Sziasztok!
Jól eltűntem, de ezer dolgom van.
Megvettük a fenyőt, meg új díszeket (évek óta kék-ezüst fánk volt, ráuntam és piros-arany díszeket vettünk idénre...)
Sajnos visszaolvasni nem volt időm, az utolsó 3 oldalt futottam csak át, de az is csak felületes volt...
Bmaas:
Nagyon sajnálom a fűtéseteket! Tényleg hihetetlen, hogy mindig van valami!!!
Évi:
Remélem alakulni fog Tomika fürdése. De én is azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy fázhatott.
Nálunk van törölközőszárító-radiátor, már az önmagában elég lenne, de direkt a felújításnál padlófűtést tetettem, ami remek ötletnek bizonyult. 28 fok körül van ilyenkor télen ott a hőmérséklet. És nem kell a kádból sem hideg padlóra lépni. Én mindig utáltam, hiába van a kád előtt kilépő, nekem mindig hideg volt.
A tetra kifogónál nincs jobb! Nekünk is van flancosabbnál flancosabb baba törölközőnk, de csak a tetrát használjuk!
Dia:
Nagyon sajnálom a tejet! De nézdd a jó oldalát, legalább eddig tudtad szoptatni!
Egyébként annak ellenére, hogy odaadom a tejem másik babának, így is sikerült 13 litert lefagyasztanom. Ha valami "gáz" lenne, ahhoz mindig tudok majd nyúlni. De egyelőre szerencsére nincs ilyen gondom.
Clárika:
Ahogy olvastam, hogy ennyit ébred éjszaka Réka szopizni, nekem is rögtön a növekedési ugrás jutott eszembe. Ne aggódj, csak átmeneti!
Rólunk annyit, hogy épp ma egy hete voltunk a védőnőnél baba-mama klub volt. nagyon sok babóca volt, Boriszka nagyon jól érezte magát. Aki tartotta az egészet, nem akarta elhinni, hogy még akkor a kisfiam nem volt 4 hónapos. A 6 hónapos babák nem ültek úgy, meg nem figyeltek annyira, mint Ő.
Szóval élvezte.
Utána megmértük a súlyát és 77OO gramm volt! Ma az itthoni digitális mérlegünkre álltam rá vele, utána én egyedül és a kivonás után 79OO gramm jött ki... Elvileg jól mér, mert már párszor így mértem, és a védőnőnől legfeljebb 1OO grammos eltérés szokott mutatkozni. Nálunk változó a gyarapodás mértéke, de mostanában átlag 1OO és 15O gramm között van hetente.
A védőnő is mondta, hogy 5 hónapos korára nagyon valószínű, hogy megközelíti a születési súlyának a kétszeresét, ami ugye az ő esetében 854O gramm... Kicsit durva. Dehát ilyen alkat...
ÉS MA 4 HÓNAPOS!!! Istenem, olyan gyorsan nőnek!!!
Ma reggel arra ébredtem, hogy a gyerekem totálisan keresztbe van fordulva a kiságyban, majdnem beszorulva, hiszen már hosszabb, mint a kiságy keresztben. Ott pislog, játszik a játékaival... Természetesen miután meglátott széles vigyor a kis pofiján.
A mai legújabb játéka, a papírzsebkendő atomjaira történő szétcibálása...
És mostmár tényleg nem hagyhatom egyetlen pillanatra sem magára, mert azonnal hasra fordul, vagy elvándorol valahogy a francia ágyon... És egyre gyakrabban emelgeti a hátát és a csípőjét, de eszméletlen magasra!
Napokon belül ki kell alakítanom neki a földön egy kis kuckót, onnan legalább nem eshet tovább...
Magamról meg annyit, hogy 1 hét alatt 4 kilót fogytam
Nem mintha baj lenne, bár az is igaz, hogy igyekszem odafigyelni a szénhidrát bevitelre. Igyekszem annyit bevinni, hogy a tejcsi is jó legyen, meg én se hízzak. Úgy néz ki, beválik.
Persze a gyümölcsök, de főleg a zöldségek kiló számra jöhetnek!
Bízom benne, hogy Veletek is minden rendben (ha már időm nem volt rendesen visszaolvasni) és jól telik a készülődésetek az ünnepekre!
Szép estét kívánok Mindannyiótoknak!