A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Boo! Örülök,hogy sikerült "megreformálnod" az éjszakátokat!! Répatorta :D :D

Pocok! Hogy vagytok?

Mi tegnap előtt kaptuk meg a 18 hós oltást,egyelőre semmi baja tőle,mondjuk neki nem is szokott,de még csak nem is hisztis :D Remélem mostmár nem is jön ki rajta.

Lányok! Ti kaptatok levelet az OEP-től a GYED összegére vonatkozóan? Mert a barátnőm kapott és abból azt vettük ki,hogy megemelkedik 109 ezer Ft-ra? Az lehet? Vagy ebből még vonnak le?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi: Én nem kaptam, a maxot kapom most az bruttó 102.900 és ennek a nettoja 86.000. Nem bánnám ha netto 109-lenne,bár nem tartom valószínűnek :twisted: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok,

csak gyorsan mert mindjárt indulnom kell:
szerencsére jobban vagyunk mindannyian, én már csak orrot fújok, Apa még kicsit carabbul van, Nimród meg már tegnap nem volt lázas csak hőemelkedés :arrow: mondjuk aludt fél 1től 5 ig...

Úgy sajnálom csórikámat, múlt kedd óta nem mozdult ki a lakásból... mostmár hétvégén kimozdulunk, mert penészvirág lesz a fiamból...

Hajmosás nálunk is nyügiben telik, de a locsoló ötletet kipróbálom :lol: :lol: :lol:

Dodi,

köszi a piercinges ötleteket :twisted: :twisted: :twisted:

Boo,

reggeli tápizás leírása :arrow: te nagyonhülye vagy :mrgreen:

KépKép

KépKép
kispocok13

Olyan vicces látni a kollegák fejét, amikor ránéznek a domborodó pocakra és nem értik mi van... meghízott, vagy mi, de nem merik megkérdezni....

A másik meg amikor közlöm hogy csak pár hónapra jöttem, mert Kistesó úton van... (ugyanis már sokan elkönyveltek anno vénlánynak, mikor ezer év után kollega ex-el szétmentünk, aztán "becsúszott a gyerek" volt a téma persze a hátam mögött, most meg nem tudják hova rakni :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ma negyed 1 kor aludt el, és még mindíg alszik :roll: :roll:

partyvirsli: neki is majdnem teljesen hátra lehet húzni, csak az egyik oldalo tapadt le picit.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi!

Tegnap mondta bnőm, hogy ő ebben a hónapban már 10.000-rel több GYED-et kapott, 96 ezret. És úgy tudom, hogy a GYED-ből csak nyugdíjalapot vonnak, szóval lehet, hogy így jön ki a 109 ennyire. A lényeg, hogy emelték :wink: . Bár én most is 86-ot kaptam :roll: .

Pocok!

Imádom az ilyen munkahelyi/iskolai pletykákat :twisted: . Én annak idején 4-ben eljöttem a gimnáziumból, mert kikezdett velem az új osztályfőnököm (félreérthetetlenül! :evil: ), és tudtam, hogy úgyis csak én jöhetek ki ebből szarul, úgyhogy inkább estin fejeztem be, mert utolsó évben már nem vettek át sehová :? . Na, a lényeg, hogy kb. egy évvel később találkoztam az egyik ottani osztálytársammal, meséltem, hogy mi van velem, épp az esküvőnket intéztem...erre közölte, hogy ők azt hallották, hogy külföldre mentem táncolni :shock: :lol: :lol: :lol: .
Ez akár sértő is lehetne, de én becartam ezen a röhögéstől, mivel a 160 centimhez 70 kiló voltam akkor :oops: :lol: . Még örömlánynak is gáz lettem volna, nemhogy táncoslánynak :lol: . Gondolom a kedves osztályfőnök úr hintette el rólam az infót, ha már ő lecsúszott erről a numeráról, megszavazott Olaszországnak :lol: .
Na jó, mondjuk a nevem tisztára mosása végett bejelöltem az egész osztályt iwiw-en :roll: :lol: :lol: .

Örülök, hogy jobbultok :D .

Tike!

Pasi :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,

édes, tündibündi osztálytársak :? :?: :?: :?:

Nálunk bennt nem feltétlenül a rosszindulat volt az oka (bár tuti az is volt benne nem kevés), hanem az, hogy a 6 év után, mikor is tudták hogy ki a párom hiszen ugyanott dolgoztunk, hirtelen nagy lett a csend körülöttem a szakítás után, viszont kíváncsiak voltak hogy mi van. Én meg direkt nem mondtam bennt semmit, csak a kiváltságosoknak, azok meg nem adták tovább, és minden kíváncsi pletykafészek főtt a saját levében :lol: :lol:
Aztán kitalálták hogy nincs is pasim, és csak felcsináltak :roll: :roll:

Boo,

ja, majd azt mondom, azt sem tudom, ki az apja, remélem, hasonlítani fog Nimródra meg a mostani pasimra :lol: :lol: :lol: neeeem....

Dédivel közös program deszuperjó lehetett!!!!!! Olyan jó nektek :wink: :lol: :lol:

Álomszuszék gyermekem ma majd öt órát aludt napközben, és nyolckor egy nyikk nélkül elaludt...

Lois,

boldogat :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Most is forraltbor buli van?

Tike, Boo,

én Apa fejét annyiszor leordítottam anno motoszkálás ügyben, hogy már lábujjhegyen közlekedett reggelente. Mondjuk Nimród csak ritkán ébredt fel rá, viszont én mindíg, és szinte sosem tudtam visszaaludni :twisted: :twisted:
Most meg nekem kell halkan készülődni, én megyek reggel korán, a fiúk meg együtt készülnek, reggeliznek, és ha Nimród épp nem beteg, akkor bölcsibe is mennek.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Neeem, most épp gyomorvírustülünk buli van :? :?
Lassan nehezen emelem a kezemet is (nem hogy a 13 kilós gyerekemet), lévén több mint 24 órája nem ettem-ittam semmit, ami megmaradt volna bennem. Na kinyafogtam magam :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Jesszus, ez nem hangzik túl jól... igyál pár felest :lol: :lol: :lol: és gyógyulj meg hamar!!!!!!!!!

meg a keserű tea, háztartási keksz nevű remek gasztronómiai élményt tudom ajánlani :? :? :? :?

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi: januárban még a decemberi gyedet kaptuk,szóval ha emeltek akkor az most fog jelentkezni, jaj olyan jó lenne :lol: :roll:

Lois: gyógyulj!!!

Pocok: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

tike

Tudja valaki,hogy ha visszalépünk az állami nyugdíjpénztárba, akkor a hozamunkat hogy kapjuk vissza? csak fél füllel hallgattam a híreket :roll: :roll: Ma kaptuk meg a papírt, hogy mennyi az annyi és nem tudom, hogy mit kell ehhez intéznünk :oops: :roll:

tike

sziasztok!

lois!
gyógyulgass!

pocok!
de jó,h jobban vagytok!

gyed:
hát annak én is örülnék,ha nőn.nagyon kiváncsi leszek februárba...

nálunk nagyon rossz a helyzet...Kiarának végre reggelre lement a láza
csak hőemelkedésre,de délre viszont rákapcsolt és 39,2 volt a láza
így azonnal mentünk gyerekorvoshoz tök mind1 volt,h éppen ki rendel.
kiderült,h nem is az oltás miatt,hanem valami vírus és kapott antibiotikumot
meg valami erősebb lázcsillapító kúpot a germicidnél...
ja és mivel indulás előtt amikor beadtam Kiarának a nurofen szirupot és
azonnal kihányta,ezért inkább nurofen kúppal próbálkozunk...
meg ha hányna még,akkor arra is írtak fel egy kúpot.

Kép
Kép
csibe83

tike!
ha maradni akarsz magánba,akkor bekell menned hozzájuk,viszont
ha államira váltasz,akkor semmit nem kell csinálnod...

Kép
Kép
csibe83

tike!
itt egy nyugdíj kalkulátor:
http://tajekozodjon.com/

Kép
Kép
csibe83

Tike,

MNyP kérdést passzolom :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

Csibe,

sajnálom :cry: :cry: :cry: gyógyuljatok ti is hamar!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
igaz mi nem csináltat,hanem bolti ivós madártejet adtunk már kiarának
és nagyon szereti...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszke, remélem hamarosan jobbulok...bár a súlyomnak határozattan jót tesz a dolog :roll:

Boo!
Madártejben, ha normálisan van megcsinálva, nem nyers a tojás benne, ergó kaphatják a Dedek :)

Pocok!
Ej de nehéz téged vénlány kategóriába képzelnem :lol: :lol: :lol:

Ezek a szexuális zaklatós sztorik.... :shock: :shock: :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
Táncoslányság külföldön...szerintem simán bók :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo

Olyasmi, felkel és kb. 10-30 percel ébredés után leülünk és reggelizünk együtt. Aztán elindul a nap. Ő nem tízóraizik, csak ha bölcsiben van (heti 3x délelőtt 2 óra). Általában délelőtt kint vagyunk, ezért nincs tízórai, de sztem jobban is eszik ebédet így.
Én sose voltam olyan mondjuk mint te, hogy lefekvés előtt kakaó..stb.. Olyan volt, hogy bent melóhelyen a reggel tejeskávém mellett elolvastam a híreket. Gondolom vmi olyasmi lehet ez nektek. :wink:
Mondjuk nekem az is fura hogy ti fürdés után vacsiztok. Én olyan hagyományos stílusban nyomom vacsi :arrow: fürdés :arrow: fogmosás :arrow: mese :arrow: alvás

Pocok

Nálunk is Apa már olyan mint egy puma, én mégis felkelek rá.. de Roló nem. :twisted: 8) :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo,

szép kis történet...

Púpjaid hogy állnak?

Csibe,

szerintem a bolti madártejnek vajmi kevés a köze az igazihoz :-(

Viszont jó kis nagymamám-féle madártejet hű, de ennék most!

Lois,

ezt akkor én most bóknak veszem :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay,

mi is hagyományos stílusban nyomjuk :-)

puma-apa :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Senki ???? :-(

KépKép

KépKép
kispocok13

Nincs valakinek vmi tuti köhögéscsillapító ötlete?
Nimród nagyon köhög napközben is, de már második napja hajnalban is felébred miatta...

KépKép

KépKép
kispocok13

Bárányhimlő járvány van nálunk a faluban :twisted: :twisted: Hédi barátjának egész ovis csoportja kidőlt, mi 10 percet voltunk együtt a kisfiúval, annyi alatt csak nem kapta el :roll: :roll:

tike

Pocok: Stodal szirup - homeopátiás vagy a jó régi hagyma tea mézzel :wink: :wink: mindegyik szuper

tike

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:13-kor.
Vendég

Köszi a tippeket!
Azóta voltunk ügyeleten, mert 38,6-al kelt, mindezt 2 heti antibiotikum után... Szerencsére nem zörög a tüdeje, influenza, kaptunk mindenféle újabb gyógyszet :-(

KépKép

KépKép
kispocok13

Czigka,

mi is Sinecodot kaptunk most estére :-)

Tike,

remélem nem lesztek pöttyösek!

Stodal-ra múltkor nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az nagyobbaknak való, azóta nem merem adni.

Viszont ötlet nektek is:
Fenistil csepp és Kalcium Kids csökkenti a nyálkahártyaduzzanatot állítólag, így a köhögést is, mert kevésbé irritálja őket.

KépKép

KépKép
kispocok13

Rapid!

Kispocok!

Sajnálom, gyógyuljatok :( .

Katyékról is azt hallottam, hogy Petrának is magas láza van :( . Nekik is jobbulást!

Meg Csibééknek, meg Loisnak, meg mindekinek JOBBULÁST :wink: .

(Mi hála Istennek mind jól vagyunk :wink: . Tömöm magunkat mindenféle megelőzőizével :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!
most csak annyit,h Kiara kihányta az antibiotikumot is,de az első alkalommal nem
így egy kicsit javult szombatra a helyzetet,ma már mondhatni
láztalan,de aggódom,h az antibiotikumot nem tudom adni neki,m
félek,h visszaesik...
valakinek van esetleg tippje,h a szirupos fecskendezést hogy tudnám
kikerülni?
kiskanalas verzió sem működik.simán kiköpi.

Kép
Kép
csibe83

Csibe,

mi minden gyógyszert a Nurofen szirup fecskendőjével adunk be, imádja. Ha meglátja, már tátog mint egy gólyafióka :-)

gyógyuljon mindenki!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
hát nekünk a nurofen szirupot is kihányta,szóval ezek a fecskendők
szóba sem jöhetnek...

Kép
Kép
csibe83

Pocok, Csibe, Lois!
Jobbulást kívánok kicsiknek, nagyoknak egyaránt!!!

Nálunk javul a helyzet. Csütörtökön levittük a doktornőhöz Petrát, mert már 4. napja magas láza volt (éjszakánként hűtőfürdős lázcsillapítás volt a program).
Dokinő szerint nem vírus, hanem baci, ezért írt fel antibiotikumot.
Úgy tűnik, hogy jól eltalálta, mert Petrának pénteken már csak hőemelkedése volt, tegnap már láztalanul ébredt, és azóta is láztalan.
A szeméről elmúlt a gyulladás, az orrfolyása és a köhögése is javul.

Csütörtök, pénteken én is itthon voltam, mert a gyógyszerek beadása abszolút 2emberes feladat volt, ráadásul olyan nyűgös volt a pici lányom, hogy nem bírtam elindulni dolgozni. Hoztam haza melót, de bele se kezdtem. :oops:

Holnap már megyek dolgozni, Petrát meg viszem anyukámhoz. Már csak köptetőt kell neki adni, azt egyedül is be lehet adni nagy nehezen.

Az amúgy se jó étvágyára teljesen rossz hatással volt ez a betegség. Napokig nem evett semmit, csak a reggeli babatejét.
Ma összesen 2dl babatejet ivott reggel, és délután 3-kor egy fél tányér marhahús levest.
Most adom neki a béres cseppet (ma kezdtem), ha nem csinál étvágyat, akkor kérek egy vérvételt.

Amúgy már tök jó a kedve. :wink:

Dodi!
Micsoda informátoraid vannak! :lol:

Kép
katy76

Mi is mindent a lázcsillapító fecskendőjével adunk be, de ő utálja. Ez az egyetlen mód, amivel be tudom neki adni a gyógyszereket. Szegénykém öklendezik utána mindig. :(

Kép
katy76

Petra jó hogy jobban van!

Én éppen fel akarok robbanni (egy bőgésen és egy beszóláson már túl vagyok), ugyanis Apa beadta a fiának este a köptetőt, majd elolvasta a köhögéscsillapító papírját, amin persze az állt, hogy köptetővel együtt ne adja... Baszki, azert ültem a gyerekkel ma másfél órát az ügyeleten, hogy kapjon köhögéscsillapítót. Messiásként várom az estét hogy beadhassam és végre végigaludjon egy éjszakát, erre elcseszi! (nekem vajon miért volt egyértelmű hogy este nem kapja a köptetőt hanem helyette a másikat????)

Meg még leugatott a lázcsillapítóval kapcsolatban is, azt hittem nekimegyek. Persze azt meg nem adta be, hiába kértem. Majd hajnalban, ha lázasan köhögve ébred, gondolom rájön.

Brrrttrt, bocsi...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Nem hiszem, hogy baja lesz. Köptetőt tény, hogy nem jó adni lefekvés előtt.
Én gyógyszer beadást nem bízok Apára. Ha ő van vele itthon, akkor órára lebontva leírom, hogy mikor mit kell adni enni, és milyen gyógyszerből mennyit-mikor kell adni.
Nem hülye, biztos meg tudná jegyezni, de inkább nem próbálom ki. :roll: :roll:

Kép
katy76

Egyszer már írtam, hogy én éjszakára zsírral szoktam bekenni Petra mellkasát, rátekerek lazán fóliát (azt az átlátszót), és betekerem textil pelussal. Segít felszakítani a lerakódott cuccot és segít az alvásban is. :roll:

Kép
katy76

Huha jó sok a betegeskedő..jobbulást!

Mi nem vagyunk betegek kopp kopp, és én még vitaminnal se tömöm :oops: Viszont minden olyat eszünk amiben van minden. Még itt házon belül is megoszlik a vélemény... :roll:

A terhesvitaminokkal is ugyanígy voltam, első három hó minden nap, utána meg hetente kéthetente mikor eszembe jutott. :oops: :roll:

Pocok

Nálunk Apa nem mer beadni semmit, ezeket közösen beszéljük meg :roll:
Tudod már a baba nemét? Mikor mész Uhura?

KépKép

KépKép
ronmay

Nálunk Apa alapból megbízható ezekben, csak most volt hülye...nem gondolkodott, csak adta ami eddig. (mondjuk mondta a dokino h Ambroxol napkozben, a masik
meg este. Ezt nem jegyezte meg, azt persze igen, h Cataflam csak akkor kell ha lazas. En most 37-nel is adtam volna neki, ő nem, le lettem ugatva, Nurofent se kapott.)
most mosolyszünet van itthon :-(

ezt a zsír dolgot lehet hogy kipróbálom már, annyian mondják hogy jó! Bár elég gusztustalan lehet...)

Ronmay,

terhesvitamint én is így szedek :oops:

12.heti uh-on a Hajdu K 70-80%ra lányt tippelt, de még nem akarom nagyon ráhangoni magam... 9-én megyek legközelebb, majd akkor kiderül :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Nálunk a még miniegér Zétény szemébe sikerült az apjának belecseppentenie felnőtt fülcseppet :? Nem lett baja, mármint C.-nek sem pedig ej de szívesen tarkón verdestem volna érte :evil:
Ő mondjuk nem hibázik ilyen dolgokban, lévén nincs mikor, Zétény sosem volt még beteg, két orrfolyáson kívül, szerencsére.

Nálunk minden oké, senkisem beteg, én velem nem tudom mi volt, nem vírus, lévén lázam nem volt, és most már csak a szépre emlékezem, lévén a 3 kilóval karcsúbb önmagam jobban tetszik, mint a korábbi Lois 8) Hát ez van... hiúságom határtalan :roll:

Czigka!
Ühüm, ennyire zombi voltam a minap, a tejkérdés le se esett...... persez én sem adnék madártejet a tej miatt, de ez nálam még fel sem merült, én nem vagyok érte oda :roll:

Na majd visszaolvasok rendesen, mert már nem emlékszem másra az előző oldalról :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

ronmay,pocok!
terhesvitaminnal én is vagyok...van itthon de csak nagy ritkán jut eszembe...
valahogy amit a Kiara leszívott agyamat,azt most kisöcsi tovább szívja...

katy!
Kiara is öklendezik csak ő utána azzal a lendülettel ki is hányja a szirupot...
nálunk is apa inkább rám bízza ezeket a dolgokat...
nekünk is beletrafált a doki az antibiotikumba,m péntek este beadtam
neki és benne is maradt,
utána másnap már nem volt olyan magas láza,mint előtte...

ronmay!
milyen a finishben?

Kép
Kép
csibe83

Katy!

Megvannak a kapcsolataim 8) :lol: :lol: .
Örülök, hogy jobban van a királylány :wink: .

Pocok!

Nyugi, elb@szta, de most már ez van, nem lesz semmi baj :wink: . Ne veszekedjetek :roll: .
(Bár nekem kuss a nevem, mert terhesen olyan idegbeteg tudtam lenni, hogy hisztérikusan sírtam ennél sokkal jelentéktelenebb dolgok miatt is :oops: . A következőnél ezeket az emlékeket szem előtt tartom :roll: :lol: ).
de tényleg a Katy-féle megoldás a nyerő: ilyen dolgot nem bízunk férfira :twisted: . Én is mindig használati utasítást írok, ha mégis rá hárul a dolog, sőt van, hogy gépelem, hogy még a félreolvasáslehetősége se merülhessen fel :lol: . Fő a bizalom :twisted: :lol: .
Tényleg ne aggódj, ne feküdjetek le haraggal! Biztos mindannyitótokból sokat kivesz ez a beteges időszak.... :(

Ronmay!

Kismamavitamint én is csak 4. hónapig szedtem kb. mégis 4,3 kilós gyerekem lett. Bnőm végig szedte, Csenge 2900-alszületett. Ennyita arról, hogy hízlal a vitamin :lol: .

Lois!

Teapa akciója: :shock: :twisted: :twisted: .
Tejet miért nem adnátok? 1 éves kortól elvileg már simán lehetne. Én csak azért nem adom, mert Botond korábban ekcémás lett tőle, ezért várok vele.
Ésa 3. verzió: én a rengeteg cukor miatt nem adnék neki :roll: .
Madártej leszavazva :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe

Ma próbáltam körmöt vágni a lábamon...háát megizzadtam, ez az akadály már nem hiányzik, dee mivel ez az utolsó terhességem, igyekszem mindent feljegyezni és dokumentálni. És élvezni azt is mikor egész este ficánkol és már nem tudok hogy forogni :twisted: :wink: :lol:
De azért maradjon bent még egy kicsit. Min 3 hetet... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!
Tudom adhatnék már, szeretnék is, mi nagy tejivók vagyunk, de annyira közelről néztem végig a barátnőmék mizériáját a kisfiával, mire kiderült hogy a tej a ludas csomó bajában (a tejtől folyamatosan enyhén gyulladásban voltak a belei, amitől gallyra ment az immunrendszere) hogy akkor megfogadtam, hogy nem vezetem be korán. Szerintem elhúzzuk a babatejjel nyárig. Utána beállhat a kertbe egy tehén :D

Én nem szedtem egy percig sem kismamavitamint.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: