A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo: Boldog Névnapot!!

Emma a múlt héten kitalálta hogy kirándulni megy a nagyihoz! ( nyáron volt utoljára..azóta nélkülünk sehova) be volt indulva, a naptárjába is bejelöltük....tegnap másik nagyinál voltunk, ott is mondta hogy pénteken jön és itt alszik.....erre ma..nem soha sehol..csak velünk..:-( Pedig jó lett volna egy este 2-esben..:-)na nem baj....:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, akkor nem jól emlékeztem. Pedig mintha nekem többet kellett volna várnom. :roll: Ez azért nagyon izgalmas. Panndi, elárulod majd azért? Mármint a baba nemét. :wink:

Heni, igen. Belül nagyon "elrongyolódott" egy ilyen gumis tömítésszerű valami. Megrendeltük, megkaptuk, a Kedves kicserélte aztán azóta is műxik.

Kaqk, még nem is írtam, hogy milyen kis ügyes Emma az alvással. Nálunk a helyzet változatlan. Este be kell feküdnöm mellé, majd amikor elalszik, én kislisszanok. Éjszaka meg valamikor ő átköltözik az ágyunkba. De szerintem tényleg félhetnek. Most nyíladoznak, egyelőre még szerintem nem nagyon tudnak különbséget tenni a mese, a fantázia és a valóság között. Én megértem, én még mindig félős vagyok. :oops: :oops:
dmaggie

Köszönöm :D

Most röviden jövök. Este hétre értünk haza, reggel hétkor indultunk. Még sok a dolgom, de holnap napközben ráérek majd.

Rugó a csanában a lefekvéskor levette a barátja, Balu cipőjét, bevezette az ágyhoz, betakarta, adott neki egy cumit, majd lefeküdt a szomszéd ágyba, és elaludtak :lol:

G. Berettyóújfaluban tart tanfolyamot délutánonként, este oda vezettem el Bösz-ből. Rugó is velünk jött, és csak későn értünk haza.

Maggie, elkapkodták, mire odaértem pizsamát nézni :x

Éljen Fruzsi, az ügyes baba 8)

Betegek hogy vannak????

Dolgozni :? :arrow:

Kép
vindolanda

Névnaposokat Isten éltesse! :)

Sziasztok! :) Vééééééégre túl vagyok az anatómia vizsgán: :) Sajnos nem tudom az eredményt, majd csak hétfőn-kedden, de ez is jobb, múltkor heteket vártunk... Most viszonylag hamar meglesz. Nagyon elfáradtam, nem alaudtam egy csomószor 3 óránál többet, ma meg nem bírtam a vizsga elmúltáig inni sem és enni sem, minden (pedig csak inni próbáltam) rögtön fordult vissza... De aztán túllettem ezen is. :) Most van esélye, hogy megvan, most értelme van, hogy gondoljatok rám. :) Köszi a kérdést. :)

Na haragudjatok, most mást nem írok, mert hulla vagyok, majd jövök.

Pussz.

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Dóri, ügyes vagy a vizsgákkal :roll:
(De nem értem ezt a fordulásos dolgot, lehet, reggel van :? Azért gondolok Rád.)

Ki kell menni fáért :? :arrow:

Kép
vindolanda

Dóri! Gratulálok! És emberfeletti, amit csinálsz!!!!!
Ugye jöttök hozzánk 22-én????? :D

Mi tegnap voltunk dokinál, Zsozsi kapott valami kutyult kúpot a kruppra, meg kutyult orrcseppet, és Aerius oldatot, allergiás tünetek enyhítésére. :shock: Köptető semmi.

"Az otthoni kezelést váladékoldóval, ritkán köhögéscsillapítóval egészítheti ki a gyerekorvos. Más gyógyszer adásának nincs értelme, beleértve az antihisztaminokat is. Az antihisztaminok adásával a 70-es évek közepéig próbálkoztak, mert úgy gondolták, hogy a légútban kialakuló vizenyős duzzanat olyan allergiás reakció, amely ezekkel a szerekkel meggátolható. Sajnos ezt nem sikerült bizonyítani, az antihisztaminok nem mérsékelték a légúti szűkületet, viszont szárítják a légúti nyálkahártyát, ezért még késleltethetik is a légút regenerálódását. Dr. Medek Sarolta"

Ezt a gyerekorvost amúgy is sokan otthagyták már...
Ja, és azt mondta, tartsunk egy három hónapos homeopátiás kúrát. Olyan cseppekkel, melyek összehúzzák a gyerek nyirokmirigyeit. Mert hogy túl nagyok a mandulái... KÖNYÖRGÖM! :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindo! Menj át a másik topikba!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Dóri, fantasztikus vagy, nagyon szorítok a (jó) jegyért!!!!!!!!!!!!!!!

Mesi, :evil:
Aeriust Ádi is kapott sokáig (a fülész írta fel), hogy éjjel nyugodtan aludjon. De szerintem az antihisztamin-készítmény (Ádi is az allergiaszerű nátházására kapta).
Hányszor volt rohama Zsozsinak mostanában? Hogy bírjátok?

Na átnézek én is.
irina

Ez a nyirokmirigy-összehúzás durva... az a dolguk, hogy nagyon legyenek, ha betegség van - vagy csak én nem értem...?
irina

Na, amíg Ádi a Szörny rt. interaktív részével elvan, addig még írok Nektek:
egész jó éjszakánk volt, egyedül az idegesít, h kora délutánra mindig felmegy Ádi láza magasra (tegnap is 38,6), úgyhogy 10-től felhívom a dokit, hogy mondjon valamit. A hasát se fájlalja, csak úgy napi 3-4-szer, az étvágya mintha javulna. Látok némi esélyt a hétfői ovira.
A határidős munka csúszni fog napokat, nem tudom még, hogy lesz.
S. csak holnap este jön haza. Mónikám, még Te kérdezted, hogy tud-e városnézni: nem igazán, mert ha nem a mítingeken ül, egy másik munka pályázati anyagát kell veszett tempóban csinálnia. Plusz mondta, hogy télen a mediterrán részeken 6-kor bezár minden, így sokszor vacsorát is alig tudott magának keríteni...
Aztán valamikor a 10 éves évfordulónkat is meg kell ünnepelni, mert a napján nem tudtuk (amúgy se tudtuk volna, l. Ádi).
irina

nagyon legyenek = nagyok legyenek. :oops:
irina

Sziasztok!

Niki örülök, hogy bevált a kávé-tea verzió :lol:

Mesi én se igen értem a dokikat.
Cicusnak se adott köhögéscsillapítót.
Én vettem neki izlandi zuzmó szirupot és lefekvés előtt kapott 10 millit, na az segített meg a balzsam a mellkasára :D

Vindo boldog névnapot :D
szerintem hányingere volt Dórinak :)

Heni ma Gréti se akart menni oviba :shock:
kompromisszumként elment de nem alvás után hozom el, hanem délben ebéd után.

Dóri tuti sikerült :D

Panndi nagyon kis ügyes Fruzsi :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina örülök, hogy Ádó jobban :)
A láz az jó, mert a vírust teljesen legyűri és hétfőre tuti lesz az ovi.
Sajnálom, hogy városnézni se tud :(

Hagy dicsekedjek :D "Kis" keresztfiam úgy néz ki mehet svédországba a tanulmányi eredménye jutalmaként. 1 évvel hamarabb mint várta volna. A nyolcadikosokkal menne 10 napra cserediák program keretében :D olyan nagyon büszke vagyok rá 8) :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo, boldog névnapot Neked utólag is! ;-)
irina

Jó reggelt!

Hát a mi orvosunk 6 féle gyógyszert is felir egy esetben :roll:

Emese lesz műtét? voltatok fül orr gégészeten? azért az ilyen komolyabb problémák meghaladják a gyerekorvosok tudását sok esteben, vidd szakemberhez inkább. 3 hós homeós kúra :roll:

Móni gratula keresztfiadnak! hát ez az oviba menés változó, mam már szivesen ment Péterke és tegnap egész este az oviről beszélt :roll:

Vindo ma otthon vagytok?

Heni
KépKép
heni81

Köszönöm :D

Ja, hogy úgy fordult vissza :lol:
Egyszerűen nem esett le :shock:

Orvosok, mandula - bazé :x
Össze-vissza beszélnek :roll:

S és a vacsora - majd elmegy egy jó kis lacikonyhába itthon, és bepakol. G. mesélte tegnap lelkesen, hogy Berettyóújfaluban olyan jó kis hurkás-kolbászos kifőzdét talált, ami nagyon szépen fel van újítva, és finomakat sütnek. Nagyon boldog volt, mindenhol lacikonyhákat keres, de csak kínait meg pizzériát talál (én azokat is szeretem).

Betegeknek jobbulást.
Ádinak mindent bele a hétfői ovi miatt.

Svédország 8) Ez igen 8)
Egy régi barátnőm volt kinn egy fél évet, nagyon szerette, állítólag nagyon szép, csak rém drága.

Hív a drága lélek. Fel is kellene öltözni, még pizsamában nyomulunk.

Emma nagyon csinos :!:

Kép
vindolanda

Igen, ma szünnap :roll:

Ja, Dórihoz nem ilyen emot-ikont akartam rakni az első hozzászólásomban, valami vigyorit, de ilyen tétova lett :oops:

Kép
vindolanda

Gondolkodni :arrow:

Rugó tiltakozik a porszívózás ellen. Ebből nagy ordítás lesz szerintem :roll:

Kép
vindolanda

Móni, köszi! :-) Gratulálok a keresztfiadnak és Neked is hozzá, ez nagy dolog! :-)

Átmentünk a dokihoz (nem egy házhoz kijövős fajta, gondolom, csak ha nagyon vészes a helyzet), bár a hideg ráz a rendelőtől ("mit ne szedtünk még össze a héten?" érzés), de 100 méterre van tőlünk.
Orvos szerint ez Ádinál még mindig vírusfertőzésnek néz ki, ha láztalan egy napig, utána mehet oviba.
Nekem ezzel az a bajom, hogy ránézésre ugye egy gyerek fertőzéséről sem lehet megmondani, micsoda és hogy minek tűnik, erre van minilabor jobb háziorvosoknál (csak nekem nincs ilyen ismerősöm), ahol kenetet véve hamar kiderül, vírus vagy baktérium.
Dehát el lehet szórakozni a szülők idejével, végül is... ha mégis baci, akkor otthon lehetnek vagy 3 hétig is (mire kiderül, mire az antibiotikumkúra lefut). Elegem van ebből, az állandó betegeskedésekből és abból, hogy nem tudom az élet egyéb részeit összeegyeztetni vele. Fogalmam sincs, mások hogy csinálják. Talán van nagymama, aki segít. Talán kevesebbet és rövidebb ideig beteg a gyerek.
irina

Hali!

Dori ++++++ mennek a jó jegyért!!!

S és a vacsora :(
G és a lacikonyha :-)

Ovi: Dávid miatt mindig örömmel megy!!!:-)

alvás: én is megértem a félelmüket, mert én is még mindig félős vagyok :-( :oops:
De kopp, kopp, ügyesen megy, minden gond nélkül, sőt du-án ezt játszotta itthon. mi voltunk Emma ő meg anya és eljátszotta hogy mesét olvas, énekel, ölelés, puszi és átmegy a másik szobába....annniyra cuki..ezzel is segít magának .......

Túl hajmosáson,( most épp a búrával a fejemen hajat szárítok) epiláláson, a mosógép megy..ma szabadnapot kaptam I-tól.vagyis míg Ők Pesten vannak ma , nekem sem kell az irodába mennem ( egyedül :-( ) hanem itthonról dolgozhatok, és közben az itthoni teendőimet is elvégezhetem..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Móni: ügyes keresztfiad van!!! :-) Svédország..jó hely, ott vannak barátaink..kiköltöztek.

Irina: sajnálom. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Ádi szlovákul nézi újabban a Szörny Rt.-t. 8) És meg van győződve róla, hogy angolul van (angol = bármi, ami nem magyar)
irina

Ádi: :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, nem értek hozzá, de azt hiszem, ez egy szakasz a kicsiknél, ovi után Emma kinőheti ezt a félelmet :-)
Nálunk is ég nála éjszakai lámpa (sólámpa), amíg csecsemő volt, látni akartam a sötétben, utána meg már ragaszkodott hozzá.
irina

Éjszakai kislámpa ragaszkodás nálunk is van, de csak az a konnektorba dugós, helyzetfény, de az is kell....

Irina én bevallom, hogy nekem mindegy volt gyerekkoromban, hogy milyen nyelven néztem a mesét, akkoriban ugye Sk és De lehetett, értettem ám mindent:-)

Péterke hiheteltenül gyorsan tanul meg szavakat, mondatokat sk, meg ugye a versikéket is, és érti is:-) NA és most már Áron is mondja :shock: de ő nagy franc, mert csak ha akarja mondja :wink:
de nekem okosabbnak tünik, meg ügyesebbnek Pétertől :oops: mert Péterke ebben a korában, még egy egyszerű versikét se volt hajlandó elmodani :roll: Áron kb fél évvel mindent előbb csinál. Lehet ez a ketteskék sorsa :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, az a fő, hogy nagyon tehetségesek a fiúk ;-)
Én is a családi jó nyelvérzékben bízom, bár a húgom épp nemrég panaszkodott, hogy neki a német és az angol után a francia milyen kevéssé ment (azért beszéli) :lol:
irina

Ismét egyedül maradtam (akárki?;-)
Ebédelésben vagyunk, remélem, ma tudok dolgozni egy kicsit.

Kaqk, hát ha fiatalabb lennék és még nem lenne családom, simán kimennék külföldre (tartósan vagy örökre). Így, családdal, lakáshitellel, felépített szakmai háttérrel már nem akarok. A nulláról kezdeni mindent, ezt már nem.
irina

Na jó, majd este visszanézek.
irina

Itt vagyok.

Kép
vindolanda

De hiába.

Kép
vindolanda

én is :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Én most is simán kiköltöznék családostól. Munkák olyan hogy akár honnan lehet.:-)
egy lenne a fontos, hogy vki ismerős legyen..akihez lehet fordulni bármi gond lenne. illetve az hogy egészségügyi problémák esetén tudjuk hova hogyan..stb lehet fordulni! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Nálunk ez sosem lezárt ügy...ki tudja mikor hova...de lehet megyünk! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma reggel azzal ébredt hogy lekváros grízes tésztát szeretne vacsira.????? :shock: hogy honnan vette?? én még sosem csináltam, de a nagyik sem.. :oops: na majd ma az lesz a vacsi! :-)
"lekvármatyik" az apjával együtt, evőkanállal ennék, bármilyen süteményről legyen szó, nem lehet olyan hogy nem fér el még hozzá egy kis lekvár! :-) nekem az őszibarack lekvár vagy megy lekvár jön be..a többi kevésbé.

na jól itt maradtam egyedül
gondolkodni :arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Biztos az óvodában ette :roll:

Én nem szeretnék máshol élni :oops: Szeretek itt élni, meg magyarul is beszélnek, ami nekem előny :lol:

Kép
vindolanda

Bealudtam Áron altatásába, énekelve elaludni azért tudni kell :shock:

Kaqk én úgy birom, hogy nyitottak, vagytok külföldre menni, igy kell ezt csinálni , azért szerintem minden kezdet nehéz, de pár év alatt az ember feltornázza magát, hajrá! Nálunk kizárt a külföld, mert Lali nem beszél nyelveket :-( én nagyon akartam menni mindig, de jött Ő és bár külföldön vagyok :roll: de nem ide terveztem. :? egyetem alatt kaptam egy bécsi lehetőséget, de nem vállaltam, mert se házasság, se egyetemi végzettség nem volna....

Irina a francia nem egy könnyű nyelv, vagy az is lehet, hogy nem is akarta már annyira tanulni tesód,én pl a latinnal voltam igy, nem sikerült megtanulni :(

Heni
KépKép
heni81

Vinod: elég nagy a valószínűsége hogy ott ették, bár még sosdm láttam kiírva mint ebéd. :shock: vagy lehet Dávid ette vhol..???? ki tudja.

KépKép
kaqk
Debrecen

Haliho, csak par szora tudok jonni, vendeget varok..
Kaqk, mondanam, hogy gyertek ide, de nem akarok rosszat nektek... :lol:

En olyan vagyok, mint a csajszi a csokolade cimu filmben.... az eszaki szellel mennem kell.... :lol: (biztos valami utazo cigany volt a csaladban... :D )

Vindo, boldog nevnapot utolag!

Orulok, hogy jobban van Adi! Zinarol nincsen hir?
Vendég

Jaj, Kawk, ezek a szerelmes fotok irto edesek :D Emma olyan, mint egy kis angyal :D
Vendég

marmint kaqk... bocsi :D
Vendég

Egyébként én is szeretek itt élni, sőt, isteni lenne, ha nem lenne lakáshitelünk (vagy ha tutibiztos kétszeres fizetésünk lenne a mostanihoz képest) és nem ez a kormány lenne a mostani. Akkor nem törném a fejemet semmin.
De így se töröm.
16 évet tanultam-dolgoztam azért, hogy ott legyek, ahol most, ezt sosem nulláznám le (kivéve, ha mondjuk valami extrém ok miatt, pl. fajirtás, húzni kellene el).
Angliába és Spanyolországba, de még Franciaországba is zokszó nélkül mennék akármikor.
Amúgy semmit nem bántam soha az életemben, azt leszámítva, hogy egyetemistaként nem volt egy kicsit több önbizalmam és hitem magamban, mert akkor pl. pályáztam volna Erasmusra stb.
S-t többször is hívják külföldre rövidebb-hosszabb időszakokra, de utánaszámolva mindig kiderül, hogy nem érné meg anyagilag, illetve én nem vállalok távházasságot, ez az egyetlen dolog, amihez tíz éve ragaszkodom. Nem fogunk úgy tenni egymás karrierje érdekében, mintha gyerek és kötelességek nem léteznének.
Na, majdnem kiáltványt írtam. ;-)
irina

A mai csúcsjáték, vagy másfél óráig játszottuk.

Mentőt hívnak a rossz állapotban lévő gyermekhez, akit hordágyban visznek el. Kép
Később mentőautóba kerül, a kék duda a szirénát szimbolizálja, R. közben nínózott. Kép
A műtő már kész, Pók doktor várja a beteget. Kép
Műtőasztalon.
Kép
A diagnózis vakbélgyulladás. Kép Kép
Szikét. Kép
Szívást. Kép
Kötözés. Kép
A műtét sikeres volt, a beteg baba meggyógyult.
Kép

Kép
vindolanda

Ezzel már biztos elégedett lenne a védőnő is, mint orvos-beteg szerepjáték :roll: :wink:

Kép
vindolanda

szerepjátékkal

Kép
vindolanda

Vindo, hát nagyon szórakoztatóak vagytok! ;-)
irina

Hát én mindig egyedül maradok itt... :?
Az a tuti, ha napjában egyszer jövök.
irina

Játsunk, műtenem kell.

Kép
vindolanda

Na, betettem neki Eperkét. Ha lenne fél óra nyugtom, az jó lenne :roll:
A végén már a cica műtötte a pókot, majd fordítva.

Azon gondolkodom, iszok egy pisztáciás kapucsínót.

Niki, azért a filmben a leányzó csak letelepedett a végén :wink: Majd Máltán:)

Irina, hát igen, a távdolgok nekem sem mennek. Én adtam be Erasmust, meg is kaptam, és nem mentem ki (No.). Nem bírtam volna Gábort itthon hagyni három hónapra :roll: Meg a növényeket. Szerintem mind megdöglött volna, mire hazaérek :lol:

Kép
vindolanda

Vindo! Királyok vagytok! :) Mit vettél ki Rugóból? A vakbél a jobb oldalon van. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindo, én az egyetem alatt nem ismertem még S-t, így vidáman elmehettem volna. Csak sosem bíztam annyira magamban, hogy beszélek annyira nyelvet, hogy kimehessek (beszéltem annyira), a húgom már szemrebbenés nélkül adta be és kapta meg (mondjuk nálunk is van 3 hely, jelentkeznek rá 4-en, nem is mindig a legokosabbak, szóval nem egy nagy wasistdas).

Ádi 45 perc után délután sikítva ébredt, majd mikor megkérdeztem, mi baja, nem felelt. - Fáj valamid? - Igen. - és a hasa aljára mutatott. Az a gond, h ez nála eldönthetetlen, mert 1 hete a hasát mutatja akármikor, akár úgy is, hogy közben trillázik és kacag, tehát baromira fájhat neki.
Egy órája hasmenéses kakija volt. Komolyan, egy hete itthon dekkolunk, minden nap a szívbajt kaptam, hogy megint bélvisszatüremkedése van-e, sokszor annyit fájlalta a hasát, erre a 7. napon kezdődik valami elölről???
Tök elegem van.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: