A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

irina, igen, én is így gondolom :roll: Én közgazdász vagyok a diplomám szerint, és azon gondolkodom, hogy mivel megyek többre: egy másik MA szak elvégzésével (pl.: kommunikáció, emberi erőforrások szak, ilyesmi), vagy egy felsőfokú szakképzéssel (jogi szakokleveles közgazdász, on-line marketing, stb).

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, mi érdekel még???? :lol:
dmaggie

Közben megjött a válasz is. :lol:
dmaggie

Maggie, ez is a baj, hogy szinte minden :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gondolatolvasó is vagyok, látod? :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, csak én nem, mert akkor... :lol:

Én sem nagyon merek már nézegetni. De ez elsőbbséget élvez.
dmaggie

Panndi, ezek mind nagyon jól hangzó szakmák, úgyhogy csak hajrá! :-) (Csak nem pszichoterapeuta szerettél volna lenni? Az is minimum 8 év ;-)).
Nekem túl sok szakirány tetszik (szociálpszi., gyermekpszi, kognitív, klinikai), de hol vagyok még attól ugye. :-D

Maggie, hát eléggé a családodnak éltél mindig is, nekem úgy tűnik. 8) Te vagy nekem a soha ki nem fogyó energiák embere.
Nem hagyom az álmom, de azért nagy dilemma, hogy a félretevésre kerülő pénzt (azért így fogalmazok, mert évek alatt kapom meg) mire fordítsam? Nyilván egy következő babánál is sokat jelent, de annyi nem jön össze, hogy két évig itthon tudjak maradni belőle és pótolja a kieső fizetést. És hát egy gyerek nem pár évre jön az emberhez. Szóval többféle dilemmám is van.
irina

Sziasztok!

Péterkét ma reggel ébreszteni kellett, mondta, hogy fáradt , még pihenne :roll: remélem nem lesz beteg.

Áron is még alszik, de ő meg fogzik, nyugtalanul aludt hajnaltól.
Éjszaka feláll az inniéért, a pelenkázón szoktam hagyni :roll: egyébként meg ki is tud jönni a kiságyból, annyira kis ügyes, kidolgozta a taktikáját. Leakartam venni a rácsot, de még marad, mert még megszökne éjszaka.

Panndi szép célok :D téged ismerve valamit még tuti elvégzel gyereknevelés közben 8)
itt márciusban lesz beiratkozás, Áront is beiratjuk, aztán, hogy kezd e ősszel, majd látjuk :roll:

Irina hajrá tanulás!

MAggie hajrá önmegvalósitás! Igen a családodnak éltél eddig, de ez igy volt jó és most már jöhet egy másik korszak:-)

Betegeknek jobbulást!

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!
Sehol senki?
Ádi elment oviba, gyorsan kiporszívózom a lakást és dolgozom ezerrel.
irina

én is ide ültem reggelizni :roll: de nincs mit olvasni :(

Heni
KépKép
heni81

Heni, velem nem történt tegnap este óta semmi. :lol:
irina

Jó reggelt!

Jó sokat írtatok, el sem tudom most olvasni.

Kilencig aludtunk. G. este lázasan jött haza, de ma Bp-re kellett utaznia, így éjjel feltuningoltuk teával-gyógyszerrel-kajáva.

Telefon kijött, bár kicsit megsérült itt-ott.

Most ennyi, Rugó hív.

Nincs időm visszaolvasni.

Kép
vindolanda

Irina sok érdekes velem sem történk éjszaka :roll: történhetett volna épp.

Áronra ébredtem 4kor, majd 6kor keltem :roll:

Egyébként ez lesz a karikáim oka :evil: max 6-7 órát alszom. azt se túl nyugodtan.

Enyhülni láccik az idő, tavasz gyereeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Nem lesz elég a fánk sem :roll: márciusban gázzal fűtünk majd.
Már unom is a lejárást a kazánházba :evil:

Heni
KépKép
heni81

Heni, hát a 6 óra az nekem baromi korán van. :shock: Igaz, Ádi átlag 10-kor alszik el.

Vindo, örülök, h kijött a telefon, annak kevésbé, hogy megsérült

Megyek otdk-dogákat olvasni, mert irtózatosan el vagyok maradva.
irina

Ja, itt már vagy egy hete mínusz hat a maximum :roll:
Mi tavasszal váltunk csak fára, mi is olyan márciusra tervezzük.

Valahogy ma Rugó úgy lefoglal :twisted:

Kép
vindolanda

Hali!

Megjöttünk a sétából..

Apa pihent míg mi kint voltunk,nem ment dolgozni..

Helyzet jelentés: megvagyunk,nekem torkom érdekes,sokszor köhögési érzetem van..Dominak folyik az orra..

Képek:

Kép extrém motoros..

Kép

Kép az út.. már nagyfiam kinézte bunginak a helyét.. :D

Jaj megyek Domi szétkapta a varrógépem orsótartóját..
varga tünde

G.nak jobbulást! Teló azta :(

Mit esztek ma? Annyira nem tudom mit ennék,bár most valami könnyebb kaját kellene..
varga tünde

Jó reggelt.....ja hogy már dél van????

Na nem kell megijedni, nem most ébredtem. :-) pedig jó lett volna! :-)

Emma oviba, én pakoltam, fűztem...mindjárt ebédelek és utána megyek egy megbeszélésre. :-)

még mindig tüsszögök, köhögök, taknyolok....de már jobb!!!

többi kis beteg???

Vindo: jó hogy kijött a telcsi, kár hogy megsérült!:-( szegény G. nagyon rossz lázasan jönni menni dolgozni..:-(

Micsoda csajok vannak itt.....tanulni, tanulni...:-) hát olvasni szívesen, vagy továbbképzéseken részt venni, de iskolapadba...hát oda nem vonz semmi. Lehet az a baj hogy ilyen pontosan megfogalmazott álmaim nincsenek.
:?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Én is itt!

Én ma gombapörköltet főztem nokedlivel, éééééés sikerült a nokedli is! :lol: :lol: :lol: Nem lett ragacsos, nem állt össze, sőt, még finom is :) Így én ezt tízóraiztam :lol:

Reggel elvittük Zsófit oviba, voltunk utána a postán, vettünk Zsófinak új gyerekülést, takarítottunk, nemsokára megyünk Zsófiért :)

Heni, Fruzsi nem fog járni ősztől, oviba csak akkor mehet, ha betölti a hármat. Csanáa fog járni, de csak pár délelőttre egy héten, már most menne minden reggel, mindig ott szeretne maradni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Tünde, jé, nálatok nincsen hó :shock:
Jó is egy kis séta 8)

Panndi, akartam kérdezni, hogy a súlyoddal hogy állsz? Hányás?
Látod, mindig lehet újat tanulni. A nokedli a bizonyíték. Sosem késő:)

Kaqk, valami távoktatási forma?

Rugó rendkívül álmos, csak dőlöngél. Nagy karikák vannak a szemei alatt, mondja is, hogy álmos, de nem akar aludni :x

Kép
vindolanda

Olyan csend van a Rugó szobájában. El nem tudom képzelni, hogy mit csinál :shock:

Kép
vindolanda

Befeküdt az ágyba, és Spongya Bobot kért :shock:

Kép
vindolanda

Vagy ennyire kómás, vagy benyakalta Gábortól a kórságot :roll:

Kép
vindolanda

Vindo: hátha nem lesz beteg, csak ez a z idő...jövőhétre +11 et mondanak..na jól meg leszünk kattanva..

Panndi: tényleg hogy vagy? hányás van még? remélem nincs!!!
Fruzsi de édes hogy a Csanában lenne...:-)

gyerekülés: lassan nekünk is kellene venni egy újat Emmának, csak nem tudom melyik lenne a jó. Ti milyet vettetek?

Tündi: jó kis séta! :-)

távoktatás...hm.... :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo remélem csak fáradt!

PAnndi elvileg 2.5 től mehetnek a az új törvény szerint.
Én speciell Péterkét el sem tudtam volna képzelni, de Áront igen. Égész más a 2 gyerek.

Tündi jó kis séta:-) Jobbulást!

Mi krumplibabát süttünk, de nem lett jó :roll:nem izlik:-(

Heni
KépKép
heni81

GYerekülés: hát már a 9-36 ig érdemes megvenni és ez már végig jó. Nekünk már olyan van egy éve kb.

Heni
KépKép
heni81

Tündi, örülök, h jobban vannak a srácok és Te is, apátoknak a legjobbakat! Jók a képek!!!

Kaqk, szerintem Neked is vannak (konkrét) álmaid, legfeljebb nem az újabb egyetemi szakon tanulásban nyilvánul meg. 8)

Vindo, Rugó elaludt? Remélem, nem lesz beteg +++

Panndi, milyen új ülést akartok? Ádi még a simában nyomja, nem is tudom, ülésmagasítóson mikortól lehet.

Megyek ebédelni, aztán dógozni vissza. Gyorsítanom kellene, nem netezgetni itten ugye. :lol: [/b]
irina

Megkávéztam mellette az ágyban, aztán kijöttem kenyeret sütni.
Folyamatosan ásít, majd eldőlt egész nap.
Aludt pedig éjjel, de lehet, frontja van, vagy mit tudom én...

Ülésmagasító: amit mi néztünk eddig, az súlyhoz volt kötve. De lehet, hogy nem néztünk szét eléggé. Akartam is kérdezni, hogy hogy is van ez.
Rugó még nincs 13 kiló sem.
Hagyományos gyerekülésben nyomul.

Az óvodáról jut eszembe, amit írtatok többen, hogy az évvesztesség miatt ismételjen a gyerek, én nem tudom, hogy ez a szülő beleegyezése nélkül működik-e.

Kép
vindolanda

Vindo!
Hogy van Rugó? Remélem tényleg nem lesz semmi baja! Gábor elindult Bp-re?

Tünde!
Jé, tényleg, nálatok nincs hó!

Heni!
Áronka már ősszel ovis? Hihetetlen!

Irina!
Olvastam az ovis szülőis történetet. Érdekes anyucik vannak...

Nekünk meg elromlott a mosógépünk. Nem centrifugál... :twisted:

Kép
gica1

Gyerekülés - nekünk is a régi van még..

Kép
gica1

Ott kómázik az ágyban :roll:

Most teát kért.

Mosógép :x

Rugó is megy sima taknyossággal a csanába :roll: Nincsenek rokonok erre, így aztán ez van.
Ja, az ovis szülőikre előre edzem az idegrendszeremet. Nem tudom, hogyan fogom ezeket elviselni :lol:

Kép
vindolanda

Bálintnak már fél éve olyan van mint Mírának(azaz típus nem de ami késik :) ) 15-36 kg-ig :) csak be kell kötni bizt. övvel és kész :)

:arrow: hajat egyenesíteni :)

KépKép
viranka

Felült az ágyban, továbbra is mesét néz. Almát és kekszet eszik.

Ja, tegnap előtt éjszaka durván bepisilt. Akkora tócsát eresztett :shock: Másnap együtt húztuk át az ágyat, kimostuk a pisis ruhákat, megbeszéltük a dolgot. Lelkére kötöttem, költsön fel máskor. Hát, nagyon komolyan vette, mert ma éjjel háromszor is ébresztett, hogy pisilni akar. Pisilt is. Lehet, azért ilyen kóma-matyi.

G. Bp-en van. Nem hagyhatta ki, a munkatársait is vitte, a szükséges anyagok (iratok, mit tudjam én) meg a kocsiban voltak tegnap óta.

Kép
vindolanda

Hát igen, itt a gond, a 15 kiló :wink:

Jó hajegyenesítést.

halakat etetni :arrow:

Itt továbbra is mínusz hét fok van :x

Kép
vindolanda

Vindo nincsen túl gyakran szülői:-)

Áron 13 kg:-)

Áron ült át 10 hósan a Péter ülésébe, mert már nézelődött volna, igy mi a 9-36 ig ülést választottuk, annak az alja levehető és csak ülésmagasitóként is funkcionál majd a későbbiekben.

Én úgy tudom, hogy a május után született gyerekek abban az éveben még nem mehetnek iskolába, de ezt egyébként pszihológus dönti majd el, van ilyen alkalmassági vizsga vagy mi, a szomszéd kidfiú januári még is egy évvel tovább volt ovis :roll: nem javasolták iskolába, pedig egy nagyon okos kisfiú :roll:

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Most is csak gyorsan. Gica, minden melltartóba való merevítő megvan? Nekem régen az akasztotta meg a mosógépet és amilyen intelligens, nem akarta elrontani saját magát. :wink: Bízom benne, hogy nem nagy lesz a baj, csak ennyi.

Viranka, készülsz valahova? Bercót egyszer ültettem ilyen ülésbe, nem szerette, pedig lassan vissza kell adnunk a mostanit és helyette ilyet kapunk kölcsönbe. Meg az apa kocsijában is ilyen van, csak most még egy betét is van benne, de szerintem már kinőtte. Legalábbis overalban nem nagyon tudom bekapcsolni. :lol:
dmaggie

Felkelt, játszik.
Rászokott amúgy, hogy a literes kiöntőből issza a teát. Meg is van az eredménye.

Kép
vindolanda

Én most chilis babot eszek rizzsel. :lol: Jó csípős. Meg közben pizzát sütök Dávidnak (mirelit), mert ma Miskolcon játszanak majd.
Én meg mindjárt indulok. Vissza kell mennem egy boltba, tegnap eltetettem egy csomó dolgot. Ma elhozom. Tegnap nem volt nálam a 30 százalékos kuponom. Szigorúan csak egyébként is leárazott, akciós termékeket választottam. Ezekből is lejön még 30 százalék.
Gergőt várom, mert próbálni akar. Aztán megyünk Bercóért, majd szülői értekezlettel zárok. Oda valószínűleg tömegközlekedek, mert félek, hogy nem lesz parkolóhely. Majd apa hazahoz.
dmaggie

Mi is már csak övvel kötjük be, nem éri be az ülés öve :roll: de Péterke elég magas is.

Áronnak a 0-18 ig ülés van, ezek dönthetőek, a többi már nem , szegény Péterkét sajnálom is , ha alszik a kocsiban ( igaz max 5xegy évben)

Viszont oviba csak ülésmagasitón utazik, azt vettünk csak az apa autójába, hogy azt csak bedobja a csomiba, ha embereket szállit, de azt szereti a legjobban:-)

Heni
KépKép
heni81

Gica, mosógép :?

Vindo, a beleegyezés, úgy tudom, ahhoz kell, hogy az ovi végefelé maradjon a gyerek v. nem, ebbe beleszólhat a szülő. De abba nem, hogy a következő csoportba kerüljön-e vagy sem, mert a fentről visszamaradók miatt a nagycsoportban, onnan meg a középsős csoportban eleve rengetegen lesznek, mert nem lehet csak a nagycsoportot leterhelni, hogy akkor oda mindig felével/harmadával több gyerek jár. Ezt értem is, csak akkor is nehéz, mert már végre megszokott valamit, valakiket, meg mi is, és akkor újból kezdeni (az oviba magába legalább már nem kell beszokni, de új gondozók, új csoporttársak, új terem, új szokások).

Hm, Ádi talán van 15 kg, de nem tuti, ugrál le neki fél kiló minimum az állandó betegeskedés miatt.
irina

Maggie, jó étvágyat! :D És rövid, tartalmas szülőit! ;-)

Vindo, én is a sokadik kávémért indulok most ki, megnéztem, enyhe hidegfront van.
irina

Értem akkor :roll:
Azt hittem, csak az iskolaérettségnél kell ezt figyelembe venni.

Kávéfőzővel játszik

:arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, jó étvágyat! :D És rövid, tartalmas szülőit! ;-)

Vindo, én is a sokadik kávémért indulok most ki, megnéztem, enyhe hidegfront van.
irina

Heni: sajnos nálunk nem így van. Tudom, hogy ahol kevés a gyerek, ott esetleg fogadják őekt hamarabb is, de nálunk csak az öt éveseket veszik fel tutira, három éves kor alatt senkit. Fruzsi így is necces a májusi születésével, de remélem, tényleg hagynak neki egy helyet.

Iskolát én is így tudom, május 31-ig kell betöltenie a hatodik életévét.

Gyerekülés: Maxi Cosi Rodi XR-t vettünk, 15-36 kg-ig jó. Nagyon szuper, tök könnyű bekötni, már most odavagyok tőle :) Eddig 9-18 kg-s ülése volt, de a feje már rég túllógott a támlán, meg olan furán nagy volt a gyerek az üléshez képest, "nem illett bele" :)

Hányni pár napja nem hánytam, súlyom ingadozó, de a kezdősúlyomat elértem (sőt, plusz 80 dekát :wink: ) A hasam meg nőőőőőőőő :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na megyek készülni, egy óra múlva indulunk a dokimhoz. Izgi lesz, lányokat nem tudom kire hagyni, úgyhogy hármasban megyek velük, ráadásul kelteni kell őket az alvásukból. Tudok élni :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Maggie jó szülőit!

Gica mosógép :evil: :evil: :evil: jaj úgy utálom ezeket a dolgokat!
NEkünk már hosszabb ideje eresztett a mosogatógép, végre rendeltem bele tömitést, 7000 ft volt :evil: de viszont mig nem volt jó megszerettem a mosogatást:-)

Jó kávézást csajok! én majd csak apával :wink:

Heni
KépKép
heni81

Bercó 17 fölött van. Tegnap a mi értekezletünk előtt át kellett pakolni az ebédlőt. Én simán emelgettem az asztalokat. Néhányan rám is szóltak. De ők nem tudják, hogy a felöltözött gyerek 20 kiló körül is van. Tehát én ennyivel gyúrok. :wink:

Irina, köszi. :wink: Lassan be is fejezem. Fini lett. Gyorsan összeütöttem. Tegnap megint elkezdtem a négynapos kúrámat. Ma van a keményítős nap. Ez az utolsó 5 kiló nem nagyon akar lemenni. Akkor sem leszek nádszál, de már nem is akarok az lenni.

Ennyire mínusz van? Nem csoda akkor, hogy két napja vacogok. MOndjuk itt biztosan nem látja meg a maci az árnyékát.
dmaggie

Huh PAnndi egy kalappal, de ügyes csajszi vagy te! megoldod:-)
Egyébként nem jellemző itt se 2.5 évesen oviba hordani, én se fogom, ha ő nem fog akarni. Jól elvagyunk mi itthon:-)
JA és most volt épp szülőt és mondták, hogy a májusiakat-juniusiakat már nem kezdik el beszoktatni, ha megfelel a szülőnek, csak augusztusban kezdenek, mert hogy mire megszokná nyári szünet :roll:

Heni
KépKép
heni81

Milyen érdekes, Péterke nem éri, hogy vegyem fel :roll:

Heni
KépKép
heni81

éri= kéri

tudja, hogy túl nehéz 8) szokta közölni, hogy én túl nehéz vagyok meg túl nagy a fejem:-) mindig mondom neki, hogy mert túl sok az ész benne:-) erre ő mindig: a fejemben? ki tette oda? :D :D :D

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: