A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

OrsiKép
Büfipadot alvásra használják, nem büfizniKépKépKép Sajnos az Anyát ez nem pótolja, de már az alvás is jó. Szólj ha szükséged van rá, mert Zoli hazaviszi. Sajnos én nem tudtam elérni a csajt, így még nem sikerült venni.Kép

Mi is néha egyedül vagyunk, de egész nap még nem voltam egyedül. Érdekes lesz!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Biztos ügyesen megoldod majd. Kép
Nekem nem nagyon volt segítségem, még az elején sem.Kép Nagyon fárasztó volt, összefolytak a napok. De újra megcsinálnám. Kép Férjem dolgozott, de ebben a világban örüljünk hogy van munkája az embernek. Kép Csak akkor jöttek nagyik, mikor suliba mentem. Ugyanis én is hasonlóan Orsihoz már szeptembertől jártam egy 2 éves továbbkpzésre. De még oda sem tudtam mindig menni, ha nem ért rá egyik nagyi sem. Idegenre nem mertem bízni őket. Néha vannak holtpontok, de ezeken túl kell esni. KépMeghát itt a babanet is. Sajnos csak idén tévedtem ide, pedig milyen jó lett volna már az elejétől. Kép
Sokszor még a fürdetést is egyedül csináltam végig. Jó gyors voltam. Kép
Azért nem mindjárt az elején mentünk ki motorozni. Kép Először a lakásban próbálkoztak, aztán az udvaron, majd apránként tettünk meg nagyobb távolságokat a ház körül. Ráadásul még most sem lehet velük akárhova menni, nem mindig fogadnak szót. Ezt láttátok is. Apjuk nem is meri még levinni őket motorozni, csak az udvaron van velük, azt is csak nagyon ritkán. Nekünk, anyukáknak pedig muszály. Kép
Még csak élvezd ki a babázást, ráérsz utánuk szaladgálni. Kép
Még ők is szopiznak ám. Kép
A kenguru biztos jó lesz. Kép
Nálunk sincs lift, a harmadikon lakunk. Eleinte a bébihordóban vittem le őket a babakocsihoz. Később egyik kenguruban, másikat pedig csak úgy felvettem. Most pedig már csak felkapom őket, ha már nagyon elfáradtak. Még jó hogy nem egyből 10 kg-osak. Van időnk hozzájuk edződni. Kép Te hogy viszed le a fiúkat egyedül?
A nagy posta a Nagy Lajoson van a Kerékgyártó utcánál. Kép Ott még villamost is lehet nézni. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Olyan jó, Dávid hirtelen elkezdett szinte mindent csinálni! (A korrigált kora most 3 hét.) Megcsörgettem neki az egyik játékát, erre a hang irányába fordította a fejét, és megnézte, mi csörög; követi a forgókát a tekintetével (pedig nem is színes); hason fekve kb. 5-7 másodpercig tartja a fejét stb. Kép
Még a szemkontaktus hiányzik.
És kajaügyileg is megint rekordot döntött: 180 grammot evett délután! Kép
Viszont a védőnő mondta, hogy csináltassunk majd neki egy hasi uh-t (már volt egy, minden rendben volt), mert sokat bukik (minden evésnél többször is), és hogy ennek nincs-e valami oka (gyomor, nyelőcső stb.). Engem tényleg mindig ijesztgetnek - remélem, ok nélkül.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép

Örülök, hogy ilyen ügyes a legény "3" hetesen.

Ne csodálkozz, hogy bukik, ha 180 grammot bekajál Kép
Nem baj, ha megvizsgálják, én azt mondom, de tényleg tudni kell szelektálni ezeket a dolgokat, mert hajlamosak hipohondert csinálni az emberből és agyon rémisztgetni.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok csajok!

Már nagyon rég írtam ide mert ti már rég babáztatok míg én kismamáskodtam, de most ismét csatlakoznék hozzátok. 2004.11.01. én 3450gr és 50cm-el megszületett a kislányunk, Brigitta ( Gigi).

További szép napot
Márti
márti05

LivKép
Dávid nagyon ügyiKépKép
Én hiába próbálom meg rábírni Botit a hasonfekvésre, csak sírás az eredmény, pedig hason alszik a kismanó. De ébren nem szereti ezt a pózt, és nem nagyon értem ezt a helyzetet ígyKépKépKép
Az uh miatt ne aggódj. Boti másfél kilóval nehezebb Dávidnál, és kb. ugyanannyikat eszik (180 körül), és néha ő is bukik. Így egy kisebb test kisebb gyomrának nem csoda, ha nehezebb megbírkózni ugyanolyan mennyiségű tejci befogadásával, és megemésztésével. Nem lesz semmi gond, csak szerencsére jóevő kisfiad vanKép Botinál a tejcit az is visszahozza, ha nyelés közben böfizik. Így a falat még nem ért le a gyomrába, és a felfelé igyekvő levegő visszahozzaKép
Fel a fejjel, fő a pozitív hozzáállásKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Márti Kép

óriási gratula a kiscsajhoz Kép

képet és szülés sztorit tehetnél fel, ha van 2 perced .
edit

Edit
Kép

Kép
reditke

MártiKép
Gratulálok a kislányodhozKép Sok tejcit és egészséget Nektek! Ha lesz időd, és kedved, írd meg a szülésed történetét, na és persze a magam részéről a képeket is szívesen megnézném a kis Gigiről.
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Most már lassan tényleg újra egy húron pendül az egész bandaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit, 80 gramm után is bukik!

Csirkesz, Dávid is utál hason feküdni, csak pár percig hajlandó, kivéve, ha apukája hasán alhat, mert ott nagyon el tudja engedni magát! Kép
Dávid szinte mindig bukik, nemcsak néha!
A pozitív hozzáállás megvan (még ha nem is látszik mindig), mert tudom, hogy a kisfiam nagyon ügyes és nagyon erős!!!! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
A papa hasa nálunk is fix terület! És tényleg ne hagyd magad, mert talpraesett anyuka vagy, aki már nem ijed meg a saját árnyékátólKép Csak így továbbKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv Kép
Most kerestem ki az Új babalexikonból mit írnak a bukásról.
Ha nincs meg és érdekel, írd meg, begépelem (most van időm, alszik a bébi)

Edit
Kép

Kép
reditke

HaliKép

2 kérdés, bár tudom már volt róla szó:
hordozókendőt milyet érdemes szerezni és honnan?
konakiont hogy adjátok be?

Liv
Nagyon ügyi DávidKép

Márti
Gratula, sok boldogságotKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti Kép

Hordozókendőt én nem tudom, nekünk nincs én féltem tőle, mert béndzsó vagyok Kép

Konakiont én simán kiöntöm baba kanálra és belekanalazom Bálintba. Nincs az a mennyiségű tej, ami elvenné ezt a keserű ízt, így legalább kisebb mennyiséget kell lenyelnie Kép Nem sír, csak iszonytatos grimaszokat vág tőle.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, mindenképp érdekel, köszi!

Kép

Kép
liv

Juti, én néhány csepp tejben feloldva adom be kiskanállal. Tényleg nagyon keserű, ennek ellenére Dávid minden grimasz és fintorgás nélkül lenyeli. (Viszont vasat is kell szednie, na, azt nagyon utálja. Nem csoda - én is utáltam azt a hülye kakaóízt.)

Kép

Kép
liv

Bukás: Az egyszerű, szokványos bukás azt jelenti, hogy etetés után a szoptatott vagy üvegből táplált csecsemő gyomrából visszajön kis mennyiségű táplálék. Ez gyakori jelenség, melynek okát nem egyszerű kideríteni. Egyes gyerekeknél a gyomor így szabadul meg a nyilvánvalóan felesleges tápláléktól. A bukásnak ez a fajtája közvetlenül étkezés után vagy kevéssel utóbb következik be. A gyerek vagy visszaböfögi a lenyelt, savanyú szagú táplálékot vagy bőséges hányás kíséretében szabadul meg tőle. A bukás heteken, olykor hónapokon keresztül szokványos jelenség. jellemzője, hogy a gyerek közérzete jó, fejlődése normális. Nagyobb mennyiségű bukás azonban már befolyásolhatja a gyerek súlyát és általános közérzetét.Ilyen esetekben nem csak az állandóan visszatérő jelenség esetleges organikus okát kell megkeresni, hanem annak a módját is, hogyan lehet a bukást megakadályozni.
Makacs esetekben segíthet, ha etetés után a csecsemőt félig ülő helyzetben tartjuk. Hasznos lehet, ha a táplálékot jobban sűrítjük (ha szoptatsz ez nem érdekes...). Ügyelni kell arra, hogy étkezés közben és után elegendő idseje legyen büfizésre. A bukásra hajlamos csecsemőnél különösen vigyázni kell, hogy az etetés ne nyugtalan, sietős, türelmetlen körülmények között történjék.

Szóval, szerintem ez azt jelenti, hogy amíg a lurkó jól érzi magát és gyarapszik is, addig egy életkori sajátosság ez a bukás.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, köszönöm szépen! Kép

Kép

Kép
liv

Juti, én elég érdekesen adom be a Konakiont Lilinek. Mivel a fejéshez iszonyú béna vagyok, és egy csepp, nem sok, annyit nem sikerül magamból kicsepegtetni, így a bimbóvédőt használom segítségnek (én még mindig azzal szoptatok). Abban szopi közben mindig van 1-2 csepp tejcsi. Azt bele"öntöm" a kiskanálba, amit odakészítettem magunk mellé a Konakionnal. Ennyi. Ha nem lenne bimbóvédő, asszem, csak úgy magában zúdítanám a gyerekbe a löttyötKép.
Lányok, ma megyek a 6 hetes kontrollra és nagyon izgulok!!! Nemtom, miért, de mindig az van bennem, hogy szülés óta senki nem járt még "ott bent" és most biztos nagyon rossz lesz... Na, majd előtte fürdés közben megpróbálok lazítani. Tiszta hülye vagyok!
Vendég

Lányok!
Mi csak úgy magában adtuk nekik. Még a D vitaminr is, azt egyből a szájukba cseppentettük, aztán cici. Kép Már nem volt energiám kanalazgatni, azt meg sterilizálni.
Eri
simones

Eri!
Most néztem meg a fiúkat az albumodbanKép
CsodaszépekKép jól lesz a lányomnakKép
A netes (neteztünk) kép tetszett a legjobbanKép

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3316

Noémi
fantikbaba

Trompi Kép
szerintem ez természetes. Szülés után nekem is volt egy félelmem még a kórházból való elengedéskor, hogy csak nehogy belém nyúljanak. de ugye mint ez kiderült a zárójelentés előtti vizsgálat az nem erről szól.

Azért jelentkezz majd, de biztos nem lesz szörnyű.
Bár nekem nő az orvosom és ő sokkal gyengédebb (korábbi férfi orvosaimhoz viszonyítva).

Edit
Kép

Kép
reditke

JudyKép
Nekünk a kismama újságból rendelhető hordozó kendőnk van, de nem rendeltük, hanem megvettük a kiadó boltjában. A cím benne van minden Kismama újságban, a mmegrendelő kupon felett.
Konakiont eddig az ampullából adtam be, de beparáztam, hogy az bele is eshet a szájába, így kiskanálból adom be 2 csepp tejjel együtt. Edithez hasonlóan azt vallom, hogy nem érdemes nagyon higítani.
A D vitamint a mellbimbómra cseppentem, és gyorsan rácuppantom Botit. Az üvegből sosem találtam bele a szájábaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Már kész is vagyok! A magánrendelésre mentem, 5-re volt megbeszélve, 3/4 5-re odaértem, senki nem volt előttem, így már itthon is vagyok. Minden rendben van és egyáltalán nem volt olyan szörnyű a vizsgálat. Megvolt a rákszűrés is. A lányok is velem voltak -Pipike aludt, Niki olvasott, meg néha odapillantott, pedig ezt nem akartam. Aztán jöttek a kérdései útban hazafelé:
- Fájt a vizsgálat?
- Csak egy nagy fémet láttam, az mi volt?
- Most, hogy a doktorbácsi írt fel gyógyszert, csinálhatod AZT apával, csak így nem lesz még egy kisbaba?
- Nekem még mindig nem tiszta, pontosan hogyan is kell csinálni a gyereket. Elmondod?
- Élvezed, ha épp gyereket csináltok?
- Holnap eljöhetek én is megvizsgáltatni magam???

Hát nem könnyű ezekre a kérdésekre úgy válaszolni, hogy egyrészt megértse, másrészt korához képest tudjam elmondani a dolgokat, harmadrészt ne nézzem hülyének...Kép
Vendég

Sziasztok!

Csirkesz: köszi, aranyos vagy, tényleg így szereti a tesójátKép Ha sír, rohan oda megvigasztalni, ha esetleg nem tudja, jön hozzám, hogy anya, téged akarKép
Eddig nem láttam féltékenykedést, pedig tartottam tőle.
Remélem, később sem lesz.

And: hu, azannya, nem semmi kérdésekKépKép Már előre félek, mi lesz nálunk is 2-3 év múlvaKép Most még nem kérdezi, elfogadja, hogy kijött a baba ott lentKép Hogy hogy került oda, azt nem kérdezte eddig mégKép

Ma voltam én is a 6hetes kontrollon. Minden rendben van, doki mondta is, hogy szinte nem is látszik, hogy szeptemberben szültem a babátKép
Kaptam én is gyógyszer-receptet, most már elkezdhetjük itthon a huncutkodástKép

Balázs nagyon édes ma, elvittem magammal a dokibácsihoz, ott is szépen viselkedett, nézelődött, majd elaludt. Most délután nyügösebb kicsit, mint általában az 5-7, fél8-ig tartó időszak.

Lau
lau

Sziasztok !

Márti Kép
Gratulálok Gigihez, sok boldogságot kívánok Nektek !

Lányok,
Megnéztem az albumokat, fényképeket, senkit nem hagytam ki, tündéri minden baba Kép Kép Olyan hihetetlen, hogy pár hét alatt mennyit tudnak nőni és változni.

Andi,
Terhesgondozás alatt párommal mi is mindig vittük Hannát, az UH-t ő is nézte velünk, de a vizsgálatra soha nem volt merszem benn tartani. Pont az ilyen kérdésektől tartottam, mint amilyeneket Niki tett fel Neked, hát nem lehet könnyű ezekre normális válaszokat adni. És, kitaláltad már mit mondasz?

Képzeljétek, ez a 3. nap, hogy Marci nem kap pótlást, azt hiszem a "bekeményítés" megtette a hatását, tegnap még 2,5 óránként etettem, ma már beálltunk a 3 óránkénti szopikra. Ma az átlag 70 gr körül mozog.

Viszont volna még egy szopis kérdésem: evés után Marci elnézegelődik egy darabig (jó esetben magától elalszik), de néha úgy érzem, csak cicin hajlandó elaludni. Akkor újra odaveszem magamhoz, cumizgat, csukja le a szemét, viszont az inger hatására érzem ahogy a tej megindul, na akkor ismét zabálás következik, Gyerkőc felélénkül, újabb 1/5 óra mire elnyugszik. Ez Nálatok is így van?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macs,
nem érkezett meg az email, nem értem miért nem. Ha lesz időd elküldenéd mégegyszer? Cím: fdino@freestart.hu
Előre is köszi.
A fül mögötti száradásra nekem a védőnő, azt mondta, hogy nagyon vékonyan popsikenőccsel kenjük fürdetés után. A babaolaj nem jó, mert tovább szárítja.

Beszti,
ha már ilyen ügyes szopis tanácsadó vagy, akkor én is szeretnék kérni tőled tanácsot. Az én kisfiam 6 hetes és az esti szopiknál sajnos pótlást igényel (ritkán máskor is), ami 20 és 60 ml között változik! Próbálkoztam az igény szerinti szoptatással, de én úgy érzem nem lett tőle több a tej mennyisége. Ráadásul az lett a vége, hogy egész délután kb. 4-től este 9-10-ig szinte csak cicizett. Furcsa nekem ez a helyzet, mert már van egy kisfiam, akit szintén szoptattam és ő egy ciciből evett akár 170 gr-t is. Most meg a 120 gr éppen megvan a két ciciből. Lehet hogy már túl sokat foglalkozom a kérdéssel, de igazán lelkiismeret furdalásom van a pótlás miatt. Remélem van valami jó ötleted, eddig mindenkinek olyan jó tanácsokat tudtál adni!

Márti,
gratulálunk Gigihez, jó egészséget Nektek!

Nikk,
Mikor szoktatok bevásárolni menni? Mióta tudom, hogy a Kaisersbe jársz, azóta minden babkocsis kismamát árgus szemmel figyelek.

Mindenkinek nyugalmas estét!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok

Márti
Gratula neked a Babához.Nagyon jo babázást.

Judy
Konakiont én is vagy egykis tejjel vagy simán adtam oda neki.Ma kapta az utolso adagot,de ma fintorgott és tolta kifele a szájábol.Eddig jol türte.D vitamint a szájába cseppentem bár néha mellétalálok,ha nagyon rángatja a fejét.

Andi
Jo kis kérdések ezek.Gondolom hirtelen nem is tudtad mit felelj KépAz ember nem is gondolja hogy mennyire tisztába vannak a dolgokkal.

A 6 hetes vizsgálat nekem szörnyü volt.Igaz már a terhességem alatt is mikor vizsgált a doki azt hittem megörülök a fájdalomtol.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép
nikk0830

Lányok, köszi a válaszokatKép Konakion nem ízlett gellértnek sem, pedig tejjel volt, azt hittem kihányja. két részletben azért lementKépKép
d vitcsit én is vagy cicire, vagy szájába csöppentem.

Csirkesz
Akkor én is rendelek Kismamából és majd megtanítod megkötniKépKép Szerinted milyen méretet rendeljek?

Voltam bőrgyógyinál, nem olyan nagy a gáz, valami vírusos eredetű irritációs bőrprobléma, csak kencéket írt a szopi miatt, gyógyszert nem. Azért így is idegesít kicsit, mert szteroidos (hidrokortizon) kence, de azt mondta nyugodtan szoptassak mellette. Ráadásul 8-10 hét mire elmúlikKépKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Dino
Tegnap is voltunk egy nagyobb bevásárláson.A párom is velünk volt.de megbeszélhetünk egy közös "vásárlást".Ált 2-3 naponta szoktam menni.
Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Dino
Tegnap is voltunk egy nagyobb bevásárláson a párommal.Én is állandoan figyelem a kismamákat,de eddig csak olyanokkal találkoztam akinek már ült a babája.Ha gondolod megbeszélhetünk egy közös "vásárlást" Kép
Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Kép

Gyönyörűek az albumok és agyerkőcök!

Kép: Hát eredetileg azért mondtam, hogy kattintsunk, mert a kis csúcsos sapijában úgy nézett ki mint Kuka a Hófehérkéből, de utána láttam, hogy inkább az Amstel reklámot (még 3-at) sikerült alakítanunk. Kép Nekem aztán ne mondják azt, hogy a pálinkás kenyér nem helyes nevelés! Kép Kép Kép

Márti! Gratula! Kép Azt hiszem már nem nagyon maradt senki, aki ne babázna! Kép

6 hetes kontrollok: ilyenszempontból előny a császár metszés... Kép Nálam minden ugyanolyan lent Kép

Lányok, ha már a vitaminoknál tartunk, Ti adtok a babáknak C vitamint? Nekünk mondta a dokinő, de állandóan összeránja a kis pociját a manónak, és még az is előfordul, hogy bukik tőle..

Dino, küldöm újra! Kép

Judy! Reméljük hamar elmúlik az a fránya bőrmizéria!

Pusz mindenkinek!

Macs
maccs

Macs!
Babának nem adok C-t, én szedek egy szemet naponta (500 mg) emelett elkezdtem a Béres cseppet szedni (nem akarok megfázni télen, kicsit tréningezem az immunrendszerem).

Noémi
fantikbaba

Auchan játékakcióKép Nézzétek meg az áruház oldalán.
fantikbaba

és a Cora-ban gondolom ezek a multik megbeszálik mikor akciózzanak, karácsony is itt van hamarosan ,meg a mikulásKép
fantikbaba

Lányok, hogy lehet albumot készíteni?
Kérem segítsen valaki, úgy szeretnék.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Noémi! Kép
Köszi.Kép Fiúknak megmutattam a lányodat, tetszik nekik. KépKép

Andi!
Niki szövege nagyon jó. Kép
Hány éves?

Eri
simones

Először regisztrálni kell a chat-re itt:
https://www.babanet.hu/chat/register.php
(a neved és a jelszód is lehet azonos a mostanival)
Ha kész, akkor itt be tudsz vele lépni:
https://www.babanet.hu/album/main.php
és ha sikerült, akkor már értelemszerűen kell mindent csinálni (először új albumot hozol létre, aztán képeket fel kell tölteni).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Reditke! Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php
saját album létrehozása, szerkesztése
Ha nem vagy regisztrálva a chatre, itt megtehetd, azzal belépsz, a többi ott le van írva. Kép
Eri
simones

Sziasztok,

leírtam végre a születéstörténetünket. Íme.<!--attachment: sz_let_st_rt_net_nk-127683.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2*sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%fcnk*sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%fcnk%2edoc --><center><pre>
Képszületéstörténetünk
születéstörténetünk.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
lbori

És egy képet is megpróbálok feltenni.

Bori

Kép
lbori

EriKép,
Niki 30-án volt 8 éves. Tényleg nagy dumás. Hamarabb beszélt, mint járt... És azóta sem áll be a szájaKép.

Megválaszoltam a kérdéseit. Az eddig is tudta, hogy a kisbaba úgy lesz, hogy az apa és az anya összebújnak, megszeretgetik egymást, majd az apa egyik sejtje összeolvad az anya egyik sejtjével, ebből fejlődik ki a baba. Tovább nem kérdezte. Csakhogy tegnap, suliból hazamenet az Ond utcánál szólt, hogy "anya, valaki kijavította a táblát ondó utcára". Na most kocsiban voltunk, de ha esetleg gyalog mentünk volna és jöttek volna járókelők, tutira meghallották volna. Így azt mondtam neki, hogy "el kell, hogy magyarázzam, mit is jelent ez a szó". És elmondtam neki, persze nagyon virágnyelven. Úgyhogy tartok tőle, nemsokára tovább fog érdeklődni...Kép.

Andi
Vendég

Sziasztok!

Továbbra is a bukásról: az az érdekes, hogy éjjel nem igazán bukik Dávid, pedig akkor is sokat eszik (most éjjel 180-at), és ráadásul utána egyből vízszintesbe is kerül, hiszen leteszem aludni. Napközben pedig mindig bukik, hiába büfiztetem gyakran, már az első büfinél, kb. 30-40 gramm után is bukik. Mitől lehet ez? A csuklásról meg már ne is beszéljünk - az első 3-4 csuklásnál hihetetlen mennyiségű tejet bukik vissza.

Más: tegnap lemértem Dávidot, 56 cm! (48 cm-rel született.) És tegnap először nevetett, nemcsak vigyorgott, hanem hang is társult mellé! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Mucska vagyok a nyáriak közül.
Ezt nehéz megállapitani. Nekem azt mondta adoki, hogy a matracot emeljem meg az egyik végénél. De mi nem voltunk spec. dokinál vele,mert nem volt vészes.
Viszont Chello a nyáriak közül ezzel kínlódik, de neki ki is derült az uh-n. Egyébként szerintem nagyon sok baba bukik. Anna is pedig mindjárt 6 hónapos lesz. De attól függ, hogy mennyit és hogy mennyire gyarapodik. Én nem csináltam belőle ügyet,mert az én lánykám szépen gyarapodott. Este ő sem bukott csak napközben. Én azt gondolom igy elsőre, hogy nállatok sincs nagy baj, csak még nem zár rendesen a gyomorszája.
Sokat kell mosni a ruhákat az bizti, de a védőnő azt mondta, hogy ez szépen elmúllik, ha már szilárdat eszik. ÉS igaza volt, mert alig van visszabukás azóta. De van.
Szerintem ne idegeskedj rajta és fogadd el, azt amit az uh-n fognak mondani.

Szeretettel Mucska (most már a Humormanóktól)

Andi
Kép
mucska

BoriKép
Ügyi voltál, és kitartó - le a kalappal! De megérte, mert aranyos a kislányod, akihez ezúton még egyszer gartulálok!
A rokonokkal ne foglalkozz! Csinájl mindent úgy, ahogyan az neked kényelmes, és jó, ahogyan a saját meggyőződésed diktáljaKép Nekem csak egy ilyen rokonom van, de ő is elég voltKépKép

JudyKép
A kendőből mi azt hiszem, hogy L-es méretűt vettünk. A méretet a testmagasság határozza meg, mi a 185 cm-ig valót rendeltük, így mindkettőnknek jó.
Meglátod, nem bánjátok majd meg. A páromról le sem lehet vakarni, mindig ő viszi benne Botit. Rajtam talán kétszer lehetett, akkor is könyörögnöm kellett érteKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, mennyibe kerül ez a kendő?
Én kengurut néztem valamelyik nap, olyan 10ezer ft körül voltak a jobbak, de tudom, van 20-ért is... Az már majdnem egy babakocsi ára!!! Pedig jó lenne valami, amiben tudnék vele boltba menni. Most, ha vásárolni akarok, be a hordozóba, az le a kocsiba, irány az Europark, az nincs messze és a bevásárlókocsira is kényelmesen ráfér a hordozó.
Andi
Vendég

Sziasztok!
NAlam is bukik meg Mikike, de amiota nem adok neki enni 3 oranal hamarabb azota nincs az hogy az agyat mindent at kell huzni, mert annyit bukott. Lehet hogy sokan megvetnek, hogy nem adok neki 3 oranal hamarabb enni, de eddig meg mindig baj lett belole. Nekem gozom sincs mennyit eszik, vagy mennyit kene. Nem idegesitem magam vele, mert fejlodik rendesen. 5920g volt tegnap 8 hetesen (3600-al jottunk haza). Persze ha elobb jott volna en is meregetnem.
Liv nekem a fenykep alapjan az a benyomasom, hogy David jo kezekben van es boldog baba. Szerintem nalad hamarabb behozza a lemaradast, mint a szakkonyvek irjak. (allitolag 2 eves koratol lehet a tobbi gyerekhez hasonlitani.) Szerintem karacsonykor mar mindenkit utoler. Mar irtam hogy a ferjem is igy szuletett (ido, tomeg, hossz) es minden rendben vele.Kép
Bori, en ket hetig nem engedtem senkit magam kore. Nekem is kitalaltak, hogy ejszaka csak teat kaphat, mert megbolondulok, meg hogy ha felveszem ha sir akkor csak kezben lesz, meg azt is hallottam hogy eleg hetente(!) furdetni. A legszornyubb az anyam es az anyosom. Ok ugy erzik joguk van beleszolni...meg szerencse, hogy az egyik tavol alakik, a masik pedig nem jar hozzankKép
Az anyosom a metro ujsagban es a patika magazinban (ingyenes ujsagokKép )olvasott cikkek alapjan oktat ki engem....
A doktorbacsink nagyon aranyos, ha megyunk tanacsadasra, mindig azt mondja, anyuka csinaljon mindent ugy mint eddig.

csengo
Vendég

BesztiKép Eri Kép
köszi, napokban beleásom magam és készítek egy albumot. Remélem oda nem csak kicsinyített képeket lehet feltenni, mert akkor mindet át kell méreteznem Kép

Bori Kép
Ügyes voltál, kicsit újraéltem a saját szülésemet.
Édes a pici, bár elég kicsiben látszik a képen.

Andi Kép Klasszak a kérdések. Nekem van egy nagyon jó kis könyvem, kifejezetten 6-7 éves kórtól szexuális felvilágosító. Az a címe: hogy Peti, Ida és Picuri. Sajnos ma már nem lehet kapni, tizen éve vettem, de még megállja a helyét.

Bori Kép Csengő Kép okoskodó ismerősök, rokonok ismerős sztori. Tényleg jó, ha az ember próbál magára hallgatni, bár nehéz néha hidegen kezelni az ilyen beszólásokat.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, ismerem a könyvet! Mikor ált.iskolába jártam, volt egy tanterem berendezve könyvesboltnak, és az egyik barátnőmmel mi voltunk ott szünetben a "boltosok". Akkor lehetett kapni. Emlékszem, mindig röhögtük a rajzokon a fiúk kukiját. A Sehány éves kislány sem rossz, bár az nagyon alap.

Andi
Vendég

Sziasztok!

Nincs véletlenül valakinek ötlete arra, hogy hogyan lehetne a kakát kicsalogatni a kisfiamból? 4 napja nem kakilt, és már látom rajta, hogy nagyon szenved. A hasa is gyakran fáj. A lázmérőzés nem vált be, azzal sem jött semmi. Remélem tud valaki segíteni!

Macs,
Köszi, megérkezett az email. Nekem sajnos az Urtica sem segít, nem lett tőle több a tejcsi. Azért szedem hátha...

Nikk,
Oké, megbeszélhetünk valamit.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: