[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 szeptemberi babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Hát, csillanya, ez akkor elég gáz. Mármint hogy nálatok is ilyen szuper a 'szoc. háló'. Bár, lehet, hogy mi vagyunk elkényeztetve ezzel a 3 éves lehetőséggel.

Ilyen vezetőképzésen voltam, azért tréningeztek, hogy jobban tudjam a minicsapatom vezetni. Tényleg jó volt, s bazi hasznos. Bár, az, hogy a tanult dolgok mindegykére a napi rutin mellett emlékezni fogok-e, illetve tudom-e hasznosítani, az majd kiderül :-) . Na, nem mintha nyár elejénél / közepénél tovább terveztem volna dolgozni.....

na, lépek, mert megyünk színházba!

szép estét!
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányk!

Ez a 3 hónapos szabadság azért elég bizarr.
Én tanultam anno pszichológiát és többek között a gyermek pszichoszociális fejlődését is.
Nekem úgy rémlik, hogy az első év kitűntetett fontosságú egy gyermek életében. Nagyon fontos, hogy az anya folyamatosan a gyermekével legyen ebben az időben, mivel ekkor alakul ki az úgynevezett ősbizalom. EZ alapjaiban határozza meg a gyermek személyiségét és kötődéseit. Kvázi pszichés defektje lesz, ha ezt az időszakot nem együtt élik át. (LSD. gyermekotthonosak) Úgy tudom, hogy a világon mindenhol ezt tanítják. Hogy lehet ehhez képest, hogy egyes országokban erre nem fordítanak nagy hangsúlyt. Ha valakit érdekel szívesen visszakeresem a tételt, de biztos a neten is rá lehet keresni.

Üdv!
Eszti
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára esti 2011.02.11 17:37-kor.

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Egy biztos, ezzel a 3 évvel nagyon szerncsések vagyunk.
Bár mondjuk az is, aki GYED után még otthon tud maradni és nem hal éhen a 3. évben. :) (de ez nem panasz akar lenni csak egy kis irónia!)
Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 

 
 

Sziasztok!

Basszus, akkor Belgium sem jobb, mint Anglia, Írország, vagy Svájc:(
Nekem is van egy ismerősöm, aki Svájcban él, és igen, valóban 3 hónapot lehet otthon lenni a babával. Barátnőm Angliában 9-et lehetett, ha meg akarta tartani az állását:) ezt így közölték vele előre...Aztán visszament részmunkába, ami elég a bölcsire.....Kemény...

Eszti, engem érdekel a tétel! Én minimum 2 évet szeretnék itthon lenni a picivel is. A mai nyugati világ abszolút nem támogatja a kismamákat, anyukákat. Azért ez elszomorító!


De jó hogy többen láttátok a babákat, mekkorát nőttek! Olyan kíváncsi vagyok az enyém mekkora lehet! Nekem az a szerencsém, hogy a gatyáim mint bőek voltak rám, övvel hordtam valamelyiket, így most pont jó, hogy a hasam nő, nem esnek le rólam, és nem kell még terhes gatyát hordanom:)))


Este megyünk szülinapi buliba, anyukám elvállalta Gvenit, hogy nyugodtan bulizzunk párommal:) Tööööök jóóóóó:)))


Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Készítői áron kaphatsz ezen az oldalon kismamaruhákat.Nagyon szépek,nézzétek meg!
http://elenorkismamaruha.gportal.hu/
Kép

lasaguilas
Budapest XI. kerület
 
 


Ide egész érthetően leírták ezt a fejlődéselméletet:

http://delfinovi.com/node/393

Szerintem érdemes elolvasni, nem hülyeség:)
Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Szerintem igen egyszerű oka van annak, hogy nem adnak sok időt a mamáknak külföldön: gazdasági. Néhány éve nálunk is akartak módosítani ezen, de akkora ellenállás vol, hogy nem mertek... nem tudom emlékeztek-e? Akkoriban olvastam egy tanulmányt, és abban azt írták, hogy leginkább a volt szoc országokban maradt meg ez örökségül...

hofeherke
 
 


sziasztok,

a volt kolleganőm lánya amerikában él, november elején szült és hat hétig maradhatott otthon a babával, utána a kollegnaőm volt a kicsivel 3 hétig, majd az apuka, msot meg ismerősök vigyáznak rá..azért ez is elég durva..tényleg szerencséek vagyunk a 3 évvel, de sajnos nem mindenkinek adottak ezek a feltételek..

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok. Elköszönni jöttem.

Sajnos rossz hírem van.
Nincs már baba. Most jöttem haza a kórházból.
valami miatt meggondolta magát a kis életke. Éjjel féjt a hasam majd kimentem wc re és kevés vér volt. Vissza feküdtem azt hittem netán az aranyeremtől olyan a papír. De éreztem baj van csak nem mertem bevallani.
Hajnali 5kor már nagyon fájt mindenem. Akkor már nagyon véreztem és görcsöltem. Jött fél óránként majd 20 és 10 percenként szabályos fájások.
Reggel ébresztő család Szabina át Mamához mi mentünk a kórházba. Külső méhszáj zárt belős nyitott és hihetetlen mennyiségű vért jött már a doki is megijedt. Minden papír nélkül irány a műtő. Azt mondták ha kevés a kaparás akkor nagy hasi műtét. DE hálistennek elég volt. A peteszák megmaradt az jó nagy volt. A kis babánk pedig nem maradt velünk. MÉg pár napot ha vár a 12hetet betöltjük és ...
Saját felelőségemre kijöttem estére .
Most gyenge vagyok de azt érzem a lelkem nem tört össze teljesen. Még most is azt mondom lesz kistesónk.

Kép
csucsu2005
Halásztelek
 
 


Csucsu: Sajnálom :( Kicsi angyalkátok biztosan küldi majd nektek a kistesót hamarosan. Igazad van! Ne add fel!!!! És jelenkezz, ha újra sikerült ;) Meg addig is, ha van kedved!

hofeherke
 
 


Tudom, néhányan még csak az első babát várjuk, és nekünk talán még nem annyira aktuális, dea többieket lehet érdelekni fogja a köv. cikk...

http://divany.hu/poronty/2011/02/12/szezonnyito_balabontas/

hofeherke
 
 


Csucsu, nagyon-nagyon sajnálom!:((( Jól teszed hogy erős vagy, és pozitívan állsz a következő kistesóhoz! Drukkolok hogy minél gyorsabban összejöjjön! Minden jót Neked/tek!

Szegény Gaby is holnap megy az UH-ra, hátha ott még jobb hírek lesznek...


Jajjj, most kicsit beparáztam.....Pedig azt mondják a 10-ik héttől már azért elég jó esélyek vannak hogy megmaradjon a baba....Hát úgy látszik nem mindig:(


Mindenki vigyázzon magára és a pocaklakókra!

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Sziasztok!

CSucsu, borzasztóan sajnálom, nem tudom felfogni! Én tudom milyen sokat vártatok erre a babára ésigazán át érzem a fájdalmad, akkor is ha ezen nem estem át. REngeteg kitartást és erőt kivánok neked!! MAradj pozitív ha most még nem is vagy az!!hidd el sikerülni fog! Isten meg fog áldani titeket egy kistesóval!!
Talán nem vigasz de gondolj arra h okkal történt, lehet h nem lett volna egészséges a baba, és talán szerencsésebb h most történt mintha később, vagy betegen születik.
Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Csucsu! Nagyon sajnálom ami veled történt. Nagyon sok erőt kívánok neked ahhoz, hogy minél gyorsabban fel tudd dolgozni ezt a helyzetet!
Én most egy kicsit kiakadtam, mert pont velem egyidős vagy ( ha jól emlékszem), és én már kezdtem elbízni magam, hogy így a 12. hét derekán nem történhet baj. .... és mégis.... :(

MOst 4-el osztható hétbe léptem és van is mensis fájdalmam. Totál bepánikoltam. AZt hiszem annyit vártam már erre a babára, hogy hasonló helyzetben én összeomlanék mint egy kártyavár.

Más téma: bár eléggé lehangolódtam és lehet hogy ezek után még érdemes vele várni, de én tegnap voltam ennél a kismamanacis Krisztánál. Mindenkinek nagyon ajánlom. Nagy és kisméretű nacikban is nagyon jó. Van készlete is, de ha kell varr is. Kb. 5000 forintot kért egy nadrágért, így egy bolti árában kettőt vehettem. Van vagány farmere és nőies szövetnacija is.

Üdv!
Eszti

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Eszti: Én most a C&A-ban találtam leárazva 5000-ért farmert... úgy vettem észre, hogy ilyen utolsó darabokat ki lehet ott is fogni...

hofeherke
 
 


Eszti, ne aggódj, nem lesz gond! Amúgy a 12. hét után is ugyan úgy kell vigyáznunk magunkra mint eddig. Nekem Gveninél 12+3 naposan volt a nagy vérzés. Pont úgy voltam vele, hogy betöltöttem a 12. hetet, ha eddig nem volt, már biztos nem lesz baj, és felemeltem azt a kislányt...Szóval jobb kímélni magunkat továbbra is...

Jó hogy írtad hogy lehet olcsón varratni is nála. Nekem nagy gondom volt Gveninél, hogy nem találtam szép kismama szoknyát/nadrágot. Én szinte mindig inkább nőiesen öltözöm mint sportosan, és szinte csak 1 helyen találtam csini kismama ruhákat, a 2in1 collection-ba.
Nagyon szép ruhák, csak épp nagyon drágák:) egy gatyát leárazva vettem 12 ezerért.
Van egy fehér maxi szoknyám is, azt mondjuk egy no name kismama ruhásnál vettem, azt nagyon szerettem, nagyon kényelmes volt, sokat volt rajtam. Jó hogy most is nyáron leszek nagy hassal, és azt a végéig hordhatom majd.


Szép estét mindenkinek, Szilvi

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Én a C&A-ba kismama szabadidő nadrágot vettem, utolsó darab volt, pont az én méretem, és nagyon kényelmes volt. Alig lehet találni kismama szabadidőt. Bár ezt nem is értem, na mind1. A 2in1-be is aztán láttam, de ott dupla annyi volt...

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


Jajjjjjjj, most kerestem rá a neten az új kollekciójukra, annnnnnyira gyönyörű ruhák vannak! Muszáj lesz elmennem, és valamit venni! Teljesen beindultam:)
A nevük megváltozott hellobaby collectionra...

Itt a link, az új kollekcióról, ha gondoljátok nézzétek meg:

http://www.hellobabycollection.com/inde ... ction=List

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


És a teljes választék:
(bár ebbe nincs benne az outlet...)

http://www.hellobabycollection.com/inde ... ction=Item

Kép
Kép
Kép
hillsdeli
 
 


sziasztok, joreggelt

ujra dolgos hétkoznapok, ujra itt!

hétvégén is olvastalak titeket, és láttam, hogy mi tortént :(
Csucsu, borzasztoan sajnálom :( tényleg én is ugy vagyok ezzel, hogy bár mondják, hogy a 12. hétig kritikus, azért az ember csak ugy van vele, hogy ha már 10-12 hétig eljutott, látta a babáját, volt szivhang, akkor már annyira bele tudja élni magát az egészbe :(
hát még ha ennyi év probálkozás után jott csak ossze, áá, olyan szornyu dolgok ezek :(
tényleg nagyon megrázott, foleg igy Gaby esete után, annyira, hogy tegnap én is azt álmodtam, hogy vérzek :( nagyon rossz volt, ott sirtam, hogy akkor most biztosan nagy baj van..
meg most azon is elgondolkoztam, hogy mikor mondjuk meg a családnak, mert eddig ugy gondoltuk, h mivel ugyis megyunk jovo héten dokihoz, akkor leszek betoltott 8 hetes, ha ott mniden rendben lesz, akkor már elmondjuk, de igy már ebben sem vagyok biztos, h ez jo otlet..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Hillsdeli, nézegettem ezeket a rucikat, hát igazad van, ezek igazán gyonyoru kismamarucik!
csak én ugy vagyok vele, hogy ennyi pénzt kiadni egy ruháért, amit valoszinuleg csak pár honapig fogsz hordani..
én amugy anno varrtam magamnak terhesfarmert egy rendes farmergatyobol, csináltam egy ilyen gumirozott betoldást elore, egész jo lett :) persze nem olyan profi mint amit boltban kapsz, de egy hosszabb felsovel nem látszik ugysem a nacinak az a része :)
Eszti, szerintem se pánikolj, bár pont én beszélek.. ez a 4 hetes dolog egyáltalán nem biztos, h mindenkire igaz, tuti, hogy nem lesz semmi baj!!!
nyugat europa: hát igen, egész biztos, hogy gazdasági oka van, egyszeruen nem engedhetik meg, hogy a nok évekre kiessenek a munkájukbol, a termelésbol..
itt tényleg egész más világ van, és ha ugy nézzuk minden relativ, mi azt szoktuk meg ami otthon van, itt meg ha azt mesélem, hogy 3 év a gyes/gyerek, teljesen elhulnek, hogy a nok akkor otthon vannak akár 6 évet is egyhuzamban..
egyébként most h itt élek már egy ideje elekzdtem én is egy kicsit máshogy látni. az tény, hogy az itteni 3 honap az katasztrofa, a gyerek nem kapja meg azt a meleg szereto kozeget amire szuksége van, itt becseszik a babákat a bolcsibe pár honaposan, és ilyen futoszalagrendszerben látják el, etetik, altatják, stb..
szoptatni sem lehet igy oket rendesen..
egyébként ennek megvan az eredménye, itt a felnottek is ilyenek, nemtorodom, rideg, érdekesen szocializálodott emberek..
DE az otthoni 3 év meg most már ugy látom, hogy kicsit sok.. a gyereknek is, mert egy átlagos 2 éves szerintem simán igényli a kozosséget, és nem érzi világvégének, ha napi 5-6 orát mondjuk a bolcsiben kell toltenie, ez ugyis a felfedezések kora, jon megy, már beszél is, épit, játszik.. és anyukának is már sok 2 év után, hogy nincs felnott kozosségben, hogy az állando beszélgetopartnere egy 2 éves gyerek..
persze megértem, ha nem értetek egyet, és ti máshogy látjátok!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Dia, érdekes lehet a munkád igy csoportvezetoként, én mindig felnéztem azokra akiknek kvázi egy csapatot kell osszetartaniuk, figyelni a sok kulonféle ember aprocsepro gondjaira, kezelni a feszultségeket a csoporton belul, igazságot tenni..
és kozben még maximális teljesitményt is elvárni toluk..
biztos nem lehet egyszeru..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok!

Csucsu, rettenetesen sajnálom, de hidd el, hogy semmi nem történik véletlenül! Nagyon sok erőt kívánok Nektek a folyatáshoz, s ne adjátok fel! Minden jóra fordul!


Más: Nekem most hétvégén olyan nagyon nőtt a pocakom..... hihetelten.... pont akartam már kérdezni tőletek, hogy nem gáz-e ha már azon kell gondolkodni, hogy kismamanadrág...Érzem én, hogy szűkek a gatyáim, de még korainak tartottam a mamacuccokat. Férjem ma reggel meg is kérdezte, hogy biztosan így akarok-e felöltözni, mert hogy eléggé látszik... Nyugtassatok meg, hogy ez normális a 10. héten! Mármint nem az, hogy a férjem beleszól az öltözködésembe :-) :-) , hanem, hogy a 10. héten már van pocak!

köszi!
Dia

ui: állandó hányás rovatot sem hagyom el : jelentem, kezdek jobban lenni....
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


jaj még ezt akartam elmesélni, aztán tényleg lelovom magam :)olyan ciki volt ma am etron.. sajna nekem amugyi s vérnyomásproblémáim vannak, alacsony nagyon a vérnyomásom, igy már tobbszor is ájultam el, leinkább tomott buszan, tehát olyan helyen, ahol nincs levego, és nem tudok leulni..
na és ez terhesség alatt még fokozodik, akkor foleg reggel állandoan ugy érzem, hogy el fogok ájulni
mult héten is, mivel a metron nem volt helyen le kellett kuporodjak a forduloban, nekidolve a metro falának, és ugy utaztam végig, alig néztek hulyének..
na és ma reggel meg amikor felszálltam, láttam, h pont van még egy hely kozépen, és elkezdtem megrohamozni.. és akkor láttam, hogy más is elindult ah ely felé, de akkor már ciki lett volna visszafordulni, meg amugy is ilyen élethalálharcnak éltem meg azt a pár pillanatot, és igy kvázi odaszaladtam és levágodtam az ures helyre, kb fél méterrel elozve be az "ellenfelem".. jujj nagyon ciki volt, égett az arcom rendesen, és mégcsak megindokolni sem tudtam, hogy hát azért mert terhes vagyok, és félek, h el fogok ájulni.. szal inkább belemélyedtem a konyvembe, és nem néztem fel a megállomig..
tényleg veletek nincs ilyen, h ájulosak vagytok a terheség ota?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Dia, hát ez alkat kérdése, már a pocak :) nekem elég sokára kezdett látszani az elso baba, szal simán tudtam titkolni, amig csak akartam.. de ha ugy érzed, h nagyon látszik, és mégis szeretnéd sokáig titkolni, akkor vegyél fel olyan ruhákat, ami olyan "szellosebb", tehát nem tul feszulos, és akkor tuti nem veszik észre! a gatya tényleg nehéz kérdés, mert ha csak simán bovebb nadrágot veszel fel, az meg fenékben is általában bovebb, és az bután tud kinézni, én is problákoztam még anno, hogy nagyobb méretu nacit vettem fel, hát igaz, hogy az nem nyomta elol a pocim, de hátul meg ugy állt mint tehénen.. :)
hányás rovat:
orulok, h jobban vagy! nekem még mindig nem volt konkrétan hányingerem, de egyre inkább jellemzo a kivánosság, tehát hogy vannak kaják amikre rá sem tudok nézni, pedig pár hete még szerettem oket, és van amit ugy érzek, hogy egész nap tudnék enni.. aztán persze ez sem igaz, mert elkezdtem enni, és utána attol is elmegy a kedvem.. de valahogy nem hányinger ez, hanem nem is tudom mi, olyan furi érzés.. de ti biztos értitek :)

bocs, h még mindig itt, de annyira nincs ma melo :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


csillanya, nekem szerencsém van, mert alig pár fős a prigád, s ezt értsd szó szerint.
Számomra ez inkább olyan tapasztalatgyűjtés volt, hogy azok, akik egyszerre 8-10 embert irányatanak, hogyan bírkóznak meg azokkal a feladatokkal, amik esetleg nálam is felmerülnek, felmerülhetnek. Amúgy érdekes, hogy kicsiben is hasonlóak a gondok, mint nagyban.


S visszatérve a 3 év - pár hónap harcára.... Sztem is sok a 3 év.
A barátnőm most van othon már kb 3-4 éve, s azt mondta valamelyik nap, hogy anniyra vágyik már olyan közegbe, ahol érdekes felnőtt dolgokról van szó :-) :-)
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok lányok! :)

Szerintem is sok a három év. És a 3. évre kapott pénzből nem is igazán lehet megélni. A baj csak az, hogy itthon nincs kiépített bölcsihálózat, és jószerével már a baba születésekor be kell jelentkezni.

Pocak: Hát, az enyém is kezd kerekedni :lol: A párom próbált versenyezni velem, de már lenyomtam pocak terén... pedig ő előnnyel indult ;)

Csillaanya: Egy ismerősöm is ilyen problémákkal küzdött a terhessége elején, és neki azt mondta a dokija, hogy igyon kólát. Tudom, hogy a koffein miatt nem javasolják, de még mindig jobb az ájulásnál. Én cukormenteset választanék, és inkább csak kortyolgatnék belőle.

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Csucsu, rettenetesen sajnálom, ami történt veletek. Lesz még kistesó nálatok!

Csillanya, én a helyedben nem foglalkoznék ezekkel a kínos szitukkal. Erről most nem tehetsz, akik meg láttak, semmit nem jelentenek neked. Ha megértik, jó, ha nem, akkor sincs baj. Nekem is alacsony a vérnyomásom és ájulós vagyok, van, hogy az utcán kell legugolnom, de nem érdekel. Sajnos, legtöbb esetben, ha tartanád magad és elájulnál, úgy lépnének át rajtad, mintha ott sem lennél. Inkább a megelőzés.

Aki visszamegy dolgozni, annak sok a 3 év, az biztos. Én maradok itthon utána is, de én közben is foglalkozom a cégeink dolgaival, így nem esek ki. Meg szinte mindig beválasztanak ilyen-olyan szülői, lakóközösségi dologba, így nem maradok felnőttek nélkül erre a 3 évre sem :)

A 4 hetes dolog csak akkor jön ki, ha 28 napos, szabályos ciklusaid voltak. Amúgy tolódik ide-oda: az elején még lehet, hogy kb 4 hét, de később már semmiképpen. A hormonszintek is teljesen mások ilyenkor. Szerintem ne parázzatok emiatt. Sajnos, ha gond van, akkor ha belefeszülsz sem tudod megakadályozni, ha pedig nincs gond, akkor kár gyötrődni rajta. Én a méhen kívüli babámnál tapasztaltam ezt meg, sajnos, ez van. Természetesen ami joggal elvárható (dohányzás abbahagyása, koffein csökkentése, fertőzések kerülése) azt meg kell tenni, de többet? Az már nem rajtunk múlik. Az élethez (és így a megszületéshez) szerencse is kell. Tudom, hogy cinikusnak tűnik, de túl sok mindent láttam, hogy ne így lássam. :)

K.

Kép

Kép
kinga82
 
 


sziasztok!

KInga, teljes mértékben egyetértek veled!!!!!!!!!!!

amugy én is többször érzem h elájulok de akkor friss levegőre megyek v próbálom elterelnia figyelmem, de ájulni csak az első gyerekkel ájultam el..

A pocakméret teljesen normális szerintem, nekem se kicsi, és már egy ideje szemezek a kismamanadrággal..

Én most úgy döntöttem, h az a pár darab szokynám ami van megpróbálom átszabatni egy picit a barátnőmmel aki varrónő, olyanra h most kismamaszoknyaként funkcionáljon később meg vissza lehessen alakitani..nem tudom lehet e ilyet de majd ma megkérdezem tőle..

Csucsu hsz-e után énis rosszul aludtam, sőt a hasam is furcsán fájt mit ne mondjak beparáztam..de most tünetmentes a napom..

3 év nem tudom h sok-e vagy kevés mindenki máskép éli meg/át, én az elsővel 3 évet maradtam és nem éreztem soknak, a 2.-kal nem tudtam csak 2,5 évig otthon maradni, de hiányzott nagyon..nehéz volt az elválás..3.-kal meg nem hiszem h sokáig itthon fogok tudni maradni főleg ha csak gyest fogok kapni..

Cs.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Mara, hát lehet a kola segitene, majd probálok ilyen miniuvegeseket venni, és meginni mielott felszállok a metrora, hátha bejon :)
Kinga igazad van, tényleg nem szabad torodni azzal, hogy vadidegenek mit gondolnak, csak azért mégis rossz érzés, látni ahogy rád néznek..
egyébként az talán tulzás, h átlépnek rajtad ha elájulsz, nekem eddig mindig igy sikerult legegyszerubben helyet kapnom, elájultam, és akkor rogton ugrottak tobben is, hogy átadják :) de azért ez foleg pocakkal nem a legszerencsésebb megoldás nyilván :)
uh, nekem a legnagyobb parám a méhenkivuli, foleg, hogy azért elég gyakori, elég sok ismerosom esett át ilyenen, és baromi veszélyes is :( azt amugy mindneképpen észre lehet venni? márhogy van feltétlen tunete, hogy erosen fáj a hasad, vagy ilyesmi? mert ugye engem még nem látott doki a terhesség ota, és még simán lehet, hogy valami nem ugy vna odabent ahogy knée lennie..
Csilla, remélem a varrono barátnod meg tudja oldani a szoknya átszabást, az valoban koltséghatékony megoldás lenne :)
hát igen, ez a 3 év pénz szempontjábol sem mindegy sajna.. de abban is van valami, hogyha amugy nem kell nélkulozni a felnott társaságot, akkor azért el lehet viselni, hogy nem kell még dolgozni is járni a kicsi mellett :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


csillanya, mikor mész dokihoz?

A cola nekem is bevált, bár nálam inkább a durva hányingerek csillapítására. Szerencsére elkerül a szédelgés.

Amúgy én azt tapasztalom, hogy az emberek általában kedvesebbek a kismamákkal. Pl. a múlt héten mentem vérvételre az SZTK-ba. Nem tudtam, hogy van egy olyan 'szabály', hogy a kismamák a kezdő időponta menjenek, s őket soron kívül 'lerendezik'. Mentem kb fél órával kezdés után, mert alig bírtam összekaparni magam reggel. Mondta az egyik nővérke, miután leadtam a beutalómat, hogy azonnal menjek be, s mondjam a vérvételes csapatnak, hogy kismama vagyok, s mindenki előtt bemehetek... Persze mondanom sem kell, hogy bazi sok embert előztem így meg.... s 1-2 szúrkálódós pillantás mellett egy csomóan előreengedtek, felajánlották az ülöhelyet, hogy ne kelljen addig sem állnom, míg várok...
Lehet, hogy ez máshol is így van, már kórházakban, de nekem nagyon pozitív volt.
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Dia, jovo hét keddre kaptam idopontot, már alig várom! addigra már betoltom a 8. hetet is..
a párom mostanában azzal huz, h tuti ikreink lesznek..
hát nagyon remélem, hogy nem.. pici esély még van is rá, mert anyukájának voltak ikertestvérei, igaz halva szulettek, de ez még nagyon régen volt..
hát szerintem kiszaladnék a világbol ha a doki kozolné, hogy 2 babánk lesz.. az a meglévokkel egyutt már 4.. még leirva is rengeteg :))

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok lányok!

Elözör is Mara meg szertném köszönni a browne receptet megcsináltam málnássan és írtó finom lett. Te egy angyal vagy , köszi még egyszer.

Egyébként bocsi,hogy úgy eltüntem, de nem nagyon érzem/tem magam valami jól. Az állandó hányinger ha éhes vagyok ha jól vagyok lakva, teljesen leszívja az energiámat . Ráadásul pár napja úgy el kezdett fájni a derekam,hogy az förtelem mert ugye gyóyszert nem lehet bevenni úgyhogy el kell viselni :cry: Na de nem panaszkodom tudom tinektek is van elég bajotok.

Csucsu:a leg szörnyübb dolog ami történhet egy növel hogy elveszíti a magzatát, azonban le a kalappal elötted , hogy ilyen erös vagy és hidd el mielöbb el fog jönni hozzátok az a kis csöppség. El sem hiszed milyen hamar. Sok eröt és kitartást kívánok.

Csillanya:Eggyetértek azzal hogy a három év az sok, legalább is számomra. A másodikkal nem is bírtam és másfél év után el kellet mennem dolgozni mert úgy éreztem , hogyha nm teszem becsavarodok, akkor mák négy és fél éve voltam otthon. Most a harmadikkal itthon vagyok már két éve bár itt is csak hat hónapot lehet otthon maradni. Én kiharcoltam egy évet és mire vissza mentem volna a kis pindurkám cukros lett,így itthon vagyok vele , de látszik rajta,hog igényelné a társaságot,de túlságosan féltem az itteni oviba betenni.
Méhen kívüli terhességnél nálam nem volt semmi tünet sajnos, még az orvosok sem gyanakodtak, még azután sem , hogy majt 3 hónapig véreztem ,iszonyatos fájdalmam volt(a levegövétel is fájt).Ja és hüvelyi ultrahangal sem , csak mütétnél vették észre hogy mi van.Tudom ez szörnyü nem is akarlak elrettenteni csak sajna jobb félni mint megilyedni. Én azt mondom inkább legyen két baba a pocidban mintsemhogy méhen kívülid legyen. Nagyon szorítok neked jövö hétre.

Na már megint sokat beszéltem, bár még tudnék ,de most mennem kell.

Nagyon vigyázzatok magatokra.

Lilypie Pregnancy tickers
daligra
Balaton
 
 


Daligra: Igazán nincs mit. ;) A párom vitte most sütimeeting-re (minden pénteken van náluk, és beosztják ki mikor visz) és ott az egyik kollégája mondta, hogy ez nem is igazi... :( De azért elfogyott, és szerintem fincsi :)

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok ám.

Csucsu,
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( . Nem tudok mit mondani
:(

Azt tudom, hogy én is úgy jártam, mint itt többetek is, hogy nagyon magamra vettem ezt a dolgot, beparáztam és be is depiztem egy kicsit. De mára már összeszedtem magam :roll:. Hihetetlen, de bármikor megtörténhet a baj :( . A 12. hétig is, de éppúgy a 20., 26 vagy 36. héten is. Rájöttem, hogy nem szabad ezen rágódnom, mert abba az ember bele is őrül.

3 év: én Hannával végig itthon voltam, nagyon-nagyon élveztem. Most, ha lesz rá lehetőség valószínűleg 2 év után visszamegyek dolgozni. De ennek az oka persze a pénz, én szívesen maradnék otthon 3 évig, szerintem ezeket az éveket semmi nem pótolhatja, hiszen olyan hamar felnőnek :roll:.

Pocak: nem baj az, ha már nő, örüljetek neki. Én hétvégén vettem kismamanadrágot, igaz nem olyat amilyet akartam, ez egy kicsit sportosabb, de nagyon kényelmes. Ma abban voltam otthon, most meg hogy eljöttem dolgozni fel kellett vennem a farmeromat. Húú, de kényelmetlen volt.

Én egy hete csináltam egy pocakfotót, de szerintem ebben az egy hétben nagyon sokat nőtt, úgyhogy ma is csináltam egyet. Majd lehet holnap felteszem, aztán hasonlítghatunk, kinek mekkora :D

Csillanya,
nekem volt tünetem a méhen kívüli terhességnél, vérzés, görcs, fájás, derékfájás. De ilyenre ne is gondolj , minden ok ott bennt :D .

Esti,
nekem is tetszenek ezek a nacik, ráadásul én nem is kaptam magamnak normálisat és jó áron. Csak én nem szeretek úgy vásárolni, hogy előtte nem próbálom fel. Ezek egyébként olyanok, ami elől hátul pamut vagy ami csak elől pamut és a hátulja meg gombbal szabályozható. Mert nekem a Hannánál olyanok voltak és mindig úgy néztem ki bennük, mint aki beszart :D.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Jééé, új baba lett a vonimon :D. De mi lehet a hasán az a feketeség :roll:??????

Nem is tudom írtam e, hogy elmondtuk a Hannának. Nagyon örült, ezer kérdése volt. Aztán úgy tűnt a hétvégén szépen el is felejtette, nem beszélt róla. Na de ma azzal fogadtak az óvodába, hogy gratuláltak, mert nagy boldogan elújságolta. Sőőőt, ma még a szomszéd kislánynak is. Annyira bírtam, azt mondta neki, hogy " Lili, te még nem is hallottad a nagy újságot....."
Azt hittem megzabálom :D .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Sziasztok!

Voltam uh.-on.Szép,nagy baba,már 3cm-es!
Azt mondta a dokim,hogy csak 2szer szedjem az utrogestant,én harcoltam ki,de mostanában annyira húzodik mindenem,hogy teljesen beparáztam,inkább kibírom a 12.hétig a napi 3-at.Még 2hét.

csucsu:Nagyon sajnálom,ami veled történt.Biztos hamar fog jönni a kistesó.

3év itthon témához:Én 4évig voltam itthon a fiammal.Addig kaptam gyest utána.A végén már nagyon nehezen bírtuk egymást.Úgy vártam az óvodát.Unatkozott és hiányzott a gyerektársaság.A játszótéren csak kicsik voltak.És a hátránya az lett,hogy nehezebben szokta meg az óvodát.

Én még nem vettem kismamanadrágot,csípőfarmer még pár hétig jó lesz,de attól félek,hogy egyik nap már nem jön rám semmi.Szeretnék már körülnézni,mik vannak.

Aki pesti,ismeri valaki a B.boom kismamaüzletet?Az is a lövőház utcában van?

Tudtok valami ötletet székrekedésre?
meso81
Budapest X. kerület
 
 


Gaby: Remélem hamarosan jelentkezel, hogy csoda történt veletek, és nem kellett bentmaradnod tegnap a kórházban!

Emese: Próbálj sokat inni, egyél rotban gazdag ételeket. Hosszú távon állítólag ez jön be. Esetlen próbálkozgatsz aszaltszilvával.

Ranita: Még mindíg tündéri Hanna! :)

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Na, nálam megvolt az első konkrét érdeklődő: nézte egy ideig a hasamat, aztán megkérdezte, hogy ennyire jól megy nekünk, vagy terhes vagyok-e. :evil: Bolond.

Csillanya, a méhen kívülinél a vérzés, a fájdalom, görcsök a tünetek. Észrevennéd. :( Én az utolsó pillanatig próbáltam elhinni, hogy nem lesz baj, de belül végig tudtam, hogy nincs rendben semmi. Nyugi, semmi baja a babádnak :)

Csilla, a szoknyák átszabatása nem is rossz ötlet. :wink: Én most meg vagyok lőve, mert kaptunk egy díjat és át kell venni egy gálavacsorán. Na, oda estélyi kell. Nem szívesen vennék meg egy estélyit horroráron, egyetlen alkalomra. Mert bizony már pocakban nem az a méretem, mint eddig. Most reménykedek, hogy volt egy elől bővebb fazonú estélyim, hátha az rámjön majd még 26-án is. Még nem ástam elő, de ma este felpróbálom.

Emese, szilvabefőtt. Én tejet is ittam rá, annak volt hatása így... De nem azonnal. Amúgy rostdús kaják: pl én búzakorpát keverek a joghurtomba is, meg ilyesmi. Sok folyadék.

K.

Kép

Kép
kinga82
 
 


Kinga: Gratulálok a díjhoz! Esetleg bérelhetsz is ruhát.

hofeherke
 
 


sziasztok!

Tegnap este én sem éreztem magam tul jól, nagyon sokáig fájt a hasam, szurt a baloldalon és levegőt is alig kaptam..utána meg a meglévő aranyerem környéke kezdett el fájni..iszonyu volt..és emellé társult még a köhögés..jó kis esti progi volt.. :twisted: Plusz mindkét gyerköcöm beteg.. siznte már hazajárunk a gyerekdokihoz..

Az első gyereknél csak otthon voltam igaz naponta sétáltunk órákat ami kifejezetten jól esett de nem voltak kismama ismerőseim, viszont akkoriban épitkeztünk igy igen elfoglalt voltam..a Fiamnál viszont elkezdtem járni egy szoptatós csoportba, ahol jó barátságok köttettek, és mikor a csoportból eljöttünk mindig valamelyikünknélk találkoztunk (7en voltunk anyukák plusz a babák). De azután szép lassan másképp alakult mki élete és én is elmaradtam tőlük..sokáig hiányzott..De sokkal másabb volt barátilag összejárni mint egy csoportba, hiszen ott csak egy téma volt, viszont amikor már mi jártunk össze, mindenről beszélgettünk nem csak a szoptatásról..

megyek az oviba a fiamért majd jövök.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok

Csilla, hát igen, az egészen más, ha már kialakult barátság van egy csapatban, lehet kozos progikat szervezni :) talán most is sikerul majd ilyen barátokat találnod az otthonlét alatt!

Kinga én is gratulálok a dijhoz, u, én már nem is tudom mikor volt rajtam utoljára estélyi.. lehet még soha.. :)

Meso, ja, nekem is ezek jutottak eszembe amit a tobbiek mondtak, kompot, foleg szilva, meg rostok, zabkorpa, lenmag, ilyesmi.. csak figyelj rá, h igyál hozzá sok folyadékot, kulonben tobbet árt mint használ..

Anita, édi lehetett a kislányod, hát igen, ebben a korbán már elég okosak, h mindent megértenek, meg továbbadnak, de még nem tudnak titkot tartani :) mi még nem mondtuk Esztinek, illetve csak céloztunk rá, h mit szolna egy kistesohoz, de o még szerintem nem igazán fogja fel ennek a sulyát..

nekem katasztrofa volt a reggelem, dokihoz mentem volna 8:45re kontrollra, bementem bicoval a metrohoz, ott derult ki h sztrájk van.. akkor haza, még pont elértem apát, épp vitte a gyerekeket oviba, igy elmentem vele, mert igy muszáj volt autoval bejonni, de akkor már elotte kiszortuk a gyerkeeket, autoval meg gondolhatjátok, vagy másfél ora araszolás a dugoban.. hazafelé sem lesz jobb, már elore parázok tole..

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
csillanya
Abaújszolnok
 
 


Sziasztok!

Mara: szerintem ami jó az jó és ez szerintem még annál is fincsibb volt,úgyhogy az kolléga csináljon jobbat ha tud , de lehet , hogy csak a féltékenység beszélt belöle :lol:

Kinga: gratula a díjhoz biztos írtó jó érzés lehet,én utoljára iskolába kaptam. Remélem az estélyi ruha probléma mihamarabb megoldódik.

Kcsilla: remélem ez a probléma nem fordul elö nálad még egyszer igen rossz lehet.

Csillanya: Tulajdon képpen akkor végül is eljutottál az orvoshoz,kár lenne ,hogyha megint heteket várnál rá.Ja és még jó hogy elöre lehetett tudni a sztájkot mi?!

Tudtok valamit igen erös derékfájásra? Már három napja gyötör , aludni sem bírok töle. Lassan úgy nézek ki mint egy felmosórongy.Ha fekszem okés de nem tehetem meg hogy egész nap csak feküdjek. Azt hiszem ha holnapig nem múlik el elmegyek orvoshoz.

Vigyázzatok magatokra.

Lilypie Pregnancy tickers
daligra
Balaton
 
 


Sziasztok!

daligra, nekem hátfájásra mindig az FLP-nek az aloe verás melegítős kréme vált be a legjobban, bár most nem tudom, hogy azt babát várók hasznáhatják-e (tekintve, hogy komoly vérbőséget okoz.... )
Szóval, jó, hogy leírtam, mégsem tudtam segíteni :-( . Lehet, h mégis orvoshoz kellene fordulni...

Szegény kcsilla, remélem nem lesz állandó ez a fájdalom, elég rémisztően hangzik...

meso, nekem ilyenkor az aszalt szilvás cuccok válnak be, illetőleg a frissen facsart naracslé - kb 3 pohárral.

Gabyról tudtok valamit? Ő mostanság volt a dokinál nem? Remélem elkerülte a baj.

További szép estét, sziasztok!
szolnokdia
Budapest IV. kerület
 
 


Lányok! Voltam ma dokinál! Hiába nincsenek tüneteim, az a baba ott van!!!
Illetve már át is kereszteltem kis békának, ugyanis szó szerint ugrált odabent. Elrugaszkodott az egyik falról, majd a fejével visszapattant a másik oldalról. Teljesen jól lehetett látni mindent, még a behajlított ujjacskáit is. Van egy 5,1 centis gyerekem! Hip-hip hurrá!!! A 12, héten tényleg vigyetek magatokkal zsepit az UH-ra!

Na de most hogy vége az egyik félelmemnek, már meg is érkezett a következő! A dokinő elküldött hasmegszúrós kromoszóma vizsgálatra. Hiába magyaráztam neki, hogy én csak nyáron leszek 35, nem hatotta meg. AZt mondta ha tehetné ő mindenkit elküldene ide. És a 2% vetélésre azt mondta, hogy ő ebben nem hisz, merthogy a pályafutása alatt még nem találkozott emiatt elvetélt nővel. Volt már ilyen vizsgálatotok? Miylen tapasztalatokat hallottatok erről?

Ja és egy hónap dilemma után eldöntöttem, hogy itthon maradok. Meg is kaptam hozzá a papírt. Holnap lesz egy jó kis menetem a főnöknél emiatt. Csak túl leszek rajta. Terveim szerint jövő héttől itthon vagyok és élem a láblógató kismamák boldog életét.
Ranita: Van ilyen és olyan nadrág is Krisztinél. Fel is lehet próbálni azt ami készleten van neki. Igaz egy kis helységben fogadja a vendégeket, nincs próbafülke, de igazából olyan közvetlen volt a lány, hogy nem is zavart. Ha pedig rád varrja, akkor biztosan jó lesz. Nyilván kérheted ilyen és olyan derékkal is. Azt mondta hogy átalakítást is vállal.

Meso: Én elkezdtem azt az aktíviát enni. Reggelente 1-2 bedobok. Tökéletes az emésztésem, pedig soha nem volt az .

3 év dilemma: A gyermeknek, egyébként 1.5 – 2 éves kortól ajánlott a kortárscsoport. Szóval, ha otthon marad valaki 3 évig, akkor is érdemes bölcsibe adni a gyermeket, társas készségek fejlődése miatt.  Könyvből nagyon jól tudok gyereket nevelni…..de vajon a gyakorlat mit hoz majd… 

Daligra: Nekem 7-9 hétig fájt a derekam, aztán egyszer csak elmúlt. AZ a baj, hogy nagyon nem lehet semmit csinálni vele ebben az időszakban. Végül betegácsiba mentem és szó szerint feküdtem egy hétig. Nem lett sokkal jobb, de valamicskét javult. Aztán egyszer csak már munkába járva abbamaradt.

Eszti (aki ma nagyon boldog)

Lilypie Maternity tickers
esti
Szigetszentmiklós
 
 


voltam ma 12 hetes uh-n

minden rendben tesóbaba 64mm mindenféle redője tökéletes :D hosszu zongorista ujjai vannak :lol:

képet holnap kapok, meg akkor nézünk kukipunit is :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


Pont a múlt héten láttam a TV-ben, hogy a kismamákat nem szabad a derekuknál masszírozni a túlságosan beinduló vérkeringés miatt. Ezért azt gondolom, hogy ezt a vérbőséget okozó krémet sem ajánlanák.
esti
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok Lányok!

Jól eltűntem, de most elolvastam, hogy miről maradtam le.

Sajnos én szinte semmihez nem tudtam volna hozzászólni.

Kismamaruha: duci vagyok, úgyhogy reménykedem, hogy sokáig jók lesznek az eddigi ruháim :D

3 év a gyerkőccel otthon:még csak az elsőt várjuk, úgyhogy nincs tapasztalat.Itt Írországban 6 hót lehet a babával otthon maradni.
Ezt kicsit keveslem a 3 évet sokallom.
Talán a másfél-, két év lenne az ideális, szerintem.

Több mint egy hónapot kell még kibírnom az első vizsgálatig.Hol van még március 18? De hazamegyünk április elején és biztos, hogy felkeresem az otthoni dokimat és megvizsgáltatok vele mindent.Kicsit jobban bízom benne, valamelyest már ismerjük egymást, nagyobb a bizalom is.

Daligra: Kitartás! Sajna nem tudok rajtad segíteni, de együtt érezek veled.Nekem csak néha szúr a derekam, remélem így is marad. Kértél időpontot Dublinban?

Mindenki vigyázzon magára és a babára!

Kép
smaragd85
Tác
 
 


Sziasztok!

Ja, de jó annak, aki már túl van a 12 hetes uh-on :D . És milyen szép nagy babáitok vannak már :D .Nekem még egy hét :roll: .

Smaragd,
egy hónap még :shock: ? Te Úristen, hogy bírod? Nekem már 4 uh-os fotóm van.

Niki,
hát azért a 12.héten még nemigen látnak kukipunit, nem? Bár az itteni doki is- nem akihez én járok- elég jól meg tudja mondani a 12. héten. Bár csak a fiút mondja tutira.

Esti,
hasmegszúrás, jujjjj :roll: . De ha javasolják, hát akkor mindenképp csináltasd meg. Nem nagy esélye van, hogy elvetélsz, pihenni kell utána, feküdni és nem lesz semmi baj.
Nem elrettentésként írom, de nekem van olyan ismerősöm, aki megcsináltatta és elvetélt - de ez még nagyon-nagyon régen volt, azóta biztosan már máshogy csinálják-. Mikor megint terhes lett, nem vállalta be épp azért és született egy nagyon beteg babája.
Én megcsináltatnám :roll: .
Azért valahol irigyellek ám, hogy nem fogsz dolgozni, jó lesz neked :D . Igez, hogy nekem is felajánlották,csak az a hülye pénz...

Daligra,
hátfájásra nem tudok semmi jó praktikát, szerintem inkább menj orvoshoz, ő biztos tud mondani valamit.

Csillanya,
hát Hanna azért már felfogja a dolgot, de még ő sem tudja mi vár rá :D . Simogatja a pocakomat mindig, ma azt mondta, hogy "Hát anya, azért már valamit nőtt" :D . Azért már szerintem Eszti is értené a dolgot.

Kinga,
gratula a díjhoz :D .

Mindjárt felrakom a képet, amit tegnap csináltam. Anyukám ma is el volt ámulva, hogy mekkorát nőtt :D

Kép

Kép
ranita1979
 
 


10+6
Kép

Kép

Kép
ranita1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: