Kata,
Hatalmas gratula a győzelemhez. Most már tuti kihúzzátok.
Amiket írtál én olvastam a neten és mint a példád mutatja, kellő elhatározással sok mindent véghezvihet az ember. Persze erő kell hozzá az biztos.
Megmondom őszintén ha nekünk az első nap lett volna itthon tápszer akkor ma lehet Niki tápszeres lenne.

Annyira nem volt tejem, hogy hiába fejtem, negyedóra alatt max 10 grammot tudtam lefejni, utána a lefejt tejcsit odaadtam neki kanállal. Nagyon éhes lehetett a kis szentem

A barátnőmet hívtam lelki támogatásért, neki is nagyon meg kellett küzdeni a tejcsiért. Ő mondta, hogy eszembe ne jusson pótlást adni, mert akkor kevesebbet fog szopizni és a tejcsi még tovább csökken, majd elapad. A védőnő másnap jött és mondta, ha másnapra sem lesz elég tej akkor próbáljak neki anyatejet szerezni valahonnan (ez ment is volna, mert egy másik barátnőmnek rengeteg teje van és a babáink között mindössze 10 nap van). Már úgy volt, hogy a férjem este megy a barátnőmhöz, aki vagy 60 km-re lakik tőlünk, hogy hozzon tejcsit, de mondtam, hogy még tartsunk ki reggelig és akkor lassan, de elkezdett nőni a tejcsi mennyisége. Nagyon örültem neki! Azóta is úgy érzem minden nap egy nyeremény amikor még anyatejet tudok neki adni és egyre közelebb kerülünk ahhoz, a naphoz amikor már nem kell majd pótlás, mert megkezdődik a hozzátáplálás. Azért még pánikolok, mert édesanyámnak 3 hónap után ment el a teje, bár nem biztos, hogy ez a dolog örökletes, pl. az anyósom anyjának annyi teje volt, hogy még tejtestvére is volt, ő pedig egyik gyerekét sem tudta szoptatni.
Iceberg,
Kíváncsian várom hogy sikerül neked a süti, majd tegyél fel képet. Olyan jópofa díszítéseket lehet rá rakni!
Nem értem ezeket az orvosokat! És kértél fájdalom csillapítót?
Lina,
Gratulálok a szép fejlődéshez! Hány cm most a babád?
A mi napirendünk a szopihoz igazodik. Pl. "második szopi után". Én még korainak érzem, hogy annyira rákényszerítsem valami szabályokra, hogy ettől eddig ez van, utána meg az. Nem akarom ezzel még feleslegesen stresszezni. Az egyik barátnőm azt mondta igazán akkor lehet már időhöz kialakítani a napokat mikor már napi kétszer alszik csak na meg este persze.
1 liter fogyasztás?? Ultrabrutál! De jó nektek. Nekem nem is lenne annyi, de a kisasszony még azt sem eszi meg ami van. Van, hogy elkezd szopizni 2 percig, majd elengedi és elkezd mosolyogni, meg dumálni. Haláli aranyos, csak nem eszik....
Nálam tuti nem kap cumisüveget. Még az kell, hogy rájöjjön, hogy onnan jobban folyik és fejegethessem le a kisasszonynak. Míg én 50-et lefejek 10 perc alatt, Ő akár 140-et is simán megeszik ugyanennyi idő alatt a ciciből ha akar.
Nagyon aranyos a kép! Itt tényleg úgy néz ki mint aki verekedni akar.
Nagyon köszi a könyv ötletet. Nagyon tetszik! Tényleg jó versek vannak benne. Szerintem megvesszük majd.
Nekünk csak Nagy Bandó-s verses könyvünk van, a nagyszülőktől kaptuk, dedikált példány és az a vicces benne, hogy még akkor vették amikor Niki útban sem volt. Ezt íratták bele: "Várva várt unokánknak."
Mók,
Nagyon sajnálom Lillát!

Innen nem láthatom mennyire vészes a helyzet, nálunk csak az első itthon töltött napokban volt nagy sírás, de még élénken él bennem az emlék, ezért tudom mennyire rossz. Ha úgy látod mindenképp vidd el orvoshoz, inkább feleslegesen, mintsem hogy ne vidd el és esetleg baj legyen.
Sissy,
Akkor kaja ügyben hasonlóan állunk. Én tegnap már kihagytam az utolsó etetést, mert már megint 11-kor lett volna és ugyan felsírt, de csak pukizott párat és visszaaludt a cicit pedig már nem fogadta el, de így legalább ma normális időben indította a napot. Remélem most nem fog problémát okozni a 6-szori etetés.
Lilianna nagyon szép baba!