A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Béka,
de igaz amit Andi mond hogy forduláskor Kornél is fordul, istenem de jó is visszaemlékeznem :-)

Andi,
jó a link amit beraktál:
megjegyezhetek ?
"Popsikrém, babafürdető, hintőpor Nem érdemes venni, az első hónapokban a gyógyszertári elég, amit a gyerekorvos felír." - totál igaz, mai napig első kettő esetében gyerekorvos általit használunk, hintőport, öööö izé csak köldökápolásnál első 2 hétben :-)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Ancsi a te alkatoddal nem gáz! :)
gyongy35
Mezőfalva

Ancsi,
amit csak szeretnél !
egészségedre :-)

kubuspace

KUbukám, nekem viszont lenne egy kérdésem.... Kpn-nel értekeztünk a napokban, ócsópelenkát hol szoktad venni?? leírnád a részleteket?

Relálhozam kalkulátor még nincs fent cikkeket olvastam és ott volt leírva nyptáranként és csomagonként pár példa... abban találtam
de ahány cikk, annyifélét ír.. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Kubu!Vicces,de kb.:5-6 éve lakok itt,de még 1szer sem voltam e tökfesztiválon!..ált.mindig dolgoztam! :( De majd ha már meglesz babó akkor majd családosként mi is levonulunk!!! :lol:

Laptetűű:Ann-nek,hogy ha nincs baby a pociban akkor gyűűűjjjon máá meg Mary!!!
+Mindenkinek akinek szüksége van rá!!!

Kép
Kép
missancsi

Béku!Pisilés az elején engem is kiakasztott!Egyenlőre most az segít,hogy lefekvés előtt már nem iszok be és akkor birom 7-8 ig!
Hasonfekvéssel elég jól elvagyok,picipoci van,de amíg nem fáj addig még rá-rá fekszem féloldalasan!(Amikor nem mertem akkor nekem is fájt másnap a derekam!)

Kép
Kép
missancsi

Énalakommal???? :lol: Tavaly ilyenkor egy 10essel kevesebb voltam! :cry: ....nembaj majd baba után ! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Nekem egy párnám volt a pocak alatt, de egy idő után már magától fordult velem.
Lányok, én a vége felé 1,5 óránként jártam ki éjszaka.
franci

Jövő ilyenkor meg már a karodban tartod a plusz kilóid :)
gyongy35
Mezőfalva

Kubu,Andi: az a para,hogy éjjel ahogy a hosszú Kornélomat próbálom átemelni (paplanba és mindenbe beleakadok vele) magamon,hogy a másik oldalra rakjam,az a mozdulat nagyon rossz bír lenni,többször belegörcsölt a hasamba,valahogy rosszul emelem...

szóval még nem tudom,hogyan kell vele együtt fordulni,hisz a paplan alatt van Kornél,és a paplant is helyezgetni kell fölötte,ezzel már próbálkoztam éjjel.

Kubu: érdekes,hogy írod,hogy a hátonfekvés se jó,mert pár percekre sikerült úgy feküdnöm,és örültem,hogy végre egyenes gerinccel,szimmetrikusan fekszem,de valahogy úgy éreztem,mintha kifacsarnám magam,azaz mintha húzódna...

De az oldalfekvéses dolog után reggel úgy keltem,hogy nehezen vettem nagyobb levegőt :shock: :shock: :shock:
felkelés után próbáltam mélyeket lélegezni,egy idő után már nem volt kellemetlen,de ez is elég ciki...

No csajok,akkor lemondok a kényelmes alvós éjszakákról!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

azzal én is próbálkoztam már,hogy viszonylag hamar leteszem a poharat,hogy éjjel ne kelljen szaladgálnom teli hólyaggal... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sajna nem jött be,így is megyek éjfélkor,háromkor,hatkor... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi: azért hozzáteszem az egészhez,hogy IGEN,EZT AKARTUK!! :D :D

Így mindent boldogan elviselek,mert a hirtelen növekvő pocak is arra utal,hogy a babó jól érzi magát,és minél jobban van ő,annál rosszabbul én... :lol: :lol: :lol: :lol:

durván visszajöttek a tüneteim,és ez mind csak jó! :D

és már csak 6 nap!!!! :D

Ma ünneplünk párommal :D :D :D
Vendég

Béku!Ágytál!!! :lol:
Gyöngy!Húú de várom már azt is hogy a kezemben legyen!Agyon fogom puszilgatni!!! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Gyöngy!Mi a véleményed korházunk orvosairól?Bazsa?Medve?Barna?

Kép
Kép
missancsi

Asszem nyomok még egy kis levest!Fini lett!Pocaknak is ízlett,mert dudorodik a maga módján,olyan jóllakottan! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: na ja,ágytál... Te nem undorodsz szagoktól? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hallod Béka én semmitől!Étvágyam kíválló!(kaja után malacböfit már profin nyomom :lol: ) Illatok,büdi semmi sem hat meg!...mintha még mindig nem lennék babás!!!......1-2 naponta dolgozgatok is egy keveset(itthon nyomok egy kis műkörömipart!) :lol: Annyi,ha bárhova megyek táskába dobok 2 falat vmit+üccsit!

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: mázlista vagy,én a hűtőt hetek óta nem merem kinyitni,hiába nincs benne semmi romlott,a szagok tömkelege kiakaszt...

(ugyebár minden nemű húst utálok,így a felvágottaktól azonnal rosszul leszek...)

az éjszakai pissben nem a távolság a gond,hanem hogy fel kell kelni!és ez ágytállal sem kibekkelhető mutatvány...

sajnos a mosdó nincs közel,a mi szobánkból a fürdőszoba nyílik,de a wc az kint van 2 "szobával" arrébb...
Vendég

Nem irigyellek Béku!
Én ezek a nem létező jelek miatt is tippelek kukira!

Kép
Kép
missancsi

Ancsi!A Bazsa a főorvos neki ennél fogva vannak privilégiumai.A Barna szerintem szakmailag is jó és emberileg is ami szerintem majdnem ugyan olyan fontos.A Medvénél szültem,jót nem tudok róla mondani rosszat meg nem akarok
gyongy35
Mezőfalva

Én a beültetés után a 2-es HCG-vel is több hétig émelyegtem
gyongy35
Mezőfalva

Gyöngy!Ezt a véleményt vártam!!! :lol:
Amúgy a Barnához járok!Medve volt aki még 3-nak is látta a a nyaki redőnket,Bazsáról meg annyit,hogy tegnap 1,5órát vártam az aláírásáért,elkezdtem mondani 1 mondatot ő meg bunkó módon közbevágott,hogy:Viszontlátásra!(anyucid!gondoltam magamban!)Köszi,hogy meghallgatsz! :?

Kép
Kép
missancsi

Főorvos.....reméljük a Barna sokáig marad a városban nem marják el...
gyongy35
Mezőfalva

Bár a többi doki meg öreg nem sokára nyugdíjasok
gyongy35
Mezőfalva

Na ezt jól megaszontam :)
gyongy35
Mezőfalva

Lálatok ki a fejes az osztályon?

Kép
Kép
missancsi

most a Kecskés Főorvos asszony
gyongy35
Mezőfalva

Na már én sem tudok írni! :? Szóval:nálatok!

Egyébként jó nagy "babáid"vannak!Korán jött az első!Becsúszott?(már bocsi a kérdésért!)

Kép
Kép
missancsi

Nem ismerem!

Kép
Kép
missancsi

Korán felnöttem,16 évesen mentem elöször férjhez
gyongy35
Mezőfalva

A szüleim hamar saját lábamra állitottak :)
gyongy35
Mezőfalva

na megyek sportolni :)
gyongy35
Mezőfalva

Nem semmi!Egy részről irigyellek!Tökre fiatal anyuka vagy!A gyerekeid mintha a barátod v. barinőd lenne! :lol:
De azért jöhetne az a következő kis lúrkó is!Nemsokára a Te időd is eljön!!!

Kép
Kép
missancsi

Ha babás leszel,hol fogsz szülni,nálunk?

Kép
Kép
missancsi

Sajti, Eszter... gyertek már!!!!!!!!!!!! :wink:

andrea-1

Sziasztok Csajok!

Köszi a gratulációkat. Sokan már nem ismerhetnek, rég írtam itt a fórumon, de azért néha szoktam zúgolvasni.
Tegnap jöttünk haza a kórházból, jó már itthon. Fanni nagyon jó baba, csak eszik és alszik, órákig tudnám nézni olyan cuki.
Nagyon-nagyon jó érzés anyukának lenni, Kívánom, hogy mindannyian minél előbb átélhessétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mieza már neked sincs sok időd hátra, gondolom már várod.

Lukácsné részvétem és jobbulást a gyerekeknek, és kösz, hogy leadtad az infót!

Sajt: szorítok péntekre!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vicky: jó, hogy egy napon születtek és még a méretek is hasonlóak, kicsit aggódtam a terhesség alatt, hogy kicsi lesz, de hisz Barbus is hogy megnőtt.

A szobában volt még egy lombikos csaj neki is kis súllyal született a kisfia, a lombikosok úgy látszik majd idekint szeretnének megnőni.

Kisbeka, Andrea-1 jó egészséget a terhességhez!!!!!!!!

Mindenkinek aki még nem pocakos mielőbbi babásodást kívánok!
mako30

Andi: én is várom már a híreket a lányoktól :D

képzeld,tegnap nézelődtem a neten uszoda-ügyben,és van egy viszonylag közel hozzánk,ahova járhatnék :D

utálom a nagyon hideg vizet,de szerencsére az úszómedence nem annyira vészesen hideg,mint a szokásos,gondoltam hétvégente nyitásra mehetnék,akkor még tuti nem bacizott bele senki,a melegvizesbe meg nem megyek :D

persze előbb megvárom,mit mond a dokk,és azért biztos ami biztos,bevetem a parafin olajos dugaszt ;) :D :D :D
teljesen erőre kaptam,mikor megláttam az uszi képeit,úgy hiányzik a mozgás és a víz is,és anyum meg jöhetne oda aquafitnessre :D
Vendég

mindenképpen a Barnánál szülnék ha babás lennék!Olyan a kórházunk amilyen,de a szülészete kíváló.Ja,és Ancsi a próféta szóljon belölled :)
gyongy35
Mezőfalva

Mako: köszi,nagyon aranyos vagy,Neked meg még egyszer gratula!!!! :D :D :D

nagyon sok boldogságot a kis tündérhez,biztos csodás érzés! :)
Vendég

Mako: Pont az előbb néztem a kis hajasbabátok képét az iwiw-en!!! :) :) :)
Tündéri! Nem csodálkozom, hogy egész nap csak néznéd!! Ne aggódj, megnő a kisasszony és jövő ilyenkor már az egygyertyás tortás képében fogunk gyönyörködni!!! :wink: Pont mint Barbuséban :)
Köszönöm a jókívánságokat! Én is hasonló jókat és sok-sok finom tejcit kívánok!!! :)

Béku: Rajó évekig volt praktizáló-úszómester... ha reggel mész is lesz abban a vízben mindenféle..... :shock: :shock: :shock: :shock: Én amúgy inkább nem megyek ilyen helyre... simán is megvan a hajlam, hogy becsússzon ez-az... hát még most... :shock:

andrea-1

Mako gratula a picurihoz!
gyongy35
Mezőfalva

csajok,

meló mellett esélytelen tartani veletek a lépést... :-( :-(
ma voltam a cukros dokinéninél. az elmúlt héten jó volt a cukrom, de sajna kiszámíthatatlan hogy így marad-e. azt mondta a 31. hétig inkább csak romlás várható, onnantól viszont talán javulhat...

próbáltam feltölteni pocak képet, de a méretek miatt nem sikerült. :-( :-(

Makó,
képet hozol majd a babáról, ugye?!

Judit,
Mieza szülésznője azt mondta várnak az utolsó pillanatig a gátmetszéssel, de ha nem fér ki a baba, akkor inkább vágnak, mert rosszabb ha reped. lehet vinni olajat masszírozáshoz, azt engedik. mondjuk nem tudom ez mennyire segít, még nem olvastam utána. :roll:

Andi,
én úgy tudtam, hogy ezt a jogfenntartó nyilatkozatot nem veszi át a nyugd.intézet, max otthon megőrizheted. nem tudom mennyire lesz ez később tényleg jogfenntartó. :-( tudsz részleteket?

Vicky,
nekem kolléganőm kevesebb mint egy óra alatt végzett ma a fiumei úton, ha csak a sorban állás tart vissza. ők reggel 8-ra mentek és már 9.10-kor az oktogonnál volt. mondjuk péntek és hétfő már biztos gáz lesz. :-(

drukkolok a héten akciózóknak!!!!! :arrow: :arrow: :arrow:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Sziasztok!

Ma 8-13.30-ig voltuni a Húgommal a BMC-ben. Az elveszítettnek vélt vényekért nem kaptam a fejemre.. :oops:

Azért írom, hogy elveszettnek hitt, mert ahogy hazaértem és neki láttam egy kicsit pakolászni MEGTALÁLTAM! :shock: Természetesen szombattól tegnapig mindent felforgattam. A párom pannóniás könyvei közt volt összefogva!

Majd visszaviszem a ma felírtakat..., nehogy azt higgyék, hogy sumákolok! :wink:

Ann:
Le a szomszédokkal! Kölcsönkenyér visszajár! Amikor majd édes gyermek (ek) sírás fogja éjszakánként felverni :P

Kép
avarka

mára tanulás befejezve, már majd leesik a fejem, Lizára meg nagyon mérges vagyok, bacik enni, ma kb. 0-t evett, kutacsa olyan hogy kb. a hüvelykujjam belefér,
ja és ma volt az első hozzátáplálásos napunk, aham almalevet akkora ívben köpte ki, kéééész :-)

Andi, Kpn,
minibébire (újszülött) 1,2 pelus dm simán mehet (plusz kaptok ilyen-olyan dm babaprogram kupont, kedvezményeket)
3-tól már nálunk nagy favorit a bella pelenka (múltkor tescoban 1-et fizet 2-öt kap akció volt, igazán jól esett zsebemnek hogy 50 pénz helyett csak 25-öt hagytam ott)
4,5-ben mi már a dada (csak kék) noname pelust használjuk, állat jó ! talán egy "hibája" van hogy nem olyan pici mint a mindenféle márkás pelus, de engem kb. nagyon nem érdekel hogy összecsomagolva, használat előtt mekkora helyet foglal el :-)
ilyen a cimkéje http://www.babyworld.gportal.hu/picview ... 08&index=1
most Marcinak 5-ös méretet veszünk 33 ft-ért !!!!!!!!!!!! brutál jó ár, és M rengeteget iszik éjszaka is, ennek ellenére soha nincs gond reggeli keléskor
ahol most vesszük www.astikids.com de ha jól tudom a www.pelenkafutar.hu (több helyen van a városban boltjuk) is árulja ezt a pelenkát.
http://proba-babak.freeblog.hu/categories/Pelenkateszt/ itt az óccsógazdaságos tesztelést olvasd el (nem mindennel értek egyet (pl 6 pont szerintem nem igaz, hiszen semmi szaga sincs)
szóval így 2 év távlatában amikor is már több 100 pénzt költöttünk pelenkára én a fentiekre esküszöm, ja és Liza is gazdaságos (max napi 3 pelussal nyomjuk)

Andi,
köszi mnyp infót :-) (véletlenül Ann volt a címzett)
visszalépek, aztán jól felveszem a hozamot és elköltjük, az igazat megvallva, nem tudom mi lesz 20-30 év múlva, mnyp-hez képest pedig vannak sokkal jobb befektetések is, amikkel igyekszünk megalapozni a nyugdíjunkat.
ezen felbuzdulva, önkéntesből is kivettem hozamomat és áf nyereségemet tegnap :-)

Ancsi,
mindenképpen menjetek, annyi jó progi szokott lenni !

Béka,
ja igen ne hasprésezz ! paplant lábbal felemeled, tested és paplan között Kornélt átmozgatod :-)
" háton alvás, háton fekvés csak mértékkel megengedett, mivel ekkor a baba saját súlyával ránehezedik és megnyomja a leszálló fő artériádat, ami ellátja a testedet és a magát babát is oxigénnel, ezért ezt a testhelyzetet maximum 10-15 percig engedd meg magatoknak és inkább fordulj e loldalra"
kivi vagyok mit mond dokker uszodára, javasolnék ilyet http://groups.google.com/group/aquanata ... elrhetsgek, de a közeletekben nincs, de ahol bébiuszás van lehet hogy kismamáknak is van úszás, megmondom őszintén közösségi pancsitól, nem természetes vizben picikét félnék.
(engem anno Sz ügynök 5 hetesen no ülőfürdő, no szex, és ágynyugalomra intett.....)

Kispatak,
Luton messze van, Gatwick közelebb, de amilyen állatjó az angol közlekedés egyik sem baj.
Ejnye nem szép kolléga részéről letolás.

Lukácsné,
részvétem, jobbulást.

Vicky,
hasmars elmúlt Barbusnál, popó hogy van ? nekem van egy nagyon jól bevált boraxos krémem, by naturland überkirály !

Mako,
megyek kukkolni képeket.
élvezzétek minden percét ennek a csodálatos érzésnek, jó pihit, sok tejcit :-)

Zsuzsó,
az a fránya cukor.
ja igen Miezának és nekem uaz a dokkerom, hát a vágásból és a varrásból se éreztem semmit :-)

Avarka,
juppé receptek, biztos kapsz egy nagy piros pontot hogy visszaviszed reciket.

bocs, sok voltam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2011.01.26 16:44-kor.

kubuspace

Sziasztok!

gyors bekukk...

AFP: 1,02

Cukor:
éhgyomri: 4,4
120 perces 5,0

Szóval minden rendben!

Gyerek hason fekszik a lepényen és a hólyagomat rúgdossa, szóval ezért rándulok össze állandóan, nem képzelem. Nagyon kis fürge, nem tud egyhelyben megmaradni, igazi kis sajtkukac :)
És a dokinő szerint nagyon formás a popsija :)
és nagyon cuki :)))

és a lényeg: kisfiú /:(/
100%, láttuk a golyóit is :)))
De legalább nem ért felkészületlenül.
Anyu eljött velem, kint megvárt, úgyhogy mondtam neki, hogy szólhat az unokatesómnak, hogy küldheti a babaruhákat Svájcból :)

Kép Kép
estrella22

Andi: nekem nem annyira van hajlamom,és nyáron a Balcsin már bevált a parafin-olaj ;) :D

azt olvastam a "hozzáértőktől",hogy ha olyan helyre mész (olyan medence),ahol csinálnak babauszit is,akkor az jó,mert azt máshogy fertőtlenítik,és ott nem lehet baj,főleg ha nyitás-körül megyek.

Olyan sokan járnak úszni kismamaként,ráadásul van kismamáknak kitalált "belső utazás" a vízben.

Nagyon bennem van a kettősség,miszerint van fertőzésre esély,de annyian járnak szinte a szülésig,hogy valahogy csak megelőzhető...

Nem tudom melyikőtök írta még tavasszal,mikor felhoztam a témát,hogy az úszónőknél a parafin-olajas tampon vált be,mert gondolom,hogy ők azért megtanulták ezt kezelni,hisz minden nap járnak úszni!

úúúúúúgy vágyok rá,nálam a kívánósság nem a kajáknál jelentkezik... :roll: :roll: :lol: :lol:

De ahogy írtam,a dokiig nem teszek semmi "meggondolatlanságot", mindenképp megkérdezem a véleményét. :)
Vendég

Estrella,
szupi hogy minden okés kukissal :-) na majd tesó lesz pinky :-)

Béka,
jaaa és még azt nem is írtam hogy amikor bébike majd rászáll a hólyagodra és állandóan rugdossa, akár fél óránként is lehet wclátogatás 1-2 cseppért.

kubuspace

Sziasztok! :D

Avarka!
hmmm...gondol gondol.... akkor láttalak Titeket asszem...együtt voltatok bent? Viszonylag az elején???
Sajtival ott bandáztunk az ajtó mellett 8:20-tól úúúgy 12:00ig

Sajti!
Ezúton is bocsánat, hogy nem voltam önmagam...de hulla fáradt vagyok!
Tündivel mi újság? van új fejlemény? :D
drukk

Lányok!
Jó hírek :D Sajtinak is
:lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:

Én tartottam a tervet amit kitűztem :D
tökély állapotok uralkodnak bennem :D mától stimu van.
hétfőn megyek legközelebb!
És hogy ne legyen felhőtlen az öröm...Anyunak ma reggel "kiderült", hogy gerinc sérve van :?
Vizsgálódnak most majd rajta egy sort...szegénykém!
Ma megpróbálom kiköltöztetni hozzánk kutyástól ... talán akkor nem szegi meg a szabályokat! :) Alig bír mozogni...a szívem szakad meg érte... :(
Remélem nem lesz annyira súlyos, mint amit első ránézésre a gyógytornászok mondanak...
Már itt toporzékolnak a hallgatók a nyakamon, úgyhogy most lépek!
puszi mindenkinek és DRUKKKK!!!!!! :)

eszter82
Budapest

Eszter,
cupp, örülök a jó híreknek, ujjaimat ezerrel csurizom.
jáj anyud, szegényke, drukkolunk nagyon neki is !
nagyon aranyosak vagytok a költöztetéssel !

Sajtikám,
akkor halljuk a részleteket drága !
barátosné ?

kubuspace

Estrella: húúú,kisfiú!!! :D :D Ez klassz! :)
Majd megszokod a gondolatot! Én is inkább kislányos vagyok,de annyi édes kisfiúval találkoztam mostanában,és olyan édes hacukákat adtak rájuk,hogy komolyan kedvet kaptam egy kisfiúhoz is :)

Kubu: a kismama uszis dolgot nem azért írtam,hogy arra mennék,csak azt olvastam,hogy ahol csinálnak babauszit,ott elvileg nagyon tiszta a medence,és ezt javasolják,plusz gyors fürdőruci eltávolítás uszi után,és öblítés... :D

Akkor nem képzelődök,tényleg nem véletlenül rossz érzés háton...
pedig úgy örültem,hogy pár percet sikerült kierőszakolni,és picit kinyújtóztathatom a tagjaimat :D

Zsuzsó: kicsinyítsd le paint-tel a fotót! :D
ne aggódj,rendben lesznek az értékek,gyorsan eljön az az időszak,amikor meg már magától is jobb :D
Vendég

Béku ez mind szép és jó amit leírtál, csak mivel "belsősként elsőkezes infó volt R. által" uszikkal kapcsolatban, hogy min hogyan megy a spórolás, és akkor még nem is volt válság.... így mi megbeszéltük R-val, hogy nulla kockázatot engedünk meg ezen a téren :)
Még a megpreparált tampont se!!! :shock: :shock:

Kubu, köszi a pelusinfókat, elraktározom mire kelleni fog :)

Zsuzsókám: foggggggalmam nincs... a bentieknél is full káosz van, ráadásul ugye a Rákosi-rendszer... nem is nagyon akarok a továbbiakban emiatt még csak betelefonálni se!... szóval ezért közvéleménykutattam itt inkább :)

andrea-1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: