[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is Ekriszta! Gratulálok Ráhelhez, nagyon kis kerek formás baba, sok tejcsit, jó egészséget kívánunk!!

@ka(ti)!
Örülök, h jobban vagy, remélem a szülésig már nem lesz gond! Pihenj sokat, tudom mit érezhettél, középsulis koromban nekem is sok gondom volt a vesémmel, kövekkel...stb.

Viki!
Nem semmi hogy pörögsz, de ez biztos jó, én tuti nem bírnám! Nem semmi a 6 órás alvás, irigy-irigy nekem Lili életében nem aludt egyszerre 6órát :D Várjuk a képeket....

Brita!
Tündériek a gyermekeid így együtt!! Hogy viselte Regina a kórházi bentlétedet? Nem sírt vagy hiányolt sokat? Hogy oldottátok meg? Azért kérdem mert nekem elég nagy félelmem h mi lesz Lilivel a 4nap alatt míg kórházban leszek, tudod én altatom őt mindig, és nem tudom mi lesz ha nem leszek vele.

Tecaa!
Köszönöm kérdésed, gyógyulgat a lábam, szerencsére nem tört el csak erősen zúzódott, ma már tudtam lehelletnyit mozgatni de azért eléggé fáj, és a cipő még mindig nem a barátom! :D:D:D
Mi is sokáig magunk mellett altattuk Lilit, úgy értem éjjel áthoztuk h én tudjak pihenni. Szerintem semmi rossz nincs benne és igen is leszoktatható róla a gyermek, nálunk Lili 1,5 évesen került a másik szobába kiságyastól és azóta nem sokat alszik nálunk. Leginkább akkor mikor beteg.
Nagyon édesek a kicsikéid a képeken!!! Gratulálok!
Tőled is megkérdezem, h hogyan viselte Dani a kórházi bentlétedet? Hogy oldottátok meg? Nálunk Lilit én altatom mindig és nem tudom hogy lesz ha bent leszek.

ágyöngyi!
Üdv köztünk, szívesen segítünk.

Napvirág!
Ha elfogadsz egy jó tanácsot nem hallgatsz a védőnődre, és nem térsz le az igény szerinti szoptatásról, ill. a 3óránkéntiről. Én 1,5-2 óránként szoptattam Lilit, 1hónaposan hasfájós volt, - minden gyereknél előjön - és a védőnő tanácsára rá kellett állnom a 3-4óránkénti szopira, mivel kezdő anyuka voltam hittem neki, attól fogva csökkent a tejem, és 3hónapos korától már tápszerezni kellett. :( 7hónaposan hagytuk abba a szopit mert nem volt tejem.
Én azt tanácsolnám, fárasztó ugyan de hagyd h Dani saját maga térjen át az általa igényelt szopikra, 4hónapos korára már úgy sem fog óránként enni. Ez csak egy jótanács tapasztalatból! Remélem nem bántottalak meg vele, csak nem szeretném ha úgy járnál mint én.
Ja, és nem értem miért jó az ha leszoktatjuk az éjszakai evésről - ahogy írtad "még mindig felkel éjszaka, akkor arról is le kell valahogy szoktatni"???? Szerintem az ő igénye a legfontosabb....
És ha gondolod kérdezd meg Kacsamamát, neki Bogija 300ml-ket evett tápiból, a többi babához képest ez sok, de Bogi igényelte, ő aztán sokat bukott, de még is ha kevesebbet kapott sírt. Gondold meg.

Jó hosszúra sikerültem!
Egyébként már jobban vagyok, úgy néz ki a lábujjam nem tört el, csak zúzódott, picit már mozog de fáj naon. Várom nagyon a 22.-ét h mehessek uh-ra meg vizsgálatokra. Már csak 18nap és babázok!!!!

pussz

Tábli: 1297961019.247.doc

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Littlebaby!

Köszönöm a szavaidat! lábujjadnak jobbulást! Isteni lehet ez most a vastag cipős időben!

És nagyon egyet értek veled abban, amit Napvirágnak írtál!
A legjobb a babának, ha a saját igénye szerint kap cicit - amit persze nem mindig azért kér, mert éhes. A kötődési igényét is ki kell elégítenie és ez főleg éjjel jön elő.
Az jutott eszembe amit én tapasztaltam a nagylányommal: sokat kelt éjjel és ez engem is nagyon kiborított. Persze én is megkaptam, hogy kevés az anyatej, nem elég neki, azért kel fel. Sajnos elbizonytalanítottak és 4 hónapos korától kapott kiegészítést: főzeléket, gyümölcsöt, tejpépet. Örületes jó étvágya volt, hatalmas adagokat evett és ugyanúgy kelt éjjel. Csak akkorra már a hasa is fájt, mert alkalmatlan volt még a bélrendszere más ételek emésztésére - már tudom, hogy rosszul döntöttem.

Azt írod 3 hónapos korától kellett tápozni a babádat - pont ez az időszak, amikor ugrásszerűen nő a babák szopizási igénye. Nagyon észnél kell lenni, mert könnyen elbizonytalanítható egy kialvatlan anya - csak azt felejtik el mondani, hogy a táptól sem fogunk többet aludni :lol:


Húú, tényleg mindjárt szülsz! Drukkolok!
Ha nem bánod elmesélem én is, hogy nálunk milyen volt a kórház. Én is rettegtem, hogy mi lesz, hiszen az én nagylányom is csak velem aludt el - egészen addig, amig el nem mentem a kórházba. hihetetlen jól vette az akadályt: ő is és apa is! :lol: 2 éves és 3 hónapos volt , el tudtuk neki magyarázni, hogy hol vagyok, mindennap bejöttek hozzám és szégyellem, de nekem jobban hiányzott, mint én neki! :lol: :lol:
ágyöngyi
 
 


Littlebaby
Jól viselte Regi. Nem sírt, és el volt otthon az apjával. Már régóta mondtuk neki, amúgy is nagyon okos ilyen téren.
Lábadnak jobbulást! Én is jártam így egyszer, nyaraláskor rúgtam az ágyba, ugyanaz mint nálad, nem bírtam megemelni sem. Szerintem ez ilyenkor inkább repedés, és magától gyógyul. Nekem másnapra semmi bajom sem volt.

Ágyöngyi
4 hónapos korában volt a kislányomnál, hogy úgy éreztem, kevesebb a tej, de gyakoribb szoptatásokkal átvészeltük ezt az időszakot is. Az én kislányom fél éves koráig csak anyatejet kapott, se vizet, se teát, pedig nyár volt. 19 hónapos koráig szoptattam, nagyon harapott, és azért hagytuk abba. Egy napig nyügös volt éjjel, aztán semmi gond nem volt.
Egy a lényeg, nem feladni. Nekem mindenféle problémám volt. Havonta egyszer két napig olyan csomós és kemény volt a mellem, mint a kő. Csak melegvizes palackkal tudtam feloldani, meg maszírozással, de mire erre rájöttünk, bejártuk a szülészetet, a védőnőt, stb. Ezenkívül sokszor sebesedett ki a mellem. Fejni csak kézzel tudtam, nem nekem valók ezek a kézi és gépi fejő gépek.
Most a másodiknál már sokkal rutinosabban álltam neki, és nem hagytam magam mindenfélére rábeszélni. Remélem a kisfiam is legalább 18 hós koráig szopizik majd.
Vendég
 

 
 

Brita!

Szuper olvasni Téged! Annyir jó hallani, hogy van aki ilyen határozott ebben a témában (is).
Én a nagyot 18 hóig a kicsit 2 és fél évig szoptattam. És életem legszebb időszaka volt! Jó leszámítva az éjszakázást - de szoptatni imádtam - bár pocakosnak lenni is imádtam. És ezt a korszakukat is imádom :lol:
Átaludt éjszakákról mindig az jut az eszembe, hogy bár nagyok, de éjjel még mindig kelek hozzájuk legalább kétszer :? pisilni nem megy a kicsi nélkülem, de ha a nagy indul el, arra is felébredek! :lol: :lol:
Jó ez már semmi a csecsemőkori ébredésekhez képest!!

Nekem tejkövem volt, de abban az időben erről senki nem hallott semmit.

Ja, az jutott még eszembe, hogy volt-e mell ultrahangod? Esetleg kiderült-e, hogy miért csomósodik olyan gyakran a melled? Ez most még nem jelentkezett?

Üdv Gyöngyi
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Gratula az újdonsült Anyukáknak!

Napvirág: csatlakozom Littlebabyhez és Ágyöngyihez! Nem értek egyet azzal, amikor valaki - legyen az orvos vagy védőnő - azt mondja, hogy egy 1 hónapos gyereket LE KELL SZOKTATNI valamiről! Egy 1 hónapos gyereket? Nem leszoktatni kell, hanem kielégíteni az igényeit!

Nálunk Beni "tankönyvi gyerek" volt, 3 óránként evett és 6 hetesen már átaludta az éjszakát! De nem szoktattuk semmihez, ő alakította ki a rendszert!
Dorka pont az ellnekezője! Ő akkor érzi jól magát, ha nincs rendszer! Van, hogy két óránként kéri a szopit, van, hogy négy órán keresztül nem, de totál össze-vissza! Ez van! Ő is akkor kap, amikor kér!

Együtt alvás: Dorka is csak az első szopiig alszik a saját ágyában, utána köztünk! Így a többi szopi félálomban van, gyakorlatilag reggel azt se szoktam tudni, hányszor evett éjjel! Beni is köztünk aludt, csak ott elkövettem az első 6 hétben azt a hibát, hogy szopi után felkeltem fejni, ami miatt minden álom kiment a szememből és tök fáradt voltam egész nap...

Testvérféltékenység: nálunk elég rendesen jelentkezik, Beni sokszor ugraszt akkor, amikor látja, hogy nem lehet és amikor Dorcival foglalkozunk, mindig megkérdezi, hogy most miért nem vele játszunk... :roll: De majd alakul remélem a dolog!

Kórházban töltött időt jól viselte Beni, mondjuk mivel csütörtökön még dolgoztam, éjszaka meg mentünk szülni, így pénteken simán csak azt hitte, hogy a "dolgozóban" vagyok, szombaton férjemmel meg Nagyiékkal itthon voltak, akkor picit hiányolt, vasárnap délelőtt meg már itthon is voltunk! Nekem nagyon hiányzott, pedig már sokkal hosszabb időt is töltöttünk külön, úgyhogy én nagyon reménykedtem, hogy nem sárgul be Dorka és tényleg csak 2 napot kell benn lennünk!

Hoztam egy videót Dorka első óráiról és napjairól, ha valakit érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=U6SFD1Vkb3A

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Jázmin nagyon szépen fejlődik szépen hízik, nő a tejem is bár holnap kapok fejőgépet szóval az remélem segít.
De mindent a legelejéről.

Szülés történetem:

11-e péntekre voltam behívva császárra elöször 6 órára aztán fél 7-re mire közölték hogy elkéstünk és kb 5 perc alatt lement 1 infúzió. Leborotváltak, amit nem értettem, de jól szúr most. Aztán gyorsan a műtőben, ahol közölték hogy nem biztos hogy megtudják szúrni a gerincemet lehet hogy altatás. Na mondanom sem kell teljes pánik. Ezek után kb 5x szúrtak gerincen érzéstelenítés nélkül, amitől úgy lement a vérnyomásom, hogy jöttek a hangyák a szemem elött. Aztán kaptam valamit amivel helyre állították. Onnantól jött az érdekes mert elkezdtek vágni, de mivel a heg nem engedte olyan könnyen magát vagy 5 percig hallottam hogy csattog az olló ahogy vágnak. Na mindegy Jázmin jól befúrta magát, szóval a 2. doki kért mellém egy sámlit és szívmasszázs szerű dolgot csinált, nekem meg mondták hogy vegyek nagy levegőt és tartsak ellen, nehogy kinyomják a levegőt is belőlem. Nagy nehezen megszületett Jázmin és olyan jó volt hallani hogy órdít, Bogi nem sírt. (nem azért mert gond volt, hanem mert egyáltalán nem sírt.) Ezek után azt hallgattam hogy a doki magyaráz egy tanoncnak hogy hogy bogozzon és varrjon össze engem mert hogy tanulókórház a mienk és aláíratják hogy ezt elfogadod. Na kikerültem, de mivel ennyit szúrtak gerincen közölték hogy 24 óra alvás. Mire felkelhettem 35 órája nem ettem. Mire felkeltem kaptam 1 db zsemlét. Nem beszélve hogy 40 fok volt és nem aludtam egy fikarnyit sem.
Jázminról és Bogiról: Bogi imádja Jázmint és egyáltalán nem féltékeny. Sőőőt az a legjobb hogy a múltkor átjöttek anyósék és átvette egy kicsit Jázmint. Bogi elkezdett bőgni és lökni a mamát, mert azt hitte elviszik Jázmint és azt nem lehet mert Jázmin az ővé.

Tejcsi kezd beindulni Bogi 3550g mal született és sajnos elég sokat fogyott mivel 3300-zal engedték haza hétfőn. Ma 3600 g. Szóval hizik mint a kölyök gólya. Bár még mindig fura mert Bogival egy méretűek voltak születéskor, de Jázmin olyan vékony hogy olyan ruhát kell ráadjak amilyet Bogira sosem tudtam volna, mert kicsik. Szóval most vásárolhatok 56 -os rucikat még.

Napvirág: remélem hogy kielégítő volt a válasz. :) Tejről még annyit hogy ma hajnalban 4-7 ig etettem mert első ugye a tej de azzal annyira kimerül hogy már a tápszer is alig kell, elalszik, és felkel hogy mégis éhes.

CSibic: Gratulálok Alízhoz.

Ekriszta: Majdnem egynapon szültünk. :) Gratulálok Ráhelhez szép súlyú.

Tecca: Nálunk külön alszanak a gyerekek, persze ha sírnak, vagy van valami baj akkor átjöhetnek, de szerintem jobb nekik külön. Talán jobban alszanak. Bár Bogi most 1x-2x velünk alszik ne legyen féltékeny Jázminra.

Gyöngyvirág: Üdv itt. Hát igen jobb lenne ha jobban felkészítenék az embert a szoptatásra. Lenne egy olyan kiadvány ami összefoglalja a szoptatást segítő szereket és kütyüket. Ráadásul jó lenne ha rászoknának a dokik és védőnők is hogy ne ragaszkodjanak ahhoz hogy x ml 3 óránként és slúsz. Egyre többen rájönnek, és gyakorolják hogy akkor és annyit amikor és amennyit a gyerek akar. Boginál 1 hónapig sírtunk közösen hogy nem alszik mert a doki közölte hogy 150 ml 4 óránként és ennyi. az én lányom úgy nyulik hogy 2 és fél évesen közel 17 kg és 1 m. Szóval több kajára volt szüksége és a 150 ml helyett megevett 300 sőt volt hogy 600-at.

Boccs a hosszúságért.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Ja és még valami. Mellettem volt egy iker babás első szülő hölgy, akinek 2 napig hallgattuk a babáit mert ordítottak. A nővér, a SZOPTATÓS NŐVÉR azt mondta hogy biztos azért mert hasfájos lesz és a gázok meg ez meg az. Próbáltunk rájönni mi van. Mire kiderítettünk hogy általában főleg császár után 1 gyereknek is kevés a tej, hát még 2-nek. Szóval elment kérni tápszert és úgy aluttak az ikrek hogy csak na.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kacsamama: Örülök, hogy szépen gyarapszik Jázmin! :) Jó az az anyatej és a dússágával sincs gond. :) (Annyi történik csupán,hogy az anyatej összetétel változik és jobban alkalmaszkodik a kis csöppség igényeihez.) Örülök,hogy azt írtad, hogy már éjjel szopi után sem kap sok tápszert, mert elfárad és elalszik. :) Ha felébred újra akkor is megpróbálhatod újra mellre tenni, mert attól meg szoktak nyugodni és annál több tejed lesz minél gyakrabban szoptatsz! :) Neked is kényelmesebb, ha éjjel nem kell tápszert melegítgetni és Jázminnak is az anyatej a legjobb az immunrendszerének, meg az emésztésének is, nem terheti meg úgy a gyomrát mint a tápszer. :)

napvirág: Én is egyetértek zorrónéval,littlebabyvel és gyöngyivel, hogy nem jó, ha rendszert eröltetünk ilyen pici babákra. A hosszú szoptatás titka az igény szerinti szopizás (amikor a baba akarja és nem szigorú "órarend" szerint), amibe beletartoznak az éjszakai szopizások is. :) Ha napközben elég a tejed, miből gondolod, hogy éjszaka nem? :) Szerintem próbáld éjjel is csak szopiztatni, attól fog igazán beindulni a tejcsi! :) :)

tecaaa:Nálunk is bebújik hozzánk Ferike hajnalba, ha felébred. Szerintem ez nagyon jó a kicsiknek is, hogy mindannyian együtt alszotok. :) :) Erősíti a családi kötelékeket. :)

brita:Látom Regina nagyon szereti Zalánt! :)
Öröm az ilyen céltudatosan szoptató anyuka! :) Hosszú szoptatást kívánok a pici fiúval is! :) :)

csibiz: Gratulálok Alízhoz, nagyon aranyos a képen! :)
babuci1
Gyula
 
 


Sziasztok!
Tegnap hazajöttünk délután a kórházból, szerencsére minden rendbe van velünk. Kristóf nem sárgult be és én amennyire lehet ilyenkor teljesen jól vagyok. Elég fura ez a császáros szülés, bár a másikat nem tudom, de minden furi. Meglepődtem hétfőn , hogy szülünk, gyorsan és hirtelen jött a dolog. Sajnos Toxémiás fertőzés kezdett fenn állni így úgy döntött a doki hogy akkor vessünk véget a terhességnek. Örültem de meg is ijedtem.
De minden rendbe van tényleg. Annyira jó volt a kórházba hogy ott lehetett velem mindig csak első éjszakára vitték el. Állandóan őt néztem, nem tudok betelni vele. Minden szerencsésen jött ki, mert csak két ágyas szobába voltam és nagyon jó szobatársam volt! Aki nem volt más mint Grapefruit! Teljesen véletlenül egymást kaptuk! Volt meglepetés amikor rájött! Ő is hírhozóm volt és neki is küldtem sms-t hétfőn, csak azt nem tudta hogy kedden követ. Betolták a szobába és gondolkozott hogy a baba Kristóf és rákérdezett hogy a nem babanetes vagyok e véletlenül, teljes meglepetés volt. Annyit szerintem elárulhatok,hogy Tündéri a babája, és nagyon nyugodt!
Nagyon jól éreztük magunkat a kórházba, de iszonyatosan jó volt tegnap haza jönni! Hiányzott apuka és kicsi kutyuskánk!
Bocsi most csak ennyire tudtam jönni, majd ha tudok vissza olvasok és jövök a többi információval.






Kép Kristóf pár órásan Kép Kristóf pár órásan másik

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Ágyöngyi
Tervezem, hogy csináltatok uh-ot. Mert mire eljutottam volna az emlőszakrendelésre, ismét terhes lettem, és így nem csinálják meg a vizsgálatot. Nekem 99-ben diagnosztizáltak, jóindulatú emlődaganatot, az első terhesség során csökkent, szerintem el is tűnt, de erről jó lenne megbizonyosodni. Az uh pedig a szoptatás alatt is engedélyezett.
Még most nem jelentkezett. De Reginél is úgy 2-3 hósan először.
Egyébként a győri kórházról abszolút pozítivan tudok beszélni. Amelett, hogy 24 órában veled van a gyerkőc, csak a fürdetést töltöttük külön, még a nővérkék mondták is, hogy nem kell száműzni a babát a kiságyba, maradjon az anyuka mellett, hiszen néhány napja még a pocakunkban volt, és hallotta a szívdobogásunk. Én úgy tervezem, hogy a kiságyat még 1 hós koráig hanyagoljuk. Utána akarom fokozatosan beszoktatni. Erről mit gondolsz? Mikor ideális? Vagy mi a legjobb ebben a korban a babának?
Úgy látom az éjjeli fejések viszont már aktuálisak. Éjjel nagyon bealszik szopin, csak keveset eszik. Pedig a büfivel, esetleges peluscserével valamennyire felébresztem, de mégis. Aztán arra ébredek, hogy elöntött a tej, meg hogy feszít a mellem. Az éjszakai keléseket is meg lehet szokni. Reginél néhány hét alatt belerázódtam.

Pöcök
Szép baba!

Zorróné
Nálunk reggel meg este fekszik oda Regi.
Vendég
 


Sziasztok!

Gratulálok minden anyukának és jó egészséget kívánok babának és mamának egyaránt.

Mi még itthon vagyunk 2in1. Nem is nagyon érzem, hogy a kicsi mozgolódna kifelé. Vasárnapra vagyok ugyan kiírva, de lehet, hogy átcsúszunk márciusra... :)

Valijja,
mi történt veletek? Ha tudok vmiben segíteni, kérlek, írj nekem egy emailt. perger.agnes@gmail.com
Mi nem messze lakunk Dublintól, azt láttam, hogy ott vagytok kórházban. Melyikben? vagy közben már kiengedtek benneteket?

Szeretnék kérni egy szívességet. Lemérni valamelyikőtök a kisbabája fejkör méretét centiben? Mintha egy sapit húznál rá, arra lenne szükségem. Köszönöm előre is, majd estefelé még benézek.

Nagyon szép délutánt kívánok:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!Nekem még a kórházba mérték le azt hiszem a születésnél de nem vagyok biztos benne, de az ottani adat 37 cm.

A szülés hirtelen jött, nem számítottunk rá, hétfőn elmentem ctg-re, első az hogy mérlegelnek és két kilóval több voltam mint az előző héten, persze mindenki tudta hogy nem attól hogy sokat ettem, mert egyáltalán nem, elkezdtem brutálisan vizesedni, mint azt észre is vettük csütörtök péntek körül. Aztán mondta ott az aszisztens hogy ad egy sos beutalót fehérje vizsgálatra (pisi) és lementem a laborba megcsináltattam és pozitív lett, vissza mentem akkor se volt még ott a doktornő ami nála szokásos hogy késik a rendelésről de ez már fél 10 volt (8 tól lenne). Hívtam az én dokimat és mondta hogy menjünk be a kórházba szeretne megnézni. Beindultunk fél 11-re értünk be, megnézett a doki és mondta hogy kezdetleges toxémiás fertőzés és úgy gondolja fejezzük be a terhességet. Örültem neki de közbe meg is ijedtem, kicsit gyorsan jött, nem gondoltam hogy ilyen ripsz-ropsz túl leszek rajta. 11.10 kor kezdték el az infuziót adni 12.30 kor toltak be a műtőbe és 12.56 kor megszületett Kristóf. Én csak a szurit viseltem nehezebben a gerincembe, de végül is semmi nem volt csak nem szeretem a szurikat. Ami még furcsa volt hogy semmimet nem éreztem mell alatt. A lábamat folyamatosan megakartam mozdítani mert úgy érzetem nem kényelmes, de nem bírtam mert nem éreztem semmit. Az egy kicsit furi volt. Meglepően hosszabb volt a A kiemelés utáni időszak a műtőbe mint előtte. De fantasztikus volt látni egy ablakon ahogy tisztítják meg még nem tudom mit csináltak vele csak láttam, csak akkor vettem észre hogy boldog apuka is végig nézhette a kiemelés és utána már ő pesztrálhatta.Kicsit hozzám is odahozták de csak a buksiját láttam és csak puszilni tudta annyira közelre rakták, furcsa érzés volt meglátni és belegondolni hogy ő rá vártunk. Komolyan még most is belekönnyezek. Aztán felvittek a megfigyelő szobába és szerintem nem telt el egy óra és hozták oda hozzám és ott volt egészen estig, fürdetésig. Miután kibüszkélkedtem magam hogy megszületett nem tudtam mást csinálni csak nézni és simizni, fantasztikus érzés., de a mai napig nem tudom elhinni hogy ő a miénk! Csak nézem és nem hiszem el hogy anya lettem. Aztán tulajdonképpen csak azt az éjszakát töltöttem külön tőle,másnap reggel hozták és velem volt onnantól kezdve. Szopizás nagyon könnyen jött, hamar rácuppant és szerencsére már 3 nap után bedurrant a cicim és van tejem. Igaz nagyon sokat igényli a cicit, 1 másfél, 3 óránként. Ahogy felébred. Apuka fürdette meg először szóval nem fél a kicsiségétől, már lig várta hogy haza jöjjünk, mert sajnos a kórházba látogatási tilalom volt, vagyis ez azt jelentette hogy bejöhettek meglátogatni de a Kristófot csak üvegen keresztül láthatták (még apuka is), ha aludt kitudtam menni a rokonokhoz de ez ritkább esett volt. Elég rossz volt így. Még tegnap a haza érkezésünk után anyukámék és anyósomék átjöttek, na meg az öcsémék. Aztán este jött a gyerek orvos, minden rendbe van vele, bár ezt tudtuk. Az éjszakák még elég nyűgösek hogy még nem alakult ki a fent lét az alvás ideje és a szopizás. Kicsit fáradtak vagyunk de majd beáll, remélem és jobb lesz. Most még ha ő alszik és éppen nincs mit csinálni én is pihenek ami sokat segít az éjszakázásnál.
Na most egyenlőre ennyi, jó hosszú lettem, bocsi.

Mindenkinek Gratulálok a babához!
Szép mindenkinek a babája, jók a képek.

A pocakosoknak kitartást kívánok.
Majd még jövök.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Szeretnék mindenkinek Gratulálni a picihez nagyon szépek a babák mindenkinél és jó olvasgatni benneteket.Igazából azért Jöttem mert az egyik Topiktársatokat ismerem és neki szeretnék Gratulálni Zalán babához!

Brita!

Már gratuláltam neked az Anyatanyán is de lehet hogy nem olvastad.Gratula a kis Zalánhoz és sok tejcit kivánok neked.Nagyon szép baba!
gtimi83
Győr
 
 


Brita!

Nagyon jó hallani, hogy így is lehet kórházban tölteni az időt babával. Talán már egyre több ilyen kórház van.
Szerintem a szoptatásnak mindenképpen jót tesz az együtt alvás, nem csak az egy ágyban, az is jó, ha egy szobában vagyis közel egymáshoz. Hogy jól egymásra hangolódjatok. Az mutatják a tapasztalatok, hogy így az anya alvása is kielégítőbb, mert az alvási periodusok közel kerülnek egymáshoz (mármint az anyáé és a babáé)
Nekem erről mindig egy barátnőm jut az eszembe, aki jó példa erre: mindig azt mondta nekem, hogy őt egyáltalán nem zavarják a gyerek éjszakai kelései és nem értettem hogy bírja. Mire egyszer kiderült, hogy ők együtt alszanak. A baba, később a kisgyerek a saját ágyába került este, de az első kelés és szopi után ottmarad kettőjük között és ő szinte fel sem ébredt a szopizásokkor.

Ha így feszül éjjel a cicid, akkor kell fejni, de tuti nem lesz mindig ennyire alvós éjjelnete a babád :lol: még picike, ez még a nyugis idő, nekem ez a tapasztalatom :lol:

Pöcök!
gratulálok neked is a babádhoz, szépséges!Jó volt a szülésedről olvasni! Nosztalgiázok!

Vége az itthonlétemnek, betegállományban voltam, így nem tudom mikor tudok jönni, de próbálok, mert jó köztetek!
ágyöngyi
 
 


Nah most jöttem a dokitól...
hétfőn este (ha addig nem indul be) befexem a szülőszobára, felkeni a zselét, és ha minden jól megy keddre tutira lesz babóm.
Hát nagyon parázom, de ahogy elnézem a topik túlélési esélyeit elég jól alakultak :-)

Remélem mindenki jól van, és csak elfoglalt azért nem jelentkezik.

Kép
Kép
judysz
 
 


Timi
Köszi! Még a tanyán nem volt időm mindenhova írni a nagy hírt.

Judysz
Ne parázz, inkább babázz! :lol:
Vendég
 


Gyors bekukk:
Egy nap ráhúzással tegnap végre hazajöhettünk Hanga babával!
Kórházban jó volt, szuper szobatárssal (pöcök személyében!:-)), egészen addig, amíg be nem sárgult és elvitték kék fényezni, csak szopikra kaptam vissza... Tejcsi beindult, ügyesen eszik.
Első éjjel itthon elég gáz... de most napközben nagyon rendes, kíváncsian várom az éjszakát..

Gratulálok mindenkinek aki azóta szült, h nem voltam!!!
Mieza nektek külön is, mert szinte egyszerre szültünk, Hanga 14:24-re lett meg! ;-)

Majd jövök még, ahogy tudok, képet is hozok, de még le kell kicsinyíteni, nem engedte feltölteni...
grapefruit
Budapest
 
 


Pöcök24: Köszönjük a részletes beszámolót! :) Én is sürgősségi császárral szültem, nekem is elég ilyesztő volt, de jó, hogy utána együtt tudtatok lenni Kristóffal. :) Gondolom örülsz, hogy már otthon lehetsz a picivel. :) Eleinte még tényleg nagyon gyakran szopiznak, meg éjszaka is, de jó, hogy tudsz napközben pihenni. :)

grapefruit: Örülök, hogy most már ti is jól vagytok és otthon. :) Jó, hogy beindult a tejcsid és, hogy Hanga jól szopizik. :) Gondolok rátok az első éjszakátokon otthon. :) Az én kisfiam, mikor hazajöttünk a kórházból, csak 3 óránként ébredt éjszaka szopizni és aztán visszaaludt. :) Remélem Hanga is gyorsan visszaalszik majd a szopik után. :)
babuci1
Gyula
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam, örülök,h mindenki jól van, és már otthon!!!
De ne haragudjatok, most nem reagálok mindenkinek külön, elég fáradt vagyok az elmúlt napokban pedig semmit nem csinálok, talán ez a hülye időváltozás teszi! :roll:

Holnap megyek dokihoz a műtéti előkészítő vizsgálatokra, vérvétel, ctg, uh...stb., és most tudom meg, h pontosan melyik nap lesz a műtét ill. hány órakor. Remélem megkaptuk a 8.-át, h apa névnapjára jöhessen Panni.
Jóslóim vannak, bár nem sűrűek, ami rossz egy picit, h olyan mintha a medencém szét akarna szakadni, sajnos Lilivel ezt nem éreztem, nem is tudtam tágulni, olyan mintha most minden arra mutatna, h sikerülne a normál szülés de nem kockáztatok.

Judysz!!!
Írj mindenképp, h bementél-e a kórházba, és remélem van hírhozód h a táblit feltöltsük, mert már csak Te hiányzol és Én!!! :lol: :lol: Ill. Kitttyna, de ő már tuti megszült, csak még nem jött hír felőle. :roll:

Mindenkinek jó babázást!
Majd ha hazaértem jelentkezem, h mit mondott a doki!!!

pusz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Köszi pöcök, már varrtam is egy kis sapkát. Remélem, jó lesz a bébinek.

Grapefruit,
nálunk a nagyobb fiammal anno, az első éjszaka nagyon gáz volt emlékszem. Aztán rájöttünk, hogy azért mert ő állandóan vagy fényben volt a klinikán vagy a csecsemőosztályon, csak szoptatásra kaptam meg szinte (annyira besárgult) és egyszerűen nem értette, hogy mi az, hogy besötétedik. Olyan villanyunk volt, hogy lehetett állítani a fényerősséget, úgyhogy mi vagy két hétig halvány fénynél aludtunk. De tuti ez volt a gond, mert mikor már esteledett (decemberben született), akkor kiverte a balhét. Aztán kb. 4 hetesen egyszr belealudt a délutáni alvásban a sötétedésbe, és mikor felkelt 6 körül teljes sötét volt a szobájában. Felkelt, attól kezdve tudunk aludni sötétben és nem kellett lámpát gyújtani. Később sem félt sohasem, most 9 éves múlt. :)

Mi annak idején 3 hét után átraktuk Gábort a szobájába külön ágyba, külön szobába. 2 hónaposan új lakásba költöztünk, külön szoba, külön ágy. 26 hónapig szoptattam.
Most más a helyzet, egyszerűen máshova nem férne az ágy, így a mineket arrébb toltuk és kis manót oda fogjuk rakni. Aztán majd egyszer, ha már mindenki "megérik" rá, akkor majd rendezkedünk és a fiúk egy szobába kerülnek. :)

Szép napot mindenkinek:
Ági

Kép
Ágci
 
 


Most indulunk... szurkoljatok... jelentkezem amint tudok...
csóóók

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, olvasgatok, de reagálni nem volt időm. Mi Jól vagyunk. Jázmin visszahízta a súlyát. Szóval szépen gyarapodik. Tej meg annyi van hogy semmi. Nem is nagyon szívta ki, de most kaptam egy mellszívó gépet és azzal néztem meg hogy mennyi van. Na a 2 mellemben bő 10ml van. Szóval nem csoda hogy nem elég. Bár az is több mint a semmi. Szóval nem vagyok az a szoptatós fajta. Ez van. Hiába a sok szoptatás, és fejés, no meg a homeos. Na mindegy azért szopi az szopi és még meg is nyugtatja folytatom hátha lesz ez még így se. Jól vagyok, már nincs varratom sem mivel a doki azt mondta hogy én is kihúzhatom, szóval egyszer a kezembe akadt és kihúztam. Bogi imádja a húgicát, és mindent megteszek hogy a szabad időmet Bogival töltsem, és emiatt, vagy sem de nincs is egyáltalán féltékenykedés. Sőőt mindig hozza a cumisüveget, meg a pelenkát Jázminnak. Holnap is megyünk farsangra, amíg Jázmin alszik. Az a jó hogy 2 utcányira van a művelődési házban baba farsang szóval bármikor 2 perc alatt hazaérek. Sőőt anyósom teljesen meglep hiszen ma is meglátogatott csak úgy minket és holnap is jön velünk a farsangra.

Judisz mennek a drukkok.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!
Én is néha bekukkantok, de nagyon gyér a forgalom mostanság itt a fórumon. Mindenki babázik, persze én is , de olyan jó hogy apa itthon van velünk mert nagyon sokat segít.
Az éjszakáink kezdenek rendszeresedni Kristóf csak kétszer kel fel igaz este 10 kor még jól belakik és attól alszik egy jó darabig. Nagyon kis cuki mert nem sokat sír, inkább nyöszörög, igaz az is hozzá tartozik a valósághoz hogy azt a zenét nyomatom neki, ha elkezd sírni amit a terhesség kezdetétől a pocakomhoz tettem és játszottam neki. És nekünk nagyon bevált a cumi, bár nem szerettem volna neki adni, de olyan kis éhenkórász, hogy azzal még betudom csapni. Már most egy hét után visszanyerte a születési súlyát, sőt ha jól lakik plussz 100g, mert annyikat eszik a drága.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de butaság az hogy a gyerek megszületésével együtt jön az anyaság, hát nem tudom. Olyan furcsa, nem tudok vele betelni, nem tudom felfogni hogy a várva várt kicsi gyerek megérkezett, kíváncsi vagyok mikor fogom felfogni, de olyan jó. Alszik és csak nézzük és tündéri, gondolom mindenki így van a sajátjával. Na jó nem áradozok róla mert úgyse tudom leírni amit érzek!

Szerdán megyek varratszedésre, én nem merném magamnak kihúzni.

Na jó megyek majd írjatok néha csak egy kicsit.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Bocsi de muszáj kiírnom magamból a mérgemet. :evil:
Holnap mivel megyek vizsgálatokra, apa dolgozik éjszakás ma, így anyós itt alszik nálunk, h reggel legyen valaki Lilivel mert én már 06:15kor lépek itthonról.
Nem elég h beteg, úgy értem köhög, még hozza itt nekem a reformokat h mi hogy legyen ha kórházban leszek! :evil:
Pl. Apa meg Lili aludjon nála éjszaka ne járkáljanak haza. NA EBBŐL NEM KÉREK! Nagyon sok ismerősöm azt tanácsolta, mivel Lili még nem aludt tőlem külön, úgy értem én altattam mindig, h mivel most változik a helyzet, én nem leszek mellette, jön a kis tesó, ez annyi változás neki h legalább egy állandó dolog legyen meg neki, és az az ágya ahol alszik. Elég lesz neki "megszokni" h nem én altatom hanem apa, nem kell még neki az is h ráadásul ne is itthon aludjon.
A másik, h vigyük át Lilit arra a 4napra és legyen végig ott, majd ő hozzászoktatja h elaludjon vele. :?: :?: :?: De hát Lili még apával sem alszik, nem hogy vele???!!!! Ráadásul ha simán sír Lili valamiért mert nem engedjük meg, anyós már ki van készülve h sír a gyerek, majdnem ő is sír h most mit csináljon vele és inkább megenged neki mindent! HÁT NEKEM EZ SEM JÖN BE!!! Ha a sima sírást nem viseli akkor hogy akar éjjel megvígasztalni egy 2,5 éves gyereket, mert volt olyan h apa ment át Lilihez éjjel és olyan hisztit levágott h engem akar h 1órán át nyugtattuk mindent bevetve. Akkor majd pont a hisztit fogja kezelni :!: :!: :?: :?:
Szóval jön nekem itt avval, h meg kell h szokja, meg hogy idő kell de biztos átállna....stb.
Én értem h szeretné ha Lili nála is aludna, meg ott lenne többet, de könyörgöm ne akkor akarjon változtatni amikor így is óriási változás előtt állunk!
1.meg kellett szoknia h anya nem veszi fel mert nagy a poci, és ő már nehéz.
2.meg kell szoknia h 4napig anya nem lesz vele, főleg alvásnál nem ami még soha nem volt - ráadásul ha zárlat lesz még mindig akkor nem is láthatom sokáig.
3.meg kell szoknia h apa altatja és apa megy éjjel ha felébred
4.A LEGNAGYOBB DOLOG, JÖN A KISTESÓ
Szóval kicsit mérges lettem, és hiába mondtam h nem most van itt a változás ideje mert lelkileg így is megviseli majd valamilyen szinten, de mintha a falnak beszélnék!!

ne haragudjatok de ezt muszáj valakinek leírnom, mert a férjemnek mondhatom, ő tuti azt mondaná h Jajj, anyu csak segíteni akar....
Na hát köszönöm, így ne segítsen!!!


jó éjt nektek!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Kati már a szülőszobán van, ha minden igaz, tegnap indultak a fájások. Legútóbb írt, 2 újjnyinál burkot repesztenek, és onnan már beindul a dolog. :D

Zalán a tegnap mérleges után - kajci előtt - 4380 g volt. Már bőven túl léptük a születési súlyunkat, a védőnő szerint ez nagyon jó.
Vendég
 


Sziasztok

Már régen írtam én is magunkról,igaz mindig olvasom mi történik veletek.
Mi jól vagyunk,Benji egy zabagép.A nap 24 órájában enne.Nem is tudom néha már hogy húzzam ki vele etetésig.Másfél hete már nagyon híg a széklete,az nem tudom mitől van.Lehet valami kis vírus okozza.Elég hasfájós is pár napja.De étvágya az töretlen.Igaz mi nem anyatejesek vagyunk,sajna.
3950 grammal született.3700-al jöttünk ki,és most 4400gramm.Szépen gyarapodunk.Meg is dicsértek.
Nagyon szépen tartjuk a fejünket már,és olyan kis érdektődő.Esküszöm néha mint ha unna feküdni.Majdnem sajnálom mikor az ágyban fekszik.Olyan mint ha unatkozna :lol: Nem akarom elkapatni,így is sokat van kézben,és kint.
Kérdésem lenne hozzátok,vagyis inkább a császárosokhoz.
Én már a negyedik hébne járok szülés óta,és két napja elég jelentősen vérzek megint.Pontosabban,tegnap előtt olyan darab jött ki belőlem,hogy megijedtem.Utána is kisebb többször. :shock:
Utána meg előtte sok vérzés,a kádból is alig tudtam kiszállni,mert azt hittem elvérzek.Bocsi hogy így írom :oops: De máshogy nem tudom.
Az első császáromnál azért ilyen nem volt.
Gondolkodtam lehet azért mert itt nem adnak csak szülés után pár napig méhösszehúzót.Itt természetes úton kell visszahúzódni neki.Szóval lehet ezért tisztulok így.Majd a hat tehes vizsgálaton megkérdezem a dokit.Csak gondoltam megkérdezem tőletek is.
Itt 6 hétig normális a vérzés.
A két nagyobb gyerkőcöm nálunk is nagyon jól viselkednek,imádják és nem féltékenyek.Nagyon aranyosak,és segítőkészek.Szerencsés vagyok.Puszilgatják ezerrel.Nehéz is volt egy hétig mert Botikám beteg volt lázas,és hát nem engettem közel hozzá.De megértette.
Az éjjelek egész jók.Este fél hatkor etetés,aztán 8-kor megint mert üvölt érte mindig.Valahogy így állt be.És utána rend szerint 2-kor ébred.Aztán utána reggel fél 8-kor.Igaz már néha ilyen 200ml,vagy annál is többet be szlopázik.Feneketlen kút a gyomra én nem értem. :shock:
A bőrünk borzalmasan száraz.Olajozom.Itt nincs fürdető krém.Habot meg nem használok,mert még jobban kiszárítja.Remélem kinövi.Mert szó szerint hámlik néha,ha nem kenem.
Na jó hosszúra sikeredtem.
Teszek fel képet,már régen raktam fel.

Jó babázást nektek,a kismamiknak meg kitartást!

Puszi Reni

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


A képek! Kép Benjike Kép Benjike Kép Benjike

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Hát van jó is, kellemetlen is egyaránt. :?
Kezdem a jó hírt: méhszáj maradt 1 ujjnyi, fájások nincsenek, a baba jól van.
A kellemetlen hír: uh szerint most 37 hetesen 3500gramm Pannika, vagyis ismét kb 4000-4200grammos lesz mikor megszületik, sajnos nem kaptuk meg a 8.-át így nem lesz névnapi baba, helyette 10.-én lesz a műtét. Sajnálom a 8.-át de a 9-el is kiegyeztem volna, de a kórház a 10-et adta időpontra. Remélem 8án beindul a szülés és akkor még lehet névnapi baba.
A feje BPD 90mm, normális 37hetes terhességnek felel meg, viszont a teste (pocak, combcsont..stb) 39hetesnek, szóval ismét óriásbébim lesz! :lol: :lol: De sebaj a lényeg h egészséges legyen!!!

Anyóst most vittem haza, elvolt Lilivel, de megint tömte nekem a szülési rémtörténeteit, meg a híradóban hallottakat amik mostanában történtek kismamákkal és kisbabákkal, nem részletezem mik, talán ti is hallottátok. Hát én ettől rosszul vagyok, ma meg is mondtam neki megint nyomatékosan h nekem ilyeneket ne mondjon. Erre ő: Jajj hát most mi rosszat mondott?? Mondom kismamák nem szeretnek és én sem ilyen dolgokat hallani terhesen. Persze megsértődött, ugyan nem mondta, de láttam rajta. És kit érdekel??? :lol:

Reni!
Örülök h írtál és h jó étvágya van a babának!! Csak így tovább!!!
Ja és tündéri a képeken!!!

Hajrá Kati!!! Drukkolunk!!! Várjuk a jó hírt!!!

szép napot nektek!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Reni: Nekem a 2. császárom volt ez, de így is más mint az első. Boginál nagyon gyorsan túl voltam ezen, de most nem. Bár én még a 2. héten vagyok, nagyon zavaró hogy nem vérzem, de vagy mozdulatra, vagy nem tudom mire, de hirtelen megindul mint a niagara és akkor futás. Hál istennek belőlem nem jött még ki nagyobb dolog. Ja és nálunk sem kapunk méhösszehúzót, csak a császár utáni első infúzióba. Mást nem kapunk.
Nagyon szép hajas baba Benji.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kati írt:
Megszületett Bogi ma 14:55-kor 3200grammal és 52cm-el! Mindhárman jól vannak!
Vendég
 


Kati

Nagy gratula Bogihoz!Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek is!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Kati Gratulálok a nagylányhoz. Nagyon szép név a BOGI. :)

Kép
Kép
kacsamama
 
 


kacsamama: Sajnálom, hogy csak keveset tudtál fejni. :( Mikor fejtél szopi előtt vagy után? Írtad, hogy sokat szoptattál és fejtél az elején, ami jó, de hányszor egy nap? Mennyi ideig tartott egy szopi? 1 vagy 2 mellből? A tápszeres pótlást cumisüvegből adtad? Hányszor?
Bocs, hogy faggatózok, de olyan jól indultál a szopival kapcsolatban, hátha nincs még minden veszve. :)
Cumisüveges pótlásnál, sajnos gyakran előfordul, hogy megzavarja a babát és romlik a szopási technikája. (Ezért szoktuk ajánlani a poharas, vagy fecskendős pótlást. Van egy készülék is, amit SNS-nek hívnak és abból úgy kapja a baba a pótlást, mintha szopizna ha érdekel, akkor majd írok róla bővebben is.) Melled nem sebes?
Hogy bíztassalak is, az a 10ml anyatej is sokat számít, amit sikerült lefejned, érdemes odaadni, mert minden csepp anyatej aranyat ér. :) :)

pöcök24: Örülök, hogy van tejcsid és szépen gyarapszik Kristóf! :) :) Ilyenkor az első hetekben még tényleg olyan mintha állandóan szopiznának, de ez alapozza meg, hogy hosszabb távon mennyi anyatej termelődjön. :) A szopizás náluk nemcsak evés, hanem nyugtató szerepe is van és elősegíti az anya-baba kapcsolatot. Emlékszem, hogy az én kisfiam is állandóan szopizni akart. :)
Írtad, hogy van nyugtató cumija, nekünk is volt és mi eléggé megjártuk vele. :( Mi is a farkas étvágy és a nyűgösség miatt vetettük be 2 hónapos kor körül és 3 hónaposan át is aludta cumival az éjszakát, viszont a gyarapodásban megtorpantunk. :( Szóval rájöttem, hogy a cumi a baj és miután elvettük tőle és visszatértünk az éjszakai szopizásokhoz lett elég tejem és 6 hónapos koráig csak szopott és nem kellett pótlást kapnia. :) :) (Ezenkívül a cuminak megvan az a veszélye is, hogy rossz szopási technikát alakít ki a babánál és sírni fog, nem fog rendesen szopizni és még a mell is kisebesedhet...)
Persze mindenkinek a saját döntése, hogy használ-e nyugtató cumit, de ennek vannak veszélyei, amit sajnos előre nem szoktak mondani...

brita:Tényleg jó hír, hogy szépen fejlődtök és már túlléptétek a születési súlyt! :)

reni78: Ha többször tapasztalsz nagy mennyiségű darabos vérzést, akkor ne várd meg a 6 hetet, hanem menj el inkább a nőgyógyászhoz, mert előfordulhat, hogy egy kis lepénydarab bent maradt a méhben!!(Igaz ez már hamarabb szokott jelentkezni szülés után, de jobb félni, mint megijedni..(Az én körzetemben volt egy anyuka 2 hetes babával, aki így járt.) Remélem, hogy nálad nem ez a gond, de a helyedben a biztonság kedvéért elmennék nőgyógyászhoz.
babuci1
Gyula
 
 


Sziasztok!!!

Kati!!!! Millió gratula a kis Bogihoz!! Sok tejcsit és jó egészséget kívánunk!!! Tábliba írtalak!!!

Hát csajok feltöltődött a tábla!!!! :wink: 8) Igaz, még Judysz híreire várunk, de ő is már tuti babázik!!!
1298443788.2319.doc
Már csak én maradtam!! Mondtam nektek h zárom a sort!!! :lol:
Csak olyan soká van még 10.-e!! :roll: De sebaj számolok vissza, vágom a centit!!!

Minden mamának és babának szép napot, majd még jelentkezem!

pusssz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Babuci1

Köszi aranyos vagy!Én is gondolkodtam rajta hogy ha nem múlik el egy nap alatt akkor megyek dokihoz.És olvastam is róla írásokat itt a neten.De megszünt a vérzésem,megint csak egy kicsi van.Amúgy,szerintem az a nagy darab a lepény maradék volt,mert megvizsgáltam,és nem alvatt vér volt,annál sokkal keményebb és összetettebb állagú.Na meg előtte is és utána is nagy mennyiségű vér kisérte.Mindegy,lényeg hogy kijött.Remélem azért mostmár ilyen nem lesz.A neten is olvastam egy lányt aki így járt,csak nem jött ki a darab és azért csináltak neki küretet.Hát szülés után még az hiányozna nekem,három gyerek melett. :roll:
Na de remélem nem lesz már ezzel gondom! :?

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!

Babuci: Úgy kezdődött, hogy fogalmunk sem volt róla mennyit ettek a picik a kórházban. Mivel mindegyik kapott pótlást ezért sem tudtunk mennyi a mienk és mennyi amit ők adtak.
A kórházban amíg kint volt Jázmin igény szerint szoptattam, ha fél óránként akkor úgy ha ritkábban akkor ritkábban. Itthon nappal szoptattam, este tápi. Napközben már úgy is annyira kiszívta hogy nem maradt semmi.
Szopi elött fejtem le hogy lássam mennyi az annyi. Így lett 10-20 ml. Ha igény volt , már pedig volt akkor mindkét mellemre rátettem. Majdnem mindig.. Nekem azt mondták hogy fél óra kb egy szoptatás, na amikor nem adtam neki tápit volt hogy órát, több órát is igénybe vett. Sőőt volt hogy tápival is. Mert szoptattam mellből, de elfáradt elaludt, aztán fél óra múltán mégis éhes volt akkor kapott tápszert, de előzőleg már fáradt volt és tápiból is alig evett, aztán kelt még fél óra múlva a maradék tápiért is. Cumisüvegből adtam neki, de ettől függetlenül még most is szopik rendesen. Szóval ez nem zavart be Jázminnál. Nem nem sebes a mellem, csak gumok keletkeznek amit masszírozni kell, csak az fáj.
Ja és amit írtál, már csak a komfort kedvéért is szoptatom, még ha kevés is van benne, ráadásul egészséges is. Szóval ami van az ővé.

Judisz: Mennek a drukkok.

Gratulálunk Bogikához mégegyszer.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kati! Gratulálok! Sok boldogságot a kis Bogihoz!!!

Judysznak senki sem hozza hírét hogy megszült-e? Bár szerintem már ő is babázik :)

Reni! Azt a Benjike milyen szép fiú :wink: Ilyen darabos vérzés nekem is volt a Dani után, de mire elértem volna dokihoz elmúlt...

Na jött értem a Dani, megyek...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Kati: GRATULÁLOK BOGI BABÁHOZ!!! Majdnem pont ugyanakkora, mint a mi Hangánk, 30g-t vertünk rá, igaz a táblázatban ez a 30g (3230g) hiányzik.:-)

Judysz: Már biztos babázol! Élvezd nagyon! És hajrá szoptatás!

Reni: Benji nagyon édes! A mi kis egy hetesünkhöz képest egy óriás!

Kacsamama: Hogyhogy automatikusan adtak neki az anyatej mellé már a legelején? Én úgy tudom, hogy az első napokban elég az előtej is nekik, mert az egy kalória bomba. Nekem azt mondták, hogy szopi előtt csak akkor fejjek, ha nagyon be van durranva, inkább szopi után, hogy ha csak pár cseppet is, de teljesen ürüljön ki, mert az az ingere a termelődésnek, ha kiürül, akkor érzi a szervezet, hogy szükség van még többre. Ugyan első babás vagyok, de nálam sokkal tapasztaltabbaktól hallottam ezt. HAJRÁ! Ne add fel!

Littlebaby: nagyon rendes vagy, hogy csinálod a táblázatot! Én végig azt hittem, hogy veled leszek a végén. Hihetetlen gyorsan betelt! Sajnálom a családi gondokat, most ne idegeskedj!

Pöcök: Én sem tudom felfogni, hogy anya lettem! Olyan jó! Még mindig tudom csak úgy nézegetni, mint a kórházban. Apa nálatok meddig tud otthon maradni?

Mi jól vagyunk, Hanga egy kis tünemény. Nappal ébresztem 3 óránként enni, éjjel hagyom, akkor 4 órát is alszik, így 7x eszik egy nap. Szopizik ügyesen, fejek minden evés után, hogy kiürítsem és már 3 zacskó anyatejet le is fagyasztottam. :-) Apa itthon van velünk, ami NAGYON JÓ! Mindent csinál, rengeteget segít, néha már bánt, hogy ennyit dolgozik. Teljesen el van olvadva a kicsi lánytól. Jövő héttől már dolgozik, akkor biztos többet jövök majd.

Mindenkinek jó babázást!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Grapefruit: Igen, az első 24 órában nem kap semmit. A tápszert én is csak akkor tudtam meg amikor az utolsó elötti napon megkérdeztem mennyit szopott, aztán közölte hogy estére mindenik kap tápit. Mondom az jó, mert úgy hozták ki reggel vizit elött hogy teljesen bealudt szóval nem is szopott semmit. De ennek ellenére az estéket kívéve mindig szopott amikor kint volt, amikor és amennyit tetszett Jázminnak.
És dejó neked hogy apa otthon van. Én hétfőn mentem haza, és csütörtökön már éjszakázott apa. Illetve csütörtök, péntek szombat. És hétfőn meg kezdődött újból a hajnali 3 kor kelés és indul dolgozni. Szóval apa most csak 2 és fél napot volt itthon velünk. :cry:

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Most csak rövid időre jövök, mert elég fáradt vagyok, nem tudtam eddig jönni a jó hírrel:

MEGSZÜLETETT JUDYSZ GYERMEKE:RUBEN 02.22-én 12.14kor 3430grammal és 55cm-rel! szuperül vannak!


Mi is jól vagyunk eszünk, alszunk, majd ha van egy kis időm jövök, de most egy kicsit sűrű lett a programunk, ma varrat szedésen voltam holnap jön a védőnő,közben főzök és takarítok, bár apa itthon van és sokat segít, de még így se állok meg egész nap.Este tudok néha pihenni egy kisit ami jól esik.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Judysz! Gratulálunk Ruben babához!!! TE zárod a februári hónap sorát!!! De én mégis megfosztalak az uccsó helytől!!! :lol: :lol: :lol: Igaz mert én márciusban szülök! 8) :lol: Sok tejcsit jó egészséget kívánunk!!!!

Grapefruit!
Javítottam a táblában a születési súlyt, bocsi az elírásért de én a kapott adatok alapján dolgoztam, bár lehet benéztem valamit! Sorry!

Érdekes amit írtok erről a szopi-tápi dologról a kórházban! Meg is döbbentem rendesen. Hál istennek az Istvánban nem adnak tápit a babának, max vizet ill. bevizsgált anyatejet az édesanya beleegyezésével. De inkább a szopit erőltetik! Persze valamilyen szinten megértem a Dél-pestit, hisz nem bababarát kórház, meg semmi ilyesmi célja nincs, és valamit enni kell a gyereknek, de sztem elég lenne otthon a tápi, no meg ahogy Kacsamama írta, nem reggeli szopi előtt kéne beetetni a gyereket h aztán ne is szopizzon semmit! :roll: Főleg mi van akkor ha valakinek bőségesen van teje?? Attól még este betápizzák?? Hát ez szerintem sok gondolatot, véleményt vet fel, de inkább nem megyek bele, a lényeg h jól vannak most a babyk, és h Kacsamama is szopiztat még ha csak 10-20ml-t is, de az is sokat ér a baba immunrendszerének!!!

Én jól vagyok, a zsibbadást leszámítva, a baba érkezésére minden készen áll. Remélem hamarabb beindul a szülés pl. márc 8ra :lol: :lol: :lol: Nagyon rápörögtem erre az időre, majd dumcsizok Pannival h lepjük meg apát! :lol:

Szép napot nektek!

1298530745.6405.doc

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Judysz

Gratulálok Ruben babához!De jó végre te is babázhatsz! :D
Sok boldogságot és jó egészséget nektek is!

Puszi

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!!!!

Gratulálok a kis új jövevényekhez,és az anyukájuknak!

Nem sok időm van nekem sem,bár nem panaszkodom.Nagyon jó baba Aisa,eszik-alszik szinte.már hízott 50 grammot.eddig sok anyatejjel büszkélkedhetek,remélem sokáig így marad!

De jó most már szinte mindenki babázik közölünk.:)

Igyekszem visszaolvasni,és jövök majd!

Szép napot,és jó babázást mindenkinek!!!!
ani983
 
 


GRATULA JUDYSZNAK! Szép méretek!
Vendég
 


Sziasztok!

Valahol igazat adok Littlebaby-nek hogy ez nem feltétlenül bababarát kórház stb. és hogy nem feltétlenül így kellene hozzáállni, DE ha jó az orvos akkor ez van. Azért hallani függetlenül attól hogy bababarát kórház vagy sem hogy az orvos meg egy hányadék. Nekem is az első szülésemmel nem volt gond, mármint az orvos részéről és most meg ferdén vágott. Most más anesztest kaptam és egy hentes volt. A másiknál meg semmit nem éreztem. Szóval mindegy hogy hol mert mindig vannak bökkenők. Ilyen a szülés.

RUBENHEZ nagyon nagy gratuláció.

Jázmin 13 napos 4 naposan 3300 g volt és most 9 nappal később 3760 g körül. Szóval visszahízta a súlyát sőőt. 46 dkg-ot hízott. A doki azt mondta hogy teljesen egészséges, jól néz ki. Nem is sárgult be.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


ani983: Gratulálok Aisa babához, hogy ilyen szépen gyarapszik, ügyesen szopik és, hogy van elég anyatejed. :)

valijja:Hogy vagytok? Nem írtál mostanában, remélem, hogy minden rendben van veletek. :)

kacsamama: Köszönöm a részletes beszámolót! :) Tényleg nehéz úgy szoptatni, ha már a kórházban tápszert kapott. Egyetértek Grapefruittal, hogy inkább szopi után próbálj meg fejni, mert a babák ügyesebben szívnak, mint bármilyen mellszívó. :) (Én mikor kórházban voltam és elvitték a kisfiamat max. 30-40 ml-t tudtam fejni 2 mellből és mikor átmehettem az újszülött osztályra szoptatni a kisfiam simán kiszopizott 70ml-t) Szóval próbálj meg naponta legalább 8x szoptatni és fejni, hátha jobban beindul a tej és nem baj, ha egy szopi több mint fél óráig tart. :) Az, hogy mennyire hatékonyan szopik látszik abból, hogy kifelé fordulnak a baba ajkai, mozog a kis fülük és hallod ahogy nyelnek. :) Szerintem éjszaka is fontos, hogy mellre tegyed, akkor is, ha úgy érzed, hogy nincs benne sok tej, mert ez serkenti a tejtermelést. :) Sok sikert és kitartást a további szoptatáshoz! :) :)
babuci1
Gyula
 
 


Sziasztok!

Gratulálok az újdonsült anyukáknak!!!!

Mi jól vagyunk, eszünk rendesen, tegnap még kicsit sokat is, amikor mérlegeltem azt hittem ketté áll a szemem, mert benyomta a 25 perc alatt a 170g-ot!!!!! Most már 10 perc elteltével leszedem a ciciről és mérlegelek, mert az durva volt szerintem, igaz aludt is kicsit több mint 4 órát és utána is csak 40 g-ot evett, de biztos nem tesz jót neki hogy ennyire kis mohón megeszi a 170-et. Én úgy tudom a 100-120g a megfelelő. Már így is volt hogy belecsúsztunk a 150-be de tegnap az durva volt.

Apuka már dolgozik, tegnap kezdett, de tegnap csak fél napot dolgozott, ma viszont már reggel 7kor elment, mert elment Kristóf papírjaiért aztán ment munkába és csak 6 kor jön haza. Hiányozni hiányzik, de a kis törpénk úgyis eszik és alszik. Ilyenkor délelőtt van fönt egy másfél két órát aztán megint alszik, ilyenkor beszélek hozzá, mesélek neki, kis tündér nagyon érdeklődik.
Gondolom mindenki odáig van meg vissza, hihetetlen milyen kis édesek tudnak lenni.
Mindenkinek nagyon jó babázást,
aki már nem babázik, jó munkát!

Littlebaby: Kitartást!

Grapefruit: Örülök hogy minden rendbe van, bár nem volt kérdés, Hanga már a kórházba is nagyon jó baba volt! Viszont Te rá sem ismernél Kristófra. Olyan édes, annyira látszik rajta hogy megnyugodott, csak akkor nyüszizik(de nem sír) ha van valami baja.Amit hamar kitalálok, hogy mi lehet.
Szép lassan belejövünk.

Ani:Örülök hogy Aisa is jó baba és hogy van tejed tudsz szptatni és gyarapszik, csak így tovább!

Kacsamama:És Bogi hogy viseli a kis tesót? Most még biztos nincs benne féltékenység, ugye? Ti is szépen gyarapodtok, csak hajrá!

babuci: Azt hiszem Te írtad, hogy vigyázzak a cumival, ugye? Köszönöm. Én tulajdonképpen nagyon nem szerettem volna de amikor először megkapta annyira látszott rajta hogy megnyugtatja, hogy sajnáltam volna nem adni neki. Egyenlőre nem érzem úgy hogy a szopizás hátrányára menne. CSak akkor kapja meg a cumit ha többet nyüszög mint amennyit szokott, akkor ez a végső mert azt meg nem szeretném hogy kézhez legyen szoktatva, nem akarom kikapkodnia a kiságyból. Vagy hogy el keljen ringatni. Olyan jó hogy szopi és büfi után fogom és berakom az ágyba és egy idő után elalszik. És semmi nem zavarja őt, hogy mi kint mászkálunk, főzök, takarítok, semmi nem ébreszti fel, szerencsére. Ennek úgy örülök.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


GRATULÁLOK RUBEN BABÁHOZ!!!

Littlebaby köszi a javítást, nem volt sos..:-)

Kacsamama: hát ez elég szomorú, hogy így állnak ott hozzá, de teljesen megértelek, én is orvost választottam, nem kórházat és ezzel szerintem majdnem mindenki így van. Azért ne add fel! Tényleg olyan jó, hogy Apa itthon van, nem is tudom, mi lenne nélküle.. na majd jövő héten megtudom. :-(

Pöcök: örülök, hogy Kristóf megnyugodott, biztos sokkal jobb neki otthon, mint a kórházban! 170??? Nem semmi! Hanga eddig 1x evett 120-at, én már azon is nagyon meglepődtem, átlag 80-90-et eszik. De persze ő egy kislány nem egy kis pasi! :-) Hányszor szopiztok egy nap?
Jó neked, hogy Kristóf de. van ébren! Hangának ez az időszak késő du. van, díjaznám, ha inkább napközben lenne, de ez van. Olyankor nagyon cuki, nézelődik, figyelget, mi meg csak olvadozunk tőle..:-)
Sajnálom, hogy Apa már dolgozik, de ha Kristóf ilyen jó baba, akkor biztos boldogulsz.

Mi jól vagyunk, a helyzet kb változatlan. Hanga egy angyalka! :-)

Vali: Mi van veletek? Rég írtál!
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! Köszi pöcök a kiírást.
Már itthon is vagyunk...
minden ok, tejci még nincs, de gondolom az előtej is elég laktató neki, mert nagyon nyugodt jó baba, és ha mellre teszem folyamatosan szopizik 15percet, és aztán büfi nélkül alszik.
oldalt fektetem ha bukna... remélem ok így...
próbálok képet is feltenni

Kép
Kép
judysz
 
 


Grapefruit: Kb 6-szor eszik Kristóf. De változó. Attól függ mikor kel és fekszik. Én meg annak örülnék ha este vagy kora délután lenne fent mert akkor apa már itthon lenne és ő is tudna beszélgetni vele. De nem baj, így én dumálok vele. Most délután egy kicsit nyüszögősebb, gondolom fáj a pocija, néha felnyüszizik és alszik tovább, így nem zaklatom.

Judysz!
Gratulálok még egyszer! Téged is jó hamar kidobtak a kórházból. Bár én örültem neki, hogy 3 nap után kiraktak minket, legalább otthon lehettünk apával.
Én is így gondolom hogy elég neki az előtej, főleg ha ilyen nyugodt baba Ruben. Képeket várjuk!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: