A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Anabique
Nálunk még nem szóltak érte... a számítógépes rendszerben van olyan beutaló kód, hogy "orvos hozzátartozó beutalta"...
Magamnak írhatok receptet is, vagy közvetlen családtagnak (PRO FAMILIA)
Balett: nem vagyok igazán tisztában vele :oops: , de a végtagok, a hátizmok átmozgatása nem lehet káros. Testtartás javítására biztosan jó!

Netty
Próbálj több folyadékot fogyasztani! Az valamelyest emelheti a vérnyomást!

Linácska
Diéta betartása :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo,
Egy lábemelés és kitartás elég komolyan igénybe veszi a hasizmokat, talán ez a legaggasztóbb része számomra. A többinél (hajlások, nyújtások stb.) jobban érzem, hogy meddig esik jól.

Netty,
nekem is alacsony a vérnyomásom, de a 80/60 mindent überel. :) Kávét nem javasolnám, de esetleg egy kevés tea? Nekem az be szokott válni.

anabique
Budapest

Ana: hát bevallom töredelmesen, h bátran megiszom a fekete teát délelőtt. Legalább egy litert benyomok. És iszom és iszom és iszom egész nap, de sajnos az emésztésem nem lesz jobb. Már kezdem azt hinni, így is marad a terhesség után is. Elkeserítő, h nem használ semmi...
Barátnőm balett oktató, tornázott majdnem végig. Igaz hogy 5-6 magne bt szedett, mert azért ő 3-4 órát végigtáncolt, de jól bírta, csak az utolsó két hónapban nem csinálta. Vagyis alkalmanként biztos jót tesz, pláne ha figyelsz a testedre, meddig esik jól.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

SZIASZTOK!

CSATLAKOZNÉK HOZZÁTOK...JÚLI 25-RE VAGYOK KIÍRVA,MA VOLTAM 12 HETES UH-N:
Kép

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Jó sokat írtatok, próbálok mindenhez hozzászólni...

Mrsleo: ez érdekes, bár sejtettem, hogy van ilyen törvény. Ez szerintem elsősorban rátok, orvosokra vagy pl. tanárokra lenne érvényes illetve alkalmazandó, mivel ti nagy fertőzésveszélynek vagytok kitéve, ezért ha nem lehet valami olyan munkakörbe áthelyezni titeket, ahol védettebbek vagytok, igenis otthon kéne maradjatok fizetés mellett! Ez így lenne helyes és nem hiszem, hogy bárkinek lenne kifogása...
Az adókedvezmény is jó téma, mint mindig, az kap többet, aki sokat keres és talán nincs is rászorulva. Az valahol logikus, hogy ha sok adót fizetek, többet is tudjak visszaigényelni, bár az is logikus, de az valahogy mégsem igazságos, hogy barátaim, akik két kb átlagos fizetésből fizetnek hitelt és nevelnek 2 gyereket, 20 000-t tudjanak visszaigényelni, más pedig, aki talán 600 000-t keres, akár 100 000-at is visszakap, holott gondolom nincs rászorulva. Persze hogy jól jön neki is, kinek nem, valahogy mégsem jó ez így, mert akin kéne, azon nem segít :(

Linácska, én sem az éveimet érzem soknak, sőt, sokan kevesebbnek néznek :) csak lestrapáltnak :roll:

Netty: tényleg mikrónak néz ki :D Vérnyomásom nekem is ennyi volt ma, mondták is, hogy a vérnyomásomat otthon hagytam... Amúgy kávét is lehet inni, ha jólesik..olvastam orvosi oldalon valahol, hogy lehet nyugodtan kávét meg teát, igazából 3-4 bögre kávé és talán 2 liter fekete tea lenne az a mennyiség koffein, ami már ártalmas lenne a babára....

Én voltam orvosnál, megvizsgált, mondta, hogy nagyon szép...gondolom a méhemre értette, amit nyomkodott, és nem a fazonra :lol: Kaptam beutalót AFP-re és majd 18. hetes uh-ra. Addig nem is kell visszamennem, csak az uh után...vagyis valamikor márciusban. És jól emlékeztem, uh nála már nincs, csak méhszájvizsgálat... Vizeletem is rendben van, mondtam, hogy nagyon keményedik a hasam, azt mondta, ennél nagyobb gondom ne legyen....
20140901114303

Sziasztok!

Alig éltem túl ezt a napot, nagyon rossz volt. Délután odáig fajult a fejgörcs, hogy majdnem kidobtam a taccsot (egyszer sem hánytam a terhesség alatt).
Borogattam, pihentem, ittam, masszíroztam, semmi. Úgyhogy végső kétségbeesésembe bevettem egy fél Panadolt... :oops: Nem bírtam tovább, mozdítani is alig tudtam a fejemet.

MrsLeo
Az én vérnyomásom egy vicc, de világ életemben az volt. Ébredés után 75/50, ma délután direkt megmértem: 90/65. De sosem volt ezzel problémám, nem ájultam el, nem szédelegtem.

Netty
Úgy látszik nekünk ez lesz a legnehezebb a várandósság alatt. A hányást megúsztam, a fejfájás egyre gyakoribb.

Anabique
Ne izgulj, ez szerintem az az átmeneti korszak, amikor már a reggeli vagy egész napos rosszullét nem emlékeztet arra, hogy állapotos vagy, és a baba még nem mozog olyan intezíven vagy egyértelműen, hogy jelezze, minden oké. Nekem kb. 1 hete nagyjából elmúlt minden tünetem, nincs émelygés, enyhült a mellfeszülés stb., azóta én is minden nap ilyen gondolatokkal küzdök, mert nem érzem, hogy terhes vagyok. Ezért lesz már szuper, ha érezzük a mozgást, az nagyon megnyugtató.

Majga
Üdv. a csapatban! Látom, Te sem az első babát várod :) Hol laksz?

Életkor témához: én 23 voltam, mikor Luca született, a velem egy időben szülők között én voltam a legfiatalabb, szinte mindenki 30 fölött volt a kórházban. Nagyon élveztem, nem éreztem magam túl fiatalnak egyáltalán, a mai napig nem bánom, hogy így történt. Most már átlagos korú vagyok a közel 30 évemmel :) Kíváncsian várom, mennyiben lesz más most gyereket szülni :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Noémi
Igen, Sztanyik pont azzal érvelt, hogy a 3. átügyelt vagy szüléssel töltött éjszaka után mindig megfogadja, hogy nem vállalja túl magát, mert az senkinek nem jó. Becsültem, hogy ezt rögtön elmondta a telefonban.
Egyébként úgy tervezem, hogy szülésznőt mindenképpen fogadok, Luca születésénél is szuper volt, hogy végig segített (sajnos ő sincs már a kórházban) és bevállalom, hogy az ügyeletesnél fogok szülni.
Esetleg ismersz szülésznőt, akit ajánlanál?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

25 VAGYOK, ÉS DABASON ÉLEK

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Addisz :(

Én amúgy 25 voltam amikor először szültem :)

Majga: üdv! Jól látom, két fiad van? (A Gabika nem egyértelmű..de a kék színből fiúra tippelek :) )
20140901114303

IGEN,KÉT FIAMKÁM VAN:D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Brunhild
Megértem, hogy három gyerkőc után fáradtnak érzed magad, ez teljesen természetes, de gondolj arra, hogy most egy csomó minden másként lesz! Rózsaszín és lila rugik közül kell válogatnod, reggelente hajat fonni, fügyi helyett puncit törölni, barbie-zni! Egy csomó újdonság ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brunhild

TE MÁR TUDOD HOGY LÁNY????

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Lányok, segítsetek kicsit a számolásban :roll:

Megkaptam ma a beutalókat afp-re és az uh-ra...Mondta a dokim, hogy az afp-re 16 hetesen menjek, de ha hétvégére esik, inkább 1-2 nappal később, mint előbb. Megnéztem, péntekre esik, de arra gondoltam, inkább hétfőn megyek, mert akkor már itt lesznek anyósomék, és legalább nem kell a gyereket vinni magammal.
Az uh-val van gondom. Nem 18 hetesen kell menni? Lehet később is, mondjuk 19 vagy 20 hetesen? Mert azt mondta az orvos, az afp napjától számoljak rá még kb 3 hetet, és akkorra kérjek időpontot ultrahangra (már holnap) :roll: na most 16 + 3 vagy 4 hét az már 19-20 hét... Az jó lesz szerintetek?

Köszi :roll:
20140901114303

BRUNHILD

AZ AFP-T MINDENKÉPPEN AKKOR KELL MEGCSINÁLNI,NE TOLD EL CSAK AZÉRT,MERT HÉTFŐN VAN SEGÍTSÉG...AZ EREDMÉNY SZEMPONTJÁBÓL FONTOS,HOGY PONTOSAN VEGYÉK LE A VÉRT,IDŐBEN

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Addisz :lol: Köszi, feldobtál :lol:

Majga..hát ezt így nem mondanám...12 hetesen voltam 4D-n (hogy meggyőződjek, hogy minden rendben van), és ott azt mondták, hogy úgy tünik, nincs fütyije....Január 29-én megyek újból, akkor bújik ki a szög a zsákból 8)

Ja, ma a rendelőben amig vártam, volt egy egy hónapos baba...hogy az milyen apró :shock: Amúgy nem volt kicsi, és jó husiban is volt, csak hát elszoktam az ilyen apróságoktól..meg sem mertem volna fogni :oops:
20140901114303

Köszi, Majga! és az uh, azt mikor kell???
20140901114303

NEKEM AZT MONDTA A DOKIM,HOGY ELŐBB UH AZTÁN AFP,DE AZ UH-S DOKI SZERINT 18 HETESEN !!!KELL!!!MINDENFÉLEKÉPP EGY

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Brunhild
Miért mondott a doki az afp napjától 3 hetet? Nyilván ő is tudja, hogy akkor az minimum a 19. hét. Ebből kiindulva biztos nem baj, ha az ultrahang később van. A genetikaira is azt írják, hogy 11-13. hét.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ok, rendben :) Attól is függ, mikorra adnak időpontot :roll:

Linácska, ha lesz kis időd, felteszed a táblázatot? :oops: Köszi....
20140901114303

[quote="brunhild"]L írta:brunhildányok, segítsetek kicsit a számolásban :roll:

Megkaptam ma a beutalókat afp-re és az uh-ra...Mondta a dokim, hogy az afp-re 16 hetesen menjek, de ha hétvégére esik, inkább 1-2 nappal később, mint előbb. Megnéztem, péntekre esik, de arra gondoltam, inkább hétfőn megyek, mert akkor már itt lesznek anyósomék, és legalább nem kell a gyereket vinni magammal.
Az uh-val van gondom. Nem 18 hetesen kell menni? Lehet később is, mondjuk 19 vagy 20 hetesen? Mert azt mondta az orvos, az afp napjától számoljak rá még kb 3 hetet, és akkorra kérjek időpontot ultrahangra (már holnap) :roll: na most 16 + 3 vagy 4 hét az már 19-20 hét... Az jó lesz szerintetek?

Köszi :roll:

AFP: protokoll szerint a 16. héten javasolt levenni (gyakorlatban 15+5-től 16+6-ig)
UH: 18-20. héten

Kép
mrsleo
Debrecen

Köszi, Leo!!! Így már tiszta. Attól féltem, hogy én értettem félre :oops: , de akkor rendben van minden. :wink:
20140901114303

brunhild,
igazából azért kell AFP-től 3 hetet számolni, mert 18-20 hetes UH-t AFP eredmény birtokában szeretnek csinálni, és az vagy 3 hét, mire megvan. Itt nálunk mindenkinek a 20. hétre adnak időpontot. Én magánban 19+1-en megyek.
A táblázatot délután felteszem, ha Levi alszik.

majga,
üdv köztünk. Mi nem is lakunk olyan messze egymástól :lol: Hol fogsz szülni?

Mikor én Lilit szültem, akkor a szomszéd szobában volt egy lány, 21 éves, és a 2. gyerekét szülte. És nagyon aranyos, kedves, férje volt, munkahelye, iskolázott, szóval minden rendben, csak ők így gondolták, hogy fiatalon szeretnének szülők lenni.

Adószabályoknak én most nagyon örülök. A 16% egységesen szerintem nagyon jó ötlet. Aki kevesebbet keres, annak a 16%-a is kevesebb, aki többet, annak az is több, tehát számszerűen többet fog adózni, mégsem érzi azt, hogy hiába keres, nem jut belőle semmi. Bizonyos keresetnél (nem kell milliókra gondolni), 52% volt a levonás. Na ez sem igazságos, főleg úgy, hogy egy réteg, aki nagyon jól keres, csak nem bejelentve, az mindezt ki tudja kerülni. (ezen változtatni sem lehet nagyon, sajnos). Na meg járulékot a teljes fizetés után vonnak, de ha igénybe veszel valamit, pl. táppénz, gyed, nyugdíj, az be van maximálva, hogy mennyit kaphatsz vissza. Na mindegy, anno, mikor 15 éve tanultam, már akkor sem értettem egy-két dolgot, hogy az miért jó, de most úgy érzem, az irányt talán eltalálták, és a fejlődés felé mutat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Majga, üdv a csapatban.

Brunhild, ne aggódj én néha 2 gyerekkel is fáradt vagyok. Főleg mikor minden éjszaka valamelyik bulizik. Tegnap a fiam kezdett éjfélkor sírni, hogy fél a krokodiltól. Apa mellém rakta, de így is Kb 1 óra volt mire lenyugodott, és egész éjjel szorította a kezem, mozdulni se bírtam.

Nálunk a külön szoba kérdés érdekesen alakult. A fiam 10 hónapos koráig külön szobában aludt. Az elején én vele aludtam egy szobában, majd amikor már nem nagyon kelt éjszaka, visszamentem apához. 6 hónapos korában utaztunk messzebbre először, semmi gond nem volt, minden visszaállt itthon. 10 hónapos korában megint elutaztunk, na ekkor kezdődtek a gondok. Ott ugye egy szobában aludtunk és persze elég okos volt ahhoz, hogy itthon is velünk akarjon már aludni. Azóta velünk alszik.

A lányommal megint külön szobával indítottunk, egy idő után kivonultam a fiúkhoz. 8 hónapos volt mikor elutaztunk vele, itthon minden helyreállt. 9 hónapos volt mikor családi házba költöztünk. Az elején mind a 4-en egy szobában aludtunk. Aztán egy idő után a lányom éjszaka elkezdett kelni. Átvittem a másik szobába, hogy a fiúkat ne zavarjuk, és ott egy hang nélkül aludt tovább.
Pár hét elteltével már este sem akart a mi szobánkban elaludni, úgy sírt mint akit ölnek, ha leraktam. A másik szobában meg leraktam és aludt egy hang nélkül. Szóval azóta a kis csaj egyedül alszik külön tőlünk.

Szóval a nagy velünk alszik, a kicsi meg külön.

Addisz nem a front okozza neked a fejfájást? A húgom is frontos, ő esküszik a koffeinre ilyenkor. Sajna nekünk módjával lehet csak, de még mindig jobb, mint a gyógyszer.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Na kisfiam jól elvolt, úgyhogy rakom a táblázatot.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

És ha jól látom, most már mindenki betöltötte a 12. hetet :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Majga üdv a csapatban.

Képzeljétek már másodszorra álmodtam azt hogy kisfiam született.
Nem tudom jelent-e valamit.
Remélem!

Én 21 voltam mikor az elsőt szültem.
Délután megyek dokihoz remélem minden oké lesz!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Köszi, Linácska!

Annyian vagyunk, hogy -nekem legalábbis -időnként vissza kell keresnem a táblázatban, hogy ki , mikor, hol, mennyire, hány éves, hány gyereke van.... :roll:

Az tünt fel tegnap, hogy Nika rég nem jelentkezett, vagy rosszul emlékszem? :roll:

Lucababa, nálunk mindig a nyaralás vagy egy utazás "rontotta el" a gyerekek alvási szokásait :(
20140901114303

Vivcsen, én nem igazán hiszem, hogy jelentene valamit, talán, hogy azt szeretnél :) De az jó, hogy álmodsz vele/róla, mármint jó érzés lehet... én most még nem álmodtam egyszer sem a terhességemről vagy kisbabáról, de várom :)
20140901114303

Netty, köszi, nagyon megnyugtató, amit írsz a tornáról!! Egyelőre tényleg jólesik, de ha bármi módon ártanék vele a babának, soha nem tudnám megbocsátani magamnak. :cry:

Teázni én is szoktam reggel, csak az első 3 hónapban nem bírtam érdekes módon. Akkor nagyon nem kívántam. Most viszont ismét jólesik.

Majga, üdv itt! Nagyon cuki a babóca! :)

Brunhild, jót mosolyogtam azon, hogy az orvosod szerint "nagyon szép". :) Érdekes dolgok tudnak tetszeni nekik... :lol: Hú, a március tényleg jó messze van.

Addisz, neked is köszönöm a megnyugtatást. Este szerencsére megint éreztem a "pocim", úgy hogy kicsit megnyugodtam. Mármint nem mozgást igazán, nehéz szavakkal leírni, inkább csak hogy "van". Néha picit feszül, néha mintha "rezzenések" lennének, de a lényeg, hogy valami történik, és ez megnyugtató.

Ritka jófejnek tűnik egyébként ez a Sztanyik doki, becsülöm, ha valaki képes az anyagiakon kívül egyéb dolgokat is mérlegelni.

Életkor: huszonvalahány évesen már együtt voltunk apával, de még mindketten alkalmatlanok lettünk volna egy baba fogadására. Biztos egészen más ilyen korban szülni, de mivel én tényleg későn érő típus vagyok, nekem jobb ez így. :)

Nika, tényleg rég jelentkeztél. Minden oké?

anabique
Budapest

Hát kár volt ennyit izgulnom :roll: , kértem időpontot, nem kérdezték, mikor szeretném, hanem kiszámolták, hogy február 23. lesz jó nekem...(18+5 hetes leszek akkor), ami nekem jó, csak kérdés, hogy meglesz-e addig az afp eredménye... kíváncsi vagyok...
20140901114303

Szenilis, szenilis.. :oops: közben rájöttem, hogy nem jó az időpont, mert 11.15-re adták, de akkor nem érek vissza időben az oviba... úgyhogy kértem gyorsan másik időpontot, egyetlen egy volt még, február 28-án 10.00 óra... na ez már sokkal jobb :oops:
20140901114303

Jó reggelt Mindenkinek!

Olyan jó, hogy van mit visszaolvasni.

Mrsleo, igazad van a táppénzzel kapcsolatban - teljesen egyet értek veled. Viszont az is tény, hogy sokan inkább úgy döntenek, azonnal kiíratják magukat nem azért mert a munkájuk esetleg megterhelő lenne.
A népesség rohamosan csökken, ezért is tesznek meg mindent, hogy ezt megállítsák.
Másrészről szerintem sok nő vissza akar menni dolgozni, és kisebb cégeknél az ember nem szívesen jön a munkajoggal - mivel akkor esélye sem lenne a visszamenetelre.

Addisz, nekem két barátnőm is a Zsófi nevű szülésznőnél szült. Nagyon meg voltak vele elégedve!

Én tegnap este is meghallgattam a pocaklakót, és most olyan jó helyen volt, hogy nagyon hangosan és tisztán lehetett hallani a szívverését. (Imádom a szívhang hallgatót, csak egy gond van vele - könnyen rákattan az ember)

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok!

Majga: Üdv köztünk! :)
jó sokan vagyunk már :)

rokakoma: izgulhatunk együtt, legközelebb március 8-án megyek UH-ra, akkor leszek 20+4. rettenetesen messze van, de a doki megígértette velem, hogy nem fogom agyon ultrahangoztatni magam :)
voltam reggel laboron, délben pedig az integrált miatt megyek vérvételre, szerencse, hogy szóltak, hogy nem kell éhgyomorra menni, így nem halok éhen. :)

addisz: annyira fájt a fejem nekem is tegnap, hogy csak vízszintesen volt jó, szinte homályosan láttam. Próbáltam sétálni picit a levegőn, hátha eljutok a zöldségesig, de visszafordultam, mert egy busz elakadt az utcában egy szabálytalanul parkoló autó miatt, és egyfolytában dudált, olyan volt, mintha belülről ütögetnék a fejem. :)

ma jobb?

pihe

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Köszi Lányok az együttérzést, jól esik :)

Lucababa
Biztos, hogy a front is közrejátszott, tegnap nagyon sok ismerősöm panaszkodott, hogy majd szétrobban a feje. A másik gyenge pont nálam a vérnyomás, ami hiperalacsony. Alapjáraton elég sok koffeint viszek be, de amióta terhes vagyok nem iszom se kávét, se kólát. Biztos ez is közrejátszik. Most fekete teázom, persze csak mértékkel.

Pihe
Köszi a kérdést, ma valamivel jobb, bár fejfájással ébredtem, elég tompán érzem csak, nincs fejgörcs, hányinger. Reggel vettem homeóbogyót, már 5 golyót be is kaptam, remélem segít. Te jól vagy?

Noémi
Köszi a tippet! Megkérdezem Sztanyikot is, ő kit ajánl, jövő héten megyek úgyis hozzá.

Linacska
Köszi a táblázatot, nagyon jó :) És már tényleg mindenki túl van a 12. héten! Úgy látom igen népes a kislány után vágyakozók tábora :)

Ana
Igen, Sztanyik doki tényleg nagyon emberi és empatikus. Mikor Lucát szültem (nem nála), akkor láttam, hogy naponta többször is lejött azokhoz az anyukákhoz, akik nála szültek, megnézte a babákat stb. És nem egy olyan eset volt, mikor nem fogadott el pénzt...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linacska, de jó ez a táblázat. Ha így haladunk lassan minden napra jut egy baba júliusban. Szépen szaporodik a létszám.

lucababa75
Szeged

Addisz én reggel iszom egy kávét. A deles kávét elhagytam, de én úgy tudom napi egy nem erős kávé simán belefér. Bár most már mindegy én mindhárom terhességnél egyet ittam, semmi gond nem volt tőle.
Egyébként nekem is szokott alacsony lenni a vérnyomásom.

lucababa75
Szeged

Én az első három hónapban nem kívántam a kávét, ami szörnyű volt. Alig bírtam felkelni. Egész nap kómás voltam.
Aztán karácsony óta újra iszom napi 1-et.
A délutánit, illetve munkahelyi reggelit én is elhagytam. Nagyon kívánom most is, de inkább nem.
Szerintem a vérnyomással / fejfájással csodát tesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

linacska

Akkor a táblázatba némi kiegészítő infó:

Én fiút akarok,apa lányt és a Szent István KH-ban fogok szülni:D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Jó reggelt!

Üdv a csapatban Majga. Két kissrác után azt gondoltam kíváncsi lennél egy kiscsajra.

Addisz: remélem ma nem tör rád a fejfájás, borzasztó elviselni. Én tegnsp mikor elkezdtem érezni, bevettem két magnét, meg egy 500 as c vitamint, és 10 perc múlva nem is éreztem. Vagyis bevált a javaslat, köszi. Azért ma veszek homeos bogyit is, biztos ami biztos.

Azt tudja valaki, hogy az Afp-s integrált vérvétel előtt 16 hetesen lehet enni, vagy inkább ne?
Sosem reggeliztem eddig, de mióta terhes vagyok, ha ébredés után egy órával nem kapok be valamit, világ vége van. Már reggel az autóban azon agyalok, h mit válasszak a boltból.

Ana: a balett nincs teli hirtelen mozdulatokkal, váratlan mozgásokkal. Lehet azt óvatosan, felkészülve végezni. És szerintem ha ezt így csinálod, nem lehet baj. Azt úgy is jelzi s pocak, h elég legyen. Egy kis nyújtás, lazítás meg csak előnyére válik az embernek.

Én 25 voltam, mikor Zéti született. A baráti körömben az első. Most 30 leszek, és a legtöbb ismerősöm most szül, vagy épp kicsi babája van, és ők mind az elsőt várják/nevelik. De ha újra kezdeném is így csinálnám, nekem ez volt az ideális.

Vivcsen: én is álmodtam már a babával, és persze lány volt. :wink:

Olvastam egy oldalon, h van olyan kütyü Amerikában, h az anyai vérből otthon kimutatja a hetedik hét után, h kinek milye születik, és 98%os, garit is vállalnak rá. Ha lány, csak X kromoszóma van a vérben, ha pasi akkor a vérben Y kromoszóma is van. Kár, h egy vagyon....

De most mondta a barátnőmnek az uh-s orvos (23.hét), hogy bár kukit nem lát, bármi lehet a csöppség, mert épp most született egy kisfiú s kórházban, aki 40 hétig lány volt....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, én direkt megkérdeztem, AFP előtt nem szabad enni :(

A kütyüről én is olvastam, de én úgy értettem, hogy nem biztos az eredmény, viszont egy vagyonba kerül....
20140901114303

Szia majga!
linacska! Azt hiszem nekem az időpontjaim változtak!Pont egy héttel kéne vissza venni!
Nálunk a tegnap este megint katasztrófa volt, de én ahogy javasoltátok türelmes és következetes voltam. De azthiszem semmi értelme, okos enged....................
Fél9 kor felvittem pihenni a kisfiamat, de ő megint apával akart aludni, persze a kocsma fullon volt, tele hülye vihogó kurvákkal akikhez végképp nem lett volna idegzetem! Úgyhogy mondtam neki, hogy most anyával alszol. Ő ugyanhogy nem, megvárja apát. Mesét halgattunk az ő szobájában én már majdnem aludtam mikor felpattant és otthagyott, akkor lefektettem a mi ágyunkba. Feküdt egy darabig aztán megint otthagyott. Végül már 11kor mondtam neki,,ha nem fekszik le felhívom a rendőrséget! Na akkor szipogva lefeküdt, szerencsére jött az apja és 2percen belül aludt. Rohadt makacs kisfiú. Egy fullon átgürizett napután kinek van ehez energiája? Nekem sajna nincs, Ja és 4kor felkeltett, hogy keressem meg a csacsiját, de apa altassa vissza. Na éjjel végképp nem volt erőm vitázni.Ezért vagyok rákényszerülve, hogy anya néha egy kicsit befogadja, mert egyikünknek sincs pihenés.
Ugye mégegy gyerek nemlehet ugyanilyen nehézeset?????????

Kép
Kép
Kép
gydavid

Netty
Reggel is fejfájással ébredtem, de közel sem volt olyan vészes, mint tegnap. Ovi után elszaladtam a patikába, és vettem homeóbogyót! Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy hatott!
Eredetileg az Iris Versicolort akartam venni, de nem volt, úgyhogy a Lycopodiumot szereztem be (ez is hányingerrel kísért fejfájásra van). Reggel bekaptam 5 golyócskát, azóta nyugi van a fejemben 8)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Gydavid, pont tegnap gondoltam rád, hogy vajon mi a helyzet és hogy ugye nem haragudtál meg :oops:
Én megértelek, hogy ilyenkor már nincs türelmed vitatkozni, nekem sincs, máskor próbálj kitartani, napközben, éjszaka én sem állok le vitatkozni :?

Addisz, Netty, a lényeg, hogy valami segít és jobban vagytok...
20140901114303

Gydavid: Látod, pedig csak egy hajszálon múlt, ha apa nem állít be, a csatát megnyerted volna, ha a háborút nem is. Persze igaz az, h éjszaka egy strapás nap után én is engedek, mert hamarabb szabadulok. Szerintem jó úton jársz, találd meg a megfelelő "fenyegetést" "retorziót" és elcsípjük a kis huncutot. :wink: SAjnos a fizikai erőnlét és az idegrendszer nagyban befolyásolja a kitartásunkat, de hidd el, előbb utóbb menni fog. Ne csüggedj, fogd fel ezt félsikernek, legalább már a kocsmába nem mentél le és apa nem lett felrángatva. Kezdésnek nem is rossz!!!!!! Csak így tovább.

Na itt hagylak benneteket, majd este még benézek, vár a munka.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

brunhild! Dehogy haragszom, mindíg legyetek őszinték! Köszi!
Most hívott a nagylányom ,hogy anyukám tudja ám! Nagy kő esett le a szívemről! Azt mondta, hogy nem vagyunk normálisak, és őt nemérdekli. Azért a kisfiam elmehet hozzá! Nekem ez bőven elég segítség. Most azért nem merek a szeme elé kerülni!

Kép
Kép
Kép
gydavid

netty! :lol: :P :wink:

Kép
Kép
Kép
gydavid

majga,
akkor a te vágyadat írtam a táblázatba :lol:

gydavid,
néha engedni is kell, a nyugalom érdekében. Én este egyedül voltam a két gyerekkel, Lili valami felvett műsort akart nézni (amúgy a hétköznapi tudományt, nem valami gagyi rajzfilmet szerencsére), mondtam, hogy majd később, mert most én tv-zek. De nem bírtam, addig szekált, még inkább bekapcsoltam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jajjjjjj Linácska következetesebben!!!!!!Tessék szigorúnak lenni!!!!Nekem egyik gyerekem se mer visszabeszélni!!!!Tudják,hogy én vagyok a főnök!!!!Mindig tartsd magad ahhoz,amit mondasz!!!!Ha hisztizik,te csak csukd be a füledet!!!Majd megunja és rájön,hogy semmire nem megy vele!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Ma születnek meg az exem öccsének gyerkőcei. Hármasikrek!!!! :) És persze császár.

Egyébként meg iszonyat kajás vagyok ma. :shock:

Fejfájósoknak jobbulást, szerintem is sokszor frontok váltják ki, de jó olvasni, hogy a homeós bogyók hatnak.

A pajzsmirigy uh-on nem csináltak pocakuh-ot (valahogy sejtettem, hogy ez lesz), hát ez van.

anabique
Budapest

majga! Ez egyáltalán nem olyan biztos, hogy minden gyereknél megvalósítható! Nekem az első után minden, elvem, meggyőződésem, bevált módszerem teljesen bedőlt! Az én fiamat megnem fogod semmivel! Nem kívánom neked, hogy megtapasztald.
Én sem hittem el, hogy van ilyen amíg nem velem történt. Azóta sokmindent máshogy látok!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: