A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Judit!
köszi!

Csajok!
az utrogestan meddig tegyem fel?hülye kérdés,mint egy tampont?
ne haragudjatok,h gusztustalankodom!
vikus82

Vikus,
ajánlott minél mélyebben felhelyezni, és utána feküdj egy kicsit hogy felszívódjon.
Készülj fel rá, hogy folyamatosan folyik majd vissza, kell a betét!

Kép
judit0713

Andi, durva lehet a szomszédod.
Nővérem 1 éves gyereke tegnap úgy ette az és sütőtök levesem, pulykamell húsim és krumplipürémet, hogy jó volt nézni. És 10 óraira és uzsira mindig valami gyümit kap.
Viszont én egy valamit nem fogok engedni, az édességet (csoki, cukorka). Legalábbis amíg nem tudja mi az addig nem adok neki. Én személy szerint utálom az olyat, hogy nyakra főre tömi valaki főleg. Nálunk mondjuk ez nem is lesz gond, mert nincs itthon csoki, cukorka. Max. 1-2 diabetikus keksz, nápolyi…
Andi, majd ha elkészül a szoba kérünk ám képet!!! :wink:

Zsuzsi, tuti minden ok lesz az afp-vel. Kombinált is jó volt, tehát ez is!
Örülök, hogy minden ok volt az uh-n! :)

Mary, nekem csak az elején hasmenésem volt. És én az elején ½-et szedtem aztán egyet reggel és egyet este.

Mandy, üdv itt a fórumon!
Sajnálom a vetéléseket, remélem a köv. sikerülni fog! A munkahelyedre meg nincsenek is szavak!
Hétvégén nincs inszem, ezért úgy állapítják meg a hormonokat, hogy ne essen oda. Persze vannak véletlenek és akkor terminált együttlétet javasolnak.
Nekem 30 naposak voltak a ciklusaim és 14-15. napon volt az inszem (kb. a felénél). Ja és nekem a 2. sikerült.

Vikus, nem szabad feladni! Csodák igenis vannak!
Az ügyeletes dolog meg durva!
Ja és persze nem csak aznap jó, még másnap is és harmadnap is. Ha pont az ovuláció, tehát tüszőrepi napján akkor azt szokták mondani fiú lesz, előtte és utána pedig lány…. :wink:

Sajti, nagyon aranyos vagy. (igen nekem nagyon fontos a család)
Majd megírom priviben a születési évet….

Pancsi, ahogyan Andi is írta a 120 perces inzulin max. 5-6x-os érték lehet a 0 percesnél.
Ha több, akkor diéta és met kell.

Estrella, jó nagy szobája lesz a pocaklakónak, és a szőnyeg is szuper!

Kispatak, nagyon szépek a virágok!:)

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Oh, az lemaradt...
Vicky, Barbusnak gratula a fogacskához!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Judit: én teljesen kész vagyok,úgyhogy nem főzök... :?

Párom készít nekem kajcsit,egy kis halat meg krumplipürét :D
Reggel tervezünk misére menni,nem is emlékszem,mikor volt párom utoljára vasárnap szabad...
Mármint velem egyszerre... :)

Andi: akkor marad a B terv,párom elbringázik arra,és megnézi egyedül :D
telefonon most se az orvosi rendelőt,se BMC-t nem sikerült elérni...
de hétfőn minden kiderül!
Vendég

Woody!
köszi!tehát akkor még holnap is lehet matiszolni amikor már fel kell tenni az utrogestant??
csütörtök este 9kor adták be a Pregnylt!

Köszi Csajok a segitséget!
vikus82

Hahó!

Remélem, kis szint vittem a szürke napba. Ezek a természet ajándékai. Ezt adta most nekünk, ahelyett aki elment. A férjem ül közöttük, én csak bejárós vagyok.
Locsolás = esővíz, hólé, mikor mi van és sok türelem, beszéd, és nincs túlöntözés.
A megmentett = meglepi. Nem tudtuk mit veszünk és mit ápolunk. Pont 2 virág lett. Van egy fióka is, annak még kell pár év. A Vanda-ra lennék már nagyon kiváncsi, de ő még tényleg kicsi, de viszont a nagy papucs komoly fiókát hozott, talán tavaszra kinyilik – álomszép volt tavaly.
Aki viszont még szebbeket is szeretne látni, dobjon egy mail cimet, és küldöm tovább,azt amit ma kaptam – egy mesevilágot.

Estrella: Hm Irország, biztos szép, de oda nem vágyom. Jó nagy szoba lesz!

Judit: na még van idő dönteni, biztos megtalálod a legmegfelelőbbet! Köszönöm a laptetűs kivánságot.

Jaj de jó, Barbus már jobban van.

Breki: hajrá hal! Az meg még inkább, hogy férjed otthon. Töltsétek kellemesen az időt. Remélem dokkerhez tud veled menni. Kiváncsi leszek, milyen lesz a benyomásod. Pár napja ajánlottam egy másik maminak is. Hm és szerintem az ismerősöm is tuti terhes (már egyértelműen látszik csak szeretné tagadni) Ő is hozzá járt korábban.

üdv kispatak
Vendég

Vikus: hajrá a Matisz Klinikán!
Vendég

Kispatak: gyönyörűek a virágok!

Párom most 3 napig velem van,mégsem leltározik holnap :D
Szerdán dolgozik,mikor dokihoz megyek,de elvileg kiugrik ebédszünetben,hogy együtt menjünk,ahogy "kérték",hogy átbeszéljük a dolgokat :)
Vendég

Kispatak: Olyan szépek az orchideáid, hogy csak ámulok!!!! :) FElbuzdulva rajtuk én is megadtam az újévi leápolást-tápozást, az enyimeknek ...majd kb. tavaszra várom majd a virágbaborulásukat :)

Vicky: látom emlegetted az ikeás-pelenkázót.... Nem fogod elhinni...de..... hát én közben ettől függetlenül ma délután vettem pont egy olyat!!!!!... a vaterán :).... Fehérre van festve és az elejét az eladó kicsit átalakította... lekerekítette, hogy a baba ne üthesse bele a kis lábát :)
Az expressz oldalán is van egy, ebből a modellből (az mondjuk olcsóbban), de úgy voltam vele, hogy mire megveszem a festéket, ecsetet, lecsiszolom, megcsinálom (mert ugye Rajó nem egy barkács) + az a felfújós szivacs és huzat hozzá, ugyanannyiba jönne ki, mint amennyi ez a vaterás..... ha nem többe. Későbbre terveztük volna mondjuk a vásárlást, de így, hogy nem kell majd vele semmit tökölni, azonnali döntés volt :)
A képeken nagyon szépnek, megkíméltnek tűnik.
Szóval megvan a Tündérkénk első konkrét saját bútora, majd jövő hétvégén szerintem el is megyünk érte (fuvart bevállalta az egyik barátnőm... remélem az eladónak is jó lesz a hétvégi időpont...).
Ja és ami még mellette szól, hogy mivel nagyon picike lesz a gyerekszoba.... ez a típus tényleg nem foglal nagy helyet....neten amiket néztem néhány bazedáré nagy, azt be se tudnánk oda suvvasztani ebbe a pici szobába.... :shock:

Woody: édesség témában teljesen egyetértek Veled.... A férjem családjában valami iszonyat módon az édességgel próbálnak mindenfajta bánatra, búra, bajra, hiányra kompenzálni.... főleg anyós... ez az egyik legnagyobb örömforrása..... agyf..szt kapok tőle... Sajna Rajó is el lett rontva... a legnagyobb milka ha megbontja jó ha egy napig kitart!!! Meg is mondtam neki, hogy pempős kaját ugyan nem fog kapni, de édesség fronton úgy készüljön, hogy májustól itt más világ lesz, ennek a töménytelen édességfalásnak nyílt színen onnantól nem hódolhat, mert a gyerek Róla (is) fog majd példát venni.... és nem szeretném, hogy majd abban nőljön fel, hogy ez a normális amit apjánál lát(na, ha az nem fog változtatni).
És ne nevessetek ki, de ugye nekem hogy van ez az IR, az jár az eszemben azóta, hogy a gyereknél majd tudatosan kellene figyelni arra, hogy nehogy Nála is kialakulhasson majd ugyanez a tetü betegség.... Oké tudom az még odébb van, de ha nem azt szokja meg, hogy egy komplett cukrászda menüsora lesz az étrendje, abból baj végülis nem lehet :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

andi: A pelenkázóval akkor szerencséd volt, az ilyeneket ki kell fogni. És nem szabad elszalasztani, ha pont egy olyan dolgot látsz, amire neked szükséged lenne. Nekünk egyébként elég nagy komódunk van, de később külön is használható a pelenkázó laptól és most ebben van Barbus majdnem minden cucca. Szerencsére elfér és jól fog még jönni később, majd ere akarom rakni a tv-t ha kap.

kispatak: Gyönyörűek ezek a virágok. Nem is értem hogy szerethetik ennyire a helyüket. Mondjuk a miénk nem kap túl sok fényt, mert el van kerítve. Amúgy Barbus már megkajálta volna. :D

édesség: Én az IR ellenére nagyon sok édességet eszem sajnos. Nagyon szeretem bármelyiket. Gombóc Artúr vagyok, csak én nem ragadtam le a csokiknál, jöhet bármi. Barbus egyenlőre még csak a mostani gyümölcskenyérből kapott. Őt a gyümölcsök jobban érdeklik szerencsére, remélem ez így is marad. Mondjuk én egyszerre nem eszem már sokat, csak térülök-fordulok és mindig eszem valamit. Az a jó, ha nincs itthon semmi, de ez most az ünnepek alatt nem így volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi: klassz lehet az új szerzeményed!! :D

Nemsoká már majdnem mindene meglesz Izzinek :)
Biztos nagyon szép lesz a babaszoba!

Irigykedek is,mert ha mi itt maradunk lakni,akkor nem biztos,hogy lesz babaszobánk,mert most jelenleg ez az egy (bár nagy) szobácskánk van.

Ebből egy kicsit le lehetne ugyan választani valamilyen módon,hogy picit el legyen szigetelve a baba,de nem tartom azt sem jó ötletnek...
Nővérem meg nyílván itt akar maradni,úgyhogy az ő mostani szobáját sem alakíthatjuk ki a babának.
Miatta meg elköltözni sem akarunk,mert 2 helyre nem tudnánk fizetni,ő meg egyedül nem tud fenntartani egy ekkora házat (100 m2)...

sokat gondolkodtam ezen,de nem tudom még,hogy mi lesz. Én is úgy képzeltem,ha egyszer család leszünk,akkor saját lakásban lakunk (csak mi),lesz külön szoba a babának,külön nekünk egy háló,és éjszakánként nyugodtan át tudok menni hozzá,ha felébred,itt meg azon fogok tűnődni,nővérem meddig viseli majd el a babasírást... Mert neki azért nem kéne velem együtt felkelni minden esetben...
Vendég

Hahó!

Tudtam, hogy örömöt fogok szerezni (akartam is), de nagyon dicsérni nem kell!

Inkább azt mondd el Andi mit adsz nekik - mert én az esővizen, türelmen és szereteten kivül - bizony semmit. És még a tetejébe ők is velünk együtt költöznek, tehát jönnek a nyári lakba. A fele ezeknek másodvirágzás. A mentett almazöld is ilyen - nem is tudtuk mit vettünk tavaly. Én a Vanda-t és a papucsot várnám, utóbbira van esély, előbbire még sokat kell várni.

Huh nagyon örülök a Vat.-s vásárlásnak. Aki akar valamit, érdemes ám ott szétnézni - egy gyerek nem tesz tönkre butort, max ruhát, cipőt.

Huh kicsit nekem is le kellene mondani a csokiról, 1 kocka naponta. Ez lélekgyógyszernak is jó állítólag - ugy hallottam.

Breki: most akkor együtt laktok testvérrel? Mi itt közel, de (hála) mindenki bezárja magára az ajtót. Igy a legjobb.

Mára lelép

üdv

kispatak
Vendég

Igen,nővérem is itt lakik,míg élt nagyim,addig kettesben laktak itt,mamám a mi szobánkban,nővérem a "kicsi" szobában.

Aztán átjöttünk,kifestettünk,és azóta itt lakunk,de ez még nem került szóba,hogyan lesz majd babástul..

Még van addig idő,de annyira nem sok,ha átalakítást szeretnénk,ehhez fog is kelleni az a 7 hónap...
Főleg,hogy ebben nem is nagyon tudok majd segédkezni,max. dirigálni :lol: :lol: :lol: :lol:

mert én azért szeretném,ha már az első napoktól külön szobája lenne a babának :)
Vendég

Kispatak: Hááááááát.... picit ellent kell mondjak, legalábbis saját tapasztalat: mi gyerekkorunkban elég le tudtuk amortizálni a bútorokat tesómmal ahogy anyuci meséli....... :)
Kiságy, járóka széle megrágva, szekrényajtó megkaristolva éles dologgal....filctollal is kaptak dolgok rendesen... ajtó tartó zsanér kiszakadásról nem is beszélve..... szóval le tudtuk harcolni a cuccokat becsülettel..... ezért is vannak a használt gyerekbútorokkal kapcsolatosan fenntartásaim.
Oké, talán egy pelenkázót annyira nem trimbolhatnak szét, mert ugye azt tényleg bébikorban használja csak és inkább a szülő....... de az expressz-vatera-teszvesz-t nézegettem már egy ideje hogy mi a felhozatal és pl. a pelenkázóknál tipikus kis esztétikai hibaként jelentkezett több helyen, hogy (mivel ezek pozdorjából vannak többnyire) itt-ott költözés-szétszerelés stb. miatt kisebb lepattanások vannak a széleknél...
Orchideáim szintén állott vizet kapnak, megspékelve egy kicsike Substral ochidea táppal kb. hetente-kéthetente, amit a spriccnibe beleöntök... és úgy spriccelem a leveleket is, meg azt a tőzeg(?)et is amiben vannak.... :wink:

andrea-1

Ann,
nem tudom jól értem-e a kérdést. úgy érted ha találsz olyan vevőt aki a hitellel együtt venné meg a lakást? szerintem minimális az esély hogy belemegy a bank az adós cserébe, de az is komoly kérdés hogy találsz-e ilyen vevőt.
amúgy a zálogjog miatt elvileg addig nem értékesíthetsz míg a bank nem járul hozzá, a bank viszont csak abban a formában szokott hozzájárulni, hogy előbb ő megkapja a pénzét, a maradék a tiéd. ez utóbbi viszont működik, csak az adásvételinél észnél kell lenni, vagyis ügyvéd által készített szerződést aláírás előtt érdemes a banknak bevinni, hogy jó-e neki. ezzel megúszhatod a felesleges plusz köröket.

Sajti,
ne viccelj, ez a minimum, inkább én köszi. karácsonyfánk nincs csak ágaink, de azon főhelyen virít a kis díszünk. :-)
nekem nem volt kérdőjelem a tábliban. kornál csak évet kell megadni? hanem akkor nov 30.

Estrella,
szép a babaszoba. :-) :-)
diétáztam, legalábbis számoltam a ch-kat. 2X icipici szelet saját készítésű zserbóval bűnöztem, de nem volt belőle baj a cukormérő szerint. sokat javít szerintem, hogy újra tudok enni, Vuk max heti 1X jön a napi 1-hez képest...
baba nem tom mekkora, mert a rövidítéseket nem értem a leleten. annyira paráztam, hogy egyetlen dologra koncentráltam, arra a mondatra hogy a baba rendben van. még a neme kérdést is Sz dobta fel magától. :-) azt mondta 3 hét múlva tutira megmondja, hacsak nem végig keresztbe tett lábakkal lesz a babuci. :-)

Vikus,
bármelyik kórházba nem lehet beesni, minden kerületben van kijelölt ügyeleti rendelő vagy ügyeletes kórház.

Vicky,
gratula a fogakhoz! :-)

Kpn,
írj majd nyugodtan nekem is hogy pontosan mikről kell beszámolni. :-)
milyen suli?
van már baba nevetek?

Kispatak,
gyönyörű virágok!

Andi,
gratula az első bababútorhoz! :-) :-)

Breki,
végre megvolt a tengeri herkentyűs ebéded! :-) azért az nem jó hogy kaja után már korog a gyomrod. :-( biztos minden oké a cukroddal? az mondják nem jó ha éhezel, mert akkor egy idő után a baba is éhezik. lehet érdemes megemlíteni a dokkernak. védőnőtől szerintem nem vagy elkésve, remélem párod sikerrel jár a felkutatásban.

Beni,
jó hogy jöttél, tessék sűrűbben.
tesódat sajnálom. hány hetesen kezdték az inzulint?

Mieza,
legközelebb írj magatokról is.
remélem Apukád javul, sokat gondoltam rátok is.

Kubu,
jó az új vonalzó. :-) Marcus a kiságyban :-) :-) :-) Liza meg ahogy feszülten figyeli. :-) :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Andi: köszi az ötletet, majd valami tápot lehet én is adok nekik. Igazság szerint: 2 orchimat a "szakértő" barátnőm hajtatott. Neki sokkal tobb van, sokkal szebbek, sokkal sikeresebb. És: esővizen kivül semmit se ad nekik, ill. hagyja alattuk állni - pedig ezt állítólag nem lehet.

Gyerekholmik: igen érdekes kérdés. Mi nagyon sok mindent örököltünk - ugy, hogy a testvérem 2 gyereke használta és bizony kb 10 mulva született az én "kicsikém". Lehet megvigyáztuk? Sok ruha ma is zsákozva van - csak nincs aki használja sajna. De remélem lesz még gyerek a családban.

Végül találtam valamit, szomorú lettem:

http://berkalkulator.net/

üdv kispatak
Vendég

Andi,
te kaptál/kértél már dokinktól igazolást a babáról az adózás miatt?
tudod hogy ez az adós dolog pontosan hogy is működik?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kispatak,
jó lesz még az a sok cucc az unokának, csak ki kell várni az idejét. tudod türelem, türelem, türelem...
itt mindannyian tudjuk a várakozás olykor mennyire nehéz, de a végén ott a csoda... :-) :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Mai állapotomat legfőképp ezek a képek jellemezték:
Kép Kép Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Hát annyit tudok, hogy a munkahely felé kell igazolni, legalábbis eddig aki a 3 gyerek után igénybe vette, kellett igazolni ha a harmadik úton volt és betöltötték a 90. napot, hogy amhely a bérszámfejtésnél figyelembe tudja venni és érvényesíthesse a kedvezményt.
Gondolom ez az egy gyerek esetében is így lehet majd...???
A részletekbe még nem ástam bele magam, de sanszos, hogy gyorsan kell, mert általában ezeket, ill. az efféle nyilatkozatokat jan. közepéig szokták a munkáltatók kérni.

Nálunk annyival bonyolódik a helyzet, hogy nekem elég alacsony a bruttóm, és mivel a szülésig elég sokat leszek tp-en, ami ugye emiatt még alacsonyabb jövedelmet fog jelenteni..... az adójóváírást is meg a családi adókedvezményt is nem fogom tudni teljes mértékben igénybe venni, így a családi részét arra gondoltam majd vagy Rajó veszi igénybe, mert Neki magas a fizuja, vagy megosztva vennénk igénybe. Ahogy néztem apa is igénybeveheti egyedül is. De hogy hogy éri meg jobban, azt még majd bent a csajokkal pontosan kiszámoltatom, bár ők már decemberben is azt javasolták, hogy a magasabb jövedelmű (esetünkben Rajó) vegye igénybe teljes egészében.

Mindegy, kedden rákérdezek Sz-nél, ő csak többet tudhat erről az egészről, mint mi :)

andrea-1

Zsuzsó: nem tudom,hogy mi lehet a para,de ez az éhség tuti nem normális,és kb. Te vagy az első (no meg még a többi fórumos),aki nem néz hülyének,és nem vágja rá egyből,hogy ha éhes vagyok,egyek....

Ezzel az agyamra mentek már páran,legfőképpen anyósom...
Legyűrök egy óriási pizzát (nem ment nehezen),és utána tényleg egyek még egyet?? :shock: :shock: :shock:

Legalább Te érted,hogy ez nem normális dolog...
Azt meg tudjuk mindannyian,hogy nem igaz,hogy kettő helyett eszünk...,legalábbis mennyiségileg nem...

Nem tudom,mit kéne tennem,ez az állapot szörnyű!!
Állandóan éhes vagyok,de időm sincs a kajáig eljutni,hirtelen rámtör,de émelygéssel,és üres gyomor-érzéssel együtt (egész a gyomorszájamig üresnek érzem)...

Ahhoz nem értek,hogy van-e köze a cukorhoz,azért remélem hogy nincs! Régen nem voltak ilyen problémáim,ez csak most kb. 2 hete kínoz!
Szóval baba előtt nem voltak gondjaim vele,reggeli kakaó után leghamarabb sokszor csak du. 3-4 felé ettem a munkahelyemen,aztán késő este munka után...
Vendég

Béku

Az amit írsz az biztos, hogy nem jó. Ha evés előtt vagy rosszul, és az evés segít akkor lehet hogy a cukrod esett le. Az evés utáni éhség érzet az inzulin túltermelés, ami terhesség elején gyakran előfordul. Súlyos esetben vetélést is okozhat. Arra figyelj, hogy lassan felszívódó ch-t egyél, és beszélj orvossal. Olyannal aki ehhez ért.
vnbeni

Breki,
én is remélem hogy nem cukor probléma, mert nálam is hasonló a helyzet, csak én teleenni se tudom magam.
Viszont az éhségérzet émelygéssel, gyomorégéssel elég gyakori :?
Bár ahogy egyre jobban haladok a terhességben, a tünetek inkább csak az esti órákban jönnek.

Csajok,
ha jól értelmezem, a csalási adókedvezmény onnantól számít, amikor a baba betölti a 91. napot? Tehát nálam mondjuk jan. 3-tól már ő is gyereknek számít? (az én fizumnál nagyon nem lenne mindegy!)

Kép
judit0713

KPN:
Én is szívesen segítek, ha tudok. Kérdőíves dolog lesz?
Örülök, hogy jól vagytok, kis kukis már rendesen tornázik! :)
Köszi a jókívánságokat, úgy legyen! :)

Andrea:
Éljen 72! :) Úgyis mindenki a magáét dícséri! :lol:
Jól rástartoltál a pelenkázóra, nem is kell mindent az uccsó pillanatra hagyni.
Lehet, nálatok kéne még egy szoba, az lenne a csokiszoba Rajónak... Ott elbújhatna a bébi elől.
Csuklás nem volt tegnap, csak pici becsípés. :oops:

Vettem a Cabaret előadására jegyet szilveszterre, előtte otthon egy pohár rose (após szerint rozsé) bor lecsusszant és megártott. Mostanában nembírom a piát. :roll: 8) Az előadás előtt össze-vissza beszéltem a Zuramnak, ő jól szórakozott, szerinte fergeteges beszólásaim voltak. Pl.: az előttünk lévő sorba érkező högy magyarázott vmit a családjának, néha kérdezett tőlük ezt-azt, amíg le nem ültek én meg válaszolgattam rá (persze csak félhangosan), ill. szinkronizáltam, mint a beugróban.
A közönség életkorát eme szösszenettel jellemezném, ami elhagyta a mögöttünk ülő száját a szünetben: - Kiváltottad a receptet?
Nekünk több se kellett, szakadtunk a röhögéstől!!! :lol:
Állítólag Marozsán Erika csak emiatt jött haza Ámerikából. Nem kellett volna annyira strapálnia magát!!! :lol: Ó, tudom, hogy illetlenül kritikus vagyok, azért nem volt rossz az előadás és becsülöm is a színészeket, hogy 31-én 2x lenyomják a darabot, de sokkal többet vártam tőle, az egész előadástól. Na és volt egy rész, hogy már többször vetette el a gyermekét, éppen újból terhes lett, a végére mégiscsak elvetette azt is... Gondolhatod mennyire jól esett... Tudom, hogy csak színdarab, de akkor is. Csúnya lányzó!!! :P :) Zuram bánatára az első felvonás végére teljesen kitisztultam. :lol:

Zsuzsó:
Tábliban elég az évszám, már be is írtam azokét, akik iwiw-en megvannak nekem.
Tényleg! Nagyikád hogy van?
Biztoos vacak lehetett nettósítani a sütiket, pont most... A lényeg a baba és te, kitartó vagy! :)

Kispatak:
A virágok szépségesek! :)
Napi egy kocka jó minőségű étcsoki az gyógyszer. És nemcsak a léleknek, én úgy hallottam, hogy az ereknek is jót tesz... De ha ez csak mende-monda?! Nemhinném.

Estrella:
Nem fotóztam le a csodalámpát... :oops:
Annyira édes a padlószőnyeg!!!

Pá Drágáim!
sajt@

Békum, pont ezt akartam én is mondani, ami Beni is mondott, hogy figyelj oda, (addig is míg erről nem konzultálsz egy hozzáértő dokival) hogy mikor eszel gyors és mikor lassú felszívódású ch-t... IR diétának is ez az egyik alapja, és nemtudom azt már mondtuk-e, de pl. reggeli első étkezésnél a tejtermék fogyasztás (pl. nagybögre kakaó, amit tudom, hogy szeretsz) úgy felnyomhatja az inzulint, hogy egész nap nem igazán tud utána már helyreállni.... :shock:
Nem rémisztgetésből mondom, csak én pl. mielőtt kiderült volna ez az egész, előszeretettel nyomattam reggel éhomra gyümölcsjoghurtot.... hát ezt már reggel nem teszem :)

Beni, szia :) Boldog új évet és a kívánságod teljesülését kívánom!!!! :)

andrea-1

Judit: dettó!
Nem tudom teleenni magam,sosincs teltségérzésem!
És émelygés,gyomorégés is kíséri...

Vnbeni: mik a lassan felszívódó szénhidrátok?
nem nagyon értek hozzá... Most épp egy kis korpovitot rágcsálok...,nem tudom,enyhíti-e a tünetet,de ha meg nem eszem, az ájulásig rosszul leszek,szédelgek,stb...
Vendég

Béku:
Nem ártana egy endokrinológussal beszélned...

Judit:
Csalási adókedvezmény? :lol: :lol: :lol:

Pá Drágáim!
sajt@

Béku:
Tészta, pékáru, gabonafélék. A lényeg a teljes kiőrlésű lenne.
Korpovit jó, nekem a cukorstop keksz is ehető.

Pá Drágáim!
sajt@

Juditkám olyat röhögtem: csalási adókedvezmény :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként igen, terhesség 91. napjától járt már eddig is 3 gyerkőnél (azt most nem vágom hányéves korig jár pontosan)... ami nagy változás, hogy 1. ill. 2-re is igénybe lehet mától venni...
Tényleg nem tudtad?? :shock:

andrea-1

Vikus:
Adjatok rendesen egymásnak! :) Drukkjaim mennek!!!
Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Áááá,Andi,ez nem hangzik jól!!

Le kell mondanom a kakaómról? :shock: :shock:
később a nap folyamán sem ihatom meg? :roll: :roll:
Az a para,hogy az nekem olyan,mint másnak a kávéja,muszáj innom,mert különben "elvonási tüneteim" vannak,azaz ideges vagyok,stb.. No meg a reggeli hirtelen éhséget csökkenti....

Azt nem szeretném,hogy bajom legyen ebből,de azt se tudom,mit tehetek...
Vendég

Béku
Ezt a kérdést most passzolom. Nem otthonról írok, fejből meg most csak a teljeskiőrlésű dolgok jutnak eszembe. Ezzel el is árultam,hogy karácson óta bűnözök.
vnbeni

Béku ihatsz kakaót.. én is eszem a joghurtomat továbbra is :)...csak ne a reggeli első étkezésre szeirntem, 10 óraira már mehet... :wink:

andrea-1

Köszi Andi

Mutasd majd meg mit vateráztál.

Judit

Ez a csalási adókedvezmény nagyon tetszik. Majd a NAV-nál érdeklődök.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vnbeni 2011.01.01 23:10-kor.
vnbeni

Andi: és mit csináljak,ha 11-kor kelek,mint a napokban az álomkór miatt? :lol: :lol: :lol:

akkor először egyek mondjuk péksüteményt,és egy órára rá kakaó?

csak viccelek,de akkor végülis csak a sorrenden kell változtatnom,ugye?

A pékáru dolgot próbáltam a kakaó mellé,mert az eleve csökkentette ezt az állapotot.
Azaz ha rendesen reggeliztem (semmi kedvem nem volt,mert akkor még éhes se nagyon vagyok),akkor a nap folyamán kevésbé voltam rosszul...
Vendég

:oops: :oops: Freud-i elszólás :lol:

Andi,
nem tudtam, mert eddig a 2 gyerekre ugye nem járt semmi...még annak is utána kell járnom, hogy ha tökfej srácom mégiscsak tudja folytatni a 2. félévet (most nem úgy fest :?, eszét vette a szerelem ), akkor az ő nappali tagozatos államilag támogatott sulijával 20 év felett eltartottnak számít-e?

Kép
judit0713

Azt még el szerettem volna mondani, hogy a kutyikat tegnap a Zuram színházasdi után leszedálta a petárdák miatt. Csak most új cuccot adtak a patikában neki, szegény kutyik totál bekábultak tőle, menni nem bírtak, tökre mint amikor altatáskor szétcsúszik a lábuk. A nagyobb termetű kutyunk többször is bepisilt, mert annyira elernyedt, a kicsi jobban bírta picivel. :? Akiknek van állatkája, ne használja ezt, vagy csak ici-picit belőle...
SEDALIN GEL a neve, nem ajánlom.
Előírás szerinti mennyiséget kaptak, de szerintem a harmada is elég lett volna... Nagyon megijedtünk, le se tudtuk vinni őket pisilini az éjjel, csak hajnalban tértek észhez annyira, hogy már totyogni tudtak.
Folyton nézegettük a szívverését, kilógattuk a nyelvét, nehogy lenyelje, ezt az óév végét nem kívánom senkinek.
Mostmár ismét jól vannak a Zebek.

Pá Drágáim!
sajt@

Béku... hát nekem mikor kiderült az IR felejtős volt a 11-kor kelés... ugye ott volt a nyomás, hogy rendben legyen az izulin értékem, ennek meg feltétele volt a met és a napi 5-szöri evés.. időben nagyjából egyenlően elosztva.. Tehát az szerintem nem jó, hogy reggel eszel aztán egy óra múlva ráküldöd a kakaót...... Én erőt vettem magamom, és még az időpontokra is figyeltem amennyire lehetett, mert megvolt a kellő motiváció, hogy jön az inszem.. majd a lombikok :)
Nem akarunk mi itt Téged diagnosztizálni semminek, de a baba ott van a pocakban, a problémát is érzékeled, hogy valami lehet nem stimmelhet.... míg nincs teljesen kivizsgálva, szerintem motiváljon a tény, hogy ártani nem árthaszt a bébinek, ha felkelsz és eszel... Bocs nem észosztás, csak én nem rizikóznék... Nem mondom azt, hogy én minden nap betartom, de az esetek nagy részében igyekszem :)
Amúgy a klasszik időbeosztás az 7, 10, 13, 16, 19 órás étkezések (legalábbis én eszerint csináltam/lom) és van aki még egy utóvacsorát is beiktat, asszem tán Estrella az?

Szóval reggel CSAK lassú felszívódású ch-t eszem tízóraira és ebédre lassú és gyors felszívódásút vegyesen... uzsonnára ha mód van rá gyorsat és este megint már CSAK lassú felszívódású szénhidrátot.... Legalábbis beirányozva mindig ez van, aztán persze ahogy sikerül... Most mivel 4-5 hét múlva várható lesz megint egy terheléses cukros vv-m, az egyik újévi fogadalom az volt, hogy amennyire lehet betartom :)

andrea-1

Andikám,
de jó hogy írod ezeket! Mert bizony én is Brekihez hasonlóan 10-ig szunya, utána meg carullét egész nap :roll:
Az elég, ha korpovitot reggelizek teával az ágyban, és még visszaszunyálok?
Bár ha megyek melózni, akkor simán ébren leszek 7-kor, sőt! Mondjuk ehhez az kellene hogy a főni telefonáljon végre hogy hova menjek majd vissza. Röhej, hogy 4-én már mennék, csak nemtom hova...egy nappal előtte akar egyeztetni??? És ha én nem egyezem bele (amihez minden jogom megvan)?

Kép
judit0713

Béku

Az Andi nagyon jól leírta. Reggeli után pedig vissza feküdhetsz aludni.

Sajti

Nagyon sajnálom a kuttyokat. Nálunk a kicsit egyáltalán nem zavarja, a legnagyobb durrogások közben kellett kimennie. A nagy attól már megnyugszik, ha apa beengedi. Esetleg egy kis vakarászás jól jön,de ez már csak bónusz.

Ma apa olyan beteg volt, hogy egész nap az ágyat nyomta. Ebben próbált neki segíteni a pici. Max az ajtóig jött ki, hogy engem is szemmel tarthasson.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára vnbeni 2011.01.01 23:40-kor.
vnbeni

Juditkám, igen.... korpovit, vagy egy szelet tk.pirítós pici teával azt csucsuka mehet tovább :)

andrea-1

Vnbeni:
Mázlisták vagytok a kutyikkal, sajna a miénkre remegős roham jön, reszket egész testében annyira fél.
Apának jobbulást!

Pá Drágáim!
sajt@

Jójcakkát!
Holnap én leszek a kutyafelelős, mert szülinapos Uramnak ez kijár! :)

Pá Drágáim!
sajt@

Hahó! Ki merre? Olyan sokat irtatok tegnap, most meg? Csak győzzem olvasni!

Sajti: Isten éltesse Zuradat! Kutyikkal nem keltél már? Remélem lassan megnyugodnak, ha nincs puffogás, durrogás.

Vikus: nagyon tetszik, amit Sajti tanácsolt!

Zsuzsi: már előbb jöhetnének unokák a nővéremhez, hiszen a gyerekei 30-on túl. De parancsszóra nem megy - ezt ti tudjátok a legjobban, s nem most volt esküvő. Ettől függetlenül én bárányka remélem haza, van mit várni!

Amit irtam webcim - mit tehet hogy valaki jól járjon:

-zebrás teszt minél előbb (nekem nem lesz)
- jó magas bruttó (ez se)

A csökkenő netto miatt az egyre növekvő költségek átgondolása, hogy legalább ott tartsunk, ahol eddig.

Breki: Örsön 3. emelet diabetológia, ha esetleg szükség lenne rá (időpont, beutaló kell) tényleg nem lehet normális érzés, hogy állandó éhség. Vigyázzatok magatokra.

Judit: tombol a szerelem az ifjuságnál? Hm jó lenne ha tanulna - de könnyű ezt mondani! Lásd hol tartok én. De ha hagyja hogy beszélj vele, próbálkozz. Sok türelem.

Na csinálok most már valamit, mert a jó világ véget ér

üdv kispatak
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Sajti!
a képek brutálisan jók!!! :D :D :D :D
igyekszünk..... :wink:

ma feltettem az első Utrogestant igy is lehet matiszolni gondoltam a mai még arra kéne szánni???!!!!
vikus82

Sajti!
Uradnak boldogságos szülinapot!!!
vikus82

vikus: Vagy a két utró között, vagy én az estit mindig utána raktam be.
vicky79
Budapest III. kerület

Sajtiapunak bódottságos szülinapot!

Kispatak,
az a baj, hogy év elején lustaságból minden órát délutánra pakolt be, aztán jött a kislány, akivel délután lehetne randizni...szóval most nincsenek gyakorlati jegyek, így nem vizsgázhat :twisted:
Próbálunk együtt utánanézni hogy ez egy egész év kihagyást jelent, vagy, mivel félévenkénti kredites rendszer van, mehet tovább csak a büntit kell befizetnie az elhalasztott kreditek után.
Szóval teljesen egyet értek veled, hogy kis gyerek sok kis gond, a nagynál meg hirtelen egy óriási!

Kép
judit0713

Mi van velem mostanában??? Sorra gyártom a laptetőket!
A felosztást lásd az előzőnél!
Annál jobbakat úgysem kivánhatok senkinek :D

Kép
judit0713

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: