[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2005. nyári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Tjuca!

Képzeld, nekem is haematóma van a baba mellett és engem 4 hete fektetnek!
Ezek szerint lehet, hogy nem is kéne feküdnöm?
A sok fekvéstől legyengülök, ha valamit csinálok már a derekam is fáj.Kép
inez
 
 


Timi,Gyöngyi,Moon!

Sajna ez nem az a melóhely. Kép
De lassan megyek tanfolyásra , egy kb. 4 négyzetméteres, ablak nélküli helyiségbe. Halmozom az élvezeteket. Kép
Csak a mai napnak legyen vége!!!

Timi!

Örömmel olvasom, hogy Te is nagy „olaszos” vagy. Szerintem én előző életemben valami mediterrán helyen élhettem. Imádom őket. Az életstílusukat, az országot. Eddig kétszer voltam ott, de teljesen összetörtem mikor haza kellett jönni. Kép

Inez, Drika!

Először nekem is azt hitték haematoma van, majdnem befektettek a kórházba. De nekem végülis nincs.

Viki
vikó
 
 


Viki,

Jó hogy végre le tudsz lépni.. ha nem tudják hogy terhes vagy, akkor is lehetsz rosszul simán a hígitó szagtól, ezt nem értenék meg?

igen, én is imádom őket. volt szerencsém 2x 1 honapot kint lenni (pont tavaly ilyenkor) és én is beléjük szerettem (ráadásul délen voltam, ott még egy fokkal jobban tudnak élni..). A nászútunkat itt tudtuk le a férjemmel. hja, egy darabig most a seggemen maradhatok/unk..Kép

Üdv, és levegőzz egyet a festékszag után Kép
Timi
(9+2)
splendida
 
 

 
 

Sziasztok!

Inez, DrikaKép
Nem akarok nektek mász mondani, mint a doktorbűácsi, de tény, hogy nem bírom sokáig egyedül négy fal között vízszintesen. A munkahelyemen mostanában hála istennek nincs nagy hajtás, ezért kb. olyan mintha otthon lennék, csak ülök, meg sétálgatok. Persze a fekvés azért más. Ami nekem rossz volt, hogy egyre idegesebb voltam, attól, hogy nem tudok semmt csinálni, ezért mértékletesen, de csinálom a dolgaimat. Nekem bejött, és a magzat is jól van.
A másik pozitívum itt a munkahelyen a társaság, ezért kedves Inez, szerintem napi egy-két órás barátnőzést, vagy társaságot iktass be, ha más nem telefonon, hidd el aranyat ér, mert nem ugyanazokat a köröket futod gondolatbanKép
Azt meg nem is mondom, hogy nekem a teljes ágynyugalom alóli (csak óvatosanKép) felmentés csodákat tett, mert engem ettől óvott az orvosKép, de tegnap feloldódott a tilalom!Kép

Ja nekem azt mondta a doktorbácsi, hogy valószínűleg (és egyáltalán nem biztos) azért van vérzés, mert nem a ciklus közepén fogantam meg, hanem később, amikor már piri néni is készülődött. De minden jó, ha jó a végeKép

Juca

tjuca
 
 


Moon,
Igen minden hónapban percre pontosan tudom mikor van PÉ. Szúrkáló bal vagy jobb oldali fájdalom ami naponta erősödik (nem folyamatos). Aztán nemi vágy iszonyatos mértékű növekedése.

Hüvelyváladék először tapadós, napokig, mely egyre repedéskor egy jó adag tojásfehérje szerű váladék, amit jó 10-15 cm-re lehet nyújtani, ez a peteérés.

JucaKép
Szóval Sztanyik. Hát majd meglátom Fábián kit ajánl. A margit kórházas topikból beszerváltam 1-2 nevet akik szóba jöhetnek és Sztanyik az egyikKép

Hát ennyi,
Üdv,
MJ-Móni
5+0
mj__móni
 
 


JucaKép
Tényleg neked akkor most pontosan mikor fogant a babád orvosilag meghatározott idő szerint?
Üdv,
MJ-Móni
5+0
mj__móni
 
 


Sziasztok!

MJ-MóniKép
Tegnap nem méricskéltünk, és nem határoztunk, majd két hét múlva, doktorbácsi igyekezett megnyugodni, majd megnyugtatni. Annyit tudok, hogy bab legalább egy héttel, de lehet, hogy több nappal is fiatalabb, mint az időm, de majd kiderül két hét múlva.

Én még nem szültem, nem is voltam még soha a Margitban, nem ismerek ott senkitKép Tehát nekem nincsenek tapasztalataim, majd konzultálok barátnéval, meg az orvossal, de remélem, nem lesz szabin! Hol van ez a margitos topic?

Üdv: Juca

tjuca
 
 


Kedves Moon!

Én a peteérést a legtöbbször megéreztem, DE szeptemberben pl. peteérérskor osztálykiránduláson voltunk, tehát, nem hasznűáltuk ki a lehetőséget, ellenben mégis van babó. Nem csak peteéréskor lehet ám teherbe esniKép Amúgy meg én is olyan furi szurkálást szoktam érezni, meg elnehezedik a derekam, de a nyák azért ennyire nem kifejezett, de tényleg olyan mint egy steril tojásfehérje.

Juca

tjuca
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ.
Azért kérdeztem, mert a kollégám is babát szeretne. Ő azt mondja, mindig érzi a peteérést. Hát, én soha nem éreztem, mégis van babó!

Szóval, az ő "munkájukat" szerettem volna segíteni az infoval.
moon
 
 


Tjuca!

Igen, szoktam trécselni a barátnőkkel. Főzni és mosogatni is, a boltba is kimentem ma, persze nem cipekedtem.
Az utóbbi 3 napban nagyon fáj a derekam, szerintem a sok fekvéstől.
24-én megyek kontrollra, a barnásozás egyre kevesebb már, remélem felszabadítanak a fekvés alól.
inez
 
 


Tjuca!

Az én párom pl. peteérés napján pont vidéken volt.De elötte-utána 1-2 nap, még simán belefér. Ahogy a példánk is mutatja. Kép
vikó
 
 


Sziasztok!


tegnap nem tudtam a végén a géphez jutni, úgyhogy most hozhatom be a lemaradást. Rengeteg hozzászólás érkezett, úgyhogy megpróbálom a táblázatba beépíteni a dolgokat,előre is bocs ha ki fog maradni valaki/ valami.

Addig is közkívánatra a Minestrone receptje:

Minestrone


Hozzávalók:

3 liter húsleves vagy zöldségleves (azaz 4 maggi leveskockát felfőzünk ennyi vízben)
25 dkg tarkabab, amelyet egy éjszakán át hideg vízben áztatunk
3 szelet bacon
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 lédús paradicsom meghámozva (forró vízbe kell tenni 10 másodpercre, és le lehet húzni a héját)
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 burgonya
1 kis sűrített paradicsom konzerv
2 cukkini
8 dkg zöldborsó
8 dkg rövid csőtészta
3 evőkanál felaprított petrezselyem

A szárazbabot leszűrjük, átöblítjük és hideg vízben felteszük főni. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük, majd leszűrjük.
Nagy fazékban 2 evőkanál olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont.
Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a petrezselymet, az előfőzött babot, felöntjük a húslevessel, majd lefedve kis lángon 1,5 órát főzzük. Ezután beletesszük a kis kockára vágott sárga-, fehérrépát, és burgonyát, belekeverjük a sűrített paradicsomot és lefedve további 20 percig főzzük. Végül beletesszük a felszeletet cukkinit, és a borsót, majd még 10-15 perdig főzzük, amíg minden hozzávaló megfő. Külön sós vízben érdemes a tésztát kifőzni, mert így is elég sűrű lesz a leves (aki hígabban szereti, az több húslevest tegyen bele, és arányosan több sűrített paradicsomot), a tészta pedig rengeteg levet felszív. Reszelt parmezánnal tálaljuk. (A reszelt parmezán fontos, pl. trappistasajttal sokkal rosszabb íze van.)

E felsoroltakból rengeteg!!! leves lesz (min. 8 adag), úgyhogy ha nem egy hétig akarjátok enni, akkor érdemes feleennyi hozzávalóval próbálkozni. Én le szoktam belőle fagyasztani (tészta nélkül), és isteni a téli estéken jó forróra melegítve.


Üdv!

Mzx-Móni (6+5)

Kép

Kép
mzx
 
 


Lányok, képzeljétek milyen hülye vagyok!

Szerdán este benyomta 3 deci gyümölcslevet, majd az utolsó kortynál éreztem, hogy valami nyálkás készülődik lecsúszni... Kiöntöttem a dobozban maradt lötyit, és gyönyörű penészdarabon jöttek elő... Erre kétségbeestem, hogy most mérgezem meg a babát, úgyhogy nekiálltam kihányni. Már könyékig voltam a számban, de kb. csak a tizede jött ki. Húsz perc múlva úgy néztem ki, mint egy félhulla, a szemeim körül elpattantak a hajszálerek (sose próbáljatok ilyen sokáig öklendezni). Utána semmi nem volt, viszont a tegnapi nap volt eddig a mélypont, egész nap hányingerem volt, nagyon szarul voltam. Az egyik kolléganőm előtt le is buktam (rájött, hogy baba van a dologban), de 4-5 ember megjegyezte még, hogy nagyon a megszokott színvonal alatt nézek ki... Azt hittem, hogy esetleg a romlott gyümölcslé utóhatása, de ma is majdnem egész nap ez ment, úgyhogy kivagyok, mint a liba.


Mi is úgy döntöttünk, hogy Karácsonykor mondjuk el a nagy újságot (ha túléli a mérgezést Kép ), kb. akkor leszek 12 hetes. Hétfőn megyek először ultrahangra, drukkoljatok!

A sok szülésiidő-módosulás miatt már nem biztos, hogy minden stimmel, szóljatok, ha nem. Az utolsó menszesztől veszem a terhesség idejét alapból.

<pre>
azonosító név kor terh hét terh nap szülés ideje kórház baba neve korábbi babák
Bkriszta Kriszta 24 14,00 1,00 2005. május 12. Szt. Imre Ákos/Anna -
Minyu Edit 25 14,00 1,00 2005. május 12. Schöpf-Mérei Nándor/Gerda -
Inez Inez 41 12,00 6,00 2005. május 21. István ? -
Akiren Akiren 31 12,00 2,00 2005. május 25. Péterfy Dániel/ -
Gomboc Betty 27 12,00 1,00 2005. május 26. ? ? -
Pipocska Pipocska 30 11,00 5,00 2005. május 29. Szt. Imre ? -
Mircimama Mircimama 30 11,00 1,00 2005. június 2. István ? Bence, 2001.05.07
Dudu Vera - ? ? 2005. június ? ? -
Krimo Kriszta 34 10,00 3,00 2005. június 7. Péterfy? ? -
Hajni20 Hajni 20 10,00 3,00 2005. június 7. Győr ? -
Splendida Timi 28 9,00 2,00 2005. június 15. Szt. János ? -
Zsófi76 Zsófi - 8,00 6,00 2005. június 18. Rókus Bence/Viki -
Wica Éva 30 8,00 5,00 2005. június 19. István ? -
Tétényke Zsike 25 8,00 5,00 2005. június 19. Baross?? Ikrek??? Tétény/Zselyke -
Vanda72 Vanda72 32 8,00 2,00 2005. június 22. István ? -
Manóka Manóka - 8,00 2,00 2005. június 22. DEOEC ? Imre, 2003.12.30
Bgy Gyöngyi - 8,00 1,00 2005. június 23. ? ? -
Bogárka75 Zsuzsi 29 8,00 0,00 2005. június 24. Szt. Imre ? Petra, 2003.06.27
Lenocs Lenocs - 7,00 6,00 2005. június 24-26. Szt. Imre ? kislány, 2000.
Ezvicc Judit 24 7,00 5,00 2005. június 26. Jahn Ferenc Attila/ -
Banyóci Brigi 25 7,00 2,00 2005. június 29. Kútvölgyi ? Gyurci, 2002.08.18
Tjuca Juca 26 7,00 0,00 2005. július 1. ? Ikrek??? -
Gyike Györgyi 25 6,00 5,00 2005. július 3. Pécs ? -
Mzx Móni 1 29 6,00 5,00 2005. július 3. István ? -
Vikó Viki 28 6,00 2,00 2005. július 6. Bajcsy-Zsilinszky ? fiú, 1995.
Drika Drika 24 6,00 2,00 2005. július 6. ? ? -
Judyt Judyt 28 6,00 1,00 2005. július 7. Nyíregyháza Ikrek??? -
Ahimsa Judit - 6,00 1,00 2005. július 7. ? ? -
Moon Moon 27 5,00 3,00 2005. július 11. Tatabánya/Szt. Borbála Ákos/ -
Vanda Vanda 28 5,00 1,00 2005. július 14. ? ? -
Mj_Móni Móni 2 31 5,00 0,00 2005. július 15. Margit Dominik/Sophie-Ann Christopher, 2002.11.13
</pre>

Mzx- Móni (6+5)

Kép

Kép
mzx
 
 


Móni Kép

Szuper a tabla, nalam minden rendben. Esetleg kiegesziteskeppen, 29 eves vagyok es a korhaz egyelore Erinville. Az otthoni dokimmal majd karacsony kornyeken talalkozok, de eddig nem volt feldobodva a gondolattol, hogy ne o terhesgondozzon, megis nala szuljek... Kép
Viszont ma kaptam idopontot UH-ra, szoval dec. 17-en mehetek... akkor meg csak potom 13 hetes leszek... Kép Jobb kesobb, mint soha... Kép Kép Kép

Gyöngyi

bgy
 
 


Klassz a táblázat!
Az igazi nevem Ági.
inez
 
 


Sziasztok Lanyok!

Ki8csit eltuntem a heten,olvaso uzemmodban voltamKép

MinyuKép
Udv itt is.Mi ujsag veletek??Hanyinger van meg?

AkirenKép
Orulok,hogy minden rendben volt az UH-n,GRATULALOK!!

HajniKép
Nyaki redot nekem 11+0 hetesen mertek.
Elevitet en is szedek,egyre inkabb oklendezek,ha be kell vennem,de muszaj.



Mi hetfon voltunk UH-n.Prucsok mar "oriasi" es gyonyoruuuu!!!!!!!!KépKépKépKép
Csatolok kepet:

Kép



meretet sajnos nem tudok mondani,mert annyira ficankolt,hogy a doki nem kiserletezettKépDe koranak megfelelo!!
En 2 het mulva(15+4) ujra megyek UHra es utana ad beutalot a dokim AFP-re.

Puszi

Kriszta es Prucsok(14+1)

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Kriszta!

Aranyos a Prücsök! A mi kicsink is olyan virgonc, hogy a doki "kergeti" az uh-galKép
Nekünk tarkóredő mérés 12+1 hetesen volt.
Sajnos ma megint barnásozom, nem tudom meddig kínoz ez a haematóma, hisz nagy már a baba.
inez
 
 


Sziasztok,

Új jelentkező vagyok kösztetek, én is Szent Imrés vagyok és a 8 vagy 9. héten. Nem igazán tudták az ultrahangról megmondani. Én 8.nak érzem, és igy én is 2005. nyáribabások táborába érkeztem.

Szerencsére a hányigerem ami eleinte volt reggeltől estig az elmúlt, igy most csak néha van, ha valami olyat eszem, ami nagyon nem tetszik nékem... és babuskámnak.

Iszonyat sokat kell pihennem, ezzel más is igy van? Nagyon fáradékony és ingerlékeny tudok lenni. Valamint sokszor fáj a hüvelyem, de azt mondják, hogy nincs semmi bacim odalent és gyulladás sem.

Johanna1975

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Bogárka,

Te véletlenül nem a Bogár Zsuzsi vagy?? Már sokat hallottam rólad, bár személyesen még nem ismerlek, de remélem lesz szerencsém megismerni Téged. Az első kicsikéd nem Petra véletlenül?
Állítólag gyönyűrű, sőt már láttam is róla fényképet, mikor egyszer mikulásnak volt beöltöztetve. :-))) Illetve mikulás sapka volt rajta, ha jól emlékszem.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Móni, tőllem kihúzhatod a Péterfyt. Biztos nem normi az a doki, elfelejtette a 12. heti uh-t.
Tegnap lerendeztem mindent, elmentem a barátnőm dokijához. Eddig 1-1 a vélemények aránya rólla Kép
Nekem szimpi, végre valaki aki nem vette természetesnek, hogy egy nő tudjon mindent magától a terhességről. Kaptam tőlle hatszázféle beutalót mindenféle vizsgálatra, azthiszem a melóhelyemen ki fognak akadni, az minimum 2 nap, akkor is ha totál rohanok.
Aztmondta, hogy nem tesz jót a babának a sok UH, úgyhogy úgy mozizzatok! De azért a 12. héten nekem is menni kell. Nem tunkol belém vitaminokat , egyek rengeteg gyümit, jobban is felszívódik mint a tabletták.
Végre le ment a lázam is, most meg olyan izomlázszerűm van a derekamtól a fenekemig, szerintem a sok fekvéstől... Nyüfi vagyok.

krimo

Kép
krimo
 
 


Szia Johanna!

De igen, én vagyok! Először a sztimrés topicot olvastam, ahol már jelezted, hogy talán ismersz, aztán izgatottan kukkantottam be ide. Igen, és Petra is stimmel, meg a Mikulás is, szerintem bejárta a fél világot, mi kb. 50 ismerősnek küldtük el karácsonyi üdvözlőlapként, és sokan mondták, hogy ők is továbbküldték ismerőseiknek Kép
És elárulod, honnan ismersz? Vagy esetleg ha gondolod írj emilt (zsuzsi@agacska.hu), ne fárasszuk itt a többieket személyes dolgokkal.
Meg akkor ha gondolod írok mélben a dokimról is, meg a SztImréről, ha érdekel.

Lányok bocs az offért, de ez tök izgi, mikor az ember ismeretlen ismerősre talál a neten keresztül! Kép

Egyébként jól vagyunk, hányinger múlóban, Petra is meggyógyult. Ami viszont gáz, hogy iszonyatosan fáj a szoptatás, Petra meg legszívesebben napi 6x nyúzná, és teljesen be tudja magát hergelni, ha netán azt mondom, hogy most nem. Manóka! Nektek nincs ilyen gondotok?

Móni (Mzx)! Megcsináltam ebédre a levest, nagyon fini volt! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Sziasztok lányok!

MZX-Móni!
Légyszi írj át 12+2-re, mert a csütörtöki uh-n voltam pont 12 hetes állítólag. A doki, és az uh szerint.
Köszönöm

Kép
Kép
pipocska
 
 


Johanna!

Üdv nálunk! Ha szeretnél bekerülni a táblázatba, akkor légyszi, adj meg néhány adatot még!
Én is egész nap tudnék aludni, most már lassan ott tartok, hogy csak alvás közben nincs hányingerem.

Bogárka, örülök, hogy ízlett a leves!

Mzx-Móni (7+0)

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok, most kezdtem el olvasgatni a topicot.
Igazából most van egy nagy aggodalmam. Eddig én csak egyszer voltam UH-on, ahol azt mondta az UH-os doki, hogy 5. hetes, de csak a petezsák látszik. A mérete 15x11 mm, ő ebből állapította meg a kort. Azt mondta, hogy menjek vissza jövő héten, mert még nem látszik benne semmi. Ez normális? Az orvosom is azt mondta, hogy jövő hét, és meglátjuk, hogy van-e benne élő terhesség. Ezt a stresszt leszámítva egyébként jól vagyok, néha émelygek reggel, néha nem, a melleimet érzem, hogy feszülnek és a pocim is fáj időnként egy picit, de az sem túlságosan.
Egyébként az is lehet a fogantatás alapján, hogy csak a 4. hétben voltam, mert előző hónap 9.-e és 14-e között fogant a baba. Ez tuti. Viszont a menstruációmból nem tudom kiszámolni, mert abban az időszakban amikor fogant, már eleve két-három hetet csúszott (nekem ilyen csúszós szokott lenni), szóval a peteérésem nyugodtan lehetett akkor.
Kérlek adjatok valami megnyugtató tanácsot, mert most ezen aggódom, hogy minden rendben van-e a babával.
Sokan írják, hogy 5. hetesek és látszik a babájuk, én ezért nem értem. Vagy csak félreértek valamit?

Üdv, hanee
hanee
 
 


Hanee!

Elég nagy varázsló lehet aki abból valamit lát! Szerintem csak képzeli. Én még a 9. héten is csak egy nagy lüktetést láttam, és most hogy bent voltam a barátnőm uh-ján aki huszon hetes, hát nagyvonalakban láttam valami gyerekfélét, de inkább csak a fejét. Szerintem ne aggódj, fő a nyugalom!
krimo

Kép
krimo
 
 


Hanee!

az normális, hogy 5 hetesen csak a petezsák látszik.
A szívecske lüktetése általában a 6-7-8. héten észlelhető, persze az ultrahang készülék felbontásától is függ.
Nyugodj meg, ott van az a baba.
inez
 
 


Szia Hanee,
Szerintem sem kell még aggódnod. Nekem 6 hetesen is csak petezsákot láttak. És nekem sincs semmi különös jele a terhességnek. néha émelygek, de nem nevezném igazi hányingernek. Melleim nekem is érzékenyek. Szóval, még türelem!!
szép napot,
Timi
splendida
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a bíztató szavakat. Megnyugodtam, tényleg. Találtam a neten egy oldalt, ahol a magzat fejlődési szakaszai ultrahangon látszanak és ott a 6 hetes magzat is olyan mint az én 5 hetesem.
Minden esetre én is csatlakozom hozzátok.
Ha minden igaz, így július elejére lesz várható a baba, de persze ez majd kiderül még pontosan, egyelőre az orvos nem mondott semmit.
Én a Szent Imre kórházban fogok szülni.. láttam hogy páran mások is.
Most megyünk albérletet nézni Kép
hanee
 
 


Hanee!
Nekem is azt írta a doki a 6 hetes UH-n, hogy petezsák látható, embrió sejthető. Mikor erre rákérdeztem, azt mondta nyugodjak meg, látja pulzálni a szívet.

Lányok!

Most egy kicsit (inkább nagyon) aggódom. Ugyanis ma volt v.mi nyálkásozásom, és az egyik wc-zés alkalmával egy picit véres is volt.Mondjuk azóta semmi, de akkor is, ez mi volt??? Kép
Beszéltem egy nemrég szült rokonnal, aki azt mondta, ez az örökös szorulás baj lehet.Volt egy ismerőse,akinek bevérzett a petezsák, és el is kellett venni a babát.
Szerintetek ez lehetséges?Tudtok valamit ezügyben?
Most telcsiztem a kórházba, holnap este lesz bent a dokim. Ha ilyenkor becsörtetek az ügyeletes óráiban, akkor szerintetek kéne valami pénzt adnom...és mennyit?
Bocsi a kérdésekért, de eléggé betojtam a történet hallatán. Kép
Légyszí' nyugtassatok meg!

Viki
vikó
 
 


Vikó!

Ha megnyugtat, akkor menj be az ügyeletre. Én is bementem annak idején, vérzés esetén kötelesek azonnal megnézni.
Nem feltétlenül kell ilyen esetben pénzt adni, ezért van az ügyelet.
inez
 
 


Vikó!

Ha megnyugtat menj be az ügyeletre, ha vérzés van soron kívül megnéz az ügyeletes. Pénzt nem feltétlanül kell adni.
inez
 
 


Sziasztok,

Egy kérdés jutott eszembe.

Ennyire gyakori, hogy problémás egy terhesség? Egy csomó helyen olvastam ilyen vérzéses, problémás sztorikat.. ezek azért elég rémisztőek, mert a leírtak alapján a terhességek kb. fele ilyen..
Nem mintha annyira megijednék ettől, vagy ilyesmi, de ez furcsa. Nehezen tudom elképzelni, hogy itthon feküdjek pl. 6 hónapot azért mert veszélyeztetett terhes vagyok.. tuti nem feküdnék..
Persze én is nagyon aggódom, hogy minden rendben van-e, de a fokozott stressz is árt a babának, abban biztos vagyok.

Minden esetre ha velem ilyesmi történne én is azonnal mennék az ügyeletre..

De kitartás! Remélhetőleg nincs semmi baj Kép
hanee
 
 


Viki,
Azt hiszem nekem is kb. ennyi idősen (vagy előbb kicsit) volt ugyanez a tünet. Mindenképpen meg kell nézetni, akkor többet tud mondani az orvos. Szerintem sem kell ezért ügyeleten feltétlenül fizetni (max rákérdezel).
egyébként nem feltétlenül kell összekötni a szorulással. Nekem kb. másfél hétig ez volt, én is baromira megrémültem. Az én orvosom pihenést irt elő. De az uh után sokkal többet fogsz tudni, addig próbálj meg nem aggódni. Sokféle oka lehet ennek (alacsony prog.szint, méhszáj közeli tapadás és még ki tudja mi..), az orvosom nem tudott mit mondani. Próbálj meg pihenni!
szia,
Timi
splendida
 
 


Viki,

Szerda reggel(hasonló eset, már irtam) én is berohantam a korházba, mivel a dokim nem tudtam elérni. Majd este mikor beszéltem vele mondta, hogy ez volt az egyetlen és a legjobb amit tehettem a babo érdekében. Szerintem is menj és nézesd meg, hogy minden oké-e. (sokkal nyugodtabb éjszakád lesz.)

Drika
drika
 
 


Kép
Kép Ez a csütörtöki uh. eredménye. Most van csak időm felrakni.

Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
pipocska
 
 


Akrien!

Megnéztem a táblázatot, és most látom, hogy a Péterfyben fogsz szülni.
Szeretnék valami közelebbit megtudni dr. Abkarovics Gézáról. Ha esetleg hallottál róla légyszi írj egy pár szót. A kórház is érdekelne.
Előre is köszönöm.
Akár az e-mailemre is jó. franczem@freemail.hu

Kép
Kép
pipocska
 
 


Jó reggelt!

Lányok !
Mindennap olvastalak titeket és nagyon örültem hogy már ilyen sokan vagyunk!

Vikó!
Hogy vagy tegnap este voltál orvosnál?
Mit mondott??

Zsófi
zsófi76
 
 


Pipocska, nagyon édes, teljesen kivehető a baba!

De szuper lehet ilyet látni!


Én ma magyek először UH-ra, de már annak is örülnék, ha legalább azt mondaná a doki, hogy lát valamit és jó helyen van. Azért persze jó lenne, ha a szivét is hallhatnánk.
Nem tudjátok a hüvelyi UH-ra is beengedik a férjeket? Csak ezért vett ki szabit, nagyon csalódott lenne, ha nem lenne valami műsor.

Vikó, drukkolok, hogy minden rendben legyen. Ha ennyire szorulásod van, akkor lehet, hogy nem is a hüvelyedől jött a vér, hanem az aranyered alakul éppen... Persze az sem jó.

mzx-Móni (7+1)

Kép

Kép
mzx
 
 


Móni!
Nekem nem csinált a dokim hüvelyi UH-t.Kép
Csak hasival nézte, és látta a petezsákot.Kép
Szerintem a dokitól függ, hogy beengedi-e a férjedet.Általában nem szokták a látvány miatt, ugyanúgy mint a kézi vizsgálathoz sem szokták beeengedni a férjeket.
Kérdés az, hogy a férjednek, hogy fog tetszeni a hüvelyi UH.
Max. annyit tehetsz, hogy megmondod a dokidnak, hogy a férjed is szeretné látni, és akkor lehet csinál mind a két féle UH-t.Kép

Judyt
6+4

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Szia MindenkinekKép
HaneeKép, ne aggódj minden rendben lesz. Különben az UH-s leletekre tudnak ám meglepő dolgokat irni, mert ugye nem azt irják, hogy tökéletes hanem pl. azt, hogy kp mennyiségű magzatvíz meg ilyesmik a kismama meg szivbajt kap még akkor is, ha az eredmény tökéletes. Inkább kérdezz rá ha valamit nem tudsz, mintsem aggódj miatta.

PipocskaKép
Nagyon szupi ez az UH kép, gratula.

Viki
Elmentél a dokihoz? Légyszi irj, hogy minden rendben van Kép

MZX Móni
Köszi a receptet, meg fogom csinálni valamikor a hétvégén. Az UH-n pedig drukkolok, biztosan minden rendben lesz. Szerintem inkább hivd fel a kórházat és kérdezz rá, hogy párocskád bemehet e. Ez a legegyszerűbb megoldás.

Lányok, megünnepeltük Chris fiam 2. szülinapját. Szuper volt de marhára elfáradtam és a hasam is elkezdett fájni, úgyhogy gyorsan benyomtam egy Magnesii Citricit (ez olcsóbb és szerintem jobb mint a Magne B6). Rendbe is jöttem tőle.

Szóval ott volt a család apraja nagyja és kérdezgettek, hogy mikor lesz már gyerkőc. Hát ne tudjátok meg milyen jókat mulattam magamban, miközben felháborodva és szomorúan ecseteltem, hogy már milyen régóta próbálkozunk meg minden... nem akarom elmondani főként az első UH előtt úgy, csak úgy, hogy csak én diagnosztizáltam magam babásnak meg az az 5 terhességi teszt és doki még nem látott (O

Erre az egyik uncsitesóm benyögte, hogy ő biztos benne, hogy karácsonykor itt bababejelentés leszKép

Nos, megyek dolgoznom kell,
Mindenkinek puszika,
MJ - Móni
5+3
mj__móni
 
 


Jóreggelt!

Nekem is bejött a párom. A doki abszolút nem lepődött meg. Még a manuális vizsgálatra is be akarta engedni, én mondtam, hogy azért az már sok a jóból!Kép
Nekem eddig csak hüvelyit csináltak. Lacinak egy picit sem volt kínos, mert tátott szájjal a képernyőre koncentrált.Szerintem szólj a dokinak, hogy a párod is bejön.
Márminthogy bemegy.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok,

Szerintem is teljesen normális, hogy a férjed vagy párod bemehet a hüvelyi UH-ra. Hiszen a Ti közös gyereketekről van szó, valószinűleg a hüvelyedet is látta már közelről, szóval nálunk nem lett volna tuti gond.... :-))) Meg aztán a szüléshez képest egy ilyen UH az kismiska...

Nekem még állítólag a 12.heti UH is hüvelyi lesz. Hogy én azt mennyire nem szeretem... Annyira érzékeny vagyok ott, hogy nem tetszik néki semmi idegen anyag odalent. Van akinek még érzékeny az egész alteste? Komolyan érdekel, mert engem nagyon zavar....

Néhány adat:
Azonosító: Johanna1975
Név: maradjon egyenlőre Johanna
Kor: 29 mire szülök 30
Gyermek: nincs
Szülés tervezett helye: SZT.Imre
Gyermek neme: még kérdéses, de teljesen mindegy, csak tök egészséges legyen.
Nevek: Lány esetén: Lili, Dorka, Fanni.... és még sokan mások
Fiú esetén: Marcell, Dani, Ádám, Bence.... Szóval még kérdéses, de azt hiszem igy az elején még ez igy normális.

Remélem minden adat itt van. Ha nincs kérdezzetek bátran...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok Lányok,

Nekem is felvirradt a nagy nap: 14 órára megyek 12 hetes UH-ra!!!
Külön élmény volt látni Pipocska UH képét, mert kb én is erre számíthatok. Nagyon izgulok!!!! Szerencsére a Párom is eljön, így sokkal jobb lesz látni.
Hétvégén Anyuéknál voltunk és alig bírtam visszafogni magam, mert Ők nem tudják, hogy felvetetem... Ez lesz Anyu névnapi (nov.25.) ajándéka...
Aput a múltkor elhívtam UH-ra mert annyira lelkesen várja a 2. unoka érkezését, de most (mivel hüvelyi UH lesz), vissza kellett mondanom ezt a meghívást.
Olyan aranyosak a Szüleim, mert minden kívánságomat lesik. Múlt héten napokig vágytam vadasra. Mindennap menzára járok enni, de a hét közepéig otthonról hoztam (mert végre jól esett főzni, így lakodalmas mennyiségig meg sem álltam). Csütörtökön mentem először a menzára, és azt hittem rosszul látok: szerdán vadas voltKép
Csütörtökön mgebeszéltem Anyuval, hogy szombaton együtt főzzünk vadast. Hát, Lányok... isteni vadast főztünk családilag!!!! Kép
A Ti Szüleitek hogy állnak a dologhoz (már Akinél tudják)? Én azt gondoltam, Bence után ez a történet már nem lesz olyan nagy szám, de nagyot tévedtem, ahogy a fentebb leírtak igazolják.

Mircimama (11+4)
mircimama
 
 


Mircimama!

Gondolom lesz elötte kézi vizsgálat is. Nekem volt, és csak örülni tudok neki, mert a doki ahogy vizsgált felébresztette. /Gondolom/
Mielött ez a nyugis kép készült, folyamatosan boxolt, rugott, befordult középre, visszafordult. Mindezt egymás után többször.
A legfantasztikusabb viszont az volt, ahogy a kézfejével megdörzsölte a kis arcát.
Képzeljétek el, az volt az első mozdulata, és én annyira meglepődtem, / nem gondoltam, hogy már ennyire mozog/ hogy csak itthon tudatosult bennem az, hogy ez tipikusan a párom mozdulata. Így ébred. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy nem fél perccel késöbb feküdtem fel a vizsgáló ágyra, mert akkor erről lecsúsztunk volna. De azért a többi sem volt kutya.Kép
Azóta, ha meglátok egy kisruhát, vagy zoknit teljesen elérzékenyülök.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Szia MircimamaKép
Az én szüleim és a párom szülei: detto!!! Kép Nekem ez az első terhességem, és megtesznek mindent hogy meglegyen mindenünk, lesik a kívanságaimat. Nagyon jó érzés. Tegnap anyukámék megleptek, feljöttek vidékről (nem merek most utazgatni, mert félek mindentől, főleg hogy befulladok otthon a kutyánktól (allergiás asthma Kép). Szóval megleptek minket, és mirt kaptunk? Vadast! (többek között..Kép)
Én örülök hogy elmondtam nekik, már akkor amikor megtudtam. Ez talán azért is történt, mert még én is annyira gyereknek érzem magam, muszáj volt anyucihoz(+anyósomhoz) futni kapásból, hogy most akkor mi is van velem???? Kép

Jó olvasni/látni ezeket a 12 hetes uhkat!!! Gratulálok aki túl van rajta, és szorítok mindenkinek aki előtte van! Nekem sajna még vagy két hét!!
Na minden jót,
Timi
(9+5?)
splendida
 
 


Sziasztok,

Hát én is csak "irigykedni" tudok azokon akik már a 12. hét után járnak. Igaz, hogy az a kritikus, vagyis az első három hónapban még bármi történhet?? Annyira szeretném, ha minden zökkenőmentesen zajlana...

Nekem is meglehetősen jól fogadták a szüleim, nagyon örülnek a hírnek, mivel Ő lesz az első unokájuk. A párom szüleinek már van 3 másik unokájuk, de ennek ellenére örülnek, hogy egyetlen kisfiuk is belép az apák népes mezejébe. Szóval nálunk is teljes a családi öröm. És ez igy a legjobb, el sem tudom képzelni, milyen lehet nem kivánt terhességet várni, vagy ahol a szülök, vagy az apa ellenzi a dolgot. Borzasztó lehet...

12. hetesen már ilyen csodákra képe a gyerkőc? Nem is gondoltam volna. Én már a kis szívhangjától is teljesen elérzékenyültem.

Bogárka,

Irtam neked emilt...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Vikó!
Jelentkezz, hogy voltál-é dokinál! Izgulunk itt fórumilag na!

Bogárka!
Örülök, hogy minden OK. Amikor vártam az uh-ra a folyosón volt egy anyuka, akinek kilestema beutalóját (tudom, hogy köcsög dolog, de úgy tartotta, hogy lássamKép ). Az volt ráírva, hogy T. UH! Grav? De úszott a boldogságtól és gyorsan kért időpontot vérvételre vizeletvizsgálatra, pedig még nem is volt tuti, hogy van-é baba. Csak mi izguljuk zöldre magunkatKép Örülök, hogy, hogy meggyógyult a lányod! A szülöszoba leírásod pedig megnyugtatott határozottan! Lehet, hogy hülye kérdés, de a szobákhoz ugye nincs külön wc, vagy ilyenek, hanem a folyosón van? A Margitban csak a fizetős szobákhoz volt, de annak kényelmét én nem élvezhettem. Inkább társaságban töltöttem azt a 3 napot.

Hüvelyi Uh
Engem megkérdezett az asszisztens, hogy akarom-e a páromat hozni a 12. heti uh-ra, ami még hüvelyi lesz és zavarja-e őt. Tehát gondolom előbb nem jöhetett volna be. Dec. 7-én megyek, már alig várom! Vinni lehet kazettát is, juhhéj!

Johanna
Nekem is érzékenyebb a hüvelyem, bár inkábba gátamra gondolok, amikor picit fáj. Eddig azt gondoltam, hogy az előző gátmetszésem érzékenyebb, ami eddig is elő jött időváltozáskor. A manuális vizsgálatkor a doki kamerával megmutatta (ilyet amúgy még nem is láttam, hogy a kacsába kamera van vezetve), hogy roncsolódott a hüvely és a méhszáj szüléskor. Amikor szültem, pedig nem is volt bajom.

Mzx, Mircimama! Gondolok rátok!

Csaó

L. (8+2)
lenocs
 
 


Pipocska,
nem lesz kézi vizsgálat, mert nem az én Dokim csinálja, hanem szonográfus, és ráadásul nem is a Lászlóban (ahova egyelőre még járok - dec.31.ig utána megszűnik a szülészet, ezért István, a kórházam), hanem a Szent Imre rendelőjében lesz a vizsgálat.
2-re megyek, de remélem Zsebi nem fog aludni, mert videókazettát is viszünk és jó lenne, ha az alatt a néhány perc alatt nem egy állóképet néznék (persze dobogó szivecskével),hanem egy kis mocorgót... Kép

Timi,
az Anyósomékról még nem is beszéltem. Anyós alapban egy Tündér. Minden alkalommal készít nekem töltött káposztát, vesz nekem szezámmagos leveles tésztából készült pogit (ezek az én nagy kedvenceim). Mindig kérdezi, hogy van a kislány a pocimban? Szerintem a ma estét is alig várja, és biztos vagyok benne, hogy Ő fog előbb hívni, hogy mi volt az UH-on. Szóval nagyon-nagyon aranyosak.
Ők Borsod megyében laknak ,de Bencét is még a kórházban meglátogatták (jöttek-mentek) és 3 hetesen megint feljöttek, hogy lássák (pedig vonattal majd 6 óra oda-vissza az út).
Soha nem szól bele, hogy mit, miért csinálunk, mondunk...
Mircimama
mircimama
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek grat uz UH-hoz! Az elmúlt és a jövendő mozizáshozKép

Most megint furi kérdést fogok feltenni. Szeretnék venni valami 0. típusú nadrágot, de nem találok. Elég érzékeny a hasam, pláne ha ülök, és ezért gondoltam most már nem időszerű a szűkebb csípőnaci. Hétvégén gondoltam veszek valamit, de ami volt vagy hervesztó, vagy gondolom mindenki rögtön a 6. 7. hónappal kezdi. Szóval nem tudtok olyan helyet ahol lehet kapni mondjuk olyan kordnadrágot, vagy valamit, ami nem árul el rögtön, nem trampli, nem 8 hónap múlva lesz jó, hanem mondjuk oldalt van a zipzárja, esetleg kis gumi van benne, és alkalmas még egy-két hónapig. Nem hiszem, hogy UFÓ lennék, de nem találtam semmi normálisat. Kedves marketingesek, ez a célközönség hiányokkal küzd, csak úgy üzenem, hogy ez egy aranybánya lehetneKép

Juca

tjuca
 
 


Lenocs,

A videófelvétel 2000.-ft-ba kerül, ezt is tudod? Nekem Bencéről 24 hetesen csináltak ugyanitt egy tízperces videófelvételt, ami alatt Vangelis ment. Egyszerűen elsírtam magam, mert annyira megható volt, az összhatás!!!! A végén levette a zenét, és néhány másodpercig hallhattuk a szívdobogást és láthattuk a görbét a kép alján. Egyszóval szuper felvétel volt. Remélem a mai is ilyen lesz, de holnap reggel mindenképp beszámolok róla!!! Kép

Juca,
én most egy olyan "normális" kordnadrágot hordok, ami "derék" nadrág, nincs passzé része (övtartó)és enyhén szterccses az anyaga. Talán próbálj meg ilyet keresni "normális" boltban. Az a baj, hogy még egy igazi kismamanadrághoz "kicsik" vagyunk. Nekem Bencénél még a kantáros kertész nadrág vált ba kb 4 hónapos terhességig. Azon ráadásul mindkét oldalt van 2-2- gomb, így kénylemesebben tudod hordani.

Remélem tudtam segíteni!
Mirci
mircimama
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: