[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
1.inszemre készülünk babásai - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon ritkán tudok mostanában jelentkezni, de tény, hogy szabadidőm nem sok van sajnos...
Gyerekek decemberben közepe óta folyamatosan betegek, oda-vissza adják egymásnak a bacikat. Ráadásul egy tüszős mandula gyulladást én is begyűjtöttem magas lázzal.
Dávidka 7 hós elmúlt, nagyon szépen mászik, felül, szerintem egy-két hét és fel is áll. Felfedezi a lakást, tör-zúz, tegnap pl az állólámpát törte össze.
Furcsa, mert Danci nagyon nyugis baba volt, szokatlan a csönd után ez a kis energiabomba.
Danci jár/na bölcsibe ha nem lenne beteg, párszor már volt, nagyon tetszik neki, szívesen megy. Mostmár nagyon szépen beszél, a legbonyolultabb szavakat is tökéletesen kiejti, nagy a szókincse, sokszor én is meglepődök, hogy miket tud.
Angolra és úszásra is jár továbbra is.

Képeket sajnos nincs időm kicsinyíteni, de a facebookra szoktam tenni.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
Levi is mától jár/na családi napközibe, ha nem lett volna estére bárányhimlős. Sejthető volt, mert Lili bárányhimlője óta pont letelt a két hét, de már úgy elterveztem, hogy mit csinálok, ha nyugi lesz otthon. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Itt vagyok :wink:

Lina na akkor túlestek rajta :cry:

Monic ezek a fránya bacik ilyenek.. majd megkukkerom képeket :lol:

Mindenkinek puszi

Vikimami nem jössz egy pár szóval?

Boni
[img:yucp9am9]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1334832748.9884.gif[/img:yucp9am9]
[img:yucp9am9]https://lb4f.lilypie.com/XHwTp2.png[/img:yucp9am9]
[img:yucp9am9]https://lb1f.lilypie.com/6zjXp2.png[/img:yucp9am9]
bonianyu
 
 

 
 

SZiasztok,

Linácska,

akkor ez a jár/na nagyon gyakori :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem is nagyon rosszul esett, amikor Danci egy hétig itthon maradt :oops: Fél napra jár csak, de annyira jó, hogy egy icipicit csendes olyankor a ház... Persze csak akkor ha Dávidkának épp olyan kedve van, hogy csendben van 8)
Jobbulást a himlősöknek!

Bonianyu,

de jó, hogy előkerültél :lol: :lol: :lol:
Zsigi egy tündér (csak most reagálom le a múltkori képeit :oops: ) Egy kicsit még el vagyok maradva...
Leírnád azt a sós párologtató, vagy mit ami segített Zsigi bronhitisén? Mert mi a múlt héten majdnem kórházba kerültünk, és csak inhalátor gépünk van, de azt nem akarja használni.

Denika,

annyira sokat jársz az eszemben, mindjárt le is írom, hogy miért, de előtte jobbulást kívánok Nikinek, sajnálom a bronhitist és a kórházat :cry:
Szóval, Dávidka sem iszik cumisüvegből semmit, úgy, ahogy anno Niki baba. Te hogy oldottad meg az itatást? Mert szoptatni nem mindig tudom,, meg így 7 hó után szeretném csak reggel-este szoptatni, de nem iszik egyáltalán üvegből SEMMIT.
Nagy kínok árán 30 ml teát múltkor belesprickeltem a szájába, de ezt nem nevezném ivásnak.
Szívesen veszem minden tanácsodat.

Mi szombaton elutazunk a gyerekekkel Hévízre 1 hétre, a barátnőm jön velünk, mert a férjem a munkája miatt nem tud jönni.Nagyon várom már, de közben izgulok is, mert a barátnőmnek még nincs gyereke és nem tudom hogy idomul majd az éjjeli sírásokhoz, és az izgő-mozgó gyerkőcökhöz. Próbáltam felkészíteni, nagyon gyerekbarát, remélem nem készítik majd ki a fiúk... 8)

3 napig DÁvidka nem akart szopizni, a melleim majdnem szétdurrantak, aztán elmentem, vettem apasztót, hogy akkor biztos vége a szoptatásnak, odatettem a szekrényre, Dávidka meg valószínű meglátta mert újra rendesen szopizik.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic :(

innen rendeltem..én minden alvásnál működtetem http://www.gyogyseged.hu/parasito-leveg ... -1281.html

ez a főoldala itt olvashatsz

http://salin.hupont.hu/10/kezdo-lap-kinek-javasoljuk

Boni
[img:yucp9am9]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1334832748.9884.gif[/img:yucp9am9]
[img:yucp9am9]https://lb4f.lilypie.com/XHwTp2.png[/img:yucp9am9]
[img:yucp9am9]https://lb1f.lilypie.com/6zjXp2.png[/img:yucp9am9]
bonianyu
 
 


Sziasztok!

Gyorsan válaszolok Monicnak:
Igazából nem nagyon tudok tanácsot adni, mert nálunk az idő oldotta meg a dolgot.
Niki 7 hósan még napi 3-szor (reggel, ebéd után, este) szopizott, amivel elég folyadékhoz jutott, viszont így nem nagyon tudtam hosszabb időre másra hagyni. Amikor márcsak reggel és este szopizott, akkor sem ivott napközben fél dl folyadéknál többet, de valószínű azért, mert nem volt szomjas. Próbáltam én cumisüvegből, csőrös pohárból, pohárból, kiskanállal itatni, de nem kellett neki. 11 hósan választotta el magát, akkor volt néhány nap, amit végigaggódtam, mert alig ivott valamit, kipróbáltunk többféle cumit, csőröspoharat, és belevalót (tápszereket), aztán néhány nap után elég szomjas lett, és elkezdett inni csőrös cumisüvegből. Azóta is abból iszik reggel 3 dl kakaót (korábban tápszert), déli alvás után 3 dl joghurtitalt, lefekvés előtt 3 dl tejet (korábban tápszert). Persze egyéb folyadékot napközben alig fogyaszt.
Emlékszem még, hogy mennyire aggódtam én is, hogy nem iszik Niki cumisüvegből semmit, de így utólag már úgy gondolom, hogy a csecsemőkben elég erős az életösztön, ha nagyon szomjasak/éhesek, akkor elfogadják üvegből is a tápszert. Kivétel, ha betegek, mert akkor tényleg fontos tömni őket folyadékkal.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


évi: Mi újság a vezetéssel? Hogy haladsz?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vicky!

Jól haladok, 12 órán vagyok túl, szerintem egyre jobban megy. Remélem sikerül majd levizsgázni :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


évi: Ez már a forgalom, ugye? Hogy tetszik? Én sokáig mentem gyomorgörccsel vezetni forgalomba, de most már nem. Mikor lesz kb. a vizsga?

denika: Én tudom hogy te is haladsz ám. Milyen volt a legutóbbi óra? Vagy azóta nem voltál hogy beszéltünk?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vicky: Haladok, haladok.. az oktató szerint. Eddig 8 órán voltam, de biztos kell majd pótórát vennem, mert 4 feladatot még egyáltalán nem gyakoroltam, és a műszakit is még ki akarja kérdezni az oktató. Vizsgáról még nem volt szó. :?
Te vezettél azóta?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


sziasztok!

LINACSKA

Sajnálom a bárányhimlőt!

Képzeld pénteken kellett mennünk a terhelésre, előtte felhívtam a dokinőt és kérdeztem hogy enyhe orrfolyás és napi 2-3 köhögés van már csak, gyógyszereket már nem kap mehetünk-e vagy ad új időpontot.
Azt mondta hogy inkább menjünk. A karcolás kissé kipirosodott de a tej alapú tápitól nem jött ki rajta semmi ott, így azt javasolták hogy két hétig még tejmentes étrend mellett kapjon napi 2 dl tejes tápit több részletben. Eddig semmi. Néhány pötty van rajta de az már előtte is ott volt mert míg beteg volt kapott sok narancsot, citromot.
Máskor is volt hogy a mandarintól pöttyös lett. Akkor csak gyanakodtam rá most már biztosan tudom hogy a citrusfélék ütik ki mert már 1,5 hete nem kap és múlnak a kiütések már alig van.
Amennyiben két hét alatt nem okoz panaszt a tej úgy a köv. egy hónapban apránként lehet bevezetni a tejtermékeket az étrendbe.
Tök szuper hogy ha tényleg kinőtte mert már egyre nehezebb mióta a babakajákat már nem igazán kéri. Az kell neki amit én, mi eszünk, azokban meg általában mindig van valami tej- vagy szója alapú dolog. Arról nem beszélve hogy ősszel megy bölibe, nem kell majd különösebb gondot fordítani az étkezésére. A citrusra nem mondott semmit hogy mi a teendő, de inkább a citrusra legyen mint a tejre. Citrusfélék ritkábban fordulnak elő a termékekben mint tejszármazék.

Cumisüveg-téma:
Miló 2 napos korától cumisüvegből iszik és hiába is akartam 6 hónaposan rászoktatni a csőrős pohárra egyszerűen inkább nem iszik de abból nem hajlandó. Sőt a 3-as cumitól is idegenkedik.
A kettesből iszik tápit, teát, vizet, gyümölcslevet.
Poharazással meg az a baj hogy nem fogja meg, én itatom belőle de azt csinálja hogy mielőtt kortyol vesz egy nagy levegőt mint akit a víz alá akarnak nyomni. Ebből az következik hogy sokszor tényleg majdnem megfullad a pohárból való ivás során.
Már ott tartok hogy feladom mert már több mint fél éve gyakorlunk, igaz napjában csak 1-2 alkalommal de egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre. A kanalazással majdnem ugyanezen a szinten vagyunk mert a másik kezével folyton turkál az ételben és ezt annyira nem bírom elviselni hogy inkább elveszem előle a tányért és adom én a szájába. Sajnos azokkal a kajákkal is inkább játszik amiket egyedül is meg tud enni, mert az asztal a széke és körülötte akkora csatatér szokott lenni hogy az nem emberi.
Hiába csapkodnám véresre a kezét akkor is ledobálná az ételt.
Van hogy ki is hagyjuk a tízórait meg az uzsit mert egyrészt már szinte utálom etetni, másrészt abban bízom hogy lesz annyira éhes hogy nem dobálja le de NEM!
Volt hogy 8 órán át szinte semmit nem evett és akkor is két falat után a földön landolt a kaja. Már nagyon sokszor feküdt le este aludni szinte üres gyomorral mert az összes tanácsot amit kaptam már kipróbáltuk azt is hogy ha játszik az étellel fel kell állítani és vége az ebédnek, vacsinak. Olyan hülye szokásokat vett fel.
Én rájöttem hogy a hyperaktivitása miatt van mert nem bír nyugton maradni. Ha jön-megy és úgy adom a falatokat a szájába vagy a kezébe akkor triplája eltűnik mint az etetőszékbe. Viszont erre nem igazán szeretném rászoktatni. A hajmosás is mindennapos nálunk mert az egész napi étrend megtalálható benne estére.
Amilyen szépen evett kicsinek most akkora malac.

Még mindig nem igazán kötik le a játékok, a legújabb hogy felmászik a kanapéra és onnan az asztalra. Az asztalról meg visszagurul az ágyra és szinte ez megy egész nap megspékelve néhány ágy végéből másik végébe futkorászással amitől szintén feláll a hátamon a szőr! Azt csodálom hogy eddig még nem törte el semmijét de sanszos hogy nem sok van hátra hogy a sebészeten kössünk ki. A sajtkukac hozzá képest kismiska és olyan mint a szél. Lefejel, sőt olyan ütött rám a minap hogy az orrom vére eleredt és mindennapos hogy a számat is elharapom.
Persze apukára nem tudok számítani mert nem foglalkozik vele szinte semmit, arról nem beszélve hogy most olyan munkát ajánlottak neki ami innen több száz km-re van így csak hétvégén jönnének haza. Minekután segíteni max. annyiban számíthatok rá hogy elvisz ide-oda autóval ha menni kell én azt mondtam vállalja el, így még időm is több marad hiszen a főzéstől és sok házimunkától is megszabadulok. Beszélgetni így sem úgysem szoktunk sokat hisz alig van itthon, és este 8 körül már rendszerint alszik, van hogy előbb mint a Miló.

Egyébként a január betegesen telt. Ahogy kijöttünk az egyik megfázásból volt egy hét lélegzetvétel és újra meghűlt.
Idejét sem tudom mikor aludtam 6 órát egyhuzamban.
Sok olyan éjszaka volt egymás után hogy egyáltalán nem aludtunk mert hiába altattam el a karomban jött a köhögőroham és már fel is kelt.

Tegnap is 3-kor felriadt és órák teltek el míg vissza tudott aludni.
Az a baj hogy ilyenkor egész napunka rányomja a bélyegét a kialvatlanság.

Amúgy nagyon sokat fejlődött sokszor meglepődöm milyen gyorsan tanul mert pl. a tescoban délután megvett könyvből este már tudta az összes tárgyat, hogy mi micsoda.
Beszélni még nem akar. mama, baba, anya, hamm, néha ugat va,va amikor mondom hogy kutyus. Kutyabolond.

Szépen totyizik, még karácsony előtt kezdte de még nem szalad, néha begyorsul de inkább óvatosan halad és így szinte még egyszer sem esett el. A játékokon is amiket kiszór megy keresztbe-kasba. Ha nagy a tér és cipőben van akkor próbál gyorsítani sőt szinte fut. Az utcán gyalog nehezen haladunk mert sok helyen lecövekel, vagy éppen nem arra akar menni amerre mi.

3 hónapja egy grammot sem hízott. Olyan vékony kilátszanak a bordái. 10,40 kg és 84 cm. A pofija sem olyan kerek már.

Csajok!
Sokszor látom amikor jönni készül a nagy dolog. Szerintetek érdemes lenne elkezdeni a bilizést? Tudom hogy másfél éves korban ideális de elvégre már 15 hós.

A másik kérdésem hogy a kanalazás-poharazás kinél hogy alakult? Tudom minden gyakorlás kérdése de annyira idegesítő hogy ezen a téren szinte semmilyen fejlődést nem tapasztalok sőt!

Ó igen és még egy kérdés. Van valami ötlet arra hogy lehet leszoktatni a hajnali kelésekről? Azért régebben volt olyan hogy 7-7ig aludt, de egy ideje hajnalban kel és tök mindegy hogy este mikor teszem le. Volt hogy este 10-kor aludt el és akkor is fent volt 5 óra előtt. Így nálunk még mindig van nappal két alvás mert nem bírja ki délig hajnali 4-5-től.
Ma úgy alakult hogy mivel éjszaka 3-tól hajnali fél 6-ig hisztizett utána 8-ig aludt és mikor jöttünk haza még dél sem volt a babakocsiban elaludt. 2 óra előtt kelt fel pár perccel majd este 7-kor ment aludni mert már alig bírta nyitva tartani a szemeit.

Ahogyan most én is úgyhogy búcsúzom is..... (amúgy is írtam egy kisregényt :oops: :oops: )

Puszi mindenkinek!

dita75
 
 


dita: Örülök, hogy írtál magatokról. Az etetés nálunk is ilyen, én egyelőre nem engedem neki hogy koszoljon. Pedig Brbus is szeptembertől bölcsis, szóval lassan meg kéne tanulnia legalább az itató pohárból egyedül inni. Az alvásra nincs sajnos tippem, mi szoktuk hagyni egyedül nyugodni. Van amikor bejön, van amikor nem. Max. odafekszem a szobájában lévő kanapéra, ez elég szokott neki lenni. Csak akkor alszik nyugtalanul éjszaka, mikor jön a foga. Miután áttört már nincs vele gond. A bilin én is gondolkodom, mert szeretném ha már a bölcsire szobatiszta lenne, de szerintem nem lesz Talán majd nyáron.

denika: Nem, sajnos azóta nem tudtam vezetni. Talán a hétvégén.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Dita: Szerintem próbáld meg ráültetni a bilire, a 18 hós kor nem szentírás. Persze, ha tiltakozik, akkor ne erőltesd, nehogy rossz élménye származzon a próbálkozásból. Én Nikit kb. 9 hós kora óta ültetgetem bilire, és már elég régóta a kaki csak bilibe megy, szól is, ha éppen nem tudta le a napi három napirendbe iktatott (reggel és délután ébredés után, valamint fürdés előtt) bilizés alkalmával.

Néhány hete koncentráltunk rá jobban a pisilésre, és addig jutottunk, hogy amikor ráültetem bilire, koncentrál, aztán pisil, vagy mondja, hogy nem, így nem kell sokat pucérkodni. Szólni még nem szól, ha kell, bár most éjszaka eléggé furcsa dolgot csinált.
Tegnap este a szokásos rutin szerint lefektettük aludni. Ilyenkor általában még beszélget, játszik az ágyában a szőrmókokkal, aztán szépen elcsendesedik, elalszik. Akkor bemegyünk hozzá, és betakarjuk. Tegnap, amikor bementem betakarni, azt vettem észre, hogy ki van húzva a pelenkázó szekrény fiókja, és a fiókba készített két bugyipelenkából az egyik a földön hever. Visszatettem a helyére, de nem volt ott a másik. Gondoltam, biztos a kiságyban lehet, pl. maci pelenkázás céljából csente el. Amikor végre megtaláltam a sötétben a pelenkát, majdnem szívbajt kaptam. Sapkaként a fejére húzta a bugyipelenkát, de szerencsére ügyesen, orrát, száját nem takarta el vele. Még most sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek az egészen, de az biztos, hogy a jövőben éjszakára nem lesz bekészítve a fiókba pelenka.
Amikor pedig megtapiztam a pelusát, friss pisisnek éreztem, szóval lehet, hogy ki akarta cseréltetni a pisis pelusát. Éjszaka pedig felkelt 3-kor, peluscserét kért, aztán 4-kor pedig bilire akart ülni, és pisilt is bele. Érdekes, hogy nappal nem zavarja, ha pisis a pelusa, csak rögtön pisilés után mondja, hogy "pisi be", aztán megy tovább játszani.

Kanalazás-poharazás: Niki még mindig nem tud szépen kanállal enni, de mivel alig eszik valamennyit, így gyakorolni sem nagyon tudjuk. Engem egész ügyesen etet kanállal, de amikor a saját szájához emeli, akkor nem tudja vízszintesen tartani a kanalat. Ilyenkor persze megy a kaja az ölébe, asztalra, etetőszékbe. Ezt nem is tekin(tet)tem problémának, nem szidom érte, csak felhívom a figyelmét, hogy mi történt, a direkt koszolást, kanállal röptetést, dobálást viszont sohasem hagytam. Szóval régebben csak a kaja végén takarítottam össze, ami mostmár nem tetszik neki, addig nem eszik tovább, míg fel nem töröltem a baleset eredményét. Ha nem törlöm fel azonnal, akkor lemászik a székből, hoz egy papírzsepit, és ő kezdi feltörölni. :wink: A pohárból ivás hasonlóan indult, hogy nagy levegőt vett, mielőtt beleivott a pohárba. Általában fürdéskor gyakoroltuk, persze nem fürdővizet itattam vele, hanem ott voltam mellette, töltöttem a poharat, és bohóckodtam, hogy kortyoljon. Mostmár azt próbálom tanítani neki, szintén fürdéskor, hogy ne nyelje le a vizet, hanem tartsa a szájában, majd köpje ki. Nagyon tetszik neki, amikor én a hasát spriccelem a számmal, de ő mindig lenyeli a vizet. :lol:

Séta: Szerintem még pici Miló ahhoz, hogy veletek sétáljon, arra amerre ti akartok menni. Ha siettek, elintéznivaló van, akkor inkább vidd babakocsival, ha meg szabadprogram, séta, akkor teljesen mindegy, hogy merre megy, mit néz meg útközben.

Hajnali kelés: Leszoktatásra nincs ötletem, de szerintem majd kinövi, én a szeparációs szorongásra fognám. Niki is régebben rendszeren kelt hajnali 2-kor, 4-kor, mostmár este 9 fél 10-től reggel 8-ig, fél 9-ig alszik.

Noh, nekem is sikerült kisregényt írnom. És most veszem észre, hogy már fél 10, és Niki még mindig alszik. Valószínű az éjszakai pisimizéria miatt.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


Vicky: Most láttam a Metropol újságban, hogy a C&A visszavon bébicipőket. Ha jól láttam, Barbusnak is van ilyen.
http://www.c-and-a.info/hungary/hungarian.html

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


denika: Nagyon köszi a linket, ilyen cipője van Barbusnak. Majd vissza visszük. Úgyis vettem neki más félét.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita,
Levi tegnap volt 18 hónapos, de én még etetem, cumisüvegből iszik, nem tudja mire való a bili, a fogkefe. Lilinél sem tanítottam, mégis megtanulta.
Levi pl. tud villával enni, de én nem idegelem magam azon, amit a kanállal csinálna, inkább nem. Pohárból is tud inni (soha nem tanítottam), de egyszerre csak keveset, különben magára önti. Így marad a cumisüveg, hogy mennyiséget is igyon. Jövő héttől jár családi napközibe, ott ő lesz a legkisebb, meg összesen négyen vannak, majd gyakorol.
A szobatisztaságot sem erőltetem. Ha bekakilt, mondom neki, hogy phű, meg cseréljük ki, de semmi extra. Lilinél fejreállhattam volna 3,5 évesen még mindig csúszdázott bekakilva annyira nem érdekelte.
Én valahogy úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy inkább kicsit később, de akkor menjen flottul, mint korábban, és esetleg idegeljem magam azon, hogy miért nem megy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


sziasztok

Elhatároztam hogy rendszeresen fogom "szídni" nálatok a gyerekemet! :lol: :lol: :lol:
Fentebb írtam hogy régebben volt hogy elaludt este 7- reggel 7-ig,de már hosszú hónapok óta szinte mindennaposak voltak az éjszakai, hajnali kelések. Most hogy elpanaszoltam a bánatom reggel pontban de tényleg percre pontosan 7 órakor kelt fel és előző este 7-kor került ágyba!!! :lol: Mivel 7-kor kelt így elég volt megint egy alvás nappal, szerencsére sikerült is majdnem 3 órát. Kiváncsi leszek hogy alakul az éjszaka.

Köszönöm a válaszokat és a segítséget.

DENIKA
A Milónak is van egy mániája hogy bármit talál rögtön magára akarja venni. Kirámolja az ágyneműket, zoknikat, az övéit és a miénket is és húzgálja a fejére. Volt hogy a bugyimmal a fején találtam meg. Pelusok elérhetetlen helyen vannak de azt is felvenné ha elérné.

Csak a játszóig megyünk gyalog. kb. 100 m-re van, ez sztem belefér. A baj az hogy vagy a legsárosabb utcába akar folyton bemenni, vagy valakinek az udvarába, vagy épp egy dög nagy kutyához.... szóval mindig a leglehetetlenebb helyekre.
Egyébként egyre kevésbé szereti a babakocsit.
Ahová be van kötve és korlátozva van a mozgásszabadsága azt nagyon nem szereti. Anyutól kapott egy triciklit azon szeret ülni de az a baj hogy leér a lába a földre és nem tesz ifel a pedálokra. Itt a környéken még el lehetne triciklizni de a városba nem mennék fel vele. Olyan nehéz irányítani hogy a csuklóm 10 perc után sajgott.

VICKY
Én még mindig vele alszom. Azt figyeltem meg hogy nálunk az éjszaka sokszor az probléma hogy annyira elkeveri a cumijait hogy hosszú percekig keresi, kapálózik és hallja hogy csörögnek valahol de nem találja. (hálózsákba, matrac és rácsvédő közé, lábához lerúgja) Ez annyira felidegesíti hogy kiveri az álmot a szeméből.
Már gondolkoztam hogy rákötöm a hálózsákra a cumiláncot. :roll:

LINACSKA
Én sem idegesítem magam igazán ezeken a dolgokon hisz pl. van egy csomó család ahol van egy rakás gyerek pl. kisebbség és ott biztos percig nem gyakorolnak semmit meg szabadjára vannak engedve aztán előbb vagy utóbb mégis megtanulnak mindent a gyerekek maguktól is de a kajáláson akkor is ki vagyok bukva mert úgy látom hogy totál direkt dobálja a földre az ételt.
Ugyanazt a pofát vágja mint amikor pl. a virágot akarja cibálni, vagy bármi egyéb dolgot amiről tudja hogy nem szabad. A kezével csinálja a rosszaságot és közben engem fürkész hogy mit szólok hozzá. Tutira engem tesztel és az sem érdekli hogy ordítás a vége vagy a kezére csapok. Biztos hogy az etetőszéket utálja és így sztrájkol hogy ne ültessem bele. De mint már fentebb említettem arra nem szeretném rászoktatni hogy jövés-menés közben egyen.
Márpedig - főleg mióta megy - szinte már csak így lehet belediktálni néhány falatot. Az hogy így gyakorlatilag összekeni az egész lakást már nem is érdekel annyira. Viszont így még kevesebb az esélye a kanalazás gyakorlásának ha úgy kell rohannom utána egy-egy falat étellel.

ÉVI
Úgy emlékszem hogy Dorcival is voltak hasonló gondok, mesélhetnél később ez hogy alakult?

Ma megint voltunk babaklubba. Őrületes volt. Jól elfáradtam abban az egy órában. Nagyon elemében volt megint. Az egyik percben a bordásfalon lógott a másikban a nagy labdára ugrált a harmadikban már a szivacson hempergett és sorolhatnám. Mindezt visítozás kíséretében. Hihetetlen egy mókus. Volt egy két éves kislány. Na ő lesz a párja. Alig bírták egymást felülmúlni a hyperaktivitásban. :)

dita75
 
 


denika: Nézd miket gyártottam a te madárkád után. Nagyon jó kikapcsolódás.

Üvegfesték:

Kép
Kép

és ez még csak félkész, a kontúrját most csináltam:

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky: Nagyon ügyi vagy! :) Hogy vettél kéz/láb lenyomatot Barbustól?
Én is nagyon szeretem csinálni, csak már nem tudom, hogy hova tegyek matricát. :roll: Legutóbb ezt a lámpát csináltam Nikinek Ikeás Grönö lámpából:
Kép
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


Elkészült Ficánka is, de még világos kék színt vennem kell.

Kép

denika: Rányomtam a bekrémezett kezét meg a talpát a tükörre, ott körbe rajzoltam filctollal és azt rajzoltam át a genotermre. Akartam kérdezni, hogy nincs véletlenül világos kék festéked? Ennyi kéne csak ami még hiányzik, ezért nem biztos hogy vennék. Mondjuk majd mennem kell megint, mert átlátszóból csak nagy volt és a lilám nem akar kijönni. Van erre valami recepted? A festék jön belőle ki, de mintha az csak a tinta lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2011.02.11 17:42-kor.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nagyon szép a lámpa, nekem azért még remeg a kezem egy kicsit a kontúrnál. A tiéd jobb.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita,
mi a kanapén eszünk :oops: Vagy a szőnyegen ülve.
Próbálom minél kevesebbet emelgetni Levit, így az etetőszék most hanyagolva van :oops:
Amúgy ez valahogy családi vonás, mi sem szeretünk az étkezőasztalnál enni...én az íróasztalon, a férjem a kanapén, Lili vagy a kanapén, vagy a kisasztalánál, de valahogy a rendes asztalnál nem, nem tudom miért alakult így....azt másra használjuk :lol: :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Vicky: Hű, de szép lett Ficánka! :) Nem is látszik, hogy remegett a kezed a kontúrnál. Nekem egyféle kék színem van: sky blue, azzal festettem a Fülest. Valószínű ez lehet a világoskék, természetesen tudok adni.

Lila: 1. Próbálj vele festeni egy kicsit genotermre, ha száradás után jó a színe, és levehető, akkor nincs vele baj. 2. Én le szoktam vágni 3-3 mm széles csíkot a tubuson lévő matrica mindkét széléből (egyébként körbeéri a tubust), és akkor látom, hogy mennyi van még a tubusban. Próbáld ki, hogy levágod így a matricát, talpára állítod a tubust, és megnézed, hogy szétvált-e a benne lévő festék vagy egyszínű az egész.

Átlátszóból lehet, hogy érdemes nagyot venni, nekem a kicsi elég hamar elfogyott. Bár attól függ, hogy milyen képeket szeretnél festeni.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


denika: Olyan a lila, mintha csomós lenne. Próbáltam tűvel kicsit kitisztítani, de mintha az egész elejében lévőt mozgatná. Egyébként meg van hogy kijön belőle egy kicsi, de az meg olyan mint a víz. A genotermen összeáll cseppekbe és nem szárad. Majd visszaviszem. Legfeljebb veszek átlátszót, van lila csillogósom. Egyébként ilyen csillámport tudok adni, ha szeretnél. Nem sok van, de kevés kell belőle és elég sok színt vettem amikor még körmöztem. A világos kék színt megköszönöm ha tudsz adni, ennyinek nem vennék külön. Szép a sötétebb is.

Bocsi csajok, hogy kreatív hobbi sarokká változtattuk a fórumot, de hátha másnak is jó ötleteket ad.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky: Akkor valószínű rossz az a lila, biztos kicserélik. Ha lesz ötletem, hogy mit fessek még, akkor lehet, hogy kérek majd csillámport. Köszönöm előre is! :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


Sziasztok,

Denika,

köszönöm szépen, hogy leírtad ezt az ivás dolgot, Dávidka kísértetiesen hasonlít Nikire ebből a szempontból.

Engem most éppen a fogzás borít ki, de nagyon-nagyon. Dávidkának múlt héten kijött az 5. foga, most a 6.-at várjuk, de se éjjelünk, se nappalunk,... Az éjjeli alvás rekordja 1,5 óra egyhuzamban, jobb esetben óránként sír fel, rosszabb esetben negyedóránként.
Van, hogy hajnal fél 3-ig kell vele járkálnom, akkor elalszik a vállamon, de ahogy leteszem üvölt. Már próbáltam magam mellé venni, de akkor is üvölt, tuti, hogy a foga fáj. Panadol Baby-t adtam neki eddig de nem nagyon segített, Dentinox sem ér semmit.
Ma vettem Viburkol kúpot, kipróbáljuk, 3-4 napig lehet adni azt mondták, aztán pedig megpróbáljuk a Kaomilla golyókat. Én nem nagyon hiszek a homeós dolgokban, de mostmár eljutottam arra a szintre,hogy ezektől várom a csodát.

Danci a szobatisztasággal nem nagyon halad, odáig eljutunk, hogy szól ha kakilni kell, de sem a wc-be sem a bilibe nem hajlandó...
Egyedül evésnél villával nagyon szépen eszik, kanállal kisdisznó módjára.
De Linácska elvét vallom, nem erőltetem.
Pohárból viszont egyedül tanult meg inni, mostmár csak az éjjeli kakaót issza üvegből, a nappali italokat nagyfiúsan pohárból.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


monic: Nem semmi ahogy a fogakkal haladtok! Barbusnak is most jött ki a 6. foga. Nekem a viburcol nem annyira használt, viszont a chamomilla vulgaris igen. Ebből én már pici korában is adtam neki. Meg nekünk a dologél is jó, bár azon az éjszakán, mikor már éppen törne át csak a panadol segít és akkor is 2 órát fent van. Mostanában elég neki ha ott alszok vele egy szobában. (Van egy kanapénk nála, ő alszik a helyén én meg a kanapén)

denika: Oké majd beszélünk. Ma nem tudtam visszavinni a lilát és holnap sem tudok arra menni. Remélem sikerül.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vicky!

Igen, már forgalomban vezetek. Most már nem fosok annyira, mint eleinte, de totál magabiztosnak se mondanám magam. Csütörtökön telik le a 20 óra, de szerintem kelleni fog pótóra még vizsga előtt. Ááááááááááá, szívesen túl lennék már rajta...

Denika!

Nekem se fért bele a rutinra felkészülés 8 órába :oops:

Dita!

Örülök a jó eredmények, remélem tényleg kinőtte Miló a tejallergiát.
Kaja dobálás: Mi lenne, ha pár napig abszolút figyelmen kívül hagynád, hogy dobál? Halálos nyugalommal etesd tovább, hogy lássa, hogy téged ez fikarcnyit sem bosszant. (Mondjuk ez kutya nehéz lesz, mert magamból kiindulva ez idegesít fel evés közben a legjobban...)
Szerintem se jó irány a gyereket menet közben futtában etetni, bár én is csináltam már ( :oops: ), de nem jó... Meg csináltam azt is (Dórinál szintén), hogy valami érdekeset adtam neki játszani, amit egyébként nem kaphat meg, de ez se visz jó irányba, kicsiknél már meg sem próbálkoztam vele. A következő óriási baki a tv-zés közbeni etetés volt, ezt sem ajánlom :oops: Szóval mindent összevetve rengeteg marhaságot csináltam...
Nálunk Esztikém volt ilyen kis malac, sokszor panaszkodtam is az állandó kupira az etetőszéke körül. Ráadásul ő icikepicike, 11 hónapos volt, mikor sztrájkolni kezdett, hogy egyedül akar enni. Egy ideig igyekeztem olyasmit főzni, amit villára szúrva is meg lehet enni, és ez bevált. Ehetett egyedül, de mégse koszolt annyira. Később már kanállal is egész ügyes lett.
Későbbi ébredéshez nincs tippem, de bár lenne :)
Párod végül elvállalta az állást?

Monic!

Szegény Dávidka, jól megviseli a fogzás :( Nálunk mindig az első 8 fog jött ekkora szenvedéssel, a többit szinte észre se vettük, kivéve talán a szemfogakat. Remélem a többi nálatok is már könnyebb lesz!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok,

úgy néz ki, hogy a kúp bevált, tegnap kapott először Dávid, és csak egyszer kelt 4 óra 30-kor, utána pedig 8-kor. Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ennyit mostanában. És érdekes módon fáradtabb vagyok mint amikor nem alszom...
A sok panasz mellett elfelejtettem a dicsekedni valót :oops: Dávidka, vagyis Dádó ahogy Danci hívja az öcsét 1 héttel a 7 hós kora előtt kezdett mászni és felülni, múlt csütörtök óta pedig feláll. Nagyon ügyes, ő is úgy örül neki, hogyha feláll. Mostanra már úgy mászik mint a villám, Dancival egész hosszan rodeóznak és nevetnek, úgy látom, hogy lassan kezdenek együtt játszani.

Dancinak pedig ma van a szülinapja, úgyhogy elvittük a Vadasparkba tigrist nézni, ő nagyon élvezte de én úgy éreztem, hogy odafagyok a földhöz.... Buli hétvégén lesz, akkor lesz torta is.

Vicky,

köszi a fogas tanácsokat, akkor utolértük Barbust.
Nálunk Danci velem alszik a gyerekszobában, szerencsére az ágya 140 cm így elférünk, Dávidka viszont szigorúan kiságyas baba, nem is érzi jól magát ha kiveszem és magam mellé fektetem..

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok!

Monic,
Danikának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


évi: Elhiszem hogy szívesen túl lennél már rajta. Nekem is egy idő után múlt el a gyomorgörcs. A pótórákról kérdezd meg az oktatódat s ne törj le, ha elsőre esetleg nem sikerülne. Valami apróságot mindig találnak, ha akarnak. De remélem nem akarnak. Drukkolok. A tv előtti evés nálunk is van, bár mostanában az étkezőben próbálom etetni és ott max. a rádió megy. És én oda szoktam adni Barbusnak egy kanalat. Mostanában minden evésnél öltözni kell majdnem, viszont már tudja hogy mit kéne csinálni a kanállal. A blogunkban van egy videó, olyan édesen etet.

monic: Dádó nagyon kis ügyes. Örülök, hogy használt a kúp. Daninak meg boldog szülinapot!
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Monic: Niki abban is nagyon hasonlít Dávidkára, hogy ő sem szeretett soha velem aludni. Nagyon ügyes a mászással, felüléssel, felállással! :) Dancinak nagyon boldog szülinapot!

Évi: De tartanék már ott, ahol te! :roll: Tegnap miután jól lefárasztott az oktató a sebességváltás tanulással, megkérdezte, hogy hazavezetek-e. Nemet mondtam, de holnap már nekem kell a vezető ülésben ülnöm hazafelé. Aztán, hogy ki fog vezetni, majd még kiderül. :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


denika: Nagyon nehezek az első órák a forgalomban. Legközelebb próbáld ki, ha az oktatód úgy gondolja hogy menne, akkor higgy neki. Ha még nem érezne rá érettnek, akkor nem is engedné. Nekem mondjuk rövid utaim voltak először, kb. 10 perc alatt lent voltunk a Mexikóiról a tanpályára, de az is nagyon para volt az elején.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Voltam ma UH-n, Botika nagyon aranyos, már 285g-os nagylegyény :lol:

Kép

Még mindig fiú :lol:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


linacska: Boti nagyon aranyos, bár ilyenkor még olyan kis ufósok. A második képen mit kéne látni?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


vicky,
a kép közepén, a méhlepény alatt a feketébb részben egy kandikáló kukit :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sejtettem egyébként, csak nem voltam biztos benne. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok

sajnos tegnap nem engedett be a rendszer de utólag

DANIKÁNAK NAGYON, NAGYON BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!!!

ÉVI

köszi a tippeket. egyébként akkor is dobálja ha háttal vagyunk egymásnak. :twisted: nem egy szófogadó manus. a nem szabad kijelentés egyik fülén be másikon ki.....

Igen elvállalta mert más nem volt kilátásban.
A bér egyelőre kevesebb mint a munkanélküli segély de mivel a segély nem tart örökké.... és apa sem az a fajta aki itthon ücsörög és várja hogy a szájába repüljön a sültgalamb. Sok hibája ellenére azért ez mindenképpen a javára írható.

Írtam privit!

LINACSKA

Nagyon aranyos a csodababátok az uh-felvételeken. Jól megmutatta hogy mije is van nekije :) :) :)
Mekkora méretek! :)
Csinálsz magadról egy pocakfotót? Vagy még el sem kezdtél kerekedni?

Mi a kanapén vagy bárhol máshol nem tudnánk enni (nem is szeretnék pláne hogy fehér és már így is tiszta retek) mert a Miló egy percre sem tud megülni a fenekén, egész nap talpon van jön és megy. Most ismerkedik a finomságokkal, a túró rudi pl. nagyon bejön neki de még ez sem tudja ott tartani, megy egy kört és max. visszajön még egy falatra. :roll:

DENIKA, VICKY
Ügyesek vagytok, szép munkák!

NEMONE
Veletek mi újság?

MONIC
Nagyon szuper hogy végre csillapítani tudtátok a fogzási fájdalmakat Dádónál. Édes ez a név!
Nagyon sajnálom az átvirrasztott éjszakákat és hogy ez kissé a "nyaralásotokat" is beárnyékolta. Kárpótlásul megnéztem a képeket, tényleg olyan jól sikerültek mint mondtad. A fiúk egyre jobban hasonlítanak egymásra. A párod lánya is már kész nő!
Várom a buliról készült fényképeket is.

Nyugodalmas, babasírásmentes jó éjszakát mindenkinek! :wink:

dita75
 
 


Sziasztok

Linácska Boti csodaszép baba már ha lehet ilyent mondani :)

Dita Dari feláll az etetőszékben és úgy eszik ha eszik van mikor csak úgy eszik ha beviszem a szobába a kaját és kerül fordul jön egy falatért.Egy perc nyugtunk sincs evés közben sem .Én már nem idegelem magam.Egyre jobban válogat nem mindegy mit eszik ma pl lecsot evett és az tetszett is neki de nem mindig van igy ha eszik eszik ha nem nem nem idegeskedem.
Etető szék alatt nálunk is mindig kupi van de nem takaritok csak este.
A tejfőlt imádja van hogy egésznap nem hajlandó mást enni csak tejfölös kenyeret.
Megyek pihizni.

Jó éjt majd jövök még!!!

Monic Danikának itt is nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!!

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


Linácska: Én rögtön kiszúrtam, hogy pelenkázó pózban kisfiú integet! :wink: Örülök, hogy minden rendben van Botival! Mocorgását érzed már?

Vius: Niki is ilyen válogatós, állva evő. Pl. tegnap ebédre meg sem akarta kóstolni a paprikáskrumplit, aztán vacsira meg kajálta rendesen. Egy csomószor előfordul, hogy együtt sütünk/főzünk valamit, főként sütiket, és mire kész lesz, meg sem akarja kóstolni. Olyan rossz érzés, de már én sem idegesítem rajta magam, hogy ilyen rossz evő, mert szépen fejlődik, vidám, kiegyensúlyozott. Ha éhes, majd szól.

Vicky: Tegnap hazavezettem az autót. :) Érdekes volt, hogy abszolút nem volt bennem semmi görcs, tök lazán kanyarodtam ki a rutinpályáról. Az elején mégcsak az autóra koncentráltam, aztán már kezdtem figyelni a körülöttem közlekedőket, felvettem a Szentendrei út 70-es ritmusát, végül már néhány táblát is észrevettem. Van bőven mit tanulnom, de összességében véve szuper jó érzés volt forgalomban vezetni! Alig várom, hogy mehessek megint. :) Mostmár úgy érzem, hogy képes leszek én ezt megtanulni 20-30-40 óra alatt. :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest
 
 


denika: Elkészült Ficánka, bár nem vettem világos kék festéket, hanem azok a csíkok csillognak. Barbusnak nagyon tetszik. Azért is lett csillogós, mert a virágon is az tetszik neki a legjobban. Örülök, hogy jól ment a vezetés, nagyon sokat számít a jó oktató. Nem lesz itt semmi gond.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Ismét új néven vagyok, sorry.
Danikának boldog szülinapot kívánok én is!

Vius: Darinkának mikor van a névnapja? Mert Szilveszterkor is láttam a naptárban és jövő héten is. Jobban eszik már? Hogy vagytok?

Linácska, nagyon szép az ici-pici kisfiad, kiskuki jól látszik:)

Denika, gratulálok a vezetéshez ügyi vagy! Erről az jut eszembe, hogy váltós autót szerintem újra kéne tanulnom vezetni. Nagyon mennék vezetéstechnikát gyakorolni, mert amióta Dorka ott ül mögöttem, nagyon parázom vezetés közben. Főleg, hogy állandóan vissza-visszatér a jég és a hó.

Vicky, szépeket festesz! A munkahelyemen régen ilyesmi szépségek voltak az üveg ajtón és az ablakon. Karácsonyi dekor, húsvéti stb. Imádtuk! És évekig újra lehet használni, csak szépen fóliára kell elrakni és megmarad.

Dorka újabb jópofa szokása, hogy megetet minket. Elveszi a kezemből a kenyeret és osztogatja nekem és az apukájának is. Benyomja a torkunkig a kaját:) Aztán ő is eszik egy-egy falatot. Nagyon szépen elosztja a kenyeret, olyan kis cuki:)
Vendég
 


Sziasztok

Twist Darinka Dec 31.én van a névnapja.
Bunyevác naptár szerint január 31 de van február 24.én is is de mi a Dec 31 et tarjuk.
Dari továbbra is szar evő nagyon ami a fogára való megeszi ma sült hurkát meg sült kolbászt kapott vagyis kért krumplival. azt ette de ami nem tetszik neki azt nem eszi meg.

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


dorkamami: Barbus is etet minket. Ő kanállal. Mostanában próbálkozunk és minket már egész szépen etet, néha a saját szájába is beletalál.

Legújabb tudománya:

http://www.youtube.com/watch?v=bZyxqjnVxQk
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, hatalmas gratula!!! Többször is megnéztem, nagyon ügyes Barbus! Nem kell végre félteni, hogy fejjel leesik az ágyról. Dorcit is már próbáltuk forgatni, hogy háttal szálljon le a kanapéról, de nem akarja. Pedig megnyugtató lenne nekünk.
A kanállal etetés is nagyon édi lehet:)
Nálunk még az megy, hogy a kölesgolyót is megosztja velünk, de úgy, hogy kicsit szottyos, amikor odaadja őket. Sebaj:)

Viuskám: szereti a kislányod a jó ízeket ezek szerint.:) És amit kíván, abból sokat eszik?
15 hónapos oltáson voltatok már? Hogy bírja a kiscsaj a szurikat?
Dari biztosan örülhet, hogy mekkora világra szóló ünnepség van a névnapján!:)
Vendég
 


dorka: Képzeld el, az a furcsa Barbus mászásában, hogy a hétvégén csinálta ezt a mászást először és SOHA nem akart fejjel előre lejönni! Rögtön így csinálta. Pedig a kis barátja sokszor esett fejre, talán tőle látta hogy lehet fájdalom nélkül lejönni. Mutatok egy kanalazást is:

http://www.youtube.com/watch?v=kVPyOhw3NdU
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, nagyon édi:))))
Hasonló mozdulatai vannak Dorcinak is, mármint pl. amikor leesett egy csepp az etetőszék tálcájára, akkor Dorka is így szokta megnézni, tudományos vizsgálatnak veti alá. Van ám hasonlatosság:)
Nagyon tündéri Barbus, nem irigy egyáltalán:))))
Vendég
 


dorkamami: És nagy alapossággal, tudományos vizsgálattal keni szét az etetőszéken. :) Dorka mikor is született? Nagyon hasonló idősek. Barbus január 21.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vicky,
Nagyon aranyos Barbus! Réka is kezdetektől tudta, hogy kell lemászni az ágyról pedig soha nem mutattuk meg neki.

Linácska,
Aranyos a kisfiatok! :D

Dita,
Hihetetlenül hasonló dolgokat produkál Miló, mint amit Réka csinált. A dobálásról Rékát nem lehetett leszoktatni, úgy hagyta abba, hogy nem foglalkozom már vele, hanem feltakarítok utána. Amúgy most már levest is nagyon ügyesen eszik egyedül, és inni is tud pohárból, de az esti tejet még mindig üvegből kapja, mert gyorsabb.
Gratulálok, hogy Miló kinőtte a tejallergiát!

Monic,
Sajnálom a rossz éjszakákat! :( Remélem, azóta tudtok aludni!

Nagyon ügyesek vagytok Lányok a kreatívkodással! :D

Mi most éppen jól vagyunk. Réka nagyon sokat betegeskedik, és pár nap múlva mi is elkapjuk, és nehezebben gyógyulunk meg, mint ő. Legutóbb pl. kétfélét is hazahozott. Kezdte náthával, este már hányt, aztán jött a hasmenés is. Ezen a héten újra ment bölcsibe, de sírdogált reggelente. Nem is értem miért, hiszen előtte kérnem kellett a puszimat, mert úgy rohant be játszani.
Tegnap jutottunk el a 2 éves oltásra, és nagyon ügyi volt a kislányom! Mindig sír már akkor, ha meglátja a dokinénit, de most csak akkor sírt pár másodpercig amikor megszúrták. Amúgy 85 cm, de a 10 kg-t még nem értük el, pedig mostanában nagyon szépen eszik.
Nagyon akaratos még mindig, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja hisztizik, és azt mondogatja, hogy: nem kell, nem kell... Viszont végre megfogja a kezemet, ha sétálunk az utcán!
Én dolgozom február elsejétől, de 3 nap munka után Réka már beteg volt. Szerencsére csak két napot hiányoztam, amit le is dolgoztam, Rékára meg anyósom vigyázott. A legközelebbi betegségnél viszont inkább én maradok itthon, mert anyós is elkapta Rékától, és most nagyon beteg. Hát, a munka semmi különös, de őszintén szólva szívesebben lennék itthon Rékával továbbra is, de a gyes nagyon kevés.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: