Hát Évi sajnálom...nem igaz hogy tudnám milyen álmatlanul bolyongani, nekünk csak egyszer volt .az azért car volt Jól ki is borultam és az lett a vége, hogy Petrát betettem a kiságyba, túlkiabáltam és azt mondtam neki evett, cseppeket kapott, fogát bekentem ennél többet nem tehetek álmos vagyok ha tovább ringatom elalszom a székbe és ő leesik legyen szíves és aludjon. Na ekkor kelt fel az apja és kiemelte szegénykét. Aminek örültem, mert nem szívesen hagytam sírni de őt sem akartam megkérni kelljen fel. Minden nap estig dolgozik ő is, kell a pihenés neki. Kicsit lehunytam a szemem de nem tudtam aludni Petra mindig engem nézett, én meg őt lestem. Szóval megint átvettem és gondolom elfáradt, mert nagyon hamar mélyen elaludt. Másnap délig aludtunk de mégis mosott car voltam. Nem tudom mennyire lenne türelmem, ha ezt kéne csinálnom amit te éjjel

(így is mondják, hogy lenyugodtam).
Tehát mindenhol van baj csak lehet nem írjuk le és ezért jön úgy le, hogy csak egyeseknél van balhé és olyanok akik itt nyíltan panaszkodnak, mint én is végül úgy érezzük csak a mi babánk csinált ezt vagy azt.
Aztán én sem tudok kimozdulni, mert messze lakunk a várostól 25 km nem semmi, most látom csak. Ma akartam menni de Petra elaludt és ha jól látom autóm kereke elől le van kicsit engedve. Így nekem is sokat jelent ha itt leihatom a gondjaim na meg anyával naponta 2x beszélek, az összesen időre több mint amennyit férjemmel beszélek. Ő nem valami bőbeszédű, ha valamit kérdek szinte tőmondatokban kapom a választ. Én is kicsit ki vagyok idegileg
Ja és nálunk is később van villanyoltás. Mi este 8-kor eszünk és olyan 4 felé béred utoljára. Evés után még 1/2 - 1 órát játszunk vagy ha nyűgös apa sétál vele, de evés után mindig kicsit kezelhetőbb. Aztán jön csak a fürdés és mi csak 2 naponta fürdetünk (nekünk kényelmesebb, ha nagyobb lesz majd naponta). Igaz akkor hamarabb elalszik.
Ő sem van a vízért nem sír de nem is törődik vele, csak a keze legyen vizes és máris bedugja a szájába és onnan kezdve csak az ujját szopja. Néha ki ki nyomja a pociját ahogy locsoljuk vagy erre arra fordítja a fejét és nézi a vizet. Este pl mesélt nekünk ez új volt. Aztán hagyom kicsit pucéron rugdalózni és ott állok persze mellette.
Már 2 alkalommal pelusba betettem a kiságyba ahol nagyon sokat mozog, forog erre arra keze-lába jár (nem fordul hasra vagy ilyesmi) inkább a seggével változtatja a helyét. Ezt hagyom míg elkezd nyafogni, akkor kiveszem és persze ez már azzal jár, hogy az öltöztetés is hangosabbra sikerül, mint ha fürdés után azonnal öltözés volt. Miután fel van öltöztetve, hálózsákba be és újabb szopi amibe rendszerint bele is alszik. persze álmos, már fürdés alatt dörzsöli a szemét, éppen ezért nem kell ringatni.
Ha nincs fürdés akkor is 9 fele van a szopi de az alvás kissé ringatással van még megtoldva.
Mondjuk nem is alszik el mindig, este pl elaludt, majd felébredt és lett 11 óra mire újra elaludt.