A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Jó reggelt!

Addisz :lol: :lol: :lol:
KIváncsika, nem hiszem, hogy javasolt a rendes torna...ezért létezik külön kismama-torna :roll:

Klarissza !?! Remélem minden rendben és nem kellett újból befeküdnie?
20140901114303

Linacska
Nekem is hasonlókat mondott a szonográfus. Hogy mélyen tapad, de nem igényel különösebb odafigyelést vagy életmódot. Ennek ellenére kerülöm a bárminemű megerőltetést, cipekedést stb. Persze Levi mellett ezt nem lehet könnyű megoldani, azt tudom.

Kíváncsika
Szerintem se járj sima tornára. Inkább vegyél egy kismama torna dvd-t és csináld otthon, minthogy baj legyen a másikból.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linacska,
Akkor neked vigyaznod kell az emelgetessel, persze Levi gondolom nem ertene meg meg hogy miert :?

Nekem is mellso fali lepenyem van, de gondolom nem melyen mert nem mondtak semmit az ultrahangon.

Aranyer.....nekem is keletkezett 2 pici kituremkedes pedig abszolut nem erolkodom a WC-n :shock:
(mar nagyon regen van egy borsoszemnyi kituremkedesem, de egy regebbi vizsgalat szerint nem aranyer csak mindenkinek mas a feneke) Meg mielot elkezdenem kremezni megnezetem a nodokival, hatha mond o is valami okosat.

Nallunk havazott az ejjel!!! :) En imadom a havat, de mostmar johetne a tavasz

Kép

Kép
ica79

hello

gyors életjel: a hematóma eltünt, de sajna a sok fekvésnek köszönhetően :cry: a méhlepény rátelepedet a méhszájamra ami eddig csak elérte most sajna teljesen fedi és mivel hátsó falon tapad a dokim szerint nagyon kicsi a valószínűsége, hogy elmenjen onnan. A másik hírem és nem ér sajnálkozni vagy nevetni!!!!!!
Fiam lesz ismét:
Labuda Tamás
esetleg más nevek is érdekelnek ha van valami szuper jó tippetek!!!!!!!

Kórházról a véleményem lesújtó!! Ha nem mondom amikor bekerültem, hogy a babának semmi baja mert mozog már rám tették volna a karszalagot. Itt hétvégén és esete nincs ultrahang ha valami baj van majd másnap megnézik, vagy hétfőn ha hétvégén kerülsz be. Mivel bezárták a Félegyházi kórházat a szülészet annyira tele van, hogy a veszélyeztetett kismamákat összeteszik az abortuszosokkal és nem mondom meg még kikkel. Egy tragédia volt a bent töltött 10nap ja és ha rajtuk múlott volna még mindig bent lennék. És ez lett az év kórháza!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Egyébként itthon fekszem, de a dokim már engedélyezett napi kétszer öt perc sétát viszont ülés, guggolás, emelés, cipelés és legfőképp hajlongás szigarúan tilos. Ha valaki hasonló helyzetben van annak írtam.
Mindenkinek további kellemes, nyugodt terhességet kívánok! Ja és a melső fali tapadás azért jobb, mert a méh előre felé tágul tehát sokkal nagyobb az esélye a felfelé való elmozdulásnak.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza! :evil:
A nagyok hogy viselték, hogy nem vagy otthon?

Szerintetek 1 zsemle és 2dl tej után 1órával sok a 6,3 cukor?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Itthon vagyok nagyok este jönnek haza apával és a kicsivel aki egész nap a nagyinál van vagy a nagyi jön hozzánk. Most visszafekszem csók nektek majd pár nap múlva megint jövök. Neveket ne felejtsétek el !!!!!!!!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza, örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni! Sajnálom, hogy ennyit kell szenvedned, vagyis úgy értem, hogy nem élvezheted a terhességet :( bezzeg mások, akik egyáltalán nem vigyáznak magukra és a babára..azoknak semmi bajuk sincs :roll: Ha jól sejtem, most végig feküdnöd, illetve kimélned kell magad..3 gyerek és háztartás mellett... Ahhoz, hogy fiú, nem szólok semmit, a lényeg, hogy jól van és egészséges! A Tamás szép név, nekem tetszik.

A kórházról pedig :? :? :?

Időnként, ha teheted, írj pár sort, hogy tudjuk, minden rendben veletek!
20140901114303

Gydavid
Én úgy tudom, hogy a terheléses vércukor értéke 7,8-ig normális.

Klarissza
Nagyon sajnálom :( Nem lehet könnyű három gyerkőc mellett kímélni magad! A kisfiadhoz szívből gratulálok! Azért ne veszítsd el a reményt, hátha még változik a lepény helyzete és nem kell végig feküdnöd.
Vigyázz magadra!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára addisz 2011.02.16 10:14-kor.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Gydavid, fogalmam sincs :oops:

Ma is megy valaki uh-ra, ha jól emlékszem?! Panndi, Netty? :roll: :oops:
20140901114303

Klarissza,
Nagyon sajnalom a rossz tapasztalatot, meg az egesz traumat, de meglatod minden rendben lesz!!! Pihenj sokat es vigyazz magadra meg a kiskrapekra!

Kép

Kép
ica79

Sziasztok!

Klarissza, nem könnyű hónapoknak nézel elébe! Kitartást neked!
Szerintem nagyon sok szép fiúnév van, ötleteket tudnék adni, de szerintem egyszerűbb egy utónévkönyvet megnézni.

Nekem is mellső fali a lepényem, és szerintem ezért érzem alig Emmát. Tegnap talán 2x, ma eddig csak reggel még az ágyban.

Engem is nagyon lesújtott a reggeli hó. Legyen már tavasz! Unom a sok hosszú újjú göncöt, meg hogy egy tonna ruhát kell a gyerekre aggatni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Én voltam ma uh-n!

Ő Berci:
Kép

Minden rendben van vele, következetesen kicsit nagyobb a koránál, most 20+2-nek mérték. És még mindig fiú. :)

anabique
Budapest

Rengeteget írtatok (szerencsére :), imádom olvasni!), de alig tudok valamire reagálni.

Klarissza, annyira sajnálom! Hogy őszinte legyek, azt sem tudom, hogy kivitelezhető az egész napos fekvés, szerintem én beleőrülnék, de gondolom ezzel nem segítek sokat. Kitartás!!

Kismamatorna: sokban különbözik a rendes tornától, pl abban, hogy nincs semmilyen olyan mozdulat, ami megterhelné a hasizmot, és itt nem csak kifejezetten a hasizomgyakorlatokra gondolok. Továbbá ugrálós, rázkódós gyakorlatok sincsenek, szóval szerintem sem érdemes sima tornával kísérletezni. Én múlt héten kezdtem el járni, tegnap is voltam, és nagyon jót tesz az ember lányának, a derékfájást is enyhíti. Csak ajánlani tudom! (Nálunk sincs a közelben, de én erre most hajlandó vagyok időt/energiát áldozni.)

Netty,
én is remélem, hogy változik még a lepényed helyzete! Őszintén sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptál!

Szépek a pocik!

anabique
Budapest

Ja, és köhögést kérdeztétek még. Voltam fül-orr-gégészeten, és minden negatív volt!!! Nem sok tippje volt az orvosnak, hogy mi okozhatja a makacs köhögést, mindenesetre kaptam beutalót tüdőgondozóba. De fogalmam sincs, érdemes-e elmenni... Röntgent úgy sem tudnak csinálni, tele van fertőző betegekkel, és szerintem ha valamilyen tüdőbetegségem lenne, annak más tünete is lenne, minimum láz. Vagy rosszul gondolom...?

anabique
Budapest

Ana
Nagyon jó, hogy minden rendben van Bercivel :)
Tüdőgondozóba szerintem sincs sok értelme elmenned, még a végén rád köhögnek valami vírust.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Anabique :D Mint farsangkor csontvázjelmezben :lol:
Köhögés :?
20140901114303

Ja, amúgy amikor utoljára voltam uh-n (16 hetesen), 17-18 hetesnek mérték a babát! Mondtam, hogy ki van zárva, pontosan tudom, hogy ennyi idős...akkor is az átlagértékek alapján legalább egy héttel volt nagyobb a koránál :)
20140901114303

Brunhild :lol:
Hát, nem a legelőnyösebb kép róla, de élőben ennél sokkal jóképűbb ám! :)

anabique
Budapest

:wink:

Nekem amúgy a Pólusban 16 hetesen nem tudott a nő egy rendes képet sem csinálni, és a filmen is alig látszik valami rendesen..végig olyan csontvázszerű volt a baba, semmi formája nem volt, közben mentegetőzött, hogy ebben a korban még így néznek ki.. Na persze, akkor 1 héttel korábban a MiniManóban miért volt "kövérebb" és szép baba formája? Azt hittem, ha drágább és ismertebb helyen van, jobb minőségű az uh, de tévedtem..Férjem is csalódott volt, mondta is, hogy a gép is sokkal gyengébb, minden homályos volt, és a nő sem értett annyira hozzá, mint a Minimanós :( Úgyhogy a Csodabent-et (a Minimanóban) mindenki ajánlom, a Pólust viszont egyáltalán :?

28-án a Bajcsyba megyek, ott sajnos nem adnak képet, de eddig még mindegyik alkalommal megmondták a baba (fiaim) nemét, úgyhogy már nagyon várom :)
20140901114303

Brunhild,
én sem teljesen értem ezt a csontvázszerűséget, hiszen 16 hetesen készült az a kép, ami az avatarban van, és azon teljesen babaformájú már. Tény, hogy most még át sem kapcsoltunk 4d-re, csak a lényeget néztük, mármint hogy mindene megvan-e, egészséges-e, szóval ez nem a mozizásról szólt, gondolom összvissz ennyi a különbség. A gép ugyanaz volt.

Nekem most másfél hónap a következő uh-ig... :shock:

Linacska, te is ma voltál uh-n, nem? Hírek?

anabique
Budapest

Nekünk a 4D Genesisben mondta a nő, hogy sokan nem is szeretik elvállalni a kismamát a 16. hét környékén, merthogy ilyenkor még nem lehet szép felvételeket készíteni, minden gyerek elmosódott és ufószerű. Ezen ő fel volt háborodva, mert szerinte ez csak technika és türelem kérdése. Nekünk nagyon tetszett a videó és a képek is, szépen látszott minden, csak az arcát takargatta folyton a kiscsaj :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Köszönöm a segítséget az aranyérrel kapcsolatban.

Klarissza kitatást kívánok neked és jelentkez amikor csak tudsz!

Anabique, gratulálok!!

Brunhild nekem is 28-án kell mennem a genetikai ultrahangra!!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Csak gyors bejelentkezés, mert tajtékzok az idegtől...

gydavid,
A 6,3 cukor jó. Zsömle+tej után 1 órával 6,7-ig tuti, cukros lötyi után két órával 7,8-ig jó.

Na a lényeg, most kaptam egy levelet az epidemiológiai központtól, hogy ha fizetek 7600 Ft, akkor megcsinálják nekem a toxoplazma vizsgálatot, és ha még 4500-at, akkor a varicella ellenanyag szűrést is. Hát kapják be. Már bocsánat, de miért is fizetem én a TB-t????
A védőnő is teljesen kivan, hogy van egy másik szintén negatív kismamája, és neki 6 hetente nézik, ugyanaz a beutaló, minden ugyanaz, és még soha semmit nem fizetett.

UH-n minden ok volt, kuki még mindig megvan :lol: Pár nappal mérték Botikát kisebbnek a koránál, na de ez nálunk mindig így volt, a végén meg 4 meg 4,5 kilós gyerekeim lettek.
Most 19+1-en 285g. A BPD 4,44 cm.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és a lepényem már jó helyen van, nincs mélyen. Ahol most voltam, ott nem igazán tudnak jó képeket csinálni, ez most rosszabb minőségű, mint a múltkori 16 hetes, de itt kapok hivatalos leletet róla. Azért majd próbálok menteni képet a dvd-ről.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska! Ezek a vizsgálatok ingyenesek!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Sziasztok!

UH-soknak gratulálok:) Mi is ma megyünk 15.20-ra Hajdú Krisztinához, kérek szépen drukkokat!

linacska, durva hogy fizetned kéne. :shock: :evil: Nekem is ingyen nézik, minden trimeszterben a toxot...

Este jövök most rohanok még takarítok indulás előtt!

PÁ:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

gydavid,
én is úgy tudtam, majd iratok a dokimmal új beutalót, és megcsináltatom Kecskeméten.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska
Ne hagyd magad, miért fizetnél egy csomó pénzt, ha másnak is ingyen csinálják!

Csöppke
Drukk! Gyere majd a hírekkel!

Nekem még sosem volt toxoplazma vizsgálatom, az gond?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára addisz 2011.02.16 12:23-kor.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linácska :? Ez tényleg pofátlanság!

Csöppke, szorítunk! :D

Amit az uh-ról írtatok, mind igaz, természetes, hogy a genetikai uh-kon , a korházakban nem csúcsminőségű képeket készítsenek, hanem a babát vizsgálják. Csak Anabique képe láttán eszembe jutottak a 3D-s élményeim, ezekre vonatkozott a kritika.. Ott babamoziról van szó, az ember gyönyörködni megy... Ha pedig 15 hetesen szép felvételt lehetett csinálni, gondolom később még jobbat lehet, nem pedig rosszabbat...ezért is mondom, hogy a Pólusban vagy a géppel, de inkább az uh-t végző hölggyel volt baj (vagy mindkettővel)... :( Az 1 darab képért is pluszban kellett fizetni, és egy zombi van rajta..a másik helyen a képet "ingyen" adták és nagyon szép rajta tökmag :)

Na rohanok én is oviba.
20140901114303

sziasztok!

klarissza: kitartás! azért az legalább jó, hogy otthon lehetsz, nem kell a hátralévő időt a kórházban végigfeküdnöd. A Tamás nekem is nagyon tetszik :)
voltam vérvételen, mindig felidegesítem magam az alanyi jogon járó ellátás sebességén :)

reméljük a méhlepények tudják a helyüket, és szépen feljebb vándorolnak

hopihe79
Budapest

csöppke: hajrá! :)

nekem a toxot még sosem nézték, pedig kértem is :( sok állat van körülöttem. :) mármint macskák, meg kutyák

hopihe79
Budapest

Linacska, csatlakozom az előttem szólókhoz: ezek ingyenes vizsgálatok! Toxot nekem ennél a terhességnél csináltak először, de ahogy mesélte az asszisztensnő, ez is nagyon kaotikus. Van, ahol csinálnak, van, ahol nem, van, ahol eddig nem, de most már igen, van, ahol kifejezetten kérni kell... Egy újabb pontja az eü rendszernek, amit nem értek.

Addisz, akkor nem gond, ha nincs friss toxo fertőzésed. :wink: Magyarán jó azért, ha tudod.

Csöppke, mennek a drukkok!

anabique
Budapest

Én múltkor még Toxa negatív voltam, most még nem nézték, de nem hiszem hogy változott volna, mert nem igazán érintkeztem állatokkal. Homokozó közelében nem ettem, talán a nyers kaják a veszélyforrás (sushi, tatár beefsteak)

Én csütörtökön megyek a dokimhoz, majd rákérdezek.
Hétfőn meg védőnő: szerintem ki fog akadni, hogy eddig 1x néztek vérképet, és a Margitos terv alapján legközelebb csak a 26.-on fognak.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
Nekem is 1x néztek. De szerintem csak a 24-26. hét között szoktak másodszor nézni, nem?

anabique
Budapest

Noémi,
vérképet nekem is csak egyszer néztek eddig.

Klarissza,
6 ágyas szobában voltál? Nekem olyanhoz még szerencsére nem volt szerencsém. Mikor műtöttek akkor is 3 ágyasba kerültem aranyos szobatársakkal. Most gyúrok az alapítványi szobára, inkább kifizetem, de aludni szeretnék éjszakánként.
Amúgy hétvégén és éjszaka is van UH, ügyeletes doktorbácsinak oda kellene menni, és megcsinálni. Azért tudom, mert egyszer hétfő reggel mentem UH-ra, és ott panaszkodtak, hogy hétvégén milyen kupit hagytak ott az orvosok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hm, bár nincsenek állataink és egyáltalán nem eszem húst, azért megkérdem a dokit, szükséges-e. Lucával sem nézték...

Nekem is csak egyszer néztek vérképet, és ma eszembe jutott, hogy még mindig nem voltam a fogorvosnál... :roll:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok :)

Linacska: háziorvos is tud toxora beutalót adni, én még nem estem át rajta, az első toxo eredményemet most a terhesség alatt ismételni kellett, és most a háziorvostól kértem beutalót, simán adott.

Nekem eddig két vérvétel volt (plusz a komibált szűréses, de az más), nálunk összesen négy vérvétel van a terhesség alatt. Az első harmadban, aztán 16 hetesen, 24 hetesen, meg a végén, talán 36 hetesen.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Akkor szuper!
Az tévesztett meg, hogy Áronnal még az elején ahhoz az orvoshoz jártam, aki a meddőségi kp-ban volt, és kb. havonta voltam vérvételen. Uh is rengeteg volt. Megszámoltam kb. 20-25.

De akkor jó, hogy az volt rendkívüli.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mentettem le képeket, de ezek tényleg nem az igaziak...
Kép

Még mindig fiú :lol:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:lol:
20140901114303

Holnap farsang van az oviban, sül a 4. adag muffinom, már csak egy van, az itthonra, tejmentes, és fruktózzal :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Az utolsón mintha épp a magzatvizet kóstolgatná :)
Nekem még az első trimeszterben kért a dokim toxoplazma vizsgálatot, de mivel magánrendelésre járok, így nem tudott olyan beutalót adni, ami jó. El kellett mennem a háziorvoshoz. Másnap le is vették a vért, el is küldték, de felhívták a dokit, hogy ezt a vizsgálatot csak nőgyógyász kérheti, háziorvos nem. Felhívtam a nődokimat, hogy nem csinálták meg, erre azt mondta, ez úgyis csak formalitás, és nem is törődött vele :(
Mondjuk macskám nincs, de kutyám igen. Mit okozhat szerintetek ez a fertőzés a babának? És egyátaln észre veszi-e az ember?
kivancsika
Budapest

Linacska
De jó, hogy nálatok lehet bevinni házi készítésű sütit! Nálunk tilos, csak bolti lehet, blokkot mellékelni kell stb.

Nálunk ma volt a farsang, este teszek fel képeket Lucámról :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk is kell fizetni a toxo vizsgálatért 3.000 Ft/alkalom. Talán a fiamnál még ingyenes volt, a lányomnál már tuti fizetni kellett csekken az ANTSZ szedi. Én úgy tudom akkor a legveszélyesebb, ha a fertőzést az első trimeszterben kapjuk el. Ekkor gyógyszert kell szedni rá.
Gratulálok az UH eredményekhez és a gyönyörű babákhoz.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

SZIASZTOK CSATLAKOZHATOK 3.BABA JUL29
80olgi

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

kivancsika,
nekem is azt mondták, hogy épp issza a magzatvizet :lol:

80olgi,
nagyon eltűntél, még a kezdetekkor csatlakoztál, ugye?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

MÁR CSATLAKOZTAM AKKOR BOCSIKA ELFELEJTETTEM :? ÉN 16+4 NAPOS VAGYOK ÉS MÁR MOCOROK KB.KÉTHETE ÉRZEM :lol:
80olgi

80olgi,
igen, visszakerestem, a 3-4. oldalon valahol csatlakoztál, aztán el is tűntél :lol:

gil,
hol találkozzunk holnap?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: