A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. augusztusi babavárók

Ági, üdv itt, nekünk is mindannyiszor 4 elsőre összejött. :-)

Kisbeeka, de finom is amit kívánsz. Pont nekem is ma jutott eszembe a szalonna, de valahogy nem voltam úgy vele, mint az előző babánál, nála rengeteget ettem. Most inkább hagymás dolgokat ennék, bár tudom, hogy még annyira nem állok még készen rá. Ma azért mikor csináltam a pörköltet akkor azért ettem egy kis nyers hagymát, meg mikor dinszteltem a hagymát. Pocakosat is megcsináltad? Párodnak is megcsináltad? :-)

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!
Újra itt!

Üdv Áginak, és a többi újnak is!

Zsemlyécske!
Nagyon sajnálom a történteket, de látom az írásodon, hogy + vagy, és ez a lényeg.Biztosan semmi akadálya nem lesz a következő babónak!

Régi-Bebe!

Jó látni Téged is erre, és azt, hogy ismét +++ vagy.Nagy a lelkierőd, és ez a lényeg.További kitartást, és mielőbbi babót!

Béku!

Szép a kiságy, és nagyon jó vétel volt.
Lédánál én nagyon sokat Teszveszeltem.Szinte mindent.Fillérekért!Egész napokat elvoltam a nézegetéssel.Akkor még jobban ráértem.Bár most is vettem egy csomó tavaszi cuccot a Manónak, lassan érkeznek a postával.

Drukkolok a mai izsgálathoz, korybon, de már túl is vagy rajta remélhetőleg!

Most ezt elküldöm, és reagálok a többieknek is, de ahhoz vissza kell lapoznom, és ez meg eltűnik közben!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

gg, azért a munkában fel tudsz töltődni egy kicsit ugye? Mikor Lidi három elmúlt és visszamentem dolgozni, nekem egy kicsit felüdülés volt. De úgy siettem mindig az oviba érte, alig vártam, hogy oda érjek.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!
Hát ez a védőnös dolog úgy látszik mindenhol hasonló :lol: Én is csak hevesen bólogatok és mosolygok, és így valóban sokkal hamarabb végzünk. Nekem amúgy nagyon aranyos, kedves a védőnőm, de nagy butaságokat tud mondani (szerintem). Multkor például azt mondta, hogy ne emeljem Botit (aki ugye csak másfél éves), vagy ha mégis fel kell emelnem, akkor tegyem először sámlira és úgy emeljem... :shock: Hát ez számomra kivitelezhetetlen :lol: Na de erre is bólogattam és kész...

Holnapi kaja asszem hortobágyi húsos palacsinta lesz.

Kép

Kép
norcs83

Poci:nekem még mindig a háj van túlsúlyban. Majd fotózok, ha szebb lesz valamivel. Most ez így nem valami extra.

Chamomilla! Üdv! Nálunk is az egész család végigment ezen a náthán. Férjem zárta a sort. Már ő is jól/jobban van.Mi nem voltunk lázasak.
Hú, orvosi!!Ez igen!!! Te aztán szeretsz tanulni.Közgazdász-biológus…Nem semmi. Nekem az előbbi is elég volt anno…
Sajnálom a rosszulléteket.
Nekem most az emésztésem problémás. Egyszer 3 napig semmi, aztán meg csőstül….Lédánál is detto.

Van még így valaki esetleg??? A szorulásról esett már szó, igaz…
Émelygésem alábbhagyott, és jóval szebben látom így a világot. Főleg, hogy az idő is jobb.(Igaz, hétvégétől megint szar lesz…)

Bebe (új): jajj, ez a fekély a szádban nem hangzik jól. Talán javult azóta. Nekem afta szokott lenni, de az is elég fájdalmas. Főleg, ha olyan helyen van. Ennyire lent nem volt még nekem.
Alvás-párna: felhúzott lábbal félig-hason alszom, még nem kell párna. Lédánál egy kispárnát használtam később, de most még a hájam a párna, így nem tűnik kényelmetlennek. Valamikor oldalt-valamikor háton is alszom. Mikor hogy…
Henó! Jó a vonalzód! Csak nem kislányra vágysz? Drukk, hogy ne kelljen kékre cserélni.De a kék is szép azért…
Korybon: gondolom, már megszületett a döntés.Én először az apás-verziót írtam volna, de , amikor írtad, hogy nem túl komfortos a ház, akkor a másik egyértelmű.Azért a gyerekek szempontjából is jobb, ha van minden a házban, és a közelben orvos, kényelem. De a többiek is írták már, Te meg már tuti döntöttél…

Nyuszkó: vizesedés:elsőnél okt.-ben szültem, vizesedtem nagyon, másodiknál dec.-ben, és egyáltalán nem vizesedtem. Remélem, most is megúszom. Nem hiányzik.
Méhlepény: Lédánál volt lent nekem is nagyon, de feljebb „ment”. Szerintem simán mehet feljebb. Úgy szokott. Nem igen hallottam olyant, akinél ebből gond volt később, de eleinte sokan írnak erről.
Hana! Látom, megy a vizsgálatok sora Nálad is.Majd a végén írok erről.Nálunk is van minden, mi szem-szájnak ingere…

Béka! Szerencséd van a dokiddal, örülök, hogy megoldódott, mégis csak nyugodtabb így, nem? Bár én tegnap megdöbbentem kissé, most nem részletezem, de itt minden a pénz körül forog. Rettenetes világ, és, akinek meg az élete függ a dokiktól, a még kiszolgáltatottabb.
Ebből mindenki sejtheti a lényeget, itt nyíltan nem részletezem, majd, ha lesz valami zárt helyünk, esetleg…
Szia, Luli! Drukk a teszthez majd!

Inga: én szkeptikus vagyok. Nekem mindkét naptár fiút jósol…

Most ezt elküldöm. Hajat festek, már rászárad a búrámra. Jövök még.
Akinek nem reagáltam, bocsi. Természetesen őket is olvastam…

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Jajj, elolvastam, mekkora hülyeséget írtam a "szorulásos" témánál: szóval, amikor Lédát vártam, akkor is detto. Nem Léda szorulásos-fosós, hanem az anyja... :oops: :oops: :lol: :lol:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Antekirt:
neeem,pocakra nem lógattunk ingát,párom csinálta meg nekem,hogy ne tudjam befolyásolni sehogysem!

Sőőőt,azt se árulta el közben,hogy mit fog mutatni az inga ha fiú,vagy ha lány :D

Aztán vigyorogva közölte,hogy lány.

Nem érti,miért kételkedek,hiszen mi eddig is TUDTUK,hogy lányaink lesznek :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

azért kíváncsi leszek :D csak nem tévedett 3X egymás után az inga?

A hagymát én is kívántam,ettem is 2 napja a tepertő mellé,de én olyan rosszul lettem tőle...
Nem,továbbra sem jött vissza kaja,úgyhogy hihetetlen szerencsés vagyok :D
Vendég

Sziasztok!

korybon, mesélj, mi volt a belgyógyászaton? Engem is elküldött a védőnő - előtte nem szabad darabos ételt enni 4-5 óráig mert lesz hasi UH és pajzsmirigy UH. Amúgy a mangalica fesztivál jó volt, de rengetegen voltak, és a szép idő miatt sok helyen tiszta sár volt minden. Na de azok az illatok.. hmm.. Muszáj volt megkóstolnunk a sült kolbászt, isteni volt. (És jó drága). Nem járok suliba amúgy, tanár vagyok :)

rheya, és nálad mi volt ma a vizsgálaton?

Hát én ma találkoztam először a védőnővel, és leszek majd itt a kivétel, ugyanis nagyon szimpatikus, kedves nő, örülök, hogy őt kaptam, ráadásul úgy, hogy helyettesít a körzetemben. Utána mentem a dokihoz, a keddi vér vizeletvizsgálatom eredményei jók, és az EKG is! Bírom ezt a dokit is, nyugis, nme csinál cécót semmiből, és nem ajánlgatja a drágábbnál drágább vizsgálatokat! Beszéltünk a tervezett császárról, és beutal szemészetre is.

béka, képzeld, a 12. hetes UH-t nem az Uzsokiban kell csináltatnom. Adott egy telefonszámot, ultrahangos kollégája, nagyon nagyra tartja és megbízik benne, hozzá szeretné, ha elmennék.

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta

sziasztok!

hát én még mindig kész vagyok esténként, most is alig bírok magammal, elmúlhatna már ez a hányinger...olyan rossz így órákon ülni is, nincs kedvem figyelni sem, meg semmi.

túl vagyok megint a vérvételen, kivételesen nem kékült be olyan durván, mint a múltkor. megint magas lett a fehérvérsejt számom, de azt mondta a doki, h akkor törődjünk bele, mert ha nincs semmi bajom, nem vagyok beteg, nincs gyulladásom, akkor ennyi, mert minden más rendben van.

mindjárt hétfő és én is láthatom végre a picit, annyira várom már, tegnap is róla álmodtam, egyre gyakrabban. :D már megszületett, kislány volt és gyönyörű. :)

nekem szerencsére nagyon cuki a védőnőm, kb velem egyidős lehet, kedves és nem beszélte túl a dolgokat. eddig, majd meglátom milyen lesz... :)

nekem is csinálta sógornőm az ingázást 2 féle módon is, egyik a csuklóm felett felfelé fordítva, a másikat a poci felett, mindkettőnél fiú jött ki először. :D :D :D
Vendég

nekem is megállt a vonalzóm, pedig már annyit frissítettem...
Vendég

jól van, rendbe jött :)
Vendég

Na, itt vagyok megint.

Látom, már lassan mindenki a 12 hetes lázban ég, sőőőőt...

Nálunk:szerdán mentem, hogy:kombinált (már írtam:UH+VV), aztán a dokim megnézte, és a korom, meg a családi terheltség (Down-kór a férjeméknél) miatt azt mondta, hogy menjek inkább egy profibb helyre UH-ra, vv-re. (33 ezerért...).Egyébként a tarkóredő nem túl vékony:2,1 (előtte 1,8mm).2-szer nézte.
Azt mondta, mindent rendben lát, van nózija (szerintem elég nagy (mármint magához képest :lol: )-apja lánya-fia.

Szóval:holnap fél 3-ra megyek ezekre a cuccokra.Kíváncsi vagyok, és remélem,minden ok.

Gyertek a hírekkel Ti is!

Jujj, én reménykedek,hogy már esetleg a neméről is megtudok valamit, bár ez még nagyon korai. Néztem a képeket a kialakulásukról.Nem tudom, látszik-e már valami.
De ennyiért már látszódhatna, nem ?! :lol: :lol:

Férjem szerint hülyeség ez a túlpara.Valahogy én is úgy érzem, hogy nagyon pénz-ízű a dolog, de hát ugye,ha az ember fülébe bogarat ültetnek.
Ja, 53 mm-es a picike, feje 21 mm.mÁS MOST NEM JUT ESZEMBE RÓLA.
Jajj, nagybetű, mindegy, bocsi.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok!

Hű, jó sokat termeltetek, alig gyűztem visszaolvasni és mivel nem jegyzeteltem közben és fáradt is vagyok már a meló után, így sajna most csak a hírekkel tudok előhozakodni :oops:

Köszönjük szépen a drukkokat! :P Azt mondták a kombinált tezste eredményére, hoyg ennél negatívabb eredményt nem lehetett volna gyártani, szóval a dokimnak max egy fityiszt fogok felajánlani a hasbaszúrás helyett. Ha nagyon akarja, akkor bökje meg magát :twisted:

Ezek az eredmények:
Down Edwards Patau
életkori kockázat 1:155 1:1828 1:4304
számított kockázat 1:3098 1:36566 1:86079

free b-hcg 28,6 IU/L 0,71 MOM
PAPP-A 3,585 IU/L 0,99 MOM

Magyarul az életkori kockázathoz képest a számított kockázat a babára több, mint 20-szor jobb eredményű lett :)

Méretileg most is épp 2 nappal mérték idősebbnek, mint ahoyg az első UH-on is, de nem módosítgatom az időpontokat a vonalzón. És kiderült, hyog ez a terhesség tényleg teljesen más, mint az előző volt, hisz kislány növekszik odabent :P Persze agyilag majd még át kell állnom egy csajosabb üzemmódra, mint amit megszoktam Dáviddal, de eztán a kenyér mindkét oldala vajas lesz :lol: :wink:

Babóka adatai:
átlagos magzatvíz
szívfrekvencia 157/perc
hátsó fali placenta

koponya ép, hasfal, mellkas zártnak látszik
normál hasi echogenitás
4 végtag látható
tricupidalis regurgitacio nincs (ez nem tudom, hyog mi :lol: )

orrcsont pipa
ülőmagasság 60,8mm
fejátmérő 16,5mm
nyakiredő 1,6mm
fejkörfogat 67,5mm
haskörfogat 58,8mm
combcsonthossz 7,6mm

Holnap jön hozzánk ingatlan értékbecslő, remélem olyan összeget hoz ki, hogy ki tudjuk majd fizetni a férjem részét és akkor nem kell sehová költöznöm :)

Hétvégén nem lesz viszont túl sok dolgom, így ígérem aktívabb leszek :)

Kép
Kép
rheya

A kolléganőm nekem is ingázott múlt héten. Ezek szerint két gyerkőcöm lesz, egy lány és a egy fiú. Ebből már az első rész kipipálva, a másodikra remélem vasárnap fény derül :)

Rheya
Tök jók az eredményeid, gratulálok! Már most lehetett látni, hogy lány?! Ezt az uh-n mondták?

Brigi
33 ezer? Huhh, az nem semmi! Elvileg 2,5-3 mm alatt jó a tarkóredő és az orrcsont is sokat számít. Persze a biztos, ha a kombináltat is elvégzik. Drukkolok!

Ma volt az oviban az utolsó nagy szülői értekezlet, ma csak a beiskolázásról, sulikról, iskolaérettségről volt szó. Nagyon büszkén jöttem el, mert csupa jót mondtak Lucáról, az óvónők véleménye szerint bármelyik iskolában megállja majd a helyét :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

sziasztok!

én is szeretnék sűrűbben jönni, de mostanában annyi minden volt- a mandulámmal is van valami - az még jó egy hét mire megjön az eredmény. kezelnek arcüreggyulladással - ami feltételezett, mert röntgent nem csinálnak. A pajzs szintem is kevesebb lehetett mert megint voltak tünetek (kézzsibbadás, hullafáradtság plusz totál ágynemű gyűrötten ébredtem - vizesedés) saját felelősségre emeltem a gyógyszert, mert vérvétel csak havonta lehet - és még akkor nem telt le a hónap, most meg nincs értelme menni, mert a hormoneredmények még nem tükröznék a valóságot a változásnak is idő kell.
Aztán meg pecsételő vérzésem volt (van) elvoltam nődokinál, aki azt mondta hátrahajló a méhem, és kicsit helyrerakta a dolgokat (fájt) de remélem most már megnyugodhatok.

Ezzel kapcsolatban olvastam olyan horror dolgokat, hogy pont ilyenkor a 14. héten beszorulhat a baba a keresztcsontnál - most azért biztos ami biztos alapon sokat fekszem hason.

de főleg a pajzsbetegség miatt nem jöttem - mikor kevés a hormon annyira fáradt vagyok hogy alig élek.

na nem is panaszkodom tovább :)

Kép
Kép
gmeli
Budapest

Sziasztok!!!

Megvolt a tegnapi vizsgálat!!! Minden jó :-) Kardiológus szívultrahangot csinált, volt EKG és belgyógyász megvizsgált, kézzel tapperolta a hasam, hasi UH nem volt..azt mondta semmi bajom és a dupla májérték terheseknél normális...ha 4-, 5-szörös lenne akkor kéne hasi UH-ot csináltatni, ahol megállapítanák, hogy epekövem van és semmi sem történne utána, mert az meg nem szokott bajt csinálni....azt mondta a doki azt érzi lány lesz...

Olyan jó, hogy eddig akárhányszor voltam a Margit-kórházban, annyira kedves volt mindenki...

gmeli
Érdekes, amit írtál a hason fekvésről..és hogyhogy helyreraktad a méhet??? Nekem is hátrahajló van, nem is kicsit...

addisz
Izgi lesz neked az ősz..kezdi a sulit a nagylány és ott lesz az újszülött is!!! :-)

Rheya
Hol csinálták ezt az uh-ot??? Annyira klassz és alapos!!!! Nem értettem ki javasolt hasba szúrást előtte? Úgy hogy nem is voltak eredmények??? Kislááááány??? De jó!!! Gratula!!!

Brigi
Nálam 2, 4 volt a tarkóredő, amire azt mondták teljesen normális!!! És ebbe a 33 ezerben mi lenne benne??? És hol???

Nekem ugye lesz az integrált teszt 15.000-ért, de úgy érzem ez helyett (hiszen ez sem mond pontos eredményt) szívesebben elmennék inkább egy jó ultrahangoshoz...szerintetek??? Ötlet, hogy hova??? Sajna a kettőre nincs pénzem, erre is és arra is..

:oops:

pannamol
Hétfőn neked ez milyen uh??? kötelező??? Már másnál is olvastam, hogy volt 14 hetesen...hát én vagyok aki a legkevesebbszer látja a babát szerintem..a 12 hetes után csak a következő genetikaira kell mennem, a 17.-19-hét között...

Én nem mertem módosítani a vonalzómat, múltkor 5 nappal nagyobbnak mondták..de hagyom a menstru szerintit..ha a kövi uh-on is azt mondják, hogy nagyobb..talán megváltoztatom..de a szülésnél meg mindig úgyis a menstru szerinti kell, nem??? Lehet rosszul tudom..

Vonalzómat látja mindenki rendesen???

gg
Aranyos a gyerkőc!!!!

munka: Én 10 napos korától végig dolgoztam..de úgy csináltam, hogy ebből ne vegyen észre semmit..azaz akkor dolgoztam mikor ő alaudt napközben és éjszaka...nem volt nehéz, de így akartam..és tudatosan úgy akartam, hogyha már szültem egy gyereket én neveljem, ne maradjak se semmi fontosról, és bölcsibe sem adtam be...még most is itthon van, mert őszi, ovit így csak majdnem 4 évesen kezdheti..és ez így volt gyönyörű...minden pillanatot kiélveztünk együtt..mert utána úgysem lesz sohasoha többet ilyen, hogy egész nap mindig együtt lehetünk, hisz jön az ovi, suli stb...
De érdekes, mert az ismeretségi körömben szinte én vagyok az egyetlen aki így gondolja..mind bedugta tök korán bölcsibe, vagy valamelyik rokon vigyázott a gyerekre...én ezt sohasem tenném, nem ezért szültem. De az én véleményemet erről mind lehurrogják...még az is, aki bölcsibe dugta a két évest, mikor megszületett a pici..ezt sem értem meg..ha egyszer úgyis otthon van az anya...na mindegy...bocs, az eszmefuttatásért.... :oops:

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest

gmeli
bocs, félrepötyögtem: természetesen nem te raktad helyre a méhet, hanem doki :oops:

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest

color=blue]gg: [/color] Nagyon édes a gyerkőcöd :D

brigi33: Hasonló a helyzet a hájjal.... :D Hiába nem hízom, most kb 1-3 kilót kellene híznom, nem is fogy el a hájam. Mondjuk plusz 10 kilóval indultam most... abban reménykedem, hogy semmit nem fogok hízni, csak a hájból táplálkozunk.... :D Ez az elmélet, majd a gyakorlat megmutatja... minden terhességnél 23 kilót híztam 55-ről indultam. Hát most 65-ről indultam.... Nem akarok tehén lenni. Szép kismama akarok lenni.. na de ismerem én a naaaaagy zabálhatnék időszakot is! :D

rheya: Örülök, hogy minden rendben van veled. Már most megmondták, hogy kislány? Én jövő héten pénteken megyek a kombináltra... akkor reménykedem, hogy talán megmondják a nemét... jaj de várom már

Ma nem dolgozom, mert nagyon vacakul vagyok. Köhögök mint egy kutya, fáj a fejem, ráadásul görcsölgetni is elkezdtem ami kisugároz a derekamba. Nagyon be vagyok tojva Ma csak fekszem. Dokim csak hétfőn lesz, úgyhogy várok....
korenka
Szár

Jó reggelt!

Korybon
Az Istenhegyi úti géndiagnosztikára mentem a komplexre, mert itt nálunk a Szt. Imrében állítólag nem csinálnak ilyet ingyen. No meg azért itt tényleg nagyon hozzáértő emberek vannak és mivel nem szerettem volna hasbaszúrást indokolatlanul, ezért inkább tuti megoldást kerestem. Nem kevés, mert itt is 30e a kombinált, de nagyon felszabadult lettem a szuper eredmények után.
A nődokim akart mindenáron hasbaszurit, mert 39 leszek májusban. Persze erre még a védőnőm is kiakadt, ő is azt javasolta, hoyg ha semmilyen egyéb módszer nem talál okot rá, akkor tökéletesen felesleges kockáztatni vele. Hát így meg nyilván nem is fogok :wink:
Bölcsi: Én sem adtam be a gyerkőt bölcsibe, igaz nálunk olyan sokan voltak, hogy megmondták, hogy úgysem vennék fel :lol: Azokat végképp nem értem, akik kistesóval otthon ülve bedugják a picit :( :evil:

Gmeli
Remélem bejön a hasonfekvés, bár azért a 15. hétben már nagyon húzós lehet! Nekem is azt mondták az ügyeeleten még vagy 1 hónapja, mikor kicsi rózsaszínt töröltem, hoyg valszeg a hátrahajló méh helyezkedik, próbál kibújni a szeméremcsont mögül ahogy nő és ez okozhatta, feküdjek minél többet hason. De azt is mondta a doki, hoyg ez kb. a 11-12. hétre megoldódik, mert megnő akkorára a méh, hoyg már kibújik és előreesik ismét. A kibújást lehet segíteni állítólag a hasalással. Szerintem ha nagyon kényelmetlen már a pocidnak, akkor állhatsz négykézláb is és finoman ringatózhatsz :wink: Kellemesebb, mint ráfeküdni a nagy pocakra :)

Addisz
Igen, a doki azt mondta, hoyg szépen megmutatta a baba. A megfelelő momentumot én nem láttam, mert az elején szóltunk, hoyg a párom meglepetést szeretne és ne mondja meg hangosan bármit is lát, hanem a végén ő majd kimegy és megsúgja nekem :lol: De ha lesz időm, akkor előveszem majd a DVD-t az UH-ról (benne volt az árban) és jó alaposan megvizslatom, hátha én is észreveszem a cuccost :lol: Arról a linkről már kiokosodtam, hoyg mit is kell ilyen picikén figyelni, hoyg meg lehessen különböztetni a fiúkat a lányoktól, szóval majd meresztem a szemem :lol:

Most 10-re jön az ingatlan becslő, még össze kell rámolnom egy kicsit előtte. drukkoljatok, hoyg olyan összeget hozzon ki, ami alapján reális, hoyg ki tudjuk majd fizetni a férjem :roll:

Kép
Kép
rheya

Sziasztok!

Korenka, vigyázz magadra! Csökkent már egy kicsit a görcs? Nekem is hétfőn van doki, izgulok mert akkor lesz tarkóredő és vérvétel.

Jobbulást a betegeskedőknek!

Húú hányinger, én is alig várom, hogy elmúljon végre. Reggelente határozottabban jobb, de este még mindig borzasztó.

Brigi, milyen naptár? Kínai vagy a jónás naptár alapján?

Kép

Kép
antekirt

Tegnap volt Lidi dokinál és a lényeg, hogy elvileg már mehetne jövőhéten oviba, de nem mászókázhat stb. úgyhogy itthon marad ne kísértsük szegényt és lehet, hogy jövőhét utáni héten már megy oviba. Legközelebb márc. 10.-én kell menni és akkor röntgenezik a buksiját.

Kép

Kép
antekirt

rheya: Nagyon szurkolok, hogy minden jól menjen ma. Majd írj, hogy mit mondott az értékbecslő. Én is az Istenhegyire megyek kombináltra pénteken.... :D A nődokid még nem hallott a kombináltról, hogy azonnal amniót akart? Én 38 vagyok és az Istenhegyin azt mondta a doki, hogy az csak akkor jöhet szóba, ha nagyon gáz lesz az eredmény. De én úgy állok hozzá, hogy minden oké, csak mozizni megyek :D
Jaj! Éhgyomorra kellett vért venni a kombinálthoz? Mert én 11-re megyek és addigra össze is esnék az éhségtől. Ha van időd írd meg részletesen hogy volt (olyan idétlen tudok lenni ismeretlen szituációkban...így legalább felkészülök, hogy milyen sorrendben mit csinálnak és hol.... hálás lennék...

antekirt: Nekem a kínai és a jónás is fiút jósol. Ráadásul tényleg Jónás szerinti napon fogant meg. A fiamnál anno bejött, kiváncsi vagyok most is bejön-e. Végülis 50-50% az esély :D:D A görcs csökkent időszakosan van. Hála az égnek nem vérzek.

Lidinek nem is fáj a feje? Nem panaszkodik? Nem lett félősebb? Remélem meguszta ezt a dolgot minden maradandó nélkül.

Nekem is estére erősödik fel a hányinger mérhetetlen fokra. Mire hazaérek melóból már sírni tudnék annyira szarul vagyok.... :D A család nagyon értékeli, hogy anya szenved....:(

Nekem is hátrahajló méhem van (vagy volt, mert állítólag a szülés helyre rakja) de sosem véreztem terhesség alatt.
korenka
Szár

Sziasztok!

Én is tegnap voltam uh-on, ahol a 12 hetes bébi 13 hetes méreteket produkált, előbbi fogantatás kizárt, szóval nagy lesz ő is, mint Marcikám....ő is mindig nagyobb volt, a végefelé már 4 héttel :shock: Most lesz 3 éves, de a házidokink is azt mondta, úgy néz ki, mint ha 4 lenne. A nagyobbikat hamar le fogja körözni az tuti, pedig ő sem picike, csak olyan madárcsontú.

Nekem azt mondta kedden a védőnő, hogy lehet, hogy majd kell fizetni a kombináltért, 15 ezret, mert úgy hallotta. De ingyen volt, azt mondta a doki csak pár napig volt fizetős és most visszacsinálták. (szerencsére)

A dokim egy tündér, már most belezúgtam :oops: :lol: nem tudom honnan csekkolt le, de mindent tud rólam, hol laktam Budakeszin, hol végeztem az orvosi előtt....szerencsére most nem tanít, nem is mernék ránézni a suliban, fiatal és ilyen mosolygós kedves.

brigi, nekem is rossz az emesztéséem, eleve nagyon lassú az anyagcserém. Régen úgy tudtam elmenni 2 naponta WC-re, hogy rengeteget mozogtam, rostokat ettem, sokat ittam + kávé. Most nem mozgok, nem kávézom, eredmény borzalmas...van hogy 1 hétig semmi. Vmelyik nap felnyomtam egy glicerines kúpot, ami fél perc múlva ki is csússzant, viszont estére meg ment a hasam, hogy ihaj. Na az is szörnyű volt :(

gg: cuki a kisfiad!

addisz: nekem is most megy majd suliba a nagyfiam! Én már úgy várom. Remélem felveszik oda, ahova szeretnénk.

korybon, szerintem is a legjobb a gyereknek ha otthon van vele az anyuka. Az elsőnél én is 3 évig otthon voltam, mellette levelezőn befejeztem az egyetemet. Ritkán kellett bejárni, de akkor még jó is volt, hogy kicsit kimozdulok és nem csak a játszón beszélgetek az anyukákkal, hanem van más téma is mint a gyerek. (amúgy utálok itthon lenni és félre ne érts, imádom a gyerekeket, de szellemileg nem elégít ki, ha másról nincs szó csak hogy mennyit eszik, mekkorát nőtt, mit főzzek) A kicsinél már nem tudtam anyagilag megtenni, hogy otthon legyek, az orvosit ugye elkezdtem közben, ott meg levelező nincs és halasztani sem lehet csak max 2 félévet egyhuzamban. Szóval másfél volt, mikor visszaültem az iskolapadba. Hogy most mi lesz, azt még nem tudom. Mindenesetre többet vagyok így is velük, mint amikor dolgozik vki, az igaz, hétfő kedd brutál, mert este esek haza. De pl csütörtök meg péntek csak ea van, simán itthon lehetek, meg ugye ott a vizsgaidőszak, a nyár. Sehol nincs ekkora szabadság. És nekik is sokkal jobb lesz majd később, hogy ennyi sulit elvégeztem, egyenlőre nem állunk jól anyagilag, de majd ez változik. Én szerettem volna mindig családot, karriert, úgy hogy akár egyedül is boldoguljak, ki tudja mit hoz az élet, a családomban rengeteg rossz példa van. Szegény és iskolázatlan családból jövök, nekem volt, van és lesz akaraterőm. Nehéz egyszerre mindent, de már most tudom, hogy megéri.

chamomilla
Pécs

rheya: még neked akartam, majdnem elfelejtettem. Gratula az eredményekhez és a tricuspidalis regurgitatio az azt jelenti hogy nincs visszaáramlás a vitorlás billentyűknél, ahol 3 van az a jobb kamra és jobb pitvar között. mármint a szívnél :wink:

én meg 2 napja sültkolbit ennék, úgyhogy most elmegyek a vásárcsarnokba :D :D :D

chamomilla
Pécs

chamomilla:De jó, hogy van itt egy saját bejáratú dokink! :D:D Nem maradunk homályban!v:D:D:D

Nekem mind a két gyerkőcöm bölcsis volt 2 éves korától. Egyrészt kellet a kereset, másrészt (inkább a lányom esetében hiányzott a munka is.) Mégis őrölt lelkiismeret furdalásom volt emiatt. Pedig a gyerekeim imádtak bölcsibe járni. Nagyon élvezték a társaságot, könnyen beilleszkedtek.
Nem tudom most hogyan lesz. Azt remélem harmadik babámmal itthon lehetek az óvodáig, de azt majd az élet elrendezi... ma már egyáltalán nem vagyok karrierista mint anno. Ma már a család nekem sokkal fontosabb mint 13 évvel ezelőtt volt. Hiába öregszem én is! :D
korenka
Szár

Hali!

Rheya! De jó!!!!!!!!!! Jujj, már kiderült a neme. Remélem, du.-tól én is megnyugodhatok (ha nem a neme miatt, hanem amúgy..)
Szerintem ne takaríts nagyon, hátha úgy jobb árat mondanak :lol: :lol:

Addisz! Köszi a drukkot, amjd jövök a hírekkel.Ja, pénz-pénz-pénz....

Lánykád tuti mindenkor ilyen jó lesz.Én nagyom is mindig ilyen kis jó volt(tinikorig), jó tanuló most is.Azért lehet következtetni az ovis életből a későbbiekre. Bár változnak, de neg. irányban nem nagyon.Majd 12-13 évesen...

Meli! hajjajj ez nem lehette kellemes.Mármint a matatás.Én nemis hallottam ilyen beszorulásról :shock: :shock: :shock: Atya-gatya.

Korybon! Na végre!!! Hú, jó híreknek örülök!! Rád fért!!!

Antekirt! Jobb lesz a kicsinek még otthon, amíg muszáj.Nehogy még nagyobb baj legyen. Oviban nem biztos, hogy annyira ráfigyelnek.Nekem mindkét naptár fiút ad...na, kiderül majd..

Korenka! háj-háj...Fú, én is nagyon el vagyok folyva.Meg magas is vagyok (178 cm) és ehhez a 77,8 kg (védőnéni mérlege szerint) nekem naggggggyon sokkk....És ez még csak a kezdet.Elsővel sokat híztam, 2.-nál a cukker-diéta miatt nem annyira.Erre legalább jó volt.
Csak nem éhgyomri a kombi?!! 14,30-ra megyek, de ma már jól bezabbantottam...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Csajok, csak gyorsban! A kombis vérvétel sima, nem kell éhgyomorra menni, nyugodtan egyn-igyon mindenki, mit megkíván :lol: Az UH előtt viszont érdemes pisilni menni, legalábbis nekem még üres hólyaggal sem volt kellemes ez a hosszas hasnyomogatás.

Chamomilla
Köszi, tényleg emlékszem is már, hoyg mondta a doki a szívbillentyűs résznél :wink:
A mosolygós, fiatal dokis rajongáson vigyorogtam egy sort :lol:

Antekirt
Szuper, hyog már ilyen jól van a kislánykád! Jobb is, ha még szabin van otthon 1 hetet :wink:

A becslőnő kb. 3/4 órát volt itt, kedden megyek be az irodába a hivatalos papírért. Hát merem reméleni, hoyg nem becsüli túl magasra a lakás árát, mert akkor ismét szívok. Ha nem tudjuk összeszedni tavaszig/nyárig a fele összeget, akkor megint nézhetünk valami egyéb megoldást a lakhatásunkra és persze baromi soká tudnánk csak a pénzünkhöz jutni, mert előtte el kéne adni a laksát, ami a mai helyzetben nem egyszerű :roll:

Megnéztem a DVD-t itthon. Hááááát, én kissé szkeptikus vagyok a baba nemét illetőleg. Esküszöm, hoyg a feltett oldal alapján én fiút látok (ha látok egyáltalán valamit :lol: ). Most akkor nem is tudom, hoyg merjek-e venni rózsaszín göncöket, vagy várjak még a 18-20 hetes UH-ig inkább :lol: Pedig olyan jó leárazásokat láttam :oops:
Mondjuk igazán nincs nagy szükségem cuccokra, max az ellentétes évszakok miatt (Dávid téli volt), a barátnőim örülnek, ha rámsózhatják a babaruháikat, addig sem náluk foglalja a helyet :lol:

Kép
Kép
rheya

Sziasztok Lányok!

Hú, jó sokat írtatok!

Gmeli
Jobbulást Neked, nem lehetett egyszerű ez az időszak... Reméljük semmi problémád nem lesz a későbbiekben! És panaszkodj csak nyugodtan, itt legalább megértő fülekre találsz :)
Én már nem tudnék hason aludni, néha oldalt is kényelmetlen, mi lesz még későb... :roll:

Korybon
Én látom a vonalzódat :)
A Margitról én is csupa jót tudok mondani, tényleg meglepően klasszak voltak a benyomásaim.
Én szívből ajánlom Neked a Praxist (http://www.ultrahang.com/szolgaltatasok.html), azon belül Győrfi Mátyást vagy Hajdú Krisztinát. Ez utóbbi az egyik legelismertebb ultrahang-diagnoszta!
A szülés időpontját végig a menstruációból számolják a dokik, tehát nem szoktak módosítani, hiszen az ultrahangos méreteket csomó minden befolyásolja.

Korenka
Jobbulást, pihenj sokat a hétvégén!

Rheya
Én a helyedben várnék még a sok rózsaszín holmival, bár tudom, milyen nehéz ellenállni :) Ilyenkor még tényleg nagyon könnyen össze lehet keverni. A 18. hét környékén már sokkal egyértelműbb a helyzet!

Brigi
Luca szerencsére tényleg könnyen kezelhető, jó természetű gyerek, vidám, kiegyensúlyozott. Nagyon érdeklődő, imádja a könyveket, megtanult egyedül írni-olvasni, nagy állatmániás, csomó ritka állatot ismer stb. Most egy zenetagozatos általános iskolába készülünk, mert ez a másik nagy kedvenc elfoglaltsága. Remélem sikerül!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Rheya: furi,hogy ilyen hamar mondták a baba nemét! :)
Én örülnék,ha mondanák már,ha jól megy,akkor 21-én megyünk 4D-sre csupán a neme miatt,hááátha ;)

Holnap megérkezik az ágyikó,amit vettünk,ismerősök meg ajánlják a babahordozót (autóba rakhatót),mert ők már kinőtték.

eddig nekünk még senki semmit nem ajánlott ismerősök közül,pedig anno annyira ajánlkoztak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Addisz: Nálad még nem tudni a baba nemét?
17. héten már simán megmondják ;)
Vendég

Ja, még a bölcsi témához:
Én egyetemre jártam, mikor Luca született. Másfél évet halasztottam, aztán elkezdtem újra, de először csak néhány órám volt a héten, sok tanárral meg tudtam beszélni, hogy nem kell bejárnom stb., szóval alig voltam távol.
Ő 3 és fél éves korában ment oviba, addig gyakorlatilag össze voltunk nőve, amit nem bánok, én nagyon élveztem.

Most is tök jól jön ki a lépés, mert augusztusra meglesz a kistesó, Luca szeptembertől iskolás, tehát minden nap el tudok menni érte délben, nem okoznak majd gondot a szüneteket, nyári leállás stb. A kicsivel is szeretnék 3 évig itthon maradni, a munkahelyemen ez elvileg nem jelent majd gondot, visszavárnak szerencsére.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

én meg közben megjöttem a vásárcsarnokból! Huhhh, toltam egy sajtos-tejfölös lángost, annyira jólesett! Vettem kolbit is, de most meg nem is kívánom, így most nem tudom megsüssem, vagy ne.... :oops: Meg vettem savanyúkápit, nyammmm, azt is imádom.

Képzeljétek, én ma nem vagyok olyan rosszul, nem tudom mi van, semmi hányinger, hányás :D

ja, megkérdeztem az AFP-t is, hogy oda hogy kell menni, akkor sem kell éhgyomorra!

addisz, a védőnő aug 24-re írt ki a mensi alapján.

rheya: tök jó, hogy már tudod a nemét. Mi is kislányra vágyunk, viszont ennyi pasi után lehet már nem is akarok annyira kiscsajt. megszoktam, hogy rajongóim vannak és el vagyok kényeztetve :lol: 8) naponta megkapom, hogy: anya te olyan szép vagy, anya én úgy szeretlek, anya te leszel a feleségem, szóval 8) 8) 8) habár a 2 fiú együtt katasztrófa, miket tudnak civakodni, nekem nővérem van, mi nem gyilkoltuk soha így egymást.

brigi, én is félek az elhízástól, de reménykedem, hogy most végig fogok suliba járni meg dolgozni, így többet fogok mozogni és nem lesz időm nagyon enni sem. Majd elválik. Védőnő mérlegén 57,5 kg voltam ruhástól, ami nekem persze nagyon sok, 169 cm vagyok. Persze mindenki azt mondja most nézek ki jól, de ez nem igaz. Én plafonnak a 65-t céloztam meg, abból még vissza lehet fogyni...jó a 80-ból is visszafogytam 52-re a kicsinél, de milyen sok idő kellett és sok szenvedés.......csoda, hogy a férjem elviselt, most komolyan. (volt, hogy úgy hisztiztem, meg befordultam, hogy nézek ki, nem mentem ki az utcára hetekig és kb ki akartam magam nyírni...világ életemben csini vékonyka voltam és az ismerősök elmentek mellettem az utcán, amikor köszöntem, akkor láttam a döbbenetet az arcukon, hogy jaaaaaaaa te vagy az, ne haragudj, úgy megváltoztál.........ja meg.......még most is nagyon érzékenyen érint és csak én tehettem róla ez a legrosszabb)

chamomilla
Pécs

Kisbeeka
Vasárnap megyünk 4D-re, addig ki nem jövök a rendelőből, amíg nem tudom a nemét :wink:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: én remélem 21-én megtudom :D
Ha aznap nem,akkor márc. 17-én a következő UH-szűrésen,azt ma mondta a nő,hogy akkor már tuti megmondják nekünk 100%-ra :D
Vendég

Amúgy elvileg ma kapom meg email-ben a kombináltnak az eredményét,de eddig semmi :(
Vendég

addisz, akkor neked sem mindennapi lánykád van :wink: én is pont ilyen voltam. De a fiúk annyira mások, a fiamat a versek, mondókák, énekek abszolút nem érdeklik, az ünnepségeken jobb esetben tátog. Viszont a számok világában él, ő meg már kétjegyű számokat ad össze, szoroz, kivon...nem is értem, hogy jött ezekre rá, mert én nem tanítottam neki. (néha van olyan aggodalmam, hogy vmi kattanat van, mert OK, jó voltam matekból még az egyetemen is, de azért ennyi idősen nem ilyeneken járt az eszem.)

kisbeeka: már akartam mondani, nagyon klassz az ágyikó. nekünk nagy szerencsénk van most, minden megvan. Viszont ha kiscsaj lesz, babakocsit akarok majd venni, mert az kék és egy lánykának jár vmi flancos szín 8)

chamomilla
Pécs

Chamomilla: köszi :)
Igen,a babakocsival én is megvárom a baba nemét :)
Ha tényleg kislány lesz,akkor majd jól kiélem magam a csajos színekkel,mind kocsi,mind a ruhák tekintetében :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

kisbeeka, tényleg mennyit kell várni a kombi teszt eredményére? nyugi, nem lesz semmi gond!
engem is nagyon érdekel a neme, elvileg már 6-7 hetesen is vérből tudni lehet, mondták a suliban, van ilyen teszt, mert a fiúk Y kromoszómája kimutatható az anyai vérből, ha nincs benne semmi, akkor lány. De nem mertem bekuncsorogni, csinálják meg nekem, pedig dolgozik a genetikán 2 ismerősöm is....előbb-utóbb úgyis kiderül :wink: (nem is értem, vki hogy bírja ki, hogy nem kérdezi meg?)

chamomilla
Pécs

fú én is ki fogom élni magam az tuti :D :D :D

chamomilla
Pécs

Chamomilla: sőőőőt,külföldön a lombiknál is meg lehet nézetni jó sok pénzért a baba nemét beültetés előtt...

Mert nekem ugye lombikbabám van :)
Csak mivel 2 embriót ültettek be,ki tudja,melyik tapadt meg végül? :lol: :lol:

Mi eddig 100%-ra vettük,hogy lányaink lesznek,de elbizonytalanodtam,most hogy tényleg itt van a pocakban a baba,mert valahogy csak ott van az agyamban,hogy akár fiú is lehet :)
Vendég

Ja,és a kombináltat 8 napja csináltattam,elvileg ma küldik email-ben az eredményt,vagy hétfőn mehetek be papír alakban megkapni :D
Vendég

én mindegyik gyerekemnél éreztem, hogy fiú lesznek. Most is az elején azt gondoltam pár napig, viszont már egy ideje lányt érzek...
szerintem neked is kiscsaj lesz. nem vagyok boszorkány, csak így gondolom :wink: 8) tök izgi

chamomilla
Pécs

Chamomilla: az klassz lenne :)
Persze kisfiúnak is örülnék,de már megszoktam a lány gondolatát,apa is azt szeretne :)

Az a baj,hogy nekem semmiféle megérzésem nincs :?
legalábbis ami a babát illeti,nincs. Más jellegű megérzéseim szoktak lenni,és a legtöbb be is jön,párom szerint én viszont boszi vagyok :D
Vendég

Kisbeeka
A kombinált eredményét nekem is ígéreték sms-ben és e-mailen. Két héttel a vizsgálat után (talán még emlékszel) már nem bírtam tovább és bementem a kórházba, elhoztam papír formájában. Jól tettem, mert e-mailnek, sms-nek se híre, se hamva...

Chamomilla
Igen, én is azt látom a Luca korú lányokon, hogy fogékonyabbak a versek, mondókák, énekek iránt és talán kicsit önállóbbak. Viszont a fiad tényleg nem semmi, ezek a műveletek már egész bonyolultak! Akkor tuti élvezni fogja a reál tárgyakat a suliban.

Nekem az inga és a Jónás naptár is fiút jósolt, a környezetemben mindenki meg van győződve, hogy fiam lesz. Eddig én is így voltam vele, de napok óta lányként él a fejemben.
Én a nevek miatt is tudni szeretném, mert az megkönnyíteni a döntést.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: pedig a nő elég korrektnek tűnt,mikor kitöltöttük a gépben a vérvétel után a dolgokat,és nekem kellett bepötyögni az email-címet is,nehogy ő rosszul írja be :?

Semmi kedvem bemenni megint a SOTÉ-ra a nyamvadt eredmény miatt is...
Vendég

Addisz: ezt a Jónás naptáros dolgot hol tudom megnézni?

Nekem a kínai módszer szerint is lány :)
Vendég

http://www.astro.com Itt nézheted meg a jónás naptárat.
korenka
Szár

chamomilla: Éppen úgy vagyok a kisfiúkkal mint te. :D Ezt a rajongást én is nagyon imádom. Ez szerelem oda vissza.. :D
A lányom az apjába szerelmes és ez is így van jól. Viszont a választott lány nevünk sokkal jobban tetszik, jobban oda vagyok érte mint a fiú név amit választottunk... Nagyon izgalomban vagyok, hogy vajon a kombinálton kiderül-e... mindenesetre mindannyiunknak kb 200 napja van még, hogy totálisan meggyőződjön róla.

Nekem a kombinált teszt időpontja nem a mensis számolás alapján lett belőve, hanem a mérete alapján...
korenka
Szár

Kisbeeka
Ez nem a kórházi asszisztenseken múlik, az sms-t vagy mailt állítólag az adott sejtbankból küldik. Persze simán lehet, hogy Neked megjön!
A Jónás naptárat a Korenka által küldött linken tudod megnézni. Sajnos bővebb infóim nincsenek, mert a másik topikban egy kismama-társ nézte meg mindenkinek, ő nagyon profi benne :) Kell hozzá a pontos születési dátum (órával, perccel), hely, illetve utolsó mensi első napja.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

kisbeeka, ha további segítség kell nagyon szívesen segítek. Elnavigállak az oldalon.
korenka
Szár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: