecen

tápszerekkel kapcsolatban
a tápszerekben nem gondolnám hogy nagy különbség van, hisz meghatározott összetevője kell hogy legyen(ezt szabályozzák), és nem tudnak minden dolgot belepakolni, bizonyos dolgokat (vitaminokat) kompenzálják, ezért hirdetik hogy milyen fontos vitaminnal van tele.....
fantacska
Debrecen

julcsi!
írtad hogy fájdalams a szoptatás, írnál erről egy kicsit bővebben, hogy értette a védőnő hogy rosszul szívja??
mikor fáj az elején a szopi közben a végén, milyen jellegű a fájdalom a bimbód sebes-e, ha igen melyik részen, minden szopi alkalmával fáj??
köszi válaszokat!
fantacska
Debrecen

cicóka!
ne aggódj, a tejcsi nem fogy egyik napról a másikra, lehet valami ármeneti dolog, egy kicsit írj bővebben és próbálok segíteni, de addig is szoptass ahogy babád igényli, ne mérd mindig mert e miatt hamar ki lehet bukni, hogy csak ennyit eszik .
és sokkal nyűgösebbek vagytok?
este egy szobában alszotok?
ha meg nem akar a pici szopizni ,akkor fejd le a melled.
de nyugodtan odaadhatod mi9ndkét cict egy etetésnél, hisz atejcsi szopcsi közben termelődik, nem mideg esznek egyformán ababák, lehet akár a front is ami bekavarhat, ha nagyon nyűgös.
kitartást, ne sírj, mi itt vagyunk és midenben segítünk!
napközben hány szopi van, milyen jelzésre rakod cicire a picit?
fantacska
Debrecen

cicóka!
Barni sokszor leesik amellről, hogy nem tartja a vákumot?
milyen testhelyzetben szoptatsz?
ez a vákum dolog közre játszhat a tejtermelődésben, írd már le pontosan mi történik szopi közben, így tudok csak korrekt javaslatot adni.
köszönöm!
fantacska
Debrecen

Cedis!
Merre felé laktok?Én tudok egyet!

Brumika!
:lol: Hát mi is megyünk minden felé,nyilván megkérdem h mindenki egészséges e,és a babával igazából ne is nagyon érintkezik senki.Ide is jönnek.Niki 2 hetsen 15 fős családi karácsonyon volt,3 hetesen 5 anyuka és 5 kisgyerkőc jött :lol:
Azóta is járunk minden felé,meg voltak nálunk is.
Szóval a túlzott óvatosság se jó!Szerinem fogadj vendégeket nyugodtan,kérdezz rá h nem e beteg vki.Meg ne nyaljátok körbe egymást! :wink: A férjed is simán hazahozhat bármit,meg a boltban is össze lehet szedni akár mit .

Cicóka!
Az is jó ha tudsz neki adni vmennyit!Ezen ne sírj!!!!Lehet jót is tenne ha nem kéne folyton ezzel a tejmennyiséggel idegeskedned!

Orsi!
jesszu...szerencse h otthon voltatok!!!Apórom tűzoltó volt amúgy :wink:

Mazsan!
Tudod a gmailre a belépési jelszót?ha nem akkor elküldöm priviben!

annus11

Sziasztok!

Brumika! Egyetértek Annussal. Nálunk is így volt. Már mindenki meglátogatta a barátok és rokonok közül. A túlzott óvás is rossz lehet. Úgy értem, hogy lehet pont azért fog majd könyebben meg betegdni, mert annyira volt óva még a " széltől is" , hogy a kis immunrendszere nem edződik. Persze meg kel mindenkit kérdezni, hogy nem-e beteg vagy köhög-e vagy ijesmi. Ha mondjuk köhög, de más baja nincs,akkor egy maszkkal őt is be lehet engedni. Nem lesz semmi baj.:)

Orsi! NAgy szerencse, hogy ez nem éjjel történt,mikor mindenki alszik. NAgyobb baj is lehetett volna. Te úr isten bele gondolni is rossz. Nem csodálom, hogy megijedtél. :( Kellene rendszeresíteni egy kisebb porral oltó készüléket a biztonság kedvéért. Ez más esetben is hasznos lehet. Akkor is ha azt a tüzet vízzel is lehet oltani. Azért egy ilyen készülékkel többet eloltasz,mint egy vödör vízzel. Persze az sem tesz csodát, ha már belekap a láng a függönybe stb...... akkor a porral oltó sem fékezi meg. Egy szoba 3 perc alatt kiég teljesen..... Na mindegy nem tartok kis előadást.. :) Szakmai ártalom. :)

Menion! Te jó ég...... Azért legközelebb legyen kéznél a telód. Legalább Lacit tudtad volna hívni.

mazsan! Nálunk is ugyan ilyen kiütés volt a Réka arcán, nyakán és érdes is volt, mintha ki lett volna száradva az arca de nagyon. Kentem minden féle zsíros krémmel pl. popsikrém, de nem használt neki semmi. Aztán dokinéni írt neki fel egy krémet ( Locoid Lipocream ) amitől 3 nap alatt elmúlott teljesen. Ő sem tudta megmondani, hogy mitöl jön ki ilyen kiütés, de azt mondta még máskor is kijöhet és akkor kenjem újra a krémmel. Azóta egyszer kellett bekennem.
Ez a 20 fokos hőingadozás nagyon durva. Én nem tudom hogy bírnám. Megkérdezhetem, hogy mióta vagytok kint?

Réka miat tegnap mentem a dokihoz, mert a szorulása még mindig megvan. Levolacot adok neki minden nap 1x 3 milit. 3x kapott már,de kevés kaki Kedden reggel volt,amit lázmérővel segítettem ki. :( Hiába adoma azóta a levolacot nem higul neki semmit. Szegénykém tegnap akkorát kakilt,mint a kis ökle és csak félkemény volt, de ezt úgy nyomta ki, hogy a kis feje teljesen bevörösödött a szemei bekönnyeztek. Úgy sajnálom. :( Azt mondta a doktornénio, hogy nem szoktak még ilyen picinek, de ha nem tud kakilni ,akkor adjak neki egy nagyon kevéske baracklevet- baba baracklevet. Az talán meghigitja kicsit. Aztán mondtram neki, hogy nagyon sokat bukik. Még evés után 3 órával is akkorát bukik amikor kicsit elkezd rugdalózni, hogy sugárba jön neki ki. Írt neki másik tápszert. MILUMIL AR optimát. Ez kérlek olyan sűrű, hogy a 2-es luku cumiból is alig jön. :) Persze azóta egyszer sem bukizott. Tegnap dél óta kapja. NA megnézem a képeket G-mailen, meg én is rakok frisset fel.

Kép
bei

Sziasztok!

Orsi: Szerencse, hogy hamar észrevettétek! Én is nagyon megijedtem volna!

Brumika: Hát, nálunk mióta hazajöttünk a kórházból szinte alig volt nap, hogy ne jött volna valaki vagy többen. A férjemnek és nekem is nagy családunk van és sok barátunk, Réka előtt is nagy volt nálunk a jövés-menés. Van kirakva fertőtlenítős szappan és persze nem mindenki nyúl hozzá a Kicsihez.
Viszont látogatóba menni csak múlt héten kezdtünk, azt nem visszük túlzásba.

bei: Remélem megoldódik a kaki probléma, tesóm legkisebb fia is folyamatosan kapja a Levolacot.

Kata: Bazsi tündéri, egyáltalán nem tűnik alultápláltnak.

Megyek g-mail-es képeket nézni, meg én is rakok újakat!

Brumika: Még annyi, hogy a férjem egy hétig itthon feküdt 38-39 fokos lázzal, köhögött és minden egyéb. Úgyhogy tényleg nem lehet teljesen vigyázni.

Kép
eper74

Na ahogy elküldtem a levelet, Réka fölébredt és tisztába kellett raknom mert akkorát, de akkorát rakott a pelusba, hogy majdnem fürdetni kellet. :)

Orsi! A kislányod gyönyörűséges!!!!! :) NAgyon jól sikerült a műtét. :)

Brumika és mindenki!!!!! Annyira szépek ezek a Decemberi és Novemberi babák, hogy győzök ámulni! :D NAgyon édesek!!!!

Kép
bei

Ja! Bogi! NAgyon jó a hajad így göndören!!! :)

Kép
bei

Sziasztok!

Annus: köszi, találtam egyet, és házhoz is jön jövő héten kedden.

Orsi: basszus ez nagyon durva! :shock: Én bepánikoltam volna szerintem, úgy hogy megmozdulni sem bírok.

Eper: abban nyilvánul meg nálunk is, mint amit cicóka írt, hogy amikor emeli a fejét hason fekve, akkor emeli a lábacskáit is, és nagyon nem szeret hason lenni.

Cicóka: köszi a tippeket, ezt a hintáztatást kipróbáljuk majd. Nem lehet, hogy a mensid jön meg, azért kevés a tejed?
Nekem is akkor szinte ugrásszerűen kevés lett, és sajnos utána, hogy elmúlt sem lett több.

Bei: vigyázz, mert az AR tápszer nagyon fogja a hasat.
Balázs is szorulásos volt, én is adtam neki a Levolacot, de neki jó volt. Ezt lehet sokáig adni, mert csak tejcukor van benne, semmi más.

Nálunk meg hasmenés van már pár napja. Nem értem, hogy mitől, mert nem lázas, étvágya jó, hasa nem fáj, nem sír, mégis nagyon büdi, vizes a kakija, és többször is kakál egy nap. Tegnap 4-szer, amúgy meg 2-szer szokott. Felmerült bennem, hogy nem e allergia, mert ugye kiütések is szoktak rajta jönni. Ma beszélek a dokinővel.

Kép
cedis

Lányok, köszönöm az őszinte véleményeteket, tudtam én, hogy igazatok van, köszönöm, hogy megerősítettetek abban, hogy ez így nem jó :oops: ! Ráadásul nekem sem tesz jót már az izoláció! :?

Orsi, te jó ég, de jó, hogy nem lett komolyabb baj :shock: !!!
Drukk a kontrollra!

Cedis, a színe milyen? Zöldes, és erőlködik, görcsöl is előtte??
Mit mondott a doki?

Szép napot mindenkinek!!

Kép
brumika
Budapest

Brumika: neki alapból zöld a tápszertől, tehát ez a normális nála, és most sárga lett, és vizes, büdös. nem erőlködik közben, nem fáj neki sehol.

A férjem elvitte magával szerintem a telefonomat, vagy csak én tettem el úgy, hogy nem találom sehol, így nem tudtam felhívni a dokinőt, de már volt két kaki, és eddig normális volt mindkettő. Tegnap óta adok neki Normafloret, lehet attól lett jobb, nem tudom.

Kép
cedis

Sziasztok lanyok :!:

Befogadtok meg :?: :?: ....tudom hogy igen :oops: , nem is mondom hogy bocsi nem volt idom stb..stb...mert gondolom nektek sincs tobb mint nekem es megis irtok jo sokat.
Olvastalak titeket eddig is, meg a fenykepek frissitiset is nyomon kovettem es mindenki nagyon gyonyoru...lehetne a topikunkat atnevezni is pl: 2010 majdem/es decemberi szepseges babak topik :P

Menion azt hiszem nalad olvastam a 20Ft-os foltot, nalunk is van hatul :)

Cicoka 1,5 honapos koraig volt tejcsim aztan semmi...bar az utolso cseppig msegprobaltam en is Noelnek adni :!:

....merges voltam a szitura, mindekire aki nalunk volt (ma 3 honapos Noel es ez a 2. nap hogy egyedul vagyunk csak O es en) 99% hogy a nyugtalan helyzet miatt alakult igy. Gondoltam de jo lesz 10 nap utan haza jonni a korhazbol...es nem igy lett teljesen. De lattam nektek is megvolt a zuros nyugtalan idoszak apaval meg a vilaggal :roll:

Noel 62 cm es 6300 gramm...nagyon jol behozta a vele egyidos kis baratait es baratnoit :D Eleg nyugodt ...keveset sir : vagy almos vagy hasfajas (bar osszesen a 3 honap alatt 10 nap volt hasfajos) vagy ehes :wink: Kb. 2 hete nem kel fel ejjel , napkozben 3-4 orankent eszik 150 grammot. Tapszert de nem por+viz hanem kesz tejcsi amit csak melegiteni kell (nem tudom, hogy van-e otthon is).

Tegnap voltunk a 2 honapos nekunk egyben a legelso oltason (rossz cimzes miatt 2 hettel kesobb mint kellett volna) ezek ellen kapta : Difterite, Epatite B, Haemophilus Influentiae B, Pertosse, Pneumococco pediatrico, Poliomielite, Tetano
Bocsi, hogy igy irom tudom hogy rajottok mik magyarul de nem tudom az osszes nevet magyarra leforditani igy nem irok hulysegeget :lol: :oops:
A Pozitiv Coombs teszt miatt (emlekeztek ami mar a szuletse utan kiderult ) azt ajanlotta a gyerekorvos varjuk meg a tavaszt ne menjunk korhazba ha nem muszaj, mivel nol rendesen es jol van, igy varunk kicsit.

Orsi puszi Boginak es tenyleg egy poroltot szerezzetek be, talan tuzoltobarat tud is segiteni :wink: Szerencse hogy budos, ha valami eg ..Vigyazzatok magatokra :!: :!:

Raktam fel en is uj kepeket is gmailre.

Sok puszi minden mamanak es babanak :!:

UI:bocs megegyszer hogy eltuntem :oops:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

hmmm minden azt hittem ugy csinaltam mint az elso vonalzonal...ezekszerint megsem :(

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Bei köszi a dícséretet. Épp ma vettem olyan tárcsát mert a rendes hajszárítótól nem lesz ilyen szép! :)

Orsi még olvasni is rémes volt, még jó hogy volt lélekjelenlétetek.

Brumika én most óvatosabb vagyok mint Csaninál voltam , de csak azért mert járványos időszak van. (Csaninál tavasz volt) Azért jönnek hozzánk, meg Csani miatt a barátokkal is találkozunk! De egyszerre kevesebb ember van és játszóház ilyesmit kerülünk Csaninak, de játszóterezni azrt megyünk.

Nenu lényeg hogy itt vagy.... mondom én aki szintén eltűnt néhány hétre!

cedis a többszöri kaki nem feltétlenül baj, előfordul, reméljük semmi gond. :) Normaflore jót tesz! ;)

Párom elutazott ma Március 11-én jön haza, kemény lesz nagyon. Tegnap már kegyetlen estém volt a végén én is csak bőgtem mint az ökör, mert a 2 manó sírt mindkettő igényelt volna és egymástól nem tudtak elaludni és meg.... kibuktam, nem tudtam kezelni! :(
Szabina olyan jókat aludt eddig éjjel most meg 3 napja 3 óránként kelt, ma volt az első hogy ismét 6 órát húzott le egyben (volt már 8-9 is 5*) remélem csak tejszaporítás volt mert most kell nekem is a pihenés nagyon soká lesz még március 11. :(

Na most ennyi voltam.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!Köszi a dicsiket!
Gyors írok, amég Norbi alszik, Balázs meg erőssen koncentrál és vigyorog a feltűzdélt játékokra, tök édi! :lol:
Ma nem akart norálisan szopizni, kis lusta. :( Bár az is lehet hogy nem is volt több tejem.Mert hiába cibáltam negyed óráig a mellem 3-4 csepp tej jött ki.Jó sok(60ml) pótlást evett utánna+a 4 csepp lefejt tej. :roll:
Cicóka...Tök megértelek. :(
Fantacska..engem érdekel ez a vákom dolog.Ugyanis most Balázs is úgy csinálja hogy Rácuppan, szív egyet-kettőt és kiköpi, sír, majd megint rácuppan...szóval nem szívja kitartóan csak az előtejet.Szerintem ma a középtejig se jutott el rendesen.
Honnan tudom hogy kiszívta e a középtejet???

Kép
Kép
lovaszkata

Cedis, mi csak tápszert eszünk ugye sajnos, de nekünk alap a sárgás mustár jellegű, a hasmenős hasfájós a zöldes... :shock:

Ma egész nap nyügi, és vagy alszik, vagy sír, vagy eszik, semmi más :evil: lehet ez még a szerdai oltástól? Azért nem ilyen ő alapból :roll:

Raktam magamról is képet fel, hisz nekem is nagyon jó érzés benneteket is látni!! :wink:

Havazik, a fenébe is, hol van a tavasz?????

Kép
brumika
Budapest

Arra a tavaszra én is kíváncsi lennék már!
A nyűgösség szerintem simán az időtől is lehet, az én gyerkőim is elég érdekesen viselkednek ma!
Most szerencsére mindkettő alszik! :)
Apró örörmök!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Cedis! Gondoltam, hogy nem lesz jobba a kaka ettől a tápszertől sem, de a bukásra jó. Nem tudom mért nem tudnak olyan tápszert csinálni,ami mind 2-re jó. Ezt írta a dokinő, pedig tudja, hogy szorulásos.

Szerintetek ha ma volt rendesen csomag a pelusba,akkor ma ne adjak Levolacot? Vagy adjak ma is? Azt se akarom, hogy állandóan hasmenése legyen. Bár ma csak 1x volt. Hmmmm lehet azért adok neki este.

Rékának is ki van kopva hátul a kis haja :) Teljesen kopasz abban a foltban. De ez minden babánál így van szerintem. Gondolom, ha már nem fekszik ennyit, mászik, ül,akkor majd ott is kinő neki.:)

Nenu
! Jó, hogy újra itt. :D Nagyon szép Noel baba!!!!! Kész tejcsi van nálatok???? De jóóóóóóó. Nálunk nem lehet kapni. :(

Bogi! Akkor most egyedül leszel a 2 gyerekkel? Biztos nehéz lesz ez a 2 hét..... :?

Kép
bei

Sziasztok!

Na igen ez a tavasz dolog engem is nagyon érdekelne, már elegem van ebből a szürkeségből :x

Orsi: nem semmi, én biztos összecartam volna magam. MÉg jó, hogy észrevettétek! Én azt sem tudnám hirtelen mit csináljak.
Remélem minden okés volt a kontrolon, majd gyere és mesélj!

Bogi: húha, nem irigyelek a márc. 11-ért! Nem csodálom, hogy kibuktál tegnap este. Szüleid esetleg tudnak segíteni?
Egyébként nálunk is rosszabbak lettek az éjszakák, eddig csak 2szer kelt, néha-néha 1szer, mostanában 3szor vagy mint ma 4szer. Azt hittem reggel felbukok mikor kikeltem az ágyból. És mindezt mindig hajnali 2 után, addig alszik, utána meg óránként szólít :roll:

Brumika: megkuksiztalak benneteket :wink: egyébként enyém gyerek is nyügis ma, alig bírtam ledugni. Délelőtt aludt kemény 40 percet, aztán sírt, aztán beszélgetett, majd evett és még mindig nem akart aludni, de közben a szemét már majdnem kidörgölte, meg akkorákat ásított, hogy majd kiesett a saját száján.

Bei: ötletem sincs mit csinálj :?: Figyeld meg, hogy ha nem adsz neki, akkor mi lesz holnap. Ha semmi, akkor lehet, hogy folyton adagolni kell neki mellé.
Már akartam kérdezni, hogy Réka hogyan eszik, hány óránként?

Nenu: jaj de jó, hogy jöttél. A fotókat néztem ám a gmailen! Cuki, a kis manó. Jó, hogy nálatok van tápi készen, én annyira utálom ezt a pancsolást :evil:

Cedis: ja a mensi is bakavart a múlt hónapban, de most még nincs itt az ideje a következőnek.

Mi tegnap voltunk uh-n hasi, koponya. Szerencsére minden ok, csak kicsi a kutacsa a manónak. Ezt mondjuk tudtuk már, a dokinénink is mondta, hogy ezt majd folyamatosan figyelni kell. Valószínűleg azért van mert össze voltak csúszva a fejlemezkéi születéskor. De szépen nő a fejkörfogata. 12 hetes súlya 6350g, ismét 21 dkg hízott egy hét alatt. Majd kedden megyünk 3 hós oltásra, kíváncsi leszek a hosszára, már egy csomó ruhát kinőtt. Már a kisebb 68-asokat is elővettük. Iszonyat hosszú ez a kölyök :!:

Lányok! Ti hogyan csináljátok? Nekem sokszor napközben csak 4 etetés van, éjjel meg csak szopi, ami ugye nálam nem annyira mérvadó, főleg, hogy olyankor egyszerre csak egy mellet használ, nappal mindkettőt. Mondjuk hízik így is. Vagy ne keressek napirendet? Általában délelőtt a reggeli után alszik 40 percet, utána végig ébren van a következő etetésig, azután alszik olykor 4 órát is, sokszor este 6 mikor újból eszik. Már majdnem fürdés idő és újbóli kajcsi. De ez a kettő olyan közel van egymáshoz. Attól tartok emiatt nem alszik éjjel huzamosabban.

cicóka

Fantacska: próbálok mindent megválaszolni.
Vákum: Barninak kissé csapott az álla, ezt mondták. Emiatt nem úgy kapja be a cicim, ahogyan kellene, nem fordul ki az alsó ajka, így folyton van kis nyílás a szája sarkaiban. Próbáltam neki húzogatni lefelé szopi közben ahogyan mutatták, de mostanában mér nem tűri, vagy ugyanúgy visszaáll. Próbáltam levenni ilyenkor és újból visszarakni, ettől meg dühös lesz. És ráadásul cuppog is, csattog a nyelvével közben, mondjuk azt a cumisüveggel is csinálja. Egyébként ugyanaz a helyzet mint Katánál, szív néhányat aztán kiköpi, majd újból be -sokszor mag kapja el újból mint egy kis kaméleon. De kb 5ször próbálkozik utána hiszti. Akkor cicit váltunk. Általában bölcsőtartásban szoptatok, de ha extrém rövid ideig szopik akkor mielőtt a másik mellemre tenném még a hónalj tartást is kipróbáljuk. Fekve csak nagyon ritkán -azt vettem észre, hogy olyankor hamar átmegy cumizásba, ami tudom, hogy szintén fontos, de ez nála akár 1 órát is eltarthat vagy még tovább is - kipróbáltam.

Nem alszik velünk egy szobában, a szomszédban van nyitott ajtókkal. Hozzánk sajna nem fér be az ágya. Mikor próbálkoztunk a csak szoptatással akkor aludt velünk egy ágyban, de akkor 3unk közül szinte csak ő aludt. Mi nagyon zaklatottak voltunk. Aludtam vele külön én a nappaliban, akkor szintén nem voltam kipihent. De hall bennünket, mert éjjel az első jelzésére megyek és már megfigyeltem, hogy jelez és vár. Ha nem hall mozgást, újból kajabál.

Na igen milyen jelzésre teszem mellre? Jó kérdés! Korábban, ha nyügizett mindig ciciztettem, ebből az lett, hogy órákon át ültünk és cicizett, majd szundított 20 percet az ölemben és újra kezdtük. Ezt ugye hosszú távon nem lehet csinálni. Most pedig a dokinéni mondta az evés közbeni görcseire, hogy próbáljam betartani az etetések közötti 3 órát, mert egyébként folyton rátölt a félig emésztett kajára. Ugye ő kap mindig tápit is és az nehezebben emésztődik. Ha csak anyatejes lenne nem lenne baj, ha sűrűbben eszik a dokinéni szerint. Hétfő óta erre figyelek, és azóta tényleg nem is görcsöl. Na persze, ha neki keseredik, akkor meg szoktam kínálni, de a 2órát akkor is igyekszem tartani.

Fejni sajnos nincs mit, próbáltam de nem jött csak 3 csepp, kb 1 kiskanálnyi. Igaz már rég abbahagytam a fejést, korábban fejtem a kórházi medelával, de a csúcsom 50 ml volt két ciciből.

cicóka

brumika
én is jana vizet használtam eddig bár nem vizsgáltam meg az ásványianyag tartalmakat és nem gondoltam hogy ekkora kölömbségek vannak 2-21mg :shock: most Laci hozott egy olcsóbbat a márkája:VIVIEN és a mennyiségeket úgy adja meg hogy:"az összes oldott ásványianyag tartalom:...."így akkor a mennyiség is lényeges mert ez másfél liter míg a jana 1 :roll: ebben 4mg van nátriumból...
amúgy utána nézhetnék annak is hogy a philips vízszűrőn keresztül jövő víz menniyre lenne jó a babának ha már van ilyenünk :? arra gondoltam hogy azt majd akkor kezdem használni ha nagyobb lesz és már eszik több mindent addig babavizezünk biztos ami biztos

zsanimanó
a humana vízben mennyi na van? és azt hol és mennyiért lehet kapni?

mazsan
örülök hogy megnevettetlek :D kell egy kis mosolygás
ezek szerint szeretnétek maradni amíg lehet? mivel foglalkozik a párod? micsoda édes kis fotómodell Panka
jaj körömvágáskor én is leizzadok minden alkalommal mert úgy izgulok

moncsi
jesszusom nektek akkor nagyon kijutott...részvétem!jobbulást mindenkinek!tüdőgyuszi és kórház jaj borzasztó lehet ilyen csöpp babának

eper
az ököl rágcsálás még maradt de a nyál már nem annyi...én is gondoltam hogy az ínyét maszírozza gondoltam hogy viszket neki attól még mert nem töri át a fog attól még csinálhat viszketést vagy ilyesmiket már jóval fogzás elött...persze lehet hogy nem így van csak én okoskodok így
az biztos hogy nem azért csinálja mert éhes mert kaja után is csinálja
nem csinálok én sok mindent...pont hogy tesóm kifejtette minap hogy "nem normális hogy nem mész sehova szórakozni"....hát abban igaza van hogy évek óta nem buliztam na de nekem az sose volt szórakozás ami pl neki és a barátnőjének hogy hulla részegre isszák magukat:roll: ma is hallgathattam a nosztalgiázását arról hogy hogyan fetrengtek törökországban részegen a parton...nekem szégyen még végiggondolni is nemhogy résztvenni ilyenben...nem tudom mit kéne csinálnom hogy "szórakozzak"valahogy nem találom a megfelelő kikapcsolódást

lábköröm
szerintetek az gáz hogy a lábán még nem kellett vágni?a kezén nem is győzöm de a lábkörme nem nő valahogy

fantacska
hát én úgy vagyok vele hogy ha én nem iszom meg a csapvizet akkor a gyerekemnek se adom...nálunk amúgy iszonyúan klóros annyira hogy sokszor fogmosásnál is undort kelt bennem...5 éve építkeztünk és itt az a szabály hogy 2 szintesnél magasabb épületeknél be kell vizsgáltatni a vizet..azt hittem majd kiderül hogy miért olyan rossz ízű a víz de csak annyit közöltek amúgy sok ezerért hogy megfelel a minősége :roll: hát kérdés hogy mire na de lényeg hogy tudjuk a vízvezetékes mi mindennel van tele amit forralással nem tudunk kiszűrni...ez az újrahasznosított víz hát mit mondjak nem egy hegyi krisály víz :(

brumika
én se tudok beszélni neki...szinte naponta jut eszembe amiket írtok hogy beszéltek nekik mondjátok mit csináltok meg felolvassátok pl amiket itt olvastok...én erre nem vagyok képes :oops: ez olyan nekem mint mikor egy kómás beteg körül molyolok annak se tudok mit mondani pedig tudom hogy hall engem...lehet hülye a hasonlat de teljesen így érzek a gyerekemmel kapcsolatban is...rendesen lelkiismeretfurdalásom van és akkor kicsit próbálok valamit mondani neki pelenkázás közben de annyira esetlennek érzem az egész szituációt :roll: mostmár hogy sokszor mosolyog és hangokat is kiad azért ez változik...már így van visszajelzésem és így egyre gyakoribb na de így se vagyok sehol azokhoz akik egész nap beszélnek a babájukkal
én is utálom a havat :twisted: ma is esett hogy a franc megeszi

orsi
sokat gondoltam rátok míg nem írtam is és most olvasom hogy végre túl is vagytok rajta!nagyon szuper!innen már csak jobb lesz minden :D

Kép
menion
Budapest

[quote="fantacska"]j írta:fantacskaulcsi!
írtad hogy fájdalams a szoptatás, írnál erről egy kicsit bővebben, hogy értette a védőnő hogy rosszul szívja??
mikor fáj az elején a szopi közben a végén, milyen jellegű a fájdalom a bimbód sebes-e, ha igen melyik részen, minden szopi alkalmával fáj??
köszi válaszokat!

fantacska
!
egyik cicim defektes :lol: de tényleg :) a jobb cicimből már a kórházban sem ment egyszerűen a szopi, már akkor fájt. nem sebes, azt nem tudom, milyennek kell lennie, ha repedt... de van a bimbón 2-3 ilyen vágásszerű valami... ja, és mára megint bedurrant (már harmadszor) :? egész délután masszíroztam az a kib@#°ˇťt csomót, és még mindig fáj :evil:
arra ártette a védőnő, hogy rosszul szívja, hogy a bimbót teljesen hegyesre szívja ki.
egyébként akkor fáj, amikor bekapja és szívni kezdi... egy idő után (feltéve, hogy nem játszik vele és köpi ki 3kortyonként) ha rendesen szívja, nem fáj...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

cicóka!
nálunk kb az a napirend, hogy reggel 7től este 7ig (fürdésig) 3óránként kéri a cicit (na, ez néha borul, de az este 7 próbál fix lenni :) azért csak próbál, mert ma pl 6kor úgy összekakálta magát, hogy inkább megfürödtünk, minthogy 1 órán belül 2x keljen vetkőztetni-öltöztetni) aztán este 7től reggelig 4óránként. így napi 7x eszik. ezt most már nagyjából tartja 1 hete...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Csatlakoztam hozzatok a gmailen. :lol: Raktam kepeket es adatokat.

Bele is kukkantottam a mappakba. Igy elsore gyonyoruek a decemberi babok!!! :D :D :D

Orsi nagyon szepen megcsinaltak Bogi szajat! Gyonyoru a kislanyod!!!

Azert van meg mit kukkolnom...:)

Meg ugy latom irtatok is szepen. :)
Megyek olvasgatni.

mazsan
Szeged

hadedit
rád is gondoltam hogy mi van a kutyákkal?

blúmi
én nem emlékszem mikor "morzsolódtál"le de én örülök ha jössz!

mazsan
ekkora változásokat én nem bírnék!az itteni frontok is jól bekavarnak nekünk én fejfájással a kicsi meg nyügösséggel reagál rájuk és most szinte minden héten van vagy hideg vagy meleg front...rohadtul utálom! na de 20 30fokokat már nem is élném túl!te hős vagy!remélem megfizetik nektek ezeket a kínlódásokat :P

bei
okos vagy!ez a szobamérleg így megoldja a mérési dolgot :D nekünk is van digitális úgyhogy ha majd kíváncsi leszek akkor azzal megmérjük a csajszit mennyit hízott...legutóbb 4950-et mért a védőnő azóta gondolom már 5200-5400közt lehet de amíg eszik szépen nem nézegetem már mert az adagokat se írom jó ideje....nagyon nem tértünk el a napi adagtól de mindig inkább plusszba csúsztunk el így nem félek már hogy baj lenne...

eper
én se adok neki vizet teát csak anyatejet illetve most a tápszert is sajnos mert anyatej nem alég...de ezeknek 80%a víz úgyhogy elvileg nem kell semmi mellé...van aki a kizárolagos anyatej-re esküszik de van aki a teát és vizet is adja...szokás és nézet kérdése

brumika
látom gondok adódtak de a tanácsom már elkésett...gondolom már megoldódott azóta...nem lesz baj majd még lesz ilyen csak nekünk kel lelkileg felkészülni hogy a babánk beteg is lehet...én is készítgetem magamat hogy ne legyek pánikban ha benyal majd valamit a kis manóm...már filóztam olyanon hogy anyukám mikor végighánytam a házat hogy mosogatott ki a trutymóbóll és milyen hősiesen takarított utánam és nem láttam rajta a kétségbeesést...pedig biztos nagyon odavolt...mi is megéljük majd ezeket csak most még minden újdonság...sugárhányás nálunk még nem volt oltásos láz igen...de gondolom lesz majd mindenféle ha rendesen fog enni...tuti lesz hasmars meg bélgörcs meg szorulás is...nem is nagyon akaródzik siettetni a hozzátápit :?
sírni meg nekem is szokott hirtelen mintha ok nélkül tenné de ha felveszem olyankor durrogtat nagyokat így tudom hogy azért sírt mert csikart a kis pocka...de volt már hogy így ébredt....biztos rossz álom volt bár mi rosszat álmodhat egy ilyen csöpp baba :roll:

cicóka
de irigykedek! nekem ahányszor a védőnéni látja semmit nem mutat a tudományából...ha legközelebb is így lesz akkor már el se fogja hinni nekem mert mindig csak én bizonygatom hogy mit tud de abból semmit e lát :oops:

zsanimanó
alma narancslé????most?biztos hogy úgy értette hogy 2 hósan itasd vele?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

bei: remelem megoldodott a kakibaj Reka babanal! En is kenegetem a pottyoket zsiros kremmel, ha kijonnek. Azt mondta a gyerekorvos, hogy szinte minden kisbabanak van ilyen (anyatejtol, hormonoktol). Par honap es elmulik teljesen. :D
Hat en is nehezen viselem az idojaras ingadozasokat. :roll: Magyarorszagon is borzaszto volt, a frontok kikeszitik az embert. Panka kis nyuglodessel elintezi szerencsere. :) Nem vagyunk itt regota. 2010 junius vegen erkeztunk valojaban 1 evre. Errol meg irok, mert valaki meg kerdezett valamit...olvasok tovabb. :)

nenu: Te is kulfoldon elo kismama vagy, hogy viselted/viseled a kismamasagot odakint? Miota vagytok kint? Jaj nagyon szivesen lennek en is ott, az egyik legkedvesebb orszagom...:) Tetszik a Noel nev! :)

bogi: nem irigyellek, hogy olyan sokaig apa nelkul ket gyerkoccel... :( Kitartas!

brumika: en is ezt kerdem: hol van mar a tavasz? :?

cicoka: szepek a meretek! :D
Furdes utan keri rogton a kajcsit megint? Mennyi ido telik el akkor a ket kaja kozott?Nalunk napkozben 3 orankent van cicizes. En probaltam mar, hogy furcsi elott kaja meg forditva is. Ugy jott be nekunk, hogy kajcsi utan furdes 6-7 korul. Forditva turelmetlen. :roll: Aztan probaljuk meg ebren tartani, jatszunk, meselunk. Kicsit azert szunyal is a kovi etetesig, ami 10-11 korul van (altalaban a nap utcso etetese). Ezutan egy oran belul elalszik es egesz jol birja hajnali 3-4-ig. Most ejszaka meglepett, mert fel 7-kor ettunk csak ujra. :lol:

menion: oszinte leszek inkabb szeretnenk hazamenni, ha letelik az egy ev. Egy evre kapott szerzodest a ferjem. O kutato matematikus, szoval karrier szempontjabol nagyon fontos neki a kulfoldi munka. Mindenfele okos emberekkel dolgozhasson a vilagban. :) Annyira nem fizetik meg (itteni viszonylatban), de azert nem panaszkodom mert elvagyunk szepen egy fizubol. De igazabol otthon szeretnenk egyszer letelepedni. Hamarosan kiderul, hogy mi is lesz velunk. Mindenkeppen megosztom majd veletek is. :) Mar nagyon izgulunk a beadott palyazatok miatt. Szoritsatok! :)

En sem vagtam meg labkormot... :lol:

Nalunk minden rendben. Panka alomkoros ettol a fronttol... :roll: most is szunyal. :D Remelem a ma ejszakai hosszu alvasat maskor is bemutatja majd... :lol:

Nem fogok egyenkent dicsergetni most mindenkit. A kepeken minden baba es mama gyonyoru! :) :) :)

Szep estet! Puszi mindenkinek. En megint most megyek ebedelni...hmmm fincsi paprikas krumpli galuskaval es ubival. :lol:

mazsan
Szeged

fantacska
mesélj erről a "nyelvkiöltő reflexről"?mert nagyon nyujtogatjuk a nyelvünket egész nap már nem is tudom mióta...azt hittem ez csak valami egyéni izé nálunk de akkor lehet hogy nem is?

könnycsatorna átmosás????miket olvasok én itt

brumika
nekünk le se ragasztották az oltást :wink: itt vagyok csak elhavazódtam és most olvasgatok vissza csak sokat kell...ez a bünti annak aki nem jár rendszeresen :lol: örülök hogy szimpi a doki reméljük beválik! amúgy mi is majdnem egy hónapos késéssel kapjuk az oltásokat mert az elsőt nem merte a doki az aktuális időben mert esélyes volt hogy beteg így minden tolódik

orsi
neharagudj de mikor azt írtad fáj a cicid mert erősebben szívja a kis hős hát én mosolyogtam mert nagyon örülök neki annyira jó olvasni hogy ilyen hamar gyógyul a kisbabád!hiába nagy túlélők a gyerekek!

cicóka
ne bőgj kérlek!van élet a tej után is hidd el!adod amíg van és akkor azt adtad neki amit senki más nem adhatott erre gondolj!
én ráhagyom a napirendet! beosztja ő magának mert van hogy nagyobbat alszik és utána többet is eszik de van hogy kicsiket eszik és többször...azt tudom hogy az utolsó evés ha nem 10-11közt van akkor nem tart ki reggelig erre odafigyelek de a többi tőle függ :D

brumi
én már 2,5hósan engedném látogatni...nálunk nem sok rokon van ismerősök meg egy kezemen megszámolom akik megnézték de vittem már tekkóba 2x ami tényleg tiltott de nem tudtam kire hagyni és kellett menni...amúgy sokan igérgették hogy megnézik meg hogy feltétlen szóljak ha majd lehet mert elsők akarnak lenni de azóta is jönnek...én meg nem eröltetem mert én is félek a fertőzésektől...vasárnap uncsihugim névnapja volt és jópáran most látták először...kézbe is adtam úgyhogy 4vagy 5 ember karjában volt a kismanó...na de már lassan 4 hós :!: és 2 hét és ti is 3 lesztek úgyhogy randizunk majd :lol:

mazsan
pantoprazolt szedek az savképződést csökkentő és abból az erősebbet bár csak reggel szedtem eddig de most 2x ezek után...csak az a szörnyű hogy nem nagyon rosszalkodtam hogy ilyen durva savömlésem legyen...ettem aznap csokit az igaz de azt hiszem az volt a baj hogy elötte napokig nem ettem...na persze azóta se csoki se szénsavas de még inni is félve iszok vizet is...most ezt a babavizet iszom amit a gyereknek vettünk de talán nem nagy bűn hogy egy flakonnal én is megiszok...de még mindig fáj a torkom és jön fel a hurut annyira meggyilkolta a torkomat ez az egész
renit tűzoltásnak próbáltam még maradt a terhes időkből akkor se használt nekem se....
hát akkor drukkolok hogy úgy legyen ahogy szeretnétek!azthiszem itt Mo-on biztos kevesebbet fizetnének mint bárhol a világban...sajnos!

orsi
húúú nem semmi!nálunk víz nálatok meg tűz... :cry: jó hogy nappal volt és otthon voltatok és tudtatok cselekedni

bei
Lacinak írtam sms-t de azon kívül hogy "meg ne halj nekem mert megyek utánad"mást nem tudott mondani a dologra
ez az AR tápszer nagyon utálatos...nekünk is írtak de csomósodik és így nem megy át a cumi lukán és szegény csak szívja küzd vele de nem jön...na aztán meg ugyaúgy kibukta...úgyhogy én erre a NUTRITON-ra esküszöm!ezzel még 1xse bukott és nem is csomósodik meghát a tejhez is adhatom és mivel mi tejen is és tápon is vagyunk ezért ez fontos ja és tényleg fogja a hasat az AR :!:
laevolac-ról én azt tudom hogy folamatosan kell adni akkor is ha van széklet mert a hatását igazán 1-2hét múlva fejti ki ha minden nap bevesszük...persze ezt én a felnőttgyógyászatban tudom így és kórházban szokták adni nagy adagban hashajtásnak is de ha azt akarjuk hogy csak lazább legyen és minden nap széklet akkor naponta kell 1-2 ek egy felnőttnek...hogy babáknál is így van-e azt nem tudom de logikus lenne náluk is csak kissebb adagban
nagyikámnak is kellett annó és ő minden nap egy kanállal reggel bevett akkor is ha vollt rendesen széklete és nem volt hasmenése akkor se

nenu
ne érezd rosszul magad ha nem írsz mert ha ritkán is de mi örülünk ha sikerül...sokkal jobb mintha többet nem írnál és nem tudnánk mi van veled!
nekünk szőke a kis foltunk így alig látszik de mikor fogom a tenyeremben akkor ott olyan forró hogy szinte süt a kis kopasz bőre :lol:

Kép
menion
Budapest

na végigolvastam végre :shock: ráment a nap
de a képeket nem is próbálom megnézni mert akkor már fel is kéne tenni nekünk is újakat szóval azt majd máskor...

rólunk még:
már az 56os rugikat is kinőttük...feszül nagyon úgyhogy ha most amiket kimostam végigzongorázom már nem a szekrénybe fogom visszatenni hanem elcsomizom...
nekem megint vacakol a varratom úgy nézem még lesz fonál csak még nem lökte ki annyira a testem hogy ki tudjam szedni :( de ha sikerül azt már mindenképpen meg akarom őrizni szuvenírnek!
a kis körmét is amit levágtam eltettem emlékbe :oops: gondoltam beragasztom a könyvbe :lol: a hajából is kéne de nincs szivem vágni pár szálat pedig úgyis kikopik napról napra látom...
van pár szál eredeti az 2x hosszabb mint a többi és annyira cuki hogy ilyen össze-vissza méretű hajacskái vannak :D

na megyek etetek kutyákat és gyereket :P

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Menion..mi már majdnem a 62-est is kinőttük :shock: 8)

Hát, mi egyre kevesebbet alszunk éjjel. :(
Odatettem már hajnalban Bazsit magam mellé, mert óránként szopizni akart. :roll: De mindíg csak egy keveset szopott, hiába ébresztgettem.Csak az előtejet szívta ki így óránként éhes lett.eddig éjjel nem kellett hozzápótolnom, de lehet kelleni fog ha ezt így folytatja Bazsi.
Szerintem kevesebb a tejem is. :( Fejtem hajnalban de csak 5 ml jött le, most elöbb szopi után meg semmi, pedig nem sokat szopizott Bazsi.Vagy lehet hogy most máér 10 perc alatt kiszívja???Nem hinném.Mert külömben nem inna meg 60 ml pótlást.Ilyenkor jó lenne egy mérleg.
hétfőn hozzák vissza a kölcsönözhető mérleget a bababoltba, azt elhozom és megmérem mennyit szopik ez a kis lusti.

Gyors visszaolvasok, remélem mindenki jól van...
jövök ha tudok...

Kép
Kép
lovaszkata

Csak még annyit:
Látom téma volt az ásványvíz, én is Jana baba vizet vettem most(ha esetleg tápszerezni kell legyen itthon) de amúgy az a legdrágább! :(
Norbikánál rájöttem hogy a mezei olcsóbb MIZSE nevű vízben is nagyon kevés a nátrium tartalom, nagyon ideális az összetétele.
Merem ajánlani a MIZSE vizet.Tescoban, Sparban, METRO-ban is láttam már.
A szentkirályi és társainak sokkal több a nátrium tartalma.Nem is értem hogy írhatják rá hogy jó a babáknak is. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Na visszaolvastam,megnéztem a képeket!

Mindenki gyönyörű!!!

Mazsan!
Örülök h sikerült bejutni gmailre!

Lábkörmöt én a nagylábujján vágtm már,de amúgy nem.A kezén hetente 1szer minimum vágom,pont ma vágtam.

na most h vége lett a szaporításnak,megint átalussza az éjszakákat Niki,tudom értékelni,kezdtem zombi lenni:)

És le merem írni h nem kapta el a hányós fosós vírust!Ügyes kislány 8) Dumálgat folyton,egyre többet van fenn,ami nem baj.Nézelőik,vigyorog,játszik.

Nyaka még mindig ki van száradva és nagyon piros,hiába kenem neki..remélem h elmúlik ha többet lesz hason,nem húzza majd be annyira a nyakát!

Na mennem kell!

annus11

Sziasztok!

Annus: mitől piros a nyakija? Bemelegedett?

Nálunk egyre biztosabb vagyok benne, valami allergia van, mert ma már csupa ekcémás kiütés lett a mellkasa, könyökei, és a füle környéke, plusz ugyan most nem megy a hasa, de továbbra is nagyon híg és bűzös a széklete. Úgyhogy hétfőn irány a doki.

Kép
cedis

Cedis!
Aha,akkor jobb ha megnézi doki.
Hát nem meleg kiütés,hanem nagyon száraz a bőre és amiatt kipirosodik.Vagyis nem levegőzik ott rendesen,mert annyira összehúzza :lol: Rövid a nyaka,na:)Na meg oda folyik minden,és törölgetem én,de gondolom az se tesz jót.
Amúgy a térd és könyök hajlata is piros,de ott jobb a helyzet.

annus11

bei
általában a levolacot több héten keresztül szokták adni és 2 hét után csökkentik az adagját, így állnak le vele fokozatosan, hogy rendeződjö a székletűrítés.
fantacska
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: