A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

jucus! a férjed helyettesít?

Kép
Kép
Kép
gydavid

JJucuss
Vigyázz magadra!
Szerintem, a 37-37,2 nem láz!
Ha jól esik feküdni, akkor pihenj! Influenza legjobb gyógyszere a fekvés!
Influenzával orvoshoz menni is felesleges. Legfeljebb a táppénz miatt :wink:

Hopihe
Látászavar lehet a makacs fejfájás oka!

Kép
mrsleo
Debrecen

Szerintem ez nem influenza, csak szimpla nyavalya jjucuss módra. :D
Anyósom telefonált, hogy éjszaka Ádám lázas volt (38,5) . Pingpongozzuk egymásnak a cuccot.

A magyar média attól hangos, hogy ha influenzás vagy menj orvoshoz! Minek? Hogy órákat ülj a váróban több tucat beteg között , megfertőzz másokat és rászedj még valami egyebet is az eredeti bajodra. Aztán sok-sok várakozás után, félholtan bejutsz és az orvos elmondja, amit eddig is tudtál: feküdj, igyál sokat, egyél vitamint, szellőztess és csillapítsd a lázad. Szövődmény gyanúja esetén meg menj vissza. Ezért szerintem sem érdemes betegen órákat várni.
jjucuss
Eger

Lassan indulunk :roll: Majd jelentkezem , amint hazaértünk :wink:
20140901114303

Magyar média és az influenza :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jjucuss
A fekvés az egyéb nyavalyákra is nagyon jó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is még pizsiben nyomom! :oops: :wink:
Tanulni kellene, mert mindjárt itt van május :?

Brunhild
Várjuk a beszámolót!

Kép
mrsleo
Debrecen

Brunhild Szerintem jobban izgulok mint te.Drukkolok a punihoz! :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Így van...a lustaság fél egészség. :lol:

Brunhild! miután hazaértél 2 egész perced van, hogy fellépj ide és közöld a HÍRT! :twisted:
jjucuss
Eger

:) 6 után fogok hazaérni, hogy bírom ki addig, hogy mit mondtak Brunhildnek? :)

hopihe79
Budapest

Brunhild: Látom magam előtt, ahogy bűvölitek a puncit a monitoron!!!!!! És fülig ér a szám!!!!!!!!!Bízom benne, h a tietek is!!!!!!! Tudom, h minden oké lesz, csak gyorsan gyere hírt adni.

Jucus: Aludj egyet du, hátha csak kimerültél a héten. Remélem nem lesz semmi bajod.

Lina: Levi? Éjszaka hogy telt?

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Brunhild,
nagyon várlak a hírekkel, hazaértünk, és ez volt az első dolgom, hogy ránéztem a netre.

Klarissza,
te is kislányt szeretnél 4-re? Mikor mész UH-ra, csak hogy neked is ennyire drukkolhassunk :lol:

Levinek szerintem kutya baja. Semmit nem veszek észre rajta. A nyakszirtjénél ütötte meg a fejét, hátul lent, és ott volt a sapka, meg a kapucni is. Amúgy pont a vérzés miatt vittem el, arra nem is gondoltam, hogy annak nem lesz röntgenképe.
A bárányhimlő meg elvileg holnap esedékes. Ovis anyukákkal beszéltem, akiknél a kistesó elkapta. Nekik pont 14 nap volt a különbség. Egy családnál, ahol 1 éves baba a tesó, náluk vagy 20 nap. Mikor azt hitték, hogy megúszták, akkor lett beteg a kicsi.
Amúgy az, hogy Lilin alig volt valami befolyásolja a fertőzőképességet? Vagy a vírus az vírus, aztán az más kérdés, hogy kiben mekkora "kárt" tud tenni?

Hópihe,
én anno 10 éve megműttettem a szemem. Életem legjobb döntése volt. Nekem -3,75 meg 4,25 volt, azóta tökéletesen látok. Se szemüveg, se kontaktlencse, és 20 perc volt az egész.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Jó az AFP-m!

Brunhild hajrá, mindenki érted izgul. Aztán nehogy egész délután egy bababoltban a rózsaszín szoknyácskákat nézegesd!

Jucus be ne beszéld magadnak a betegséget. Jól vagy, csak egy kicsit elfáradtál. Pihenj.

Mrsleo én is májusban vizsgázok, de nem akar bevenni a tanulás.

Reka, szia hogy viselted eddig a terhességet? A fiad várja már a tesót?

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Teljesen más téma...
Nem tudja valaki, mitől barnulhatott ki az eddig feketeorrú kutyánknak az orra? Olyan fura így világosbarna orral.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most csak röviden, mert Panna egész éjszaka hányt...

Szóval Brunhild, tűkön ülve várjuk a híreket meg a képeket, Jucus kicsit szigorú a 2 perccel, de igaza van. :D

anabique
Budapest

Addisz,
A Bere nem annyira, de a Bercel egyre inkább. :)
Luca iskolás programja rendszeres, vagy csak egyszeri alkalom volt? Nálunk csak május körül lesz iskolára való felkészítő a kiszemelt iskolában, ha jól tudom, kb 4 alkalommal.

Hópihe,
Annyi név van, ami keresztnév és település is. Most így hirtelen a Kenese, Csaba (Piliscsaba), Buda ugranak be, de sok más is van. Úgy döntöttem, hogy ez nem igazán zavar.

Linácska, szerintem jó, hogy elvitted Levit, bár arra én sem gondoltam, hogy egy esetleges vérzést nem mutathat ki a röntgen. :/

Hú, Brunhild, köszi a linket. Sejtettem, hogy most ilyesmi vár ránk, de ezt még olvasni is ijesztő...

Jucus,
Örülök, hogy nem dolgozol tovább. Eddig is csodáltam, hogy van lelkiierőd hozzá!

Az mitől van, hogy néha (már most is) visszatartja a szervezetünk a vizet? Pár napja csak azt vettem észre, hogy minden este egyre több a súlyom az előző napihoz képest, ma éjszaka meg kb 4x kellett kimennem pisilni, míg végül sikerült 3 kg-tól megszabadulnom egy éjszaka alatt. ???

Luca, gratula az AFP-hez!!!!

anabique
Budapest

megjöttünk.....elég szégyenlős volt a kicsi...de a doki néni szerint

LÁNY :lol:

Eléggé elbújt, lábait sem dobta szét, ahogyan szerettük volna, de az ultrahanagos szerint kislány..hát én bízom benne, hogy igaza van :D
Férjem nem hisz neki, a filmet is kielemezte itthon, és mindenhol fütyiket lát :roll:

A fiúk semmit sem tudtak, nem mondtuk el nekik, hova megyünk, beültek a képernyő elé és néztek.. férjem rávezette őket, és akkor jöttek a jobbnál jobb kérdések és anatómiai disszertációk 8)
Nem borult ki egyik sem, kíváncsian nézték a filmet és amikor kiderült, hogy kislány, örültek neki :)

Majd megpróbálok a filmből képeket csinálni és feltenni.
20140901114303

Brunhild !
GRATULA!!!! HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Brunhild

GRATULÁLOK! :lol:

Általában a lányok szégyenlősek a fiúk már ilyenkor is dicsekednek azzal amijük van. :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Brunhild,
gratulálok, várjuk a képeket!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gratula!! :) :) :) :) :) Ha ilyen szégyenlős, akkor tuti lány! KÉPEKET!!!!!!

anabique
Budapest

Addisz,
sok boldog szülinapot!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Brunhild, gratulálok :) :) :)

anabique, nem tudom, de én nekem egyre többet mutat a mérleg, és nem nagyon tudok WC-re menni :roll: Lehet, nálam ez a baj. Pedig már vitamitn sem szedek, nem tudom, mi segíthetne :?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild! gratulálok! Apuka is jobban jár, ha lassan bele törődik!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Brunhild
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Brunhild gratulálok!

lucababa75
Szeged

Brunhild! Ez már kettő UH-ból kettő!!!

Lány,lány, lány, láááááánnnnny!

Grtaulálok!
jjucuss
Eger

u.i.: francba a Jónás naptárral. :twisted: Eddig mindenkinek bejött. :?
jjucuss
Eger

Köszi mindenkinek! Közben elolvastam, miket írtatok, amig uh-n voltam :lol:

Próbáltam pár képet lementeni..

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
20140901114303

Brunhild,
nagyon aranyos, és tényleg nincs kukira utaló jel :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

jjucuss,
még van remény, a jónás Noéminek fiút mondott, de elvileg lánya lesz :lol: (bár nekem még mindig olyan kis kukis :oops: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :D

Jjucuss, ne csüggedj, még van remény! Jónás sem tudhat mindent... ;)
Te nem mész 4D-r?
20140901114303

Anabiqe! Vízvisszatartás betegségek (szívelégtelenség, vesebetegség stb.)és fiziológiás (pl. hormonváltozás menstruáció előtt, terhesség stb.) okokból egyaránt lehet. Terhességben nő a keringő vérmennyiség, nő a testsúly. Ez nagy terhet ró a szívre + romlik a vénás visszaáramlás, más a hormonok mennyisége és még ezer más ok miatt tartjuk vissza a vizet ilyenkor. Az természetes, hogy éjszaka pisili ki az ember az oedemáit, mert napközben általában járkálunk és nem jó a vénás visszaáramlás. Este fekvéskor a pangó víz belökődik a keringésbe, nő a vese vérátáramlása és kiválasztja a felesleges vizet.Ezért van az, hogy aki sokat áll vagy ül, annak estére jól bedagad a lába, reggelre meg eltűnik. Ez a leírás így egy kicsit szögletes, de a lényeg ilyesmi. :wink:
jjucuss
Eger

Brunhild! Ezek a képek nekem vajmi keveset mondanak, de annyi bizonyos, hogy egyértelmű kuki NINCS!!!

4D? Én nem is akarom tudni.
Na jó, hogy ne vessetek rám követ: ha fiam lesz, azt is imádni fogom. :D

A 19. hét után megyünk Hajdú Krisztinához, aztán lesz, ami lesz.
jjucuss
Eger

Brunhild,
de cukiiiiiiiii! :) :) :) :) :) :)

Jucus,
Ez így végülis érthető, csak azt nem értem, miért csak gyűlik napokig, ahelyett, hogy minden éjszaka rendeződne a helyzet. Szóval hogy van-e valami, amivel ezt elkerülhetném.

Panndi,
de neked 0 pluszkiló jött fel kb a 14-15. hétig, nem? Akkor annyira rosszul csak nem állsz...? Én is gondolkodtam rajta, hogy lassan abbahagyom a vitamint...

Mi közben megjártuk az ügyeletet, mert Pannának felment a láza és elkezdett fájni a füle, és már sírt a fájdalomtól, pedig kapott láz- és fájdalomcsillapítót. :( Szegénykémnek egyszerre van középfülgyulladása és hányós vírusa. :( :( :( Most épp alszik, kint a nappaliban, mert nem akart a szobájába menni. Lilla azóta minden hangos játékot kipróbált, szerintem teszteli a tűréshatáromat. Az előbb pl egy hangszert vett elő, mire én, már kissé ingerülten: "Lilla, annyi játék van, amivel csöndben is lehet játszani!" Mire ő: "Anyu, olyan hangosan beszélsz! Még felébreszted Pannát!" :evil:

anabique
Budapest

anabique, jobbulást Pannának!

80 dekát híztam egy héttel ezelőttig, de azóta 2,5 kiló jött fel! Ez normális? MOst vagyok kb a kezdősúlyomnál, de ezt így egy hét alatt sokallom :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild: Kukit én sem látok, vagyis, azt hiszem kezdheted a rózsaszín cuccokat megvenni. Gratulálok. Nagyszerű! Merd elhinni, és ne hagyd apát kételkedni.

Anabique: Pannának jobbulást, reméljük jobban lesz hamasrosan.

Addisz:A Bercel tuti jó név. :-) És akkor nyugodt vagyok a Zentámmal, hisz az is helységnév.

Jucus: Te hogy vagy? Aludtál?

Nekünk közben becsúszott egy vendégség, most jöttünk haza. Kakaspöri túróscsuszával, nyami :-)
Apa meg jól leszúrt, h talán a kabátomat le kéne vegyem, mielőtt bekapcsolom a naptopot :-)............. Annyira kíváncsi voltam.

Panndi: Glicerines kúp, vagy Levolac?

Lina: Én még nem láttam ilyet kutyánál. Milyen ebetek van? Mennyi idős? Nekünk egy gyogyi labradorunk van, fél éves, de a sírba tesz. Apa szerint csak kölyök, de szerintem fogyatékos, teljesen kiakaszt..........

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Panndi: tegnap találkoztam egy 7 hetes kismamival, aki 2 hét alatt 7 kiló plussznál tart- :roll: :shock: Pedig egy nádszál típus, és nem eszik többet, csak no cigi és alszik állandóan.
Lehet nálad csak egy kiadós "tisztulás" kéne. Vagy most van egy nagy növekedési ugrás a picinél, és betankol tápanyagból.

Lina: utána néztem, váltóorrnak hívják. Ha csak télen világosodik ki az nem gond, ha nyáron ismét besötétül. Ez utóbbi az uv sugárzás miatt fontos. Ha nem lesz ismét sötét, naptejjel kell kenni. :-) Amúgy csak esztétikai problémaként említik, némely fajra jellemző csak.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Brunhild
Aranyos :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép

Ilyen egy tutti lány :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Egyébként az én dedem egy céda... :oops:
UH-n az alsó fertályát mutogatta ezerrel, az arcát meg a placentába fúrta, takarta a kezével... és egy idő után hátat is fordított :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Panndi,
Ha még így is csak a kezdősúlyodnál vagy, akkor szerintem túl nagy baj nincs. Pláne ha még vissza is tartja a szervezeted a dolgokat, mert az úgy is lemegy.

Netty,
Bercel nálunk lesz (talán). :) Ti ezek szerint Zentában gondolkodtok? Nekem nagyon tetszik, meg a Zétény is egyébként.

anabique
Budapest

sziasztok!

Brunhild: Gratula! :) most csak ennyi, mert vendégek vannak nálunk, berobogtam mellettük a szobába, gyorsan bejelentkeztem, éééés megnéztem, hogy LÁNY! :)
szóval most megyek, mert szerintem nem értik hova tűntem :)

hopihe79
Budapest

Földrengést érezte valaki? Itt nem lehetett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Panndi én az előző terhességemnél taktikáztam egy kicsit súlymérés előtt. Nagyon féltem attól, hogy hamarabb befektetnek, és itthon kell hagynom a pici fiam. Szóval vannak zöldségek, gyümölcsök amik vízhajtóak. Mérés előtti napon én ilyeneket ettem és nem volt gond a vízzel. Nálam a spárga, földieper vált be a legjobban. Főzéshez csakis kizárólag tengeri sót használtam, valahogy a konyhasó jobban leköti a vizet. És még azt mondják, hogy inni kell elég folyadékot.

Linacska én nem éreztem semmit Szegednél.

Mrsleo az én lányom is tárt lábakkal várta az Uh-t 2 éve. Apácska azt mondta, ha az orvos nem árulja el a nemét, akkor is egyértelműen látta, hogy csajos. Azóta is tipikus csaj, az apja ma is kiakadt tőle. A lányom meghallott egy zenét és úgy riszálta a popóját, mintha valaki tanította volna neki.

lucababa75
Szeged

Mrsleo, ez tényleg egyértelmű! :lol: Ilyet szerettem volna én is látni, de a mi "kiscsajunk" nagyon bújós kedvében volt, rá volt mászva a méhlepényre, beletúrta az arcát, végén pedig el akart mászni :)
Szóval még bármi lehet, én sokat nézegettem a filmet, összehasonlítottam Anabique kukis uh-képével is :D ...nem pont olyan, de hasonlít, szóval én azt is elhittem volna, ha azt mondják, fiú :roll: na de a szonográfus állítja, hogy ez most kislánynak néz ki...

Földrengést nem éreztük, pedig barátoknál voltunk 4. emeleti lakásban..

Anabique: jobbulást lányodnak, neked pedig kitartást! :(

Megyek altatni, ha tudok, még jövök ...
20140901114303

Szuper áron találtam kismamanadrágokat a www.gportal.hu/elenorkismamaruha oldalon.Farmerek,szövetnadrágok,felsők és mind ÚJ!
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Nem tudtam korábban jönni, jó sokat írtatok.

Linacska
Köszönöm szépen :)

Brunhild
Gratulálok, teljesen biztos voltam benne, hogy kislány, nem is lehet más :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Na lehet, hogy kezdődik Levinél a bárányhimlő projekt, ma van a 14. nap. Egész éjszaka sírdogált, reggelre olyan, mintha kezdene hurutos lenni, de ahhoz elég enyhén. Kicsit nehezebben kap levegőt, köhög néhányat. Nem engedi magáról levenni a hálózsákot, dörzsöli a szemét..., szóval láthatóan nem érzi jól magát. Kíváncsi leszek...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :(

Én az imént végre felhívtam anyumat és elmondtam neki.... :oops:

Hát, lehetett volna rosszabb is, de végül is pont olyan volt, mint amire számítottam :roll: Meg volt lepődve, aztán meg : Te jó ég, 4 gyermek? Hát akkor miért ajándékoztál el minden babacuccot ?(mondom, mert nem terveztünk több gyereket) Hát nem szedtél semmi tablettát? Akkor miért nem tetettél fel spirált vagy valamit? ... A végén belenyugodott, de nem repdesett az örömtől :) Most elmeséli apumnak...az ő reakciójától tartunk kicsit, nem tudjuk, mire számítsunk...hát majd kiderül... :roll:
Mindenesetre örülök, hogy túl vagyok rajta... :wink:
20140901114303

Ja, amit még írni akartam, elsősorban Anabique-nak: az én babám is nagyfejű :wink: Az egész babát 15+4-nek mérte (pedig 15+1 voltam), a fejét pedig 16+1-nek. A becsült súlya pedig 137 g :lol:

Ana: Lányod hogy van?
20140901114303

Köszi csajok, Panna kezd jobban lenni. Este megijedtünk, mert egész nap nem hányt, lefektetés után viszont megint igen. De arra tippelek, hogy az alig vacsija után a gyógyszerre reagált érzékenyen a gyomra, és az jött ki. Egész éjszaka aludt, reggel pánikolva ébredtem, hogy mi van a gyerekkel, egész éjszaka csöndben volt! :shock: De aztán hamar megnyugodtam, mert jókedvűen ébredt, és reggelire is evett végre valamit. Most már csak a fülét fájlalja.

Földrengést éreztük, és nagyon furi volt, mert egyből tudtam, hogy földrengés. Pedig még sosem éreztem ilyet. Zajt hallottunk, körbenéztem, és láttam, hogy megremegett a szekrénysor.

Linacska :( Jobbulást Levinek, akármi is az...

Hú Brunhild, jó, hogy elmondtad! Legalább nem nyomaszt ezentúl. Sajnos nem tudod befolyásolni, hogyan reagálnak, de legalább nem agyalsz rajta tovább, hogy mi lesz majd, ha...

Na, akkor nem csak nekem lesz nagyfejű babám. :) :) :)

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: