[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én olvaslak benneteket,és kicsit meg vagyok ijedve,mert mindenki írja hogy volt,vagy van előteje.Hát nekem semmi jele,és az utóbbi hetekben még azt sem érzem a mellemen hogy terhes vagyok :?
Én ma töltöttem a 33.-hetet,holnap lépek a 34.-be.És a babókám egész nap még éjjel is ha felkelek,folyamatosan mozog! :shock:
Én azt olvastam,hogy ebben a terhességi szakaszban már nagyon sokat alszanak!Akkor nem értem az én gyerekemet,itt kint mit fog csinálni.Vannak érdekes dolgok!A másik két gyerekem sem volt nyugodt,ebben a szakaszba,de Benjike felül múlja együtt a kettőt!Szép lesz!
Meg nekem még,az a problémám,hogy egyre rosszabb kedvem van,minél közelebb van a szülés.Szerintem hormonálisan lehet.Legszívesebben belekötnék az élő fába is :? Senki és semmi nem jó nekem,és gáz ha már magamon észreveszem.
:cry:
Kaptam ultrahangra időpontot,január 4-re.Akkor dől el milyen szülésre számíthatunk.Kíváncsi vagyok a súlyára majd.Én a sima szülésnek jobban örülnék,de szerintem nagy súlya lesz,már most is óriási.És hát császáros heggel félek ekkora babát megszülni sima úton,nehogy a hegem megrepedjen.!Na majd kiderül.Már szültem kétszer mégis pánikolós vagyok,lehet azért mert itt kint az idegenben szülök most.Na meg én nem tudom hogy csak én lihegem e túl,de észre vettem mióta terhes vagyok,a hírek is tele vannak szülő nők,és a gyermek tragédiájával.Engem nagyon megvisel.Már megfogadtam,nem nézek ilyen műsorokat.
Régen is ennyit mutattak? :cry:
Bocsika a panasznapért!Jó kiírni itt magamból.

Nagyon szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok.

Reni: ezzel én is ,így vagyok, én már 3at szültem,de az első 2nél nem paráztam, de most már igencsak túl lennék a szülése, bár tudom, még korai. Engem az idegesít,hogy nem tudom mi lehet odabent a gyerekkel, éppen mit csinál,hogy érzi magát. :?

Ma voltam dokinál,említettem neki,hogy fájdogálok, feszülget a hasam és a csontom.Erre azt mondta,hogy ha 15 percenként jelentkezne a fájdalom akkor azonnal induljunk a kórházba,nehogy az utcán szüljek,mint legutóbb itt Óbudán egy 33hetes kismama. És napi 3x1 magnéziumot kell szedjek. Az uh-ra azt mondta ,hogy jó.

Kellemes napokat mindenkinek.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok !


Sör: hú mostanában nálunk is volt céges party + a húgom elkezdte a karácsonyi sütögetést a barátnőkkel: választék nekem: forralt bor és citromos sör volt a választék.' pohár után ugy éreztem magamat mint akit fejbe vágtak.

Mocorgás: elvileg én is azt olvastam h ilyen tájt már a babucik egyfolytában alszanak, hát... nekem mindig mocorog és főleg éjjel!Nem tudok aludni tőle (32 hetes )

Lassan egy hete folyamatosan feszül a hasam annak ellenére h szedem a magne b6 napi 2'2 .

takarítás: hát én hanyagolom az ablakpucolást !4 viszont a babaruhák már készen bent vannak a szekrényben és csak a pelusok ágyneműk takarók várnak a mosásra.

Holnaptól kezdve kezdem a mézeskalács sütőgetést és remélem nemfog 3 kg nál több feljönni a nagy süti eszegetésben.Elvileg a gyomorégés majd megfog szűnni a 36 hét tájékán meg főleg ha a baba befordul, habár az első fiam sem fordult be és a mostani sem akarodzik...



mindenkit üdvözlők beáta

Kép
beataa
 
 

 
 

Reni!

Ne figyelj a médiára. Sajnos az nem hír, hogy ma is született 20-30 egészséges kisbaba. Én igaziból igyekszem meg sem hallani ezeket a híreket.
Általában ez az életfelfogásom, hogy minden szép és minden jó lesz. :) A problémákkal pedig akkor foglalkozom, ha bekövetkeznek, de előre nem stresszelek rájuk. Ez a "mész az utcán és a fejedre esik egy balkon"- esete. Nem szabad félni a jövőtől.
A szülés fájni fog. Én viszont egészséges vagyok és a babám is az, nem lehet baj :) Már nagyon várom, hogy a kezembe foghassam a picikémet

További kellemes délutánt mindenkinek!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok!

Örülök hogy mindenki jól van és ezerrel készülődünk a karácsonyi pihenésre,sütésre, főzésre, stb...

Most viszont kevés az idő és én is arra vagyok kíváncsi hogy mi lesz a találkozónkkal.
csütörtök 16-a 10 óra????
Hogy készülődjek?
Valaki írjon valamit!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

A találkával kapcsolatban én nem tudok hozzá szólni, mert én sajnos nem tudom délelőtt kire hagyni a gyereket.

Éppen ma voltam UH-n. Mondanom sem kell hogy kiakasztottak már megint rendesen. Ez MAGYARORSZÁG. A neten azt írták hogy délután is vannak. Oda megyek senki sehol, megkérdezem a nővérkét (ÚGY hogy a betegfelvételen felvett az idióta) és azt mondta hogy csak délelött van UH. Még meg is kérdezte hol voltam eddig: Majdnem mondta hogy BASZNI!!!! mégis mi köze hozzá, a lányomra vigyáztam addig amíg tudtam valakire hagyni. Hogy a p****ba oldja meg az aki dolgozik, vagy úgy mint én az első gyereket nem tudja hova tenni. Miért nincs délután is???? Szóval fölöslegesen mentem el. Erre közli hogy jöjjek holnap fél 1-ig. Mondom csicska hoppp??? vagy mi? Hadd döntsem legalább azt el hogy melyik délelött megyek! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Napvirág: Hurááá örülök hogy vége. Most már te is pihenhetsz.

Reni: Én is nagyon sokat idegeskedem, bár nekem most összejött mert a karácsony a család miatt őrjít meg, elötte diploma, de anélkül is kész vagyok. Néha még a sírás is rám jön. Vagy a meghatottságtól, vagy hogy hogy lehetnek ilyen hülye emberek.
Én ugyan csak a 2.-at szülöm, de az elsőnél jelentkező leszakad a gerincem típusú fejfájástól nagyon félek, és hogy hogy fogok felkelni először.

Ja és a csatlakozom az előttem szolokhoz. Az én dokim azt mondta hogy sajnos az emberek természetesnek veszik a szülést, pedig, az is egy műtét fajta, mind a sima, mind a császár. Szóval ha megteszünk mindent hogy ne legyen probléma (cigi, alkohol, életmód stb) akkor minimálisra csökkenthető az esély a bajra. DE 0 soha nem lesz.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok

Köszi a válaszokat lányok jó olvasni.Én sokszor úgy vagyok,a depis időszakommal,ami már eléggé állandó,hogy csak én vagyok ilyen gyagyás,és hisztérika :?
Most fürdés közben jutott eszembe,hogy a görcs vagy fájásokra akartam még írni.Szerintem ez is egyénfüggő,mert én kb. két hónapja nem szedek egy darab magnéziumot és mást sem.Max c-vitamint.A vashiány megelőzésére,meg spenót,kicsi máj mértékkel.Meg ilyenek.De a lényeg én nem érzek és éreztem még görcsöt vagy jóslófájdalmat.De a két másik gyerekemmel,még szülés előtt sem.Azt sem tudom az milyen :roll:
Az elsőnél kiírt időben volt indított szülésem,semmit nem éreztem addig,40-hetet betöltöttem.A másodiknál meg császár volt.Az indított szülésnél a burokrepesztés,meg az oxitocin ami ment végig,attól meg alapból már nem kis fájások voltak.Szóval hiába várom a harmadikat,fogalmam nincs erről.
:? Hát én össze is tojnám magam,ha elkezdenék görcsölni,úgy berezelnék.Fura lenne.De szerintem én nem vagyok az a típus azért nem is volt eddig talán.
Én úúúgy örülnék ha nem császáros lennék,és amíg nincs nagy súlya a babómnak,addig megindulna.Kicsit előbb jönne,de normál súllyal és egészségesen.Kár hogy az előzmények,a két korábbi terhességem után nem adok sok esélyt rá.
Az elsőt túl hordtam volna,ki tudja mennyivel,a másodikat mikor ki akarták szedni,közölte a doki hogy annyira belém bújt alig tudták kiszedni. :) Esze ágában nem lett volna neki sem időre kijönni szerintem :lol: Azt hiszem Benjikém is nagyon jól érzi magát :lol:

Na megint sokra sikeredtem,bocsika! :oops:

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!

Rég voltam de olvasni olvasok mindig.
Tegnap voltam dokinál 1300 grammnak írta ki a gép. Nem pici az ilyenkor már? Bár a Dani is 2 nap túlhordással is "csak" 3330 gramm volt.

Görcsök, keményedés: Hát keményedés az van napi 2-3 nem több. Egyébként semmi. A jóslófájásról meg azt sem tudom milyen...

Na megszerkesztem a táblázatot, meg még kitalálom mire akartam reagálni.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Nya táblázat:
1292328182.6501.pdf

Ja és visszaolvasás közben rájöttem hogy a szép babáinkat akartam megdícsérni. Ezek a 4D képek nagyon jól sikerültek.

És vettünk már a Legkisebbünknek rózsaszín ruhát :D Igaz csak egy overál, egy kissapka, meg két body. De rózsaszín :D Olyan jó nézegetni.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Látom senki nem reagált a találkozóra, csak az aki nem ér rá vagy nem jó neki. Holnapig el kéne dönteni, mert úgy kell terveznem, de ahogy észre veszem nem igazán akar ez össze jönni nekünk.

Kacsamama: Egyébként Bogit nem tudod hozni magaddal vagy nem akarod? Ha egyáltalán lesz valami....
Holnap még olvasok hogy ki mit reagál,

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Orommel olvasom, hogy majdnem mindenki babaja orokmozgo :)
Ez tok megnyugtato, mert Olivia is porog forog egesz nap!!!!
Neha mar teljesen kivagyok, hogy meg este is ugy rugdos mintha nem csinalt volna semmit egesz nap :D
Olvastam, hogy ilyenkor mar fel kiloka hizhatunk hetente :S
En sem szedek magneziumot, vasablettat viszont igen!

Mar 90%ban becsomagoltam a askainka a korhazba es tok jo erzes:)
Holnap lesz a masodik szulesfelkeszito ora, amit toke varok!
A multkoi nagyon jo volt, csak a szulesrol vol szo, nekem szemely szerint nagyon hasznos volt!

Ez a het nekem is az utso a meloban, amit nagyon varok!!!!

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

MA végre voltam UH-n. Volt is meglepetés. Most elvileg ugye 30 hetes vagyok és az UH-s közölte hogy biometriailag 35 HETESNEK felelek meg. húúúúú mondom az most mit jelent januárban már szülésre készüljek??? Na majd meglátjuk hihi. Mondjuk nem lesz kicsike
1660 g és
BPD 79mm
HC 284mm
AC 259 mm
FL 61.
Különben minden rendben 4 kamrás a szív és minden végtag meg van. A vesék nem tágultak stb stb.

Úr isten ne is mondjátok lassan én is pakolok csak lenne egy kis pihi. Ma is vásárolni voltunk (mondjuk csak a mindennapit intéztük nem karis). UH-n voltam, meg házi orvosnál meg apróságok. De úgy elmegy az idő hogy csak na.

Pöcök: nem igazán szeretném elvinni Bogit, mert sok a takonykóros egy plázában, mit csinálna órákig egy mekiben és én sem tudnék úgy figyelni rátok ahogy érdemes lenne. Annak nincs értelme hogy én rohangászom Bogi után, mert egy ideig bizti leköti a kaja, de utána, ti meg beszélgettek és én csak egy-egy szót csípek el. Szóval majd máskor, de úgy is fogunk találkozni mondjuk nyáron egy tágas kinti helyen ahol a kicsik nagyok is jól érzik magukat. és Láthatjuk majd "élőben" a kicsi csodákat.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


gyors bekukk, holnap akartam írni nőgyógyi után, csak akartam szólni hogy nekem csüt 10-11 ig ok, péntek egész nap.
Várom a híreket, holnap írok, csóóóók

Kép
Kép
judysz
 
 


kacsamama: 35 hetesnek felelsz meg???? Pakold gyorsan azt a taskat!!!! :D

Kép

Kép
valijja
 
 


sziasztok!

valaki írta, hogy amióta nem dolgozik még kevesebb ideje van ez rám is igaz..

csak gyors bekukk: nekem a holnap sajnos úgy jött össze, hogy nem jó és a péntek is kérdőjellel. Sajnálom.. Azért még jó lenne szülések előtt egy nagy pocakos találkozó, de szerintem már karácsonyig mindenkinek egyre sűrűbb.

mi jól vagyunk, görcseim szerencsére nincsenek, rengeteget mozog és már nagyon látszik a mozgás kívülről, esténként megy a buli.

az egyik batárnőm épp a szülőszobán van! szorítsatok, izgulok érte, múlt hétfőn befektették már, neki is első baba!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sajnálattal olvasom hogy akármennyire is szeretnénk összehozni a talit nem megy holnapra!Akkor majd egyszer.....

Kacsamama: 35 hetes????????? Húúú!Én biztos megijedtem volna, alig van meg pár cuccom a kórházba, pakolj azért össsze a biztonság kedvéért!
Majd írok később.

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Valami miatt nem tudok aludni, pedig nem nagyon volt még ilyen...
Addig is gondoltam, visszaolvasom a lemaradásom :)

Rólam pár szóban:

Már nem olyan vidám ez a 8. hónap, amibe most léptem. Mindig betolja a lábát a bordáim alá, olyankor nem kapok levegőt. Tegnap kimentünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, amikor valami idegre feküdhetett, konkrétan lebénította az egyik oldalamat, a párom cipelt a kocsiig… Menni akartunk már be az ügyeletre, amikor hipp-hopp, minden elmúlt, szóval tuti ő volt a Ludas…
De nem panaszkodom, akkor is életem egyik legcsodálatosabb időszaka! Végülis nem nyaralok, hanem terhes vagyok 

Most hétvégén voltunk Kaposvár mellett és már nagyon nem bírtam az utazást, egy kínszenvedés. Szóval, még most hétvégén lemegyünk anyuékhoz, és ezzel le is tudtuk az összes kocsis kirándulást. Úgy sem bírtam volna már azt az otthoni roadshows karácsonyt, amit minden évben szoktunk nyomni…
A kedvem viszont nagyon jó, pörgök mint mindig :))

Amin eddig pörögtem, az így sikerült :))
http://www.youtube.com/watch?v=_uPPYln5PA0
nézzétek meg, egy csomó csodát láttunk.. hihetetlen, hogy milyen családokból kerülnek be a gyerekek...

Illetve ezt szerkesztettem és koordináltam:
Itt olvashattok róla, de ha van kérdés, tudok ám segíteni. Tényleg nagyon igényes és jó karácsonyi ajándéknak is.
http://vizslanaplo.blogspot.com/2010/12 ... utyas.html
Őt pl. múlt hétfőn kaptunk… El sem hinné az ember, hogy fajtatiszta kutyából, közkedvelt fajtákból is mennyi szorul segítségre:
http://vizslanaplo.blogspot.com/2010/12 ... ateka.html

Kép
mieza
 
 


Majd megint nem tudok jönni egy darabig, mert apum eltörte a lábát, holnap műtik... picit vártam, hogy ez egy nyugodt karácsony lesz kettesben a párommal (először és utoljára :) de hát, nem...
KÖzben alattunk is elkezdik a felújítást, 60 nm full felújítást...

Kép
mieza
 
 


Grap: én is ugyanilyen mozgásokról tudok beszámolni… Pl: van, hogy konkrétan kinyútja a lábát és egy talpacska jelenik meg a pocakomon (apa tegnap is ezzel játszott). Ilyenkor mindent megteszünk hogy hajlítsa már vissza, mert szó szerint kilukasztja a hasfalam… Hát, nem könnyű. Mondták a szülésfelkészítőn, hogy reggel 8tól lehet számolni a nagyrúgásokat, olyan délig kell 10-nek lennie… Aha… 8: 15-kor a 17. nagyrúgásnál jártunk…

Csibic, én pont az ellenkezője miatt aggódom, hogy a baba túl aktív. Ma megyek dokihoz és rá is kérdezek. Volt aki azzal ijesztgetett, hogy lehet idegrendszeri probléma is… áááá
Nézd meg az előző videócskát, hogy milyen öröm volt a gyerekek szemében. Többször is megkérdezték, hogy ugye megtarthatom az ajándékot?
A G1-be voltál? Ott van most valami karácsonyi akció, fél áron a 4D!

Csajok, a Jánosba nagyon szuper a szülésfelkészítő és többen is vannak, akik nem ott fognak szülni, bárki bejöhet. Ha valakit érdekel, szóljon. Igyenes :D
Illetve megyünk egy apás szülésfelkészítőre is, amit egy dúla tart. Konkrétan mi dúlát nem szeretnénk, ezért elmeséli apának, hogy mit kell tennie, miben tud segíteni majd nekem. Apa találta ki, hogy szeretne ilyenre menni :D

Kacsamama, hurrá-hurrá államvizsga, ha még nem gratuláltam!!!
Hát, ha undit is leírhatok, leírom. Voltam wc-n egy hete és ahogy „visszanéztem” kb. 2 deci vérvörös vér volt. Szóval, pánikoltam, de nem a hüvelyből jött… Na, gondoltam itt a terhességi aranyér, amivel a védőnéni ijesztgetett. De semmi. Nem fáj és azóta sem volt ilyesmi, még egy kósza csepp sem… Ezt is megkérdezem a dokimtól…

Pöcök, nekem is van minden nap kaja utáni égés. Rennie nélkül nem is bírnám… Igen, ez az a bizonyos nyelőcső égés :D
A varrónőnél végül nem voltam, de más kismamik igen. Előre kell telefonon egyeztetni és egy kis szuterénszerű műhelye van. Ott bármit választhatsz jó áron, ő pedig elküldd sétálni és rád alakítja ingyen, ha hosszú vagy bő… Nagyon dícsérték.

De jó, hogy tudsz alkoholt inni… én nem :D émelygek és a gyomrom se bírja. Pedig kívánnám :D

Reni, én nagy májfüggő voltam, imádtam. Aztán olvastam, hogy terhesen a belsőségeket nem igazán ajánlják. Pánikoltam is. Most, hogy fizetnének se bírnám megenni, annyira tiltakozik ellene a szervezetem…

A talira én is azt tudom mondani, hogy apu miatt most nem fog menni :D De a januárit még megpróbálhatjuk, ha csak 2-3-an leszünk, az is jó :D

Kép
mieza
 
 


Kacsamama
Mi alapján mondták, hogy 35 hetesnek felelsz meg?
Nekünk nagyobb méreteink vannak, de egy napot nem akarnak változtatni, csak megjegyezte az uh-os nő, hogy jó nagy baba, vagy előbb jön, vagy nagyon nagy lesz. :shock:
Zalán méretei menzesz szerinti 31+2 naposan (mert az uh-on ők így számolnak). Ahogy a vonalzóm, és a doki számol 31+6 naposan.:
BPD: 82 mm
AC: 297 mm
FL: 63 mm
Súly: 2156 g.
Vendég
 


Sziasztok

Ezek a méret,és súly dolgok érdekesek.Én a mensiből számolva február 9-re voltam kiírva.Az első uh.után raktak át jan 31-re.Ami nem egy nappal van előbb.29 hetesen még,ugye 1606 gramm volt az édeském nagy adatokkal,és akkor megint azt mondta hogy NEM 29 hetesnek felelek meg hanem jóval többnek.Akkor most egy hónapra rá mennyi lehet? :shock:És február 9-el kezdtük.Erre mondta neki a párom,hogy 7 hónaposan mégsem szülhetek!
36 hetesen megyek majd még egy uh-ra.Nagyon kíváncsi leszek!
Szóval érdekesek ezek a dolgok.Majd születéskor kiderül mennyivel és mikor akarnak kijönni.A lényeg hogy minden rendben legyen a babával és a mamával is! :wink:

Szép napot és estét mindenkiinek!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!

Na tegnap megvolt a 32 hetes UH. Most nem hogy képet nem tudott adni a doki, még leletet sem, mert teljesen meghalt a nyomtatójuk. Mindegy. De láttam a babócát, fejjel lefelé van. Mondjuk ez nem jelent még semmit, hisz még számtalanszor megfordulhat. Ami aggaszt, az az, hogy a doki szerint 2 kg körüli a baba! :shock: Jézusmáriaszentjózsef! 4 kg-s gyereket fogok szülni?! :shock: Hisz még 8 hét van vissza. És addig csak hízik, hízik, hízik.

Amúgy egész jól vagyok. Az alvás, helyesebben a vízszintes testhelyzet, egyre nehezebben megy. Gyermekem folyamatosan a gyomromban táncol. Nagyon sokat mocorog.

A költözésből sajna karácsony előtt nem lesz semmi :( Talán a két ünnep között. A babaholmikat meg majd januárban vesszük meg. Kicsit kicentizzük, de egyenlőre semmi jele, hogy előbb akarna jönni a baba. Szóval bízom benne, hogy mire megérkezik minden meglesz. Már nagyon várom. Nagyon szeretném már a karomba tartani :)

Kellemes estét mindenkinek!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Sziasztok !

kattyna: én is ma voltam 32 hetes uh.on eredmlnyei:
Becsült súly 2050 g(első fiam 3800 született ö is kb ekkora lesz(
BPD:85
HC:295
AC:271
FL.61 mm

Szívben ott van a papilláris izom továbbra is a vesék ugy néz ki kiegyenlítödtek normális magzatviz , befordult fejfekvésben.
:lol:


Ma már sütöttem mézeskalácsot ennek örömére igy növekszik a baba

Jó őihit mindenkinek Beataa

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

BRITA: A UH: Nem tudom mi alapján számolják a lehetséges szülési időt, illetve a becsült kort, de nem csak súly alapján. Volt bent egy nő 40 hetesen és 4 kg körül volt a baba és azt mondták hogy csak 38 hetesnek felel meg. Tehát valószínű, hogy a szervek érettségét méretét is nézik. Mert azért baba és baba súlya között akkor is van különbség ha ugyanúgy 40 hetesen születik. Szóval biztos hogy a súly nem mérvadó.

JAJ CSAJOk. El sem tudom mondani hogy mi történt velem SZERDA reggel. Majdnem mentem szülni. Még az éjjel 11-12 körül átjött Bogi hogy nálunk aludjon, valami rosszat álmodhatott. Reggel 1 körül elkezdett fájni a hátam, de mondtam hogy biztos azért mert elfeküdtem. Ezért kijöttem pisilni, de egyre jobban fájt. Akkor kifeküdtem a nappali kanapéjára, egy idő után már feküdni sem, tudtam akkor át mentem a gyerek szobába ne zavarjam a többieket. Na ekkor már fél 3 volt. Akkor már ülni sem tudtam fájt a hátam és onnan jött előre a hasamba. Reggel 3 kor kelt a párom akkor már sírtam, de elötte még eszembe jutott hogy bevegyek vitamint és magne-t. Mondtam neki hogy menjen egy kicsit később mert lehet hogy rögtön a kórházba megyünk. Aztán fél 4-4 körül már jobb lett, aztán fél 5 kor már visszamentem az ágyba aludni. ÉS olyan aranyos volt Bogi mert ő is 8-ig aludt, így én is tudtam egy kicsit pihenni. DE nem kell mondanom hogy szerdán 6 megnézium volt bennem. Persze előtte napon rohanos napom volt, és persze front hatás. Alig tudtam elaludni tegnap, mert reszkettem hogy megint ez lesz, de mostmár jól vagyok. CSAk azért szar ez az ünnepi szülés a szabik miatt, ki tudja hogy látnak el ha valami baj van, kit tudsz megtalálni?

Mieza: 5:40 kor írtál???????? Tyű akkor tényleg nem tudsz aludni. De nyugi ez természetes, nekem 1 hónappal ezelőtt volt ilyen. ÚGy hogy délután nem aludtam hetekig 11 körül feküdtem le.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kittyna, elég hasonlóan vagyunk. Én ma voltam a 32. heti uhun. Csaknem 2 kg. Nem fejlettebb, tehát nem fogunk hamarabb szülni, de elég husi, ahogy a doki fogalmazott. Kb 4 kg-ra saccolja...
Mi sem kaptunk most semmit, de cuki volt az uhun.

És a legjobb: a felújítást csak január elején fogják kezdeni és a falat le kell verni teljesen az alapokig, 50 nm-en... Hát, mi is eléggé kicentiztuk, most már csak imádkozom, hogy ne szüljek hamarabb, még csak véletlenül sem. (szerencsére a babaruhák már megvannak és a babaszoba is berendezve :)

Kacsamama, elég izgalmasan hangzik, amit írsz. Mármint jól meglehettél rémülve. Nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy ilyen jóslófájások 1-2 hónappal előtte is bekövetkezhetnek és nem érdemes vele semmit sem tenni. Ezek is ugyanolyanok, mint a fájások, csak úgy lehet megkülönböztetni, hogy nem rendszeresek, nincs olyan, hogy 10 percesek, 8 percesek...stb.
Persze, ha görcsöltél, az más!!!

Igen, egy kicsit felhúztam magam éjjel, egy pisi után elkezdtem gondolkodni, hogy apuval hogy legyen a karácsony, akkor januárban a felújítás alatt hova pakoljuk a cuccokat (nem engedem a gyerekszobát raktárnak használni, mert mi van ha hamarabb szülök???)... és már nem tudtam visszaaludni. De 7-9-ig én is visszaaludtam :)

Kép
mieza
 
 


Sziasztok!

Mieza. Én is abban bízom, hogy nem jön előbb a baba, mert még semmit nem vettünk neki. Most már tudom, hogy hülyén csináltam, minden hónapban meg kellett volna vennem valami apróságot, így viszont több 100ezret fogunk otthagyni a boltban egyszerre. :( Ráadásul az is nehezíti a dolgot, hogy falun lakunk és erre felé nem tobzódnak a baba boltok. A legközelebbi Pakson van, na a paksi árakról meg ne beszéljünk, horror. :( Június óta nyúzom a férjem, hogy menjünk fel Pestre. Még nem értünk oda....
A költözéssel meg már úgy vagyok, hogy nem vagyok hajlandó idegeskedni miatta. Igaziból benne van a csúszásban a férjem keze is, mert sokszor "Pató Pál". Megmondtam, neki, hogy legfeljebb a kórházból haza megyek anyuékhoz. Kész. Ott van kiságy, babakád... minden ami kell.

Kacsamama. Nagyon megijedhettél. Én biztos, hogy bementem volna a kórházba, de legalábbis felhívtam volna a dokimat. Jó, hogy utána még tudtál aludni egy kicsit.

Most megyek veszekedni, mert szerintem megint kikapcsolta a Mama a fűtést, érzem ahogy hűl a lakás.

Szép napot mindenkinek!

Kép
kitttyna
Madocsa
 
 


Kacsamama: Nem semmi, én már attól bepánikoltam hogy a tegnap éjszaka nem tudtam aludni mindenem fájt. Bár össze nem hasonlítható a tieddel. Reméljük nem lesz több ilyen!

Mieza, Kittyna, Beata: Gratulálok az ultrahangokhoz,hogy növekednek a picurkák?! Már én is egyre többet fantáziálgatok róla hogy milyen jó lesz ha már kint lesz és a karomba tarthatom. De egyenlőre az is hihetetlen boldogsággal tölt el, hogy odabent mocorog. Férjem tegnap meg is kérdezte, hogy egész nap fogom a pocakomat??? Mondtam neki hogy amikor érzem hogy mocorog, persze.
A maradék babacuccokat szerintem két ünnep között fogjuk megvenni, én nagyon izgulok, hogy minden meglegyen,szeretem tudni, hogy nem kell már semmi.
Sok sikert a házfelújításhoz mieza, kittyna!

Rohamosan telik az idő karácsonyig,egyre izgatottabb vagyok, mit süssek, főzzek, stb...

De látom többen elfoglaltak, mert kevesen vagyunk a fórumon.
Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is, olvasni még csak csak tudok meló meg gyerek mellett, de írásra általában már nem marad energiám!

Most van egy kis holtidőm melóban, úgyhogy pótolom...
Hétfőn voltunk 32 hetes uh-on, akkor 31+6 napos voltam elvileg, gyerkőc méretei 33 hetesnek felelnek meg, fejkörfogata pedig 35 hetesnek! :shock: Ez nem is lenne gond, Beninek is jóval nagyobb volt a feje az átlagnál, csak sajna Kistesónak egyelőre esze ágában sincs befordulnia, így meg necces a faros szülés...
Számokban:
Fejátmérő: 88 mm
Haskörfogat: 288 mm
Felkarcsont: 58 mm
Fejkörfogat: 314 mm
Combcsont: 63 mm
Becsült súly: 2140 g

36 hetesen megyünk legközelebb!

Nemét továbbra sem tudjuk, de már nem is akarjuk! Meglepi lesz! :D

Igazából túl sok mindent még nem vettünk Kistesónak, szerencsére Beninek sok az unisex ruhája, szóval arra nem kell költeni, egyedül egy ágyneműszettet vettünk, mert az nagyon fiús! Babakocsiból nania kerekes hordozót vettünk használtan, mert szinte kizárólag kocsival közlekedünk, és az nagyon praktikus plusz a kiskocsinkban is elfér! Már csak egy új pelenkázólap kellene, mert az elég vacak állapotban van!

Kacsamama: hát nem lehetett semmi, jól megijedhettél! Nekem Benivel egyáltalán nem voltak jóslófájásaim, a 41. hétig míg be nem indult a szülés el sem tudtam képzelni milyen egy fájás!
Most sincs szerencsére semmi, csak éppen mivel fönn van a feje, sokszor nem kapok levegőt, főleg éjszaka!

Kittyna: nekem is a vízszintes testhelyzet okozza a legnagyobb gondot! Csak vlaamelyik oldalamon tudok aludni, egyébként nem kapok levegőt!

Mieza: jó kis aktív gyerkőcöd van! Szerintem ez nem gond, maximum csak azért, mert azt mondják olyen lesz kinn is mint a pocakban volt és akkor nem fogtok unatkozni... :lol:
Gyomorégést átérzem, nekem is csak a Rennie segít! Beninél is ugyanez volt, és tök sok hajjal született, szóval lehet ebben van valami, hogy akkor ég az ember gyomra, ha nagyhajú babája lesz... :lol:

Na most mennem kell, befutott egy kis meló...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva már egy hete azaz most már két hete nem dolgozom, de kevesebb az időm mint előtte..... Ez számomra szinte hihetetlen..... Intézem minden nap a boltunkba az árukészletet Karácsony közeledtével a lakás romokban hever.... Már addig eljutottam hogy 2 fiókot kiürítettem a manó cuccainak meg egy szekrényt (nem lesz most még külön szobája, kicsi a lakásunk ahhoz) elkezdtem a ruhákat kimosni, majd tegnap vasaltam háát azt hittem sose jutok el a végéig és még csak a fele ruha van kimosva.... Kabaré.....

Az ajándék vásárlással sem állok sehogy sem.. még ötleteim sincsenek....

Totál káosz most a hangulatom....

Tegnap voltam dokinál, képzeljétek január 6-án kell mennem legközelebb... Ez nekem most olyan furcsa így a vége felé. Megmérték a súlyomat és egy kilót se híztam a másfél hónap alatt ez nekem nagyon furi, de a doki azt mondta hogy örüljek neki, legalább csak a baba nő én nem.... Na köszönöm....

Annyit kért hogy pakoljam össze az ui csomagomat biztos ami biztos.... Hát megnéztem mit kell vinnem a kórházba.... Azt írták hogy elöl gombolós hálóinget vigyünk, hogy ugye könnyebb legyen a szoptatás....
Egy hülye kérdésem volna az elöl gombos azt jelenti hogy teljesen legyen gombolós végig, vagy amit lehet kapni hogy szegycsontig gombolós az is elég? Bocsánat ha túl buta a kérdésem, de gőzöm sincs hol kaphatok olyat ami teljesen gombolós csak olyat találtam eddig ami csak felül gombolós....

Remélem Kacsamama azóta minden rendben van, és nincsenek görcseid....

Sajnállak titeket a gyomor égés miatt szerencsémre én ezeket nem tapasztalom, max amikor telibe találja a gyomromat akkor hirtelen vissza akar jönni minden de egyébként nincs ilyen problémám....

Ti összeraktátok már a csomagotokat?

Most megyek, mert a tacsim és a görijeim jelzik az ebéd idejét már...

Szép napot és jó pihenést!

UH: 2010.12.17

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok

Hát én is jól jártam.Egy hete olyan szinten elkapott a betegség hogy már ma nem bírtam tovább gyógyszer nélkül és doki nélkül.
Képzeljétek egy hete a torkom és a mandulám is fáj,de nagyon.Olyan lerakódás van a torkomon,hogy még hangom sincs.Nem részletezem mit fújok ki és köpök fel.Ami már nagyon megijesztett hogy tegnap kijött a gyulladás alul is :shock: Mivel nem lettem kezelve semmivel,a vitaminon kívül,meg paracetamol.Nem ért semmit.Szóval reggel irány a doki.Kaptam antibiotikumot.3szor 1 kapszulát.
Az az igazság,hogy nekem még nem volt ilyen gondom,nagyon erős a szervezetem,hamar túl esek gyógyszer nélkül is ilyeneken.De valahogy most egyre durvább.Terhességeim alatt sem volt egyszer sem ilyen.Na jó a császáromkor kicsit köhögtem,nem kívánom senkinek.Nem tudtam köhögni,mert a falat is lekapartam,a vágás miatt.Ugye az izom is át van vágva ilyenkor.Remélem szülésig meggyógyulok!
Szerintem meg lehet kicsit gyengülve a szervezetem a terhesség miatt.Másra nem tudok gondolni!

Kitttyna

Ba...ál le egy pofont a drága mamának.Mit szórakozik azzal a fűtéssel. :lol: Nehogy már beteg legyél a picivel!
De sok gond van ezekkel az idős nőkkel,tisztelet a kivétellel.Húúúúú én nagyon nem vagyok toleráns,pláne mostanában,a fejét is leharapnám! :roll:
Lehet tényleg jobban teszed ha a picit anyudékhoz viszed így! :?

zorroné

Neked is grat a babókához szép adatok!
A fej adatokkal legalább nem vagyok egyedül. :lol: :wink:
Ugyan ez van nálunk is,nagyfejű gyerekeim vannak,az apjukkal együtt.Remélem okosak is lesznek!!! :)

A gyomorégés nálam is egyre brutálisabb.Attól függ mit eszek.
Na de nem is csodálkozok,sok csípőset eszek most is.Nagyon szeretem.Nem okoz semmi bajt nálam soha nem volt olyan gondom,csak a gyomorégés.Este ki is hagyom.De az érdekes,hogy nálam a hagyma ami nagyon durva,na attól padlót fogok.Meg a mentol,és még egy pár dolog.

Kicsit szomorú vagyok,mert szombaton elterveztük hetekkel ezelőtt,hogy bemegyünk Londonba a központba,hát ilyen Karácsonyi vásár és szórakozás.Nem is tudom minek nevezzem.Nagyon szép,megnéztem a tavalyit.A szívem megszakad.Még korizni is lehet,hinták,csúszda,olyan mint a csoda.
Sajna meg bírnám már,na meg a betegség miatt sem.A gyerekeket sajnálom a legjobban,majd jövőre.Pedig még Magyar sátor is van.Főznek minden félét!Ott van a legnagyobb sor,azt mondták ismerősök. :shock: Ilyenkor sajnálom hogy nem vagyok kicsit kisebb terhes.Na de a picurkám a lényeg!

Most már lépek,csinálnom is kéne ma valamit! :?

Kellemes készülődést a Karácsonyra és csodás hétvégét nektek!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


reni78!
Nekem sincs előtejem és igen aktív a babó! Reggel,amikor felébredek,mire kiérek a klotyóra már ébren is van. Lefekvéskor ő fekszik a legkésőbb, napközben meg szinte nem is érzem mikor alszik. Lehet,hogy álmában is össze-vissza ficánkol. :D

beataa!
Nálam most jön a szekrény pakolás még csak. Apával vágattam még polcokat, kissé összesűrítjük a ruháinkat, remélem nem dob egy hátast,amikor meglátja mennyit összevásároltam! :D
De jó, csak befordult a picúr! Nálam még nem....kicsit kezdek is aggódni. :(

kacsamama!
Hát te nagyon kifogod a hülye helyzeteket a dokinál! :S Talán nem is volt még olyan,amikor ne szivattak volna meg valamivel! :(
35 hetes??? Jó nagy baba lesz!

valijja!
Milyen volt az utolsó napod? :)

grapefruit!
Hogy van a barátnőd: Milyen volt a szülés? Melyik kórházban volt?

mieza!
Érdekes ez a bizonyos 8. hónap. Én is úgy voltam vele,hogy minden teljesen jó volt, de amint beléptem a 8. hónapba jöttek a "gondok". Hátfájás, hasfeszülés, sehogy nem jó ülni, nem tudok aludni...stb. Most, így,hogy itthon vagyok kedd óta, egyszerűen tök jó,hogy van mindenre időm a kis lassított tempómban, tudok bármikor egyet pihenni és semmi kedvem és erőm kimozdulni itthonról. Nem is gondoltam,hogy valaha ilyet fogok érezni,mert egy napot nem bírtam ki eddig "bezárva". :D
Apud hogy van?
De szép is lesz,amikor felújítanak, te meg pihenésre vágynál! :S Hát nem irigyellek!

kitttyna!
Szerintem a 2 kiló körüli az még nem olyan vészesen sok,nem?
Nekem a 30. héten volt 1,6. Igaz,azt mondták, hogy 1 héttel nagyobb.

zorroné!
Ez nagyon izgis,hogy nem tudjátok még a nemét! Nem is látszott,vagy kértétek,hogy ne mondják meg?

viki0503!
Uh-ot is nézett a dokid?
Hálóing: az a lényeg,hogy a ciciket ki tudd belőle venni macera vagy teljes vetkőzés nélkül kényelmesen. De ált. mell alattig szoktak gombolósak lenni. Én a múlt héten vettem egyet az Auchanban 1000 Ft-ért. Meg kaptam apától egy szoptatós hálóinget. Az V kivágású, egymásra boruló, de nincs összevarrva. Takarni takar, de mégis elő lehet venni a cicit szopinál. Azt a kettőt viszem majd be. Nem tudom elég lesz-e....remélem.

Kórházi cucc nekem még nincs összepakolva. Igazából még azt sem tudom mit tegyek el. Meg miből mennyit. Bár korábban már szóba került,és írtátok,hogy elég mindenből egy, a többit meg majd utánunk hozzák. Pl. bugyi....ti milyen bugyit visztek? Gondolom kell olyan is,amibe betétet lehet tenni. Hát abból nekem csak "nagymama" féle van. :D Szóval valamit vennem is kell.

Bejelentkeztem uh.-ra, de csak a 38. hétre kaptam időpontot. :(
Jövő hét közepétől leszek 34 hetes, akkor megyek laborra, köv. héten nődoki.
Tök szar,hogy ilyen kevés az uh vizsgálat a végén. Igazán lehetne sűrűbben is!

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Napvirág!

Nekem a doki nem szokott UH-on vizsgálni. Nincs magándokim, és az sztk ennyire felkészült... De ma este megyek UH-ra azaz egy óra múlva már ott leszek :D kíváncsi leszek mit fognak nekem mondani....

Köszönöm a hálóinges információkat. Nekem szülés felkészítőn azt mondták, hogy hálóingből ha 3-ra gondolok, hogy annyit vinnék, akkor tegyek a táskába 6-ot, mert sok minden fog belőlünk kijönni és sűrűn fogunk hálóinget cserélni... (erről nincs tapasztalatom, így kénytelen vagyok a nőgyógyászra hagyatkozni)
Igen kell hagyományos bugyi is én is most fogom őket beszerezni. De vannak azok az egyszer használatos bugyik, találtam egy boltot ahol 600 Ft a 3 db.... asszem ilyet fogok venni, mert a későbbiekben úgysem használnám majd.....

Nálunk a szülésfelkészítőn a kórházban kint van egy papír ahol össze írták hogy mit érdemes bevinni magunkkal a kórházba. Így velem azok lesznek. Ha gondolod szívesen leírom őket....

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Jó nagy babók készülődnek.... :) Nekem is a 2156 grammal kb 33. hetesnek mondták. Én is 31+6 naposan voltam.

Zorróné
Reginél a 32. hetes uh-on nekem is 87 volt a fejátmérő (bpd), szóval készülj arra, hogy tényleg nagy kobakja lesz. Persze attól még arányos lesz. Csak a kitolási szakban megjegyezte az orvos, meg a szülésznő, hogy nagy csontos feje van a picurnak.

Kacsamama
Így már értem. Nekem még kb 5 nap elszámolás van, mert én szinte pontosan tudom a fogantatás időpontját. Igaz a doki is mindig 1-2 héttel nagyobbnak látta a bébit, eddig még mégiscsak 4 napot mert módosítani. Még 5 napot kellenne. Nem mindegy a túlhordás szempontjából. Így pont január 30. lenne a dátum. Ez alapján már majdnem 34. hetes vagyok. Karácsonykor meg 35. Szóval szépen haladunk. Szerintem megint nagyott nőtt, csakúgy feszegeti a talpával a bordámat, nagyon mozgékony, sokkal másabb mint a nővérkéje, pedig ő is aktív volt a pocimban.

Viki
Én 4 hálóinggel készülök, meg 4 törölközővel, napi 2-t használtam Reginél is, anyukám pedig azonnal vitte haza mosni, és hozta vissza másnap. Nagyjából elkészítettem már a csomagomat.
Vendég
 


Sziasztok!

Viki: kitartás és fel a fejjel, a végére összeáll majd minden!

Kórházi csomaghoz egy kis segítség:

Szülőszobára:
- papucs
- 1 kicsi törülköző
- WC papír, papírzsebkendő
- szüléshez ruha, lehetőleg rövidebb elöl gombos hálóing
- szénsavmentes ásványvíz (legalább 1,5liter)
- szőlőcukor, csoki (sima, nem töltött)
- apának ruha, papucs, ital
- fényképezőgép

A kórházi napok alatt:
- papucs
- köntös, zokni
- 2 törülköző
- mély gombolású vagy szoptatós hálóing, minden napra egy
- tena maxi betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat) ehhez tena eldobható bugyi
- szoptatós melltartó (4-5 darab)
- melltartóbetét
- bimbóvédő krém
- szoptatós párna
- evőeszközök, pohár
- tisztálkodószerek: illatmentes szappan, illatmentes dezodor, fogkefe, fogkrém, fésű, sampon, hajszárító, puha wc papír, wc ülőkére papír
- textil pelenka

Reni: jobbulást!
Mekkora fejkörfogattal születtek a gyekőceid? Beni 375mm -sel, kb erre számítok most is! Ehhez képest a gátvédelem is sikerült Beninél, a faros babáknál viszont necces a nagy fej, ezért aggódom picit! Illetve próbálom rávenni a babómat, hogy legyen már kedves befordulni...

Napvirág: szorítok akkor neked is, hogy beforduljon...
Nem igazán lehetett látni a nemét az uh-on, mivel befelé fordulva ül, aztán mondtuk is a dokinak, hogy hagyja, biztos nem véletlenül nem mutatja magát, azt akarja, hogy meglepi legyen! :D

Szoptatós hálóing: nem árt ha van minden napra legalább egy, de én pl. a második naptól melegítő naciban voltam polóval, mert abban jobban éreztem magam.

Brita: hát igen, a kitolásnál elég nagynak tűnt Beni feje is, de aztán meg ahogy kibújt, annyira picinek az egész gyerkőc... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Most már minden rendben van velem, bár azt el is felejtettem mondani hogy amikor volt ez a görcsöm, kijött nagyon a gyomorsav problémám és másnap reggel hányással kezdtem. Na mondom tök jó. Bogival szinte semmi gondom nem volt most meg az összes örömteli baj, mint aranyér, gyomorsav, görcs. Én is azért ilyedtem meg mert Boginál programozott császár volt, mivel faros volt. Bogi nem nagyon akart elindulni kifele, mert 6 nappal a kiírt időpont elött még csak jósló fájásaim nem voltak, nem hogy vajúdás.

Én már diploma után kimostam az összes babaruhát. és már a helyére van rakva. Holnap fogok bepakolni, főleg most hogy azt mondták hogy 35 hetesnek felel meg. Meg is ilyedtem rendesen. Bár olyan furi, mert a lányom keresztanyjánál is megmondta hogy biztos hogy min 2 héttel előbb fog szülni és be is jött. Úgy látszik ezt egy anya érzi. Szóval ezt már mondtam nektek már hogy szerintem előbb fogok szülni, de most már egyre biztosabb.

LEginkább attól félek hogy ha valami baj van ünnepek alatt, akkor nem lesz elég ember az ügyeleten, van nem megfelelő, vagy úgy állnak hozzád, hogy b***a meg kari helyett itt kell ezzel foglalkoznom. Szóval nagyon pihizek hogy ünnepek alatt ne legyen semmi gond.

Nekem most már csak a gyerek ágyat kell áthozni a mi szobánkba, mert amíg szoptatok illetve 6 hós koráig nálunk lesz. Bogit is akkor raktuk saját szobába és nem volt semmi gond.

Zorroné: JAj te is úgy jártál mint mi. Mivel Bogi faros volt mi is csak akkor tudtuk meg a nemét amikor már meg volt. De a doki amikor kiszedte csak annyit mondott hogy szép egészséges. Mondom JÓJÓ de milyen neműű???????

Viki: Gombolos hálóing attól függ hogy hogy szereted, szerintem a szegycsontig érő jó, bár elég nehéz odáig feltornászni úgy a melledet, hogy a gyereknek ne legyen útba az ruha. Ja és én is holnap pakolok.

6 hálóing??????? Hova minek?? Ha viszel betétet és bugyit, akkor mi a franccal kennéd össze annyira hogy 3 nap alatt 6 hálóinget használj el. Nyugodtan vigyél be 2-őt és ha netántán annyi tejed lenne hogy kifolyik, akkor majd hoz be a párod.

Ja és én viszek egy pizsit, vagy ha nem is pizsit egy pizsi szerű gatyát és polot. Mivel én császáros leszek 5 nap bent, a 2. napon már nem vérzel annyira hogy ne hordhatnál gatyát.

Napvirág: Holnap pakolok! Nagyi bugyi a tökéletes.

JAJ csajok FIGYELEM. Ha esetleg császárosok lennétek. NEkem pl nem fogadták el a sima éjszakai, legnagyobb betéte, hanem felnött pelenkát adtak, amit ugyan nem adtak konkrétan rám, de első nap azt tették alám, hogy ne vérezzek össze mindent. Utána ment a betét.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Kicsi segítség:

HÁLÓING! Én császáros voltam a Lilivel is, most is az leszek, és én ajánlom, h vigyél be magaddal arra a 3-4 napra 5 hálóinget, mert napi 2 sanszos h elhasználsz. Hogy miért? Egyrészt tejbelövelléskor csöpöghet, másrészt ha sima szülés ha császáros vérezni fog mindenki, h ki mennyire az jó kérdés, szervezet függő, én pl még a wc-n is szívbajt kaptam, mert pis-pis helyett egy nagy vértócsa volt a wcben, szóval nekem szinte ömlött! Ill. hiába a nagy Tena betét, ha elcsúszik, v hamar megtelik akkor átázhatsz. Én 2,5 napig véreztem, ebből 2napig erősen.

BUGYI! Én a helyetekben a vérzés időszakára eldobhatós bugyit vinnék be, mert nekem pl. nem volt gusztusom ahhoz, h odaadjam apának az esetleg "összekent" bugyit h vidd már haza kimosni. Blöe! Inkább az eldobhatóssal együtt kidobtam az egész "alsó csomagot" ahogy volt.

Remélem tudtam segíteni.

Gyerekek, én még csak 7 hós terhes vagyok de úgy érzem magam, mint egy 9 hónapos terhes. Kényelmetlen minden ülő és fekvő helyzet, egyedül állni jó, de abban meg elfáradok, ha lehajlok nem bírom elérni amiért hajoltam mert útban van a pocakom. Ha leguggoltam akkor meg Apának kiabálok h segítsen feldaruzni mert ott maradok. :roll: :lol: Szóval kész. Én Lilivel gyakorlatilag fürge nyúl voltam, most meg a lajhár kutyaf***a hozzám képest.
Egyik éjjel meg arra ébredtem h úgy fáj a gyomrom és ég, h majd bele halok, hiába ittam a citromos vizet nem jött be, Rennie nem volt itthon, szóval vagy 1,5 órát fent voltam éjjel mire elmúlt, akkor meg Pannikám mocorgott annyira, h feküdni volt kényelmetlen.

Most készülődök a piacra menni, még káposzta kell karira a töltött káposztához, aztán jön a nagytakarítás. Már előre várom, tuti dupla annyi idő alatt készülök el, mint eddig, mert lajhár tempóm nem enged többet. :D

Szép hétvégét mindenkinek, és jó készülődést!!!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok

elnézést a zavarásért, de hátha valakinek jól jönne egy ilyen kombinált kiságy

http://www.teszvesz.hu/akcio_surgosen_e ... 82456.html

ha érdekel írj privit .

Boldog babavárást és Kellemes Ünnepeket!
Vendég
 


Taska:en is az edobhato bugyi mellett szavazok! 8)
Mar ott lapul a taskamban! A haloingbol es 3 db gombolosat 1 pizsinacit es egy bombolos felsot viszek, azutan majd latjuk!

zorrone:tenyleg kell 4-5 szoptatos melltarto?Nekem csak 1 van eddig!Nemtudom mennyivel nonek meg, nekem itt azt mondtak szules elott 2 hettel vegyek mert a meret addigra jobban allandosul vagy mi :?

Napvirag:az utolso napom nagyon jo volt :) Kaptam viragot, ajandek utalvanyt a munkatarsaimtol de ami nagyon jolesett az az, hogy a bevasarlokozpontban ahol dolgozom sok mindenki tudta es mikor mentem wcre (ami eleg sokszor elofordul :D ) a konyvarustol a Portugal biztonsagiorig, a takaritocsajszitol a trafikosig mindenki mosolyogva kerdezte milyen az utolso napom :D
Furi volt mert 4 eve vagyok ebben az uzletben es nem fogok visszamenni szules utan, majd a parom vallalkozasaban fogok dolgozni, ugyhogy tenyleg az utolso napom volt, de meg most sem fogom fel!
Hetfon megyek a dokihoz,mert elvileg 31.-etol vagyok terhesszabin es addig ki kell,h irjon. Amugy elkaptam a paromtol a megfazast igy urugyem is lenne me amugy is hulla vagyok!

Tegnap sok ho esett es itt megallt az elet!Mindenki panikol, vezeni nem mer senki!Aki igen az brutal!Ugye nincs gyakorlatuk hoval jeggel, autogumi csak 1 fajta van es nagyon sok baleset tortent es tortenik!Szerintem a buszok sem jarnak!

Miota irtatok az alkohol temat megbolondulok egy alkoholentes gyumolcs-sorert!!!! :shock:
Masra sem tudok gondolni!!!!Remelem holnap be tudunk keverredni valami boltfelebe es talalunk majd!!!!

Oli nekem is allandoan mocorog, raadasul gondolom ahogy egyre nehezebb es megalal valami ideget a jobb oldalt lent azt elkezdi nyomni az isznyuan faj!!!!Ilyenkor majd kiugrik a szemem a helyerol!Arrol nem is beszelve,hogy nyomja a holyagom de nagyon es allandoan wcre kell mennem! :(

Delutan kuglofot sutok majd, vettem egy tok aranyos kis format, es meg sosem csinaltam!Remelem sikerul majd es nem lesz nagyon ronda :D

Kép

Kép
valijja
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap délután voltunk UH-on. Pocaklakó továbbra is jó irányban fekszik. A lába olyan pózban van, hogy az a fizikai törvényeknek simán ellent mond.... Képzeljétek rengeteg haja van a UH alapján. (Számomra most dőlt meg a népi mondás hogy nagy hajnál sok az ember sava és ég a gyomra.... Ilyen nálam nincsen). Folyamatosan nyitogatta a szemét állandóan kint volt a nyelve és próbálta bekapni a köldökzsinórt :D
Nagyon tündéri volt :-)

Köszönöm a kórházi pakkos tippeket ötleteket :-) Hétfőn megyek bevásárolni rá. Most tuti ki nem dugom az orromat még a lakásból sem... Szegény vadászgörik meg is sínylik most ezt :D

Hát további szép hétvégét! :D

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Viki teljesen olyan volt, amikor olvastam amit írtál, mintha én írtam volna: azt hittem, mennyi időm lesz, ha már nem dolgozom, ehhez képest egy hét múlva karácsony és még nincs meg minden ajándék, nem sütöttem, nincs kész a takarítás, lakás már alakul, de annyi minden van még..

Kacsamama: durva lehetett az éjszaka, örülök, h már minden ok!

Reni: jobbulást! nekem is fáj kicsit a torkom (már megint), de szerencsére nem vészes.

Napvirág: barátnőm az I-es nőin szülte meg kislányát, sima szülés volt, minden ok, már otthon is vannak!

Gyomorégés nekem hullámzó, de elég hamar elmúlik ha eszem valamit (keksz, ropi, pogi..)
Mivel én február végére vagyok kiírva én csak januárban fogok babruhát mosni, vasalni, kórházi cuccot összerakni.
Velünk minden ok, csak azt érzem, hogy olyan kevés az a 24 óra..:-)

Kép
grapefruit
Budapest
 
 


Sziasztok!

Köszi a kórház csomag tippeket, megoszlik a vélemény. Végül is tényleg ha valami gáz van, apuka úgyis minden nap jön be akkor majd ő hozza amit pótolni kell.
Nekem pl mindenki azt mondta hogy felejtsem el a papír bugyit. Vigyek be 200 forintos gagyi bugyit és ha kell azt dobjam ki, mert a papírbugyi nem kényelmes.
Nekem például nincs még szoptatós melltartóm. Nekem is azt mondták hogy azt a végén kell megvenni, szerintem az lesz majd elfelejtve.
A többi cucc alakul...
Érdekes hogy nem a karácsonyi nagy készülődés köt le mostanában hanem már előre gondolok, és folyamatosan az jár a fejembe hogy minden meglegyen nekem és a babának, egyfolytában arra gondolok hogy a kezembe tartom, nézem, álmodozok....ez így lesz a végén?????
Nekem is egyre nehezebb a mozgás, ülés, fekvés, minden...És egyre többet érzem a mocorgást és egyre jobban. Most már ha mocorog mindig lehet érzeni kívül vagy látni, eddig volt olyan hogy csak én tudtam hogy mozog és ha férjecském odarakta a kezét nem mindig érezte, pedig én mondtam hogy mocorog.
Én is kezdek újra torokfájós lenni, bár karira nem jó, meg amúgy se, majd iszom a meleg, citromos teát.

Itt is esett a hó, de itt hiába tudtak volna felkészülni az emberek, rengeteg baleset volt.Nem tudom ezt minek lehet köszönni, de szerintem az emberi butaságnak. Azt hiszik ők még megtudnak állni. Nekik semmi bajuk nem lehet.De sajnos a héten elfog olvadni, már elég intenzíven elkezdte. De talán van egy kis remény 25.ére. Majd meglátjuk.

Tegnap hallottam egy érdekes dolgot, ami eléggé lekötötte a gondolatomat. A gyereket tényleg hálózsákba kell altatni? mert hogy magára húzhatja, vagy letornázhatja, stb. ilyesmi, aki nem első babás tud erre valamit írni???Mibe kell altatni az újszülöttet?

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Örülök, h mindenki jól van, és készülődik.
Én ma totál megszívtam a mai napot. Úgy indult, h postára kellett mennem, utána meg Kacsamamához és végül a Pennybe még megvenni egy-két apróságot ami az ünnepi menühöz kimaradt.
Elkészülünk, Lili a kocsiban, indítanék, indítanék, még mindig indítanék....... a riasztó bekapcsol, kioldom, megint indítanék és semmi. :shock: Mi a jó ég van ezzel a kocsival???? (nem vagyok egy nagy autószerelő-szakértő, így felhívtam egy ismerősünket, aki Fordokat javít, h mi lehet a gond, mert a műszerfal csak kattog de a kocsi nem indul - megjegyzem 2hónapja vettük a kocsit, használtan (7éves), nem értettem mi lehet a gond.) Majd közli, valószínű lemerült az aksi, fel kell tölteni. Okés mondom és MIVEL???? -mert hogy nekünk nincs aksitöltőnk, ill ami volt már nem jó. Azt mondja akkor még be lehet bikázni másik kocsival... Okés és azt HOGY CSINÁLJAM??? - mert a szomszédba egy férfi sincs otthon, mindkét szomszédom kisgyermekes anya. Hát akkor vigyem el hozzá délután a kocsit! EZ EDDIG A LEGJOBB ÖTLET!!!!! :twisted: :lol: - Elviszem, de HOGY INDÍTOM BE????- HISZ LEMERÜLT AZ AKSI!!! Na ekkor már ő is röhögött h tényleg hülyeségeket kérdez, azt mondta este meló után eljön feltölti és megnézi a töltési feszültséget. Na gondoltam, ezt vártam végre!!!

Na ekkor indulás gyalog babakocsival. Hát ne tudjátok meg, Vecsésen nincs állandó helyijárat, 1-2 óránként jön egy busz, persze nem abban az intervallumban amikor mentem volna. Így neki vágtam gyalog, tőlünk a posta 3 km, utána át Kacsamamához kb 1km, majd el a Pennybe onnan 1,5km, majd haza. 3 óra alatt jártam meg az amúgy 1 órás utat, mert h gyalog voltam már gyerek nélkül 1 óra oda vissza összesen. De most ugye havas az út, csúszik a babakocsi, terhes is vagyok nem tudok rohanni, visszafele meg a tömött csomag. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! azt hittem világgá megyek. Fájt a hasam, a hátam, és zsibbadtam őrülten.

Szóval mikor hazaértünk Lilivel hulla voltam, kajáltunk kicsit és csak ültem- ültem és ültem, míg magamhoz tértem.

Brutál egy nap volt.

Pöcök!
A babát akár takaróval akár hálózsákban is altathatod. Az első 3hónapban még nem izeg mozog így nem rúgja le a takarót, így jó az is. A hálózsák sem rossz, de pl. Lili nem tudott benne aludni miután már forgolódott mert rátekeredett. Nem szerette. Én Pannit takaróval fogom takarni alváshoz, ami nem bébi takaró mert azok elég kicsik, hanem kb 1,5 - 2 évesnek való takaróval és azt tuti nem rúgja v forogja le magáról.

Holnap megyek fodrászhoz, délután védőnőhöz, szerdán pedig nődokihoz UH-ra. Már alig várom h lássam Pannibabát!!
Te jó ég már 28hetes terhes vagyok!!! Hűűű de rohan az idő!

Na jó készülődést és pihenést nektek!

pussz

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Kedves Babavárók!

Eladó egy fa bölcső a képen látható hibátlan, megkímélt állapotban, teljes felszereléssel 25.000 Ft-ért.

Kép

Kép

A bölcső guruló, de fékezhető kerekei segítségével könnyedén áttolható a másik helyiségbe, hogy mindig a közelben lehessen a kicsi.
A bölcső ezen kívül ringatható és fixálható (ez házilag megerősítésre került, így még biztonságosabb a bölcső fix pozícióba történő rögzítése) is egyben.
Az ár tartalmazza a teljes felszerelést:
- matracot,
- körbefutó fejvédőt,
- pamut ágyneműhuzatot (párnahuzat, takaró, lepedő)
- baldachintartót (fehér színű) és baldachint
A gyári matracon kívül tartozik hozzá egy méretre vágott kókusz-matrac is, hogy a baba a lehető legkényelmesebben tudjon pihenni.
Ez azért is szerencsés, mert ha apróbb baleset történik, akkor azonnal használható a másik matrac is.
A bölcsőhöz természetesen tökéletesen használható légzésfigyelő készülék is.

A bölcsőt személyesen a XVII-dik kerületben, vagy a XV-dik kerületben lehet átvenni, illetve érdeklődni lehet a 06-20-444-6347-es telefonszámon, az email4@freemail.hu email címen.

Mindenkinek további gondtalan, boldog babavárást, továbbá Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új évet kívánok!

Üdv: Emi
email4
Budapest
 
 


Sziasztok!

Egy gyors bekukk, ezért név nélkül reagálok. :)
Köszi a kórházi cucc tippeket. Szerintem én maradok a 2 hálóing + eldobható bugyinál, ez nekem tetszett.
Már én is szenvedek a hasamtól, kb. 1/2 órát tudok egy pozicióban lenni, aztán mozogni kell, mert a drága elkezd össze-vissza mocorogni,meg nyomni. Hát meg az alvás.....most valahogy nem találom a szopipárna helyét. :D A hasam alá már nem jó, mert nyomja. Viszont egy csomószor ébredek úgy,hogy a gerincem fáj,mert deréktájon nem úgy áll,ahogy kéne. Szóval este totózás lesz, v.színű az egész derekam alá fogom tenni a végét. Na, ezt nem tudom mennyire sikerült értelmesen leírni.... :D
Ti hogy álltok a kilókkal? Nekem azt mondták,hogy most az utolsó 2 hónapban nem szabad nézni,mert ijesztő.....de tényleg! Én már 12 kg plussznál tartok! :( Viszont mindenki azt mondja,hogy csinos kismama vagyok, az arcomon meg a karomon sem látszik,hogy hízok, de én mégis sokkal nagyobbnak látom a combom,a hátsóm...stb.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok!

Kicsit kihalt a topic..... :? Remélem mindenki csak épp lázasan készül a karira, süt - főz, pakol amit még lehet... :wink:

Napvirág!
Teljesen normális ütemben hízol szerintem, ne aggódj, a 12kg még nem sok, sőt, azt mondják a normális 12-15kg között van. Viszont az sem baj ha valaki pl. 20kg-t hízik mert a szoptatással nagyon sok kg lemegy, főleg ha még sokat sétálsz majd a picivel a levegőn babakocsival akkor pláne. Ne aggódj!! Én Lilivel 14kg-t híztam, 58kg-val kezdtem a terhességet, 72kg-val mentem szülni, és mikor a kórházból kijöttem 66kg voltam, vagyis a baba és a magzatvíz meg a lepény együtt 6kg volt. Ebből Lilike volt 4020gramm. Szóval szerintem semmi baj nincs.

Gondoltam a babákat most eléggé kibeszéltük, felvetnék egy témát!
KINÉL MI LESZ A KARÁCSONYI MENÜ? MIT SÜTTÖK ÉS MIT FŐZTÖK?

- Nálunk 24.-én halászlé, rántott hal, burgonyasaláta és egybesült citormos-fehérboros töltött ponty lesz. 25.-én anyósomnál ebédelünk, ott mindig ugyanaz van, húsleves és sült hús :roll: :x én már unom. 26.-án pedig a maradék halászlé és töltött káposzta lesz, ill. karácsonyi őszibarackleves habgaluskával.
Sütemények: diós beigli, mézeskalács, lekváros angyalszem, kókusztekercs.

Már 23.-án megsütöm a beiglit meg az angyalszemet, és a töltött káposztát is megfőzöm, így 24-re marad a halászlé és a halak sütése, ill. a kókusztekercs.

23.-án éjjel mikor már Lili elaludt feldíszítjük a fát, h reggelre már meglegyen, este pedig 24.-én jön a Jézuska. Tavaly 24.-én délután díszítettünk, mert Lili még aludt 3órát egyben és volt rá idő, de most 1,5órákat alszik, így nem lesz rá idő.

És kinél hogyan telik majd az ünnep? Ill. ki mit süt-főz?

szép estét

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Mi ma mézeskalácsot sütöttünk a Miluval. Holnap a bölcsiben karácsonyi ünnepség, még este meg csinálnom a kókuszgolyót a kis törpiknek

holnap sütöm a bejglit, a többi nap takarítok, főzök, így lehet már nem jövök az ünnepekig.

Nálunk a menű: szenteste halászlé, lazac fokhagymamártással, töltött káposzta,marhafelsál vörösboros gombamártással. Első nap husileves gyöngytyukiból, krumplisali, sültek. Másnap tesóméknál ülünk össze a szülőkkel.

Ezért szeretnék most kívánni Mindenkinek NAGYON BOLDOG, BÉKÉS,SZERETETTELJES KARÁCSONYT!!!

Vigyázzatok Magatokra egyetek sok finomságot és ünnepeljetek szépen, békésen!

Edina

Kép

Kép
mannogab
 
 


Sziasztok!

Na most már jobban vagyok, bár elég sokat görcsöltem, meg elég sokat idegeskedtem most hogy minden meglegyen karácsonyra. Jól vagyok, bár Boginál nem most nekem is sikerül gurulnom.

A hízás is attól függ kinek mi a kezdeti súlya és milyen típusú. Én nem kissé vagyok molett, és Bogival 13 kg fogytam. Mondjuk volt miből és akkor újítottunk fel. De most a terhesség elötti fogyival, és a a hányással és hogy most kisebb a gyomrom mint a lányomé :) ezért most 12 kg minusznál tartok. De mondom engem az első lányom és most Jázmin is "belülről fal fel".

Nálunk Anyóséknál van halászlé és hal, amit én személy szerint utálok. Nekem és az unokáknak lesz a szálka helyett rántott hús. Én sütök személy szerint és második napra csibe brassói hasábbal és ubi salival.

Sütik. Ma elkészítettem egy darálos sütit, 2 meggyes és 2 mákos rétest. Meg most állunk neki majd a sajtos tallérnak is. Holnapra még gondolkodom a kakaós csigán mert én szeretem.

Alvás: Sajnos én tudnék aludni, de Bogi mostanság nem. Volt egyik nap hogy hajnal 3-kor kelt. Az általános az az 5-6 között. Erre mit mond a mostohám (háziorvos) akkor altassam el 10 kor. Mondom ez hülye, egy 2 és fél éves gyereket 10 kor fektetni. Mi lesz akkor 6-7 éves korárban már éjfélkor???? Szóval marad a korán kelés.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok.

Gyors bekukk.

Én még nem pakoltam össze a kórházi pakkot,csak gondolatban. :(
Én eddig 8 kilót híztam, amit nem bánok,mert van rajtam így is alapból 20-25kiló felesleg. Az elsővel kb 20 kilót híztam :(

Karácsonyi menü:
24-én rántott halfilé, krumplipüré és párolt káposzta,
25-én és 26-án töltött káposzta. Ezt ma megfőztem.

Sütemények: bejgli (elvileg csütörtökön megsütöm), mákos-vaníliás kifli (ennek tésztája már hűl a hűtőbe,holnap megcsináljuk a srácokkal), és még akarok csinálni csokis-kávés piskóta tekercset,de lehet,hogy csak péntek délelőtt vagy ebéd után,majd meglátom hogy leszek.

Én is BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Alvással még nincsenek olyan nagy gondok, sőt álló helyzetemben is képes lennék néha aludni, de még mindig takarítok. Ami eddig 2 napomba került azt most már egy hete csinálom, ez abszurd..... Küzdök az ajándékokkal, holnap csomagolnom is kell őket.... Vásárolni már majdhogynem nem merek elmenni, mert az emberek mint a csürhe úgy közlekednek természetesen tisztelet a kivételnek....
Ma is egy idősebb hölgy úgy gondolta hogy a fal és a kassza között van annyi hely, hogy elférünk én a pocaklakóval a kosarammal és ő a kosarával, és amikor én h**e azt mertem mondani hogy ne haragudjon, de ha szól, hogy szeretne elém menni akkor elengedem, de nem tudok összébb menni, még ő volt felháborodva, és megsértődve, hogy ő mennyire rohan és nem is látszik rajtam hogy terhes vagyok, mire a mögöttem állók felnevettek a kasszás hölggyel együtt... Na ezek után asszem apa vásárol.... :D

Karácsonyi menü és ünneplés 24-én kettesben leszünk a férjemmel (utoljára :D) azaz meg néhány házi állat....
A menü: halászlé, rántott hal, krumpli és bab saláta. Nasinak holnap sütöm a mézeskalács házikót, lesz hókifli és kókuszgolyó.
25-én a szüleimnél leszünk, ott majd 2 féle leves: hús és halászlé, 3-4 féle második azt még nem tudom, hogy mi pontosan de tuti lesz töltött káposzta, rántott husi meg ki tudja még hogy mi.... Desszert ha jól tudom készül a zserbó és a mézeskalácsház sütit én viszem...
26-án meg anyósékhoz megyünk ott nem tudom mi lesz, asszem nekem lesz külön halászlének a leve.... Innen kapunk beiglit az biztos és egy mézeskalács házikót készítek ide is....

Utána meg három napig csak pihegek a sok kaja miatt... Még nem tudom hogy hová teszem a hasamban a sok-sok féle ételt.....

Akik addig nem jönnek nagyon sok-sok ajándékot és Boldog Karácsonyt :-)

Kép

Kép
viki0503
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Vásárlással szerencsére én is végeztem, de ahogy Viki is írja, én is úgy vettem észre, hogy mindenki rohan, magával van elfoglalva és az, hogy még rajta kívül is vannak abban a boltban emberek, az egyáltalán nem érdekli, sőt..

Alvás nekem megy szerencsére, mindig is híresen jó alvó voltam..

Hízás: én eddig 9-et híztam, van aki azt mondta, hogy sok, van aki azt, hogy kevés, első babánál nehéz eldönteni.. De jól érzem magam a bőrömben, nem zabálok és mindenki azt mondja, hogy csak a hasamra szedtem fel, szóval annyira nem aggódok ezen.

Karácsonykor mi 24-én ebédre leszünk kettesben a férjemmel, utána 26-ig családozunk hol itt, hol ott. 24-én borleves és rákos pite lesz a férjem kérésére, süti pedig: stollen, mézeskalács, diós kifli és non plus ultra. Ebből hármat már megsütöttem, mindent bevásároltam, úgyhogy én holnap csak takarítok meg csomagolok, ki sem megyek az utcára ebbe az őrületbe..

Mindenkinek ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT kívánok!

Kép
grapefruit
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: