A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

de nehezen tölti fel :(
nem hiszem el :S

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tünde-apa jobban van ??????????????

Nekem hányinger-szédülés,fejfájás...itt a vég :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

JELENTEM:Fent van a videó

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Gergő:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neked jobbulást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.12.15 19:24-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="melisch"][ írta:melischb]Ircsi én nem értek hozzá csak mint buta kis laikus úgy gondolom a tízórainak nem az a szerepe, hogy agyonegye magát. Mi is gyümölcsöt, valami könnyű ételt kéne együnk tízóraira ezzel pedig arra kezdjük a gyereket is felkészíteni, hogy naponta 3x kell enni közbe pedig csak uzsonnázni. Na ez lehet butaság de én ezt tapasztalom: mindenhol a gyümit ajánlják az orvosok és szerintem azt is tudják, hogy nem olyan tápláló elvégre orvosok, nem?

Katus ennivaló a videón. Szerintem azért nem tetszett neki, mert túl sűrű volt számára.
Nekem a doktornő azt mondta a pépet jó folyékonyra csináljam, hogy folyón a kiskanálban és majd cumisüvegből itassam (nagyobb lyukon) - de gondolom olyan spéci kis bababögrébe is lehet tenni (tán már 6 hónapos kortól tudnak belőle inni a babák).

Igen, a tízórai ez... amikor már rendesen eszik majd reggelit, ebédet...
Katusnak teljesen mindegy most még mit és hogyan adok... nem értékeli, ha nem anyatej és nem eredeti csomagolású :oops: :wink:
Nem érett meg még arra, hogy mást egyen...
Kipróbáltuk, nem jött be... elnapoltuk... ráérünk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A tízórai szerintem is majd később lesz ilyen,most még hízniuk,fejlődniük kell.
És hát minél többet nőnek,mozognak,annál több kalória kell nekik.
(nem úgy mint nekünk :lol: :lol: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Csillag :lol: :lol: :lol: :lol:

Ircsi meggy :arrow: erre látod nem is gondoltam... gondolom a héját nem kéne! :shock:

Évi mai fürdés? megpróbáltátok melegebb vízzel?

Kép
gtunde75

[quote="evilany"], írta:evilanymost még hízniuk,fejlődniük kell.

na igen, de mennyire???? én láttam már 10 hónapos 11kg-os csecsemőt... olyan volt, mint egy babyelefánt... nem szeretném, ha mi is ide jutnánk a táp miatt... ezért szeretném mielőbb kiváltani a tápot...

Kép
gtunde75

Tündi,ma törölgetés volt... :? amúgy is sírós.
Havi 300-600 grammot kell hízniuk a továbbiakban.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75

na igen, de mennyire???? én láttam már 10 hónapos 11kg-os csecsemőt... olyan volt, mint egy babyelefánt... nem szeretném, ha mi is ide jutnánk a táp miatt... ezért szeretném mielőbb kiváltani a tápot...

Elvileg 6 hónapos korára duplázza meg a születési súlyát, egy éves korára megháromszorozza egy jólnevelt baba :lol: :wink:
Az első hónapokban gyorsabb a gyarapodás, aztán lelassul...
és ez nem csak attól függ, hogy mit eszik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
A meggy héját talán nem kellene... jó móka lehet a kiolvasztott, plöttyös meggyet szitán áttörni... vagy azért a pár szemért előszedni a gyümölcscentrifugát... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Elvileg 6 hónapos korára duplázza meg a születési súlyát, egy éves korára megháromszorozza egy jólnevelt baba :lol: :wink:

nos Zoé 3 hónapos korára duplázott... :roll: mondjuk addig még 95%-ban anyatejes volt...

Kép
gtunde75

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="gtunde75"] írta:gtunde75

Na mi ezen jóval túl vagyunk :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus is már megduplázta a születési súlyát :wink:
Volt olyan hónap, amikor több mint egy kilót hízott... de volt olyan is, hogy csak 70 dekát...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Csak eljutottam idáig, hogy leülök és visszaolvasok... :roll:

Súly: Bence tegnap volt 7290 g, tehát 4 hónapos korára duplázta meg a súlyát. :wink: És ez mind csak anyatej. :roll: Most már lassabban gyarapodik a súlya, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebb a tejem, hanem egyszerűen most már lassított, és inkább magasságban nő gyorsabban, de nem is bánom, legalább nem hízik el. :D :lol: Most már "csak" heti 150-200 g-ot hízik a 250-380 helyett. Még csak most jön az igazán eleven korszakuk, szükségük van az értékes tápanyagra! :arrow: felülés, kúszás, mászás, felállás, járás, futkosás...

Ircsi! Katus nagyon édes a videón! Bence tátott szájjal nézte, hogy mit csinál. :D :lol: Nagyon ügyes a felüléssel! Bence is már próbálkozik az ölünkben, félig-meddig megy neki, csak nem tartja meg magát, hanem dől előre és közben fogja a kezem. :D Hűű repültök Katussal? Lehet, hogy buta kérdés, de ő hogyan fog utazni? Hordozóban? Kíváncsi vagyok, hogyan fogja bírni a hosszú utat! Meg hát mégiscsak repülő... :roll: Mi karácsonykor hazamegyünk hozzánk 1 hétre, kicsit aggódom, remélem Bence jól fogja bírni az új környezetet, na meg az autóutat.

Tina! Csodaszép kis babád van!!! Mindig nézem a blogod és közben nosztalgiázom én is! Már kíváncsian várom, hogy fiú vagy lány lesz. Ha megmutatja, pár hét és kiderül, remélem velünk is megosztod! :wink: Ez a legszebb karácsonyi ajándék, amit csak kaphat az ember, főleg ha már ennyi ideje vár rá! Kívánom, hogy sok örömöt szerezzen majd Nektek a jövőben ez a kis csöppség!

Évi! Összefogós pelus :shock: :evil: Mi csak pamperst használunk, semmi gond, nem folyik ki, nem fog. De azért beszedhetnék a polcokról, mert nem mindenki panaszkodik, meg dobáljuk ki a ruhákat? :x Örülök, hogy vége a fogorvoshoz járásnak! :)
Köszönjük és utólag Nektek is boldog hófordulót kívánok!
Tomiról nagyon aranyosak a képek, szerintem is kikerekedett a kis pofija! :wink:

Bols! Peti baba nagyon aranyos! Hol voltatok wellness-elni? Szikrázó vezeték :shock: Még jó, hogy nem történt baj! Örülök, hogy a torna segít! Nem próbálsz meg neki közben mondókát mondani, énekelni, vagy beszélni hozzá? Amikor mi itthon tornázunk Bencével, akkor így nagyon élvezi. :wink: A tigrisruhás kép nagyon tetszik! Hol lehet ilyet venni? :oops: Én macisnak örülnék. :)

Csillag! Én sem ítéllek el, inkább csodálom, hogy orvoshoz fordultál és mertél segítséget kérni, amikor azt érezted, szükséged van rá. Nagyon ügyes vagy :arrow: párnák, óra. Nekem is nagyon tetszenek. Hogy örült Laci barátnője az ajándéknak? Lehet inkább tényleg a fiadat kellett volna rárajzolni. :wink: És Gergő helyes kis pasi! Nagyon jó lett a szobája! Büntetést sajnálom! :(

Claire! Jobbulást a család minden tagjának! Örülök, hogy Joni fülével minden ok! Hűű mennyi ünnep lesz, nem semmi! :shock:

Bévi! Büntetést nálad is sajnálom! :( És a gondokat is! Olvastam g-n, ha lesz időm, összeszedem a gondolataim és reagálok. És köszönöm, hogy hiányoltál! Nagyon édes a kis Lili is!

Borostyánlánc Továbbra sincs és nem is lesz. Bence már a ruháját is húzkodja magán (segít nekem öltöztetni és vetkőztetni :wink:), mindennel ismerkedik, a fülével is :D, attól tartok gyorsan megtalálná és baj lenne, azt pedig nem akarjuk. Remélem a fogzást ügyesen átvészeljük. Ha nem, akkor Viburcol kúp és amit még fogzásra ajánlanak.

Tündi! örülök, hogy párod meggyógyult! Gyönyörű Zoé! :wink: Nekünk is ugyanilyen játszószőnyegünk van, csak sötétkék színű! :) :D

Csibuc! Annyira sajnálom, hogy elmentél, hiányozni fogsz!!! :( :( :cry: :cry: Remélem g-n azért néha beszámolsz nekünk mi van veletek, hogy vagytok, teszel képeket és olvasol minket továbbra is! A blogodat természetesen olvasni fogom! :wink:

Évi, fürdés Nem lehet, hogy hidegebb/melegebb a víz vagy kevesebb/több, mint szokott lenni? Mindent ugyanúgy csináltok? Biztosan tartjátok, nem lehet, hogy megijed és nem érzi magát biztonságban? A textilpelust, amit mindig odaszoktatok neki adni fürdéskor, most is megkapja? Nem történt valami, ami miatt félhet a víztől :arrow: belement a szemébe, hirtelen mozdulattal fordítottátok meg, tettétek bele, vettétek ki, hangos zajtól megijedt közben? Én ilyenekre tudok gondolni. Remélem hamar megoldódik a probléma és tudtam valamennyire segíteni! Bence amúgy 38 fokos vízben fürdik és elég sokban, azt nagyon szereti! Szoba hőmérséklete 24 fok, Bence a túl meleget (26-27 fok) nem szereti.

Gondokat sajnálom. :( De a gyönyörű babáink mindent feledtetnek, gondoljatok erre! Tabló is nagyon szuper!

Dicséreteket köszönjük szépen! :roll: Ilyenkor mindig dagad a mellem a büszkeségtől! :lol: :D

Woody! Köszönjük a combipuszit és a képdicséretet! Hál' Istennek nem lázasodott be! :wink: De most jó ideig elfelejtjük az oltásokat szerencsére. :) Nálunk is nagyon hideg van, nem is megyünk inkább sehová! Örülök, hogy nálatok is együtt lesz a család! :wink: Micsoda játékok! Ilyet Magyarországon nem tudod hol lehet rendelni/kapni?

Bmaas! Hogy nálatok mindig van valami! :shock: Nagyon sajnálom a fűtést, de látom időközben megoldódott szerencsére! Házat is sajnálom, de remélem hamar találtok valami csudajót és olcsót! Tetszik a hóemberes kép nagyon! :)

Dia! Áron is szép méretekkel bír! :wink: Könyvek: nem is annyira a nevelésről szólnak. A kismama babakonyhájában hozzátápihoz vannak jó ötletek, receptek, az Éjszakai gondoskodás azért érdekel, mert némi gondunk van az alvással néha, és abban állítólag jó ötletek vannak. A Szülők könyve-t kölcsönbe kaptam és nekem nagyon tetszik. Az okosan nevelni tudni kell-ben meg az alvásról, sírásról, játékról, érzelmi jóllét megalapozásáról van szó, nem a helyes nevelést írja le, hanem csak tanácsokat ad, amit ha akarok megfogadok, ha akarok, nem, érzelmi, szociális fejlődésről szól. A gyerekekre hangolva arról szól, hogy minden a szereteten múlik a nevelésben. Egyiket sem veszem szentírásnak, csak szeretek olvasni, főleg gyerekpszichológiát. :wink: Meg mindig elgondolkodom, hogy Bence ehhez képest milyen, mi illik rá, mi nem, hogyan viselkedik, nála beválik-e vagy nem egy adott dolog.
Kabát: tök jó, hogy olcsóbban sikerült megvenni! :) Tejet sajnálom. :(
Én is szoktam barátnőzni, nekünk is olyan, mint a pécsi babatali, csak mi négyen vagyunk (babákkal együtt). :roll: :D Nemsokára egy másik barátnőm is megszül (Február végére van kiírva, és kisfiú), ővelük is össze fogunk járni, addig csak ő jön hozzánk babázni, eszmecserézni, kérdezgetni. Már úgy várom, hogy neki is megszülessen a kisbabája! :roll: Kórházban feküdtünk együtt, akkor még csak 12 hetes volt és vérzett, de azóta semmi gond szerencsére, már 30 hetes kismama. :wink:

Évi! Mi az elejétől kezdve Tetra kifogót használunk, ezerszer jobb a törölközőnél! :wink:

Nahát, kb. 2 óra alatt sikeresen reagáltam majdnem mindenre! Egész ügyes vagyok. :oops: De inkább jövök többet, nehéz a lemaradást bepótolni.

Kép

Kép
barbcsi

Tej Nekem még mindig van, bőven elegendő Bence számára, de ő gondoskodik is róla, hogy meglegyen a számára megfelelő mennyiség! :wink: :roll: (kopp kopp kopp) Néha bedurran jól a cicim, de most már nem tart napokig, mire elmúlik a csomó, mert Bence egy szopi alatt "kidolgozza" onnan. :D :D

Hozzátápi Tudom, hogy én még kezdő, buta, tapasztalatlan anyuka vagyok... De barátnőmmel is már oly sokszor megvitattuk ezt a témát, és egyazon állásponton vagyunk, és neki nagyobb babája van. Akinek van elég teje, nem értem 6 hónapos kor előtt miért kezdi el... :roll: Lesz még rá elég idő, nem marad le semmiről... Akinek amúgy is hasfájós babája van, neki vigyáznia kell. Gondoljatok bele, végre a kis pocija megszokta a tejet/tápszert, már nem fáj tőle, akkor miért kínozzam mással a pociját, amire esetleg nem áll készen? Én örülök, hogy végre nyugodtabbak a napjaink, nem fáj neki, könnyen tud pukizni, böfizni, kakilni (bár mostanában csak 2 naponta szokott hatalmas adagokat, de szerencsére nem zavarja) Plusz ha a baba nem fogadja el, nem kell erőltetni, ráérünk, akkor még nem elég érett hozzá. Továbbra is megvárom a 6 hónapot, mert nekünk szerencsére nincsenek tejcsi gondok. Gyümölccsel fogjuk kezdeni, nem váltok ki vele szopit, nem szopi előtt, hanem két szopi közt fogom adni, kis adagokban, óvatosan, lassan emelve, reakciókat figyelve. Lehet, túl óvatos vagyok, de ilyen vagyok én. Ha már szopit fogunk kiváltani, akkor is az a szopi olyan formában megmarad, hogy fejni fogok, főzelékbe jó lesz. :wink: (persze, ha időm engedi) Délelőtt fogom adni, mert ha délután vezetünk be újat, akkor éjjelre jön ki az esetleges rossz reakció (pocifájás, bőrkiütés stb.). Saját készítésűt fogok adni, amit csak lehet, táblázatom a Kismama babakonyhájában van, onnan lesem.
Az sem mindegy, hogy valaki elválasztást vagy elválasztódást akar, mert akkor különböző módszert kell alkalmazni.
Védőnő véleménye Nagyon szépen fejlődik a Bence az anyatejtől,ne rontsuk el. Majd 6 hónaposan ráérünk bőven elkezdeni a hozzátáplálást, először gyümölccsel, de majd mindent megbeszélünk. Amúgy is, lehet nem lesz egyszerű, mert fiú és imád szopizni, az ilyen babák nehezebben kezdik a hozzátáplálást.
És a gyerekorvos véleménye is ugyanez.
És NEM akarok senkit le ill. rábeszélni semmiről/semmire, ez csak az én gondolatom, amit úgy gondolom, szabad veletek megosztanom. Aki nem akarja, ne olvassa el, nyugodtan ugorja át. Csak hozzászóltam a témához.

Napirendünk Vagy alszik Bence 2 nagyobbat és 2 kicsit, vagy napjában többször kicsit, ez változó, hangulat- és időjárásfüggő. Reggel 7-8 óra között ébredés, aztán játék, majd pelenkázás, felöltözés és szopi 9-10 körül. Utána alszik egy-másfél órát, majd játszunk, aztán 3-4 órán belül szopizik. Utána egy 20-30 percet szundít, ha nem bír következő szopiig ébren lenni. Aztán újra szopi, majd játék, és jön a délutáni nagyobb alvás, másfél-két óra. Utána szopi és játék, majd 7kor fürdés, 8kor, de legkésőbb 9kor alvás. Éjjel 2x kel, de van, hogy 3x, attól függ, mennyit aludt nappal.

Melisch-alvás Az elején Bence is ilyen volt, nem tudtam letenni aludni, mert egyből felkelt és nagyon sírt. Aztán rájöttem (főleg utánaolvasásból és megfigyelésből), hogy Bence ilyenkor az éber szakaszban van, és mindenre felébred. Így vártam 25 percet, addig ringattam ülve a kezemben, és olyan mély álomba merült, hogy simán letettem aludni. Ez a mai napig így van, de mos már 15 perc is elég, sőt ha nagyon fáradt, akkor 5 perc, de ez elég ritka. Viszont a Tominak segítenie kell, mert olyan nagyot nőtt, hogy ha egyedül teszem le, beragad a mellkasa alá a kezem és felébred. Olyankor érzem is, hogy már mélyen alszik, mert teljesen elengedi magát, a kis feje, teste is nehezebb lesz, nem mozog a szemhéja alatt a szeme, nem rezzen össze, ha felállok vele, de ha mégis, nem nyitja ki a szemét. Éjjel könnyebb dolgom van, mert álmában eszik, (felsír csukott szemmel, csukott szemmel eszik, és hamar vissza lehet tenni).

Holnap még jövök, de most alszom én is, mert elég álmos vagyok.

Dia! Nekem is hiányzol és az írásaid is, bár tudom, két gyerekkel nem lehet könnyű, Bencéért is menni kell oviba, most betegek is voltatok, de azért remélem tudsz, amikor jössz és kedved van! :wink: Fejfájás elmúlt már?

Bekri, Szilvás, Szilvi35, Ilus, Napsi, Clárika, Nklári merre vagytok :?: Hiányoztok:!: Bocs, akit kihagytam, már álmos vagyok.

Jóéjt!
Kép

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!
Abbey! ez nem aranyér, hanem laza ott a szövet, és kifordul a végbele egy kicsit. Kinőheti, ha nem, akkor el kell vinni gastroenterológushoz. Mindenesetre nem jó neki, ha nagyon présel, és később sem, ha soká ül a WC-n. Egyik fiamnak volt ilyen, voltunk is vele 1x a Jánoisban egy ehhez értő gastro néninél, fontolgatták is , hogy mi legyen vele, végül előbb kellett az orrmandulájátg megcsinálni, az fontosabb volt, és mire ezt újra nézték volna, addigra kinőtte, így megúsztuk a műtétet :D Beszéld meg a táplálását ennek fényében a dokival. Én a natúr aloegélt biztos adnám neki, és ha nagyobb lesz, de az messze van, neki nagyon fontos lesz a gáttorna!

Zsebi! Pasik és a babaruha :lol: akkor várom az elérhetőséget, meg küldök én is egy telszámot, férjed fel tud hívni, mindegy mikor írod, amikor elküldöd,h mid nincs, akkor megnézem, neklem mi van abból, és küldöm. Igen, nekem is mind elég nagy volt, az előző ikrek is, amostaniakra, főként Nonóra már kevesebb anyag maradt :lol: Ezért nincs sok mini cuccom, de lehet, h ezek sem lesznek kicsik neked!
Nagyon drukkolok pénteken!!! Ne is foglalozz most mással, a többi majd megolodódik!!

Csaszi: nekem a felkelés szintén nehéz volt, nagyon szúrt a mellkasom, jött-ment benne a levegő. A hasam nem fájt nagyon, igaz az én dokim nem vágta át a hasizmokat!!! Én migrénnel küzdöttem soká.
Az enyémek délután f3kor születtek, utána 12 óra vigyázz fekvés, de az estés csecsemős rendes volt, kihozta őket, és tartotta, h úgy majdnem háton próbálhassanak szopizni. Én utána másnap már oldalra fordulva tudtam, azzal nem volt gondom, engem függőleges helyzetben gyötörtek a fejfájások. Jól tudtam szoptatni, az előzőeket is, kicsit aggódtam, h csaszi után nehezebb lesz, de rendesen beindult a tej.

Majd 1x, ha épp nem csak babázunk,érdekelne, h mit dolgozol, doktoranduszokról is írtál, meg ilyenek!

Egy ilyen gumis haskötőm nekem is volt, bár már itthon voltunk, amikor vettük, de nem ártott, főként amikor már sokat voltam talpon napközben. Nem tudom nektek milyen, nekem mai napig időnkéngt viszket, meg érzékeny a sebhely. :(

Mi ma ,megint fogat tömettünk, Dávidnak 1, nekem 2, szuper volt :( :lol: Sziasztok!
Abbey! ez nem aranyér, hanem laza ott a szövet, és kifordul a végbele egy kicsit. Kinőheti, ha nem, akkor el kell vinni gastroenterológushoz. Mindenesetre nem jó neki, ha nagyon présel, és később sem, ha soká ül a WC-n. Egyik fiamnak volt ilyen, voltunk is vele 1x a Jánoisban egy ehhez értő gastro néninél, fontolgatták is , hogy mi legyen vele, végül előbb kellett az orrmandulájátg megcsinálni, az fontosabb volt, és mire ezt újra nézték volna, addigra kinőtte, így megúsztuk a műtétet :D Beszéld meg a táplálását ennek fényében a dokival. Én a natúr aloegélt biztos adnám neki, és ha nagyobb lesz, de az messze van, neki nagyon fontos lesz a gáttorna!

Zsebi! Pasik és a babaruha :lol: akkor várom az elérhetőséget, meg küldök én is egy telszámot, férjed fel tud hívni, mindegy mikor írod, amikor elküldöd,h mid nincs, akkor megnézem, neklem mi van abból, és küldöm. Igen, nekem is mind elég nagy volt, az előző ikrek is, amostaniakra, főként Nonóra már kevesebb anyag maradt :lol: Ezért nincs sok mini cuccom, de lehet, h ezek sem lesznek kicsik neked!
Nagyon drukkolok pénteken!!! Ne is foglalozz most mással, a többi majd megolodódik!!

Csaszi: nekem a felkelés szintén nehéz volt, nagyon szúrt a mellkasom, jött-ment benne a levegő. A hasam nem fájt nagyon, igaz az én dokim nem vágta át a hasizmokat!!! Én migrénnel küzdöttem soká.
Az enyémek délután f3kor születtek, utána 12 óra vigyázz fekvés, de az estés csecsemős rendes volt, kihozta őket, és tartotta, h úgy majdnem háton próbálhassanak szopizni. Én utána másnap már oldalra fordulva tudtam, azzal nem volt gondom, engem függőleges helyzetben gyötörtek a fejfájások. Jól tudtam szoptatni, az előzőeket is, kicsit aggódtam, h csaszi után nehezebb lesz, de rendesen beindult a tej.

Majd 1x, ha épp nem csak babázunk,érdekelne, h mit dolgozol, doktoranduszokról is írtál, meg ilyenek!

Egy ilyen gumis haskötőm nekem is volt, bár már itthon voltunk, amikor vettük, de nem ártott, főként amikor már sokat voltam talpon napközben. Nem tudom nektek milyen, nekem mai napig időnkéngt viszket, meg érzékeny a sebhely. :(

Mi ma ,megint fogat tömettünk, Dávidnak 1, nekem 2, szuper volt :( :lol: Sziasztok!

Mi ma ,megint fogat tömettünk, Dávidnak 1, nekem 2, szuper volt :( :lol:
claire

Bocsi lányok, nem én zöldültem meg, hanem a rendszer, ez egy másik topicba ment, nem tudom minek nyomta be ide :shock: , pláne 2x!!!
Viszont amit ide írtam, nem látom :roll: szuper!
claire

Szóval, sziasztok!
gyári gyümi: ált van benne asszem rizsnyák,lattól lesz olyan jó krémes. Persze jobb a friss gyümi, amit otthon megcsinálsz, de azért néha jól jön a "bóti", pl utazásnál, meg amit nem tudsz előállítani otthon. Én pl epreset, málnásat mindig gyárit adtam, amikor már lehetett, mert azt én nem tudom magtalanítani!

Dia! Hogy lehet, h 6 hós korig csak anyatej, és 8 hósan elválaasztottad? Én a nagyfiammal 5 hósan megküzdöttem az elválasztást! (akkor csak azért lett sürgető, mert már várandós voltam, és nem akartam egyszerre terhes lenni és szoptatni)

Súly: nálunk Joni már 4 hósan duplázott :lol: :lol: , de Nonó is mostanában fog, sztem a héten, pedig ő kisebbeket hízik, igaz, a szülsúlya is kisebb!

Még vmi volt az eltűnt hsz ben....

Claire
claire

Nem 5 hósan, hanem 15 hósan!!!! (nem megy ez nekem...)
claire

Jó reggelt
Tomi most duplázza a súlyát kb.(nincs már mérlegünk,de 6200 körül van,utolsó mérés 6100 volt)

Barbcsi,én is ezeket sakkoztam végig a fürdésnél,egy eltérés volt hogy Miki egyszer egyedül nekiállt,levetkőztette és betakarva letette,míg a víz készült.Passz...a víz uo.hőfokú,.a szoba is,mondjuk közben kint hidegebb lett tehát esetleg az...vizet próbáltunk habosat,simát,kamillásat,sokat,keveset,pelust kapja,volt alatta maci szivacs,nem volt alatta,tettük kiskádba,nagykádba... :x most várunk pár napot.
Hozzátápi:van akik szerint nem árt fél éves kor előtt ismertetni a babát az ízekkel.Én se hozzátáplálom,csak megkínálom,almával,barackkal,répával,2 szopi közt.Elenyésző mennyiséget fogyaszt el,de az ízek tetszenek neki.
Alvás:ezek szerint ti is ringatjátok (még) Bencét? Kendőzöl amúgy?Vagy már nagy a súlya hozzá?

Minden baba gyönyörű és hatalmas,hűűű :shock:
Gergő se semmi! Ortopédia: sajnálom de biztos nem nagy a baj,jót tesz neki kis torna,masszír majd.(pedig nem is faros volt)

Tündi januárban Zoéra rá se ismerünk majd :)

evilany

Sziasztok próbálok majd reagálni,a mai nap folyamán,mi kivagyunk Lili nem alszik este nagyon keveset nagyon nyügi egész nap is a hasa ismét fáj,szerintem össze keveri a nappal az éjszakával védőnő szerint már ilyenkor nem szokták,de nappal alszik most is máskor 5 kor kelt és ha nem hagyom aludni akkor is elalszik nappal keltegetni meg nem keltegethetem,meg amugy is sajnálom,áááá mi lesz még nem tudom,majd jövök ha tudok erre ki kell találjak valamit,de mit nem tudom!

Kép
bévi

Huhh Bévi...mindenesetre próbálj Te is pihenni vele...
Enni eszik?

Claire,ki is kerekedtek a szemeim (5 hósan....nem mintha nem lenne olyan)

Úgy különben azt honnan tudhatom hogy ugyan nem jön meg de nem vagyok terhes...? :roll:
Csaszisok,mostanában csomószor érzek a pocakban olyant mint műtét után éreztem, méhösszehúzódásokat,meg mintha fájna a heg...másnak is van ilyen?

evilany

Sziasztok!
Szép fehér reggelt!
Én már 7kor aktív voltam-etettem-majd kimentem Gergőnek meglepit csinálni...most alszik,kiváncsi leszek a reakcióra :D
Aztán lesöpörtem az udvart és a járdaszigetet előttünk(ott nem igen volt hó-de muszáj)
Egy kis ízelítő....(fent van a blogban részletesen.

Apa nem tudta kihagyni,hogy ne fotózzon :(

Kép

Végeredmény :)
Kép

Megvallom-már vagy 9 éve nem csináltam egyedül ilyet :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na most megyek összepakolni,ha minden igaz anbyóspajti jön le babázni-Tibi hajat fest nekem én meg levágom cserébe az ő hosszú haját :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok gyorsan bekukk mert nagy nehezen elaludt a pici és hamar kel szerintem.

Tegnap voltunk doktor néninél és oltáson makk egészségesek vagyunk hála égnek de most nem hizott sokat csak 33 dekát erre elkezdi mondani egy új védönő nem a mienk hogy nem kap eni rendesen a gyerek meg lehet nem jó a tejem meg többet szoptassam meg ilyenek.... :x rögtön fel ism ment az agyvizem mondom ide figyeljen nem jó a tejem érdekes hogy lehet ez az előttem lévő kisbaba 1 hónap alatt 1 kiló 25 dekát hízott az anya tejemtől akkor nem jó a tejem ??? és erre el kezdi mondani a könyvből tanult beszédjét erre rászól a doktornéni meg is lepődtem rajta hogy nem sovány ez a gyerek nem kell aggódni a lehető legjobb családnál és helyen van én el is hallgattam ezt nem értetem először azt folytatja tovább nézd csak meg közelebb tiszta husi és gusztus ez a pici és ezek a formás hurkái és elkezdett játszani Bencivel :) :shock: a védő nő el is dugult

Megkaptuk az oltást és nem sírt de este viszont már nagyon látszott rajta megviseli ez az utolsó oltás kezdett melegedni adtam neki 2 mili nurofent és le tettem aludni de aztán kelt 2 kor és egész hajnalig óránként kelt és sír biztos fájt neki pedig borogattam meg borogatom is mert reggel néztem nagyon piros még . úgy hogy ennyi röviden fél 2-re végeztünk 10órától utána bementem anyósom munkahelyére és elmentünk vásárolni ő vett ajándékokat és meg kísértem tök jól éreztük magunkat utána meg meghívott még egy délutáni ebédre és fél 5-re haza értem :) de jó volt mert sétáltunk levegőzött a pici is jaj és képzeljétek úgy elaludt oltás után nézem a kocsiba nem reagál simizem , cumit elveszem semmi meg sem moccan már kibontottam semmi kikaptam a kocsiból elkezdtem rázni arra felkelt rám mosolygott és aludt tovább de én annyira megijedtem azt hittem nagy a baj de hála istennek csak én paráztam .

Na már fel is kelt mennem kel és nagyon sír puszi mindenkinek

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Claire, nekem is kikerekedett a szemem, hogy 5 hósan... Amúgy én is csak azt fogom adni saját készítésűt, amit meg tudok csinálni, többi bolti lesz, meg ha utazunk, tényleg az praktikusabb.

Évi! Akkor fürdés passz... Tomit is megkérdeztem (ha nem baj :roll: :oops:), és ő is ugyanezeket mondta. És ha úgy próbáljátok, ahogy Miki csinálta? (levetkőztetitek, betakar, be a kiságyba, vizet hoz) Hátha... De ha ez se válik be, akkor tényleg maradjon a letörölgetés, mert ez neki akár komoly stresszt is okozhat és egy életre megutálhatja a vizet!
Este fürdünk, aztán szopizik Bence, majd elalszik közben és akkor én még elringatom kicsit: 15 percet, persze ülve, mert állva már nagyon nehéz (nekem). De muszáj ennyit ringatni, hogy mély álomba merüljön, mert különben felébred. Utána bejön a Tomi és együtt elrakjuk hasra.
Kendő: még használom, de elől kötve igen nehéz már, ezért szeretném megtanulni a csípőn hordozást, a hátamra még nem merem, ahhoz még szerintem pici.
Azt hittem, hozzátáplálsz, akkor bocsi, csak félreértettem. :roll: :oops: De akkor inkább délelőtt tedd, és akkor napközben jön ki a reakció, és nem éjjel fog fájni a pocija. (ha jól emlékszem, múltkor írtad, hogy délután kapott almát és éjjel fájt a hasa)

Még nekem sem jött meg, és én is mindig ezen gondolkodom, mint te. Ha megnyugtat, akkor én természetes úton szültem, mégis néha érzek még most is méhösszehúzódásokat a pocakomban, csodálkoztam is rajta a múltkor.

Bévi! Nagyon sajnálom! :( :( Pihenj Lilivel te is, úgy könnyebben fogod bírni! Aktivátort adod neki hasfájásra? Eszik rendesen? Nem fáj semmije (hasán kívül), nem lázas? Lehet, hogy ezt a buta időt érzi. Nem tudom, mi lehet, ha támad valami ötletem, akkor megírom.

Palacsinta kész, egész jó éjszakánk volt, csak 2x kelt fel, reggel 8kor ébredtünk, már szopizott és itt dumcsizik és vigyorog mellettem. :wink: Hál' Isten láz továbbra sincsen, remélem ez már így is marad, ugye 3 napon belül jelentkezhet, úgyhogy ma még mérjük.

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok!

[quote="evilany"]
írta:
evilanyÚgy különben azt honnan tudhatom hogy ugyan nem jön meg de nem vagyok terhes...? :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
terhesteszt???? :wink: :wink: :wink:

Kép
gtunde75

na felkelt gyermekem cicizett és most játszik :) a karácsonyi játékával :) nem bírtam megállni oda adtam had játszón vele egyenlőre élvezi de ki tudja meddig

Nekem se jött még meg csajok és én is görcsölök de csak akkor mikor tudom meg kéne jöjjön amúgy hétfőn felteszik a spirált és nagyon félekkkkkkkkkkkkk :shock: :? :cry:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

na már sír :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

a szopitól is lehetnek még méhösszehúzódások-vagy már nem?
:shock:

Nem igen értek hozzá

Bévi-sajnálom :(

TÖBBIEK?????????????????????????????????????????

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jáááj Tündi :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: OK,de minden hónapban...vagy mi? :)

Cicc,örülök h.ilyent mondott a doktornő,szerintem elég az a 33 deka hízás,ilyenkor már 30-60 dekát híznak csak. Majd jövőhónapban többet fog.
Autóban elhiszem h.megijedtél :( :( hálistennek semmi baja!

Barbcsi,akkor kezdett ordítani,mikor Miki ezt csinálta :( :( arra értem haza h.üvölt a gyerek(fogorvostól) és nem hagyta abba a fürdés alatt se,pedig akkor már ketten voltunk ott.Szegény Miki pedig csak jót akart.
Hordozás:csipőn csak olyan babát javasolnak akit már amúgy is csipőn tartunk,tehát ül,jól megtartja magát...háton is mondjuk,de én kérdeztem aki a kendőkkel foglalkozik,és azt mondta nyugodtan tehetem majd hátra ha jól megtanulom a technikát. (csak nem tudom télen hogy hordozzam ott,mert elöl a kabát alá szoktam,háton azt nem lehet,vagy overallba teszem,de az eléggé csúszik,vagy nemtom)Rövid távra még elviszem elöl. Mondjuk én imádom,tudom benne simizni,beszélgetni vele,megpuszilni, de a derekam nem bírja.

Cicc mi a karácsonyi játék? :)

Csillag :) biztos örül majd Gergő,meg Fanni is :)

evilany

Szopitól,nem csak az elején?meg szopi alatt?Nekem spontán vannak :shock:

Clarikának írtam sms-t de még nem válaszolt :roll: :shock:

evilany

Évi nekem is fájdogál néha a seb és olyan mintha mocorogna is bent valami :lol: mondjuk én szedek fogamzásgátlót,de előtte én is pricoltam mi lenne ha terhes lennék,nekem most "megvan" doki azt mondta nem fog rendes menszes lenni ne ijedjek meg,csak lehet vérezgetés,és ha majd nem lesz tejem akkor menjek vissza addig szedjem a gyógyszert és ne hagyjak ki egy napot sem!

Csillag ügyesek vagytok!

Barbcsi szedjük az activátort bár most pár nap kimaradt,fáj a hasa,védőnővel konzultáltam elég sokáig nagyon rendes sokat foglalkozik velünk és a gondunkkal,szóval Lili keveset eszik nappal szopni sem szopik sokat,mert pár napig mértem kiváncsiságból,hizni hizik rendesen,mert ő este eszi tele magát tegnap is este 7-től reggel 6 ig 6 szor evett,valahol én rontottam el,mivel ő ugy alszik el szopizik és ha este kellt akkor én mindig szoptattam és szopizik valamennyit és alszik tovább,igen ám csak most már este sokat kelt és én este is sokat etettem,szóval neki az a megnyugás a cici,nem lehet ringatni,nem lehet semmiféle képpen megvigasztalni,s nappal hajlamos rá hogy mondjuk csak 2-3 eszik ette meg bepótolja,nem bír nappal többet enni mert este tele szipákolja magát,nem lesz könnyü ezen változtatni eddig igény szerint szoptattam de muszály átt állnunk a 3 órára,mert igy nappal is eszik és este keveset kell,remélem azért fáj a hasa mert soha nem ürül ki most vezetem mikor eszik mikor alszunk játsznk próbálok kialakitani neki egy napirendet finoman az ő igényeit nézve de azért kicsit sablon szerüen muszály lesz,mert ehez szokott hozzá és ez rosszabb mint a ringatás mert fájdalmat okozok vele hisz fáj a hasa.Egy példa tegnap fél 12 kor evett játék volt minden elaludt 4 kor kelt és evett 40 ml,nah ez szerintem nem természetes,és utánna kezdődött a lavina evett 7-8-9-10 nagynehezen elaludt kelt 2 evett felkelt és fent volt fél 4 ig evett elaludt és kelt 6 kor evett elaludt kelt fél kilenckor,akkor ha össze számolom este 7 szer evett nappal meg 3 szor,hát ez a gond szerintem ez volt a tegnapi napunk,és mától szépen lassan megpróbálom rászoktatni arra nappal egyen nem lesz egyszerű

Kép
bévi

kicsit visszaolvasgattam, és látom, hogy erre nem válaszoltam:

[quote="csillagfeny1976"]T írta:csillagfeny1976ünde-apa jobban van ??????????????

:oops: :oops: :oops:

igen, köszönjük, már hétfő óta dolgozik... kicsit fáradékonyabb volt a hét elején, de most már okés!

És Te? elmúlt a hányinger, szédülés, stb?

Kép
gtunde75

[quote="barbcsi"][ írta:barbcsib]Tina! Csodaszép kis babád van!!! Mindig nézem a blogod és közben nosztalgiázom én is! Már kíváncsian várom, hogy fiú vagy lány lesz. Ha megmutatja, pár hét és kiderül, remélem velünk is megosztod! :wink: Ez a legszebb karácsonyi ajándék, amit csak kaphat az ember, főleg ha már ennyi ideje vár rá! Kívánom, hogy sok örömöt szerezzen majd Nektek a jövőben ez a kis csöppség!

Sziasztok!

Köszi Barbcsi! Tegnap voltam kombinált teszten, JÓ az eredmény.. részletek a blogomban. Kuki / nuni nem derült ki, de ha majd igen, természetesen megírom!

Kép
xtina75

Sziasztok,

életjel :) :) , látom megint beindultatok :wink: :wink: .
Nagyon szépek a topic babái, jó nézegetni a képeket!

Csillag,
de édes lett a hóembered! Mit szólt hozzá Gergő?

Évi,
szegény Tomika, szörnyű lehetett arra hazaérni, hogy üvölt a picúr! A következő fürdésnél már nem volt gond? Bocs ha már írtad....

Cicc,
majd mesélj, milyen ez a spirál dolog, a dokim nekem is ajánlotta, de nem volt még merszem hozzá... egyelőre a gumi is megteszi.. :oops: :oops: :oops: :oops:

Csibuc,
sajnálom, hogy ez történt, ha majd úgy érzed írd meg a g-re, hogy mi történt, hátha tudunk segíteni!

Bea,
veletek mi van? Lakással mi a helyzet? Megoldódott?

Dia,
sajnálom, hogy fogy a tejed. Ezt honnan érzed? Nem úgy hízik Áron? Vagy már nem tudsz annyit fejni?

Bévi,
szegénykém, veletek mindig van vmi! Köldök neked, sok-sok energiát és nyugalmat, békességet! Ha ez meglenne, semmi bajotok nem lenne, ebben biztos vagyok!

Mindenkinél visszaállt a terhesség előtti együttlét, mind mennyiségben, mind minőségben? Bocsi a kérdésért, csak érdekelne, mert nálunk ritkábbak... :oops: :oops: :oops: :oops: 8) 8) :roll: :roll: Nekem még nem jött meg, de nem is hiányzik, hogy őszinte legyek..

Méret, súly:
hétfőn mérte a védőnő a kölköcöt, 7100 gr és 65 cm és még nincs 4 hós :) :) . Csak szopik a drágám, próbáltam neki teát adni mikor egyik este semmi se volt jó, de újfent köpte kifelé, a cumitól, cumisüvegtől tiszta méregzsák lesz, úgyhogy a bármiféle hozzátáplálás nálunk még várat magára. Kanalat is alig tudok neki adni, csak a cici.

Ilangom 98%-os matek tesztet írt, dagad a mellem :wink: :wink:
(csak zárójelesen jegyzem meg, hogy ez nagyban annak köszönhető, hogy napi szinten foglalkozom vele, mert muszáj :roll: :roll: . Hiába napközi, ott nem a minőségre mennek, sajnos :( )

Mi van az eltűntekkel, a teljesség igénye nélkül:
Clárika, Szamóca, Ilus, Limo, Szilvi35... és persze a többiek?

Főztem isteni marhahús levest, és sül a csülök a sütőben, ez lesz a holnapi ebéd.

Ajándékokkal még sehogy se állunk, de valszeg idén nagyon low budget karácsony lesz. A gyerekeknek lesz ajándék, a felnötteknek, csak vmi jelképes. Süti hozzávalókat megvettem, már alig várom, hogy süthessek, remélem a gyerekek is engedik majd.

Na megyek gyorsan vasalok pöttyet, amíg alszik a picúrka, mert aztán mennünk kell Ilangért a suliba.

Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tina,
kombi teszt eredménye :D :D :D :D . Kuki, nuni mindegy, a leglényegesebbet már tudjátok, egészséges! :D :D

Tünde,
tök jó, hogy jobban van a párod! Úgy lett ahogy mondtad, nem vette be rendesen a gyógyszereit végül? Anno Ilang is ilyen szép méretekkel bírt mint most Zoéd, aztán most meg ha nem is zörög, de nem egy díjbirkozó. :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ja és Tina:
mi is az Istenhegyi úton voltunk anno, nagyon jó hírű intézmény. Te kinél voltál? Mi a Hajdú Krisztinánál voltunk januárban. De rég is volt már... :roll: :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Csak a nekem szóló írásokat futottam át. Bocsi. Mostanában nincs időm olvasni sem.... :roll:

Sucer kevesebbet tudok fejni. Áron szépen hízik. De nincs vész, előszedem a mélyhűtőből a tartalékot. :wink:

Claire nem értem a kérdésedet... :roll: Bence 6 hónapos koráig kapott kizárólag csak anyatejet, ez után kezdtem az alma bevezetését majd a többit, szépen sorban. 8 hónapos koráig kapott még a bevezetett kajákon kívül anyatejet, utána már annyira kevés tejem volt, hogy nem szenvedtem a fejéssel, áttértünk a tápszerre. Így érthető voltam? :D

Barbcsi tudom, hogy nem minden könyv szól a nevelésről, meg, hogy nem ragaszkodsz mereven hozzá csak ennyi ilyen jellegű könyv.....de nem rosszból írtam ám. :wink:

Ma volt itt a védőnő, bevezthetem Áronnak az almát és a tejpépet is :D
Ma megkapta az első almadagját. Egy fél almát lereszeltem majd kinyomkodtam a levét. Kb 4-5 kanál lehett, hát megette. Nem mondom fintorgott rá, de csak úgy tátotta a száját :D
Utána kapott még tejcsit is. Letettem aludni, de nem sokat aludt, most énekel az ágyában :lol:

Na mentem dolgomra.....

királylány

Sucer együttlét :arrow: nekem sokkal jobb, mint előtte! nem tudom, hogy ezt hogy csinálom, de valószínű, hogy lelki okok állnak a háttérben...

Dia egyszerre vezeted be az almát és a tejpépet? gondolom két külön étkezésre... de mégis :arrow: hogy csinálod?

Zoé most tízóraira (ami tulajdonképpen fél 1-kor volt, mert 9-kor ébredtünk) már 100 gramm almás barackpépet és 30 gramm tápit evett... nem tudom, hogy ennél a mennyiségnél elég lenne-e utána vízzel megkínálnom? :shock: :) (dokim szabin, védőnőm huszonéves, no tapasztalat, se gyerek... )

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]k írta:gtunde75icsit visszaolvasgattam, és látom, hogy erre nem válaszoltam:

[quote="csillagfeny1976"]T írta:csillagfeny1976ünde-apa jobban van ??????????????

:oops: :oops: :oops:

igen, köszönjük, már hétfő óta dolgozik... kicsit fáradékonyabb volt a hét elején, de most már okés!

És Te? elmúlt a hányinger, szédülés, stb?

Még van :( van hogy már csak 2 naponta...de jelen van a dolog :(
Remélem javul!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Hóember reakció:
Nagy tágra nyílt szemek...és egy mosoly :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csak gyorsan bekukk, szerintem nem lesz időm hosszú reagálásra Petra egy jó ideje alszik, itt hideg van ebbe a szobába jobb lesz ha átmegyek majd olvasni Petrához ott lobog a tűz tuti jó meleg lesz megint.

Barbcsi Petrát ugyanúgy altatom, mint ahogy írtad mégis volt pár nap amikor megébredt, de azóta elmúlt sőt naponta 2x is szokott keveset alukálni. Volt, hogy horkolt az ölembe, na gondoltam tuti most már mélyen alszik...fenét apa be akarta tenni a kiságyba és már félúton kipattantak a szemei. Biztos anya melegére volt szüksége.

Igaz esti altatás :evil: :evil: órákig tart eszik, alszik, gondolom na betehetem a kiságyba, erre kipattannak a szemei, felveszem sétálunk ő nézeget és egyszer csak nekifog gagyogni és csak mesél, mesél :roll: na ekkor beteszem a kiságyába és megyek nyugodtan vacsizni/tv-zni. Ő meg játszik, forog még keveset. Ha megunja jelzi nyafogással. Ha eltelt olyan bő 1 óra etetés óta és nem akar aludni megetetem és kezdődik a hosszú séta altatás (néha 11 óra körül alszik el). Így már nem költöm fel 11 után szopni hamarabb ágyba tudok én is bújni :oops:

Woddy neked lemarad, hogy a játékok amiket belinkeltél nekem is nagyon tetszenek szép színesek nem csoda, hogy imádják a kicsik.

Évilány én is sokat töprengtem Tomika fürdés undorán. Lehet, hogy kis teste jobban kihűlt a takaró alatt hiszen ha jól emlékszem úgy írtad, hogy Miki először levetkőztette :arrow: kiságy :arrow: betakarta és utána készítette a vizet.

Fürdés nálunk sokszor nem is érdekli csak a vizes kezét gyömöszöli a szájába :lol: :lol: alig tudom a tenyerét is megmosni. De van ha más hangulatban van akkor rúgja a vizet és locsolj ki és k9zbe mosolyog ránk. Ez a két variáció van leginkább.

Cicc spirál engem is érdekelne, nekem is azt ajánlották de félek. Azt sem tudom meddig kell fent tartani, gondolkoztam a kis tesón is. Akkor meg mire feltenni pár hónapra. De ha gyes nagyon változik bizony 1 évesen nincs hol hagynom majd, tehát akkor halogatjuk.

Sucer gratulálok pici lányodnak, én is imádtam a matekot :wink:

Csillag hóember szuper, én utálom a telet/havat a hideg miatt.

Bévi ... sajnálom kitartást, nem tudok sajnos okosabbat mondani.

Milyen nagyok már a babák :shock: :shock: nem csoda ha doki néni kevesellte Petra alig 6 kg-ját :? De madj behozzuk én azért nem fogok neki tejpépet adni, hogy nekifogjon hízni. Marad még csak a tejcsi 1 hónapig szoptatok gyakrabban ha éhes és kész. Tejcsi meg remélem lesz olyan változó, de az éhségtől még nem sír Petra. 6 hónapos koráig meg még van 2 hónap addig csak felszed még 640-650 g-ot, hogy megkétszerezze a súlyát.

Na megyek, mert itt csak 15 fok van nem akarok megfázni (nem akarom pocsékolni a fát hosszú a tél, így nem akarom egész nap az egész házat fűteni. Férjem ha hazaér este úgyis megint csinál itt is 23 fokot) Petránál meg tuti már 24 fok körül van :lol:

Kép
Kép
melisch

Dia elmúlik a fintor is lassan :lol: Petra ma 1 kiskanállal nyalt be és még evett volna...na csak felejtse el...egyenlőre ez a maximum

Sucer együttlét...passz nem is tudom mikor volt utoljára :oops: :oops: nem is kívánom olyan nagyon. Este Petra mire elalszik apa is alszik :lol: reggel meg előbb ébred Petra enni, bár ma reggel apa odahúzott magához de csak, hogy átölelve aludjon még kicsit 15 perc múlva Petra is fent volt :lol: :lol:

Kép
Kép
melisch

Sucer! Gratula a lánykához! (98%)

Én is Hajdú Krisztinánál voltam!

Kép
xtina75

Sucer,együttlét,ne is kérdezd,kedvem lenne(neki meg főleg)de idő,erő,energia... :( :( :( majd talán a téli szünetben...fúúú ez így tök gáz...szülés után vettem egy 8-as csomag óvszert,na az most fogyott el múlt héten pffff
Xtina hsz-ét néztem:Sucer gratula a lánykához
:shock: :shock: hú mondom csak nem újabb babánk lesz? :)
Fürdés:azóta is sztrájkol,ezért ötletelünk itt ezen...

Dia...fintor és tátja a száját,ismerős,Tomi hihetetlen arcokat tud vágni a gyümölcshöz :)
Gondolom készülődsz az ünnepre,hogy lesz nálatok a karácsony?Bocs ha már írtad

Melisch,biztosan meglesz az a súly,Tomi se nagy súlyú,6200 körül van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.12.16 14:37-kor.

evilany

Tünde nem egyszerre fogom bevezetni. Most az almát kapja először. A jövő héten - ha már gyűri az almát szépen - akkor majd a délutáni evésnél fogja kapni a tejpépet. Így gondoltam, aztán én tervezek, gyerek meg majd végez :lol:

Megyek etetni....

királylány

Mindjárt vissza olvasok egy ujabb jó hír nem lehet kapni Sinlacot országszerte hiány cikk még van olyan patika ahol van de sajnos itt körzetünkben nincs,ez szuper Lili másfélét nem ehet,és más nincs helyette tápszer de Lili azt nem eszi meg!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: