A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Vivcsen, 16. héten már egészen jól lehet babamozizni :)

MI nem költözünk, mert hitelre vettünk lakást, 3 szobásat..egyelőre elférünk benne, de fogalmam sincs, mi lesz júliustól :(
Mert az egyik az gyerekszoba, ott alszik mindhárom fiú, viszont tanulni nem lehet ott a kicsiktől..ezért nagy fiam a mi hálószobánkban tanul, ott van az íróasztala. De oda fog majd kerülni a kiságy a babával...És van még a nappali, ahol zajlik az élet, férjem ott tévézik...ott sem tanulni, sem babázni nem lehet..szóval ezen még gondolkodni kell...
20140901114303

Nekem mindkét lánnyal csak a hasam nőtt, lehet, hogy nekem ezért volt egyértelmű, hogy jó lesz a régi gatyám. Vagy nem tudom :)

Na, én biztos nem fogytam, most ettem meg fél csomag pilótakekszet :lol:

Mi a 20-21. héten megyünk 4D-re, akkor voltunk a lányokkal is :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Mennyit írtatok, amíg nem voltam. Megjártam a védőnőt meg a fogorvost (de hülye vagyok, irathattam volna a kiskönyvembe is...na majd jövő héten).

Én Lili után mehettem vásárolni, mert minden nagy volt rám. 75 kilóval kezdtem a terhességet, 84-gyel szültem, és 69-cel jöttem ki a kórházból. Életemben nem voltem olyan vékony.
Viszont az vicces volt, hogy mikor megszületett Lili, mondták, hogy nyugodtan üljek fel megnézni egy pillanatra (gyorsan vitték ellátni, nem adták oda), akkor felkiálltottam, hogy jézusom, hogy néz ki a hasam... aztán mondta a dokim, hogy elárulja, hogy miért???? Most jött ki belőle egy 4 kilós gyerek :lol: Beesett volt, ráncos, szóval csúnya.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Pelus: biztos nem kicsi, 11-25 kilóig jó, Levi 12,6, nagyobb tuti nem kell. Mindig is ezt használtuk, nem is váltottam, szóval nem tudom. Vagy csak szeret meztelenkedni, mint az apja. Na meg amúgy sincs jól passzban, nyűglődik, a családi napköziben sem volt most jól el, ebédnél is hisztizett, nem tízóraizott, szóval nem az igazi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Probalok mindent vegigolvasni, de irni mar nem marad idöm ... most van 5 percem :)

Ma voltunk nyakredö meresen, mert mar nembirtam tovabb es meggyöztem a ferjemet, hogy ha otthon kötelezö es itt is megcsinaljak ingyen, akkor semmit nem veszitünk vele ;) Leo, különben köszönöm az ötletet, gondolkodtam a görcsölös trükkön ... de vegül ez gyözött.
Minden rendben :) Mondjuk nekem egy picit kicsinek tünt a baba, 6esfel cm 13+1. A nyaki redö 2,3.Az ultrahangos mindenre azt mondta, hogy jo ... söt meg valami olyat is, hogy ilyen vegtagokat mar reg nem latott ... arra nem sikerült rajönni, hogy ez mit jelent ;)

A hasam viszont olyan, mintha csak kisebb lenne. Lehet, hogy majd 6-7 honaposan elkezd latszani ...

Mi a neveket mar az esküvö elött eldöntöttük :) Mivel dupla vezeteknevük lesz a gyerekeknek Márkus-Zalatnay, ezért probaltunk rövid neveket valasztani. Eredetileg nagyon tetszett a Sarolta ... de kicsit erös lehet az athallas. (En is szenvedtem töle, akkor Zalatnay Fruzsina voltam es volt aki visszakerdezett egy fel ora mulva, hogy milyen Sarolta is vagyok? ;) )
A kisfiu pedig az apukaja nevet kapja, Istvan.

Jo titeket olvasni, es probalok majd reagalni is, meg többet irni, de nalunk 2 het alatt van az összes vizsga ugy, hogy közben az orakra is be kell jarni. Csütörtökön zene ovit tartok, közben meg osztrak nepzenet tanulok (brrr ... hülye jodlizok) es egyeb erdekessegeket, ugyhogy majd hetvegen :))
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Érdekes, de nekem is kisebb lett a hasam...határozottan. A gyomrom érezhetően feljebb húzódott, ahogy eszem egy keveset, máris megjelenik a cicim alatt egy dudor.

Panndi
Pilótakeksz...hmm...:)

Linacska
Hogy van Lili? Nem viseli meg nagyon a betegség? Levivel azóta mi a helyzet? Lehet. hogy már bujkál benne is, azért nyűgös szegény.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
Lilinek kutya baja, Levi extra nyügi, szóval szerintem napok kérdése, ha nem órák.
Nekem is olyan fura, hogy a gyomrom mintha nagyobb lenne, mint a hasam. Olyan jó lenne már napi szinten érezni a babát, most még csak néha fordul elő. Szerintem megint elöl lehet a méhlepényem, ezért érzem kevésbé. De ha ez így van, akkor annyi a jó 4D fotóknak. Eddig mind a kétszer mellső fali volt.

rókakoma,
2 hét alatt vizsga, és még órák is vannak? Nem semmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A pihenőszékkel kapcsolatban akartam még írni, hogy nekünk olyan nincs, de van bébihinta. Szerintem nagyon jó találmány. Egészen enyhe fokozata is van, dönthető, mint egy hordozó, és zenél. Nagyon jól elvolt benne mind a két gyerek.
Nekem FisherPrice van, nem az akvárium, hanem az egyszerűbb változat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekünk van pihenőszékünk, én nagyon szerettem, pár ónapos koruktól be lehet őket tenni, és nagy segítség volt, tudtam magammal vinni őket amikor zuhanyoztam, főztem, stb :) Meg amikor még nem ültek rendesen, de ettek mást is, ebben etettem őket. Nekünk is fisher price van, úgy látom, a harmadik gyereket is ki fogja szolgálni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!
Olvastam, de írni alig van pár percem.

A barátnőm hívott, hogy visszaadja a kismamacuccaimat. Mondtam neki, hogy égesse el őket, utáltam a terhesség végére az összeset, valszeg azért, mert nem volt belőlük sok és halálosan meguntam őket. A fiúkkal mindig ősszel-télen volt nagy hasam és szerintem a téli cuccok szörnyűek. Ellenben a nyáriakat meg lehet venni nem kismamaboltban is (ld. tunikák) és úgy tényleg olcsóbbak. Max. 1-2 nadrág kell majd, addig meg a bandázs és a befőttes gumi.

Mostanában veszem én is észre, hogy szorít a nadrág, ki kell gombolni és a hason fekvés sem az igazi már.

Megvan a kombiteszt eredménye, hála jó. 13/18/21 triszómia esélye kevesebb mint 1:10000 .
Én úgy gondolom, hogy azért csak van valami informatív értéke ennek a tesztnek az adott terhességre és nem csak statisztika, mert mégiscsak a nyaki-redő és a vérben lévő markereken alapul, az meg ugye egyedi, az adott terhességre jell. érték.
Két barátnőmnek is rossz lett a kombinált tesztje, olyan 1:40-hez aránnyal és sajnos mindkettőjüknek igazolta a Downt az amniocentézis. Ellenpéldát hálisten a baráti körben nem tudok.
jjucuss
Eger

Sziasztok,

Jo sokat irtatok, nem gyozom olvasni :D

Olyan jo latni hogy sok tapasztalt anyuka van itt! Minden kerdesre valaszt kapunk :)

En elkaptam valami virust a paromtol.....tegnap egesz ejjel fajt a hasam es hasmenesem is volt.
Most epp Londonba vagyunk es elmentem az itteni orvoshoz, de nem kaptam semmi gyogszert. Annyit mondott hogy ha felmegy a lazam akkor menjek vissza vagy hivjam fel az ugyeletet.
Beszereztunk egy lazmerot, de szerencsere 36.9-nel nem mertem meg tobbett es a hasfajas is nagyjabol elmult. Csak 3 szelet piritost ettem egesz nap meg estere egy kis levest.

Az ejszakai trauma utan hallgattunk reggel szivdobogast es nekem ugy tunt hogy sokkal lassabb mint eddig volt. De lehet hogy csak nekem tunt ugy, estere megint meghallgatom.

Mi meg nem vasaroltunk semmit mert nem merek, pedig gyonyorubbnel gyonyorubb cuccokat lehet itt kapni (joval olcsobban mint otthon)
Negyedik beultetesre sikerult osszehozni a babat es babonabol meg varok...(pedig most itt vagyunk es oriasi a csabitas!)

Mindenkinek szep estet!

Kép

Kép
ica79

Mi a Magzati Diagnosztikai Centrumba voltunk integralt teszten......az elso fordulo szuper volt, kaptunk DVD-t is :)
A masodik vervetelre 25-en kell visszamenjunk, remelem hogy az is jo lesz.

En imadom a C&As nacimat, ha nem lenne akkor biztosan vennek egyet mert annyira kenyelmes.
De a nyari ruhak biztos sokkal szuperebbek lesznek, mar alig varom :)

Kép

Kép
ica79

Én Ádámot elég részletesen világosítottam fel...hiába, szakmai ártalom:A kis heregolyócskákban vannak a magocskák. Amikor apa és anya szorosan összebújik, apa az anya puncijába teszi a magocskát, ahol várja őt az anya magocskája és ebből lesz a kisbaba.(Borzalmas tudom, de akkor hirtelen valahogy így jött, ez a gyerek meg persze mindent szóról-szóra megjegyez.)

Erre ma megkérdezi az apját:- Neked megvan még a két golyócskád?
-Meg. -De így sem értem. Hogy lehet három gyereked, ha csak két golyód van?

Na tessék, mehettünk bele még jobban a részletekbe.
:oops:
jjucuss
Eger

Ica!

Gratulálok a babátokhoz, nagy lehet az örömötök. Minden elismerésem a kitartásotokért, nem lehetett könnyű.
Én a fiaimra 7-7 hónapot vártam és már az alatt az idő alatt képes voltam kikészíteni magam.
jjucuss
Eger

Ica, akkor nagyon vigyázz magadra ! :)

Jucus: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
20140901114303

ica,
nem lehet, hogy kivételesen a saját szívverésedet találtad meg? Az a lassabb, a gyorsabb a babáé.
Nekem 9 hetesen volt egy komolyabb hányós-hasmenéses most, előző terhességnél 11 hetesen, a babának elvileg nem árt.

brunhild,
mi Lilire 1 évet, Levire egy vetélés után még 17 hónapot vártunk. Az 1 év nem is volt olyan hosszú, mert mikor eldöntöttük még csak 3 hónapja ismertük egymást, közben esküvőt szerveztünk, szóval nem tűnt soknak, de Levinél már minden bajom volt. Aztán mikor nyáron a látó azt mondta, hogy könnyen gyorsan terhes leszek, akkor nevettem egy jót magamban...én, könnyen meg gyorsan...persze.
Most meg rögtön sikerült, vagyis talán a 2. hónapban.

jjucuss,
nem semmi kérdések...
Mi csak a sejtecskékre fogtuk a fiú-lány kérdést, mert Lili ragaszkodott a lány verzióhoz, mi meg hárítottunk, hogy azt nem mi döntjük el... Kicsi sejt jön apától akkor fiú, ha nagyobb, akkor lány (kromoszómaszintre azért nem mentünk :lol: ), következő gondolat "Apa, ugye tőled akkor nagy sejt jött..." Komolyan remélem, hogy tényleg lány lesz, márcsak a kiscsaj miatt is.

Holnap végig itthon leszünk, nem is tudom mivel kellene lekötni Lilit, sajnos ezekben nem vagyok olyan jó. Annyira nem érez semmit, tényleg, teljesen eleven...ma egész nap állatosat kellett volna játszani, de úgy, hogy ő még azt is megmondja, hogy én mit mondjak, és szégyen nem szégyen, de belealudtam :oops:
Már rajzoltunk, festettünk, megnéztünk egy csomó mesét...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jucus: Látom szöveg van nálatok is :-) Az milyen meglepetés lett volna, ha azt mondja az apjának, h : Hát apukám tuti nem vagy magtalan :-)

Védőnő: kerek 16.hét 2,8 kg eddig. Zétinél 4kg volt. Remélem nem leszek bálna. Amúgy minden oké. Azt mondta, hogy a 24. héten menjek terheléses cukorra. Azt hittem 26 hetesen kell menni.

Addisz: Én is 24et híztam. Majd visszafogjuk egymást. :wink:

Ma elmentem meló előtt bálázni, és találtam olyan jó felsőket, h csak na. Nem az a kifejezett kismamis, de kinéz valahogy, és elférek bennük. Az eddigi felsőimet nem bírom hordani, mert a mellem felveszi a fél hosszt, a pocim is a másik felét, vagyis elég idétlenül festek... Teljesen feldobódtam :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Ica
Jobbulást, pihenj és igyál sokat! A legjobb barátnőm Londonban él, eszméletlen jó cuccokat szokott hozni Lucának, és olyan áron, hogy a szám is tátva marad. Úgyhogy egy hős vagy, ha ellenállsz :)

Lina
Mintha csak Lucáról írtad volna a fentieket :) Komplett monológokat ad a számba egy-egy szerepjátéknál és persze a babákat/állatokat is ő osztja szét saját belátása szerint :) Nálunk mostanában a társasok válltak be nagyon, azzal szoktuk elütni az időt, ha hideg van vagy betegek vagyunk.

Nem vagyok márkamániás, de a FisherPrice cuccok nekem is nagyon bejönnek. Nemcsak azért, mert ízlésesen néznek ki, hanem mert tartósnak is tűnnek. Mivel elvileg nem tervezünk kettőnél több gyereket, ezért használtan fogok nézni, sokat nem akarok költeni rá. Bár a párom már most pedzegette, hogy a szülés után gyorsan belevághatnánk még egy babaprojektbe, hogy ne essek ki túl sokat a munkából... Mondtam neki, hogy erről kérdezzen majd meg szülést követően ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Netty, az tök jó hízás! Ügyes vagy :)

Mi szerencsére nem vártunk sokat a lányokra, Zsófi és Fruzsi a harmadik hónapban jött, Réka baba előtti baba a második hónap ban, Réka baba utána rögtön az elsőben, és most a pici a negyedik hónapban.

Én napok óta megint hányingerrel ébredek, király :twisted:

Ja, és tegnap először napközben is éreztem a baba mozgását, este meg Apa is érezte, hogy rúg :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Az én tegnapi mázsálásom: 15 hét, -1 kiló :lol:

Addisz,
nekünk a társassal az a baj, hogy itt van Levi is, tőle nem nagyon lehet. Lehetne, ha alszik, de ma megbeszéltük, hogy délután 3-an alszunk együtt egy nagyot. Anyának már hiányzik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska én szívesen adok 1-2 kilót csak hogy ne legyél mínuszba.

Panndi nekem is visszajött a hányinger pár napja. Meg a gyomorégés is beköszönt már kétszer.

Addisz hajrá, szép is a 3 gyerek.

Netty én is úgy emlékszem, hogy 24 hetesen van cukor terhelés. Annyira nem várom, ennél jobb reggelit is ki tudnék találni.

Én mondtam a fiamnak, hogy anya pocakjában van egy pici baba. Erre ő: hol van anya, nem látom?

Ica vigyázz magadra, a babának szerintem se lesz baja.

Jucus tetszik a felvilágosítás. Azért a szekrény aljába berakhatod a melegebb kismama cuccokat is, még május, júniusban lehetnek hideg esős napok is. Jól jöhetnek még 1-2 hétre.

Brunhild mi gyerekkorunban tanultunk anyu mellett a konyhában is. Főzött is, meg tudott segíteni is.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Jó reggelt, remélem jól aludtatok! Mert mi nem .. Kisfiam az este bezabált, éjjel pedig összehányta magát.. szóval nem sokat aludtam, zombi vagyok..

Baba összehozása 8) : Elsőre 1 évet vártunk, akkor eldöntötttem, hogy elmegyek orvoshoz, valami biztos nincs rendben..és mielőtt elmehettem volna, összejött, pont karácsonykor :D
Többiek már gyorsan jöttek, középső 2 hónap után, harmadik igazából kb 2 hónappal a tervezett előtt, negyedik pedig..tervezés nélkül :lol: Lassan én is elmondhatom magamról, hogy elég, ha a férjem rámnéz, és máris teherbe esek :P :oops: 8)

Jjucuss, nekem is majdnem csak téli kismama cucccaim vannak, utálom őket..nagy fiam szeptemberi, akkor tudtam nyár ruhákat is hordani, azt imádtam, alig várom, hogy újból felvehessem :D Másik kettő januári és februári születésű, na azt nagyon utáltam, amúgy is nagyon fázós vagyok, mindig meg voltam fagyva :?

Rokakoma: Ügyes légy ám a vizsgákon! Szorítunk:) (és megsúgom, hogy én szeretem a jodlizást..na nem "énekelni", azt egyáltalán nem tudok, hanem hallgatni..de mondjuk nálam ez a génekben van :wink: )

Én tegnap rendeltem egy tüncibünci kis rózsaszín ronybabát, kis rózsaszín zenélő egérkét és bohócot :oops: Tudom, hogy hűlye vagyok, de 2 hét múlva megyek 4d-re, utána lehet, már nem tudom megvenni... igy legalább addig örülök neki :roll: :oops:
20140901114303

Linacska
Hogy őszinte legyek, mostanában én is inkább aludnék egy nagyot délután társasozás helyett :) Úgyhogy jól döntöttetek!

Panndi
Olyan jó, hogy már napközben is érzed mozogni, rettentően vágyom már rá én is. Esténként, mikor lefekszem, akkor vízszintben néha érzek olyan kaparászásfélét, amire azt gondolom, hogy már ő, de nem mernék még megesküdni rá :roll:

Nálunk kicsit kacifántosan alakult az első babaprojekt. Nem terveztük, mert 18 éves koromban meddőnek nyilvánított az akkori nőgyógyászom, úgyhogy mikor a párommal 20 évesen összekerültünk, akkor én meg is mondtam neki, hogy nem lehet gyerekem. Emiatt persze nem védekeztünk, minek tettük volna. Egy év együttélés után aztán elmentünk egy másik dokihoz a régi leleteimmel, aki azt mondta, hogy valóban kevés esélyem van, mert összetett a probléma, de azért ő csínján bánna a meddő kifejezéssel. Azt tanácsolta, hogy ne szedjek semmit, hiszen azzal csak rontok a helyzeten, és két év múlva menjünk vissza, ha addig nem történik semmi, akkor mindkettőnket alaposan kivizsgálnak. Továbbra sem védekeztünk, bevállalva ezzel azt a "rizikót", hogy esetleg mégis teherbe esek, viszonylag fiatalon. Októberben járt volna le a két év, de szeptemberben kiderült, hogy 4 hetes terhes vagyok :) Úgyhogy Luca lett a mi csodababánk!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

brunhild,
ez aranyos :lol: annyira kívánom neked, hogy tényleg lány legyen a kis pocaklakó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz, akkor szerencsések vagytok!
(tényleg igazságtalan, hogy aki szeretne gyereket, annak nem lehet, vagy csak nagyon nehezen, másnak pedig, aki meg sem érdemli... :( )
20140901114303

Linácska: köszi! Kép
20140901114303

Brunhild
Igen, tényleg nagyon jó, hogy így alakult, és biztosan voltak gubancok nálam, hiszen két évbe telt, mire Luca megfogant, de hál' istennek semmilyen beavatkozásra nem volt szükség és Luca is egészséges.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz, a lényeg, hogy jó a vége :)

brunhld, jól tetted ;)

Mi is szoktunk társasozni, Fruzsi is játszik, van egy Kisvakondos társasjátékunk, ahol színes dobókocka van, azzal Fruzsi is tud, van a Málhás csacsi, azzal is tud játszani, a komolyabb dobókockással még nem tud :)

Én megmértem magam ma reggel, a kezdetekhez képest mínuszban vagyok, de megnéztem a lányokkal a kiskönyvemet, velük is így volt, a 20. hét után indult meg a hízás jobban. Na majd meglátjuk :) Én gastroyalos diétás menüt szoktam enni, meg nem eszem kenyeret, ezzel kompenzálom a csokis és sütis kilengéseimet :) Majd kiderül, mennyire jó taktika :) Meg szerencsére nagyon sok zöldséget kívánok.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Lányok, én kivagyok, folytatódik a gyes-mák-táppénz mizéria, és egyre rosszabb. Hosszú lenne mindent leírni, és már nem is értem, a lényeg, hogy a MÁK még nem döntötte el, hogy mi legyen a gyesemmel (amit decemberre utalt, és ami még januárra járna, és egyáltalán nem segítőkészek, azt mondták, várjak, majd értesítenek..), emiatt viszont nem jár táppénz, sőt ma kiderült, hogy talán egyáltalán nem jár, még a biztosítási viszonyom is megszakad (ha a MÁk nem állítja le illetve kéri vissza a gyest), és akkor júliusig a levegőben fogok lógni..ne kérdezzétek hogyan és miért, mert nem értem, 3 napja tárgyalok a MÁK-kal, tb-sel, ő meg az OEP-pel, a MÁK majd a munkahelyemmel ... és minden beszélgetésnél kiderül, hogy a helyzet illetve a kilátások rosszabbak, mint az előző beszélgetésnél :S :evil: (és mindennek az oka a MÁK, aki nem állította le a gyest, amikor kértem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) Elegem van :(
20140901114303

Panndi,
nálunk az a baj, vagy nem baj, hogy Lilit málhás csacsival már nem lehet lekötni. A minimum a ki nevet a végén, de még komolyabbakat is játszik. Lassan olvas, számol, összead, kivon, egy pszichológus már mondta, hogy vigyük el korengedménnyel jövőre iskolába. Na nem fogom elvinni, de tényleg nagyon okos, a koránál 1-2 évvel előrébb jár az "agyi" dolgokban. A szociálisban meg ennyivel hátrébb :lol: A mai nap mondjuk egész jó, Levi végig csúszdázik, Lili is elfoglalja eddig magát, és nem folyamatosan állatozunk. Néha még Levivel is játszik két percet, ez csoda.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát igen, Lili már nagy :)

Nálunk Zsófi kedvence a Bogyó és Babóvca, Úton az oviba társasjátéka, na azt nem lehet Fruzsival játszani :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hú, Addisz, milyen szerencse, hogy nem volt igaza az első dokidnak! Egészen elérzékenyültem a történetedtől...!

Nálunk nagyon hamar jöttek a babák, 2. hónap, 3. hónap, és tervezés nélkül. Azt hiszem, kb mint Brunhildéknál, ha a férjem rámnéz, máris teherbe esek. :oops: Így persze az is komoly dilemma, hogy milyen védekezést használjunk, ami tényleg megbízható, és sok más egyéb szempontnak is megfelel, ha majd már tuti nem szeretnénk több gyereket. No de ez azért még arrébb van. Igazán csodálom azokat, akik hónapokat, éveket küzdenek egy babáért, nem kevés lelkierő kellhet hozzá. Sajnos nekem is van egy barátnőm, aki már végigcsinálta az öt beültetést, siker nélkül, és látom, hogy min megy keresztül. :(

A rossz hír most meg épp az, hogy iszonyúan elkapott a nátha. Nonstop köhögök és folyik az orrom, és második napja nem tudok aludni se a köhögési rohamok miatt. Enni is alig tudok, nincs étvágyam, az ízeket sem érzem már. Mindenfélével kúrálom már magam (mind kifejezetten szedhető terhesség alatt), de egyelőre semmi javulás... :( Féltem a pocimat is a rengeteg rázkódás miatt, de tehetetlen vagyok. :(

anabique
Budapest

anabique, jobbulást!

Hát a teherbe esésre várni biony nehéz lehet. Nekem már ez a negyedik hónap is sok volt :oops: Holott tudom, hogy nem sok, és mások éveket várnak.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Mi egy óra múlva megyünk Zsófiért, szerdánként úszni járnak a csanával, kíváncsi vagyok, hogy érezte magát :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Addisz, en is ugy meghatodtam ... hihetetlen erzes lehetett, mikor kiderült, hogy Luca ott van a hasadban :))

Juccus, Apa mit szolt a kerdeshez? Ö is reszt vett a "felvilagositasban"?
Nalunk szerintem semmi ilyesmi nem volt ... valahogy mindenki megtudta, hog hogy, smint. En gyorsan leallitottam anyat, amikor a menstruaciorol akart beszelgetni ... csak nem vele fogom megbeszelni ;) Ezert aztan 13 eves koromig azt hittem, hogy akkor lesz baba, ha a nönek epp megvan.
A kishugom, 9 eves, elvileg mindent tud, de azert most, hogy babank lesz odajött hozzam a "szakirodalommal" (Sehany eves kislany, Te, en, meg a testverkenk-egy vallasos könyv, igazi kepekkel, ami egy valodi csaladrol szol), hogy olvassuk együtt ... azert kicsit belepirultam ;)

Kepzeljetek, tegnap egesz nap ereztem, hogy közeledik a migren, de mivel a baba ota nem volt remenykedtem. Egyedül magne b6-ot merek bevenni, de nem volt nalam, igy egyre rosszabb lett. Mire a ferjem odaert ertem negyed9-re az egyetemre mar hagytam is egyszer, es az utana levöbe 1 oraban meg ketszer, masodszorra a magne b6-ot. Ugy zokogtam, azt sem tudtam mi van körülöttem. A ferjem vagy egy oraig masszirozta a halantekom, meg cserelte a borogatast, es vegül szep lassan alomba sirtam magam. Meg mindig erzem, de remelem elmulik delutanra, mert holnap 3 vizsgam van es muszaj lenne meg tanulnom :S

Brunnhild, a jodlizassal eddig nekem se volt bajom ... de amiota azt tanulom, hogy melyik tajegysegen pontosan hogy csinaljak, azota folyamatosan veszt az ertekeböl ;)

Ana, gondolod, hogy a babanak nagyon rossz a sok razkodas? Tegnap a siras es hanyas közben nekem is eszembe jutott, de aztan probaltam elhessegetni. Az ultrahangos nö, amikor azt szerette volna, hogy mozogjon egy kicsit arrebb, azt kerte, hogy köhögjek erösen.
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Anaique, Fruzsival hat hétig nagyon durván köhögtem, de azt mondta a doki, hogy a babát ez nem zavarja, ne aggódjak :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi,
Örülnék, ha nem zavarná, de olyan nehéz ezt elhinni. Szerintem ilyenkor az egész világa rázkódhat. Engem tuti zavarna...

Rokakoma,
Ez borzalmas. :( Jobbulást, remélem, hamar túlleszel a még hátralévő vizsgáidon, és többet nem fordul elő ilyen fokú migrén! Én meg a diplomavédésemre készülök, 6 nap múlva lesz. Illetve készülnék, helyette pokrócba burkolózva próbálok úgy csinálni, mintha.

anabique
Budapest

Anabique, Rokakoma: Gyógyulást!

Anabique: Nem hiszem, hogy ártana a köhögés.. Neked is csak a régi, jól bevált kiolvasztott faggyú vagy disznózsír pakolást tudom ajánlani, ha más nem segít..
Rokakoma: migrénre pedig homeós bogyókat, van aki már kipróbálta, és bevált...

Én megyek hajat mosni-végre-, remélem nem alszom el közben, hogy beessek a kádba :roll: :D
20140901114303

Ana, Rokakoma
Valóban leírhatatlan érzés volt, mikor megtudtam, hogy Luca útban van hozzánk. Hát még az első szívhang! Csak úgy potyogtak a könnyeink apával...
Jobbulást mindkettőtöknek! Egyre több a náthás, köhögő, tüsszögő ember körülöttem is, kíváncsi vagyok, meddig áll ellen a szervezetem.
A fejfájást nagyon is átérzem, ez már a 8. napja, hogy azzal kelek és fekszem, nem tudom, mikor lesz vége...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Köszönöm, mar kezd jobb lenni!

Brunhild, jo hajmosast ... nekem sikerült lezuhanyoznom, es egeszen ujjaszülettem, biztos teged is feldob :)
A homeopatiasakat megprobalom. Regebben en is sok mindenre szedtem, de az utobbi idöben valahogy elfelejtkeztem roluk, majd megprobalok utananezni!

Ana, en azon gondolkoztam, hogy annyi mindent erez benn ... belmozgasok, tüsszentes, ha futunk a busz utan, pukik ;), hogy neki csak az tünik fel, hogy mondjuk 3as erössegü földrenges helyett 4es van ma ;)
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Nálunk kitört a nyugalom...
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na gondoltam itt a nagy nyugiban meghallgatom a kispici szívhangját, teljes csendben még úgysem volt lehetőségem...hát nem le van merülve teljesen!!!!!!!!! Szerintem bekapcsolva maradhatott pár napja. 9V-os kockaelemet meg nem tudok így hirtelen leakasztani.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska,
Olyan cukik, el sem hiszem hogy tudnak csintalanok is lenni :)

Csajszik, irigyellek benneteket hogy a gyerkocok mellett meg tanulasra is van energiatok. Hogy csinaljatok?

Brunhild, remelem hogy kislany lesz!!! :)
Hogy el fogjak kenyeztetni majd a fiuk (meg majd a fiuk baratai ;) )

Addis, ana, rokakoma, Jobbulast nektek!

Mara mar en is jobban erzem magam, reggelire lenyomtam egy sajtos szendvicset, de meg nem merek mast enni.
Holnap indulunk haza!!! :)

Kép

Kép
ica79

Linacska
De édesek, ugyanaz a száj- és kéztartás :D Élvezd ki ;)
Pont az imént böngésztem a teszveszet, láttam tök jó állapotú szívhang hallgatót 6.000-ért. Napok óta gondolkodom rajta, hogy beszerzek egyet...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linácska, nagyon jó a kép! :D Hamarosan három cumisod lesz :lol:

Nálunk Nimród tud ilyen jól aludni, mármint úgy, hogy az ember megirigyeli...kinyújtózva, hason, keresztbe, cumival a szájában :) ... Ezért is hihetetlen számomra, hogy újabb baba érkezik..mert Nimród még olyan babás (pedig jövő héten tölti a 3 évet) ..Kicsi szerelmem :lol: (a nagy fiam egyáltalán nem volt bújós, soha, ő komolyabb, a középső is szeret bújni, és szerelmes belém, de a kicsi túl tesz mindegyiken..) :D
20140901114303

linacska,
ez bosszanto....probald meg felmelegiteni a tenyeredbe egy picit az elemet es utana rakd vissza, altalaban nehany percig meg birni szokta.

A hasfajas ota mi is gyakrabban hallgatunk szivhangot. Ma reggel is meghallgattuk a piciket es amikor bekapcsoltuk a gepet akkor ismet eleg lassu volt a szivverese, de a hideg zseletol elkezdett felporogni.
Altalaban nagyon lent, bal oldalon van mindig (majdnem jogy a labamba).
Alig varom hogy hazamenjunk mert a 25-i vervetelnel kerek majd egy ultrahangot is hogy lassam a kis bogarat :)

Kép

Kép
ica79

linacska: :) Nálunk is alszanak :)
Szerencsére régóta nagyon nagy összhangban, egyszerre, így én is tudok pihenni :)

Anaique, hú, diplomavédés, izgi :) Hol végzel? Én Fruzsival voltam 36 hetes, amikor államvizsgáztam, jó votl :) És hetek óta bennem van a vágy, hogy megint tanulni akarok... ha még jövő ilyenkor is így érzem, akkor újra belevágok :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok csajok!

egy pár oldallal visszább volt a "Miért küldik táppénzre a kismamákat"című vita

mivel kicsit bonyolult lett a kismamiságom kezdete,én pont erre vonatkozólag kaptam javaslatot egy jogásztól(munkáltató a tesco,próbaidő alatt lettem terhes és még csak táppénzre se küldhettek,mivel csak 1 hónapra voltam jogosult...válasz:akkor fizetés nélküli szabi)

na én bementem hétfőn,hogy ez így nem lesz jó,meg 85-ös paragrafus,mondták,hogy oké,de ennek még utána kell nézniük...

ma jött a teló:mégiscsak találtak nekem könnytett munkakört(bár azt mondta a csaj hétfőn,hogy minden hely tele van és kizárt,hogy kapjak)éééééééééééés:HÉTFŐN MEGYEK VISSZA MELÓZNI:D

CSAJOK MINDENKI MERJE KINYITNI A SZÁJÁT A SAJÁT JOGAI ÉS ÉRDEKEI MIATT!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Sziasztok!

Már pár hete olvaslak titeket, de most jutottam el odáig, hogy be is kapcsolódjak.
Remélem befogadtok. :)
Én is júliusra várom a kisbabánkat. Harmadik gyerkőc lesz, van egy középsős és egy 2,5 éves kisfiam.
A 14. hétben vagyok.
vonalzót hogyan lehet csinálni? már jópár év eltelt, mikor utoljára írtam a babanetre, úgyhogy már elfelejtettem.
Légyszi segítsetek!
Melyik az a weboldalt, ahol meg lehet szerkeszteni?
később még írok bővebben.
pusa

közben próbáltam egy vonalzót szerkeszteni...

KépKép
pusa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: