A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Sziasztok!

Bocsánat, most csak brunhildnak:
Azért ne írd le a pszichológust!
Egy jó szakemebr igenis meg tudja nyitni a gyereket idővel. A másik, hogy ha eljárnátok egy héten egyszer, ahova csak Te viszed, Nimród nélkül, már önmagában felér egy terápiával! Mi járunk csütörtök délelőttönként Zsófival a beszédjavítóba, ezt írtam is. És nayon szereti, hogy van egy délelőtt, amit csak velem tölt, amikor nincs ott más, nincs ott a Fruzsi, nem kell osztoznia, csak anya van.
Én azért keresnék egy jó gyerekpszichológust, mi is voltunk anno nevelési tanácsadóban Zsófival, az elején alig mozdult az ölemből, de aztán megnyílt! Kitartás!

És boldog születésnapot a nagyfiúnak! :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gil
Gratulálok nagyon jó kép.

Nagyon szé nagyfiúk.

Brunhild
Én sajnos nem tudok tanácsot adni, de sok sikert és kitartást kívánok neked.
Nimródnak Boldog Szülinapot!!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Teszek én is képet a lánykáimról!

Kép

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Hello!

Brunhild amit írsz szinte tiszta Ákos csakhogy Ő már akkor is ilyen volt amikor még híre-hamva sem volt kistesónak! 8 hónapos koráig rajtam kívül még az apja sem vehette fel (ordított), rá sem nézhetett senki mert ordított. Egyedül csak én, csak nekem mosolygott, csak engem szeretett na jó egy kicsit a bátyát is de azt is csak távolságtartóan. Világ életében féltékeny volt és élt benne a birtoklási vágy. Sajnos mi már megjártuk a pszichológust is kétszer, de nem segített a kistesó meg csak tetézte a bajt. Mátyásom imádja, de Ő ahol lehet lepasszolja rácsap, visszaüt, csúnyán beszél vele. Mivel engem is már teljesen kiakaszt most összeült a család és arra jutott, hogy elköltözik 1 hónapra édesanyámhoz. Persze látogatom két naponta csak nem jöhet haza. Anyukám kissé drákóibb mint én reméljük ott egy kicsit feloldódik lesz aki egyedül csak Őt szereti. Biztos van aki kiakad ezen, de nem szeretném itt felsorolni miket művelt amik miatt ezt a nehéz döntés meg kellett hozni a családunknak.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Sajnalom, hogy ilyen problematok van a nagyokkal ... biztos nagyon nehez nekik is :(

Brunhild, en is csatlakoznek Panndihoz a pszihologus ajanlasban. A Madarasz utcai gyerekkorhaznak van egy nagyon jo pszihointezete a Gyéngyéssy utcanal. Eddig csupa jot hallottam rola. Mikor anno a gimit es a zenemőveszetit egyőtt csinaltam (minden nap 8-8ig oraim es gyakorlas volt) sok baj volt a gyomrommal, mert az orvos szerint arra ment ra a sok stressz, akkor kőldtek el oda. Egeszen pici gyerekekkel is talalkoztam.
Nalunk ugy volt, hogy volt egy beszelgetes egy pszihologussal, es aztan ö összeült a többivel es eldöntöttek, hogy ki az, akihez a gyerek szemelyisege es a problema a legjobban stimmel. Nekem mar ez a hozzaallas is nagyon tetszik. En kb. 3 pszihologussal talalkoztam es mind nagyon kedvesek voltak.
A szobakban egy csomo jatek van, szinesek, inkabb a kicsi gyerekekre vannak specializalva. Szerintem egy probat meger :)
Ha szeretned, megprobalom megkeresni az elerhetösegüket.
Ha meg mashogy döntesz, akkor kitartast! Biztos, hogy javul es lehet, hogy most, hogy mr nagyobb lesz az uj babaval a korkülönbseg ö is mashogy all majd hozza!

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Vivcsen! Nagyon szépek! Jól kijönnek egymással?

Szerintetek almát, banánt ehetek? azt talán kívánom.

Kép
Kép
Kép
gydavid

GyDavid, szerintem attol függ, hogy valami megartott-e, vagy a baba miatt van.
Mondjuk az alma nem hiszem, hogy gondot jelenthetne! Ha nem a baba miatt van, akkor en a banannal varnek (mondjuk lehet, hogy csak azert vagyok ilyen "elöiteletes" mert nekem olyankor soha nem tesz jot).

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Gydavid
Köszönöm! Igen nagyon jól kijönnek egymással.
Veszekedni szoktak de verekedni nem.szeretnek együtt játszani és ha az egyik nincs itthon nyafog a másik hogy soká jön még.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:15-kor.
20140901114303

brunhild,
nekem van egy ismerősöm, ahol két gyerek van, 6 és 4 évesek. Mind a ketten Lili csoporttársai voltak még a régi, nem túl szerencsés oviban. Na nagyobbik kislány csinálja ezt, hogy nem beszél csak gyerekkel, és ismerős felnőttel, most már a kicsit is rávette, szóval ő sem beszél pl. az óvónénikkel. Ők voltak pszichológusnál, hogy segített-e azt nem tudom, de azt mondta, hogy ez nem egyedi amúgy, szelektív mutizmusnak hívják, és megkínálta őket a magasabb csp-kal miatta.
Mi is voltunk Lilivel pszichológusnál, na tényleg nagyon meg kell választani, hogy kihez megy az ember. Az elsőnél folyamatosan sírt Lili, nem jött le az ölemből, már szakértői bizottsághoz akarták küldeni...,aztán elmentünk oda, ahova az aszpergeres uncsitesó jár. Ott meg minden ok volt, és azt mondták, gyakorlatilag iskolaérett a gyerekem nem egész 5 évesen.
Amúgy lehet, hogy tényleg jól jön majd a kistesó, ezáltal a középső és a kicsi "egy oldalra kerülnek".

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, köszönöm! Találtam is egy nagyon jó cikket erről, ide másolom, csak ha esetleg mást si érdekelne a téma http://www.fordulopont.hu/cikkteljes.php?id=446..
20140901114303

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért!

Kedves Lányos Anyukák!

2010. novemberi kismamás topikból vagyok!
Egyedi készítésű, masnis fejpántok, igény szerinti színben és méretben!Akit érdekel, írjon nekem privit és megbeszéljük a részleteket:)
Dobok egy képet, h. miről is van szó:)
Mindenkinek Boldog babavárást illetve babázást kívánok!
Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Mit szóltok a Rubint Rékához?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Mi van vele?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

én sem hallottam semmit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

En sem olvasom a bulvar sajtot, de a Reka evfolyam tarsam volt es azt hallottam hogy a 3. terhessege alatt 1 dekat sem rakott magara! Ugyanannyival ment be szulni mint amennyivel a terhesseget kezdte :shock:

Kép

Kép
ica79

hát a 3. terhessége még tart.8.hónapban 4-5 kiló körül hízott. ma láttam a 1/2 2-ben. Kérdezték, hogy a gyerekek nem féltékenyek-e?
Őszerinte egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes családban ilyen nem fordulhat elő.............?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Kép

Az egyes hónapokban kb. így helyezkedik el a méh...

Kép
mrsleo
Debrecen

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni én is, ha minden igaz július 27-én érkezik majd az első babánk :)
vikike81
Kecskemét

Gydavid: arra gondolsz, hogy azt írták, borozik terhesen? Csak a címet láttam..az ilyen hírekkel mindig óvatosan kell bánni, lehet hogy megivott egy pohár bort (1 hónapban egyszer), és éppen lefotózták...Amúgy nem szimpatikus ez a nő, de azért nem hiszek el mindent, amit róla írnak...

Ica: 3. terhességénél ugyanannyival szült? Mikor szült? Eddig 2 gyereke van, most terhes a harmadikkal, vagy nem? Végülis mindegy, ebből él, sportol, diétázik..én nem irigylem...

Más: fiam ma nem pisilt be egyszer sem :D Tudom, hogy ez semmit sem jelent, de akkor is örülök neki :D
20140901114303

http://catalog.nucleusinc.com/categorie ... 068&A=&I=2

Itt nagyon jó képeket lehet találni... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="vikike81"]S írta:vikike81ziasztok!

Szeretnék csatlakozni én is, ha minden igaz július 27-én érkezik majd az első babánk :)

Üdv itt!
Végre, aki szintén első babáját várja :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

gydavid: a hízása szerintem magánügy, ő ebből él, nyilván odafigyel, mert neki sok múlik ezen, na meg anapból is egészségesen élt. Féltékenység meg mindenhol előfordul, csak van, aki nem vallja be. Legalábbis szerintem :roll:

vikike, üdv köztünk :) Honnan írsz?

Jaj de várom már a holnap reggelt... Kilencre megyünk UH-ra, sosem lesz már reggel :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Mrsleo, köszi! Az én emlékeimben is valahogy így festett a kép :)

Gydavid: Jó nekik, ha minden tökéletesen működik ;) Bár én kételkedem benne... Mondani sok mindent lehet...

Üdv.Vikike! Mesélj kicsit magadról :)
20140901114303

brunhild, az tök jó, hogy ma nem pisilt be! :)

Ami még eszembe jutott, bár ezt lehet, hogy próbáltátok és szoktátok:
Van olyan időszak, ami csak az övé? Pár óra, amikor senkivel nem kell osztoznia rajtad. Egy közös séta, egy cukrászda, egy játszóház, bármi, amit szeret, és ahol fel tud töltődni belőled.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild!azt a boros témát a saját szájával nyilatkozta, meg azt is, hogy, ha a repülőn megindul a szülés akkor konyakot kell inni!
Egyébként semmi jelentősége, de a nyilatkozatából azt lehet kivenni, hogy ha nálatok féltékenység van, akkor biztos nam vagytok kiegyensúlyozottak............

Kép
Kép
Kép
gydavid

Én is szoktam bort inni, na jó, nem kétnaponta, és nem sokat, de 1-1 dl-t szoktam, nekem is az orvosom mondta, hogy nyugodtan.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi,
hajrá holnap!!! Nekem 17:40-ig kell várni.

Vivike,
üdv köztünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="panndi"] írta:panndin is szoktam bort inni, na jó, nem kétnaponta, és nem sokat, de 1-1 dl-t szoktam, nekem is az orvosom mondta, hogy nyugodtan.

Én is szoktam... :oops: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Mindenkinek kedves egészségére! Jó annak aki szereti. Lehet, hogy nekem is néha jót tenne. Biztos kevésbé ártalmas mint a sok coca-cola amit én iszom!
Egyébként valakinek valamilyen káros szenvedélye?
Brunhild! Nagyszerű, hogy a kisfiad nem pisilt be!

Szia Vivike!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Én a pezsgőt szeretem :wink: Na nem vedelni, de ha már inni kell, akkor édes pezsgőt :D..emésztőnek is szoktam néha pár kortyot inni...

Ha ilyeneket mond RR, az végül is őt minősíti...
20140901114303

Sziasztok!

Most innom kell egy kis tokajit. :evil:

Mrsleo! Király a link, már végigböngésztem.

RR! Ádámmal 9 , Előddel 6 kilót híztam, mégsem nézek ki úgy, mint Rubint Réka. Lusta disznó vagyok és nem sportolok semmit.Mindig megfogadom, bele is kezdek, aztán nincs kitartásom.

Vikike! Szia!
Újonnan bejelentkezettek írjatok többet!

Brunhild! Ez kemény menetnek néz ki. Az biztos, hogy tudatosan oda kell figyelni a középsőre. Nálunk Előd szeretteti magát, ölel, puszil, ölbe bújik. Ádámnak feltűnt, hogy ezt imádom és ő is megerőlteti magát néha és szeretget. Kijött belőle is a féltékenység. Egy hete kitalálta, hogy fürdés után anyizzunk, ami annyit tesz, hogy ketten bebújunk az ágyba és beszélgetünk 5-10 percet. Tegnap épp a gyerekkoromról meséltem neki, dédiről (fidesz nagyi) a kertes házáról, a kiskutyáimról. Ma a fényképeket fogjuk megnézegetni, amin én voltam akkora mint ő.

Van még egy játékunk,ez a csupaszfuttatás. Fürdés előtt csupaszon szaladgálnak pár percet a lakásban, én meg próbálom elkapni őket, belecsípni a fenekükbe stb. Imádják.

A sztáranyukáknak mindenre van idejük. A szülésük a legszebb élmény, a férjükre odafigyelnek, sosem zsíros a hajuk, nem kopik le a körömlakkjuk. Jól és mindennap főznek, kizárlag egészséges ételeket, amit biopiacon vesznek. A gyerekeket mindenféle foglalkozásra hordják, sokat játszanak velük. A karrierjük építése sem okoz gondot és hetente csinálnak a férjükkel kettesben programot, miközben a gyermeküket sem hagyják magukra egy percre sem. Persze, hogy minden gyerek kiegyensúlyozott és szófogadó.
jjucuss
Eger

Ma sutyiban elhoztam a védőnőm rendelőjéből a Babydop-ot és meghallgattuk itthon a baba szívhangját. Jó érzés volt. Holnap még korán reggel vissza kell csempésznem.
jjucuss
Eger

Brunhild
Ez nagyon jó hír! Akartam kérdezni, hogy mit szoktatok reagálni otthon, amikor bepisil? Mindig megbeszélitek a dolgot vagy inkább nem feszegetitek a témát?

Vikike
Üdv a csapatban! Hasonló időben járunk, én július 26-ra vagyok kiírva.

Panndi
Ha hazaértél számolj be mindenképpen az uh-ról!

Én is szívesen iszom bort a hétköznapokban, de mióta állapotos vagyok egyáltalán nem kívánom. Pedig alapjáraton nagyon érdekel a téma, sokszor gondoltam már rá, hogy elvégzek egy sommelier tanfolyamot, rengeteget olvastam borászatról, borokról és tematikus kóstolókra is szoktam járni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jjucuss
:lol:
Nem is értem, nekünk miért nem mindez simán!
A csupaszfuttatás nálunk is megy, csak eddig nem volt neve :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jucus! ez marha jó megfogalmazás! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Sziasztok!

RR kapcsolatban ezt a cikket olvastam:
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/ ... l_parkolt/
Nagy Lajos KirályNÉ útja, ezen jót nevettem :)

jjucus :D most már mindent értek, hogy miért nem jutok el végre fodrászhoz! :)
vivike81: üdv itt!
mrsleo: azért vagyunk itt még páran elsőgyerekesek, bár nem sokan... :)
Brunhild: Kitartás, sajnos mást nem tudok mondani, nincs tapasztalatom a témában.
addisz: én is így vagyok vele, egyáltalán nem kívánok egy csöpp alkoholt sem. Teganp ittam egy kis körtebort, de két korty volt, mert nem esett jól.
panndi, linácska: :) de jó Nektek! várjuk a képeket!
gydavid: nekem a banán mindig jól esik :) amit kívánsz, szerintem edd nyugodtan, max. két falat után abbahagyod, ha mégsem jó.

hopihe79
Budapest

Sziasztok, hú mennyit írtatok, nem gőzök olvasni :)

A szülinapi köszöntéseket köszönöm szépen! :D

Ma voltam a terheséses vércukorivászaton, még mindig blláááh. :? :? Elég szar volt az a 2 óra, amit éhgyomorra kellett eltölteni azzal az émelyítő cuccal a hasamban, de szerencsére nem jött vissza :lol: Holnap lesz eredmény, már csak az kéne hogy jó legyen. :)

Jövőhéten megyünk 4D-re már nagggyon várom:)

gil tök édi a kép:) Kíváncsi vagyok nekünk mennyi ltászik majd, most is mellsőfali lepényem van, ez állítólag kukucska szempontjából kevésbé jó mint a hátsó... de Lócival is ilyen volt és azért lettek jó képeink:)

csupaszfuttatás :lol: :lol: Ez mekkora jó név :D

vikike, üdv itt! :)

Most ennyi majd még kukk...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jjucuss: jót nevettem, mint mindig :wink: A sztár(anyukáknak)oknak tényleg minden szuperül megy, kár hogy ennek ellenére -vajon miért???-mind elválik, depressziós lesz..talán túl sok szabad idejük van és túl jól megy dolguk :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:17-kor.
20140901114303

brunhild,
mi a szobatisztaság miatt voltunk pszichológusnál, Lili 3,5 évesen még mindig pelusos volt. Aztán már szobatiszta volt, de a kakival gondok voltak, az néha bement, mert tartogatta. Mondott egy ötletet, alá is támasztotta logikusan, és nálunk bevált. Azt mondta, hogy egyáltalán ne csináljunk belőle nagy ügyet, nem kell leszidni, de neki kelljen kimosni a bugyit. Mert amíg te kiszeded a kakiból/pisiből, kimosod, adsz rá tisztát, az elvileg a Te problémád. De ha neki kell kimosnia (nyilván nem lesz tökéletes, nem is ez a lényeg), akkor már érintett lesz a problémában, és a Te problémád mellett az Ő problémája is lesz. Azt hiszem kétszer kellett kimosnia, és utána odafigyelt. Még most is előfordul baleset néha, de ez már tényleg az, és nem a visszatartás, meg a nem odafigyelés eredménye, hanem mondjuk hasmenés, nem ér oda..., akkor is mindig mondja, hogy odafigyel, csak most ne kelljen kimosnia, persze ilyenkor nem is kell.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vivike,
Te írtál a kecskeméti topicba is, ugye? Táncsak nem Te is????
Ott nincs nagyon pörgés, jó ha hetente, kéthetente ír valaki. Amúgy terhestornát nem tudok, én soha nem jártam. A metamorfos meg ha jól tudom vízben van (nem biztos, de én olyat láttam ott), én vízbe most amúgy sem mennék babásan.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vivike:
Üdv a csapatban.Én is Júli 27-re várom a picit.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Jó reggelt!

Brunhild, azért én valahogy elgondolkodnék annak a megoldásán, hogy mindenki kapjon egy kicsi saját időt. Tényleg nem hülyeség ;)
A másik, ami eszembe jutott: Zsófi két éves volt, amikor elkezdett direkt bepisilni, de nem is akárhogy, hanem ha tehette, direkt Fruzsi cuccaira. Bemászott a babakocsiba, odapisilt, kijött, bemászott a kiságyba, odapisilt, kijött, stb. Az elején reagáltam rá, aztán pár nap alatt taktikát váltottam. Egy szót sem szóltam hozzá, ha ez történt, hanem feltakarítottam, kicseréltem, lemostam, stb, és közben látványosan Fruzsihoz beszéltem csak, őt szó nélkül kimostam a pisiből és átöltöztettem. Hamar abbahagyta, szerintem látta, hogy nem vezet a bepisilés "eredményre":
De ő nagyfiú, linacska ötlete is tök jó!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Nekünk még egy ötletet mondtak: csináljunk egy naptárat, amibe minden este, ha nem történt baleset, akkor belerajzolhatja a jelét, vagy ragaszthat egy matricát. Ha 5 egymást követő napon megvan a matrica, akkor választ valami apró kis ajándékot. Ez nekünk vagy egy pelusos kutya, vagy egy little pets shop-os kisállat volt. De ha mondjuk a 4. napon elrontja, akkor újra kell kezdeni az ötöt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Először is: Boldog születésnapot, Netty! :)

Iszonyú hideg van kint (én legalábbis annak érzem) és megint álomkóros vagyok napok óta, tegnap 9-kor már kóvályogtam.

Még mindig nem kaptam meg a kombinált teszt eredményét, pedig két hete voltam... Lehet, hogy ez az sms rendszer mégsem működik? Kaptam már meg valaki így az eredményt?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Na megjöttünk :)

Minden oké, egészséges, tökéletes kisbaba :)

Igaz, hogy a fiúk is szívesen játszanak a lányos játékokkal? ;)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
Szóval kisfiú?! :D Mesélj! Képet kaptatok? Mekkora a babó? Nagyon kíváncsi vagyok ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kisfiú :)

Képet nem kaptunk, adatokat írhatok, arra emlékszem, hogy a BPD 43 mm :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

De jó :)! Imádni fogják a csajok!
Írjál légyszi' adatokat, érdekelne, mekkora volt a CRL.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

CRL-t már nem mérnek ilyenkor, csak BPD-T, THQ-t, meg FL-t.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: