A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bévi nem csoda hogy imádod,zabálnivaló(meg is fogom egyszer dögönyözni :wink: :wink: )
Voltál már nődokinál ezzel?

Clari,én is így vagyok vele valahogy,azért majd figyelem a híreket,lesz e hivatalos eredmény,mert hogy tartalmaz ezt azt,lehet hogy 000.5 %-ban.. :roll: ugye mi is a padlóra akarjuk...áhhh.

De,amiért a gépet visszakapcsoltam :) : (egyrészt Tomi alszik) hogy átfordult a hasáról a hátára!!! Tök egyedül!! Úgy örülök. és oldalfekvésből is már már átfordul,ha icipicit segítek akkor átfordul.(tudom,csak átbillen,de így tanulja meg )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bévi írd meg az adatokat a táblába!Köszi :)
:arrow: ehhez

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

bévi: kicsi husom, milyen édes a kis frizkójával :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: hatalmas gratula!!!! Látod, Tomika tudja mikor van itt az ideje mindennek :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"] írta:kfmaresvi: hatalmas gratula!!!! Látod, Tomika tudja mikor van itt az ideje mindennek :)

ja ja,meg pörgetjük 3 napja ugye :lol: :lol: :lol:

evilany

Bekri most csak neked, Petra hallom kacarászik végre. Nekünk a gyerekorvos ajánlott egy Zymaflor 0,25 mg tabletta szedését amit ő annak idején adott a saját gyermekeinek és azt mondja nagyon jók lettek a fogaik. Na én most ennek még nem néztem utána, még nem döntöttük, hogy adjuk-e Petrának vagy sem. Ha gondolod és jónak látod néz utána és esetleg megérdeklődöm ha most elkezdheted-e még neki adni. Javítja a fogak egészségét. Ezt elvileg már 6 hónapos kortól kell szedni 11-12 éves korig naponta.

Amúgy a fog genetika, apukám 51 éves, hát ünnepnap ha ő fogat mos és mindössze 2 hiányzó foga van. Mindig azon viccel, hogy a sok dörzsöléssel tesszük mi tönkre a fogunkat ő meg tartósította világ életében jó filter nélküli román bagóval.

Ircsi tejpép nekem kicsit nehéz mert itt mind egy gyűjtőnéven van és néha nehéz a fordítás/értelmezés :oops:

Ja lányom az éjjel megint 4-6-ig kukorékolt, én meg nem tudtam aludni alig aludtam el 3 körül. Most koma-róma vagyok, anyáék úton errefelé. Gondolom Petra sokat alszik nappal és éjjel nem tud aludni, na meg nappal nem tud rendesen enni, mert akkor ki rágja az ujját és ki beszél anyával. Megeszem, de erről le kell szoktassam.

Bévi de jó, h jöttél. Szegény Lili és kap most valamit, vagy míg ki nem derül mi a baja addig nem is tudják kezelni???

Mares kapcsold ilyenkor át a tv-t engem is nagyon felkavar az ilyesmi ilyenkor elkapcsolok és én is ölelem Petrát utána :oops: és mondom neki, hogy neki semmi baja nem lesz soha.

Na hívnak megyek, puszi

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Bévi, gyönyörű Lili ezekkel a nagy szemekkel. Azt hiszem, a kispasik felköthetik a gatyájukat :lol:

Mares, szerintem már sosem leszünk a "régik" érzékenység terén. Plussz ehhez még hozzájön, hogy néha tök durván anyatigris lesz az ember... :oops: :oops: :oops:

Dia, igen, tegnap elfelejtettem írni, hogy természetesen azért vannak a felnőttek - elsősorban én (meg a többi családtag) -, hogy alaposan megmossák a kiskópé fogát...

Azt hiszem, én is itt befejezem a panaszkodást. Semmi értelme nincs. Ez mind a jéghegy csúcsa, és úgysem fog változni a helyzet. Szerintem mindenki jót akar a maga módján, de úgy tűnik másképp gondolkozunk, különbözőek vagyunk. Néha mint akik nem is egy nyelvet beszélnek :roll:

bekri

Melisch, köszi, fogorvosnál utánaérdeklődöm.

Évilány, gratula Tominak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bekri

Mi ez a pangás? :wink: azt hittem mire visszaérek oldalakat kell visszaolvassak :lol:

Limo hívott,jönnek ők is szerdán.
Csillag...?

Ma itt volt anyám.Hát kicsit kivett az észből.Ugye felvette (azaz odaadtam neki)Tomit és az keserves sírásba kezdett azonnal...én sem tudom miért csinálja,de amit anyám előadott erre...totál megsértődött,és jaj Tomi milyen vaaaaagy és a Tomit nem is lehet szeretni mert nem hagyja magát(!!) és ez a nevelés hibája(!!) mert mi elkényeztettük,annyira hozzánknőtt(könyörgöm,kihez lenne nőve ha nem az anyjához??) hogy mást el se fogad,és ez így is fog maradni,meg milyen fura gyerek,hát,kicsapta a biztosítékot,csak mondta mondta...könyörgöm,épp elég nekem ez a nehézség,h.Tomi ilyen,miért vágja még a saját anyám is a fejemhez??A másik,talán gyakrabban kéne jönni nem 1 hónapban 1x max 2x és akkor megismerné és elfogadná a gyerek. Meg hogy mindenkinek rosszul esik h.Tomi nem hagyja magát felvenni,jó mondom akkor senki ne szeresse a Tomit majd mi szeretjük elég az is neki.Ááááá :((( meg ilyet még nem is hallott h.egy baba ilyen félős,barátságtalan legyen.
Csak utálom ezt mikor azt érzem én kell mentegetőzzek a Tomi miatt,holott csak el kell fogadni,ő MOST ilyen.
Jó,ha megfordítom a helyzetet,lehet hogy engem is frusztálna és nem lennék megértő,ha egy babát sose tudnék felvenni mert sír mintha nyúznák...az ember magára veszi a dolgot,stb.De hát mondtam neki nehogymár "haragudjon"a kisbabára,azért vagyunk mi a felnőttek,hogy a megoldást megtaláljuk. De sírni tudtam volna azoktól amiket mondott,csavarodott a szívem,de nem mutattam.
Végül ma rájöttem arra is,hogy Tominak csak az gáz,ha valaki felveszi,azt nem bírja(fél ilyenkor,látszik) ha valaki jön és beszélget,játszik vele,azt élvezi.Mikor anyám jött is vigyorgott neki,meg gagyogott az utcán a babakocsiban,csak a felvételt nem bírja. Adtam du.Sinlacot,azt is anyámra bíztam h.megetesse,sikerült is,örömmel fogadta a kisfiú,mondtam anyának hogy ez ilyen,így kell vele bánni,nem felvenni,de foglalkozni vele sokat(már ha persze nem esik nehezére,ezt is hozzátettem)és majd meg fog ez is oldódni,lehet csak akkor ha már nagyobb lesz.

Csak hát úgy fáj ez nekem,ilyen kis félős szegénykém,azt se tudom hogy segítsem,védelmezzem,és még a fejemhez vágják ezt is,meg olyan érzés néha hogy őt nem is szeretik mások,azért mert ilyen :(((

evilany

Évi te szegény...újabb hideg zuhany neked :cry: :cry: ne kenődj el kérlek. Képzeld ma jöttek anyáék is és Petra is sírt nekik mikor megjöttek. Persze anya fogta gyorsan ölbe, megint álmos volt és még a cumiját is kiszedte a szájából...tehát nem csoda, hogy eltört a bili. De nem tartott sokáig próbáltuk elvonni a figyelmét, én átvettem és nem sok idő múlva már hangosan nevetett nekik. Én ott kellett legyek, hogy lásson, mert keresett a szemével. Majd tata kiskocsiban kivitte, aludt egy órányit és lehetett vele játszani, hozta is a formáját. Az is igaz rengeteget beszéltek neki, csikolták, puszilták a hasát.

Ha anyukád látja Tomika nem szeret ölbe lenni akkor játsszon vele lent. Próbált te is rávenni, mutasd meg neki mi az amit Tomi szeret. pl Petra szereti ha a hasát pusziljuk ő addig húzza a hajunkat, szereti ha fellökjük. Na az elején ezzel bolondították el, majd később én vasaltam, tv+-ztem és ő csak mamával volt néha másik szobába.

Ja és nem feled Petra 2 hónapig sokat volt anyukámmal, tudományok meg azt mondják megismeri a baba a hangokat. Rokonoknak ő sem vágódott be.

Ezt csak azért írtam lássad más baba is reagál így, vagy hasonló módon és nem Tomikával van a baj.

Kép
Kép
melisch

Melisch,köszi,néha már bennem is felmerült normális e ez a nagy ragaszkodás csak kettőnkhöz,napirendhez,nyugihoz,itthonléthez,de azért belátom hogy igen,ő csak egy kisbaba hiszen.

Tudom én h.nem neki van igaza de hát akkor is bánt hogy a FIAMRA ilyent mond.De hát,az ő nevelési elvei...ma beszélgettünk a hisztiről(barátnőm kislánya elég hisztis,elvitték pszichológushoz,nem csak ezért de ezért is)azt mondta erre nem a pszichológus a megoldás hanem le kell önteni egy pohár hideg vízzel. Na mondom biztos gyakran fogom nálad hagyni Tomit.Akkor elkezdte h.nem úgy gondolta h.leönteni csak megmosni az arcát vele stb....áááá hagyjuk!!
Meg,fogta anyám ülve,a vállára tette,de Tomi utál úgy lenni ülve,azt csak állva szereti.Erre ő hogy nem fogok ám felállni vele azt ne gondold. Hát mondom akkor mit csodálkozol?Azt mondta majd megszokja nehogymár ő döntse el hogy ő feláll e vagy ülve fogja.
Szóval,anyám nem fog vele birkózni meg ilyenek,tőle az ilyenek igen távol állnak.

evilany

Évi megértelek! amit írtál, arról eszembe jutott, amikor az apám barátnője lehiperaktívozta Zoét, mert rúgkapált jókedvében... :arrow: nagyon rosszul esett, pedig nekem ő senkim... az még rosszabb, ha az ember a saját szüleitől hall ilyesmit ahelyett, hogy a világ legcsodálatosabb babájának tartanák...
én is küzdök apuékkal, bár az meg a másik véglet... nem hallok mást:
"nem fázik? nincs melege? jaj, most miért nyögött? hogy tartod?! jó így neki? stb..." most már lesz*rom, de az első hetekben nagyon nehéz volt, nulla tapasztalattal, a kezemben egy újszülöttel még őket is nekem kellett nyugtatgatni, hogy minden rendben lesz... :?

anyukád egy másik korban nőtt fel és nevelt gyereket... biztos nem bántani akart, csak máshoz van szokva, más a normális neki...
ne félj, nekem nem kellett hideg víz :arrow: nem mertem hisztizni, féltem a pofonoktól... és apám jó nagyot tudott ütni... viszont érdekes, hogy ölelésekre nem emlékszem... még hogy az ember csak a jóra emlékezik... ki találta ki ezt a hülye közhelyet?!?!?

nem tudom, hogy ezt miért írtam le most, de az biztos, hogy remélem, hogy mi nem ilyen szülők leszünk...

Kép
gtunde75

Tünde,köszi...(az se semmi amit te leírtál... :( :( )

Eszembe jutott még vmi az eszmecserénkből,és eldugulok igérem:
1.mondtam anyámnak,apám hogy örülne a Tominak ha élne még...
mire ő,ja főleg ha sírna neki...

2.azt mondja,szokta mondani a macskájának (!!)mikor megyünk,hogy na ma jön a sírós Tomi !!! (Miki erre mondta,na akkor biztos sűrűn fogunk menni)
Persze ezeket már csak azért mondta,hogy engem bántson.Nyilván..

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Tomi egy aranyos kisfiú. Okos, határozottan megkülönbözteti a körülötte levő embereket, érvényre juttatja a saját akaratát.
Ha nem veszik fel és úgy szívesen játszik másokkal, akkor miért kell felvenni?
Chloenak ízlett a bébiétel :lol: :wink:
Szép lesz a gyerekszoba :wink:

Mensi
Nekem most nagyon rendszeresen megjön... :roll: :lol:
Régebben az IR, a PCO miatt pedig igazán rendszertelen volt (akár 90-100 napos "ciklusaim" voltak...)

Mares
TV :cry:

Clárika
Réka fintoraira kiváncsi vagyok :wink:

Bévi
Ebben nincs tejfehérje. Ahogy én néztem a tájékoztató füzetkét, a DM-s bébiételek nagy része tehéntejfehérje mentes.
Laborokat írd meg!
Nagyon aranyos Lili! Micsoda copfocskái vannak :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi még nagyon messze vagyunk a coffiktól :oops: :wink:

Melisch
Lehet, hogy rá kellene szánnod pár napot, hogy átneveld Petrát. Valahogy úgy tűnik, hogy felcseréli a nappalt és az éjszakát... és ez se neki, se neked nem jó...
Nappal nem kellene egyhuzamban hosszan aludni, délután 4-5 után már pl. Chloe nem alszik... így lefektethetjük olyan 8 körül.... éjszakai ébredésnél etetés van, egyébként NEM foglalkozom azzal, ha ébren van és játszik... amig nem nyüglődik, nem sír én nem reagálok rá... aztán alszik ő is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Tomi csak egyszer kelt,evett és ment vissza az ágyikóba :wink:

Ircsi az tök jó ha beállt a ciklusod! Simán lesz itt kistesó! :wink:

evilany

Tomikéz születéskor..
Kép

őrület mekkora volt :)

evilany

Jó reggelt!

Bévi,
de jó, hogy jöttél, már aggódtam mi van veletek! Lili nagyon bájos kislány, büszke lehetsz rá! :)

Évi,
rossz volt olvasni amit anyudról írtál :(. Bennem is vannak rossz érzések a család megjegyzései miatt. A könyökömön jön ki, hogy kire hasonlít Olivér, hogy mennyivel másabb mint a nővére (még jó!), meg hogy az orra nem édes kis turcsi, hanem hegyes mint az enyém. Már a múltkor mondtam, hogy és akkor? Ha nem tetszik nem kell ránézni. Na meg szokták rá mondani, hogy kis dagadék. Ezt én nem szeretem, mert nem dagadt egyáltalán, hanem egy egészséges husis csecsemő. Úgy általában a negatív jelzőket nem szeretem egy kisbabánál. Legutóbb anyósom almát adott a szájába, na nem reszelve, hanem amit mi ettünk. Mondtam ne csinálja, mert nem így és most kezdjük a hozzátápit és véletlenül leharap egy darabot, amit félrenyelhet, így ha lehet ezt ne. Szte ez vicces volt. Persze már nyomják mindenhol, hogy mikor adok neki ezt, meg azt, holott még csak most lesz 5 hós és van még bőven tejem, szépen hízik, így nem aggódom. Tomi meg egy okos kisbaba, érzi, hogy nem elfogadással közelednek hozzá, hanem irreális elvárásokkal, amik frusztrálttá teszik. Erre csak sírással tud reagálni. Legjobban ti ismeritek a kisfiatokat, így ragaszkodj ahhoz, hogy amit szeret azt tegyék vele. Az ülve vállon tartás nálunk se nyerő, erre mindkét szülőnél ez úgy jött le, hogy nem fogják rázni a seggét, meg sétálgatni vele, inkább leteszik, foglalja el magát :roll: :roll: :roll: Szóval nem vagy egyedül, de igyekszem ezeken túllépni és ilyenkor magamhoz venni a picit, mert a hosszas sírás senkinek se jó....

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Évi,
kép :) :) édes :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tünde,
amit írtál az érdekes, mármint a közhellyel kapcs. Sok pofont kaptál gyerekként? Én apámtól csak 1-et, de arra örökre emlékszem. Anyutól többször, de csak 1-re emlékszem, amikor a barátnőim előtt az utcán pofozott föl 14 évesen..... na az szörnyű megalázó volt... :( :( . Én nem vagyok gyerekverő, nem hiszek az erőszakban.

na eldugulok, megyek reggelizni!
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bévi örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni! Milyen édes copfos kislány! :)

Sucer lám nálatok is mennek a megjegyzések. Miért kell mindig kellemetlenkedni a hozzátartozóknak, a fene se érti. Egy férfinek miért nem lehet hegyes orra? Pisze meg had legyen a lány, puff neki. Nem az orrformája teszi szerethetövé a gyereket. Az egész a foglalkozni akaráson ill. annak módján bukik el.

Évi ez tényleg így van, el kell a mamának magyaráznod, hogy te vagy a fönök, már nem egy kis taknyos vagy, hanem te is anya és mint olyan, elismeréssel tartoznak feléd is. Te mondod meg, hogy mi a jó a gyerekednek, ha sír, annak oka van és ha anyukád így viselkedik, akkor abból inkább nem kérsz. Tomival nincsen semmi baj, a hiba nem az ö készülékében van. Ö egy érzékeny lelkületi kisember és bizalmatlan félidegenekkel szemben, ami teljesen természetes. Miért nem lehet egy kicsit az ö igényeire tekintettek lenni és miért kell téged piszkálni? Ez nem valami okos segítség!

Nekem is volt egy ilyen emlékezetes anyai majdnem pofonom (a sok között emlékezetes). Mindig este 8-ig haza kellett érnem, akármilyen különórám is volt a város másik végében, ez volt a parancs. Egy este az egyetlen busz, ami azon az útvonalon járt, nem tudott továbbhaladni, mert leszakadt a felsövezeték és keresztbe lógott az úton. Mindenkinek ki kellett szálnia és gyalogosan folytatni. Nekem már nem volt olyan sok idöm 8-ig, talán 3/4 órám, de az a maradék több km-es távra nem volt elég, pedig még azt is bevállaltam, hogy az erdön keresztül menve rövidítek (nagyon féltem, mert sok minden történt abban az erdörészben akkoriban). 20:05 perckor estem be az ajtón, éppen el akartam kezdeni a késésem okát magyarázni, de az anyám már a köszönés közben lendítette a karját a pofonhoz. Valami meggondolatlan hirtelen rövidzárlattól vezérelve elkaptam a kezét és én is lekevertem egyet, beesett az asztal alá, csak lestem. Sose tettem ilyet se addig, se azóta, magam is meg voltam lepve. Ö hüppödött, én meg végre szóhoz jutottam. S megkértem, hogy egy 18 éves vagyok, ne pofozzon, mint egy taknyos kölyköt, másrészt meg talán elöször meg kellett volna hallgatnia. Ö is, én is nagyon szégyeltük magunkat, s ez volt az utolsó testi fenyítés életemben.
Még így visszagondolva is szürreális a helyzet...

Tündi sajnálom, hogy neked se a jó emlékek vannak túlsúlyban. Így vagyok ezzel én is. Nálunk is sok jutott ki nekem, nem részletezném. Az öcsém már jobban járt, de ö 7 évvel késöbb is született... Mi jobb szülök leszünk, hidd el!

Barbi
Vendég

sziasztok!

Sucer nem ütöttek-vertek, erről nincs szó... ritkán kaptam, de az mély nyomot hagyott... viszont féltem, hogy kapok, ezért nem csináltam rosszat, vagy ha igen, hááááááát, nagyon korán megtanultam profin hazudni... :( :?

Évi éccaka :arrow: szuper! alakul ez! :wink: :lol: kérdés, hogy Ti voltatok eddig a zavaró tényező (pl. horkolás), vagy az éhség?

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Bekri gondoltam, hogy Te mosod K.fogát. Bence már ugyan megmossa magának, de azért az esetek többségében én sikálom neki. Alapvetően jók a fogai, de fent elől nagyon el van színeződve. Másfél évesen akkorát esett, jól beütötte, csoda, hogy nem esett neki ki. Nagyszülőknál nálunk is lazább a helyzet :? , de édesség terén hála a jó égnek minden rendben van. Csak rendes kaja után van nasi....

Bévi édes ez a kicsi lány! :D Fizetés: :twisted:

Tünde Te jó anyuka vagy! :wink:

Évi hát ledöbbentem azon amit írtál anyukádról :shock: Felnőtt ember és képes megsértődni :evil:
Tomi val nincs semmi gáz. Ő ilyen típusú és pont. El kell fogadni. Bence is ilyen volt. Lehet nem ennyire, de ilyen volt.
Nekem pl egyik gyerek sem szeret/ett kézben lenni. Le kellett tenni őket és foglalkozni velük. Azt nagyon bírják/bírták. Áron csak akkor van el huzamosabb ideig kézben ha fáradt, egyébként köszöni szépen, de nem kell rázni a seggét.
Miután ritkán látja Tomi anyukádat, így "idegennek" tekinti és mint ilyentől "fél". Minden gyereknél van egy ilyen korszak egyébként.
A Te kisfiad egy tündérkirályfi :D
Kéz: :D

Sucer neked is lehet eleged a nagyszülők hozzászólásaiból :? sajnálom.

Nálunk Áron tiszta Bence :lol: én meg ezt hallgatom :lol: Szoktam is mondani: egy az apja, egy az anyja....s mikor azt mondják, hogy ő is fiú, Bence szokta válaszolni: egy kakas csak egyfélét tud :lol:

Bamass: story :shock:

Én apukámtól kaptam vagy 3x, de azt emlegetem a mai napig. Egyébként egyik szülőm sem volt a verés híve. Viszont ha apám összehúzza a szemőldőkét akkor a mai napig a szőnyeg alatt közlekedek..... :lol: Tesóm bezzeg visszapofázik kicsi kora óta. És érdekes, hogy ő nem kapott érte. Fiatalabb tőlem 6 évvel és fiú......

királylány

Áron január 13-án, Bence szülinapján állt először négykézlábra, azóta is párszor, de tegnap délutánra nagyon belejött :D

királylány

sziasztok reagálni nem tudok mert apa van a gépnél mivel munkát keres egész nap önéletrajzokat küld stb.... de azért elolvastam ezt az oldalt

évi sajnálom anyukás dolgot és gratula tomi nagyon ügyes mi is így kezdtük és utána hipp hopp ment magától

De amiért ide ugrottam hogy elújságoljam végre feltették tegnap a spírálttttttttttttt :D

kb 10 perc volt az egész mondta a doki tűszúrást fogok érezni ( igaz az fájt picit ) aztán ennyi kibírható volt de én annyira féltem és izgultam hogy kicsit rosszul lettem elsötétült minden és majdnem leestem az ágyról az asszisztens tartott meg utána 2 ablakot is nyitottak nekem :oops: aztán mikor jobban letem megvizsgált uh és minden oké azóta semmi bajom akkor picit görcsöltem kb 5-10 percig és azóta semmi bajom :) nagyobb volt a para mint a dolog :)

na most viszont rohanok mert apa vissza jött később még vissza nézek és mesélek Bencike ujabb hóbortjáról és arról hogy megpuszil :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!
Csak belekaptam , nem tudok mindent visszaolvasni, de Évinél leálltam:
Évi! Ne izgasd magad, a gyerek egyéniség, van bújósabb, meg kevésbé bújós. Ilyen picit azzal nem rontasz el, h szeretgeted, és valóban lehet félős, főként, ha ritkán látja. És ez még akkor is így van, ha nem esik jól neki.
(sógoromék egyik lánya, pedig 3. gyerek volt, annyira irtózott az idegenektől, h kb ki kellett az utcát üríteni, ha őt sétálni vitték, és lehetőleg arccal a babakocsiba fúrta magát :lol: Most 15 éves és tök normális.)
Anyósommal egy házban lakunk, sokat törődik a gyerekekkel, nonó mégis időnként hisztizik neki, és csak én vagyok jó. hát ez van. Nem veszi zokon, kicsit aggódik, ha rábízom, de nyilván nem haragszik az 5 hós gyerekre :roll: . Tiszta hülyeség.
Meg ti is megjártátok a kórházat, én azt még most is érzem az enyéim viselkedésén! ez nem jutott anyukád eszébe?

Röviden rólunk, aztán még olvasok:
Sziasztok!
Megejtettük a sítábort, 6 gyerekkel, nagymamával :lol: szicíliai stílus! A 4 nagyobb anyámmal a sulis busszal ment, mi apjukkal, két kicsivel és a cuccokkal kocsival.
Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, hó volt, de 3 nap is esőben síeltünk :( De azért lelkesen nyomták a gyerekek, csak több időt tölthettünk volna a pályán, ha jó az idő. Meg nem bírtak a cuccok másnapra megszáradni! Ez a sulim sítábora, volt sok gyerek, meg fiatal, meg felnőtt, meg minden. szóval a kölykeim nagyon éltek. A kicsik az utat jól bírták. Joni a frászt hozta rám első éjjel, belázasodott :( . Panadolt adtam neki, meg elkezdtem nyomni bele a zinnatot, amivel a drnő útra bocsátott, így aztán kutya baja nem volt. Amennyit lehetett az esőtől, sétáltattuk őket, és igyekeztem kivonni őket (ebédlő, közös programok, stb), h ne másszon rájuk a társaság, nehogy elkapjanak vmit.
Végül én is feljutottam minden nap a pályára :) .

Tegnap voltrunk Jonival kontrollon, minden OK vele, csak ezzel a fülességgel kéne kezdeni vmit, mostmár elég ebből az anyatejen és antibiotikumon élésből!
Claire
claire

Bekukk
A bevont habtapik listája:

http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rape ... aartal=ALL
:? miénk is rajta van

evilany

sziasztok!

nem tudtam előbb jönni, mert vendégeink voltak, DE hívott délelőtt Mares, hogy Clárikáékkal összefutott délelőtt a kórházban :arrow: Réka tegnap este annyira hányt, hogy bent fogták őket... :( ennyit tudok... hívni még nem mertem őket!

Kép
gtunde75

Tündi :( :( :( szegény Réka :( :( jobbulást neki....

evilany

Írtam nekik,már otthon vannak,vírusfertőzés okozta a hányást,de jobban van.

evilany

Sziasztok!

Szegény Réka! Remélem, minden rendben lesz!

Claire, szicíliai módi :lol: :lol: :lol: Jól csináljátok!

Cicc, akkor végre túlvagy rajta!

Dia, Áron aztán nem késlekedik! Nálunk semmi ilyesmi nincs még láthatáron sem. Ja, Bencét is művelitek, látom (egy kakas csak egyfélét tud :lol: )

Bmaass, ez egy rendkívül tanulságos sztori...

Évilány, én nem tudom, miért van ez? Ahogy nő a gyerek, annál kevésbé tolerál a család... Mindenfélét kitalálnak, ökörségeket mondanak, megsértődnek, megy a cirkusz folyton-folyvást.

Ha picit mindenki hajlandó lenne nemcsak a saját maga érzéseivel foglalkozni és beleképzelni magát a baba (és a szülők, főleg elsőgyermekes szülők) helyzetébe, akkor bizonyára kicsit másképp látná a dolgot. Ez nem az a korszak a gyermek életében, amikor mindenkivel bratyizik, és van olyan gyerek, aki sosem lesz olyan.

A másik: ha még meg is bélyegezzük különféle tulajdonságokkal, jól bele is döngöljük, hogy te ilyen/olyan vagy, akkor hogy várjuk el, hogy majd másképp fog viselkedni?

Ez nálunk is érzékeny téma volt... :evil: főleg az első gyereknél. Most már jobban felkészült vagyok, és ha tetten érek bizonyos beszólásokat, akkor igyekszem mindig finoman leszerelni.

Sajnos, múltkor épp távol voltam, egy másik szobában, amikor a következő megszólalások zajlottak:

"Kristóf, ne menj oda a Bálinthoz, jaj, ne menj közel hozzá!" (kb. maszatos volt a kajától Kristóf keze vagy valami ilyesmi kaliberű történés volt)
Egy óra múlva:
"Kristóf, sose látom, hogy szeretnéd a tesódat. Nem is simogatod meg! Puszit se adsz neki! Menjél, simogasd meg."
:shock: :shock: :shock: :shock:
:roll: :roll: :roll:

bekri

Hát akkor látom nem egyedi ez a családi gond...Bea nagyon igazad van , mindenki a saját érzéseivel van elfoglalva és nem a bébikkel,hiúság,önzőség,meg nem értés,tudatlanság,ki tudja mi minden miatt.

Bmaas :shock: neked se volt fenékig tejfel a gyerekkorod... :(

Claire,Joninak jobbulást!

evilany

Dia,Áron 4kézláb,nem semmi!

Írtam a táblába !

Bekri,Claire,ti is írjátok meg légyszi!

evilany

Évi
Én nem hiszek a spontán kistesóban :?
(nemcsak az IR a probléma :cry: )
Csemeték olyan gyorsan nőnek :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :wink:

Én egy emlékezetes pofont kaptam apámtól... de mai eszemmel azt mondom, hogy az akkor kellett... :oops: :?

Dia
Hamarosan Áron után is futhatsz! :wink:

Claire
Jó lehetett azért a sítábor!
Joninak mielőbbi gyógyulást!

Rékának jobbulást!

Beszólások :evil:
Azért mert kicsi, attól még az a baba is önálló személyiség! Én nem szeretem, ha pl. gyerkőcöket nevetségessé tesznek, produkáltatják őket...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

:D :D

evilany

Sziasztok!
Évi! Tök cuki :D Ennyit nőni, pedig még nincs fél éve!!! :(

Ircsi!Igen, az első éjszakai pánikolást kivéve jó volt, jót is tett, h egy kicsit kimozdultunk, a kaját reggel-este elénk tették, naponta tudtam mozogni, ami nekem nagyon fontos, együtt voltunk, szóval megérte az anyagi és energia beli befektetést!
Ja, ezért is hülyének néztek sokan, h elviszem őket ilyen helyre, meg hogy császár után 5 hónappal síelek, meg ilyenek. hát ez van, persze nem mondom, h egy szem izgalom nem volt bennem, de azért bíztam benne, h jól sül el a dolog!

Beszólások: azt valóban nem kell hagyni, h hülyeségeket ültessenek el bennük. Tőlem is ki szoktak akadni, hogy hagyom, h a nagyok, "gyötörjék" a kicsiket. Nyilván nem hagyok bármit, de azt sem lehet, h soha ne nyúlhasson a tesóhoz, de azért szeresse, védje majd, stb!
claire

Kép

Évi után szabadon.... :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

társulok:
Kép Kép

Kép
gtunde75

Ircsi, igen tegnap délután már nem engedtük aludni, eredmény nyűgi baba, aztán jól felpörgött és nagyon nehezen aludt el de reggel 5:30 fele ébredt. Én sem szoktam vele foglalkozni éjjel, csak közénk teszem és adom a szájába a cumit, ha nem adom a cumit akkor a kezét teszi a szájába és közben elkezd magyarázni. Akkor az apja sem tud pihenni ha ő beszélget. Amikor álmos úgyis jelzi és akkor felveszem altatni és beteszem a kiságyba.

Ezt már 3 órája írtam többre most nincs időm, készülünk nemsokára indulunk csak férjem alszik kicsit még

Kép
Kép
melisch

Zoé elég sokat változott,Katus nem sokat,a kis arca nagyon hasonló (édes kis mosolygós :) )

evilany

Sziasztok!

Baba elaludt,gondoltam benézek végre! Már megint nem volt időm jönni. Persze nem is bánom, zajlik az élet... Mostmár egyre több helyre visszük a nagyfiút, ha meg nem akarjuk, akkor 3-4 órára a Nagymamára tudjuk hagyni. Ha meg közben megéhezne, ott a fagyóban a tejcsike...

Látom Évi, hogy hiányoltál. Nagyon jól esett, köszönöm szépen! :) :oops:
Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de a pihenőszékes képen eszméletlen hosszúnak tűnik Tomika! És hihetetlen, hogy Ő is mennyit változott 5 hónap alatt... Döbbenet, hogyhogy nőnek!!! Hisz' még csak most születtek!!!!!!!!!!

Jaj, a kis Réka remélem már jobban van!!! Olyan rossz volt olvasni, ami történt!

Épp csak átfutottam az oldalakat, igyekszem reagálni:

Bekri: nekem van egy fantasztikus fogorvosom, igaz nem olcsó, de nagyon kedves és hihetetlenül jó szakember! És nem utolsó sorban nagyon finoman bánik az emberrel! A Vígszínházzal szemben dolgozik. Ha érdekel priviben átküldöm!

Tünd: Zoé tündéri a fürdés utáni képen! :) Meg persze az összehasonlítás se semmi!!!! :wink:

Ircsi! Katus illetve bocsánat Chloé sem semmi!!!! :D Meg tudjátok még szokni, hogy ne Katusnak hívjátok??? :D

Az igazság az, hogy fogalmam sincs, hogy mi az a G... :oops: :oops: :oops:
Pedig én is nagyon szívesen megnézném Katust, Rékát, meg a többieket, ahogy küzdenek a kajával meg a mászással... Persze, csak ha nem baj! :oops:
És a Suttogót is szívesen letölteném onnan...

Ma volt a védőnő, el volt ájulva, hogy mit művel Boriszka... És büszke ránk, hogy még csak szopizik!:)

Ja, Évi! Nagyon jó a táblázat, nagyon tetszik. Küldöm Neked én is az adatokat:

szül. idő: 2010. 08. 16.
simán, 427O g, 58 cm
Oldalra vmikor október elején fordult
Hasra először okt. 19-én,
Hasról hátra nov. 16-án fordult

Nagyon köszönöm, hogy beírod!!!

Megyek zuhanyozni, aztán odabújok Apához... :lol:

Jó éjszakát kívánok!

Kép
napsugar1123

Napsi G :arrow: megírtam priviben! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="napsugar1123"]
írta:
napsugar1123
Pedig én is nagyon szívesen megnézném Katust, Rékát, meg a többieket, ahogy küzdenek a kajával meg a mászással...

videókat mindenki a saját blogjába tölt fel, nem a G-re, vagy beszúrja ide linken....
a blogok címe vagy a vonalzó alatt van megadva link formájában, vagy a kis ikonok közül a "www"-ben találod...

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért!

Kedves Lányos Anyukák!

2010. novemberi kismamás topikból vagyok.
Egyedi készítésű, masnis fejpántok, igény szerinti színben és méretben!Akit érdekel, írjon nekem privit és megbeszéljük a részleteket::)
Dobok egy képet, h. miről is van szó:)

Mindenkinek Boldog babavárást illetve babázást kívánok!

Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Zoé is változott :lol: :lol: :lol:

Melisch
Jó utat!
Lehet, hogy pár napig nyűgös lenne Petra.
Éjszakai beszélgetés ismerős, Chloe beszélget, mi alszunk.
Ádám még egyszer se panaszkodott, hogy nem aludta volna ki magát a gyerek miatt, pedig neki azért nagyon fontos kialudnia magát!

Egyébként olyan érdekes, mert simán alszom akkor, ha a gyerek ébren van, beszélget, játszik az ágyában. Viszont egyből ébren vagyok, ha nyüszizik, ha szipogni kezd... nem szoktam megvárni a reagálással, hogy nagyon sírjon.

Napsugár
MIket művel Boriszka? Kép?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Napsi beírom

Még tegnap akartam,köszönöm mindenkinek a kommenteket(anyám..) Tegnap 3 vendégünk is volt de mivel senki nem akarta felvenni,csak beszélgettek vele,vigyorgott mindenkire.Majd így "megszelídítik".

Ircsi mi se várjuk meg a sírást...már az ehhhh....ehhh nél megyünk hozzá...van a sógornőm,3 fia van,12,9,és 5 évesek. Na tegnap a legkisebbről mesélte hogy mikor betették a kiságyba volt hogy 2.5 órát üvöltött a gyerek mire idézem "kidöglött"és elaludt :evil: :evil: :evil: :evil: na az ilyenek mondják rám h."elkapatom"a gyereket meg mindig kézben van... :roll:

Ma éjjel mondjuk 2x kelt enni,éjfélkor is 3 kor is,de 1-kor és 4-kor felsírt,el kellett ringatni,sztem érzi a hidegfrontot.

Tegnap nem fogadott el semmi hozzátápit,kínáltam 2x,csak tejci kellett. De hogy milyent kakil...hű...döbbenet,tiszta darabos,a színe és a szaga is tök más,pedig 80%-ban még mindig anyatejet kap,mégis egész más lett.

Melisch jó utat!!

Most alszik egyet Tomi,aztán szopi és készülődök a du-i talira(itt lesz nálunk végül)

evilany

Napsi beírtalak Titeket,hű,ezennel elmondhatjuk h.Borisz a legnagyobb szül.súlyú babánk!

fejlődési táblázat

születési tábla

evilany

Gergő manónak boldog fél évet!! :wink:

evilany

Sziasztok///

Évi: Bánki suli felől vagytok?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: