A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

És megvan Berci első ruhácskája!!!! :D

Na most már eldugulok végre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anabique 2011.06.21 18:31-kor.

anabique
Budapest

brunhild: ne stresszeld Magad! nem is fog! :)

hopihe79
Budapest

ana: tök jó vékony vagy! :) aranyos kis macis naci

hopihe79
Budapest

Brunhild, lány lesz. :) A nyuszibogyó meg nyilván produkálás, igazán nem is értem, ki köthetne ebbe bele.

anabique
Budapest

Anabique, nagyon aranyos a kisnadrág! :lol:
20140901114303

Koszi a sok szopis jotanacsot, erre a temara majd biztosan vissza kell meg terni a finish utan! :)
Az ejszaka kiprobaltam a szopis parnat, de 3 ora korul feladtam es lerugtam a foldre. Tul sokat forgok es nagyon akadalyozott....pedig hat pont ez volt a cel, na de gyakorolni fogok es elobb utobb megszokom!

Brunhild, nagyon szep a babakocsi!
Sulyat nem lattam a weblapon, mennyit nyom?
Szep a pocid :)

Linacska, koszi a tablat. Egesz rendesen vezetnek a lanyok! :P Mostmar a fiuknak is fel kellene zarkozni hogy a kiscsajsziknak legyen majd mibol valogatni :wink:
Gratula a felidohoz!!!

Noemi, oriasi pocid van!
Enyem meg nyomaba sem er. Hetfon voltam eloszor kismama tornan es az egyik csajszi meg is jegyezte hogy nem nez ki 19 hetesnek.....azelott is azt hittem hogy alultaplalom a babit, de a megjegyzes utan meg jobban azt hittem es nyomtam bele a kajat. Szerencsere az uh-n a doki megnyugtatott hogy koranak megfelelo :)

Kép

Kép
ica79

brunhild: neked is szép a pocid :) a többedik gyereknél már gyorsabban nő...
A kocsi is nagyon jól néz ki, amit megrendeltetek :) Én is nagyon elgondolkodtam rajta :)

Szorulás: én a femibiont szedem, bár nem minden nap, de amikor este beveszem, reggelre minden rendben lesz :)

Ti mit hallottatok arról, hogy állítólag terhesen nem lehet 100g-nál több C-vitamint szedni?
kivancsika
Budapest

Most látom, hogy közben írtál még és képet is tettél fel magadról :)
Még mindig nagyon vékony vagy :D

Én is (és férjem is) nagyon várom már, hogy látható legyen a mozgás:D Bruni-Bogi 8) is többször bejelentkezik már, de kivülről még nem látszik. Gondolom a fiúk is nagyon fogják élvezni majd a mozgó dudorokat a hasamon :lol:
20140901114303

Brunhild a "nyuszibogyó" kórházban produktumnak számít, mert ott arra kíváncsiak, hogy a belekkel minden ok-e. Szóval, ha "nyuszibogyó" megtalálta a kiutat, akkor "nagymedve" is megtalálja.
Nekem székletlágyító gyógyszert adtak, és attól másnapra volt termés.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Kiváncsika, én erről nem hallottam..nem tudom milyen az én C-vitaminom, de múlt héten, amikor meg voltam fázva, néha kettőt is bevettem :roll: Miért nem szabadna???
20140901114303

A Margitban adtak valami bélmozgatót, és a császár másnapjának reggelén ment a dolog.

Ana, szép formás pocakod van!

Kiváncsika, én semmi ilyet nem hallottam. Én ha szedek, akkor 500-1000 mg-osat szoktam venni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na megnéztem, az enyém pont 1000 mg-os :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.02.23 09:28-kor.
20140901114303

Kivancsika nekem ketteskénél mikor lázas beteg voltam az orvosom mondta, hogy mehet a napi 500mg C vitamin. Semmi baj nem lett belőle.

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Lucabab, köszi a felvilágosítást :lol: Erre így nem gondoltam :D Akkor nem is hazudtam....
20140901114303

A C vitaminrol en sem hallottam, rengeteg zoldsegbe/gyumolcsbe van C vitamin. Hogyan lehetne a 100g-ot kontrollalni?
En a 400-as femibiont szedem, de gondolom abban is van C vitamin es erre meg rajon a normalis etkezesbol felszivodott adag

Kép

Kép
ica79

a Calcium+Cvitamint főleg kismamáknak ajánlják, abban is 1000 mg van, ha jól tudom

hopihe79
Budapest

kismamablog.hu:
A C-vitamin normál állapotban is nagyon fontos, de a terhesség alatt annál inkább, hiszen csökkenti a vetélés, vérzések kockázatát, az orrvérzést és a fogszuvasodás esélyét is. Legjobb forrásai a narancs, citrom, zöldpaprika, de meglehetősen nehéz csupán az étkezéssel fedezni a szükségletet, ezért fontos a tabletta formájában történő utánpótlás is.
A legújabb kutatások szerint egy átlagember napi C-vitamin szükséglete 500 mg, ami a terhesség alatt 30%-al megemelkedik, de betegség idején szükséges a 1000 mg szedése, azonban ez csak átmenetileg. Ez alatt a rövid idő alatt nem árt a babának, de hosszasan (több hónapig) nem szabad szedni.

hopihe79
Budapest

ha az összgyerekszámot nézzük, akkor lehet, hogy kiegyenlítődnek a fiú-lány arányok. nem?

hopihe79
Budapest

Vicc, most olvastam:

Fiatal házaspár fekszik este az ágyban:
-Ha megjön a kedved, húzd meg 2-3-szor a kicsikét, akkor tudni fogom, hogy szeretnéd.
És ha nincs kedvem?
- Akkor kb 50-szer húzd meg!

Kép
20140901114303

az eddigi gyerekeknél 23:14 a fiúk-lányok aránya :)
igen, jól látjátok, munka helyett ezzel szórakoztam :)

hopihe79
Budapest

hópihe,
nem igazság...most akartam én is ezzel szórakozni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska: :) számold át, hátha elnéztem valamit! ;)

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Ma már függőlegesen vagyok, úgyhogy megpróbáltam gyorsan visszaolvasni.

Pihe
Köszi az érdeklődést! Tegnap halálomon voltam, nem is emlékszem, hogy az elmúlt 10 évben voltam-e ennyire sz@rul...
Totál kifeküdtem, dőlt az orrom, iszonyúan fájt a hátam és a mellkasom, kínzó száraz köhögéssel és fejfájással megspékelve. Alig vártam, hogy a párom délután hazajöjjön, mert ugye Luca is otthon volt velem betegen, úgyhogy nem volt egyszerű pihenni. De úgy néz ki, hogy megtaláltam a nálam működő gyógyszer-kombinációt, így az éjszaka már nyugodtabban telt, ma pedig be tudtam jönni dolgozni.

Ica
Gratulálok a kislányhoz :) Nálunk is női túlerő lesz, apa ezért is bízott picit a fiúban, de azért imádni fogja ezt a lányát is!

Brunhild
Ha valamilyen fatális véletlen (sőt, lehetetlen) folytán Bruni mégis kukacot növeszt, akkor szerintem lesz itt vevő a kocsira :) De ilyen nem fordulhat elő.
Tényleg jó nagyot nőtt a pocakod!

Linacska
Levinek jobbulást, most teljesen átérzem a helyzetet! Az antibiotikum biztos szépen helyrehozza.
És gratulálok a félidőhöz :)

Jjucuss
Hú, a 8 nap az brutális... Sajnos nekem is csak olyan ötleteim vannak, amik már elhangzottan és nem túl vészes helyzet esetén segítenek. De ez tényleg nagyon személyfüggő. Majd azért írj helyzetjelentést.

Panndi
Nagyon szép pocak :)

Ana
Tényleg nagyon csini vékony vagy, a pocakod viszont látványos :)
Múltkor felkeltette az érdeklődésem ezzel a Tini Mamik sorozattal, úgyhogy rákerestem a neten. Azóta függő lettem :oops: Már majdnem végignéztem az összes előzményt (Várandós Tinik), most kezdem a Mamik részeket. Le vagyok döbbenve a különbségeken, nagyon érdekes, hogy mennyire másként mennek ott a dolgok.

Rokakoma
Még a szoptatás témához annyit, hogy persze a gyakorlati segítségnyújtás a legjobb, de én nagyon sokat tanultam a Szoptatás című könyvből.
http://www.polc.hu/konyv/szoptatas/168804/
Sok hasznos dolog, ötlet van benne, szerintem érdemes beszerezni, kölcsönkérni.

Noémi
Köszi a választ, mindjárt küldök Neked én is levelet!

Holnap megyek a 18. heti uh-ra, előtte megkapom az afp eredményt is, már nagyon várom! Képet most nem fogok kapni, ez sima kórházi uh lesz, viszont remélem lepény fronton van változás és kislányom nem növesztett kukit :D

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: de jó, hogy jobban vagy! mi volt a nyertes kombináció? :)
ezt a könyvet megvettem anno az egyik barátnőmnek, már ajánlgatta is, hogy kölcsönadja :)

hol találtad meg a Tini mamikat?

UH-ról várjuk a jó híreket :)

hopihe79
Budapest

Pihe
Köszi :)
Sok dologgal próbálkoztam, persze mind homeopátiás vagy gyógynövényes cucc, szóval legális. Végül a Sinupret drazsé vált be, mert az gyulladáscsökkentő is, nekem meg nagy valószínűséggel ugyanaz volt a bajom, mint Lucának. Szóval Sinupret (3X2) és mellé Tantum Verde toroköblögető, este pedig lándzsás útifű Jó éjszakát! szirup, meg persze a többi szokásos (c-vitamin, hársfatea, méz).

A Tini Mamikat itt találtam: http://www.mtv.co.hu/shows/tinimamik/

Az összes része fent van, az előzménynek is, az is érdekes. Mindegyik lány 16 év körüli, van, aki egyedül vállalja be a babát, mások egyből házasodni akarnak, gimisek, tényleg tinik még.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, te is jól nyomod! Egyik nap még a halálodon vagy, másik nap meg mész dolgozni? :) Remélem, tényleg bírod a munkát, és meggyógyulsz hamar!

A Várandós tinik is "kemény", én ott mindig elsírom magam, mikor megszületik egy baba. :) Na nem a körülmények miatt, csak úgy egyáltalán, mert ez számomra újra és újra egy felfoghatatlan csoda!

anabique
Budapest

Hogy itt milyen csinos kis mamik vannak csinosak vagytok lányok.:)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
hemej

Ana
Köszi :)
Egy háromgyerekes ismerősöm mondta anno, hogy addig legyek beteg, amíg nincs gyerekem, az utána már "luxus" :) Ez nyilván túlzás, de tény, hogy mióta Luca van, azóta sokkal gyorsabban össze tudom magam kapni, ha muszáj. Gondolom ezzel mindenki így van.
És ma egyedül lett volna bent a főnököm, miközben rengeteg ügyfél jön hozzánk (közben persze csörög a telefon is), szóval őt sem akartam cserben hagyni. Luca már tök jól van, de ezen a héten már nem viszem be az oviba, hogy újra összeszedjen valamit, szóval ő is itt titkárnősködik, amit nagyon élvez :)
Az orrom még folyik, a köhögésem már jobb (nem száraz, kezd felszakadni a cucc), gyógyszereket behoztam, tea és meleg van itt is :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
Levi már jobban van. Hogy most az antibiotikum használ, vagy az a másik gyógynövényes azt nem tudom, vagy a kettő együtt, de a lényeg, hogy javul. Ma még talán nem is köhögött.
Sok szülő nem igazán szereti, ha antibiotikumot kap a gyerek, én úgy vagyok vele, ha kell, jöjjön. A gyerekorvosunk szokott próbálkozni, hogy még nem írja fel, várjunk vele, aztán persze néhány nap múlva mégis kell, csak már "mélyebbről" indulunk a gyógyulás felé. Most az ügyeleten már írták is, én meg őszintén szólva örültem is, mert a vége úgyis ez lett volna.
Ha hétfőn sikerül elmenni a családi napközibe, akkor kemény 7 napot járt februárban a gyerek...anya meg fizeti az egész hónapot :?

hemej,
nekem még mindig nem egyértelmű kismamás a hasam, a teteje szerintem még igencsak hájacska :lol:

Ciki ha még így fél 1-kor pizsamában ülök itthon. Úgy nem volt kedvem felöltözni... 2,5 óra múlva úgyis menni kell Liliért, majd akkor.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska
Pizsamába én is szertek lenni szerintem nem ciki :lol:

addisz
Azzért vigyázz magadra tessék ma hamar ágyba bújni :lol:

Lányok ti olyan sok vizsgálatra jártok itt annyi van hogy az elején vesznek vért.4 hetente látt a doki és 3 Uh.
Védönöhöz sem kell járni.Ill. itt nem fogádott orvossal szülnek... annyi hogy itt van hebamme (szülésznö,bába) na az lehet fogadni...

Ja egy kérdés te hány plusz kg jártok én kiinduláshoz képest 1,5 kg doki szerint sok vélemények,tapasztalat???

hemej

Húúú, azt hiszem most kifog rajtam a diéta...
Eddig nem volt ilyen gondom, de most iszonyatosan kívánom az édességet. Ma már 2 szem szaloncukrot megettem. :oops:
De pont arra gondoltam, hogy ha nem tudtuk volna előre, hogy gond van, akkor még 6 hétig a kutya se nézné, tehát gondolom akkora bajt még nem okoz, ha kicsit fel is megy a cukrom. Ja, a tesztcsík hiánycikk. Tök jó.

Holnap megyek a dokimhoz, ha minden igaz, nekem lesz képem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

holnap megy Majga, Addisz, Linácska :) de jó sokan! :)

hemej: 1,5 kg nem sok :) az eredeti súlyhoz képest +2nél járok, mondjuk az elején fogytam, tehát kb. 4 kg jött rám.

Kép

hopihe79
Budapest

Hemej
Igenis, este korán ágyba dőlök :)
Nálunk sok vizsgálat van, doki havonta egyszer (a vége felé még gyakrabban), négy ultrahang, négy vérvétel, védőnő az helyenként változik (én havonta járok), plusz fogorvos, ekg, belgyógyászat.
Aztán ctg vizsgálat hetente, túlhordásnál naponta.
Tőlünk nyugatabbra ennél jóval kevesebb vizsgálat van.
Kilók: én másfél kilót híztam eddig és ez jónak számít, nálunk havi egy nagyjából a "megengedett", szóval szerintem ne aggódj!

Linacska
Diabetikus csokikat lehet enni, ugye? Tudom, annak más íze van, de legalább egy kicsit kárpótol.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ezt a c-vitaminos dolgot itt olvastam valamelyik fórumban. Csak mostanában mindenki olyan beteg, én ilyenkor ezerrel nyomom a c-vitamint, azt megfordult a fejemben...
kivancsika
Budapest

Addisz,
Orulok hogy jobban vagy, de csak finoman a munkaval nehogy visszaessel.....fonok ide vagy oda, te es a baba most sokkal fontosabb mint a fonok!

Hemej,
1,5 kg az szerintem sem sok.....en most kb. + 3 vagy 3,5 Kg-nal tartok . Nekem azt mondta a vedono hogy + 12 Kg-nal illik megallni :shock: Marcsak a visszereim miatt sem szeretnek feljebb menni ennel!

Jo babakukucskalast holnapra :P

Apropo...meg a pizsi felso rajtam is rajtam van :roll:
(de csak azert hogy atoltozeskor ne kelljen felvennem a melltartot, mostmar muszaly lesz nagyobbat vennem csak olyan nehez valasztani :? )

Kép

Kép
ica79

Addisz, Linácska: csak így tovább, tessék gyorsan meggyógyúlni!
LInácska, nálunk is ez van az antibiotikummal..Sokan háborognak miatta, de én pl már tudom, hogy ha Etele elkezd köhögni, a vége antibiotikum lesz, úgyhogy én is örülök, ha már az elején felírják. Néha a doki nem akarja, de aztán 2 nap múlva úgyis muszáj ... Van akinél másképp nem megy... Tavaly télen mindhárom gyerek egy hónap volt beteg, egyszerre, köhögéssel, antibiotikummal. POnt karácsony előtt kezdték, doktornőnk csak köptetőt meg Fenistilt írt fel.. Karácsonykor már annyira köhögött, hogy el kellett menni az ügyeletre, ott pedig csak néztek, hogy ez a gyerek miért nem kapott valami erős gyógszert? Etele 2 hetet hiányzott a suliból emiatt :?

Hemej, nekem tetszik a Hebamme-s dolog, igazából úgyis a szülésznő vezeti le a szülést is, mégis az orvos kapja a sok pénzt... A fogadott orvos pedig nálunk inkább kényszerből van, mert anélkül nem nagyon érzed magad biztonságban...Ha olyan lenne a rendszer mint Németo-ban, szerintem itt sem fogadna senki orvost, hanem inkább költené azt a pénzt a babára...
20140901114303

Hopihe,
Neked is mar szep gombolyu pocid van :)

Linacska,
Citrom fagyiba nincs cukor! vagy azt nem szereted?
A mult heten en is teljesen be voltam kattanva az edessegert, pedig nem vagyok egy nagyon edes szaju. Biztos vannak ilyen hullamzasok amiket tul kell elni es utana minden a regi.

Kép

Kép
ica79

Ja igen, 1,5 kiló..hát ha ez sok, akkor nem tudom, mi a kevés.... :)
Én edig mindegyik terhességnél kb 10 kg-ot szedtem fel, ami nem sok, és szerintem most sem fogok többet. Tegnap álltam mérlegre és kicsit meglepődtem, de hát nem hiába nem jön már rám egy nadrágom sem..szóval felszedtem még 2 kg-ot, ez majdnem 5 kg a kezdő súlyomhoz képest :oops: Ennek ellenére nem idegeskedek miatta, majdnem félidőnél szerintem ennyi belefér....
20140901114303

Hemej, a másfél kg szerintem sem sok. Nekem hétfőn mérte a védőnő, és valamit elmért, mert 2 kg plusz jött ki neki összvissz (na ennél már többet híztam), és megkérdezte, hogy nincs-e étvágyam. :lol: Szóval mintha kevesellte volna, de aztán nem fejtette ki, hogy mi szerinte az ideális.

Antibiotikum: szerintem is tudja/érzi általában az ember, hogy mikor van szükség antibiotikumra. Kisebb fertőzéseknél a gyerekek esetében nyilván én sem örülnék, ha azt írna az orvos, de van, amikor egyértelműen látszik, hogy szelídebb cucc semmit nem ér. És pl magamról tudom, hogy évente 1x (télen) összeszedek valami felső légúti nyavalyát, aminél már az elején nyilvánvaló, hogy antibiotikum nélkül nem fog elmúlni. Többször próbáltam enyhébb szereket először, és a vége mindig antibiotikum lett, de persze már sokkal rosszabb állapotból.

Pihe,
neked is milyen szép babás pocid van már! Szép vékony vagy!

Addisz,
Hallottad Hemej utasítását! Tessék komolyan venni!!! :wink:

anabique
Budapest

Pihe, szép pocak!

Anabique, mintha én írtam volna..én is évente egyszer, max kétszer nagyon elkezdek köhögni, és olyankor az égvilágon semmi sem segít, csak az antibiotikum...Most a télen még nem voltam, de tavasszal biztos esedékes :?
20140901114303

Nekem 16 hetesen a két kg hízásra a védőnő azt mondta, hogy az összességében inkább fogyás. Szerintem ez természetes, hogy az ember pár kilóval nehezebb, ha ugyan annyit vagy többet eszik mint előtte. Nekem pl állandóan gyomorégésem van, meg sem tudom állni olyankor, hogy ne egyek valamit :( Azért remélem 12kg-nál többet én sem fogok hízni, bár amit a fitness kismama csinál, az sem ajánlott senkinek...
kivancsika
Budapest

ica,
a citromfagyiban nem tej nincs? Az tuti nincs benne, a cukrot nem tudom.
Amúgy az Algida Light fagyiból egy fél dobozzal is meg lehetne enni uzsonnára. De én nem vagyok nagy fagyis.

Kilókban én is kb. 2-nél tartok. Ennek normálisnak kell lennie. Ok, a baba még csak pár 10 deka, de van méhlepény, magzatvíz, a szervezet még egy kis vizet visszatart, és megnő a keringő vérmennyiség.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát igen Brunhild szerencsésnek mondhatom magat itt kórházi ellátás teljesen más mint otthon.

Meg nyugodtam a kilókkal kapcsolatban szerintem sem sok :D
Még annyit hogy nagyfiamnál(+16kg plusz)nekem a végén rengeteg víz gyült össze lábaim olyanok voltak mint egy elefántnak de komolyan.Szerencsére nyár volt így strandpapucsba jártam semmi nem jött fel a lábamra.Kisebbik fiam ö decemberi vele +10kg álltam vízzel itt nem volt gond.[/b]

hemej

HÁT REMÉLEM ETTŐL MEGNYUGSZOTOK...

ÉN MOST TARTOK 6 KG PLUSSZNÁL :oops:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Majga: Gábornál és Péternél hány kg-t híztál? nekem azt mondta a védőnő, hogy alkatfüggő a dolog, van, aki az elején hízik többet, van aki a végén, bár általában a 2. felében van a jelentős súlygyarapodás.
reméljük nem :)

hopihe79
Budapest

1,5 kg szerintem sem sok :) Meg azért a baba foglal már helyet, Gábor pénteken már 421 gramm volt, szóval indokolt a hízásunk lassan :)

Én amúgy itthoni mérlegen az indulú súlyomhoz képest 2 kilót híztam, de ugye fogytam az elején, ahhoz képest négyet, mint hópihe :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

25-30 KG SIMÁN FELJÖTT :oops: :roll:

ÉN A KIS TEHÉÉÉÉÉN :D :roll: :lol:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

panndi: már 421 gramm! milyen nagy :) tök jó

mjaga: dehogyis! nézd meg Sarka Katát, Ő is majdnem 30 kilót hízott :)

hopihe79
Budapest

Bizony, az fél kiló szinte, meg a cuccok, amik körbeveszik, szóval úgy gondoltam, a két kiló jó :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Én Áronnal 15-t híztam, 54-ről 69-re. (fontos volt nekem, hogy nem 70, csak 69 :D )
Most is így járok. 56-ról indultam, és most 60 vagyok. Mostantól viszont jön a heti 1/2 kg, úgyhogy megint meglesz.
De utána le is jön. Nekem a melleim alapból annyit híztak, hogy legalább +1-nek számít, de lehet 1,5 is megvan.

(csak azt nem szabad majd elfelejtenem, hogy utána nem mozdul semmi fél évig, aztán meg valahova eltűnik.)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: