A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Mi "csak" hajnal 5-kor keltünk :) arra, hogy pöti lerántotta a zenélő forgót. Olyan szívdobogással keltem, hogy csak na :roll:
Már egy ideje gondolkoztam azon, lehet le kéne venni. Most már tuti :D

Vera kilyukad az oldalam a kíváncsiságtól. Mi történt?
Gyertek szombaton. Sütök neked fánkot :wink:

Kaqk jobbulást a családnak

törpHerceg kétségbeesetten sír :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Viranka, miért kieltetek ilyen korán???

Jó reggelt! :) Samunak most volt 1 olyan időszaka, hogy mindig sírt, mikor az oviba értünk, és ott kellett hagynom.. De a múlt hét vége óta ez megszűnt. :) Most kapok puszit, és szépen megy játszani-enni. :) Olyan jó látni, hogy jól érzi magát. :)

Na, megyek, mert Dani nyűglődik... :(

Kép
Kép
Kép
zdori

Halihó!

Hú, ezek a koránkelések durvák, részvétem, csajok.
Kis náthásoknak jobbulást! Nálunk is ez van most, a semmiből Ádi orra is bedugult 2 napja, pedig még a hidegben sem volt. :shock:

Próbáltam megtudni a kórházban, milyen baktérium fertőzte meg Ádit, hát úgy leráztak telefonon, hogy csak na. Hiába mondtam, hogy a kezelőorvos adta meg ezt a számot érdeklődni, bla-bla. Mert irtó nehéz lehet egy adatot kiolvasni a számítógépből. :evil: Mindegy, S is bepróbálkozik, ő makacsabb nálam. :wink:
Remélem, a jövő hetünk nem megy rá egy egyszerű vizeletvizsgálatra.

Verus, engem is érdekel, min akadtál ki.
irina

Irina, van rá esély :roll: :twisted: Hátha Snek sikerül.

Samu ügyes akkor :D

Koránkelés: nem is lenne baj, ha aludna nap közben. De ez a zizzent gyerek végignyomja fél héttől este nyolcig-fél kilencig, teljesen végem van estére, aztán kezdjek el dolgozni :x
Na, holnap hátha kidől a csanában 8)

Mindent bevetettem tegnap is. Bontottam neki ágyat, befeküdtem én is, ringattam, mesét néztünk... Nem elmászott mindig???? :lol:

Móni, egy idő után ezek a sallangok nem lesznek túl hasznosak. Rugó egyszer a baldachinon csüngött, akkor kaptuk le :P

Rángat,

Kép
vindolanda

Koránkelés: oh..:-(
Szerencsére olyankor átjön hozzánk és el is alszik..:-) így nincs korán kelés :-) koppkopp

Esik a hooooooóóóóóó les szánkózás du-án..már most is menni akar, de még nincs annyi..:-)
Persze jó lenne ha ezzel vége is lenne a télnek és itt is lenne a tavasz!!! Olyan jó. tegnap 5 kor még nem volt sötét!!!:-)

orrcsepp: Maggiektől tanulva, szökőkutazásnak hívjuk!!!
egyébként ha bármi gyógyszert be kell vennie, job ha megmondjuk neki és elmondjuk mire kel, mint csak hogy ez tea, de miért is ilyen fura az íze???........szóval ha csak odaadnánk neki hogy igya meg, nem ismeri, nem issza meg, ha tudja miért kell, akkor simán beveszi!!!

ma már kb 70 zsepit használt el, annyira folyik az orra! :-( és tüsszög is....remélem a köhögés nem jön!!!!kopp kopp

A hv-n apósnál a disznóvágás után minden gyerek beteg lett! mit szedtünk vajon össze...mi is??
:shock: :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hoztam képeket. Ilyen-olyan meg végre sikerült lencsevégre kapni ahogy feláll a kisördög :lol:
Őt le se lehet lőni, mér oldalazva lépked a kanapé mellett. Enni, aludni alig akar mert fél, hogy lemerad valamiről. Folyton mondogatom neki, hogy még csak 6,5 hónapos és bőven ráér, nem igazán hatja meg :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kicsit sok lett, bocsánat :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

amin kiakadtam:
mikor elkezdett oviba járni írnom kellett egy kérvényt,h. Balunak vigyem a kaját,mert ételallergiás és vállalom ha ebből kifolyólag beteg lesz(pl.szalmonella).Engedélyezte a vezető.

Most kitalálták,-h. mivel a suli szállítja a kaját(akik nem is a gyerekétkeztetésre,hanem közétkeztetésre vannak ráállva inkább)- kérvényezzem(+a többi allergiás gyerek szülője) h. Ők csinálják a kaját.
Ami több okból sem megoldható:(csak azért tudom mert anno a bölcsibe ezért nem vállalták)
1,külön konyha kellene az ételallergiás gyerekeknek külön edényekkel,eszközökkel(szerintem ezért konyhát átalakítani nem fogják)
2,ahhoz h. ez lehessen és ha van rá lehetőség akkor dietetikust kellene felvennniük(+kiadás az ÖNK-nak kétségbe vonom h. erre áldoznának)
3,nem hiszem, h. vállalnák a felelősséget ha gyerekem állapotában rosszabbodás lépne fel (bőre most csodás,ha vmi olyat kapna az rögtön látható lenne+ ha véletlenül tejszármazék kerül a kajába viszket veszettül+mogyorótól befullad és egyéb nyalánkságok)
4,ÁNTSZ engedély kellene.

csupán ezen akadtam ki,mi a f...nak nem lehet így csinálni ahogy eddig,az óvónők vállalják,megmelegítik a gyerek kajáját,ha tudom mi az étrend uazt főzőm,nehogy emiatt ne akarjon enni Bálint.
Szóval készülök egy levéllel amiben mindezeket az indokokat leírom jogszabályokkal kiegészítem (kiguglizom,bemásolom szó szerint) és ha vállalják akkor csinálják.De ha gyerekemnek vmi baja lesz azt rohadtul nem fogják megköszönni.

H. miért kelt hajnalban nem találta kukuját(persze nem az kellett ami az ágyában volt,hanem ami leesett) aztán kitalálta éhes,szomjas, pisilni kell,kakilni kell,aztán f7után bekapcsoltam a tv-t nézzen mesét kicsit :)

:arrow: kezd nyüszögni,megebédeltetem aztán alvás :)

KépKép
viranka

Zsozsi fülét felszúrták. :( A dokija szó szerint azt mondta, hogy nagyon sz.r a füle. Nagyon rossz volt, de már túl van rajta. Most tettem le őket aludni. Hétfőn kontroll, megbeszéljük a műtétet. Megint AB kúra...

Kép
Kép
Kép
gremese

Vera: ez tényleg kiborító!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Mesi: oh szegény Zsozsi.... :cry: :cry: :cry: Nekem is milliószor felszúrták, aztán kaptam vmi spéci gyógyszert,+ a hegyekbe, hidegbe tiszta levegőre száműztek..és vége lett, műtét nélkül.

sok puszi kis hősnőnek!!!!!

Móni: képek csuda jók! mennyire ügyes a kis menőmanód!!!édesek!!!

Ebéden túl, Emma próbál elaludni....csak épp havat lapátolnak és a többi szomszéd , mindig ilyenkor kezd el zajolni, pakolni... :evil:

KépKép
kaqk
Debrecen

Helló lányok!

Most értem ide.. :)

Jobbulást a kis betegeknek!!

Vera még véletlenül se legyen egyszerű a dolog... :x

Itt nincs hó,kicsit süt a napocska.. De reggel itt is bepróbálkozott.. :)

Nálam ma fiúk 7kor keltek. Én meg már 6tól kukurékolok.. Nem tudtam aludni,csak forgolódtam..
varga tünde

Na nálam az alvással nincs gond...nem tudom meddig bírnék aludni??? ha egyszer megont megy Emma kirándulni a nagyikhoz kipróbálom!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Bálint f1 óta alszik :shock: most pótolja biztos a hajnali kelést :) egyszerűen nem hajlandó felkelni :?

KépKép
viranka

No Bálint meddig aludt???

Móni de Édes!!! :) :)

Nézelődtem a régi képek között...

Kép no ki van a képen??? :roll:
varga tünde

Beni? árakat majd írsz az állatkákra? Huginak megtetszettek :)

f5kor,mondta kapcsoljam be a tv-t mesét szeretne nézni,aztán aludt tovább :shock: nagy nehezen azért felkelt,de már alszik :) :)

Móni,de édes gergő :) :) mintha lógna a rugi a lábán :) :) mi vana fejükön?

:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok,

nagy sláger a hó, de nem szánkózni akarnak, de lapátolják :roll: tegnap alig birtam becsalni Péterkét, jól ki is fáradtak.

Móni egyáltalán nem baj a sok kép, sőt!
NAgyon ügyes Gergő!NAgyon hasonlitanak Grétivel.

Tündi Domi szerintem

Vera hát nem értem mire találgatnak, ha már van egy bevált módszer, még ha ez neked jó nagy + is, de megértelek, én is úgy lennék nyugodt, ha az én általam elkészitett ételt enné a gyerekem.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket :lol:

Vera boszikalap.
Grétikém farsangi jelmezének a kelléke.
ha jöttök ráadjuk Mírára, tuti illik hozzá :wink: :lol:
ha eddig jó volt így Báló kajája most mi a fenét kell variálni?
Elhiszem, hogy kiakadtál.

Heni cicus is lelkesen sepri a járdáról, meg a kutyáról, meg dobálja a szomszéd macskát :D

Tündi szerintem Beni.
nagyon édesek a nyulak :D

Mesi Zsozsi?
Ugye jobban van?

Vindo merre vagy?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tegnap voltam szülőin és olyan jó volt. Megdicsérték cicust 8)

na mennem is kell, felébred a szőkeHerceg :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helló!

Irina kezet foghatunk!! Tegnap este Beni 10kor sírva félálomba,mondja,hogy meleg a pisi,aztán kiderült,hogy mikor már kifolyt a vége a pisinek fáj.Annyira megijedt,hogy mindent kihányt,3szor így ma doki.. Megnézték hólyaghurut :shock: hogy szedtük össze??? -passsz... kaptunk ab,hétfőn megyünk vissza.. nektek is vissza kell majd menni? remélem az ab használni fog,nem lesz rosszabb..Ti hogyvagytok??

Többi betegeskedők?????

Igen Beni az! :)

A kutya 1700ft,a nyulak 2000..
varga tünde

Halihó!

Végre itt. Minden betegeskedőnek nagy gyógypuszi!!! +++++ Bercó egyre jobban, bár még mintha tele lenne az orra. Dávid ma már ment suliba, pedig nincs még teljesen jól, de a délutáni meccset nem akarja kihagyni, így nem volt más választása.

Viranka, én sem értem ezeket a dolgokat. Rendesen átestek a ló másik oldalára. Erre szokták mondani, hogy a magyar lónak nincs háta...

Tünde, én nem tudtam volna. :oops: Egy biztos, csodaszép. :lol:

Vindonak ma szerintem munkanapja van.

Emese, de sajnálom. Szegény Zsozsi. :cry: :cry: Ez valami örökletes dolog?

Mónikám, a hercegecskéd elbűvölt. Annyira helyes kispasi, hogy nem is találok rá szavakat. Ki volt ilyen táltos-féle? Ha jól emlékszem akkor talán Emese Gegije. Egyébként meg nagyon érett a tekintete, már nagyfiú, nekik meg járniuk kell. :lol: Nem csodálom, hogy megdicsérték a kislányodat.
dmaggie

Megjött az ajándék kézműves csokim :lol: :lol: :lol: :lol:
nyam-nyam

Irina, mindjárt fotózom csak a te kedvedért :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bakker, micsoda oldalkezdés :roll: :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

amoda :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ma megjött Péterke jelmeze , hihetetlen nagy siker :D nem akarja levetni:-) Árika meg csak nézte.....nem tudom, hogy ilyen esetben megérti e, hogy neki nincsen csak Péternek :roll:

Ma d.e és d. u. voltunk kint, tök jó volt, szánkóztunk is 8)

Móni hát én már egy jó ideje nem ettem csokit :evil:

Most szedem a szűztea kapszulát, plusz diétás kaja, meg torna....

Heni
KépKép
heni81

hali

jelmezek ...Emma is kérdezte hogy itthon mikor lesz farsang? :-)

Emmának ma már kevésbé folyt az orra. Mi is voltunk de-t, du-án kint, gyalog a piacon...hóembert építettünk, szánkóztunk!

Ma jó nagy csend van itt!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó, csak gyorsan tudok jönni!

Tündi, nagyon sajnálom, hogy Beni is összeszedte ezt a fertőzést! :-( Jobbulást a kis drágának!
Mi is azon filóztunk S-sel, honnan kapta el, de szerintem simán úgy, hogy az oviban nem mos kezet mondjuk pisi-kaki előtt (meg egymás után wc-znek), nem tudnak mindig mindenkire figyelni... Ádi Cedax Maxit kap, tartottam tőle, de ez az első ab, amitől se a hasa nem megy, se az étvágya nem ment el, gyomra se fájt tőle. Meglepő.

Móni, hát hol az a csokikép??? :-)
Gergőcidtől és Grétitől el vagyok ájulva, olyan gyönyörűek! :-)

Megyek, csajok, fejemre tetőzik a sok elintéznivaló.
Jó éjt!
irina

Ui: Akit érdekel, szuper mesekönyveket árusít ki a Pagony 25%-os kedvezménnyel a webboltjában február 2-ig:
http://www.pagony.hu/
irina

A lidl ben lesznek 2000ért jelmezek vasárnaptól, viking, bohóc, robin hood, cica, boszi, katica.

Heni
KépKép
heni81

Huu de jó Heni! Köszi Dominak még nincs semmi jelmeze.Beninek már megcsináltam..

Irina oda át írok..
varga tünde

Ideértem :)

Tegnap jó sűrű napunk volt, reggel hétkor indultunk. Nyolc órám volt, közben vizsgázók. A kocsi Gábornak kellett, mivel neki este programjai voltak, így egy hallgatóm vitt el a csanába kocsival (lejmoltam egy fuvart), aztán Rugóval buszoztunk. Este hétre értünk haza :roll:
R. meg reggel fél héttől volt fenn, nem aludt, és este kilencig bírta.
Aztán legyőztem saját korlátaimat, és este fél 12-ig dolgoztam.
Végül is minden jól alakult. Aludtam nyolc órát, Rugó 11-et, és fittik vagyunk.

Kinn elég hideg van.

Betegeknek jobbulást!!!!

Ma itthon leszek, és még egy darabig 8)

Egyelőre két napra befértek az óráim a következő félévben, ami nagyon jó hír 8)

Jön R.

Kép
vindolanda

Vindo a 2 napos munkanap miatt örülünk 8) nem fog megszűnni akkor még egy fél évig a topic tuti 8)

Fuvar 8)

Rugó mit szól most a hóhoz??? bele mer már menni??? Áron csak benne szeret lenni :roll:

Heni
KépKép
heni81

Igen, már direkt belemegy 8) Rugdossa :D

Tegnap, ahogy indultunk, kimentek a kocsihoz, és azt mondta. Állj, hó! Szóval, hogy lassan kell menni a lépcsőn.

Hát, majd teszek róla, hogy ne szűnjön meg.

Bár még lehet, hogy ez három napra bővül, a szerdai napok meg sokszor Db-ben zajlanak a doktori program miatt, de a lényeg, hogy itthon is leszünk Rugóval :D

Most pakoljuk a lakást, egy hete nem takarítottam, szörnyű állapotok uralkodnak. Egy vérbeli védődő kifarolna, azt hiszem :shock:

Kép
vindolanda

Gondolkodni :arrow:

Kép
vindolanda

:?:

Kép
vindolanda

Vagyok én is, sziasztok!
Voltunk a gy.orvosnál, hétfőn Ádi mehet oviba (bár egy vizeletmintát még vinnünk kell, úgyhogy két csapatra válunk szét és úgy intézzük a dolgokat hétfőn 8) )
Átmenekültünk az egészségesek rendelésére, a baj az, hogy a betegek részén vezet át az út. :shock:

Szegény drága Zsozsi, jobbulást neki, remélem, ez a fülügy mielőbb rendeződik, úgy, ahogy a legjobb. Mesi, mikorra tűztek ki műtétet (bár ilyen időszakban nehéz a gyerekeket egészségesen tartani... a rendelő ma is tele volt felénk...)

Olyan szervezettek vagytok, Vindo, mint egy hadsereg. :wink:

Tündi, mindjárt olvaslak odaát, csak ki kell rohannom a konyhába.
irina

Jo reggelt :D

Kesz a szakdolim :D Meg vagyok konnyebbulve kicsit, bar meg nincs osztalyozva.... biztos meg for sziv@tni a tanar, mert az utolso pillanatban adtam le.... mindenesetre akkor megmondom neki, hogy ha az angol tanuloknak nehezseget okozott, akkor kepzeljen el nekem mennyire :D

Moni, gyonyoru a szoke kis Herceged :D Tenyleg, olyan kis arisztokratikus az arca :D

Tunde, nagyon szep baba volt Beni :D Nekem legjobban az utolso babak tetszenek :D

Jelentem, Rania szobatisztanak mondhato, mar magatol ul a bilire es pisil meg kakil is. :twisted: Elobb kellett volna a modszert alkalmaznunk, miszerint ranyomjuk szo szerint a bilire :)

Tobbet nem tudok irni, ne haragudjatok... gyerekek extremek ma... :x
Vendég

Tündi: írtam :arrow:
Szerintem is Beni olyan szép kisfiú. :-)

Hát Niki, fantasztikus vagy a szakdolival, gratulálok a leadáshoz!!!
És Rania is fantasztikus a bilizéssel. :D

Na mennem kell egy kávéért.
Hm, Ádi már eléggé unja magát itthon, pedig játszótereztünk is.
Azt meg le sem írom, milyen szinten vagyok elmaradva a dolgaimmal.
irina

Ja, Tündi, én Normaflore-t adtam Ádinak, mert egy vagon van még belőle itthon. Meg kaukázusi kefírt, joghurtokat. De most egyáltalán nem viselte meg az antibiotikumozást, mondhatni, észre sem vettük. Születése óta először van ez így, pedig szegénykém túlesett már vagy két tucat ab-kúrán azóta.
irina

NIki, ügyes vagy nagyon 8)
Rania pedig egy komplikált természet :lol:

Irina, tényleg, a múltkor kiadták Snek a vizsgálat eredményét?

KÖzben bekapcsoltam Rugónak egy mesét, ma még csak közös játék és házimunka volt (bár egy periódusát végigordította).
Szerintem még fáradt, nem hiszem, hogy az előző négy nap hajnali kelését délutáni alvások nélkül már kipihente volna.

Tegnap G. telefonja nálam maradt reggel. Bösz-ben betettem az asztalom fiókjába, és jól ott is hagytam :oops:
Lehet, majd fordulni kell egyet érte :roll:
G. nagyon hiányolja :lol:

Én a múlt héten csökkentettem a kávéadagomat, csak nescafét iszok azóta, se aldis jegeskávé, sem normál kávé. Nagyon dobogott a szívem pár napig, szerintem túlhúztam magamat :roll:

Móni, Gergő tényleg fantasztikus. Egyem azt a kis mozgékony lelkét :D

Beni 8)

Hát, most ennyi jutott eszembe.

Meg hogy Regina eltűnt :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

Hu, el kell mennunk valamerre, mert kikeszitenek a gyerekeim... :?

Raniat beirattam a suliba, szeptembertol egyenruha fel es irany.. :? :roll: remelem, a cumit is el tudjuk addig hagyni :roll: :lol:
Vendég

Hát itt gyönyörű az idő 8)
Voltunk is kint, szánkóval voltunk sétálni, Áron csak nézelődött, de úgy kifáradt a levegőn, hogy bejöttünk rögtön mondta,hogy álmos, igy ebéd nélkül tejcsivel ment is aludni.

Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni, ez az Áronka akkora bájmanó! :-)

Vindo, hátha alszik ma Rugó egy nagyot! ;-)
Óvatosan ám a kávéval!
(Én 4-et iszom/nap, van, hogy 5-öt, de ma direkt megnéztem, hát alig löttyintek bele kávét, ez egy normál presszó max. fele, ami a tejeskávéba megy.)

Ádi becsukta a szobaajtaját és bent ordítva énekel, pl. lányok, lányok, vizes a szoknyátok és persze a sehallselátdömötört. :lol:

Regi tényleg ritkán jön...

Kitöltöttem a felvételi jelentkezési lapot, hétfőn elintézem a postadolgokat, aztán meglátjuk. 440 pontom van, hátha sikerül vmelyikre (de csak költségtérítésesre mehetek, bár a 12 szemeszterből igazából 11-et használtam fel -- hátha azt az 1-et ki tudom még kunyizni ingyenesre).
irina

Irina Köszi:-)

Én is tanulnék még valami okosat:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, és mihez lenne úgy igazán kedved? Ha semmi akadálya nem lenne (idő, pénz)?

(Nekem muszáj kipróbálnom, milyen a pszicho szak, mert addig nem bírok magammal...).
irina

Tudod Irina nekem az a bajom, hogy hiába a nyelvtudásom, nincs semilyen szakmám :roll: igy csak a nyelvekkel elhelyezkedni nem egyszerű :roll: valami pénzügy, vagy logisztika az amiben én gondolkodom, mert általában gyárakban ( itt többnyire csak azok vannak) ilyen szakterület+ angol/ német ami kell .

Sajnos még én Pestre feljárni sulibe nem igen tudnék, nézegettem ellós levelezős tanfolyamokat, hát nem tudom érnek e valamit.

Figyelem mindig nincsen e itt Balassagyarmaton valami tanfolyam :roll:

Műköröm, sminkes, fodrász, biztonsági őr van mindig csak hirdetve :evil:

Heni
KépKép
heni81

Heni, és nyelvet tanítani cégeknél (akár külföldieknek is magyart)? Úgy emlékszem, nincs tanári diplomád, de felnőtteket nyelvre tanításához szerintem nem is kell pedagógus végzettség.
Nem mára mondták, hogy a múzeumi állásról eredményt hirdetnek?
irina

Az ELO-t nem ismerem, én egyetlen OKJ-s tanfolyamot végeztem még anno, a lakbert, egy oktatási stúdiószerűségben.
Szerintem csak az OKJ-seknek van értelmük, de azokkal is jóval kevésbé lehet elhelyezkedni, mint az azoknak képzési területileg megfelelő diplomákkal.
irina

Heni, még egy dolog, de ezt Te is írtad korábban: átjárni Szlovákiába egyetemre?
irina

Heni, pénzügyi fősuli nincs S.tarjánban? Mintha lenne valami :roll:

Irina, 440-nel tuti bejutsz 8)

Kép
vindolanda

Vindo, nem biztos sajnos. Az elte ANK-jára 437 volt tavaly, ez simán emelkedhet, de még oda vagyok a legesélyesebb (nincs levelező pszicho Bp-en, csak a mi egyetemünkön, oda 450 pont körül van minimum a felvételi pontszám, de a nappali változatra is 450 körül). Brutál pontszámok, de hát a pszicho a komm. után a legnépszerűbb bölcsészkar.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: