A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

franci: A párom a Mávnál van, innen az arcképes. Jól jön. Megkaptam már a jogsimat, de még azóta nem vezettem. Talán a hétvégén. Nekem harmadszorra sikerült a forgalmi vizsga. A szívzörejt jövő hét pénteken vizsgálják Barbusnál, remélem nem lesz gond.

Én is szedtem Barbussal a pocakban antibiotikumot hogy nehogy valami fertőzés miatt megszüljek.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi, köszi! Úgy járok mint a Mensmentisbe. Igazából csak a receptért mentem. Kérdésem se volt. :lol:

Gergő és a ma reggeli dumája.

Kép
Szeret segíteni. Én meg takaríthatok.. :D

Kép
Csak a vaku miatt piros szemű. Eredeti szin az kék. Amúgy a tv-t bámulja.

És a ma reggeli duma:
Ma reggel kicsivel 5 után szerettem volna kelni, de az óra csak 6-kor csörgött (nem romlott el). Gergőt kérdeztem hogy ő állította át? „Nem.” Aztán „Játszottál vele tegnap?” „igen”
Aztán ügyesen meg is indokolta. „Azért állítottam át, hogy tovább aludjál.” Nagyon édes fiam van. :lol: :oops: Már csak tudnom kéne miért gézengúz néha.
franci

Vicky, hol dolgozik? Mit csinál? Persze priviben kiváncsiskodnék.
franci

franci: SAP-zik a kerepesin.
vicky79
Budapest III. kerület

Franci: Tündéri a kisfiad!!!! :) Azzal a derelyeszaggatóval!!!!!!!!! :) Van ám itt segítség, látom. A gyerekek meg már csak ilyen gézengúzkák :)

Vicky: Drukkolok, hogy Barbusnál mindent rendben találjanak! jajj még nem is mondtam, de az újévi Barbusos fotós jókívánságotok fenomenálisra sikeredett.... :) Lesem ám jövőrére (ill. bocsika, már az idénre) az ötleteket !!!!! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Andi, köszi. Segít ám nekem. Kedvence ha bundáskenyeret sütünk.
franci

andi: Azokat a képeket a www.ladyj.hu oldal segítségével csináltam. Nem annyira bonyolult.

franci: Priviben írok róla ha gondolod.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Vicky, bonyolult, nem bonyolult, nagyon jó volt látni, olyan kedves gesztus szeirntem így boldog újévet kívánni !!! :)

andrea-1

Sziasztok!Most jöttem haza háziorvostól!Anyám már kiborított reggel azzal,hogy menjek el!Így felhívtam telón,vázoltam neki,hogy hogy néz ki a torkom(tiszta piros és genny)és azt mondta menjek el megnézi! :(
A látványra csak az volt a reakciója,hogy:"szép"!
Írt fel antibiotikumot és azt mondta,ha van lázam Algopyryn,DE NE legyek lázas!
Szerintetek sem fog ártani ez a gyogyó a bébimnek?
Egyébként akkora,hogy életemben nem láttam ekkorát...szó szerint majdnem megfulladtam amikor bevettem!!! :?

Kép
Kép
missancsi

Ancsi biztos nem fog ártani a babaának a gyógyszer,én kórházban dolgozom nálunk is szoktak antbiotikumot kapni a kismamák és mi is algot adunk a lázra
gyongy35
Mezőfalva

Ancsi: Vicky írta az előbb, hogy ő is szedett antibiotikumot és lásd Barbus szép-egészséges-élénk imádnivaló gyerek!! Ne aggódj, szedd be, ha az orvos ezt mondta, és a lényeg, hogy ne lázasodj be!!!!!!!!
Gyógyhullámokat küldöm: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Próbálj meg nagyon sokat aludni, az segít a regenerálódásban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andrea-1

Köszi,arik vagytok nagyon!Most hogy bevetttem,ettem pár falatot,aztán szundi,mert este 18-ra mennem kell a nődokihoz!
Nagyon féltem a babókánkat!!!

Kép
Kép
missancsi

Természetes,hogy félted,de annyian szoritanak neked,hogy nem lesz semmi baja hanem megszületik majd egészségesen ha itt lesz az idelye! :)
gyongy35
Mezőfalva

Ancsi, ha nem szedhetnéd gondolom nem írta volna fel. De este kérdezd meg a nődokit is.
franci

ancsi: Én bika adag antibiotikumot szedtem, igaz hogy már a terhesség második felében. Amikor elkezdett kinyílni a méhszáj akkor talált a doki e-colit is és a felszálló fertőzés megrepeszthette volna idő előtt a burkot. Szóval én ha jól emlékszem augmentint szedtem és nem is keveset. Barbusnak semmi baja nem lett tőle és nem is szültem meg jóval idő előtt. Egy másik fórumon volt egy kismama, akinek a dokija nem akart folyásra antibiotikumot szedni és ő megszült a 24. héten. Mondjuk Máté életben maradt és mára már szép nagy baba, de azért nem a legjobb 670(ha jól emlékszem) grammal kezdeni az életet. Szóval ha kell a bogyó, akkor kell. Olyanról még nem hallottam hogy baj lett volna antibiotikumtól, de sajnos olyat már igen, hogy abból lett baj hogy az illetőnek nem adtak. Jobbulást, pihenj sokat.
vicky79
Budapest III. kerület

Megjártam a labort és EKG-t...
Előbbi egy órámba telt,pedig kismamás cetlit húztam...Végül 5 fiolával vettek le vért,amiből 3-at nekem kellett vinni,aztán meglepett a plusz kettő éhgyomorra 9 órakor...

(szerencsére a 4. fiolát megtöltöttem itthon,azzal nem kellett húzni ott az időt :D )

EKG-ra is akkor kértem az időpontot,és ez a mázlim,mert mikor odajutottam,már csak kb. 10 percet kellett várnom,így is már rég engem akartak behívni,csak volt pár soron kívüli eset,úgyhogy a dokinő még bocsánatot is kért,hogy kismamát ennyi ideig váratott,nem látta,hogy nemsokkal azelőtt értem oda a labor után.

Megvan a "görbém",házidoki fogja állítólag kiértékelni.
Ez meglepett,de ha ők mondják,biztos ért hozzá. Nevem persze minden leleten elírva,de EKG-n nem tudta javítani a nő.
Vendég

Béku,
na jó kis napod volt, akkor eztután gondolom pihenés vár Rád a nap hátralevő részében....Az ekg-t nekem is a házidoki értékelte ki, mondjuk ő belgyógyász is, úgyhogy egyből a belgyogyó részt is kipipálhattam....

Az a lényeg, hogy a gyerek nevét ne írják majd el a papírokon, hogy ne kelljen házalni vele újra :)

andrea-1

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na jah... :D
Ezek mindent elírnak... Asszem házidokim szintén belgyógyász,de ezen nem sokat tűnődtem eddig :lol: :lol: :lol:

A fogdokit is meg kéne ejteni valamikor....
Elvileg 1 fogam van csak,amit nem tudott legutóbb megcsinálni,azzal várni kellett,hogy nőjön rajta a lyuk a töméshez....
Furin hangzik,de akkor azt mondta,épp csak beleakad,így még nem kell vele csinálni semmit.
Hát ahhoz aztán nem sok kedvem van érzéstelenítés nélkül...

Eszem valamit,aztán csicsis,nagyon kimerültem,bár csak 8-kor indultunk reggel,párom nagyon igyekezett rábeszélni,hogy nem muszáj nekem most felkelni,majd elmegyek jövő héten :lol: :lol: :lol: :lol: persze,mert neki is kelni kellett,de legalább ezeken túl vagyok :D

Gyorsan mindent megcsináltatok,míg még megvan a választott dokim,aztán ha elküldenek,úgysincs hova menni :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ma még azért kéne picit takarítani,mert holnap reggel ugye beállít a védőnő...
9-re jön,párom meg ugye 10-től dolgozik,úgyhogy max fél órát lehet nálunk,hogy párom se késsen el miatta :D

De a lényeg,hogy megkapom a kiskönyvet,amibe a házidoki is belepecsételhet,meg a fokdoki :D
Vendég

Béku, a pasik nem kellenek a védőnőhöz egyáltalán... ráadásul most úgyis csak adminisztráció lesz :)...szóval a férjed mehet dolgozni, amikor kell :)

andrea-1

Enenk a védőnőnek kell a pasim :lol: :lol: :lol: :lol:
Direkt úgy kérte az időpontot,hogy párom is itt tudjon lenni :)
Emiatt jön 9-re,még jó hogy nem még előbb.... :lol: :lol:

Remélem normális nő lesz,nem sok kedvem van hozzá :?
Vendég

Béku, jól megvárattak téged. Mennyit várt a nem kismama?
Szerintem a mi védőnénik nem is látta még a férjemet. Igaz hozzánk kevesett jött, mert a doktornéni kijár.
franci

Ancsi, jobbulást, szedd a gyogyót, nem lesz ott semmi baj.

Békus, úgy látom foglalkoztatnak rendesen. Hihetetlen mennyi helyre kell menni egy kismamának...

No képzeljétek, hívott is ma Sz ügynökünk. Kedden kell mennem 8ra Lintnerhez. Előtte még be kell ugranom a beutalóért, úgyhogy 1/2 8ra ott leszek kedden, leadja a recire a beutalót. Mondta hogy előtte valamikor menjek be, ha nem tudok akkor kedd reggel is jó. Hát mivel nekem az egy 3 órás program lenne, és egy fél nap szabi, így értelemszerűen aznap megyek reggel.
Lenne néhány kérdésem:
1. LÁnyok hol a nőgyógyászat a JÁnosban? Mivel kevés lesz az időm, és remélem le lesz adva a papír, ezért biztosra akarok menni hogy ott legyek időben.
2. A másik meg, arra gondoltam otthagyok a recin egy újéévi bort vagy pezsgőt Sz-nek. Szerintetek gáz ötlet? Hagyjam inkább? Vagy illene megköszönni hogy közrejátszott hogy bekerüljek a dokihoz? VAgy ez feladata lenne? Mit gondoltok?
2. Szerintetek adjak előre oda pénzt L-nek, azért hogy fogad?
ann74

Franci: hát szerintem végül ugyanannyit vártam,mert 3 lépcsős volt ez a "bejelentkezés"...

Először is beutalóval recepción sorbaállni,és bejelentkezni.
Majd a labornál húzni egy cetlit,majd ha kiírják a számodat,akkor lehet menni ott IS bejelentkezni egy kis ablaknál.
Harmadszor pedig újabb várakozást követően egy másik táblán is megjelenik a számod,és akkor hívnak be a vérvételre.....

A régi helyen negyed óránál többet nem töltöttem még a laborban,ott úgy pörögtek a számok,hogy mire megkaptam,már a pisst nem volt időm leadni,mert rögtön következett a számom,így ilyenkor vagy anyum vagy a párom kísért el,és közben leadták nekem a "hozott mintát",hogy azt ne vigyem be a szúrásra.

Ott nincs pátyolgatás,hihetetlen sebességgel dolgoznak,itt nagyon lassan....
pedig az embereken nem múlt,mindenki nagyon várta a sorát...

Kismamaként annyi előnyöm volt,hogy a 2. bejelentkezéskor olyan ablakhoz kell menni,ahol "gyűjtik" a kismamákat :D így ott hamarabb jutottam sorra,de sajnos ez a számomon nem változtatott,ugyanúgy 343-as volt :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ann!

1;

Kijössz a BMC ből, ne a lépcsőn menj le, hanem menj ki az útra és kövesd az utat kifelé a nagykapu felé ahol a kocsik / mentők közlekednek. Balra a 2. épület a nőgyógyászat ( az első valami kazánház féle ) Aszem a 2.emelet a nőgyógyászat, és az 1.talán a szülészet? Csak, hogy tudd majd hova kell menjél ezekután :) :) :)
Van ott egy nővérpult ott mondhatod, hogy L. hez van megbeszélve randid.

2;

Szerintem hagyd inkább, majd akkor ráérsz megköszönni, ha visszakerülsz hozzá a műtét után és megdon 1 babával :wink:

3;

Szerintem nem, műtét után ráér!!!

De ez csak az én véleményem, nem tudom ki hogyan látja majd, több szemszögből is hallhatsz majd véleményt!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára heni77 2011.01.06 13:08-kor.

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

Ann, rendesek hogy fel is hívnak.

Béku, én már kileveleztem volna. Ennyi embert egy kupacom.
Én 2 éve az ÁEK-ban szenvedtem el ilyeneket.
franci

Béku: még jó, hogy a bmc-ben megtanultuk a türelmet a várakozásokat illetően!!! :)
Hát ez milyen védőnő már, hogy az apát is kéri külön??? :) Rajómat mondjuk kérhetné, ezért tutira nem venne ki szabit :)

Ann: Gratula az időponthoz!!!!!! Végre 1 lépéssel előrébb vagytok!!!! :) Szerintem a dokival kapcsolatosan Eszter tud majd segíteni Neked, Ő ismeri, és biztos jobban látja, mi hogy illik Vele kapcsolatban :)
Én személyesen köszönném meg Sz-nek a közreműködést, mert ez extra segítség szerintem, bár Ő ilyen :).. (esetleg a 8 órás találkozó után visszamennék Sz-hez és akkor).
Nőgyógyászat gondolom abban az épületben van ahol a terhesgondozó-szülészet is... egy nagy kő gólya van elötte.. a bmc-ből ahogy kijössz balra nem az első lefele vezető úton hanem tovább a magas kéménynél és a következő lefele vezető úton kell lemenni, és ott már ki lesz írva (sajna nem tudom hányas számú épület) de ott van fél percre :)
Amúgy majd a miómádról, L-ről és az egészről ha lehet szeretnék részletesen tudni mindent, mert nekem is van egy miómám, és azt beszéltük meg Sz-szel, hogy szüléskor nem nyúlnak hozzá, hanem szülés után kb. 1 évvel kell majd megműttetni. :shock:

andrea-1

Ann: itt meg tudod nézni,attól függően,melyik részlegen várnak...

http://www.janoskorhaz.hu/szuleszeti-es-nogyogyaszati-osztaly-szakrendelesei-es-szakambulanciai/

Van térkép is!
Vendég

Ann: a többiben nem tudok segíteni,de talán igazuk van a többieknek,hogy elég műtétek ill. baba után hálálkodni...
Vendég

Azt nem is írtam,hogy míg itt örömködtem Nektek,hogy 48 kg-ról 50-re sikerült hízni a mérleg szerint,tegnap megmért a doki asszisztense,és 3 pulcsiban,csizmában,teljes harci díszben mért 47 kg-nak.... :shock: :shock: :shock:

párom megepődött,mert persze neki is dicsekedtem,hogy végre elértem az 50-et,ezek szerint mégsem :?
Vendég

Angyalok vagytok. Térkép megvan, nagyon profi. Ez a kérdés kipipálva. Nagyon köszi a segítséget!
A többin még agyalok egy kicsit. Csak azért foglalkoztat annyira hogy előtte utána e L-nek, mert ma megint említette nekem Sz, h. köszönjem meg. Már ugye ha ez ember folyamatosan jár vkihez és az is ha egyszer csak betoppan hogy adjuramisten de most műts meg. De az is igaz, hogy ebben a témában már rég nem normális módon gondolkodunk itt Mo-on. Hiába fizetjük a sok tb-t, mégis ilyen esetben szinte ez a legfontosabb kérdés sokszor.
Mivel Sz-szel reggel nem talizom, és utána meg olan hülyén néz ki h. az ember ott ül egy üveg piával...valszínű az lesz, hogy inkább műtét után megyek be hozzá, úgyis kell íratnom Bromot, meg megbeszélni a kezdést.
ann74

Békus ha a ti mérlegetekhez viszonyítottatok, akkor az a lényeg.

Andi, persze beszámolok majd. Neked mekkora? Az enyém annyira kicsi, hogy a saját nődokimhoz nem is mertem elmenni mert ő már 2szer mondta hogy ehhez nem nyúl annyira kicsike... Úgyhogy nem akartam pingponglabda lenni. Azt már nem fogjuk megtudni, hogy a második miómával sikerült volna, inkább kizárjuk ezt a tényezőt is.
IR-es csajok. Rendeltem a héten a teleáltól, Van több olyan kajájuk, amihez oda van írva hogy pontosan hány ch-t tartalmaz. Ma pl. káposztás pulykát ettem, zöldségkörettel. És fincsi is volt!
ann74

Ann: persze, ahogy gondolod :) csak arra akartam utalni, hogy szerintem szerencsésebb személyesen, ha már úgy dönt az ember köszön... mint otthagyni a recin, v. bárhol :)
Jaja sajna el van ronta ebből a szempontból szinte mind, de ha haladni akar az ember, főleg a legjobbnál, akkor ad... vagy vár, nagyon sokat... esetleg egy kókler kezébe kerül... na de ezt ki kockáztatja meg? :wink:

andrea-1

Ann: nekem kb 4 centis lett most (2 éve 1 centis volt még csak)... és a stimuk alatt se nőtt túlságosan... Most viszont nő a gyerekkel együtt, de olyan helyen van, hogy gondot nem okoz, csak majd a mérete miatt meg kell szabadulni tőle, ha már kistesóban gondolkodunk, meg úgy egyébként is... :shock:

andrea-1

Andi, abban teljesen igazad van, hogy tényleg személyesen illlene odaadnom. Úgyhogy pont a te véleményedre hajazva döntöttem úgy hogy nem fogom otthagyni a recin, az elég béndzsó. Viszont szerintem egy sikeres műtét után megköszönni az intézkedését az úgy jól néz ki. Ráadásul jobb is, mint előre a műtét bőrére... Úgyhogy úgy tűnik ez a problémamegoldás is kikerekedett.
L-lel kapcsolatban meg még gondolkodom... lehet egy papírt odanyomok a kezébe, lesz nálam zsé, és a szitu sztem el fogja dönteni. Nekem még ez is megéri, mégiscsak a méhemről van szó..
ann74

Persze Ann, ahogy a legjobbnak érzed, tégy úgy!!! :) Jajj úgy drukkolok Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

andrea-1

Andi értem a miómás témát. Szuper hogy jó helyen van és nem okoz gondot. Én is sok ilyet hallottam, hogy gyerekkel együtt nőt, és semmi gond nem volt. Ezért is ódzkodtam én ettől a műtéttől...
ann74

Franci, akartam írni, csak belefeledkeztem a magam dolgába, szóval hogy nagyon édes kis csibész a kisfiad, de jócsibész :)) Aki azért szerel, hogy anyukájának jó legyen, alhasson kicsit többet!! Haláli :))
ann74

Ann, nagyon csibész. De szerencsére még az anyába szerelmes.

Nekem is volt miómám, de az első vetélés után senki se mondta. Igaz akkor is műtöttek. Nem tudom mi lett vele.
franci

Ann: most már sínen vagy,minden okés lesz!! :D

azért lehidaltam,hogy ruhástul,cipőstül vagyok 47 kg :?
mondjuk nem fog annyira feltűnni,mennyit hízok terhesség alatt,mert nyárra lekerül vagy 3 réteg ruha.. :lol: :lol: :lol:
úgyhogy azt tapasztalják majd,hogy egyre kevesebb vagyok :lol: :lol: :lol: na jó,csak viccelek,én is nyílván jópár kilót feszedek... :shock: :shock:
Vendég

Franci: tényleg édes a kis gézengúz!! :D
kis szívtipró :D
Vendég

Béku, én nem is merek ruhástól mérlegre állni. Jobb nélküle.
franci

Köszöm mindenkinek Gergőm dicséretét. Aranyosak vagytok.
franci

Ann!
Na elküldtem...nagyon siettem...ha nem érthető, akkor szólj...igyekeztem normálisan megfogalmazni! :D

eszter82
Budapest

Béku!

nem semmi, hogy ahogy nő benned a babó, úgy fogysz el!!!
Dúúúrva ez a 47 kiló!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

eszter82
Budapest

Ancsi!

Ne izgulj a gyógyszer miatt!
Minden rendben lesz! Az a legfontosabb, hogy Te egészséges legyél, és akkor a babának is jó!
Lázas tényleg ne legyél, ha nem feltétlenül szükséges!!! :)

eszter82
Budapest

Franci!

Neked nem is írtam...pedig nagyon is gondoltam :D
Nagyon ééédes a kisfiad :)
és a szövege sem semmi :D

eszter82
Budapest

Henikém!

Te is mesélhetnél ám magatokról is!!!
Teljesen lemaradtunk az életetek követésében :D

Jajjj Csajok!
Én már annyira izgi vagyok a holnap miatt! :D

eszter82
Budapest

Eszter, szerintem itt mindenki veled együtt izgul.
Gergő ontja az ilyen dumákat. Lesz még bőven.
franci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: