A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Képzeljétek,ma EPERREL kezdtem a napot!!! :D

Párocskám elinalt a piacra,és vett nekem egy csomó zöldséget,gyümölcsöt,és mivel tudja,hogy napok óta kívánom a friss epret (nem a konzerv összetöppedt agyoncukrozott izét),idejött az ágyam széléhez,és a tenyerébe rejtette az epret :D
úúúúúúgy örültem neki!!!

Tudom,hogy ez még íztelen,üvegházi valami,de úgy vágytam az illatára,és hogy beleharaphassak... :D
Kívánós lányok,biztos ismeritek az érzést....
Olyan szerencsétlen vagyok,hogy csupa olyat kívánok meg,ami most még nálunk frissen nem kapható,mint pl. görögdinnye...,eper,áfonya,stb... :)
Vendég

Andi: minden egyutterzesem a tied, nekem ugyanilyen volt a szombatom:) es en is megijesztettem a paromat a kifakadasommal es sirasommal.... akkor nyugodtam meg, amikor olvastam az interneten, hogy a 23. heten ujra felutheti a fejet a hangulat-ingadozas, ami engem egyebkent elkerult az elso trimeszterben. ja, es telihold van, azt se felejtsuk el..... teljesen termeszetes, ami tortenik veled, ne ragd magad rajta tul sokat! el kell fogadni a segitseget, ez eleinte nekem is nehezen ment, de most mar csak arra gondolok, hogy minden szempontbol a Babocank a legfontosabb, igy konnyebb elfogadni azt, hogy nem tudok mindent magam megcsinalni, megha szeretnem is! sajnos majd a kisbabaval is sokszor fog maskepp alakulni a nap/program, mint ahogy eltervezzuk, lehet most gyakoroljuk az ehhez valo hozzaszokast/alkalmazkodast:) a siras jot tesz, levezeti a feszultseget es utana majd kiderul ujra az eg:) millio olelest kuldok neked: :arrow: :arrow: :arrow: es meg tobb pozitiv energiat ++++++++++++++

Evolet: udv itt:) gyors babasodast kivanok!!!

Kép
oroszlán

Andi drága: szusszanj egyet,nem Neked kell megváltani a világot!
Hagyd,hogy Rajó kiélhesse magát,és érezze,hogy (végre) tesz ő is valamit ezügyben,nyugodtan fessenek csak ki együtt!

Attól még,mert pihensz,nézheted a műveletet,és akár dirigálhatsz is nekik ;) :D

Téged nem a festés ténye zavar,csupán attól félsz,hogy már nem leszel aktív,de ez nem igaz,mindenféle frontok vannak mostanában,nekem is szétreped a fejem,este-ill. ma reggel mi is jól összekaptunk,pedig a baba miatt eddig csak akkor húztam fel magam,ha már nagyon utolsó csepp volt,de most én is kibuktam páromon....
Vendég

Tudom, igazatok van és köszönöm a bíztatást!!
Csak eléggé összejött az utóbbi időben minden, és most jött ki rajtam a feszkó. Baszakodnak a dec-i tp-emmel, tegnap már a diri titkárnőjét hívtam, mert senki nem tudott semmi konkrétat abban a kuplerájban mondani, ami most ott van. Közben Rajó szülinapja lesz jövő héten, ráadásul a 35. Olyan szépen elterveztem már előre mi, hogy lesz, csináltatok Neki valahol egy pléjsztésön alakú tortát, ezt veszek, azt veszek... étterem.... na most minden ugrik persze, mert Vele mégse fizettethetném ki a saját ajándékait..... Akkor elterveztem, hétről hétre mi lesz, a szobákkal, a beszerzésekkel, de csak állunk egy helyben...... Azt meg nem tudtam, hogy ilyen leszek fizikálisan, mint egy rakás szerencsétlenség kb.
A festés részét ma reggel hívott fel, reggel találta ki... gondolom a tegnapiakat látva látta be, hogy tényleg haladni kéne valamennyire..... És én tudom józan ésszel, hogy most - így - nem lenne szerencsés bevállalni, hogy én csináljam..... csak azt is tudom, ha Rajó csinálja akkor ott a hisztizés lehetősége eléggé ott lóg a levegőben, azért is vállaltam volna magamra. Meg amúgy is, olyan vagyok, hogy az a jó, úgy a jók a dolgok, ahogy én csinálom.....De felfogom, hogy nem veszélyeztethetem a bébit, meg meg kell tanulnom elfogadni a segítséget.
De ismertek... ha nem is vagyok olyan szuper mint Kubu, vagy Mieza....de én sem vagyok az a magát elhagyós fajta, mindig, világ életemben eltudtam mindent intézni, amit kitaláltam azt megvalósítottam és most vagyok talán először úgy, hogy korlátozva érzem magam ezen a téren.... És ezt nem túl könnyű megélni...

Közben meg lelkiismeretfurdalásom is van, mert tudom milyen sokan vágynak még arra a csodára, ami velünk törént, és nekem leginkább ezért kéne hálásnak lennem..... és hálás is vagyok, nincs olyan nap, sőt napszak, hogy ne jutna ez az eszembe, hogy mennyire szerencsések vagyunk, és hányan cserélnének velem... mert én is mindig ezt gondoltam, ha valakinek bármi problémája volt, de ott volt a baba a hasában.. hogy ó, az ő problémája semmi, nem is értem mit akar, hisz a LÉNYEG már megvan neki.... Szóval értetek? Olyan kettősség is van bennem... meg össze is vagyok zavarodva... biztos jobb lesz akár már holnap, vagy pár nap múlva, csak ez most összejött és ki jött belőlem... de ne haragudjatok érte, hisz tudjátok és én is tudom, hogy inkább könnyed és vicces szoktam lenni, nem ilyen depresszióba hajló hülye tyúk... :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Andi: dehogy haragszunk azert, hogy ezeket leirtad, sot orulok neki, mert ez azt is jelenti, hogy tisztaban vagy azokkal a dolgokkal, amik tortennek veled es ez segit a feldolgozasukban is! plusz erot adsz masnak is azzal, hogy ilyen van massal is, es hidd el, ettol nem vagyunk kevesebbek, sot depresszioba hajlo hulye tyukkent is lehet szeretni minket:)
- sajnalom, hogy szarakodnak a tappenz kifizetessel, szerencsere nalunk ezzel nem szokott gond lenni! nincs kozos bank szla-tok? az megoldas lehet az ilyen helyzetekre. mi azt csinaljuk, hogy oda befizetunk es abbol gazdalkodunk, es teljesen termeszetes, hogy most en nem fogok tudni annyit befizetni mint eddig. es abbol pl. ilyen szulinapra is lehetne kolteni, legfeljebb a kov. tappenzbol tobbet fizetnel a kozosbe:) - ez csak egy otlet:)

Kép
oroszlán

Andi: ígyis-úgyis szeretünk,és tudjuk milyen vagy,úgyhogy próbálunk támogatni,amennyire csak tudunk,hogy ezen gyorsan túljuss :)

Hidd el,már attól,jobban leszel,hogy látod,halad a festés :)
éreztesd Rajóval közben,hogy milyen jó,hogy van Neked,és ügyesen dolgozik,mert talán épp attól tart,amit írsz,hogy Neked az a jó,amit Te csinálsz meg,nehogy ezért adja fel!

Ez nagyon jó kezdet,hogy belátta,hogy segítenie kell,ez egy pasi részéről nagy dolog!

Mi közös kasszán vagyunk teljesen,így ebben nem tudok okosat írni,de mivel tudod,hogy a tp-ed mindenképp meg fog érkezni, szerintem nyugodtan "kölcsönözhetne" Neked...
Játszd el,hogy valami baba-dologhoz kell a lóvé,hátha ez a mostani beszerzések miatt nem annyira feltűnő :)
Vendég

Nem, nincs közös bankszámlánk, most hogy nem kaptam még mindig meg a tp-t, úgymont R. tart el... Na nekem ez is kurva furcsa, soha nem voltam így... amit kitaláltam elmentem megvettem slussz-passz.
:shock:

andrea-1

Sziasztok!

Drága Andikám! Ne szomorkodj, tudod, tényleg nincs miért. Próbáld meg átvészelni ezt az időszakot - biztos nagyon nehéz - minél több pihenéssel. Beszélgess sokat kicsi Bellával, ő biztosan jó kedvre deríti anyucikáját :D
El fog ez múlni, csak tarts ki, és minél kevesebbet agyalj. Mindenki nagyon szeret, természetes amin keresztülmész.

Köszönöm mindenkinek a gratut:)

Január 4-én volt a leszívás. 6db-ot sikerült leszívni. 5-én telefonáltam, és kiderült, hogy 5 volt érett, és 3 db termékenyült meg. Pénteken 7.-én mentünk beültire, hát csak 2 babszem osztódott szépen tovább, úgyhogy nincs fagyisunk:(
Egy 6 és egy 8 sejtes babót kaptam vissza.
Jövő hét csüt. megyünk uhu-ra, kiderül, hogy hányan lapulnak odabent:)
carla1227

Andi: azért az "eltartás" szó használatakor ne felejtkezz meg arról,hogy közös gyermeketek miatt nem dolgozol :)
ráadásul a táppénz meg is fog érkezni... nem tudom,miért késik,még én is megkaptam,pedig számoltam vele,hogy megpróbál a főnököm kirúgni...
Vendég

Carla: hasonlóan alakult nekem is,csak 3-at szívtak le,2 lett szerencsés,őket kaptam vissza,nem maradt fagyisunk sem,de nem bánom,hisz itt a baba a pocakban.

Azt ne feledd,hogy talán a sors azért így rendezte,mert legközelebb spontán baba lesz!! :D
Vendég

Aranyos vagy Béku, végül is csodák lehetnek, nem? :D

Lehet, hülyeséget kérdezek, de nálunk lombikosoknál honnan számolják a terhességet? A leszívástól?
carla1227

Carla: igen,ahhoz képest számolják ki,nekem Sz mondta,hogy mit "tekintsünk" utolsó menstruáció első napjának,de nekem az véletlenül egybe is esik a ténylegessel :D

mikor elbocsájtanak a pulzálás után,megmondják,honnan számolj :)
Vendég

Jujj lányok,olyan rosszul aludtam...

már minden éjjel a babás dolgok üldöznek :D
egyik éjjel asszem UH-osat álmodtam,aztán babaruhákkal álmodtam,majd legutóbb Kubu járt az agyamban,úgyhogy vele álmodtam :D

a tartalmát most nem tudnám visszamondani,de jót mosolyogtam reggel,mikor eszembe jutott,hogy benne volt az álmomban :D

De azért az jó,hogy az agyam kezdi ezek szerint felfogni a babát :D
Vendég

Próbálta már valamelyikőtök az Angelsounds magzati szívhang hallgatót?
Nem tudom,milyen van a védőnőmnek,de majd csak a 12. heti UH után fogjuk azzal közösen meghallgatni :)

csak kíváncsi vagyok,mennyire megbízható :D
Vendég

Hát az van, hogy ugye meséltem, hogy szervezeti átalakulás volt a munkahelyemen. Az Igazgatóság, amihez eddig tartoztunk, majdnem teljes mértékben beolvadt a Kormányhivatalba.
Ahol mi dolgozunk, az a szakterület egy új Igazgatóságként az eddigi Főhatóság alá került "besorolásra".
Az illetmény részleg viszont átkerült a Kormányhivatalhoz, és a pénzügyi rendelkezések szeirnt a tp-t először a Kormányhivatalhoz kellett átutalni a régi szervezeti egység keretéből (ez már megvolt, de eleve csúszással, jan. 10-én) és majd a Kormányhivatal fogja nekünk továbbutalni... Az ugye egy vadiúj, gondolom még kialakulatlan hely, emiatt lehet a fennakadás.
Állítólag a mi (régi) szervezetünk illetékes vezetői, ma bemennek a Kormányhivatal illetékes részlegébe, és próbálják soron kívül előrevetetni a dec-i tp utalásokat, mert arra szigorú szabályozás van hogy ha tb kifzetőhely a mhely, akkor meddig kell(ettvolna) elutalni a tp-eket. :shock: Ja és úgy vettem ki, hogy a mi vezetőinknek fingjuk nem volt eddig arról, hogy a tp-esek még mindig nem kapták meg a tp-üket.... szóval ha nem kezdek el telefonálgatni, akkor ki tudja még mikor jöttek volna csak rá?
De lényeg, hogy még így is legalább 1 hét alsó hangon, míg történik valami... Új hivatal malmai még lassabban őrőlnek, mint eddig... :?

andrea-1

Andi: hát ez nem egyszerű... :shock: :shock: :shock:

elég nagy szemétség ez a nagy késés...
főleg,hogy nem is szólnak róla,és még csak fogalmuk sincs arról,mi mikor lesz. :roll: :roll: :roll:
Vendég

Hát Andi ez elég kemény...jó nagy a fejetlenség odabent :shock: Tudod a kisemberek fizetése senkit nem érdekel, beleértve a tp-t is...ügyes vagy, hogy telóztál, így legalább elindult valami.
carla1227

Béka: Az az Angelsound-os szívhangfigyelőt én is nagyon szerettem volna, de olvastam elég sok helyen, hogy bár a mamák szeretik, de a babák menekülnek tőle... Így legyőztem az anyai önzőségem, hogy pár naponta kontrolláljam odabent a helyzetet és mi nem vettünk. (amúgy kb. 1-2 hónap az a 12. hét után, ami alatt "bizonyosságot adhat") Amióta megmoccant meg már eszembe se jutott, hogy nem szereztük be ezt a készséget!

Carla: köszi, aranyos vagy, hogy így nyugtatsz.... és bocsi, hogy pont a legboldogabb napjaidba rondítottam bele ilyen negatív hullámmal... :shock:
Hú, lehet ikres mami leszel, ezt akarta a sors???? :wink:

Én is olyan faszságot álmodtam amúgy:
Az esküvőmre mentünk.. Jött az egész násznép, már az Örsön voltunk, de valami busszal jöttünk, nem ilyen esküvői autókkal ... Én szépen felöltözve, fehér ruha.... smink.. csilivili minden..... amikor is lenézek a lábamra (kilátszott, nem hosszú ruha volt rajtam).. és egy bazi ronda fekete klumpa volt rajtam egy bokáig érő legyűrt randa fehér frottír zoknival!!!... Akkor döbbentem rá, hogy elfelejtettem az esküvői cipőt felvenni... Teljesen bepánikoltam, hogy így ebben a randa klumpában hogy fogok én férjhez menni, elvonulni az emberek előtt...stb????????
Be kellett menni az Árkádba gyorsan cipőt nézni.. mentünk egyik boltról a másikra anyám randábbnál randább öregasszony cipőket akart rám tukmálni, mind feketét, és téli bokáig érő, hokedli sarkas förmedvényeket .....de közben meg már késésben voltunk.. Na valahogy meglett valami cipő... sima magassarkú fekete (????? menyasszonynak?????) ... Gyorsan be a metróba!!!! Az egész násznép... Na akkor láttam hogy a leendő férjem nem más, mint az X faktorból a Vastag Csaba!!!!!.... És ezek ott valami másik x faktorosokkal rögtönzött előadást kezdtek tartani a metró ajtóban az utazóközönségnek.... aztán felébredtem.... :shock:
Na kíváncsi vagyok ezt tudja-e értelmezni valaki??? Sajti?? Vagy más álomfejtő???

andrea-1

Tényleg telihold van lányok, ez is rányomhatja a bélyeget a hangulatra.

Én is beállok a furcsaságot álmodók körébe. Azt álmodtam, hogy terhes vagyok és szülni készülök. Megmondták hány órára kell mennem a műtőbe. De nem éreztem semmi fájásr. És mivel volt valami probléma a fogammal, azt mondták, hogy a szüléssel egyidőben a fogamat is megcsinálják. Apukám volt ott, aztán páromat hívtam, hogy hol van már mert mindjárt szülök, na ő még úton volt. Utána észrevettem, hogy nem vittem hálóinget, majd azt hogy nem volt nálam egy fillér sem amit szülés után adtam volna a dokinak, de apu mondta nyugodjak meg nála van. Hát ennyi volt, a végkifejlet már elmaradt.

Carla nagyon gratulálok, Csucsu mesélt rólad...mondta hogy milyen volt a beülti, nagyon sajnáltalak, de akkor megérte:))

Csucsu, 02.01én lesz a műtét. Tehát 2 hét múlva ilyenkor már túl leszek rajta. Most nagyon várom, hogy megjöjjön a hétvégén, mert úgy lett kiszámolva a műtét napja. Csak nehogy elmaradjon az izgulás. Várom már hogy túlessek rajta, de az infúziót, és a felkelés utáni állapotot na azt baromira nem. Meg hát csak be vagyok kicsit tojva hogy a méhemben fognak kotorászni vagdosni...

Estrella, nagyon nem hangzik jól ez a sztori amit leírtál. Pont a héten hallottam egy tornatársamtól, hogy nekik meg megmérgezték a kutyájukat. Szörnyű...amúgy a kerületet ahol lakom, most ezt nyilvánították közbiztonsági szempontból a legrosszabbnak, amit nem is csodálok , mert iszonyat sok itt a már többségben lévő kisebbség.SZóval vigyázni kell, de mindenhol...
ann74

Andi: nem tervezek venni szívhanghallgatót,de tény,hogy szívesen kipróbálnám :D

azért nem vennék sajátot,mert állandóan hallgatni akarnám,ami tényleg nem normális dolog,és ha igaz,hogy a babácska már amiatt hátrébb húzódik a pocakomban (már most),mert csak megérintettem a pocakot,akkor tuti nem örülne az állandó cs*sztetésnek...

az álmod elég furi... sajnos már a 3 fehér galambos álmom is megfejthetetlen volt,pedig az csak egy jelenség,a Tied elég bonyolult :D
Vendég

Andi nem rondítottál bele semmibe, ne viccelj már!!!
S ügynök szerint elképzelhető h ikrek, de majd jövő héten Z kideríti- Hát lányok én nem is tudom...azért számomra az elég félelmetes lenne. Nemcsak a terhesség, hanem a szülés után itthon, 2 pici manóval...szinkronban etetni őket, altatni, pelusozni, hogy minden rendben legyen :shock: :D Persze biztos megoldanám, csak azért az önbizalmam nem a felhők között lakik...és első gyerekesként...

Érdekes álom, nagyon nevettem a V. Csabán... :D :D :D
carla1227

Klárikám Drága!!

Hát itt vagy,te kis tekergő!!!!Kicsit pletyiztem ám Rólad a Csajoknak,ugye nem baj?? :wink: :wink: Annyira örülünk Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem hamarosan követlek,aztán együtt futunk a kölkök után. :D :) :D :)
Ja,ha nem bírsz majd Velük,egyet szívesen átveszek. :lol:

Bár a kedven kb mit Andié,a béka segge alatt!!!!Nem tudom miért,most mintha kicsit elvesztettem volna a hitemet,de ne kérdezzétek miért. :roll: :cry: :roll:
csucsu99
Budapest

Carla!Mielőbbi babásodást kívánok!!! :lol:
Andi!Nem csodálkozok Rajtad!Szerintem most mindenki ilyen "dilis"!...én is!!!
Először napokig tartó fejfájás aztán kiborulás,párnát megröptettem a szobában,az meg majdnem összetörte a suvenirünket amit még anno Tunéziáből hoztunk!Erre párom csak annyit kérdezett:Normális vagy??!
Kicsit stresszes vagyok a holnap miatt is!Próbáltam babónkkal megdumálni,hogy holnap nekem okosan viselkedjen és azt az oldalát mutassa,amire kíváncsi lesz a doktorbácsi!
Tök rendi volt a védőnéni is!Ma felhívott,hogy hogy vagyok,meggyógyúltam-e?Jól esett! :)
Álmok??Álmomban már mindig ott van velem babónk is! :lol: Ma esti történet:kórházban voltam,pocakkal,nagyon kellett wc-znem,de mindegyik wc tiszta szaros volt!Így nem tudtam! :?

Kép
Kép
missancsi

Ann köszi, aranyos vagy. Úgy fest, hogy megérte a fájdalom:) (nekem nagyon fájt a beülti)
Te álmod is érdekes, ezen is jókat mosolyogtam, megcsinálják a fogadat szülés közben :D :D :D
Nem sokára túl leszel a műtéten, szorítok!

Attól én is bef**tam, amit Estrella írt. Az milyen már csajok, hogy valami idegen bent grasszál a kertben :shock: :shock: :shock:
Szegénykém, azért próbálj minél kevésbé idegeskedni (tudom, hogy ez lehetetlen).
carla1227

Carla: V. Csaba típusú pasik - a plakátfiúk - voltak jánykoromban a gyöngéim.... amikor ilyennel járhattam magammal se álltam szóba, nem hogy mással... :) ... imádtam az ilyen nyálgépeket a sötét haj, világos szem, vékony magas....főleg ha még hosszú hajuk is volt... Rajó persze ezt tudja (és hát ő külsőleg eléggé eltér az én "álompasimtól".)... úgyhogy mindig tett is valami "frappáns" megjegyzést a Csabira ha a tv-ben épp ő ment...
Amúgy már a popdarálóban kiszúrtam magamnak, de hát ifjonc is a lelkem, meg férjezett ásszonyság is lennék... na de hogy még ilyen hülyeséget is álmodok és pont vele.... kész... :lol:

Ann, a Te álmodon is jót röhögtem... ez a szülés és fogovoslás egy kalap alatt..... Na a Te tudatalattidban is vannak gondolatok látom!!!! ...... Bocs, de ma először sikerült nevetnem ahogy olvastam :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Ancsi!!
Clarának már pocakban a baba/babák!!! :D :D Álmok...bocsi,de jót nevettem. :D :lol:
csucsu99
Budapest

El kell még dicsekednem apósommal!Tökre rendes mostanában!Már "gyártja"a belső lépcsőnket!(lassan de elkezdődik a lakásátalakításunk)Ezek után már mindenképpen jónak kell lennie annak a nyaki redőnknek!!!..nem bxszhat ki velünk!

Kép
Kép
missancsi

no lányok,akkor megfejtettük,hogy mindenki az időjárás és a Hold miatt van olyan állapotban,valószínűleg rajtam is csak azért van nagyobb para a normálisnál,úgyhogy próbálok visszavenni belőle :D

a fejem majd' szétrobban... kéne enni,de semmi kedvem.
ma még csak epreztem...
Vendég

Drága Csucsukám!

Ne szontyolodj el, az Urad is megmondta: fogunk mi még együtt babakocsit tolni! Ebben biztos vagyok én is! Tessék bízni, ahogy eddig. Sikerülni fog hidd el! Reméljük, hogy a mostaninál nem lesz semmi egyéb történés, és tudsz magadra és a babára koncentrálni!
Annyit lökdöstél Te is engem, hogy bízzak, tartsak ki, és csináljam, hogy most én jövök :D :D :D és nem hagyom, h szomorkodj!
carla1227

Volt a mosógépszerelő.

Csajok!!Ti milyen mosóport használtok???
,mert Én folyékonyat,és azt mondta tönkre teszi agépeket,lerakódik,és belül ilyen nyálkás szar lesz,és attól nem szellőzik,és kering benne a pöcegödör szagú víz.Most kitisztította,nagyon pöpec lett.
Most váltok és veszek port.Ja és,hogy sokan úgy használják az öblítőt is,hogy amit higítani kéne,azt nem higiítják,mert hogy jobb illatú legyen a ruha,és attól is elromolhat.Most okosabb lettem.
Hallelujja :wink:
csucsu99
Budapest

Igazad van Csucsu!Akkor inkább azt üzenem Carlanak,hogy készítse a fényképezőt a 2 csíkos teszthez,hogy minél előbb közzé tehesse itt!!! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Estrella: Amúgy nem kéne ezeket a betolakodókat bejelnteni a rendőrségen?? Hogy legalább járőrözzenek a környéketen többet??

Na ilyenkor lehetne jó az a fajta kamera amúgy, ami nálunk van, ráállítani a kertkapura.. Aztán ha mozgást érzékel, küldi a mélt a képpel, ha teló tud fogadni mélt egyből értesülhet róla az ember... Hátránya, hogy minden mozgásról értesít,de mégmindig megnyugtató lehetne. Mondjuk amikor itthon vagyok, nálunk ez a funkció ki lett kapcsolva, mert minden jövés-menésemről kapott értesítést Rajó... :shock:

andrea-1

Csucsu: én most mosódiózok+ kis öblítő :)
én higítani szoktam az öblítőt,nővérem az övét nem,és már ettől is olyan nyálkás izé lesz az adagolós részen...
Vendég

Béku!!
Én is higítom az öblítöt ha olyat veszek.Most vettem spéci mosógép tisztító port,amit kb 4 havonta kell megcsinálni.

Mosódió az jó????Esküszöm még nem láttam olyat. :D

Klári!!

Oké,értettem.Drukkjaim csütörtökre,lehet talizunk,bár nem tudom még Sz mikorra hív vissza,de sanszos a csüti.
csucsu99
Budapest

Csucsukám: Ariel colort használok porosat és hígítatlan (!!!) öblítőt. Pöcegödör nem szokott lenni, sőt nem is volt még soha, de nem árt bizonyos időközönként kiszedni az adagolós tartályokat és azt is meg az alatta levő dolgokat is át domestosozni (legalábbis én úgy szoktam) mert bekövültnek látszó mosópor, meg nyálkás, belekötött öblítő tud azért kialakuln az adagoló tartályok környékén... sőt nekünk előltöltős a gép, és tök véletlen vettem észre, hogy ahogy betolom az adagoló tartályt, az öbliítő feletti részen, fekete, penészesnek tűnő kilalakulás is előfordult már....így én azt a részt benyúlva jó tömény domestosos ronggyal szoktam áttörölni... Vízkőoldót nem használok, de szokták ecettel átmosni még a gépet, az jó vízkő, meg a szagok, lerakódások ellen is szeirntem.
Jobb ötletem nincs.

andrea-1

Sziasztok!

Ann
az éhgyomri inzulinom 13 volt ott 2-29 volt a referencia érték!

Estrella
Lehet nálam csak a lombik miatt kell, hogy biztos megtapadjanak a babák! :D :D :D De neked már a pociban van! :D :D :D :D

Mindenkinek szép napot!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Az adagolót Én kiszoktam szedni.Most azt mondta a szerlő,hogy felkell forralni 1 üveg ecetet,és amikor már nem annyira forró,beleönteni a dobba,álljon 2 órát,és egy 90C-os mosást elindítani.
Na nem tudom Nekünk ez mitől lehetett,de most ahogy átlett mosva oké minden.
csucsu99
Budapest

Vastag Csabáné,
majd jövök lelket ápolni, de most nem megy, nagyon tanulandusz van és lehet nem lenne összeszedett a gondolatom :-) addig pedig pihi pihi pihi, az idő is olyan, tudod ha kisüt a nap Te is másként látsz majd mindent, de majd később leírok ezt-azt-amazt.
ezt meg sem hallottam "ha nem is vagyok olyan szuper mint Kubu" mert dádá lesz ha ilyeneket gondolsz !!!!!

most jött email, 1 tantárgyhoz 5 db beadandó recenziót kellett írnom (egyébként 600 oldal ppt az anyag amit meg kell tanulni, tanárom ny. ezredes stb. stb.) és a beadandót ha elfogadja mehetek vizsgázni, sok emberkének javításra visszaküldte, az enyém hibátlan, úgyhogy pénteken vár :-))))

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Csucsu: Azért ha felforralsz egy üveg ecetet, lesz ott a konyhában-lakásban egy szag...az biztos!!! :shock:

Kubukám: Okes, én meg igyekszem összeszedni magam... már azzal is könnyebb, hogy meghallgattatok és bíztattok!! :wink:

andrea-1

Andi, örülök hogy végre nevettél ma, már megérte ilyen hülyeséget álmodni. Még a szülés magában jó is lett volna, de valóban hogy mellette még fogorvososkodás is!!!

Mia az éhomi inzulin az tényleg magas...akkor már valamennyire érthetőbb.

Andi, nem rossz ez a kamerás képküldözgetős módszer, de most tényleg elképzeltem, hogy párod minden nap kapta a mosólygós fényképeket rólad amikor hazaértél.

Na a rendőrséghez betelefonálásról csak annyit, hogy anyuék utcájában, két házzal arrébb bement a házba egy rabológarázdaköcsög. A szomszédja látta, és kihívta a rendőrséget. Na a rendőrök tudjátok hogy jöttek ki? Szirénázva jó hangosan. Na gondolhatjátok, mire odaértek a rabológarázdaköcsögnek már hűlt helye volt..

Jaj megyek vissza sap-ozni. Beindult az élet. Főleg, hogy ma derült ki, hogy 01.10 óta a tesztben dolgoztam, mert a rendszergazdink átállított vmit, és észre sem lehetett venni. Majdnem mindent átírtam már tegnap, ma mert muszáj volt, a többit átkopizza kedves rendszerg.

Csucsu, ez az ecetes öblítés nem teljesen világos. Töményen fel kell forralni és utána a mosószer helyére belökni?
Mosódió: múltkor láttam dm-ben is.
ann74

Csucsu: tényleg lesz durva ecetszag a forraláskor,de vannak,akik öblítő helyett ecetet használnak,és mosással nincs szaga,azaz a ruhának nem lesz olyan szaga :)

nekem teljesen jó a mosódió,sajnos nekem se az Ariel,se a Tomi,se a Persil gold nem szedte ki a koszt a zoknikból,fél napos hordás után le kellett mondanom a színéről...

(munkában használt cipőm bélése fekete,és minden zoknit megfogott,de annyi fekete zoknim nem volt,hogy mindig azt vegyek fel dolgozóba...)

szóval egyik nagy márkás mosópor sem vált be,a mosódióval ugyanazt a hatást érem el :)
ha meg emberem olajos cuccát mosom,akkor abba belekerül egy adag kéztisztító ultraderm (zöld tégelyes).
Vendég

Ezt én is hallottam, hogy az ecetet öblítőként használják, és jól működik.
Én is gondolkodtam rajta, mert nekem is mindig taknyos az adagolóm tőle (én sem higítom), de nem bírok ezekről az illatokról lemondani :D
Néha nyomatok egy öblítos mosást 90 fokon, de én nem szoktam felforralni előtte az ecetet :shock:

Kubu: hajrá!!!
carla1227

Béku: az ultraderm nem habzik nagyon vadul a mosógépben? Én ezért nem mertem beletenni...
carla1227

Habzás: ne is emlegessétek!!!! Egyszer sikerült olyat alakítanom!!!
A fürdőkád kilépőt mostam, ikeás, tudjátok ami olyan mintha sok kis kukac állna ki belőle... folyékony mosószerrel.... hiába volt az fékezett habzású, ez a kilépő úgy felhabosította, hogy a gép orrán száján az adagolón mindenhol jött ki belőle a hab, mire észrevettem ... Na gyors leállítás, valahogy sikerült kiszivattyúznom belőle a vizet.. Újabb mosást indítottam volna, de addigra az ott bent garázdálkodó hab elérte a program panel részt.. és átáztatta... Onnantól a gép el sem volt hajlandó indulni, egyik mosós programon se!!!!.....
Fél éjjel nyomoztam a neten, hogy milyen lehetőségek vannak... Már felkészültem a legrosszabbra.. (ja pont lejárt a garancia pár hete!!!).
Mikor is hajnalban jött az isteni szikra, ugyanis a mi mosógépünk szárítós is..Gondoltam ha valami az ki kell hogy szárítsa az elázott panelt!!! És valami óriási szerencse révén a szárítás program, ami ugye külön kis tárcsán állítható be, az a panelrész nem ázhatott el, így az a progi beindult... legmelegebbre tettem és kiszárította a panelt!! Ez már legalább 3 éve volt, azóta műkszik rendesen... MOndjuk azóta nem is erőltetem a folyékony mosószert... :shock:

andrea-1

Carla: az Ultradermmel tudom csak kimosni párom ruhájából a fekete olajos foltokat (kerékpárszerelő...),ezért ebből a zöld trutyiból kézzel kenek CSAK a durva részre vékonyan.

Nem tudom,a gépben mennyire habzik,de mikor kezet mosunk vele,akkor sem egy habzós valami,úgyhogy szerintem nem :)

sajnos be kell vetnem,mert enélkül semmivel nem tudtam megoldani...

tehát nem a folyékony mosószer változatáról beszélek,azt csak most láttam a neten,hanem ezzel:

Kép
Vendég

Szerencsére nálam ilyen durva habzás nem is volt sosem...
elég brutális lehetett,rendesen besz*rtam volna,hogy hova kapjak hirtelen... :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Én is mosódiózok és ecettel öblítek. Barbusnál kezdettől fogva ezt használom és sosem volt baj a bőrével. A szennyezettebb ruháknál mosószódát használok és egy kis mosóparfümmel illatosítok.

andi: A tesz veszen vettem olyan ostya lapot, amire ételfestékkel nyomtatnak. Nem olyan, mint egy play station-ös torta, de jóval olcsóbb. Bármilyen képet ki tudnak nyomtatni és 900 ft.

A fotók háttereit most nem tudom feltenni, de a www.gyermek-foto.hu -n a galériában megtaláljátok. A bárányfelhő és a vattacukor nevek alatt vannak a kiválasztottak.

csucsu: Gondoltam hogy Barbi-anyunak szólt a hozzászólás. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Én sem szoktam felforralni előtte,csak simán beleöntöm adobba,de most az ürge azt mondta hatékonyabb,ha forralom.Na majd lehet próba-szerencse. :D

Ann!!
Nem a mosószer helyére kell önteni,hanem a ruhák helyett a dobba.csugd rá az ajtót,hagyd állni,és utána mehet a mosás.
csucsu99
Budapest

Andikám!!

Torta ügyebn ha tudok segíteni,írjál,megoldunk mindent!!!Ostyalaptól,kezdve bármit. :D :D
csucsu99
Budapest

laptetőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő!! :lol:

Felajállom a pénteki BMC-be menőknek,Ancsinak-Juditnak,hogy jó híreket kapjanak,Klárinak az uh-hoz,Békunak,hogy gyorsabban teljenek a napok,és mihamarabb láthassa a bébijét.és kicsit megtartanék Magamnak is. :lol:
csucsu99
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: