A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Jajj Vicky: köszi :) Mi is Dcontot vettünk, partnert az 9 ropi volt, meg tesóm hozott hozzá még tesztcsíkot + 3-ért.
Viszont jó hogy mondod, remélem a diabetológushoz menetelben lesz legalább annyi haszon, hogy ír fel ilyen tesztcsíkokat, mert a tökömnek van kedve havi 10 ropit csak erre a tesztcsíkokra kifizetni... :shock: :shock: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

andi: Amikor még nekem írta a doki, akkor 3 hónapra kaptam talán 3 dobozzal. Mondtam hogy ennyi egy hónap alatt elfogy, de azt mondták hogy csak ennyit írhat fel (egyébként a diabos doki csak javaslatot ír, el kell menned a háziorvoshoz és ő írja ki a tesztcsíkokat és esetleg az inzulint meg ahhoz a tűket). Nekem rendes volt a dokim, mert azért írta rá a papíromra, hogy naponta 3x kell inzulinoznom, mert így már mehetett a havi 3 doboz tesztcsík. Viszont most gondolkozom, hogy csak akkor lehetett receptet íratni a tesztcsíkra, ha inzulinoztam. Ez akkor inkább csak Zsuzsinak infó.
vicky79
Budapest III. kerület

Kétszer küldtem el véletlenül. Mértem egyébként most egy cukrot és 4,7 lett. Igaz hogy vagy 2 órája reggeliztem, de azt hiszem ez egy kicsit alacsony.
vicky79
Budapest III. kerület

Nabassza meg... ennemjóhír... lényeg hogy a sok buzeráns betegeshajlamú nem átalakító műtétjét kell a kurva tb-nek támogatni.... meg az alkoholisták meg a drogosok kezelését... hogy rohadjanak meg! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

andrea-1

andi: Jaja.
vicky79
Budapest III. kerület

LÁnyok, most nem bírlak titeket követni mert melóhegyek Csak egy rövid kérdés.
Zsu, a cukor miatt neked is ugyanazt a diétát kell csinálni, mint nekünk IR-eseknek? Csak még szigorúbban?
A volt főnöknőm, aki ikrekket terhes, kiderült, hogy cukros, de nagyon nem kapott semmi infót mit is csináljon. Átküldeném neki az ir-es étrendes , táblázatos anyagot.
Köszi szépen!!
ann74

ann: Ugyanaz az étrend, csak megmondja neki az orvos, hogy mennyi szénhidrátot ehet naponta. Nekem az elején 160-at lehetett, a vége felé 180-200-at. Inzulinos is vagy csak diétáznia kell? Mert az inzulinnál változtatgatják a ch mennyiségét is az inzulin függvényében, hogy ne kelljen éheznie.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Lányok lenne egy kérdésem, leginkább azokhoz, akik estek már át sikertelen lombikon. Szóval nekem tegnap megjött, de ma meg idáig szinte semmi nincs. Most akkor mi van? Ráadásul barnázok, nem is piros volt ami eddig volt. Szerintetek ez normális? Én teljesen azt hittem, hogy most nagyon belehúz piri, mivel fel lettem turbózva, de még annyi sincs, mint máskor.

Nagyon jó ez a topic, mert hihetetlenül pörögnek az események, nem bírom felvenni a fonalat. :oops: :)

Kép
babicsek

Vicky, csütörtökön derítik ki, hogy inzulinos lesz-e vagy nem.

Babicsek, nekem megjött akkor simán és rendesen véreztem is. Lehet hogy tegnap csak vmi előjel volt. Nekem a mozgás, torna mindig segített beindítani rendesen a menzest.
ann74

Vicky,
mi az a csőprofil? :shock: :shock:

Ann,
én a barátnőd helyében azonnal húznék a diabetológiára. nem mindegy hogy cukros vagy terhességi cukros + az sem hogy mennyi a súlya, mert ahhoz is igazítják a CH tartalmat. itt már nem csak a kaja összetétele számít, hanem kőkeményen a mennyiség és a felszívódás üteme is.
az IR-es diétával ártani nem fog, de az nem lesz elég szerintem.
hány hetesek?
drukkolok hogy rendben legyenek.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Babicsek: nekem a sikertelen lombikok után mindig rendesen (szín, mennyiség, állag) jött meg... :shock:
3 napig nagyon kevés barnás-feketés cucc a megjövetel előtt-helyett akkor volt, amikor baba költözött be... :shock: :shock: :shock:
Most nem ugrik be, vérvételen voltál, vagy teszteltél??

andrea-1

Babicsek,
nem lehet hogy nem is sikertelen az a lombik?! teszteltél már?

Kubu,
honnan is kérted a múltkor a fejfájásos csodaszert? nem a Kanári szigetek volt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzsi.bmc 2011.02.18 11:20-kor.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Köszi Zsuzsi, hű nem tudom pontosan olyan 20 körül lehet, ikrekkel. Továbbadtam minden infót, hogy mielőbb találjon egy jó diabetológust.
Köszi az onfókat, véleményt. Most dolgozom tovább...

Ja igen, Babicsek, én most kicsit le vagyok maradva, de tényleg, nem lehet hogy mégis babás vagy???
ann74

Babicsek: nekem teljesen rendben megjött,sőőőt!!

Épp a konyhában főztem,mikor hirtelen elöntött...
derült égből villámcsapásként... :shock:
Vendég

zsuzsi: A csőprofil azt jelenti, hogy a kórházban veszik tőled a vénás vért és minden vérvételnél megnézik a mérőddel ugyanabból a csőből, hogy mennyit mér. Utána amikor visszajön a laborból az eredmény, akkor meg kell nézni, hogy mennyi az eltérés. Nekem ilyen kétszer is volt, de nem vagyok biztos benne, hogy csak ezért befektetnék az embert. Inkább amikor vv-re mész, akkor vidd magaddal a mérődet és kérd meg hogy egy cseppet tegyenek erre is a levett vérből. Persze csak akkor mikor egyébként is néznének cukrot. Amikor visszajön a labor akkor látod hogy mennyivel még félre a mérő. Ugyanannyi sosem lesz! Pár tized eltérés +- is normális. Az sem jó, ha akkor mikor a vénából veszik a vért te ujjbegyből megméred, mert más a cukortartalma a vénás és a kapilláris vérnek. Nem tudom mennyire vevők erre a ti laborotokban, de az én nővérkém mindig kész volt egy kis maszatolásra. Szerintem megéri, nekem volt ugye rossz tapasztalatom.
vicky79
Budapest III. kerület

Kubu,
a telszámot Pü-ben írtam most, így eygszerűbb volt. Remélem ezúttal megkaptad a levelet.
ann74

Hát ezt végképp nem értem. :shock: Mondom én hogy nem működök normálisan. Vért vettek a 10. napon tutira megmondták, hogy nem sikerült. Azóta nem is szedem az utrót, meg a Crinont se. Lehet hogy felhívom a dokit. De félek hogy hülyének néz ilyenekkel nyaggatni. a vérvétel csak nem csal. Tesztem nincsen már itthon.

Csőprofil? Én teljesen másra gondoltam. :lol: Egy fém csőre. :oops:

Kép
babicsek

Estrella, engem a Népligetig hoz be a párom, onnan jövök 1-el kb 15-20 percet (attól függ ki a sofőr: tetü vagy rally versenyző)

Babicsek, nekem mindig olyan, hogy először csak úgy éppen hogy csak aztán fél nap egy nap után beindul. azért jól mondják a lányok, nem lehet h mégiscsak sikerült? tesztelni kéne egyet, hogy megbizonyosodj

Kép
pannik
Budapest

Babicsek, hát ha megmondták vv-ből, hogy nem sikerült az nem hiszem, hogy csal. akkor szerintem inkább ne éld bele magad, mert rossz lesz utána, hogy mégsem. ki tudja kiből mit hoznak ki ezek a hormon bombák amit ilyenkor kapunk?

Kép
pannik
Budapest

Na telefonáltam az asszisztens csajnak, aki azt mondta először, hogy koraterhességnél elő szokott fordulni ilyen. Miután mondtam neki, hogy de hát kedden ők azt mondták a vérvétel alapján hogy nem vagyok terhes, erre azt mondta, hogy akkor lehet hogy holnap holnapután fog mejönni rendesen. Na én ezen már nemtudok elmenni.
Biztos hogy valami nem normális, de az orvost meg nem merem ezzel nyaggatni. Meg olyan ciki ezt elmondani egy férfinek, hogy mi van. :oops: Meg ha ezután jönne meg, akkor erősödnie kéne, nem pedig csökkeni :roll: . Hát én nem vagyok egy átlagos eset. Vért is csak úgy tudtak tőlem venni kedden, hogy injekciós fecskendővel kiszívták.

Pannik: Arról én már letettem, hogy babás lennék. :?

Kép
babicsek

Babicsek: hát nem tudom,én sajnos nem hallottam még olyanról,hogy a vérvételes teszt tévedett volna... Bárcsak úgy lenne!!!
Vendég

kisbeeka: én sem.... Csak tudnám mi van. Lehet hogy szétcsúsztak a hormonjaim.

Most megyek szenyákat csinálni. A kisfiamnak ma van farsang a suliba. Én, mint lelkes anyuka bevállaltam a szenyagyártást. 3-ra kész kell lennem vele. :)

Kép
babicsek

Babicsek!Nem tudsz beszerezni azért egy tesztet?!..de jó lenne ha mégis baba lenne a dologban!...én sokszor még akkor is reménykedtem amikor már megjött!(Mindig a kolleganő jutott eszembe aki az első 3 hónapban ugyanúgy mensizett!)...bár a vv ritkán csal...de hátha!Azért drukkolok!

Kép
Kép
missancsi

Babicsek: hát azt viszont el tudom képzelni,hogy bekavart az a sok hormon!!
Vendég

Sziasztok!

Ma ismét voltam BMC, de talán itt az alagút vége.
K ügynök azt mondta hétfőn leszívás csütörtökön meg visszakapom a babucikat! :D :D :shock: :shock: :shock:

Holnap este be kell adnom, adatnom az Ovitrelle nevezetű injekciót!
Ezt beadhatom Én is? Vagy ügyelet kell hozzá? Egyébként előre töltött és bőr alá kell adni!

Mindenkinek szép napot!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Mia: gratula!!! :D

Az Ovitrelle-t Te is be tudod adni ;)
Nekem is az volt mindkétszer,és párom adta be.

De mi kicseréltük a tűjét a BMC-s patikában kapott kisebb tűre :roll:
Sajnos ebből is kettőt kellett szúrnom midkétszer...
Vendég

kecsmary: Jajj de jóóó! Nagyon szorítok hogy minden jól alakuljon! Nagyon lennék most a helyedben. :D
Az ovitrellt nyugodtan beadhatod magadnak, én mindig magamnak adtam azt is. Aztán hajrá tüszőcskék!

Missancsi: Hát várok még hogy mi lesz ebből. A hasam végül is nem fáj. Mondjuk nekem egyébként is olyan 3 nap szokott lenni, utána már csak maszatolás. Ma voltam boltban már, de eszembe sem jutott még ez a variáció hogy tesztet csináljak. Sajnos én már elvesztettem a reményemet.

ÉS látjátok, nem tudok elszakadni innen, még egy szenyát sem csináltam. Zavarjatok már el a fenébe. :lol: :lol:

Kép
babicsek

Köszi Kisbeeka és Babicsek!

Nekem is kétszer kell szúrni, de csak másfelet! :? :?

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy az inszemhez az injekciókat hol lehet beszerezni? Csak egy-két helyen, vagy lényegében minden patikában van esélyem megkapni?
Generalis egészségpénztáros kártyával venném, és ha csak egy-két helyen lehet kapni, meg kéne néznem, hogy ott elfogadják-e ezt a kártyát.

köszi!
Vendég

Kahlan, a van egy gyógyszertár a BMC-nél, és van a Déli pályaudvarnál, én ezen a két helyen tudtam megvenni a gyógyszereket azonnal. A többi gyógyszertár csak megrendelni tudja másnapra, kivéve, ha nem pénteken kéred, mert akkor csak hétfőre tudják meghozni.

Kecsmary, az ovitrelle-t én is magamnak adtam be. Csak akkor kell ügyeletre menni, ha izomba kell beadni.
Vendég

Kahlan: sajnos nem tudom,milyenek az inszemes szurik,de a János kórház patikájából engem még egyszer sem küldtek el,mert hiányzott volna valamilyen szuri,máshonnan viszont igen.

Más patikában azt szokták mondani,hogy vagy délutánra tudnak szerezni,ha reggel leadod a "rendelést" vénnyel együtt,vagy másnap reggelre...

Legalábbis én így jártam.
De mondom,nekem lombikos gyogyóim voltak :)
Esetleg őket kérdezd meg az ep.-os kártyával kapcsolatosan!
Vendég

Zsu, köszi, megnézem ezeket.
Vendég

Zsu: a Déliben lévő patikát is érdemes megkérdezni,mert én onnan pl. az utolsó pár darab szurit hoztam el,úgy szedték össze,épphogy volt annyi,amiért odarohantam...
Vendég

Kahlan: János kórházas gyógyszertárban nem fogadnak el eptáras kártyát!!! Ott csak zséért tudod megvenni, és szlát adnak, amit utólag fizet ki a ptár.
Délinél levő nagy patikában viszont a meddőségis gyógyszereket is tartják és el is fogadják az eptáras kártyákat is (legalábbis a mi otp-sünket elfogadták). Nézz azért utána, nehogy meglepetés érjen.

Kisebb patikákban viszont nem tartják ezeket a cuccokat, csak megrendelésre tudják vállalni a beszerzésüket, úgyhogy érdemes jóelőre tájékozódni ezügyben, mert aztán lehet futkosni! :(

andrea-1

Hú, hát a János kórházi patika nincs benne, a Déli Pu-i gyógyszertár is úgy hogy számlát írnak és akkor visszautalják az árát.

Nem örülök...de végül is visszakapom az árát... :roll:

Andi, köszi.
Viszont hogy érdeklődjek előre? nem tudom mit és mennyit fog felírni K gólyásunk.
Vendég

Béku, én pont a János kh-i gyógyszertárral jártam úgy, h nem volt nekik elég gyógyszerük, a déli-nél meg ünnepnapon voltam és volt nekik. Ez akkor készlettől függ. Hát akkor tényleg érdemes megkérdezni előre.
Vendég

Hát, olyan sokfajta gyogyót nem használnak, úgyhogy szerintem mindjárt itt összeszedjük a lányokkal a szokásos szurikat és érdemes esetleg rájuk kérdezni, előtte 1-2 nappal?

Stimusnak én inszemkor Merionalt és volt hogy Menopurt kaptam... repesztő receptet úgyis később kapsz, azt ráér kiváltani.
Nem tudom más kapott-e esetleg ettől eltérőt??? Csajok?

Ja még asszem talán Kpn volt hogy Puregont kapott inszemhez, ha jól emlékszem a nevére??

De ne izgulj, olyat még nem nagyon hallottam hogy ami ne lett volna a Jánosos patikában az a Délibe se lett volna... :wink: :wink: :wink: Nyugi, ne stresszelj ezen... :wink:

andrea-1

Szerintem is Merional lesz az egyik szurka, általában ezzel kezdik. A repesztőt, meg az utrogestant vagy crinone-t azt később kell kiváltani.
Vendég

Sajnos nem tudok segíteni ezek összeszedésében,mert inszemem nem volt... :roll:

De biztos jönnek majd az inszemes lányok,és megmondják,mik kellhetnek!! :)
Vendég

Mia!
De nagyon örülök :D
drukkkk
Ovitrelle-t persze, te is beadhatod, pociba!
Nekem is másfél volt :D

eszter82
Budapest

Én kaptam anno gonal F-et is inszemhez.

Kép
judit0713

Eszterkém,
hálás köszönet a Büdilé receptért, sokkkkal jobban vagyok :D
Voltam ma lent a dokinál tp-s papírért, kedden megyek dolgozni, mert hétfőn este még jelenésem van S-nél, így arra még itthon maradok, ne kelljen rohangálni.

Andikám,
örülök hogy mára már múlt a para, nem lesz itt semmi gáz!!!

Babicsek,
én még kivárnám a hétévégt, és ha semmi, hétfőn teszt!!!

Mia,
látod, mondtam hogy csak gyors vagy kicsit, de így hamarabb pociban lesz a baba :wink:

Kép
judit0713

Hahó!

Kecsmary: haj de jó, reméljük nagy-nagy szerencsével jársz, egy jó nagy kalappal kivánok!

Kahlan. attól ne félj, hogy nem kapod vissza a gyógyszerek árát számla alapján. Ez kb 2 hetet vesz igénybe (legalábbis a MKB-nál)
Más kérdés, hogy akkor neked kell meghitelezni az árát 2 hétig minimum. Ami gondolom elég nagy érvárás ilyen árak mellett. De hát nekem is igy müködik fogdokker, ahol multkor majd egy 100-as hagytam.

Déli patika állandóan ügyeletes,ez talán jó benne. Viszont ha jól emlékszem erről is azt irták korábban, hogy nem a legolcsóbb hely. I. klinikával szemben is van egy patika, az is arat a gyógyszerárakon.
Persze ti tudjátok, mennyire lehet/érdemes más patikában megvenni. De ha nem sos, talán érdemes érdeklődni - ezt persze mindenki maga dönti el.

Babicsek: én örülnék, ha lapulna ott valaki, van rá remény??

üdv kispatak
Vendég

Babicsek,
nekem is így jött meg, aztán talán egy nap volt piros vér is, aztán 7 napig barnás-feketés cucc. Egy hétig semmi, majd kezdtem előről. Te is Krizsához jársz, ugye jól emlékszem?
Nyugodtan hívd fel, én is megtettem.
Mivel nálam nem volt vv, csak teszt, ami nega volt, kettő is, így valószínűleg megvolt a terhesség, csak amikor hirtelen abba kellett hagyni minden progi-pótlást, akkor sztem vége lett. Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy nekem több, mint 3 héttel a tesztek után volt 300 körüli a hcg-m, de sajna bébi már sehol nem volt. Lányok biztos emlékszenek rá...
Látod Andi(n)kám, én sem vagyok egyszerű eset!!! :lol: :lol:

Zsuzsi,
a barinőm is bmc-s és azt hiszem ezeket Zeke (ugye van ilyen nevű orvos??) mondta neki!

Kecsmary,
szupppperi-pupppperi hírek! Akkor hamarosan kismami leszel! De jóóóóóó!!! :D :D

Vicky,
te aztán profi vagy a cukorméréssel kapcsolatban! Nem is tudtam, hogy inzulinoztad magad! Ügyi vagy!!!! :D

gigibp

Sziasztok!!!!

Még mostanig semmi hatása nem volt a fürcsi-pálesz kombónak,de reggeli hőm egy picikét megmoccant lefele!!! Úgy,hogy remélem max. vasárnapig meg lesz az eredmény,de addig is a biztonság kedvéért szombaton beiktatok egy fürcsis mutatványt!!!!

Később még jövök!!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Estrella:
Én nem úgy értettem,hogy több hüllős képet nem szeretnék látni,hanem,hogy nem a kedvenceim,de attól engem nem zavar,ha hüllős vagy babakocsis képeket raksz fel,sőt a babakocsikat imádom nézni!!!Úgy,hogy részemről nem leszel kiutálva!!!!Meg se forduljon a fejedben!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, felírom majd, amit összeírtatok. Van olyan pl, amit K ügynök ír fel csak? Mármint hogy vannak orvosok, akik ezt vagy azt favorizálják.
A 3+- 1 napon az ultrahang után elvileg megkapom a recepteket. Gondolom, elküldenek kiváltani őket. Mennyi időm lesz? Mikorra kell visszaérni? Kapok egy órát vagy mehetek a rendelési idő végéig?
Vendég

kukk,

feketepontos, pedig figyelő Kubu kérhet segítséget, ma volt leszíváson barátosné (9) mit javasolhatok neki hogy mit csináljon, egyen, használjon elkövetkező napokban ? :oops: :oops: :oops: :oops:

Kahlan,
megkaptam a cikket, húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

írj privit, írd meg akkor pontosan mi vele a teendő, én pedig megadom a mailcímemet, és küldheted
Vendég

Laptető Mindenkié!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: