Most csak gyorsan, kicsit dühös vagyok!
Rettenetesen sajnálom, hogy otthagytuk a régi gyerekorvosunkat, de muszáj volt, most messze van.
Ez az új.... Ugye nemrég voltunk nála, meghallgatta Zsozsi tüdejét, belenézett a torkába. Mondom: szerintem krupp, plusz takony (a krupp vírusból alakul ki, először ugye taknyosak).
Erre ad orrcseppet, valami kúpot nehéz légzésre, meg allergia elleni kanalasat. Ami nem jó kruppra, sőt, az antihisztamin még szárítja is a nyálkahártyát, a krupposok meg akkor gyógyulnak, ha nedvesen tartják a nyálkahártyát (itatás, párásítás), és kezd felszakadni az a letapadt trutyi, ami miatt ugatnak. No köptető semmi.
A fülébe bele sem nézett. Aznap mondtam anyukámnak, hogy zöld a taknyi, de du-ra már nem volt az. Azt mondta - ismeri jól Zsozsi kórtörténetét -, hogy adjak antibiotikuot. Én nem adtam, mondván nem lázas, nem fájlalja a fülét, és már nem jön zöld trutyi. És még mindig senki nem látta a fülét.
Tegnap estére belázasodott, és fájlalja a fülét....
Hallgatnom kellett volna anyukámra, de hát én sem nyúlok rögtön AB-hez. Most elkezdjük, de ha belefér még megvárom holnap anyumat, akkor megnézi, mert jönnek Gegi szülinapozni.
Én még a gyerekkel rendelkező pályafutásom 3,5 éve alatt orvostól úgy nem jöttem el, hogy a gyerekem rosszabbul lett.
Ezt a gyerekorvost sokan otthagyták már, azt hiszem mi is így fogunk tenni, és reménykedem, hogy az újjal nem lesz probléma.
Elképesztő ez az egészségügy!

(Tisztelet a kivételnek pl. anyukámnak!

)