A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

pocok!
basszus még szerencse,h nem lett nagyobb baj...
Nimródnak gyógyulás...

vigantol:
én is elfelejtettem adni nek :oops: :oops: :oops: :oops:

én ma kis torokfájással ébredtem,de semmi más bajom nincsen...
és képzeljétek hogy jártam,gyorsan délután elugrottunk a János kórházba
a vérkép leletemért és az eredményhez az volt írva,h 31 napon belül
nem lehet újra ismételni.hát totál kiakadtam...ugyanis decemberbe is
és januárba is 21-én mentem vérvételre,ezért benne voltam a 31 napba...
holnap kontroll és nincs vérkép eredményem és tök feleslegesen
csapoltak le :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
csibe83

Köszikösziköszi, hát melónak ritkán örül így az ember :lol:

Pocok: Nekem gyógyszerésznagynéni szintén bérescseppet javasolt bölcsikezdés előtt 1 hónappal. Mi eddig nem szedtünk a vigantolon kívül semmilyen vitamint :roll: Próbáljátok ki, ha ennyien mondják biztos jó :lol: Nimródnak jobbulást. Mi egyenlőre megúsztuk ( kopp-kopp-kopp), bár a bárányhimlő még tart, az ovis kiscsoportban már csak 2 gyerek van aki nem kapta el, de ezek közül az egyik egy ikerpár fele, szóval ő ios tuti megkapja. Meg a nagynéném tegnap azt telefonálta, hogy náluk nagyon sok az influenzás kisgyerek ( 30 km-re tőlünk), soknak van tüdőgyulladása + van valami f..ós - hányós vírus is :twisted: :roll:

Nyuszi: ne hibáztasd magadat, Ilyen a természete és kész. Hédin is sokszor látom, hogy unatkozik itthon, meg ha valaki jön hozzánk nem akarja hazaengedni, máshonnan meg őt nem tudom hazakönyörögni. 2 hónap múlva bölcsi, kíváncsi vagyok akkor milyen lesz. Úgy látszik igényük van a társaságra, az hogy türelmetlenebb vagy vele meg érthető.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

fogorvos: az egyetlen doki amitől rettegek :oops: :oops: :oops: Előbb sétálok be egy nőgyógyászati műtétre, mint a fogorvoshoz. ( na jó előbbiben már rutinom van :twisted: ) Már jártam úgy, hogy beadták az injekciót, kiültettek a váróba én meg hazajöttem :oops: :oops: Persze vissza kellett mennem, mert fájt, akkor már nem engedtek haza :twisted:

Szerencsémre jók a fogaim, bár már nagyon érik egy alapos rendrakás, Hédi elég jól megviselte a fogaimat. Húzni még sosem kellett, de ha örököltem a családom többi tagjától....szinte mindenkinek olyan gyökere van a fogainak, hogy most már rutinból a szájsebészetre mennek ( olyan nagy kampós végű, álllkapocsba kapaszkodó gyökerek...brrr)

tike

Pocok!
Én kezdettől fogva adom Petrának az echinacea D4-et. Nem tudom, hogy attól-e, vagy csak erősebb az immunrendszere, de szeptember óta 2x hiányzott betegség miatt a bölcsiből. Olyan volt, hogy taknyosabb volt és inkább anyukámhoz vittem, de lázas betegsége összesen 2x volt (láz is először 1 napig volt, most legutóbb 4 napig). Ahogy elnézem, ő hiányzik a legkevesebbet a bölcsiből. Esetleg próbáljátok ki!

Most én is adom a béres cseppet, de én inkább étvágygerjesztőnek.

Voltunk ma szurin, lemértük (az édesapja rakta rá a mérlegre, rutin hiányában pelusban+bodyban), 9800 volt. Itthon lemértem a konyhai mérlegen a pelust+ bodyt, ami 170g, így 9.630 körül lehet Petra. Egy hónapja pedig 9.720 volt. :(
Most a betegsége alatt mondjuk nullával volt egyenlő a kaja-bevitele, remélem, hogy csak amiatt mutatott kevesebbet a mérleg.

Pocok!
Tűzhely elég nagy para lehetett! :shock:

És szerintem ne érezd magad szarul azért, mert vissza kellett menned dolgozni, sajnos pénz nélkül nem lehet gyereket vállalni. :roll: :roll:

Nyuszi!
Jobbulást nektek is!

Én a bérest+cebion a reggeli tápszerbe teszem. Abba szoktam önteni a Normaflore-t is, havonta egy dobozzal szoktam neki adni a gyerekorvos javaslatára (Pocok! ezt is kipróbálhatjátok!
:wink: ). A vigantolt pedig egy szem kölesgolyóra szoktam cseppenteni.

Kép
katy76

Dodi!
A Sugaras játszóházba mi tuti nem megyünk, szóval minket is lehúzhatsz.

Boo!
Fogorvos :arrow: Huhh, nem olcsó :shock:
Bár gondolom vidéken ez is olcsóbb :roll:
Mondjuk nekem mindig csak kukkantás van, az meg ingyé' van :oops: Már Zétény fogait is megmutattam, vagyis ő nagyot röhögött drnéni meg konstatálta, hogy okés a gyerek fogszerkezete (volt nettó két foga akkor :roll:)
Vigantol :arrow: Utólag nem hiszem hogy rá lehetne pótolni, demostaztánmá' adjad! :) Nekem múlt héten azt mondta a dottore, hogy most már áprilisban abbahagyhatjuk, és majd csak októberben újra.

Pocok!

Huhh, konyhád :shock: :shock:

Üvöltés, folyt. köv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.02.02 22:16-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vigantolt nekünk is úgy mondták, mint Loisnak.

Katy: echinacea-t nem csak 2 éves kor felett lehet? Valahol mintha azt olvastam volna még tavaly, mikor volt az influ para, akkor mi azt szedtük, de Hédinek nem mertem adni :roll:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csajok,
Köszi az ötleteket :-)

na, megyek aludni, holnap-holnapután húzós lesz a meló :-(

KépKép

KépKép
kispocok13

[quote]n írta:ekem furi is lesz pl egy kislány, a kis vasgyúrómhoz képest
- most akkor az én 12 kg-os kiscsajom azért még nem a duci kategória ugye? :twisted: :lol:

tike

khm..Roló nem kap semmilyen vitamint. Vigantolt se egy éves kora óta..:roll:
Viszont, gyümölcs függő, alma, mandarin minden mennyiségben..és más egyebet is fogyaszt.
Lehet felelőtlen vagyok, de ő is jár közösségbe és 1,5 év alatt kétszer volt lázas, egyszer még csecsemő korában, egyszer meg a három napos láz.

A ti gyereketek mennyi folyadékot iszik egy nap? Roló ma kb 1 litert ivott és abba nem volt benne az AKtimel napi adagja, a leveske meg ilyenek. Kicsit sokalom...bár az is igaz, hogy rengeteget mozog :roll:

Nyuszi

Ne légy elkenődve! Átmeneti időszak...
Én mondjuk már rengetegszer mondom neki, ha vmit csinálok pl. mosogatok ez az, hogy nem tudok menni. HA nagyon nyüglődik együtt mosogatom, aztán megunja és megy a dolgára. Igyekszem bevonni őt minden házimunkába így fontosnak érzi magát. Persze amibe nem lehet, ott várnia kell, de egy idő után kénytelen elmenni hisz látja hogy nem megyek.
Közösségbe jártok, jártatok?

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!
Ezen minden gyerkőc átmegy, nem lenne viccesebb háromévesen sem, ha ovival kezdenétek a közösségbe járást :?
Addigra Nimród (meg a többi itteni bölcsis) mind Vasember lesz, a mi kezdő ovisaink meg orrfolyós beteges mimózák.

Nyuszi!
Nálunk is vannak ilyen mélyrepülős napok (pl. azt hittem a tegnapnak sosem lesz vége :oops: ) de utána túl vagyunk rajta és megint kerek a világ. Én iszonyúan várom a jobb időt, hogy ne legyen ekkora macera a bárhova elindulás, meg ilyen befagyaseggem hideg és akkor mozgalmasabbak lesznek a hétköznapok.

Énkölköm vitaminbubus :roll: Látja hogy öntögettem a mérőpohárkába (mindent egybe, Cebion C és multi meg a Vigantol, szalad a kisasztalához, leül jól nevelten és várja hogy vigyem, majd kiskanállal bekanalazzuk. Az asztalhoz ülést lövésem sincs miért csinálja, mókás, már vitaminsaroknak hívom a helyet :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.02.02 22:35-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!
Szuper hogy melófronton jók a hírek :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay,

Rolóról szinte sejtettem hogy ilyen kis egészséges :-)

Lois,

nálunk is függőség van, imádja ezt a Nurofenes adagolót :-) mondjuk ma a Cataflam-ból kért repetát, pedig azt kiskanàlból kapja.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Én pohárból adom kanállal, a Nurofen adagolóval eszembe sem jutott eddig adni :oops: Bár gondolom ha nyűglődnénk vele, az biztos kihozná belőlem a leleményességet :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok

Vagy csak szerencse :wink:

A hidegtől most én is kész vagyok, nem csak azért mert fázok, hanem azért is mert kicsi a télikabi hasban, gyakorlatilag ott tartunk hogy a gyerekem gyorsabban szalad nálam. És ez egyes helyzetekben elég para. Félek az elcsúszástól és a hasam is leszakad a helyéről a futástól, de az se akarom, hogy a gyereket elüssék.
Unom, hogy csak két nadrágot hordok, mert az alá tudok harisnyát venni :twisted:
Úgyhogy, ti mákosok akik babát vártok, nektek jobb lesz, mert ugyanúgy nyári ruci, pacsker, meleg... :twisted: :lol: És az egyeske is nagyobb lesz már..
JA és hozzáteszem, fiam sztem eszkimó kölyök, én már megfagyok ő még mindig kint akar focizni :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

csajok kaptam ma gyedet, az eddigi 86 helyett 98-at :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval juhuuuu

tike

Boo: gondolok rátok, ha tudsz már valamit jelentkezz! ++++++++

tike

Sziasztok!

Boo!! Mi újság? Írjál,mert nagyon izgulok

Béres csepp: én már adom egy ideje Lilinek,napi 5 cseppet kap+Cebion,az étvágya mégsem jobb,illetve most nem eszik nagyon,amúgy javított rajta azért,de még így sem egy evőbajnok :lol: Most a változatosság kedvéért betaknyosodott,szegénynek ez lehetett már tegnap a baja,ezért volt nyűgös :cry:

Pocok! Jobbulást Nimródnak! Szerintem se emészd magad a bölcsi miatt,ő nagyon is jól érzi ott magát,az meg,hogy most elkap mindent,csak a "javára" válik,később nem lesz beteges.
Tűzhely :twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay! Igen,sokat járunk társaságba,másképp be is csavarodnék :lol: Lilivel nem lehet itthon ülni :D

Lányok! Most pénteken nyílik a Camponaban is a játszóház :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo a'szem 13.40-re megy, szóval még odébb lesz mire jelentkezni tud.

Boo!
Szorítszorítszorít+++++++++++++++++++++++++++

Nyuszi!

Milyen játszóház nyílik? Eddig is volt ott egy Pán Péter. Vagy az már bezárt?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois! Igen,az bezárt. Most Campona kalandpark nyílik. Elvileg tavaly november 25-én kellett volna nyílnia....

KépKép
KépKép
nyuszi81

Petra tegnap kapta meg a bárányhimlő oltást, erre ma 11-kor telefonáltak a bölcsiből, hogy hőemelkedése van, menjünk érte. Elrohantam, hazavittem (szerencsére az apja otthon tud vele lenni ma), megmértem a lázát: 36.9. :evil:
A gondozónők még 37.5-öt mértek.

Holnap nekünk se jó a játszóház, mert muszáj felvinnem anyukámhoz, mert éjjel-nappal mamázik a gyerek és elvileg ma mentünk volna fel bölcsi után. Holnap már tényleg el kell vinnem a nagyanyjához. :wink:

Boo!
Sokat gondolok rád!

Tike!
Nekünk homeós orvos ajánlott, D4-es hígításban lehet nekik már adni. Eleinte napi 3 golyót kapott hétköznap, hétvégén szünet volt, most már 5-re emeltük az adagját.
És most kap heti fél tubus oscillo-t is (én meg egész tubust szedek).

Nyuszi!
én 10 cseppet adok a Béresből Petrának. Lehet, hogy az még sok nekik?

Boo!
Petra amúgy nem sovány, hanem az egész gyerek pici. Nem is a súlya idegesít, hanem az, hogy nem eszik normálisan. Gyümölcsből megeszik két harapás banánt, vagy egy szelet almát, vagy egy gerezd mandarint/narancsot, és befejezte. Szereti a gyümölcsöt, de kevesen eszik.

Ronmay!
Petra keveset is iszik. Most reggelente issza csak a tápszert, az 2dl (ha mind megissza), ezen kívül szerintem kb. 2 dl vizet szokott meginni egy nap.

Kép
katy76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:59-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:00-kor.
Vendég

Boo!

?!?!?!?!?!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo foglalt :? :roll: ........

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mer' velem beszélt... :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

ugye minden ok csajok?? :oops: :oops: :oops:

tike

????? Boooo...????

:oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

????? Boooo...????

:oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Nyuszi!
Nem nagyon találtam róla semmit, nagyobb lesz? Ugyanott a végében?
Mondjuk már a Pán Péter is igen húzós volt :? Ezért is szeretem az eleven parkot, mert jó és gazdaságos :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois! Nagyon sz@r a honlapja,nem is írja,hogy mekkora lesz,sem azt,hogy mennyibe kerül,csak szülinapi rendezvény árakat ír... Nem tudom hol lesz,alul most két bolt is nyílt,talán a Tropicarium mellett?!

Boo????

Katy! Nem hiszem,hogy sok a 10 csepp,én csak azért adok 5-öt,mert elvileg csak 10 kiló fölött írja a tájékoztató,Lili meg még meg sem közelíti azt :oops:
Hőemelkedés :twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Booooo?????????

Dodi,
remélem azért somolyogsz mert minden ok Booékkal! :-)

Nimródnak ma hajnalban 39 volt a láza, aztán egész nap semmi...
De mostanra elkezdett könnyezni és csipásodni a szeme, meg tök piros... Gondolom kötőhártya gyulladás. Holnap visszaviszem a dokihoz.

Tike,
Gyed :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo?????? Remélem Dodi én is, hogy azért a mosoly, mert minden ok Velük....

tike

Felnéztem gyorsan torna előtt, hátha van hír Booékról. :roll:

Czigka!
Vendégségben miért nem lehet vizet inni? :roll: Én amúgy akárhová megyünk, viszek egy kis üveg Janát, így Petra tutira vizet iszik ott is. Mondjuk ő semmi mást nem hajlandó meginni, nagy ritkán a kifacsart narancs levét.

Pocok!
A múltkor Petrának is úgy tűnt, hogy kötőhártya gyulladása lesz, de végül a lázas bacis akárminek volt a velejárója és szerencsére 2 nap alatt elmúlt. Remélem, hogy Nimródnak is csak ilyenje van, mert egyébként arra is antibiotikumos cseppet adnak. :(

Kép
katy76

Katy,

Köszi, akkor lehet hogy várok...

Jó tornázást!

KépKép

KépKép
kispocok13

Eddig bírtam várni :arrow: aludni

remélem Boo, reggelre írsz nekünk valami jóhírt :roll: :oops:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

ma nekünk nagyon pörgős napunk volt...
reggel korán kelés és anyum vittük a melóhelyére budakeszire,majd
jános kórházba vissza és végül anyuhoz vissza majd tersco és hazajöttünk...
hát eléggé elfáradtunk,ráadásul holnap 6kor kelés és megyünk apumékhoz...

Booval beszéltem,de majd ő leírja,hogy mi volt pontosan...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

na mire sikerült összeszednem ezt a pár mondatot már jöttél is Boo
és mindent elmeséltél...
akkor végül elvégzitek a négyes tesztet??

Kép
Kép
csibe83

asszem katy kérdezte!
Kiara nagyon sokat iszik...1-1,5 lietrt naponta kb...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

dejoooooooooooooooooóó

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
A 11+6 nem 1 nap híján 13, hanem betöltött 12.hét, nem? És akkor kell megejteni ezt a vizsgálatot. Legalábbis én akkor voltam a kombinált teszten 12+0-án. És nem pusztán naptárból számolták ki, hanem korábbi Uh alapján ülőmagasságból, hogy mikor kell mennem. Neked nem?
Részemről örülök, hogy megcsináltatod a négyes tesztet is, jó döntés :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: