[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 szeptemberi babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Ranita!
Húú, de szép pocakod van már :).
Én sajnos husi vagyok, és ezért nálam takarja még egy zsírréteg, talán ezért nem is látszik annyira mint neked.

Nagyon sajnálom a külhonban élőket! Ez hihetetlen hogy még nem is láttáok a babátokat. Kitartás! BIZTOS HOGY A TIÉTEK IS OLYAN SZÉP MINT A MIÉNK :)

Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Jajj de jó sokat írtatok a délután... :D

Anita: pocakban nyertél ;) Bár a rövidebb pulcsikból már én is kilógok :lol:

UH. Még nekem is van addig egy hetem. De már nagyon várom. Akkor lesz az integrált teszt. Mondjuk szerencsére nem lettem idegeskedős kismama, pedig féltem, hogy majd agyon aggódom magam. Szerintem azért is van, mert így, hogy itthon vagyok elkerül a stressz. Különben biztos idegbeteg lennék, hogy hogyan engednek el a külnböző vizsgálatokra, meg hogy mi lesz az eredményük...

Hátfájásra sajna nem hallottam semmit...

Külföldi kismamáké minden tiszteletem türelem tekintetében mi itthon nagyon el vagyunk kényeztetve..

hofeherke
 
 


Sziasztok Csajok!

Nagyon aranyosak vagytok, de valahogy megnyugodtam, amikor kaptam időpontot.Azóta nem stresszelek, hogy mi van ha...
Anyu is sokat segít azzal, amikor elmeséli, hogy mikor ő volt velem várandós, akkor ő se látott engem a 16. hétig és mégis minden rendben zajlott. :)
Erre szoktam poénosan azt válaszolni, hogy ennek a nagy figyelemnek meg is lett az eredménye :D Azért lettem ilyen, amilyen vagyok :D (Ne aggódjatok, teljesen egészséges vagyok.Csak mi így szoktunk viccelődni egymás között a családban)
Na megyek alukálni, holnap fárasztó munkanap lesz.

Zsuzska
smaragd85
Tác
 
 

 
 

sziasztok!

nahát mennyit irtatok tegnap, tok jo volt visszaolvasni :)
Gabi azota sem jott, ez nem jelent jot :(( azért még reménykedek hátha..
Smaragd, hát igen, a szuleink nem voltak ennyire lekényeztetve, amikor anuy velem volt terhes még uh sem volt, jo oreg vagyok, mi? :) szoval akkoriban meg tényleg csak imádkozni tudtak, h minden rendben legyen a babával..
én már amugy egészen beletorodtem, hogy még nem láttam a babucit, azért gyorsan elszaladt ez az ido, és most már kevesebb mint 1 hét vna csak hátra :)
kozben tegnap ebédszunetben eljutottam a korzeti dokimhoz, mondott egy okos dolgot errol az ájulásrol: hogy amit én csinálok, hogy reggel megiszok egy pohár narancslét, azzal tobbet ártok, mint használok.. merthogy az gyors cukor, a szervezetem "beindul" tole, aztán hirtelen elfogy, és akkor esik le a vérnyomásom..
o azt mondta, hogy probáljak meg kiadosan reggelizni mielott elindulok munkába.. mondjuk ez nem igazán megy, mert igy is elég rohanos a reggel, magamat rendezni, a gyerkeeknek leszivni az orrát, akkor mindketto egy kicsit igényli a foglalkozást, szoval igy is majd 1 ora mire elindulok ébredéstol számitva.. de ma reggel azért a narancslé mellé belapátoltam egy kisebb tálka muzlit tejjel, és azért kicsit jobb volt.. de nem vgayok biztos benne, hogy nem ájultam volna el ha nincs helyem, foleg, hogy ma extrém mod tomeg volt a metron..
Anita, nagyon csini pocid van :)
Eszti, én az ellentábor leszek, szerintem ne csináltasd meg! persze ugyis a végén te dontesz, de szerintem ezzel csak feleslegesen kiteszed magad egy kockázatnak, én legalábbis nem csináltatnám meg, pedig én is idén toltom be a 35ot, valahogy nem hiszek benne, hogy beteg babám lenne.. abba meg belegondolni sem akarok, hogy ha ez a teszt kihozza, hogy beteg, akkor mit csinálnék? és ha téved a teszt? szoval szerintem azért nagyon gondolt meg..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Daligra, nekem csak a terehsség vége felé fájt a derekam, mostanában nekem csak olyan tunetem van, hogy éjjel ha fordulok, akkor igy belnyilall a fájás, szal igy ovatosan lassan kell fordulnom.. emlékszem ez is csak sokkal késobb volt a korábbi terhességeimnék, lehet a korral jár, h most minden ilyesmi korábban jon..
ja meg folyamatosan feszul a hasam alja, neketek ez megvan? szal egy folyamatos emlékezteto, hogy babát várok, annyira nem kellemetlen, de azért zavaro tud lenne, foleg, hogy erre sem emlékszem h lett volna multkor..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok!

Csillanya, nem tudom még nem tervezem előre h fogok e járni a kicsivel bármilyen klubba, csoportba..egyenlőre a párom nagy családjából kiindulva elleszünk látva felnőtt társasággal meg gyerekekkel is..

Daligra, sajnos én sem tudok semmit derékfájásra, pedig nekem is fáj időnként..a hasam meg huz főleg ha bal oldalamra fekszem..

DIa, Az aloés piros krémet nem lehet terhesség alatt használni. Viszont a masszirozás tiltásáról még nem hallottam.

Anita, ténlyeg szép nagy pocid van, kb az enyémis ekkora lehet..

Cs.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilaanya: A tej is gyors szénhidrát, amit a műzli mellé raksz... lehet inkább egy kis kekszet kellene rágcsálnod reggel a narancslé mellé, vagy egy pirítóst. Ma már egész jó teljes kiörlésű kekszeket lehet venni. És ezek a reggeli rutin közben is gyorsan lecsúsznak ;)

Down-kor szűrésről én már írtam véleményt. Tuti nem engedem magam szurkálni... ezért megyek integrált tesztre...

hofeherke
 
 


Sziasztok!

pont ma akartalak kérdezni az intergrált tesztről benneteket, s eszembe jutott, hogy már volt erről szó, majd visszaolvasok....

Hát, esti, én nagyon félnék egy ilyen vizsgálattól... Fogalmam sincs, hogy hogyan döntenék. 1x a discovery-n láttam egy' magzatos műsort', még rég, abban volt az, hogy UH-gal kísérték végig ezt a beavatkozást, s mindent lehetett látni, hogy történik. Kemény volt, ezét is félnék egy ilyen beavatkozástól. Bár, ha szükséges lenne... nah, nem tudom.

ranita, tök jó nagy már a pocid!

Hátfájósoknak kitartás!

Jah, s képzeljétek, ma reggel úgy elkezdett folyni a vér az orromból, bazira megijedtem, hiszen életem első orrvérzését éltem át. Jól be is szédültem tőle :-(. Remélem nem lesz gyakori...

nah, megyek dolgozni, mert a végén még ellustulok :-)


később jövök olvasgatni.
Sziasztok!
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Ez az idő ma kikészít engem, olyan álmos, fáradt vagyok :roll:. Olyan fura a fejem is.

Nekem amúgy először is korán látszott a pocakom, de a végén mégsem volt nagy hasam, Hanna alig fért el benn. Amikor megszületett sokat kellett tornáztatnom, mert odabent felvette azt a kifli formát és itt kint is állandóan úgy feküdt :D .

integrált teszt- nekem nem is mondta a dokim, azt mondta csak uh lesz. A kórházban nagyon profi gép van, én teljesen megbízom benn, meg a dokimban is, ő jó uh-os. A méhenkívülit is 4 orvos közül csak ő vette észre :roll:

Tegnap délután olyan édesen mozgolódott a babóm, olyan jó érzés volt, úgy várom már, hogy még jobban érezzem vagy legalábbis napjában többször.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Ez a megszúrós vizsgálat nagy dilemma....
Először a kombinált tesztet magyarázta, hogy az mindenképpen kell. Majd amikor kiderült, hogy a ki a nővérem (aki szintén hozzá jár), már inkább ezt a megszúrósat ajánlotta. Azt mondta ez a 100%. Ha tehetné mindenkivel megcsináltatná. Állítólag már nagyon profin csinálják ezt. Hát... nem tudom...azért én most utánaolvasok a neten.
A nővéremről csak annyit, hogy 5 szülésből 3 gyermeke van. Nem részletezem, mert terheseknek nem szabad ilyenről beszélni. A fiúk nem voltak életképesek.
Arról persze biztosított a dokinő, hogy az y kromoszóma az mindíg az apától van, úgyhogy nálam nem lehet baj, de azért csak rám erőszakolta ezt a vizsgálatot, pedig látta hogy nagyon nem akarom.

Na mindegy, bízok a dokinőben, mást úgy sem tehetek. Hát én is nagyon félek tőle!
Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Esti,
ha nekem a dokim ezt tanácsolná, megcsináltatnám. Tudom, hogy félelmetesen hangzik.....
Nem olyan jó ötlet ám, hogy az interneten olvasgatsz ennek utána, mert csak beparáztatod magad még jobban :roll:.

Na csak megfájdult a fejem :evil:.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Persze... tudom, hogy ez a helyes és meg is csinálom....csak egyelőre rettegek tőle. :(

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


megvolt a 2. 12 hete suh is tegnap! itt is minden rendben, és úgy néz ki 70% hogy kisöcsi lapul a pocakomban :lol: oldalról igencsak himbilimbizett ott valami..alulról a szkásos 3 pötty :D de inkább fiu mint lány

és íme egy henyélő-lábfekrakós fotó...már csak a szalmaszál hiányzik a szájából :)

Kép

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki,
jajj, de édes. És hogy látszik a kis pisze orra :D . És gratula a kiskukishoz.

Lányok, én tegnap este olyan szarul voltam, meg is ijedtem. Fájt a hátam, derekam, hasam is olyan fura volt, feszült, meg annyira felfuffadtam, hogy a nadrágomat nemhogy begombolni nem tudtam, még a cipzárt sem tudtam felhúzni. Az éjszakám is szar volt, megittam vagy másfél liter vizet, állandóan wc-re jártam :roll:. Voltatok már így? Mára szerencsére jobb lett :roll:. Eddig 3*2 magne b 6-ot szedtem, de elfogyott, nem tudtam venni sem, mert dolgoztam, így pár alkalommal csal egyet-egyet vettem be. Lehet, hogy ez is hozzájárult? Tegnap este már kettőt vettem be, de most jobb is vagy csak az éjszaka tett jót neki.
Meg még olyat is éreztem ,mintha belülről feszítene a hasam, olyan érzés volt, mint mikor a Hanna már nagyobb volt és megfeszítette magát, a hasam meg egy helyen kidudorodott. Dehát az lehetetlen, hogy ezt a baba csinálja, nem???? Pedig tisztára olyan volt :roll:.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Niki! Olyan mintha fütyürészne! :) Nagyon édes!
AZ Uh alatt nem mozgolódott? Mekkora az ülőmagassága? Ez a kép kereken a 12. héten készült?
Nekem 11 hét 4 naposan 5,1 centi volt. Ugrált, mint egy kis béka, és az ujjacskáit is megmutatta, de hogy mi van odalent neki, azt még titkolja. :)
Jövőhéten megint megyek, de az már rendes nagy kórházas UH lesz. Remélem ott már nem lesz ilyen szégyellős!
Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Niki: Csodaszép a babád! És hogy nem is szégyellős :shock: Gratula!

Ranita: Remélem már tényleg jobb... én nem szedek MagneB6-ot, csak ha nagyon húzódik a pocak, de ilyen ritkán van.

Ma már én is határozottan éreztem, hogy buborékol, meg bizsereg a hasam, ott ahol a kicsinek lennie kell... :D (Remélem tényleg ő volt, így első terhességnél, azért ezt nehéz megállapítani). Jöv héten nekem is UH, már nagyon várom... Ez már hasi lesz?

Engem most egy hétig folyton böködnek. Ma a védőnő által kiírt vérvételen voltam. A jövő héten az integrált teszthez vesznek vért, a hét végén meg az endokrinológus által kiírtakat kell levetetni... De utána egy darabig békén hagynak...

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Niki, de jó, de jó! Nagyon szép a gyerkőc! Gratula.

ranita, remélem hamarosan elmúlik ez a rossz érzés, szerencsére nálam nagyon ritkán fordul elő, s nem is erősek a tünetek, így nem tudok még csak tippet sem mondnai, hogy mi lehet rá a gyógymód...

Mara, ez tök jó lehet :-) :-) :-) Mármint, hogy érzed a babát!
Engem a múlt héten szúrkáltak állandóan, jól be is lilult a karom, szokás szerint.


Sziasztok, rongyolok a fogorvoshoz.


Dia
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat a díjhoz. Én most annak örülök, hogy jó lett az az estélyim, amire gondoltam, ráadásul az eleje görögös, nagyon sok, leomló anyaggal és ez olyan szépen mutatja a pocimat.

Csillanya, mi sem vagyunk túl nagy báljárók, de évente egy-kettő beesik.

Daligra, nagyon örültünk a díjunknak, elég sokat dolgoztunk érte.
Hátfájásra saját receptem nincs, de még Bendit várva volt egy kismamatársam, akinek az ikreivel nagyon fájt a dereka. Ő MaUri masszázsra járt, az sokat segített. Ezt lehet kismamáknak is.

Eszti, annyira jó, hogy láthattad a babócát. Én nem mennék hasat böketni. Ezért is csináltatom meg most a kombinált tesztet. Azt szerintem neked még most is meg lehetne (de hamar) és akkor csak akkor mennél bökésre, ha annak az eredményei rosszak.

Csilla, gyerkőcök javulnak? És a te pocid?

Anita, nagyon csini pocid van!
Ervin nekem is hamar megmondta, hogy kukacos a kisember, de azért csak a 16. héten.

Niki, nagyon csini a fiad! :)

Szétmegy a fejem, megyek pihizni.

Kinga

Kép

Kép
kinga82
 
 


Sziasztok!


Tejóég, rengeteget írtatok, pár napig nem tudtam netezni, csak éppen feljöttem, de képtelenség volt visszaolvasni...Áááááá, egyszer tuti teljesen le fogok maradni.....De most párom fürdeti, altatja a picit, így csak sikerült visszaolvasni mindent:)

Anita, nagyon szép a pocakod! Az enyém is már növekszik, de még inkább csak úgy néz ki, mintha híztam volna oda:) nem ilyen kifejezett kismama pocak. Nekem Gvenivel is már 9 hetesen látszott, a végére meg nagyon előreálló csúcsos hasam lett. Most is örülnék olyan formájúnak, nekem az tetszett:)

Eszti, szerintem se csináltass hasbaszúrást! A kombinált teszt is 98%-os! Nem erőltetheti Rád az orvos, ha egyszer Te nem akarod...

Meso, nem tudom milyen szintű a székrekedésed, amiket írtak a csajok itt, azok nekem már nem válnak be, meg kb semmi:( nekem katasztrófa, mindig is küzdöttem vele, most meg terhesen végképp..
Persze a sok folyadék, rost, az alap, de én ezeken felül is próbálkoztam rostkészítményekkel, meg mindennel, aztán pár hét után mindig hozzászokott a szervezetem, és nézhettem valami új módszer után. Most épp azt fogom kipróbálni, hogy magnéziumot por formájába veszek, és azt valami folyadékba, pl gyümilé keverem, este iszom meg, és elvileg reggelre lehet wc-re menni. Unokatesóm ugyan olyan mint én, és neki ez már fél éve bevált....
A magnézium amúgy sem árt így a terhesség alatt, mjad csak a 36. héttől nem lehet beszedni.....


Kinga, milyen díjat kaptatok? Jajjjjj, én annyira szeretnék már estélyi ruhát felvenni. Utoljára hasonló májusba volt rajtam, a húgom esküvőjén. Amúgy amikor látok üzletekbe ilyen csodaszép alkalmi ruhákat, mindig ösztönöz, hogy ne szedjek fel sok kilót a terhesség alatt:)
Bár egyenlőre egész nap eszek, remélem már nem tart sokáig....
Így 8 hetes kromra már híztam is 1 kilót:((((


Csilla, szupi lenne ha a szoknyáid át lehetne szabatani....



Én kedden voltam első laboron, 7 kémcső vért vettek tőlem....
Majd hétfőn tudom meg az eredményt, amikor megyek a Dokimhoz. Szerencsére nem nekem kell eredményért mennem, vagy dokim, vagy az asszisztense kinyomtatja a kórházban...


Huh, annyi mindenre akartam még reagálni, de most nem jegyzeteltem, így elfelejtettem:) bocsi akinek nem írtam!

Jó éjt mindenkinek!

Sz.

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tippeket a székrekedésre.Az is baj,hogy amik jó rá,és amit írtatok,annak a felét kb nem tudom megenni,még mindig a hányinger miatt.(De már sokkal jobb.)

Tegnap voltam én is az első vérvételen.Nekem csak 6csővel vettek le,de olyan hányingerem lett,mint még soha.A szerencsém,hogy a férjem ott volt és hazahozott.Végül a kézfejemből vettek,mert nincs vénám a könyökhajlatban.És mostantól kezdve én is minden héten megyek szúrásra.Már előre parázok.
És ami a legszörnyebb,hogy délután az eredményből kiderült,hogy nagyon alacsony a vasam.Pont azért hagytam abba a szedését,mert székrekedést csinált.Ördögi kör.

Anita:Nekem is kb ilyen a hasam.Estére egy kicsit nagyobb,mert felfújodok.Nekem is volt hátfájás,meg hasfájás.Figyeld meg,hogy mit eszel!Én úgy vettem észre,hogy a nehéz kaják után van ilyen.(pl:borsó,gomba,hagyma)

Eszti:Ha te úgy érzed,hogy akkor vagy nyugodt,ha megcsináltatod a hasbaszúrást,akkor csináltasd meg!A barátnőm kb 2 hónapja volt,azt mondta,hogy nem kellemes dolog,de ki lehet bírni.Ő amikor készlett,felállt és elájult.Nem egy ájulós fajta pedig.
És utána mindkét gyerek a nagymamánál volt,mert pihennie kellett.

Mara:Hihetetlen,hogy már érzed a babát.Főleg,hogy első gyerek.Tök jó lehet!

Míg írtam,megettem 4db kiwit egymás után.Látszik,hogy terhes vagyok,és nem teljesen normális.

:D
meso81
Budapest X. kerület
 
 


hello!


Meso, kitartást a hányingeres időszakhoz, nálam a coca cola nagyon bevált, ha ritka szarul éreztem magam 2-3 kis korty helyretett, s utána bármit ehettem igazából. Bár szerencsére kb 2-3 napja tünetmentes vagyok, a fogmosásokat kivéve.. az kemény.

S miért vesznek tőled hetente vért?

D
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


sziasztok

bocs, h eltuntem, sajna eléggé felgyult most meg a melo, ugyhogy már 2 napja porgok ezerrel..
Niki, nagyon cuki a babocád, tényleg mint aki valami tengerparti nyaraláson van :)
dejo nektek, akik már érzitek a babát, én ugy várom, hogy érezzem h mozog!
az étkezésem nekem is felborult mostanában, tegnap vacsorára megettem egy tál cserriparadicsomot, kb ennyit, mást nem is :)
sajna az ételek 90 %ára nem tudok ránézni, de amit megkivánok, abbol rogyásig.. utána viszont attol is rosszul leszek.. és nekem még minimum 3 hét igy..
bocs, hogy szinte csak magamrol és hogy csak panaszkodtam, jovo héten remélem tobbet tudok jonni!
addig is jo hétvégét nektek!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az eggyüttérzést és a segítséget.Úgyhiszem jótékony hatással volt rám mert másnapra mintha elvágták volna, persze pihentem is eleget. Szóval nagyon köszönöm és remélem akinek most van annak mielöbb elmúlik tudom milyen,de a legjobb rá a pihenés. Ja képzeljétek a párom kifestetett a napokban még szerencse , hogy elmúlott a hátfájásom.Ezért is nem jelentkeztem a napokban.

Ranita:ez a pocakocska mindent elárul ,nagyon jól nézel ki :lol:
nekem is van már egy picuri de sajna sokkal több a zsír ami az elôzôröl maradt,remélem le tudom majd adni :?

smaragd: nem nem kértünk idôpontot azt mondta a párom ,hogy túl messze van és ha beindul a szülés nem biztos ,hogy odaérnénk.Azonban tervben van ,hogy lehet hogy otthon szülünk.Aranyossak itt meg minden de eléggé hanyagul kezelik a terhes nôket.Szülésnél nálam nem volt orvos csak szülésznô és mikor burkot repesztett látta ,hogy kaki van a vízben csak akkor hívtak gyermekorvost,de mire odaért(kb.2 óra) addigra megszültem és meg sem nézte hogy van -e baja vagy sem(szerintem ezért lett cukro),de ez az én teóriám.Bocsi ,hogy leírtam csak azt szeretném,hogy más okuljon a hibából és nekelljen csalódnia,csak kellemesen.

esti: a hasszúrásos vizsgálattal kapcsolatban én csak annyit tudok hozzáfüzni,hogy mindenkinek vannak fenntartásai.Nem mondom nekem is , de ha ez valamilyen módon biztosít abban hogy a gyermekem egészséges akkor megcsináltatnám én is. Én úgy vagyok vele ,hogy nem szeretném tönkretenni sem az ô életét sem pedig a másik gyermekeim életét.A dönté úgyis a te kezedben van és biztos vagyok benne ,hogy jól döntesz.Drukkolok éskitartás.

mniki:hát egyzszerüen szóhoz sem jutok fantasztikus pofil,már most olyan mintha jól meg lehetne dögönyözni,pedig olyan kis picuri.Nagyon édi ,Gratula
:lol:

mara:nagyon jó ,hogy érzed,lehet hogy azért mert egy kicsit érzékenyebb vagy azon a tájon és a pici meg igen erôs és nagy benne az élniakarás, kívánok minél több és erösebb olyan érzéseket :lol:

ja jövô héten kérek egy magánrendelôbe 12hetes genetikai uh-ra idôpontot úgyhogy ha minden jól megy jövô hét után nekem is lesz képem és végre én is láthatom.

Lilypie Pregnancy tickers
daligra
Balaton
 
 


Ja bocsi
csillanya:teljesen ugyan így vagyok én is én sem tudok rengeteg kajára ránézni sem,de más még a száján se ejtse ki,azonban amit meg megennék azt rosszullétig.Kitartás és mielôbb múljon el.

mindenkinek jó éjjt.

Lilypie Pregnancy tickers
daligra
Balaton
 
 


Sziasztok!

Daligra: Azt hiszem én is így döntöttem volna a helyetekben.
Azért hihetetlen, hogy a két part között ennyi a különbség.
Remélem a mostani babánál, csak szép emlékeid lesznek.

Én azt vettem észre, hogy reggel semmi rosszullét, amíg egy bögre tejeskávét meg nem iszok.Azután 10 perccel őrületes émelygés, hányinger 1 órán keresztül, majd estig megint semmi.
Este mikor álmosodom, újabb rosszullét jön rám és alig tudok elaludni.
De van, hogy 4-5 napig semmi bajom, csak a kávé után.
Azt viszont nem tudom mellőzni, mert akkor egész nap pilledt vagyok, fejfájós és hisztis. :D
Úgyhogy bevállalok 1 óra émelygést egy teljes, boldog napért.

Még egy rövid sztori: Tegnap reggel (11kor) rántott ettem céklával.
De 5 kor mikor kész lett a pörkölt, nokedlivel már nem ízlett a cékla.
Múlt héten pedig minden este céklát nassoltam elalvás előtt.
Hehe :D
Néha magam se hiszem el ezeket a hirtelen változásokat.
Nyugtassatok meg, hogy nem csak én vagyok ennyire válogatós, légyszi!

Mindenki vigyázzon magára!

Zsuzska

Kép
smaragd85
Tác
 
 


Helló Lányok!

Úgy látom nem voltatok sokat gép közelben a napokban.
Őrületesen el kezdett nőni a pocakom. Igaz van rajta egy kis zsír réteg is. :) Lassan le kell mondjak a rendes, derekas nadrágjaimról, mert már a leglazább is nyom. :)

A férjem esténként rá szokott tapadni a fülével a hasamra. Azt mondja csak bugyborékolást hall. Irígy vagyok rá, mert sajna nem tudom a fülemet a hasamra tenni. :)

Ja van még egy tippem székrekedésre, de sajnos nem túl közkedvelt. Ez pedig nem más mint a beöntés.
Az unokahúgom 2 évvel ezelőtt dettó szenvedett tőle és neki ez jött be, pedig nyilván ő is végigpróbált egy-két dolgot. Ha jól belegondolok gyermekkoromban is mindig ott volt a fürdőben az anyám szekrényében az a körte alakú gumicucc. Én még nem próbáltam, de a család erre esküszik. Ha szükséges lesz kipróbálom....

Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Egész éjjel fent voltam,úgy fájt az epém és vele együtt az egész hátam.Bevettem egy algopirint.
Igaz,hogy káposztát ettem.........

Segítsetek,hallott már valaki,vagy tapasztalt valaki hasonlót.
Most megpróbálok diétázni.

Tök unom már,hogy állandó valami bajom van.Megpróbálok nem panaszkodni.Ma lépek a 12.hétbe,hátha....
meso81
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Meso, miért mész hetente vérvételre?
Szerintem algopyrint ne vegyél be. Jó, nyilván 1 db-tól nem lesz baja a babának, de a betegtájékoztatóra rá is van írva, hogy terhesség első és utolsó harmadában nem szabad bevenni.
Nekem egész terhesség alatt mellőzi a dokim. Az algoflex más alapú gyszer, azt szabad, és hatásosabb mint pl a panadol...


Én egész jól vagyok az elmult napokban. Nem is vagyok olyan farkas éhes állandóan mint az elmult hetekben...Kicsit szoktam émelyegni, de az még belefér, viszont egyszer sem hánytam, már remélem nem is fogok:) holnap töltöm be a 9-ik hetet. Megyek dokihoz:) Remélem minden rendben van odabent...Majd hozok én is UH képet!


Eszti, amúgy én is gondolkodtam a beöntésen már. Nekünk is adott anyukánk gyerekkorunkban. Olyan kis izét lehet bármelyik gyógyszertárba kapni, nem? Nem túl kellemes dolog, de hatásos....


Ja, és én örülök hogy nem írtatok sokat, legalább nem maradtam nagyon le:))

Szép hétvégét mindenkinek!
Sz.

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Mi a hét végén elutaztunk... de látom azért ti itt voltatok....
Engem az utazás teljesen lefárasztott..

Beöntés témához, ha már szóba került: Már műtétek előtt is sok helyen EVA kúpot használnak helyette. Recept nélkül kapható gyógyszertárban, és egy kicsit szelídebb megoldás. Én az első műtétemnél ismertem meg...

hofeherke
 
 


Sziasztok!


Megjöttem a Dokitól. Minden oké, jó gyorsan ver a kis szíve, 9 hetesen 26,3mm. Legközelebb márc. 17-én megyek a kombinált tesztre, és aztán mához képest 1 hónap múlva márc. 21-én újra a Dokihoz...
A vérképem jó, csak elég vashiányos vagyok, szóval napi 2x kell vasat szednem. De ez várható volt...
A képet nem teszem fel, mert sajnos elég homályos, nem olyan szép kép...na mind1...


Mara, akkor ez nem glicerines kúp, valami újabb dolog?


Szép napot mindenkinek!

Szilvi

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


sziasztok

látom azért mindenkinek volt hétvégi elfoglaltsága, nem volt tul nagy a forgalom itt..
én gyakorlatilag végig aludtam, amikor csak lehetett a két gyerek mellett.. iszonyat nagy az alvásigényem, éjjel 8-9 ora, meg még ilyenkor hétvégén amikor a gyerekek is alszanak lenyomok én is egy 1,5-2t.. csak sajna ilyenkor hétkoznap nem lehet a melohelyen :(
Smaragd, ez akkor nem a legjobb, hogy pont az életmento tejeskávéd hozza meg a hányingert :( azt probáltad, h egybol eszel is rá vlaamit? hátha akkor hamarabb elmulna.. na ez a céklás sztori, mintha én irtam volna :) detto ugyanigy vgayok a kajákkal, mondjuk kész anyagi csod ez a kivánosság.. na mindjárt mesélek, csak kozben melo..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


tegnap a gyerekek megtalálták a mikuláscsomag maradékot, benne pár szem gumicukor, bekaptam én is egyet, hát ugy megkivántam, hogy ma reggel egybol metnem is boltba gumicukiért :) ott nem tudtam donteni, hogy haribo kolásat vegyek, vgay ilyen szines macist, ugyhogy inkább megvettem mintkettot.. aztán hoztam be magammal tizoraira pizzamaradékot még hétvégérol, de megláttam a pékáruknál friss sosperecet, na azt is muszáj volt venni, persze egybol 2t, a pizzához már nincs is kedvem :) meg jegeskávét.. kozben meg otthon csomo kaja szavideje lejár, és rá sem birok nézni :(
pedig alapvetoen annyira utánom a pazarlást, kaját kidobni, meg ilyen sosincs velem, hogy valamit nem kivánok, ha lejár a szavideje, akkor azért azt szoktam enni.. de most képtelen vgayok rá :( szoval már most anyagi csod ez a terhesség :)
Hillsdeli, gratu, kár h nem lett jo a kép, talán majd a kovetkezo :)
te pontosan hányadikára vagy kiirva? a vonid valaiért nem mutatja.. vagy csak én nem látom..
Mara, igen, ilyen glicerines kupot nekem a kislányom kapott, amikor szorulásos volt, rogton meghozta a kivánt eredményt :) csak mondták, h azért ne vigyuk tulzásba, mert hozzászokik.. és akkor csak igy fog tudni kakilni.. de szerencsére egy ido után megszunt ez a problémánk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Meso, sajna hátfájűsra nincs otletem, szerencsére ez eddig engem elkerult, de az algopirint tényleg jobb kerulni, vagy legalábbis konzultálj a dokiddal elotte, h mit mond rá! én emlékszem semmit nem mertem soha bevenni amikor babát vártam, és azért szépen lassan kiderult, h csomo mindent szabad, pl bizonyos fajta antibiotikumot, fájdalomcsillapitot, lázcsillapitot is van ami nem árt, csak ezt ugye a doki tudja, h melyik amelyik olyan..
de pl a tudogyuszimmal kapcsolatban beszéltuk a dokimmal, hogy mi a véleménye az antibiotikumrol, és mondta, h bár elvileg van olyan, amit terheseknek fel szoktak irni, neki mégis az a tapasztalata, hogy volt akinél ez vetéléshez vezetett, és bár nem bizonyitott az osszefuggés, azért o inkább elkerulné h felirja.. hát ezt nem kellett kétszer mondania amint elhagzott a buvos "vetélés" szo :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


olvasok ilyen kismamaoldalakt, irják, h ha tehetem járjak el uszni..
ó, de jo is lenne.. csak sajna kizárt, hogy beleférjen az idombe :((
aki tud, menjen el helyettem is :)

látom megint velem van tele az oldal, látszik h nyugis napunk van, kár h aludni nem lehet..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Csillanya: Én nem mernék eljárni úszni, nehogy valami fertőzést összeszedjek...Háh, a gumicukor nálam is nyerő:))) Multkor mi is vásároltunk párommal, és ott álltam az édességes polcoknál, és nem tudtam eldönteni melyiket vegyem, mindent megkívántam:) aztán én is többfélét vettem:)
Ja, az a vonalzóm nem a mostani:) Még nem jutottam oda hogy csináljak a pocaklakónak is, az még Gvenié volt. Most még nincs akkora hasam, mint a képen volt:) Szeptember 26-ra vagyok kiírva.

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Sziasztok!

Bendi megint beteg. Kééész. :evil:

Szilvi, az üzletem lett az év márkaüzlete itt. Ez egy olyan díj, amit a helyi vállalkozói klub ítél oda, anélkül, hogy tudnád, hogy neveztek. :) Gratulálok a babócádhoz, tökjó lehetett látni.

Én frankón álomkóros vagyok, minden délután alszom. Cékla, gumicukor, körte nekem minden mennyiségben jöhet.

Mindenkinek jó kerekedést :)

K.

Kép

Kép
kinga82
 
 


sziasztok

csak gyors bekukk, holnap megyek a nodokihoz, de nagyon beparáztam :(
megjott a véreredményem, és a progeszteronszintem nagyon lecsokkent, felére! 19rol 10re!! utánanéztem a neten, és ez nagyon nem jelent jot, általában a vetélés jele sozkott lenni :((
nagyon elkeseredtem, csak abban reménykedem, hogy esetleg elnéztek valamit, vagy nem tudom :(
drukkoljatok lányok, h a nodokitol jo hireket kapjak holnap!
megyek is aludni semmihez sincs kedvem :((

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Kinga, ez tök jó! És megkérdezhetem hogy milyen üzleted van? Persze ha nem titok! Örülök hogy megy a vállalkozásotok ebben a válságos időben is, csak így tovább!


Jobbulást Bendinek, és Te ne kapd el!! Szerencsére nekem nincs olyan álomkór most, mint Gveninél volt. Nem is tudom mit csinálnék. Ő még nem jár bölcsibe, egész nap velem van, nem igazán tudok aludni, max ha akkor lepihenek, amikor ő is alszik napközben..Na de akkkor meg semmivel nem haladok....Hát ez van....



Csillanya! Ne izgulj! Szerintem ne értékeld a saját vérképed, bízd a dokira. A neten meg sokmindent lehet olvasni, ami nem biztos hogy megállja a helyét! Drukkolok hogy holnap jó híreket kapj!
És próbálj meg nyugodtan aludni...

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Sziasztok!

Smaragd: köszi szépen és mi is azt reméljük ,hogy szebb emlékünk lesz most.Bár én tartok az otthoni szüléstôl is már caak az anyagiak miatt. Mivel nem vagyok otthon biztosítva. Úgyhogy nagy döntés és nem tudom mit csináljak. A páromnak sok lenne a munkából való kiesés is. :shock:

Kinga:Te jó ég már megint , szegényke biztos eleged lehet. Hát minden elismerésem , sok kitartást kívánok neked és remélem , hogy semmi komoly. Kap valami vitamint? Vagy csak egyszerüen ilyen , hogy ilyen sokszor beteg?
Kitartás Ja és ez a díj hát igen aki tud az tud . Még egyaszer nagyon de nagyon gratulálok.

Csillanya: Nagyon szorítok neked remélem , hogy nem lesz semmi gond és pluszban kapsz valami magzatvédôt is . írj holnap,hogy mi újság kívánom a legjobbakat.

Vigyázzatok magatokra!

Lilypie Pregnancy tickers
daligra
Balaton
 
 


Megnéztem miért is felelős ez a progeszteron. Őszintén szólva fogalmam sem volt...Hát, tényleg bízom benne, hogy nem lesz gond, és esetleg kapsz valami gyógyszert, ami növeli ezt a hormon szintet...


daligra, én azt hiszem inkább haza jönnék. De nyilván Ti látjátok át a körülményeiteket...Kívánom hogy ezúttal tényleg rendben legyen a szülésed! Én is jobban megbíznék magyar dokiban...
Ne haragudj hogy rákérdezek, már tudom kéne, de melyik országban is élsz? Írország?
Bocsi, még nem tudok egyből mindenkit alapjáraton beazonosítani, kivel mi van, ha meglátom a nevét...

Hát, jó érzés, hogy totál megbízom a Dokimban, és bármi lenne, nem kell azon aggódnom, hogy vajon helyesen döntene e...

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Sziasztok!

Életjel :D .

Csillanya,
drukk a mai dokihoz, biztos nincs semmi gond. Gyere majd gyorsan a hírekkel. És ha lehet kerüld az internetet, nagyon sok butaság van ám fent, amitől meg aztán halálra rémülsz. Az én dokim ha csak meghallja azt a szót, hogy internet, húúú :D. Én meg már direkt húztom vele, mindig mondom neki, hogy azt olvastam az interneten.... :D

Kinga,
már megint ez a fránya betegség :D. Én is gratulálok még egyszer a díjhoz, azért ez tényleg nagy a szó a mai világban. :D

Azért szerintem ez a beöntés dolog durva. Én aztán tuti nem csinálnék ilyet, Épp elég volt a műtétekkor, akkor is hű de utáltam. Akkor már tényleg inkább a kúp, ha nagyon muszáj. Szerencsére ilyen gondom nincs :roll:

Álomkór nálam is meg van még mindig, este általában fél 9 körül már kiütöm magam :roll:. A reggeli émelygés is meg van még, a mellfájás szintén, de az még mindig nagyon durva. Éjszaka leszakadnak.
Holnap uh, már most minden bajom van, remélem minden ok. Már 2 éjszaka rémálmom volt, azt álmodtam, hogy vérzek és olyan nehezen tértem magamhoz :roll:. Nagyon rossz volt és csak azon járt az eszem, hogy hogyan fogjuk mi ezt elmondani a Hannának.
Tegnap meg volt az első vv is, csak 4 kémcső vér lett. Meg voltam belgyógyásznál is, így 31 évesen megtudtam képzeljétek, hogy nem jó felé áll a szívem :roll:

Kép

Kép
ranita1979
 
 


sziasztok

megjottem a dokitol és minden rendben!! :)
nagyon orulok! igazatok volt, tulaggodtam, azt mondta o is h a neten sok baromság van, nem kell azt nézegetni, semmi gond a hormonszintemmel! korának megfelelo, mindjárt rakok képet még várom h uram átkuldje :)
bocs h nem reagálok semmire, csak nemrég estem be melohelyre, és van pár teendom..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok!

Egész délelőtt az egyik leendő sulinkban voltam: megnéztem az összes leendő elsős tanítónénit. Nem lettem okosabb. Majd még alszom rá. Persze, hogy 5 perc után rosszul lettem, így már az összes elsős szülő tudja, hogy nálunk baba lesz... :roll:

Csillanya, örülök, hogy minden rendben. Néha jó a net, de sokszor tényleg csak arra jó, hogy jól beparázz. Én most hagyom abba az Utrogestant, ami progipótlás, de azt hiszem, leginkább a 12. hétig van rá szükség, amíg nagyrészt a sárgatest táplálja a babát. Utána már ott van neki a méhlepény. Vagy ilyesmi. Mindenestre, most én is éppen csökkentek: 3x2 tabletta után már csak 2x1-nél tartok. :)

Szilvi, cipőüzletem van. Amikor otthagytam a bankot, teljesen mást akartam, teljesen más is lett. Szeretik nagyon az emberek, tényleg szép lett.
Bendi is itthon van, és bár nem tartom nagyon jónak, de amikor muszáj elaludnom, akkor benyomok neki egy DVD-t. Most éppen kapott egy cápásat, azt végtelenszer meg bírná nézni, ha ahgynám.

Daligra, Bendi érzékeny az ilyen felsőlégúti dolgokra. Még 2 éves korában kapott egy vakcinakúrát, és azt ismételgettük, így nem volt sokat beteg. De tavaly kimaradt a kúra, szívom is most ezerrel. Ha ez lezajlott, már íratom is fel neki azt a bogyót. Kap multivitamint is, meg télen pluszban C-vitamint még. Szegény, a farsang miatt szomorú, mert lemarad róla.
Köszi a gratut :)

Anita, köszi. :) Nem jófelé áll a szíved? De gondolom, nem komoly, ugye?

Na, megyek a dokimhoz az eredményeimért, meg tápis papírért.

K.

Kép

Kép
kinga82
 
 


Sziasztok!

Csillanya, örülök, hogy nincs baj, teljesen kibuktam, mikor olvastam, hogy mi a helyzet.... De tényleg jó hír, hogy minden ok!

Nálam a cyomegalovírus (vagy mi) eredménye volt pozitív, s elkezdtem utánaguberáltam a gugliban, s a terhesség-megszakításos cikkek után teljesen kiakadtam. Jól le is tolt a védőnő, hogy miért nem őt hívtam, ahelyett, hogy a marhaságokat olvasok a neten. S tök igaza volt....

Szegény Kinga-Bendi, kitartást nektek! S én még asszem nem is gratuláltam a díjhoz :-).

Ma megyek a nőgyogyihoz, bár fogalmam senincs, hogy most mi lesz, gondolom sima vizsgálat. A 12 hetes uh csak 1,5 hét múlva lenne esedékes...


Ranita, hogyhogy nem jó felé áll? Fordítva? Vagy a jobb oldaladon van? vagy most mi van? :-)

Szép napot!

D
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Szisztok!

Megjöttem a genetikai UH-ról. Ez alapján minden rendben...
Beírom az adatokat, hogy akit érdekel tudojon majd hasonlítgatni:

BPD (fej átmérő) 19 mm
NT (nyaki redő) 1,3 mm
HC (fej körfogata) 75 mm
AC (has körfogata) 55 mm
FL (combcsont hossza) 7 mm
CRL (ülőmagasság) 61 mm
Szívműködés: ritmusos 154/min
Méhlepény: hátsó falon, belső méhszájat nem éri el.
Magzatvíz mennyisége: átlagos
Becsült súly: 57 g
Méretek alapján 12+2 napos

A szerveit nem írom be, de azzal is rendben minden.

hofeherke
 
 


Sajna egy kicsit rosszul látszik :(

Kép

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Mara, köszi az adatokat. Jól látszott a babóca? Majd 2 centis a kis koponyája :)

Dia, köszi :) Nekem a CMV és a toxoplazma is pozitív, de az jó tulajdonképpen, hiszen vmikor korábban átestem a fertőzésen, csak nem tudtam róla, és így most védett vagyok. Ehetek salit!!! Kutyázhatok, cicázhatok :)

Jó pihit mindenkinek!

K.

Kép

Kép
kinga82
 
 


Sziasztok!

Igen, Kinga, szerencsére nálam is ez a helyzet :-).

Nemrég jöttem haza a nőgyogyitól. Minden rendben van, a védőnő aggódása, hogy szedjek vasat, mert szar a vérképem, úgy tűnik picit túlzott volt, a dokim szerint minden normális, majd ő szól, ha valamit másképp csináljak... Örültem azért ennek :-) .

S képzeljétek, ez a kis sajtkukac itt a hasamban olyan aktív volt az uh-n, izgett-mozgott. Olyan cuki volt :-) :-) Tök jó volt látni, jól el is bőgtem magam... Ezek a hormonok... azelőtt meg azért bőgtem el magam, mert megvágtak a metrón. Nem figyeltem, s egy használt jegyet lyukasztottam újra...
Komolyan mondom, a terhességgel az ember esze megy el... :-) :-)

Mara, úgy látom én nem mondtam a városomat : Budapest, s SOTE II lesz a kórház. köszi!

szép estét!
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


elvileg csináltam vonalzót... most kipróbálom....

Dia
Lilypie Pregnancy tickers
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: